Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Daugiabučių renovacija Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Stambiaplokščių namų fasadai nėra skirti dažyti. Jie panašūs į tinkuotus nedažytus.
    Tačiau dabar yra gerų kokybiškų dažų tinkamų tokiem paviršiams, bet pirmiausia reikia juos nuvalyti.
    Bet gal profesionalūs statybininkai pakomentuotų tiksliau.

Comment

Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

Teoriškai daugiabučius reikėtu perdažyti kas 10 metų (ir tai daroma iš namo fondo) dėl estetinių ir apsauginių (dažai apsaugo po jais esančias medžiagas nuo išorės) veiksnių. Aišku tos teorijos niekas nesilaiko o ir namo fondai pas mus juokingai maži nes visi kaupia minimalų pagal įstatymą variantą.
      Fun fact, gal nelabai į temą. Gyvenu 1990-ųjų pabaigos name, kur mes renkam maksimalią leistiną įmoką pagal įstatymus ir vos surenkam eiliniams pataisymams. Daugiau rinkti galėtume tik turėdami sutartą specialų tikslą pagal sąmatą kažkokią konkretiems darbams.

Comment

Parašė Knope Rodyti pranešimą

Ar yra toks parėdymas oficialiai?
        Ne, oficialiai to daryti nėra privaloma. Čia labiau geroji praktika nusižiūrėta iš skandinavų pagal apdailos tarnavimo laikotarpį. Jeigu ne dažytas o kitaip apdailintas namas tada laikotarpis bus kitas.

Parašė Creatium Rodyti pranešimą

Fun fact, gal nelabai į temą. Gyvenu 1990-ųjų pabaigos name, kur mes renkam maksimalią leistiną įmoką pagal įstatymus ir vos surenkam eiliniams pataisymams. Daugiau rinkti galėtume tik turėdami sutartą specialų tikslą pagal sąmatą kažkokią konkretiems darbams.
        Gal aš negerai prisimenu, bet įstatymu apribota tik minimali suma, o maksimalią galite patys nustatyti balsavimo būdu? Pas mane deje renkama minimali, tai kiekvieną kartą kai reikia ką nors taisyti tenka didžiąją dalį primokėti papildomai.

Comment

Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

Gal aš negerai prisimenu, bet įstatymu apribota tik minimali suma, o maksimalią galite patys nustatyti balsavimo būdu? Pas mane deje renkama minimali, tai kiekvieną kartą kai reikia ką nors taisyti tenka didžiąją dalį primokėti papildomai.
          Yra maksimali leistina, kurią bendrija gali nustatyt be balsavimo. Papildomai rinkti galima po balsavimo ir su sąmata, kiek man aiškino.

Comment

Musu nama priziuri Mano bustas, tai kai tik keli simtai susikaupia taupymo fonde, jie tuctuojau nurasomi kokiems nors "labai reikalingiems" darbams, kaip lifto tikrinimas vos ne kas menesi "siuliu apziura" ar kokiam nors vamzdzio remontui.

Comment

Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą
              Musu nama priziuri Mano bustas, tai kai tik keli simtai susikaupia taupymo fonde, jie tuctuojau nurasomi kokiems nors "labai reikalingiems" darbams, kaip lifto tikrinimas vos ne kas menesi "siuliu apziura" ar kokiam nors vamzdzio remontui.
              Pas mus irgi Mano Būstas, bet jie turi gauti namo atstovo sutikimą tuos pinigus panaudoti, tai paprastai kaupiasi kol tikrai prireikia. Pvz išnaudojome kai reikėjo remontuoti liftus po to kai žaibas pataikė į namą ir pasirodo žaibolaidis apsaugojo butus, bet ne liftus.

Comment

Working...
              X