Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Statomos ir planuojamos arenos Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Manau Marijampolej procesai juda ir greitu metu viskas pajudes. Mazeikiuose panasu viskas atsimuse i tupika.

    Marijampole prie teigiamai vertinamu miestu idejau, nes vienas tvarkingiausiu miestu. Turi manieza, gera stadiona, su arena bus dar kokybinis suolis. Baseina turi is senu laiku. Makdonaldas taip pat yra.

    Comment


      Marijampolės arenos epopėja tai antra pagal ilgumą turbūt po Nacionalinio stadiono istorijos . Ir dabar projektuojama negalvojant į ateitį ir įveiklinimą. Vienas pavyzdžių - mieste stiprus tinklinis, rengiamos įvairios varžybos. O nauja arena projektuojama per žema tarptautinio lygio tinklinio varžyboms organizuoti...
      Futbolo infrastruktūros (ir kompleksiškumo) prasme Marijampolė - stipriausia šalyje.

      Comment


        Cia turbut reikia stipriai remtis i kastu ir naudos analize. Kokie kastai daryti aukstesnes lubas su mintimi, kad ju galbut kazkada gali prireikti rengiant tarptautines varzybas Marijampoleje. Kad jos kada nors vyks, sansai nedideli. Jeigu irengti aukstesnes lubas samata labai neiskyla, tada galima - maza kas, gal atsiras tarptautinis tinklinis Marijampolej kada nors. Kitu atveju, tuos pinigus geriau panaudoti realiems veiksniams, ziurovu patogumui ir pan.

        Siuo metu Marijampole uzimta paskutine vieta Lietuvos cempionate. Is ten dalyvaujanciu 4-iu komandu...

        Kita vertus, projektavimas vyksta ir reikalai juda.
        Paskutinis taisė Sklansky; 2021.02.20, 18:05.

        Comment


          Skirtumas nedidelis, kiek daugiau 50 cm. Kaina jeigu ir keičiasi tikrai minimaliai.
          Tarptautinis - kad ir rinktinės atrankinės varžybos, klubo atrankinės varžybos. Garliavos salėje buvo tas iššūkis kai atvažiavo inspektoriai vertint ir berods per pora cm tenkino ir viskas tvarkoje
          Bet pagrindinė problema dažno sporto infrastruktūros objekto nestatymas pagal tarptautinių sporto šakų reikalavimus, objektų nesertifikavimas. Architektai (apart 1-2 įmones, nors ir tos pridaro daug klaidų) neturi patirties sporto infrastruktūros objektuose ir bando rodyti savo kūrybiškumą ne ten kur to reikia ir taip projektai išbrangsta. Tokius dalykus išspręstų tipiniai projektai, tipinės objektų sąmatos, kurios indeksuojamos pagal bendrą statybų kainų pokytį.

          Comment


            Ar pajudėjo reikalai su Marijampolės arena???

            Comment


              Parašė Kublickij Rodyti pranešimą
              Ar pajudėjo reikalai su Marijampolės arena???
              Kolkas dar ne. Marijampolės arenai vyriausybė atsisakė skirti finansavimą. Tai teks eiti kitu keliu ieškant finansavimo.

              Comment


                Ilgas straipsnis apie sporto objektų finansavimo problemas. Beje, užsiminta, kad Druskininkų sportininkų rengimo centras pagaliau baigtas praeitą mėnesį:
                Sporto bazių statybos stringa valstybės gerklėje: kamštis – ilgas ir aštuonženklis
                Maždaug 12 mln. eurų – tokią skylę sparčiai brangstančios žaliavos ir statybos darbai atvėrė kitų metų šalies sporto biudžete. Tačiau rinkos svyravimai – dar ne didžiausia stichiškos sporto infrastruktūros plėtros Lietuvoje problema. Nors per didelį kąsnį apžiojusi valstybė springsta, jai į gerklę toliau grūdami nauji projektai.

                Statybos – it sulėtintas filmas

                Kas sieja Jonavos areną, Kėdainių stadioną, Varėnos baseiną, Vilkaviškio sporto salę, Ignalinos žiemos sporto centrą?

                Visų šių sporto bazių statybos ar rekonstrukcija pradėta atsiskaitant dar litais.

                Ir tęsėsi dešimtmetį ar ilgiau – nors buvo finansuota valstybės.

                Visoje Lietuvoje ant rankų pirštų galima suskaičiuoti naujus arba renovuotus sporto objektus, atidarytus pagal iš anksto numatytą grafiką – gal tik išskyrus kai kurias privačias iniciatyvas bei didžiąsias arenas, iškilusias prieš 2011 metais Lietuvoje vykusį Europos krepšinio čempionatą.

                Ypatingas – neūkiškumo paminklu virtusio Druskininkų sportininkų rengimo centro atvejis. 2008 metais startavę 32 mln. eurų vertės darbai galutinai užbaigti tik praėjusį mėnesį, pašalinus paskutinį trikdį dėl stadiono tribūnos stogo konstrukcijų, kėlusių abejonių statybos užbaigimo komisijai.

                Dėl įvairių aplinkybių vėluoja arba visiškai įstrigę kiti šiuo metu vystomi projektai: Kretingos, Birštono, Mažeikių, Šilalės sporto kompleksų statybos, Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadiono ir Vilniaus Lazdynų baseino rekonstrukcija.

                Ginčai su rangovais arba konkursuose už borto likusiais jų konkurentais, kintantys teisės aktai ar politinė valia, kylančios kainos ar ankantys finansavimo šaltiniai – bent dalies trukdžių pavyktų išvengti, jei sporto infrastruktūra šalyje nebūtų vystoma chaotiškai.
                Pavyzdžiui, iš 13 šiemet per valstybės investicijų programą (VIP) finansuojamų sporto objektų tik dviem – S. Dariaus ir S. Girėno stadionui bei Molėtų baseinui – skirta per milijoną eurų.

                Kitiems atriektos sumos viso labo leido link statybų finišo slinkti pirma pavara.

                „Dabar VIP yra apie 30 pradėtų arba numatytų pradėti objektų. Jeigu norėtume kalbėti apie kažką naujo, turėtume susirinkti po 10 ar 15 metų – šiai dienai čia yra užstrigęs reikalas“, – konstatuoja Lietuvos savivaldybių sporto padalinių vadovų asociacijos prezidentas Gintaras Jasiūnas.
                Jei pataikaudama politiniams interesams valstybė ir toliau statys po keliolika bazių vienu metu, sportuoti dar ilgai teks nebent tarp statybinio laužo konteinerių.

                „Planuoti statyti nedidelį objektą penkerius metus – savaime ydinga ir nesveika. Geriau jau keli, bet greitai ir iki galo pastatyti, nei dešimt, kuriais negalima naudotis.

                Dabar dėl visuotinio brangimo rangovai, laimėję konkursus prieš dvejus ar trejus metus, yra nebeįgalūs įvykdyti savo įsipareigojimus. Kitas dalykas, jog savivaldybės visada renkasi patį pigiausią pasiūlymą, galvodamos per kelerius metus už tiek ir pastatyti. Bet patirtis rodo, jog viskas brangsta, suplanuotų pinigų nebeužtenka. Tuomet įkaitais tampa visi: ir rangovai, ir ta pati savivaldybė, negaunanti norėto produkto. Laimėtojų šioje situacijoje nėra“, – neabejoja „YIT Lietuva“ vadovas K. Vanagas.

                Comment


                  Ambicingiausias projektas Tauragės istorijoje: ieško arenos statytojų

                  ‎‎ Plačiau: https://sa.lt/ambicingiausias-projek...nos-statytoju/

                  Comment


                    Tauragės savivaldybė skelbia naują arenos statybų konkursą
                    https://kurjeris.lt/naujienos/saviva...tybu-konkursa/

                    Tauragės savivaldybė paskelbė naują viešųjų pirkimų konkursą sporto ir pramogų arenos statybai Bernotiškės gatvėje. Ankstesniojo konkurso procedūros nutrauktos dėl gautos vieno galimų tiekėjų pretenzijos. Naujo konkurso dalyviai dokumentus turi pateikti iki sausio 18 dienos.

                    Tauragės sporto arena turėtų būti pritaikyta bent 8 sporto šakoms: krepšiniui, tinkliniui, mini futbolui, imtynėms, badmintonui, patalpose planuojama įrengti tris bėgimo takus, smėlio tinklinio salę su trimis aikštelėmis. Arenoje suprojektuotos modernios sanitarinės patalpos, kavinė. Planuojama, kad arenoje bus 1500 sėdimųjų vietų, o didesnių renginių metu sutilpti galės apie 2500 žmonių. Bendra statybų vertė negali viršyti 16 milijonų 500 tūkstančių eurų.

                    Comment


                      „LitCon“ pretenzijos Mažeikių savivaldybei nuplaukė kartu su sporto centro statybomis

                      Plačiau: https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...#ixzz7Qznbh94f

                      Comment


                        Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pradėjo įgyvendinti dengtų futbolo, regbio ir kitų sporto šakų plėtrai pritaikomų maniežų įrengimo programą. Savivaldybėms skirtos programos metu iki 2025 m. šalyje bus įrenti penki nauji nustatytų matmenų dengti maniežai Šiauliuose, Panevėžyje, Klaipėdoje, Kauno mieste ir rajone.

                        https://kaunas.kasvyksta.lt/2022/06/...PN46S2ioIjqFBw
                        Tik pinigu gan mazoka, lyg butu vieno maniezo kaina. Dalis bus pripuciamu taip iseina?

                        Iš viso „Nustatytų matmenų dengtų futbolo, regbio ir kitų sporto šakų plėtrai pritaikomų maniežų įrengimo programai“ įgyventi 2022-2025 m. numatyti 8 mln. eurų.

                        Comment


                          Gargždų daugiafunkcinis centras

                          Klaipėdos rajono savivaldybė skelbia tarptautinį konkursą daugiafunkcio centro statyboms. Dariaus ir Girėno gatvėje iškilsiančiam sporto ir pramogų kompleksui būsimas rangovas turės paruošti ne tik darbo projektą, bet ir įvykdyti statybas per pustrečių metų. Per šį laiką bus įrengta visa inžinerinė infrastruktūra, komunikacijos bei iškils du statiniai – baseinas ir moderni, LKL reikalavimus atitinkanti sporto salė. Tai yra ne tik didžiausias, bet ir vienas svarbiausių projektų Savivaldybės istorijoje.

                          Plačiau: https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...#ixzz7XOxppFDU

                          Comment


                            Ne visos LKL ekipos turi tokias arenas, kaip ši mokykla:







                            15min.lt nuotraukos
                            Aviate, navigate, communicate

                            Comment


                              Būtų visai gerai sužinoti bent jau miestą, kur "ši mokykla" yra. Taip pat daugiau informacijos, kaip kad mokyklos/arenos pavadinimas, tikslesnė lokacija ir pan. Ačiū.

                              Comment


                                Parašė John Rodyti pranešimą
                                Būtų visai gerai sužinoti bent jau miestą, kur "ši mokykla" yra. Taip pat daugiau informacijos, kaip kad mokyklos/arenos pavadinimas, tikslesnė lokacija ir pan. Ačiū.
                                https://vilniauskm.lt/oficialiai-atidaryta-nba-mokykla/

                                Žemynos g. 14, Vilnius

                                Comment


                                  SUKIRSTA RANKOMIS DĖL GARGŽDŲ DAUGIAFUNKCIO CENTRO STATYBŲ

                                  Vienas svarbiausių Klaipėdos rajono projektų – finišo tiesiojoje. Savivaldybė pasirašė sutartį su rangovu, statysiančiu Gargždų daugiafunkcį sporto centrą.


                                  Per pustrečių metų Dariaus ir Girėno gatvėje iškils ir baseinas, ir moderni sporto salė, kurioje rajono sportininkai galės ne tik treniruotis, bet ir organizuoti aukščiausio lygio varžybas. Statybas vykdanti UAB „Infes“ darbus planuoja pradėti kuo greičiau.

                                  Daugiau: https://structum.lt/straipsnis/sukir...entro-statybu/
                                  Attached Files

                                  Comment


                                    Dziugu, tik nei vienam straipsny nerandu, tai koks tas arenos dydis.

                                    Comment


                                      Parašė Sklansky Rodyti pranešimą
                                      Dziugu, tik nei vienam straipsny nerandu, tai koks tas arenos dydis.
                                      Iš klaipedos-r.lt :
                                      Dariaus ir Girėno g. 4 galima pastatyti iki 3 aukštų, apie 7,5 tūkst. kv. m ploto daugiafunkcį sporto centrą iš trijų pastatų. Planuojama pastatyti 25 metrų ilgio, 4 takelių baseino pastatą su įvairiomis pirtimis, 100 vietų tribūnomis, priimamuoju, administracinėmis patalpomis, rūbinėmis, universalia sporto sale, tinkama sportui ir konferencijoms. Ruošiamasi pastatyti ir pastatą su universalia sporto sale, tinkančia ir LKL lygio krepšinio varžyboms, ir 1 tūkst. vietų tribūnomis, rūbinėmis, administracijos patalpomis, įvairiomis erdvėmis sportui. Greta pastato galima įrengti laisvalaikio ir renginių erdvę, 2 teniso kortus ir 2 tinklinio aikšteles, 2 universalias sporto aikšteles, mažojo golfo aikštelę, vaikų žaidimo aikštelę, pėsčiųjų ir dviračių takus, automobilių stovėjimo aikštelę.

                                      Comment


                                        LKL minimalūs reikalavimai 1200 vietų, ne 1000.

                                        Comment


                                          LAZDIJUOSE PRADEDAMAS STATYTI SPORTO CENTRAS

                                          Click image for larger version

Name:	A5D59053-42B9-4803-AFC5-8AC499EBD6A0.jpeg
Views:	685
Size:	91,8 kB
ID:	2006987


                                          https://structum.lt/straipsnis/lazdi...cZui73LphEXK-g

                                          Comment

                                          Working...
                                          X