Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Druskininkuose

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Parsisiuntęs šitą programėlę įkėlinėdamas nuotraukas galėsi pasirinkti nuotraukų dydį ir jas automatiškai tau sumažins. Rekomenduojamas 800x600. Kils klausimų rašyk asmeninę žinutę.
    Sėkmės.

    Comment


      #62
      19. Sveikatingumo ir vandens procedūrų parkas „SPA Druskininkai“

      Pavadinimas: Sveikatingumo ir vandens procedūrų parkas „SPA Druskininkai“

      Adresas: V.Kudirkos g. 45, LT-66120 Druskininkai

      Tinklapis: www.spadruskininkai.lt

      Aprašymas:
      Citata iš http://www.achemosgrupe.lt/press-lt/...007_10_19.html

      <...>
      Duris atveria naujasis sveikatingumo ir vandens procedūrų parkas „SPA Druskininkai“


      2007.10.19
      6 000 kv.m. parkas iš toli akį traukiančiu kupolu ypatingas unikaliu interjeru - 30 menininkų grupės iš visos Lietuvos įgyvendintu meniniu projektu.

      Interjero koncepcija - keturios stichijos: Žemė, Vanduo, Oras ir Ugnis. Harmoningą jų sąveiką siekta pakartoti naująjame vandens procedūrų parke. Žemė - pirmoji meninė ir terapinė erdvė, į kurią patenkama užsukus į vandens procedūrų parką. Vandens stichija - tai baseinai ir vandens pramogos, kriokliai ir sraunios upės, mineralinio vandens baseinas su vertikaliosiosmis voniomis. Oro stichija karaliauja šiltoje ir smėlėtoje „Saulės pievelėje“. Nuo turkiškos pirties iki šimtamečių nudžiūvusių medžių rąstų suomiškos pirties - Ugnies stichijos valdos vandens procedūrų parke.

      Apsilankiusiujų laukia ypatingos sveikatinimo, efektyvios Vakarų ir Rytų medicinos procedūros, kelių rūšių masažas, pirtys pagal senolių ritualus, mankšta vandenyje, treniruotės modernių treniruoklių salėje, vandens pramogos vaikams ir tėveliams, saulėtas paplūdimys poilsiui, linksmieji dušai, arbatos ir sulčių baras.

      Į modernų vandens procedūrų parką investuota per 30 mln. Lt, vien meno projekto įgyvendinimui skirta per 3 mln. Lt.

      SPA „Druskininkai“ - koncerno „Achemos grupė“ investicijų tąsa šiame mieste. Jau ketvirtus metus veikia rekonstruotas 52 kambarių viešbutis „Druskininkai“, nuo pernai - laisvalaikio klubas „Sūkurys“. Šalia įrengti teniso kortai, prie viešbučio - erdvi automobilių stovėjimo aikštelė.

      Koncerno „Achemos grupė“ investicijos Druskininkuose šiandien siekia 50 mln. Lt.

      Kartu su naujuoju vandens procedūrų parku SPA „Druskininkai“ koncernui priklausančiuose objektuose dirba per 100 miestelio gyventojų. <...>

      Vystytojas: Koncernas „Achemos Grupė“

      Žemėlapis:


      Nuoraukos (iš tinklapio www.spadruskininkai.lt):
      Vandens procedūros











      Pirčių dalis:













      Vaizdų atnaujinimas:

      Nuotraukos (2008.01.20)








      Vizualizacijos (iš tinklapio http://www.sanatorijalietuva.lt ):
      Paskutinis taisė Carpenter; 2008.01.20, 18:21. Priežastis: Įdėjau pastato išorės nuotraukas
      nuo.ma >>>

      Comment


        #63
        Tiek interjeras, tiek eksterjeras (bent jau vizualizacijoje) tiesiog super .

        P.S. Norėtųsi pamatyti tikrą išorės nuotrauką .

        Comment


          #64
          20. Sportininkų rengimo ir reabilitacijos centras

          Pavadinimas: Sportininkų rengimo ir reabilitacijos centras

          Adresas: Ratnyčia, Druskininkai

          Žemėlapis:


          Tinklalapis: Nėra

          Aprašymas:

          Vietovė, kurioje planuojamas būsimas centras:

          www.druskonis.lt, 2003 m. lapkričio 21-27 d. Nr. 47 (718)
          <...>
          Spalio pradžioje Ratnyčios upei pragraužus užtvanką ties kaskadomis, buvo išleistas visas tvenkinio vanduo ir iškilo pavojus, kad gali pradėti griūti krantai, virsti paplauti medžiai. Nedelsiant buvo pradėti užtvankos atstatymo darbai, tvenkinys išvalytas nuo susitvenkusio dumblo ir žolių. Šie darbai įvertinti daugiau kaip 28 tūkst. Lt. Toliau remontuoti kaskadas, gaminti ir pastatyti tvenkinio aplinkoje rekreacinę įrangą ketinama kitų metų pavasarį.
          <...>

          www.druskonis.lt, 2004 m. birželio 4-10 d. Nr. 23 (746)
          <...>

          Kaskados bus atgaivintos

          “Saulės tako” kaskados netrukus taps statybų aikštele
          Į redakciją kreipėsi druskininkietis Kazimieras Miliauskas, besimaudantis “Saulės take” esančiose kaskadose nuo balandžio pradžios iki lapkričio.

          Tiksliau maudydavosi, nes šiemet šių kaskadų, besipuikuojančių beveik visuose mūsų kurorto reklaminiuose lankstinukuose, nebėra. K.Miliauskas teiraujasi, koks bus kaskadų likimas, nes balandžio pabaigoje iš šios vietos išvežtos statybinės medžiagos, kuriomis lyg buvo ketinta kaskadas remontuoti?
          Meras R.Malinauskas “Druskoniui” papasakojo, kad šį pavasarį Ratnyčios upei stipriai prasigraužus pro kaskadų išbetonuotą apačią, ypač šonuose, nutarta jas suremontuoti iš esmės, idant kiekvieną pavasarį išsiliejusi upė negriautų kaskadų. Šiuo metu ieškomas darbų rangovas, nes ligšiolinės firmos, tiek vietinės, tiek ir iš kitų miestų, vien tik už darbą užsiprašo nuo kelių šimtų iki kelių dešimčių tūkstančių litų, motyvuodamos sudėtingais plaunamo smėlio upės dugno sutvirtinimo darbais, reikalinga technika užtvankai pastatyti ir kt. Taupant miesto biudžetą, ieškomas rangovas, kuris šiuos darbus galėtų pigiau atlikti. Be to, vasarą, kai upė nusenka, atgaivinti “Saulės taką” palankesnės sąlygos.
          <...>

          www.druskonis.lt, 2004 m. rugsėjo 10-16 d. Nr. 37 (760)

          Ratnyčios kaskadų imsis tautodailininkai

          Net ir išardytos Ratnyčios kaskados traukia maudynių bei gamtos mėgėjus. „Vakar nuskridau, žiūriu, kokie 3 ar 4 laužai rūksta, vyrai futbolą žaidžia“, - Tarybos posėdyje rugpjūčio 30 d. savo įspūdžius iš motoskraidyklės pasakojo meras R.Malinauskas. Po to, kai šį pavasarį vandens išplautas kaskadas dėl žmonių saugumo suardė Paslaugų ūkio darbininkai, į redakciją pasipylė gyventojų skambučiai. Viena populiariausių kurorto poilsio vietų nebus sunaikinta, - tuomet tikino Savivaldybės pareigūnai, ieškoję statybinių organizacijų atstatyti šiam nemokamam sveikatingumo kompleksui. Tačiau paaiškėjo, kad be projekto, garantuojančio statinio tvirtumą, nei viena statybos bendrovė darbų nesiims. Baimė suprantama - dėl statybinių nesklandumų gali būti atimta darbo licencija. Ratnyčios užtvankos projektas bei statybos darbai, anot mero, gali kainuoti apie 100 tūkst. Lt: o tokių laisvų lėšų biudžete nėra. Be to, nėra juridinių dokumentų, įteisinančių šio sklypo priklausomybę ir paskirtį. Vien tik dokumentams sutvarkyti, anot mero, reikėtų maždaug vienerių metų. Ratnyčios kaskados priklauso parkoteritorijai, kurios žemės negrąžinamos nuosavybės teise. Tarybos posėdyje nuspręsta, kad protingiausia, ką šiuo metu galima padaryti – išvalyti bei išgilinti vandens telkinį ir tautodailininkų pagalba iš akmens riedulių padaryti atrakcingą vietą su medžio skulptūromis bei pavėsinėmis aplinkui. Kaip teigė meras, ateity ketinama tinkamai parengti kaskadų maudykles prie “Alkos” tvenkinio.

          www.druskonis.lt, 2006 m. sausio 6-12 d. Nr. 1 (829)
          <...>
          Bus pradėti rengti sportininkų rengimo ir reabilitacijos centro Druskininkuose statybos teritorijų planavimo dokumentai. Galutinai apsispręsta modernų centrą sportininkams statyti prie buvusių vandens kaskadų Saulės take. Čia atsiras ir didelis futbolo stadionas su priklausiniais, ieties bei kūjo metimo, krepšinio, tinklinio aikštelės, plaukimo baseinas, automobilių aikštelės ir kt. Centro statyba bei įrengimu rūpinsis Sporto departamentas ir Olimpinis centras. Šalia bus pastatytas 50 lovų rekreacijos centras, kuriame ketinama teikti tokias procedūras, kurios neatliekamos kitose kurorto gydymo bei sveikatinimo įstaigose. Šalies sportininkai čia galės rengtis geresniems pasiekimams olimpiadose ir kitokiose varžybose. <...>

          Savivaldybė informuoja:
          <...>
          T1-1089 Dėl teritorijų planavimo dokumentų rengimo.
          Pritarta sportininkų rengimo ir reabilitacijos centro Druskininkuose statybos teritorijų planavimo dokumentų rengimui.
          <...>

          www.druskonis.lt, 2006 m. vasario 17 - 23 d. Nr. 7 (835)
          <...>
          ”Druskonis” jau rašė, kad modernų sportininkų rengimo ir reabilitacijos centrą nutarta statyti prie buvusių vandens kaskadų Saulės take. Tačiau teritorija, kurioje numatoma planuoti žemės sklypą sporto centro statybai, Druskininkų turizmo ir rekreacinių teritorijų specialiajame plane priskirta miškų kategorijai ir ten nebuvo numatyta galimybė statyti pastatus. Nutarta keisti minėtą specialųjį planą, kad galima būtų ten pastatyti šiuolaikinius standartus atitinkantį ir daugelio sportininkų poreikius tenkinantį sporto ir reabilitacijos centrą su visa infrastruktūra. Ta pačia proga meras R.Malinauskas priminė daugelio prašymus ir pasiūlė į planą įtraukti sprendinį, pagal kurį bus galima atstatyti ir buvusias Ratnyčėlės kaskadas.
          <...>

          www.druskonis.lt, 2006 m. kovo 3-9 d. Nr. 9 (837)
          <...>
          SAVIVALDYBĖ INFORMUOJA:

          Pradedamas rengti Druskininkų savivaldybės turizmo ir rekreacinių teritorijų specialiojo plano keitimas
          Adresas: Druskininkų savivaldybės teritorija (savivaldybės teritorija 45392 ha).
          Planavimo tikslas: pakeisti Druskininkų savivaldybės turizmo ir rekreacinių teritorijų specialųjį planą, patikslinant teritorijų naudojimo sąlygas, plėtrą, tvarką apsaugos režimus bei apribojimus (taip pat ir sportininkų rengimo ir reabilitacijos centro Druskininkuose statybos).
          Planavimo organizatorius: Druskininkų savivaldybės administracijos direktorius, Vilniaus al, 18, LT-66119 Druskininkai, tel. 51233

          <...>

          Žinios (2007.10.25):
          LR Kūno kultūros ir sporto departamentas skelbia konkursą, kurio salygos publikuotos tinklalapyje: http://www.spec.lt/index.php?cid=16933.

          Iš konkurso sąlygų galima jau kažką spręsti apie projekto dydį

          Pirkimo apibūdinimas: Sportininkų rengimo ir reabilitacijos centro Druskininkuose techninio projekto parengimo paslauga

          Pagrindinė teikimo vieta: Žemaitės g. 6, Vilnius

          Projekto darbų apimtys:

          1. Uždaras plaukimo baseinas (785 m²):- 25 metrų;
          - 6 takų;
          - žiūrovų tribūnos (iki 100 vietų);
          - pirtys (2vnt.) su WC, dušo ir persirengimo patalpomis;
          - teisėjų patalpos (iki 30 m²);
          - trenerių patalpos (2 vnt.);
          - sporto biomechanikų patalpos;
          - specializuota jėgos sporto salė (iki 50 m²);
          - medicinos personalo patalpos;
          - masažo patalpos (3 stalai);
          - elektros ir kt. instaliacija stacionariai starto-finišo sistemai bei švieslentei.
          2. Universalioji sporto salė:- aikštės išmatavimai: ilgis – 48 m, plotis – 24 m, aukštis – ne mažiau 12,5 m;
          - žiūrovų tribūnos (iki 600 vietų);
          - 4 persirengimo kambariai iki 30 vietų sportininkams;
          - teisėjų patalpos su dušais ir WC (2 vnt.);
          - trenerių patalpos (2 vnt.);
          - inventoriaus patalpos.
          4. Lengvosios atletikos metimų aikštė: - 2 disko ir kūjo, 2 ieties metimo sektoriai;
          - 2 rutulio stūmimo sektoriai;
          - apšvietimas tamsiu paros metu.
          5. Stadionas: - futbolo aikštė;
          - 8 lengvosios atletikos bėgimo takai;
          - 2 šuolio į aukštį sektoriai;
          - 2 šuolio į tolį ir trišuolio sektoriai;
          - 2 šuolio su kartimi sektoriai;
          - iki 3000 vietų tribūnos žiūrovams;
          - 4 persirengimo kambariai iki 30 vietų sportininkams;
          - patalpa teisėjams su dušais ir WC (2 vnt.)
          - patalpa treneriams (2 vnt.);
          - poilsio patalpos;
          - inventoriaus sandėliavimo patalpos;
          - elektros ir kt. instaliacija starto-finišo sistemai bei švieslentei;
          - apšvietimas tamsiu paros metu.
          6. Žaidimų lauko aikštelės:- aptverta futbolo treniruočių aikštė su dirbtine danga (100x68m);
          - 2 aptvertos universalios krepšinio, tinklinio, rankinio aikštelės su dirbtine danga (44x24m);
          - apšvietimas tamsiu paros metu.
          7. Mokslo, medicinos ir reabilitacijos centras:- reabilitacijos padalinio vedėjo kabinetas - 15 m²;
          - fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojo kabinetas - 15 m²;
          - gydytojo kabinetas - 2x15 m²;
          - procedūrinis - 12 m²;
          - mokslinės laboratorijos patalpa - 3x10 m²
          - masažo kabinetas - 3x15 m²;
          - masažo kabinetas su stuburo tempimo įranga - 15 m²;
          - muskuloskeletinės medicinos procedūrų kabinetas - 15 m²;
          - šalčio terapijos patalpa - 15 m²;
          - „Alpių palapinės" patalpa - 1x15 m²;
          - psichologo (psichotarapeuto) kabinetas - 2x15 m²;
          - teorinio-metodinio darbo patalpa (kartu ir psichologinių grupinių užsiėmimų
          patalpa) - 40 m²;
          - klinikinės fiziologijos ir testavimo kabinetas - 50 m²;
          - fizioterapijos kabinetas (9–10 kabinų) - 50 m²;
          - baseinas (3x5 m) traumoms gydyti vandenyje su specialia įranga (tarp jų ir
          stuburo tempimui), dušais, persirengimo patalpa - 40 m²;
          - pavandeninio masažo patalpa - 20 m²;
          - mokslinė laboratorija - 22 m²;
          - pirtys (2 vnt.);
          - relaksacijos ir aromaterapijos kabinetas - 1x15 m².
          8. Jėgos ugdymo salė:- dvikovų salė (36x24 m);
          - štangų salė (40 m²);
          - treniruoklių salė (100 m²).
          9. Retinto oro patalpos:
          - 16 dviviečių kambarių (288 m²).
          10. Gyvenamosios patalpos: - 40 dviviečių kambarių (960 m²);
          - 20 vienviečių kambarių (400 m²).
          11. Konferencijų centras:- universali transformuojama 100 vietų konferencijų salė (120 m²);
          - vertėjų patalpos (12 m²).
          12. Maitinimo blokas:
          - matinimo patalpos 100 asmenų (330 m²).
          13. Slidinėjimo, riedučių ir dviračių trasa- apšviesta ir asfaltuota

          Sutarties trukmė: 7 mėn.
          Paraiškų pateikimo data ir laikas: 2007-10-31 11:00 val.
          Komisijos posėdžio, kuriame bus atplėšiami vokai su pasiūlymais data: 2007-10-31 11:00 val. Žemaitės g. 6, Vilnius, KKSD I aukšto posėdžių salė

          Adresas, telefonas, faksas: Žemaitės g. 6, LT- 03117 Vilnius, tel./faks. (8 5) 213 9735
          El. paštas: arunas@kksd.lt
          Įgaliotas asmuo: Aidukas Arūnas


          Vystytojas: Druskininkų miesto savivaldybė ir LR Kūno kultūros ir sporto departamentas

          Žinios iš (www.architektusajunga.lt)(2008.01.17):

          <...>
          Sausio 17d. vyko Vilniaus architektūros – urbanistikos ekspertų tarybos posėdis. Jame nagrinėta:

          1.Olimpinis sportininkų rengimo ir reabilitacijos centras Druskininkuose. Projektiniai pasiulymai techniniam projektui rengti

          Autoriai: arch. G.Čaikauskas, M.Sejnicki, T.Segalis.

          Sporto kompleksas, kaip ir numatyta Druskininkų bendrajame plane, iškils šalia Ratnyčėlės upės, netoli Čiurlionio gatvės. Pagal Kūno kultūros ir sporto departamento programą, sporto centrą sudarys stadionas, disko ir ieties mėtymo aikštė, sporto aikštynai, trys sporto salės, viešbučiai sportininkams. Objektai būtų išdėstyti abipus ašies – promenados, kuri atvertų vaizdą į upės šlaitus. Pasak architektų, salių korpusai išdėlioti taip, kad vienas kitą dengtų ir nesudarytų aklinos masės įspūdžio. Juos ties pagrindine alėja dengtų plastiškų formų stiklo siena-priestatas, padėsiantis kompleksui darniau įsilieti į gamtinę aplinką.
          Ekspertai projektui pritarė, autoriams patarę salių korpusus dėstyti dar laisviau, didinant tarp jų esančias erdves ir jas pritaikant viešiems poreikiams. Taip pat pasiūlyta numatyti komercinės-visuomeninės zonos ties upės šlaitu plėtrą.
          <...>
          Vizualizacija (iš www.architektusajunga.lt) (2008.01.17):

          Paskutinis taisė Carpenter; 2009.08.22, 18:41. Priežastis: Atnaujinau informaciją
          nuo.ma >>>

          Comment


            #65
            Gal kas nors žinote apie Eurokorto statomą projektą prie Nemuno sanatorijos, vietoj buvusios mokyklos?

            Comment


              #66
              21. Naujos statybos daugiabutis gyvenamasis namas, Vilniaus al. 34, Druskininkai

              Pavadinimas: Villa Mineral, naujos statybos daugiabutis gyvenamasis namas.

              Adresas: Vilniaus al. 34, Druskininkai

              Tinklapis: http://www.villamineral.lt

              Bendras deklaruojamas obekto plotas: 3447 kv.m.

              Aprašymas:

              (iš tinklapio http://www.villamineral.lt):
              <...>
              Druskininkuose, viename iš unikaliausių ir ramiausių Lietuvos kurortų, centre, statomas keturių aukštų su mansarda modernaus stiliaus pastatas, šalia pagrindinių miesto gydyklų. Pasirinkdami apsuptus išskirtinės aplinkos apartamentus, galėsite ilsėtis nejausdami įprasto didmiesčio triukšmo, automobilių gaudesio. Komfortišką aplinką sukurs kaimynystėje esančios sveikatingumo gydyklos, poilsio bei pramogų kompleksai.
              „Villa Mineral“ yra suprojektuoti 45 nauji vieno, dviejų ir trijų kambarių kokybiški apartamentai su balkonais ir terasomis, laisvalaikio zonomis bei sutvarkyta aplinka. Objektui patrauklumo suteikia puiki panorama į vaizdingą Nemuno slėnį bei naujo pastato įsiliejimas prie Druskininkų miesto visumos.
              Statybų užbaigimas planuojamas 2008 metų pabaigoje.
              <...>
              Aprašymas: (iš tinklapio http://www.naujasadresas.lt):
              <...>
              Visiškai įrengti butai „Villa Mineral" – tai prestižinis naujos statybos, šiuolaikinės architektūros projektas pačiame miesto centre prie neseniai atsidariusio Druskininkų vandens parko. Išskirtinė vieta – pagrindinėje Druskininkų pėsčiųjų alėjoje, šalia centrinių gydyklų; pro langus atsiveria įspūdinga Druskininkų panorama ir Nemuno pakrantės vaizdas. Tai 4 aukštų su mansarda pastatas, išsiskiriantis erdviomis patalpomis ir savo vieta.

              Kvadratinio metro kaina:
              7500–8600 Lt (su visa apdaila)
              <...>

              Pastabos, komentarai:

              1. Nors http://www.naujasadresas.lt deklaruojama kvadratinio metro kaina 7500–8600 Lt (su visa apdaila), apsilankius tinklapyje http://www.villamineral.lt ir pabandžius pasirinkti butą matosi, kad kainos yra didesnes ir geriausių butų kvadratinio metro kaina siekia beveik 12000 Lt
              2. Nors aprašymuose subtiliai užsimenama apie galimybę matyti „vaizdingą Nemuno slėnį“, „Nemuno pakrantės vaizdą“, nuoširdžiai abejoju kad tokia galimybė bus suteikta 1, 2 ir galbūt net 3 aukšto gyventojams.
              3. Taip pat negaliu sutikti su teiginiu, kad nebus automobilių keliamo triukšmo – prieš pat namo langus Maironio g. įrengta autobusų, atvežančių turistus į Druskininkų vandens parką, stotelė. Ramybę vasaros metu gali drumsti ir renginiai, vykstantys pramogų aikštėje, nutolusioje nuo šio objekto maždaug per 100-200m.

              Projekto vykdytojas:

              UAB Baltreal Invest
              Lukšio g. 32
              LT-08222 Vilnius
              Įm. kodas 300109102
              PVM kodas: LT100001649110
              A/s LT527300010089587156
              Bankas AB "Hansabankas"
              Telefonas: + 370 5 204 1212
              Faksas: +370 5 274 7811
              E-paštas: info@baltreal.lt
              Vieta mieste:

              Vizualizacijos (iš tinklapio http://www.villamineral.lt):
              Pavadinimas: Villa Mineral, naujos statybos daugiabutis gyvenamasis namas.

              Adresas: Vilniaus al. 34, Druskininkai

              Tinklapis: http://www.villamineral.lt

              Bendras deklaruojamas obekto plotas: 3447 kv.m.

              Aprašymas:

              (iš tinklapio http://www.villamineral.lt):
              <...>
              Druskininkuose, viename iš unikaliausių ir ramiausių Lietuvos kurortų, centre, statomas keturių aukštų su mansarda modernaus stiliaus pastatas, šalia pagrindinių miesto gydyklų. Pasirinkdami apsuptus išskirtinės aplinkos apartamentus, galėsite ilsėtis nejausdami įprasto didmiesčio triukšmo, automobilių gaudesio. Komfortišką aplinką sukurs kaimynystėje esančios sveikatingumo gydyklos, poilsio bei pramogų kompleksai.
              „Villa Mineral“ yra suprojektuoti 45 nauji vieno, dviejų ir trijų kambarių kokybiški apartamentai su balkonais ir terasomis, laisvalaikio zonomis bei sutvarkyta aplinka. Objektui patrauklumo suteikia puiki panorama į vaizdingą Nemuno slėnį bei naujo pastato įsiliejimas prie Druskininkų miesto visumos.
              Statybų užbaigimas planuojamas 2008 metų pabaigoje.
              <...>
              Aprašymas: (iš tinklapio http://www.naujasadresas.lt):
              <...>
              Visiškai įrengti butai „Villa Mineral" – tai prestižinis naujos statybos, šiuolaikinės architektūros projektas pačiame miesto centre prie neseniai atsidariusio Druskininkų vandens parko. Išskirtinė vieta – pagrindinėje Druskininkų pėsčiųjų alėjoje, šalia centrinių gydyklų; pro langus atsiveria įspūdinga Druskininkų panorama ir Nemuno pakrantės vaizdas. Tai 4 aukštų su mansarda pastatas, išsiskiriantis erdviomis patalpomis ir savo vieta.

              Kvadratinio metro kaina:
              7500–8600 Lt (su visa apdaila)
              <...>

              Pastabos, komentarai:

              1. Nors http://www.naujasadresas.lt deklaruojama kvadratinio metro kaina 7500–8600 Lt (su visa apdaila), apsilankius tinklapyje http://www.villamineral.lt ir pabandžius pasirinkti butą, matosi, kad kainos yra didesnės ir geriausių butų kvadratinio metro kaina siekia beveik 12000 Lt.
              2. Nors aprašymuose subtiliai užsimenama apie galimybę matyti „vaizdingą Nemuno slėnį“, „Nemuno pakrantės vaizdą“, nuoširdžiai abejoju, kad tokia galimybė bus suteikta 1, 2 ir galbūt net 3 aukšto gyventojams.
              3. Taip pat negaliu sutikti su teiginiu, kad nebus automobilių keliamo triukšmo – prieš pat namo langus Maironio g. įrengta autobusų, atvežančių turistus į Druskininkų vandens parką, stotelė. Ramybę vasaros metu gali drumsti ir renginiai, vykstantys pramogų aikštėje, nutolusioje nuo šio objekto maždaug per 100-200m.

              Projekto vykdytojas:

              UAB Baltreal Invest
              Lukšio g. 32
              LT-08222 Vilnius
              Įm. kodas 300109102
              PVM kodas: LT100001649110
              A/s LT527300010089587156
              Bankas AB "Hansabankas"
              Telefonas: + 370 5 204 1212
              Faksas: +370 5 274 7811
              E-paštas: info@baltreal.lt

              Vieta mieste (http://www.maps.lt, žemėlapiai):



              Nuotraukos iš statybų aikštelės (2008.01.20):








              Įdedu naujas nuotraukas iš statybų aikštelės (2008.11.16):







              Įdedu naujas nuotraukas iš statybų aikštelės (2009.02.15):







              Vizualizacijos (iš tinklapio http://www.villamineral.lt):



              Paskutinis taisė Carpenter; 2009.02.16, 18:18. Priežastis: Įdėjau atnaujintas nuotraukas iš statybų aikštelės
              nuo.ma >>>

              Comment


                #67
                22. Naujos statybos daugiabutis gyvenamasis namas, Kosciuškos g. 12, Druskininkai

                Pavadinimas: Naujos statybos daugiabutis gyvenamasis namas

                Adresas: Kosciuškos g. 12, Druskininkai

                Internetinis puslapis: http://www.kosciuskos12.lt

                Aprašymas (iš tinklapio http://www.kosciuskos12.lt):

                „Kosciuškos 12“ – unikalus, aukščiausios klasės gyvenamasis projektas Druskininkų kurorto senamiestyje. Statomo daugiabučio gyvenamojo pastato apartamentuose apsigyvenę naujakuriai pajus tikrą kurorto senamiesčio dvasią. Visai šalia įsikūrusios visos aukštos klasės poilsio paslaugas teikiančios įmonės: SPA centrai, muziejai, jaukūs restoranai, gydyklos, vandens pramogų parkas, Kolonada, poilsiautojų pamėgta Vilniaus alėja. Senamiestis taip pat traukia šalia plytinčiais pušynais, žaliais pasivaikščiojimo plotais, meilės sala, pažintiniais dviračių takais, Nemuno pakrante.

                4 aukštų, su mansarda, komercinis - gyvenamas namas statomas T.Kosciuškos/Maironio gatvių sankryžoje – ramioje ir patrauklioje poilsiui vietoje. Pirmame pastato aukšte numatoma įrengti keturias komercines patalpas, visu perimetru projektuojamais vitrininiais langais. Tai suteiks pastatui lengvumo, tūriškai bei funkcionaliai atskirs komercines patalpas nuo gyvenamųjų. Kituose - mansardiniuose aukštuose - bus įrengti 48 apartamentai.

                Architektūriniai sprendimai priimti norint suderinti Druskininkų senamiesčio dvasią, prestižą ir novatoriškumą. Tam kad pastatas įsilietų į urbanistinę aplinką, jis suskaidytas į tris dalis, kurios tarpusavyje jungiasi skaidriais tūriais. Statomas daugiabutis yra sekcijinio tipo, susidedantis iš trijų sekcijų, kurias jungia dvi laiptinės su liftais. Tokiu būdu pastato ritmas ir masteliškumas tampa artimesnis senamiesčio struktūrai, išlaikomi vizualiniai ryšiai tarp T.Kosciuškos gatvės ir parko. Pastato fasado apdaila – čerpės, suteikiančios solidumo įspūdį.

                Projektuojant pastatą pagrindinis dėmesys buvo skiriamas naujojo būsto savininkų patogumui: didelis požeminis automobilių parkingas, numatyti liftai, aptarnausiantys visus aukštus, erdviose laiptinėse – atriumai, natūraliam apšvietimui padidinti.

                „Kosciuškos 12” projektas skirtas pirkėjams, kurie ieškos prabangaus, vertingo antrojo busto, atitinkančio jų gyvenimo būdą, pomėgius ir vertybes.

                Yra galimybė įsigyti butus su pilna apdaila.

                2 kambarių butai: nuo 43 kv.m. iki 59 kv.m.
                3 kambarių butai: nuo 65 kv.m. iki 79 kv.m.

                Vystytojas:
                UAB "EUROKORTAS"
                Kareivių g. 19-170 (3 aukštas), Vilnius
                Tel.: 85-2132200, Fax.: 85-2132202
                E. paštas: info@eurokortas.lt

                Nuotraukos iš statybų aikštelės:






                Nuotraukos iš statybų aikštelės (2008.11.16):





                Nuotraukos iš statybų aikštelės (2009.02.15):






                Informacinis stendas:




                Vizualizacijos iš tinklapio (http://www.kosciuskos12.lt)


                Paskutinis taisė Carpenter; 2009.02.16, 18:17. Priežastis: Atnaujinau informaciją
                nuo.ma >>>

                Comment


                  #68
                  Šitas puikiai atrodo, turint galvoje, kad tai daugiabutis



                  Dar štai ką radau:

                  Parduodamas komercinis pastatas vienoje pagrindinių Druskininkų gatvių - Veisiejų gatveje . Šiuo metu sklype stovi nebaigtas statyti komercinis pastatas, kuriam parengti projektiniai pasiūlymai pastato rekonstrukcijai. Numatoma rekonstruoti į penkių aukštų viešbutį, kuriame numatomi gyvenamieji kambariai, apartamentai, konferencijų salės, restoranas.
                  Druskininkai sparčiai augantis kurortas, pritraukiantis vis daugiau turistų. Mieste rengiama daug vietinių, respublikinių ir tarptautinių renginių, kurie užtikrina nuolatinius klientų srautus, esami viešbučiai Druskininkuose nepajėgia aptarnauti visų norinčių, sezono metu laisvų vietų tenka laukti mėnesį ir daugiau. Atsižvelgiant į šias prielaidas, galima daryti išvadą, kad pastačius trijų - keturių
                  žvaigždučių viešbutį, klientų srautai būtų pastovūs.





                  www.edomus.lt
                  Paskutinis taisė Blaze; 2008.01.22, 18:04.

                  Comment


                    #69
                    23. Apartamentų kompleksas „Saulės sonata“

                    Adresas: V. Kudirkos 10, Druskininkai

                    Tinklapis: http://www.saulessonata.lt ir www.pre.lt


                    Aprašymas (iš tinklapio www.pre.lt):
                    <...>
                    Druskininkų miesto centre esančiame sklype „Prime Real Estate“ vysto gyvenamosios ir komercinės paskirties multifunkcinio komplekso projektą, kurio viziją sukūrė žymiausi Lietuvos architektai. Septynių pastatų komplekse bus įrengta 170 poilsiui skirtų aukščiausios klasės apartamentų, komercinės patalpos ir požeminė automobilių aikštelė.
                    Kompleksas „Saulės sonata“ bus išskirtinis dėl unikalių sprendimų, tiek pastatų, tiek apartamentų kokybės, kurios vienintelis tikslas - poilsio pilnavertiškumas. Lietuvoje analogų neturintis erdvus kvartalas pasižymės unikalia architektūra, statybos metu bus naudojamos tik aukščiausios kokybės medžiagos ir daug dėmesio skiriama iš anksto apgalvotoms detalėms. Apartamentai bus parduodami tik su pilna apdaila.

                    Projekto etapai:
                    2007 m. balandis–birželis: sanatorijos pastatų griovimo darbai.
                    2007 m. ruduo: statybos darbų pradžia.
                    2007 m. rugsėjo mėn.: pradedami komplekso gyvenamųjų ir komercinių patalpų pardavimai.
                    2009 m. pabaiga: statybos darbų pabaiga.
                    <...>

                    Aprašymas (iš tinklapio www.saulessonata.lt):

                    <...>
                    Pačioje Druskininkų širdyje – prie Vilniaus alėjos, M.K. Čiurlionio paminklo ir Druskininkų bažnyčios 2009 m. iškils naujas, Lietuvoje analogų neturintis apartamentų kompleksas.
                    Projekto autoriai – septyni žinomi Lietuvos architektai. Kvartale bus pastatytos septynios modernios vilos - kiekviena jų turės savo charakterį, tačiau darniai susilies į vieningą visumą.
                    Vilose, kurias sups parkas, bus įrengta 170 apartamentų, apie 3 tūkst. kv. m. ploto įvairios paskirties komercinių patalpų ir požeminė automobilių aikštelė.
                    Parduodami apartamentai bus visiškai („iki rakto“) įrengti.
                    Gyventojams bus pasiūlytos apartamentų priežiūros paslaugos.
                    <...>

                    Techninė informacija:

                    Projektuotojai:Audrius Ambrasas, Darius Juškevičius, Gintaras Klimavičius, Sigitas Kuncevičius, Gintautas Natkevičius, Rolandas Palekas, Saulius Pamerneckas

                    Pastato plotas: 20020 m²

                    Projekto vystytojas:

                    UAB „Prime Real Estate“
                    Konstitucijos pr. 7, 09308 Vilnius
                    Tel.: (8 5) 248 7215
                    Faksas: (8 5) 248 7349
                    E-paštas: info@pre.lt

                    Projekto gen. rangovas:

                    UAB "Contestus Projektai"
                    Įm. kodas 300585126
                    PVM mok. kodas LT100002588918
                    Linkmenų g. 5, Krokuvos g.66, Vilnius, LT-09300
                    Tel.: +370 5 2477611
                    Faks.: +370 5 2477610
                    El. paštas: statyba@contestus.lt

                    Nuotraukos iš statybų aikštelės (iš www.contestus.lt):

                    Sanatorijos "Sūrutis" pastatas:




                    Nugriaunamas sanatorijos "Sūrutis" pastatas:




                    Statybų eiga (2008.01.20):




                    Statybų eiga (2009.02.15):





                    Vizualizacijos (iš www.pre.lt):

                    Bendras vaizdas:




                    Komplekso korpusai:














                    Pagaliau, maždaug 2013-2014 metais, t.y. maždaug po 4-5 metų nuo statybų pradžios, "pribaigė" vieną korpusą.

                    Fotografuota 2014.08.04







                    Tuo pat metu (2014.08.04) fotografuota antžeminė aikštelė, dar vieno korpuso griaučiai ir požeminio parkingo užuomazgos.








                    Fotografuota 2014.11.08 - per pusmetį ūgtelėjo ir antrasis korpusas.

                    Paskutinis taisė Carpenter; 2015.01.26, 00:05. Priežastis: Atnaujintos nuotraukos
                    nuo.ma >>>

                    Comment


                      #70
                      Įspūdingai atrodo.
                      ______________
                      The Division Bell

                      Comment


                        #71
                        /\
                        Turiu sutikti . Reikės būtinai kelias ateinančios vasaros dienas skirti Druskininkams .

                        Comment


                          #72
                          Na, mano nuomone, tai projektas visiškai ne vietoj.

                          Comment


                            #73
                            Parašė RHCP@ Rodyti pranešimą
                            Na, mano nuomone, tai projektas visiškai ne vietoj.
                            Argumentai?
                            nuo.ma >>>

                            Comment


                              #74
                              Manau, kad pačiam miesto centrui tokia architektūra ir užstatymas netinka. bet projektas įspūdingas, jei būtų įgyvendintas visas

                              Comment


                                #75
                                Parašė RHCP@ Rodyti pranešimą
                                Manau, kad pačiam miesto centrui tokia architektūra ir užstatymas netinka. bet projektas įspūdingas, jei būtų įgyvendintas visas
                                galima ginčytis dėl užstatymo tankumo, bet jeigu atkreipsit dėmesį tai pamatysit, kad vienoje vizualizacijoje, yra ne 7, o 8 pastatai - galutiniame variante vienu pastatu sumažėjo. Tai pirma. Ir tai jau +

                                Antra yra tai, kad buvo planuota statyti "mažiau, bet aukščiau", tačiau derybose su miestu buvo pasiektas kompromisas, kad korpusai per daug neiššoktų į viršų. Dar vienas +

                                Trečia. Jeigu taip sprendžiat pagal vizualizacijas, tai jose būsima realybė kiek iškreipta, nes pvz. medžiai yra "sumažinti", kad neužstotų pastatų.

                                O kad centre netinka tokia architektūra - o kas tiktų? Galima svajoti apie parkelį vietoj pastatų, bet yra kaip yra, verslas ir yra tam, kad siektų pelno.
                                nuo.ma >>>

                                Comment


                                  #76
                                  Parašė Carpenter Rodyti pranešimą
                                  galima ginčytis dėl užstatymo tankumo, bet jeigu atkreipsit dėmesį tai pamatysit, kad vienoje vizualizacijoje, yra ne 7, o 8 pastatai - galutiniame variante vienu pastatu sumažėjo. Tai pirma. Ir tai jau +

                                  Antra yra tai, kad buvo planuota statyti "mažiau, bet aukščiau", tačiau derybose su miestu buvo pasiektas kompromisas, kad korpusai per daug neiššoktų į viršų. Dar vienas +

                                  Trečia. Jeigu taip sprendžiat pagal vizualizacijas, tai jose būsima realybė kiek iškreipta, nes pvz. medžiai yra "sumažinti", kad neužstotų pastatų.

                                  O kad centre netinka tokia architektūra - o kas tiktų? Galima svajoti apie parkelį vietoj pastatų, bet yra kaip yra, verslas ir yra tam, kad siektų pelno.

                                  Tai, kad nepaliktas senasis Sūručio apvalus pastatas net nežinau ar + Viena gražiausių sovietiniu sanatorijų(man), nors kitavertus centre ji irgi nesipaišo. Kad nestatė į aukštį - ačiū Dievui, savivaldybei ir šv.Barborai, čia +. Esminis mano priekaištas - užstatymas. Ir ne jo tankumas, o tai, kad pastatai išdėstyti taip, tarsi būtų statoma laukuose. Bandomi formuoti kažkokie neaiškūs, maži kiemai/praėjimai/žaliosios zonos, nors to čia visai nereiktų. Vienas pastatas - prie gatvės, kitas - toli nuo jos. Žodžiu tikrai geriau centre žiūrėtūsi perimetrinis užstatymas. Na, architektūra irgi netinkama centrinei miesto daliai - čia juk ne koks NMC formuojamas Matosi, kad čia statomas prestižinis kvartalas, pinigų negailima kokybei, o ir architektai 'garsūs' - puikios sąlygos reiškiniui kuris Lietuvoje dar labai labai retas, arba jo išvis nėra - kokybiškam klasikinės ir modernios architektūros deriniui be kičo atsirasti. Gaila, kad to nebus.

                                  Taipogi nepritarčiau dėl parko reikalingumo čia.

                                  Comment


                                    #77
                                    Aš atsiprašau, kažkokiu man nežinomu būdu pavyko Jus supainioti Apvalusis atseit "Sūručio" pastatas buvo yra ir liks stovėti. Jis ten vizualizacijose net ne 8, o 9 numeriu skaičiuojamas ir įkištas be reikalo. Tarp kitko tai jau net ne "Sūrutis", o viešbutis "Pušynas". O dėl užstatymo netinkamumo sutarkim taip - bus pastatyta, atvažiuosit, pamatysit, tada įvertinsit. Arba nuotraukas įdėsiu. Nors iš nuotraukų ne visada pavyksta teisingai viską įsivaizduot.
                                    nuo.ma >>>

                                    Comment


                                      #78
                                      Aišku dabar. Aš Druskininkų mylėtojas, todėl noriu kuo geriau.

                                      Comment


                                        #79
                                        Parašė Carpenter Rodyti pranešimą
                                        Argumentai?
                                        argumentų net nereikia.

                                        Comment


                                          #80
                                          visas šis kompleksas labai novatoriškas, tačiau jo ateitis kiek žinau gana miglota, nes pinigėlių jam kolkas nė vienas bankas nesutiko duoti.........
                                          Triukšmas užknisa juodai!!!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X