Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Ignalinoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Parašė _Bead_ Rodyti pranešimą
    Stadijonas pabaigtas jau senai
    O gal foto turi, būtų idomu pamatyti?
    RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

    Comment


      #62
      Parašė doncius Rodyti pranešimą
      O gal foto turi, būtų idomu pamatyti?
      Greitu metu ikelsiu.
      R. Dichavičius: „Turi būti alkanas fotografijos“

      Comment


        #63
        Jau pradėta Žiemos sporto centro rekonstrukcija. Iš esmės – naujo centro statyba. Jai iš Europos Sąjungos fondų skirta 8,9 milijono litų. Pagrindinė statybų rangovė - uždaroji akcinė bendrovė AVONA, jau šiemet panaudojo 2,5 milijono litų. Pagal sutartį rekonstrukcijos darbai numatomi užbaigti iki 2013 metų birželio. Tikimasi, kad įkurtuves centras švęs kur kas anksčiau. Po rekonstrukcijos veiks moderni uždara šaudykla. Čia galės treniruotis pajėgiausi šalies biatlonininkai.

        Apie projektą čia: http://www.tiksliforma.lt/lt/projects/116/?page=1

        PS. Kažkaip šioje temoje senokai jokių atnaujinimų nebuvo iš Ignalinos...
        Paskutinis taisė HSV; 2010.12.14, 15:58.

        Comment


          #64
          Ne iš pačios Ignalinos, bet iš rajono. Prie Švenčionių - Ignalinos ir Švenčionėlių - Zablatiškės kelių sankirtos, šalia Didžiasalio (ne to visiems žinomo "Džambulo", bet kito kaimo tuo pačiu pavadinimu, beje, tas kaimas saugomas kaip architektūrinis paminklas).



          Pernai čia dar nieko nebuvo.







          Toliau matyti aerodromo pastatai, bet nenorėjau brautis, kelias uždarytas.





          Vasarą toje vietoje galima pamatyti žemai skraidančius mažus lėktuvus, ties Zablatiškės kaimu net kelio ženklas perspėja dėl lėktuvų (nors nelabai suprantu, kam reikia tokio perspėjimo).
          Snowflakes will attack U <3

          Comment


            #65
            Šit kaip, naujiena idomi...

            Be Europos Sąjungos.... Nekas būtų.
            Paskutinis taisė enigma; 2011.09.20, 23:01.
            ______________
            The Division Bell

            Comment


              #66
              Ignalinos mieste turbūt dar niekada nebuvo tokios darbų gausos – tvarkomos gatvės, šviečia naujos spalvingos šaligatvių, dviračių ir pėsčiųjų takų dangos, gražėja viešosios erdvės, toliau renovuojami viešųjų įstaigų pastatai, įsibėgėjo daugiabučių modernizavimas. Atnaujinta ignaliniečių bei miesto svečių mėgstama pasivaikščiojimų bei įvairių renginių vieta prie Paplovinio ežero, renovuota krantinė, tiltas, valomas ir pats ežeras. Yra ir šiaip jau nematomų, bet nemažiau reikšmingų pertvarkų – modernizuotos pagrindinės šilumos trasos, vandentiekio ir nuotekų vamzdynai. Nemažai minėtų darbų jau baigta, didelė jų dalis turi būti atlikta iki šių metų pabaigos arba kitąmet.

              Lapkričio 7 d. Ignalinos rajono savivaldybės meras Bronis Ropė apžiūrėjo Ignalinos mieste vykstančius darbus, domėjosi, kaip vyksta svarbių infrastruktūros gerinimo projektų įgyvendinimas. Pirmiausia buvo apvažiuotos jau sutvarkytos Budrių kvartalo gatvės. Pastebėta, kad kitais metais bus baigta renovuoti Budrių gatvė, taip pat planuojami asfaltavimo darbai Girminiuose. Meras pasižiūrėjo, kaip vyksta statybos Lietuvos žiemos sporto centre bei kaip atrodo naujasis dviračių takas, kuris sujungs Švenčionių ir Sporto gatves (projekto vertė apie 600 tūkst. Lt). Dabar takas tiesiamas ant Vilkakalnio kalno.

              Tikimasi, kad ši išvaizdi teritorija taps labiau pritaikyta turizmui ir sportui, padidės netoliese esančio apžvalgos bokšto lankomumas, įdomiu traukos objektu bus ir šioje vietoje kuriamas parašiutininkų rengimo centras. Ateityje planuojama sutvarkyti Vilkakalnio gatvę, įrengti automobilių stovėjimo aikštelę. Kalbant apie dviračių takus, tai dabar tiesiamas nuvingiuos palei Gavaičio ežerą ir susijungs su Turistų gatvėje esančiu ir vedančiu į Palūšę. Tai jau bus kito projekto įgyvendinimo tikslas. Tokiu būdu visi dviračių takai susijungs į bendrą tinklą.

              Mieste baigiamas įgyvendinti europinis projektas „Aukštaičių gatvės Ignalinos mieste kompleksinis sutvarkymas“. Bendra projekto vertė 2 mln. 800 tūkst. Lt. Darbai vyko keliose pagrindinėse miesto centrinės dalies gatvėse - Aukštaičių, Laisvės, Atgimimo, Geležinkelio, Turistų, Bažnyčios bei Juozo Čepulėno. Ignaliniečiai ir miesto svečiai pastebi gerus pasikeitimus. Nauji šaligatviai, pėsčiųjų takai, aikštelės, tvarkomos viešosios erdvės keičia kurortinio miesto veidą. Ypač atsinaujino Juozo Čepulėno gatvė ir šalia jos esanti teritorija, kuri pritaikyta sportui ir poilsiui. Čia įrengtos vaikų žaidimų bei sporto aikštelės, nutiesti nauji takai, pasodinta medelių, pastatyta suolelių. Šalia aukštaičių ir Laisvės gatvių sankirtos paruošta vieta skulptūrinei kompozicijai. Kol kas dar nežinoma, kokia skulptūra čia bus pastatyta, tačiau bus siekiama, kad ji tikrai papuoštų erdvę ir įprasmintų atliktų darbų pabaigą.

              Meras apžiūrėjo šiuo metu Turistų gatvėje vykstančius darbus. Čia nutiesti paviršinio vandens nuvedimo vamzdynai, paklotas pėsčiųjų ir dviratininkų takas, įrengiami nauji šaligatviai. Projektas bus baigtas įgyvendinti iki metų pabaigos.

              Kitais metais pagrindinės miesto centrinės dalies gatvės bus asfaltuojamos, taip pat prasidės miesto vakarinės dalies gatvių rekonstravimo darbai. Jie apims Aukštaičių, Ligoninės, M.Petrausko ir Vasario 16-osios gatves, pritaikant jas augančiam automobilių ir pėsčiųjų eismui. Numatoma gerinti minėtų gatvių dangos kokybę, tvarkyti šaligatvius, įrengti automobilių stovėjimo aikštelę pietinėje Aukštaičių gatvės pusėje, atkarpoje tarp Ligoninės ir M.Petrausko gatvių. Aukštaičių gatvė bus pratęsta nuo sankryžos su M.Petrausko gatve iki Turistų gatvės.

              Pastaruoju metu rajone vyksta nemažai įvairių pastatų renovacijos darbų. Vasarą pradėta Ignalinos Česlovo Kudabos pagrindinės mokyklos pastato renovacija - šiltinamas fasadas, modernizuojama šildymo sistema. Pastato apdaila bus mišri, dalis sienų – tinkuotos, kitos padengiamos specialiomis švediškomis plokštėmis. Renovacija, kurios vertė 1 mln. 600 tūkst. Lt , bus baigta kitais metais.

              Rajone neseniai pradėta modernizuoti ir Didžiasalio „Ryto“ vidurinė mokykla (1mln. 200 tūkst. Lt). Statybų nuotaikomis taip pat gyvena Ignalinos mokykla-darželis „Šaltinėlis“. Renovuojamas šios įstaigos Dienos socialinės globos skyrius – tvarkoma jo aplinka ir remontuojamos vidaus patalpos.

              Iš projekto lėšų įsigyta kompiuterinės programinės bei medicininės įrangos, taip pat reikalingų buities prietaisų, videokamera, ekranas, nauji bei neįgaliųjų poreikiams pritaikyti baldai. Centre bus įrengta treniruoklių salė, pastato apsaugos signalizacija. Paklojus šaligatvius, darbininkai imsis vaikų žaidimų aikštelės, pastatys dvi pavėsines. Visa centro teritorija bus aptverta. Centro ugdytiniai ir darbuotojai praeitą savaitę persikėlė į taip pat renovacijos laukiantį pagrindinį darželio pastatą. Visus darbus Dienos centre planuojama baigti š.m. gruodžio mėnesį.

              Meras apžiūrėjo, kaip vyksta Technikos gatvėje esančio bendrabučio pastato renovacija pritaikant jį socialiniam būstui. Čia bus įrengta 10 butų. Ligoninės gatvės šeštajame name socialiniam būstui bus pritaikyti dar du butai.

              Ignalinos rajono poliklinikoje irgi vyksta darbai. Nenaudojamos patalpos pritaikomos naujoms reikmėms. Pirmajame ir antrajame aukšte įsikurs Socialinių paslaugų centras, o trečiajame – Ignalinos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.

              Viena iš svarbių miesto įvaizdį formuojančių vietų yra autobusų stotis. Ji taip pat modernizuojama. Pakeisti pastato langai, durys, pastatas bus apšiltinamas, panaudojant naują efektyvią technologiją bei pluoštinio cemento apdailos plokštes, kurios atsparios įvairiems pažeidimams. Meras susitiko su stoties viršininku Kęstučiu Gaideliu ir aptarė jau padarytus ir numatomus darbus.
              Rajono vadovas taip pat apžiūrėjo, kaip vyksta statybos darbai Ignalinos kultūros ir sporto centre. Čia dar šiais metais bus įrengtos papildomos ekspozicijų erdvės, kurios atsiras vidinį kiemelį prijungus prie esamų muziejaus ir kultūros centro pastatų.

              Vėliau bus modernizuoti šių pastatų fasadai. Taip pat renovacijos laukia ir Ignalinos muzikos mokykla. Pasak mero B.Ropės, užbaigus pagrindinių miesto viešųjų įstaigų pastatų modernizavimo darbus planuojama sutaupyti apie 300 tūkst. Lt. „Šios lėšos niekur nedings, jos bus panaudotos kitiems, gyvybiškai svarbiems dalykams“.
              http://www.ignalina.lt/lit/Lapkricio...e_apziure/5810
              Nesenai po labai ilgos pertraukos apsilankiau Ignalinoje, prisipažinsiu nebepažinau šio savo vaikystės miestelio, bene trečdalis šaligatvių pakeisti visiškai naujais, renovuojami nemažai daugiabučių, ligoninė, mokykla, sutvarkytos viešosios erdvės, didelį įspūdį paliko Paplovinio ežero pakrantės prie Žuvėdros sutvarkymas (deja niekur neradau nuotraukų), paliko tikrai puikų įspūdį, malonu matyti, kad miestelis tvarkosi

              Comment


                #67
                Parašė doncius Rodyti pranešimą
                O gal foto turi, būtų idomu pamatyti?

                Dešinėj aptiniam kampe dar matyti naujos krepšinio aikštelės.

                Comment


                  #68
                  Ir ten puspročiai dirba, pakabinti tinkamą dviračių/pėsčiųjų tako ženklą neįveikiama užduotis.
                  GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                  Comment


                    #69
                    Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
                    Ir ten puspročiai dirba, pakabinti tinkamą dviračių/pėsčiųjų tako ženklą neįveikiama užduotis.
                    Bent jau trinkelės išilgai sudėtos, dviratininkai įvertins, ypač tie, kurie palei Konstitucijos prospektą Vilniuje važinėja

                    Comment


                      #70
                      Naujos nuotraukos iš Ignalinos:

                      Darželis Dūkšte:


                      Ateities 20:


                      Ignalinos rajono ligoninė:


                      Dienos socialinės globos skyrius:


                      Ignalinos rajono savivaldybės administracinis pastatas:


                      Smėlio 28:


                      Ignalinos rajono poliklinika:


                      Šiuo metu renovuojama Ignalinos Č. Kudabos pagrindinė mokykla, centre naujai asfaltuojamos gatvės, vakarinėje dalyje keičiami šaligatviai, renovuojami keli daugiabučiai (iš viso renovuota bus 15).
                      Paskutinis taisė Ignalina; 2012.05.04, 13:43.

                      Comment


                        #71
                        Sakyčiau gan neblogai tvarkosi
                        ______________
                        The Division Bell

                        Comment


                          #72
                          2012.06.11
                          Džiaugiamasi užbaigtais darbais - projektų pristatymas Ignalinoje ir Dūkšte
                          Birželio 7 d. Ignalinoje vyko savivaldybės administracijos 2007 - 2013 metų finansiniu laikotarpiu naujai įgyvendintų ES finansuotų miesto infrastruktūros gerinimo projektų pristatymo renginys, kuriame dalyvavo savivaldybės vadovai, už projektus atsakingi administracijos darbuotojai, rangovai, keletas savivaldybės tarybos narių.




                          2011 m. lapkričio mėnesį buvo pristatyti 7 nauji projektai, o dabar, po pusmečio, pasidžiaugta dar devyniais: „Ignalinos miesto bendrasis planas", „Dūkšto ežero gamtosauginis valymas ir pakrančių gamtosauginis sutvarkymas", „Ignalinos mokyklos-darželio „Šaltinėlis" pastato Dūkšto mieste, Zarasų g. 5, renovacija", „Ignalinos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro modernizavimas", taip pat Ignalinos miesto daugiabučių namų Ateities g. 20, Atgimimo g. 33, 14, Turistų g. 47, Vasario 16-osios g. 48 modernizavimo projektai.



                          Pristatymas pradėtas savivaldybėje. Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vedėjas Juozas Panavas papasakojo apie miesto bendrąjį planą. Pažymėta, kad tai labai svarbus dokumentas, atitinkantis Ignalinos kaip kurortinės teritorijos tikslus, numatantis sprendinius sveikai aplinkai ir gamtos apsaugai sukurti, o taip pat inžinerinės ir susisiekimo infrastruktūros tobulinimą bei tolesnį plėtojimą. Suplanuotos ne tik miesto, bet ir priemiestinės teritorijos. Plano parengimo kaina – apie 190 tūkst. Lt.



                          Vėliau visi pristatymo dalyviai vyko į Dūkštą ir apžiūrėjo išvalytą ežerą bei renovuotą darželio pastatą. Dabar šalia bažnyčios ir kultūros namų tyvuliuojantis ežerėlis su tilteliu tapo tikra miesto puošmena. Jį valant buvo iškasta apie 20 tūkst. m3 dumblo, sutvarkytos pakrantės, suformuota apsauginė zona. UAB „Meleksas" atlikti darbai, kurių vertė 842 840,79 Lt, pagerino ežero ekologinę būklę bei kraštovaizdį. Vienoje pakrantėje seniūnija planuoja įrengti paplūdimį.



                          Meras B.Ropė priminė, kad ir Ignalinoje išvalyti du ežerai ir dar vieną rengiamasi valyti. Tvarkomos ir ežero aplinkinės teritorijos, šalia bažnyčios bus įrengta aikštelė, renovuojama Bažnyčios gatvė.

                          Naujomis spalvomis šviečia ir darželio pastatas. Apšiltintos jo sienos, pakeistos durys, langai, atlikta stogo renovacija. Per metus bus sutaupoma apie 90 Mwh. energijos. Bendra šio projekto vertė – apie 670.236,00 Lt, iš jų ES fondų lėšos – 569.700,60 Lt, Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšos – 100.535,40 Lt.



                          Svečiai stabtelėjo prie Dūkšto katilinės, ant kurios stogo 2011 m. sumontuota 36 vakuuminių saulės kolektorių sistema, kurios galingumas – 57,45 kW. Tai pirmas projektas Lietuvoje, kai saulės energija naudojama karšto vandens ruošimui centralizuoto vandens tiekimo sistemoje. Per metus pagaminama apie 84 MWh šiluminės energijos.



                          Dūkšto seniūnas Vytautas Kazėnas pasidžiaugė, kad miestelyje tikras darbymetis: pertvarkoma centrinė dalis, renovuojami senojo buitinio, seniūnijos pastatai, tvarkomos jų prieigos, gatvė, šaligatviai, atsiras nauja automobilių stovėjimo aikštelė prie pašto, taip pat bus įrengtas skveras, universali sporto aikštelė.



                          Iš Dūkšto sugrįžus į Ignaliną, visi pakviesti pasivaikščioti ir apžiūrėti renovuotus daugiabučius namus. Mieste šešių namų renovacija jau baigta, iš viso bus modernizuota 15 daugiabučių. Ignalinos miesto ir Didžiasalio gyventojams pagal Vyriausybės patvirtintą probleminės teritorijos plėtros programą buvo sudaryta išskirtinė galimybė pasinaudoti ES parama daugiabučių namų atnaujinimui. (ES paramos intensyvumas iki 85 procentų renovacijai reikalingų išlaidų). Kaip sakė meras B.Ropė, iš pradžių gyventojai gana nepatikliai žiūrėjo į pasiūlytas sąlygas, tačiau pamatę pirmuosius rezultatus, jau dauguma panoro gyventi gražiau, šilčiau ir taupiau. Žiemos sezonas parodė didžiausius privalumus – modernizuotų namų gyventojai už šildymą gavo perpus mažesnes sąskaitas, o jų asmeninio prisidėjimo prie projekto vertė tolygi buto plastikinių langų kainai (maždaug 4-5 tūkst. Lt). Projektus pristatęs Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėjas Vidmantas Čepulėnas sakė, kad šiuose penkiuose namuose yra 99 butai. Visuose namuose bus sutaupyta 461 MWh šilumos per metus. Toks šilumos kiekis reikalingas dviems 40 butų renovuotiems namams šildymo sezonui. Modernizuoti namai įgauna puikią estetinę išvaizdą, puošia miestą. Tai ypač svarbu kurortinei Ignalinai. Kaip minėjo meras, Ignalinos savivaldybė planuoja pasiskolinti lėšų, iš kurių numato kompleksiškai renovuoti apie 50 daugiabučių. Numatomas toks modelis: savivaldybė, pasiskolinusi renovacijai, atnaujina daugiabučius, o šių namų gyventojai per sutartą laikotarpį atsiskaito su savivaldybe.



                          Paskutinis tądien pristatytas projektas - „Ignalinos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro modernizavimas“. Merui B.Ropei ir sveikatos biuro vadovei Editai Ryliškienei perkirpus simbolinę juostelę, visi pakviesti apžiūrėti moderniai įrengtas patalpas (5 kabinetai ir konferencijų salė). Dar buvo įsigyta baldų, reikalingos kompiuterinės ir mokymų įrangos, transporto priemonė. Direktorė pasidžiaugė, kad dabar bus galima teikti kokybiškas visuomenės sveikatinimo paslaugas, vykdyti stebėseną, rengti seminarus sveikatos temomis, vykdyti tikslines sveikatos programas, organizuoti privalomuosius mokymus bendruomenei (higienos įgūdžių, pirmosios pagalbos teikimo, mokymus apie alkoholio ir narkotikų žalą). Taip pat bus teikiamos paslaugos ir kitiems rajonams, šiuo metu yra pasirašyta sutartis ir darbas pradėtas Anykščiuose. Meras B.Ropė pastebėjo, kad ši įstaiga rajonui labai svarbi. Siekiant mažinti gyventojų sergamumą prioritetine sritimi turėtų būti ne ligų gydymas, o prevencija. Nors sveikatinimo priemonės mūsų visuomenėje dar sunkokai skinasi kelią, tačiau ilgainiui jų reikšmė, pasak mero, tik didės. Dar vienas svarbus dalykas – tokias paslaugos labai susiję su Ignalinos pasirinkta kurortine kryptimi ir sanatoriniu gydymu, todėl šioje srityje tikrai daug perspektyvų.



                          Sveikatos biuras įsikūrė nenaudojamose rajono poliklinikos patalpose, tame pačiame pastate jau greitai duris atvers dar viena svarbi įstaiga – Socialinių paslaugų centras. Šalimais po renovacijos šiais metais atidarytas vaikų su negalia dienos socialinės globos skyrius. Šioms įstaigoms linkėta gražaus bendradarbiavimo.



                          Pristačius visus projektus jų vadovams ir darbus atlikusioms statybos įmonėms meras įteikė padėkas bei savivaldybės dovanas. Rajono vadovas sakė, kad pastarieji metai Ignalinai investicijų prasme – aukso amžius. Iš viso, panaudojant 2007 -13 metų ES finansavimo lėšas, bus įgyvendinta apie 100 projektų (šiuo metu įgyvendinami 65). Tai didžiulis krūvis ir atsakomybė.

                          Lina Kovalevskienė,
                          Tel. (8 386) 52522 , lina.kovalevskiene@ignalina.lt

                          Comment


                            #73
                            Ignalina – pirmasis Lietuvos miestas be kiaurų daugiabučių

                            Dabar Ignalina - vienintelė savivaldybė, kuri savo teritorijoje jau baigia renovuoti pačius šalčiausius, vėjų perkošiamus ir daug energijos prarydavusius daugiabučius namus. Šią žiemą renovuotuose 35-iuose daugiabučiuose gyvens trečdalis visos Ignalinos gyventojų. Kitąmet šiltai žiemoti turėtų 80 proc. gyventojų.
                            Stebina

                            Comment


                              #74
                              Nestebina, nes kiek pamenu, Ignalina buvo tas miestas, kuris gavo kitokį valstybės finansavimą renovacijoje, nei likusi Lietuva. Jei klystu- pataisykit.

                              Comment


                                #75
                                Renovuoti ne tik daugiabučiai, bet ir visuomeniniai pastatai. Bet Druskininkai jiems įkandin
                                Aviate, navigate, communicate

                                Comment


                                  #76
                                  Parašė Muzungus Rodyti pranešimą
                                  Nestebina, nes kiek pamenu, Ignalina buvo tas miestas, kuris gavo kitokį valstybės finansavimą renovacijoje, nei likusi Lietuva. Jei klystu- pataisykit.
                                  Galima plačiau? Kodėl būtent Ignalinos savivaldybė (tikrai ne miestas) gavo kitokį valstybės finansavimą? Ar čia kažkas dėl to kadaise numatyto probleminių teritorijų statuso? Bet tokiu atveju, jis sutektas juk 14-likai savivaldybių.


                                  Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą
                                  Renovuoti ne tik daugiabučiai, bet ir visuomeniniai pastatai. Bet Druskininkai jiems įkandin
                                  Visuomeniniai pastatai renovuoti visame Ignalinos rajone, aš apakęs šią vasarą buvau. Ignalinoj, Dūkšte, Didžiasaly, Vidiškėse pakeisti visi inžineriniai tinklai, sutvarkytos viešosios erdvės, pakeisti šaligatviai, keliai, kaimeliuose, kur jaunimo ir vaikų praktiškai nebėra pristatyta sporto - žaidimų aikštelių...
                                  Paskutinis taisė Vilkas; 2013.11.12, 00:58.

                                  Comment


                                    #77
                                    Parašė Vilkas Rodyti pranešimą
                                    Galima plačiau? Kodėl būtent Ignalinos savivaldybė (tikrai ne miestas) gavo kitokį valstybės finansavimą? Ar čia kažkas dėl to kadaise numatyto probleminių teritorijų statuso? Bet tokiu atveju, jis sutektas juk 14-likai savivaldybių.
                                    Man rodos, Ignalinai be jessicos lėšų naudojami ir Ignalinos uždarymo fondo pinigai. Todėl kompensuojamų išlaidų dalis yra žymiai didesnė nei kituose Lietuvos rajonuose.

                                    Comment


                                      #78
                                      Matant tokius pavyzdžius, nelabai suprantu, kodėl dejuojama dėl provincijos degradavimo?
                                      Žmonos kaime (!) provincijoje jau renovuoti keli sovietiniai daugiabučiai, tiesiamas dviračių/pėsčiųjų takas, išasfaltuota nauja gatvė. Nepaisant to, kad gyventojų, ypač jaunimo, mažėja.

                                      Comment


                                        #79
                                        Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                        Matant tokius pavyzdžius, nelabai suprantu, kodėl dejuojama dėl provincijos degradavimo?
                                        Žmonos kaime (!) provincijoje jau renovuoti keli sovietiniai daugiabučiai, tiesiamas dviračių/pėsčiųjų takas, išasfaltuota nauja gatvė. Nepaisant to, kad gyventojų, ypač jaunimo, mažėja.
                                        Yra puikių pavyzdžių. Tie patys Druskininkai. Bet tie pavyzdžiai labiau pavieniai. Didžioji dauguma tokių miestelių ir kaimelių yra neprižiūrimi. Pavyzdžiui mano tėvo gimtinė Švenčionėliai. Na, sutvarkė vieną tranzitinę gatvę, anksčiau kiek kitą tranzitinę. Labai seniai jau kiek patvarkė centrą. Bent jau šaligatviuose duobių nėra. O daugiau nieko. Nei renovacijos, nei kokių įdomesnių projektų ar normalaus viešųjų erdvių sutvarkymo.

                                        Comment


                                          #80
                                          Parašė Muzungus Rodyti pranešimą
                                          Man rodos, Ignalinai be jessicos lėšų naudojami ir Ignalinos uždarymo fondo pinigai. Todėl kompensuojamų išlaidų dalis yra žymiai didesnė nei kituose Lietuvos rajonuose.
                                          Na kiek dabar pagūglinau, tai atliekama "Ignalinos enervizijos" programa finansuojama

                                          JESSICA programos
                                          ES Ignalinos programos
                                          Klimato kaitos specialiosios programos
                                          Probleminių teritorijų plėtros programos
                                          lėšomis,
                                          todėl gyventojams kompensuojamų išlaidų dalis padidėja iki maždaug 50 proc.
                                          Dar reik pridėt, kad Ignalina turi kurortinės teritorijos statusą (aktyviai siekia kurorto statuso), o kone 20 metų rajoną valdantis meras Ropė, vakar patvirtintas valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatu į prezidentus...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X