Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Palangoje ir Šventojoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Palanga - architektų ir dizainerių gėda
    http://www.delfi.lt/news/economy/rea...hp?id=16879175
    Monika Petrulienė, Asta Kažukauskienė, www.lrt.lt
    2008 gegužės mėn. 1 d. 10:28


    Taip teigia Kultūros paveldo komisija, rengianti kreipimąsi į Vyriausybę dėl kurorto senamiesčio naikinimo ir priežiūros griežtinimo. Meksikietiški kaktusai ir monstrais vadinami chaotiškai dygstantys statiniai – taip Palanga praranda savo unikalų istorinį veidą. Pasak LTV „Panoramos“ kalbintų specialistų, kurorte naikinami želdiniai, kertamos pušys, neprižiūrimi nyksta paveldo objektai.

    „Jokio požiūrio. Mes prarandame Palangą, tą medinę su gražiomis vilomis“, – „Panoramai“ teigė Valstybinės kultūros paveldo komisijos narė Gražina Drėmaitė.

    Pasak paveldosaugos ekspertės, Palangos senamiestis yra įtrauktas į kultūros paveldo registrą, tačiau vietoj senųjų vilų skveruose dygsta nauji pastatai. Statytojai spjauna į senamiesčiui taikomus apribojimus. Naujasis Palangos savivaldybės architektas Feliksas Jackevičius sako, kad dažnai statytojai tiesiog apgaudinėja.

    „Centrinėje miesto dalyje nieko negalima statyt, tačiau yra nemažai statinių, kurie statomi naujai. Parašyta žodis rekonstrukcija. Rekonstrukcija reiškia, kad galima dešimt procentų pakeist, o praktiškai statomas naujas“ – „Panoramai“ teigė architektas.

    Apleistas Kurhauzas – pavyzdys, kaip mieste nesirūpinama istoriniais statiniais. Paveldosaugos ekspertai teigia, kad Kurhauzą reikia skubiai konservuoti. Tačiau savivaldybė sako, kad pastato dalies savininkai nesutinka to daryti, todėl kitų dalininkų rankos surištos.

    Toliau keičiama ir Basanavičiaus gatvė: vietoje mineralinio vandens biuvetės ketinama statyti SPA kompleksą.

    Kultūros paveldo komisija dėl pažeidimų Palangoje ketina kreiptis į Vyriausybę.

    Kurorto savivaldybė, siekdama griežtesnės bjaurojamo senamiesčio apsaugos, teigia rengianti projektą, kurį patvirtinus, istorinė vietovė taptų urbanistiniu draustiniu. Tada būtų lengviau stabdyti abejotinus leidimus išduodančius valdininkus, griauti nelegalias statybas.

    Comment


      Šio savaitgalio Palangos statybų/NEstatybų "aktualijos". (2008 05 26)

      Jūratės baseino duobė - kol kas judesio mažai:





      "Pagražintas" kioskas



      Griaunami "Eglės" poilsio namai:











      Baigiamieji "Pajūrio rezidencijos" akcentai. O balkonai visai įdomiai sugalvoti?











      Sustabdyta dėžutė vietoje "Voveraitės":



      Kita sustabdyta dėžutė Meilės ir Dariaus ir Girėno kampe šalia viešųjų wc:



      Poilsio namai:



      Paskutinis taisė xxl; 2008.08.18, 11:27.
      Architektūros fotografija: http://www.garbacauskas.com

      Comment


        xxl ačiū, kad apšvietei mus Bet kai kurie pastatai atrodo labai jau nykiai Pvz. pastatas "Mėta". Pačiame centre, geroje vietoje ir stovi toks... Baisuokliškas... :S
        xXx. Purvina fantazija. Kai nerūpi niekas, ką sako kiti. Kai paskęsti tyloje, cigaretės dūmuose ar glamonių kvaituly.

        Comment


          Parašė xxl Rodyti pranešimą

          Jūratės baseino duobė - kol kas judesio mažai:


          kas tai per gigantomanija - kažkas užsilikę nuo "senų gerų" laikų,ar kažkas naujo? ir kuriam miesto gale tai randasi?
          dydis nustebino...

          Comment


            Parašė toshas Rodyti pranešimą

            kas tai per gigantomanija - kažkas užsilikę nuo "senų gerų" laikų,ar kažkas naujo? ir kuriam miesto gale tai randasi?
            dydis nustebino...
            ateini Basanvičiaus g. iki jūros tilto prieigų, kairėje Juratės ir Kastyčio fontanas, dešinėje gatvelė per pušyną, ja eidamas pareitum tiltą per Ronžę ir tada pamatai visą šitą gožį
            Architektūros fotografija: http://www.garbacauskas.com

            Comment


              Blembacki nieko nesuprantu, tai jei leido pastatyt pastatus ,(tai yra tas minimas dezutes) tai arba jas griauna, arba leidzia zmonem dastatyt ir sutvarkyt jas iki galo (debilizmas kaskoks ) kam tas naudinga .....tie visi stabdymai ir apribojimai !!!!!!!!!!!! dar biskuteli ir manau subankruotos visi ties projaktu vikdytojai del tu visu statybu saldimu ...... klaikuma ir kas tada dar 20metu griuvesiu zona (Palanga -Sventoji)

              Comment


                Reikejo net neduot leidimu statybom ble O DABAR DUODA O PO MENESIUKO KAI JAU PASTATO DEZE SUSTABDO NA KASKOKIA NESAMONE ...............

                Comment


                  Nori modernių valdžios namų

                  Kitąmet turėtų prasidėti naujo Palangos savivaldybės pastato statyba. Tačiau jo projektavimo darbai iki šiol nevyksta sklandžiai.

                  Naujojo pastato vizija turėtų išryškėti iki liepos 1 dienos. Projektuotojai – ispanų kapitalo bendrovė „Ardanuy Baltic“ turės pasistengti.

                  „Kol kas nesame patenkinti jų darbu. Ketvirtadienį pas merą įvykusio susitikimo metu projektuotojams turėjome pastabų ir dėl jų siūlomo patalpų išdėstymo, ir dėl bendros pastato architektūros. Nenorėtume, kad išdygtų masyvus kubo formos statinys“, – aiškino Palangos savivaldybės administracijos direktorius Valerijus Kuznecovas.

                  Konkursą projektavimo darbams atlikti laimėjusiai bendrovei „Ardanuy Baltic“ savivaldybė yra įsipareigojusi sumokėti apie 430 tūkst. litų.

                  Naujasis pastatas greičiausiai bus keturių aukštų, iki 5 tūkst. kvadratinių metrų ploto. Jis iškils senojo pagrindinio savivaldybės statinio, esančio Vytauto gatvėje, vietoje.

                  Preliminariais skaičiavimais, naujojo pastato statyba gali kainuoti iki 20 mln. litų. Lėšų savivaldybė tikisi surinkti pati, pardavusi pastatus, kuriuose dabar veikia keli administracijos skyriai.

                  „Viename moderniame pastate tarnautojams bus žymiai patogiau dirbti. Susiduriame su įvairiomis problemomis – senose patalpose svyla elektros lizdai, kyla grėsmė įrangai. Visgi pirmiausiai galvojama apie Palangos gyventojus. Nenormalu, kad nedideliame mieste išsibarstę net penki savivaldybės pastatai, žmonės priversti gaišti laiką, blaškytis“, – tikino V.Kuznecovas.

                  Jurga Barkauskaitė

                  http://www.kl.lt/

                  Comment


                    http://www.delfi.lt/archive/print.php?id=17452271

                    Statybomis Palangos Kunigiškių kvartale domisi prokuratūra

                    www.DELFI.lt
                    2008 birželio mėn. 19 d. 10:55

                    Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras ketvirtadienį Klaipėdos apygardos administraciniam teismui pateikė prašymą panaikinti administracinius aktus, kurių pagrindu numatytos statybos Palangoje, Kunigiškių gyvenamajame kvartale.
                    „Tai jau ketvirtas Klaipėdos apygardos prokurorų teismui pateiktas prašymas dėl teisės aktų, susijusių su statybomis Palangoje, galimų pažeidimų panaikinimo, – sako Klaipėdos apygardos prokuratūros Civilinių bylų skyriaus vyriausioji prokurorė Sigutė Stropienė. – Dar tris medžiagas dėl statybų Palangoje šiuo metu tiria mūsų skyriaus prokurorai“.

                    Kaip praneša Klaipėdos apygardos prokuratūra, anksčiau teismui pateikti trys vyriausiojo prokuroro prašymai naikinti administracinius aktus, reglamentuojančius statybas Palangoje S. Nėries g. 44, Kęstučio g. 21 ir 21a bei Šventosios pietvakarinėje dalyje (poilsio apartamentų kompleksas ,,Elija“).

                    Teismo prašoma naikinti Palangos miesto tarybos sprendimus, kuriais buvo patvirtinti minėtųjų teritorijų detalieji planai, naikinti savivaldybės administracijos statyboms išduotus projektavimo sąlygų sąvadus, statybų leidimus, kai kuriuos Klaipėdos apskrities viršininko įsakymus ir kita.

                    „Gavus iš institucijų, atsakingų už valstybinę statybų priežiūrą, duomenis ir atlikus papildomą tyrimą, nustatyta, kad vienais atvejais, planuojant statybas minėtose teritorijose, buvo nusižengta Teritorijų planavimo įstatymo reikalavimams, kitais –nepaisyta Miškų įstatymo bei kitų statybas pajūrio zonoje reglamentuojančių teisės aktų normų“, – sako prokurorė S. Stropienė.


                    Laikinai, iki bylos bus išnagrinėtos teisme, teismo prašoma sustabdyti ginčijamų statybų leidimų galiojimą.

                    Comment


                      http://www.alfa.lt/straipsnis/c78284

                      „Achema“ planuoja investicijas Palangoje



                      2008-06-27 09:33

                      „Jūsų tarpininkas“

                      Trąšų gamyba garsėjantis koncernas „Achemos grupė“ į Palangos poilsio ir pramogų objektus pasiryžęs investuoti ne mažiau kaip 200 mln. litų. Praėjusią savaitę koncerno prezidentas Bronislovas Lubys, susitikęs su kurorto meru Vytautu Stalmoku, užsiminė apie ketinimus Palangoje pastatyti vandens pramogų parką su baseinais, grožio bei sveikatingumo centrais, viešbučiais, automobilių stovėjimo aikštelėmis, penktadienį rašo dienraštis „Lietuvos Rytas“.

                      B.Lubys norėtų, kad vandens pramogų parkas atsirastų centrinės Palangos pakraštyje ir prie jo būtų patogu privažiuoti. Tokiam objektui reikėtų apie 10 hektarų žemės sklypo, kurį turėtų surasti Palangos savivaldybė.

                      Tačiau kol Palangoje nėra pasibaigęs žemės grąžinimas, savivaldybė didesnio sklypo pasiūlyti negali. Žemės grąžinimas gali užtrukti dar porą metų. Tik tada paaiškėtų, kur yra laisvos žemės. V.Stalmoko nuomone, vandens pramogų parkui Palangoje yra tinkama vieta, tačiau sprendimą dėl šio žemės sklypo turėtų priimti Vyriausybė. Palangos šiaurinėje dalyje yra nenaudojamas Klaipėdos jūrininkų ligoninei priklausantis reabilitacijos centro pastatas. Šiam pastatui priklauso 6 hektarų žemės sklypas. Šalia jo dar 6 hektarus turi ir Šiaulių bankas. V.Stalmoko manymu, sujungus šiuos sklypus atsirastų puiki vieta vandens pramogų parkui su SPA centru. Juo labiau kad šioje vietoje užkonservuoti terminio vandens gręžiniai.

                      Comment


                        Vakar ryto (2008 08 17) kai kurių Palangoje vykstančių statybų status quo.

                        1. Vietoje Vilijos statomas "Poilsio pastatas". Vietiniai sakė, kad jo statybos jau irgi sustabdytos.



                        2.


                        3.


                        4. Sprendžiant iš šio kaimyno stovio jis turėtų griūti, nors žiūrint į lentą pirmoje nuotraukoje jis vaizduojamas sveikas?



                        5. Dar vienas gyvenamas namas - atrodo nesustabdytas, nors nematau jokio skirtumo tarp nelaimėlių iš kurių atėmė leidimus statyti.



                        6.


                        7. Užbaigtas namas Birutės al.



                        8.


                        9. Smilčių Vilos. Beveik baigtas projektas. Man asmeniškai patinka. Tačiau yra ir kitaip galvojančių



                        10.


                        11.


                        12.


                        13.


                        14. Poilsio pastato Eglė rekonstrukcija - šiaip tai nugriauta ji, o pagal paveikslėlį bus visai įspūdinga.



                        15.


                        16.


                        17.


                        Bus dar...
                        Architektūros fotografija: http://www.garbacauskas.com

                        Comment


                          18. Viešbutis Baltic Inn***



                          19.


                          20.


                          21.


                          22. Pajūrio rezidencija



                          23.


                          24.


                          25.


                          26.


                          27.
                          Architektūros fotografija: http://www.garbacauskas.com

                          Comment


                            Palangos gelbėjimo stoties laukia pokyčiai

                            Senąją Palangos gelbėjimo stotį netrukus turėtų apsupti pastoliai - jau iki šių metų pabaigos ketinama pradėti įgyvendinti pastato rekonstrukcijos projektą, kurio metu čia atsiras modernių poilsio atributų.

                            Vadovaujantis rekonstrukcijos projektu, dabartinis gelbėjimo stoties pastatas adresu Žvejų g. 2A padidės. 2010 m. gegužę, kaipnumatys sutartis su rangovu, stotis duris atvers iš pagrindų atsinaujinusi.

                            Joje bus jauku ne tik gelbėtojams, bet ir poilsiautojams: bus įrengtos dušinės, tualetai, taip pat ir seifai daiktams saugiai palikti.

                            Anot Palangos savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio skyriaus vedėjo Igno Romualdo Večerskio, kadangi rekonstrukcijos darbai numatyti atlikti per dvejus metus, kitąmet stacionarią stotį "pavaduos" gelbėtojams skirtas vagonėlis.

                            Vakar kurorto savivaldybės administracijoje buvo atplėšti objekto rekonstravimo darbų konkurso dalyvių vokai. Anot Viešųjų pirkimų tarnybos vyriausiosios specialistės Kristinos Butkutės, konkurse dalyvavo dešimt pretendentų iš Palangos, Plungės, Kretingos, Klaipėdos, Šiaulių, Kauno bei Telšių.

                            Vadovaujantis procedūrų tvarka, pretendentų pasiūlymai bus išnagrinėti ir išrinktas konkurso nugalėtojas. Sutartį dėl rekonstrukcijos įgyvendinimo su juo planuojama pasirašyti rugsėjį, tad darbai prasidėtų dar šiemet.

                            Anot Komunalinio ūkio skyriaus vedėjo, naujoji stotis, kurios rekonstrukcija bus finansuojama valstybės bei Palangos savivaldybės lėšomis, kainuos apie 3 mln. litų. Pokalbininko teigimu, iš valstybės investicijų programos šiemet projektui jau atseikėtas 1 mln. litų.

                            Priminsime, kad biudžetinę įstaigą Palangos gelbėjimo stotį šią vasarą nuspręsta likviduoti. Poilsiautojų saugumu dar dvi vasaras rūpinsis konkurso būdu išrinkta viešoji įstaiga Palangos miesto vandens motociklų klubas.

                            Sutapus šiam įvykiui ir planams rekonstruoti senąjį stoties pastatą, dalis kurorto politikų išreiškė nepasitenkinimą valdžios veiksmais, dėl kurių privatininkų veikla esą gauna paspirtį iš valdiškų pinigų.

                            http://www.ve.lt/?data=2008-08-29&ru...&id=1219947530

                            Comment


                              apie "Palangos Lino" pletimasi

                              Skelbimas kaimynysteje:


                              Textas:
                              Rugsejo 11d. bus svarstomas zemes sklypo, esancio adresu Vytauto g. 155, Palanga, kadastrinis Nr.3501/0021:137, detalusis planas.
                              Pagal ji yra numatyta isplesti sanatorijos "Palangos linas" pastatus ir pastatyti nauju.
                              Pagal projekta gali buti pastatyti 5 ir 9 aukstu pastatai nuo juros puses.

                              Projektas pazeidzia daugybe techninio reglamento punktu, priestarauja Palangos miesto detaliajam planui, pazeidzia LR Teritoriju planavimo istatyma ir Jusu teises.

                              Tik musu visu bendros pastangos neleis siam projektui buti priimtam.

                              Noredami gauti daugiau informacijos kvieciame susisiekti su Vytautu Budniku tel. 869913084 arba el.pastu valdyba@spaudosrumai.lt

                              Comment


                                Šventoji

                                Apartamentai kopose, priešais vandens bokštą:





                                Comment


                                  Darbo birža. Šalia Vytauto g. 85a





                                  Comment


                                    Birutės al. 43 / Kęstučio g. 28, Palanga





                                    Comment


                                      Poilsio apartamentai. Pačiam Palangos gale link Šventosios, tarp "Rugelis" ir "Žvorūnė":







                                      Comment


                                        Sparčiai renčiama Palangos darbo birža.

                                        Architektūros fotografija: http://www.garbacauskas.com

                                        Comment


                                          Palanga keičiasi žaibišku greičiu.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X