Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Marijampolėje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Sūduvos viešbučio rekonstrukcija. Deja kol kas tik tiek... Vaizdas nuo senamiesčio






    http://www.lvpa.lt/lt/content/viewitem/4897/
    http://www.miesto.lt/index.php?optio...=563&Itemid=42

    Comment


      #42
      Marijampolėje renovuojami pirmieji daugiabučiai
      http://www.delfi.lt/news/economy/rea...hp?id=22152667
      Liucija Burbienė, Marijampolės "Miesto laikraštis“
      2009 gegužės mėn. 15 d. 14:18


      Kai panevėžiečiai, vilniečiai ar klaipėdiečiai vieni kitiems pasakojo apie gyvenimo renovuotuose daugiabučiuose namuose privalumus, marijampoliečiai dejavo dėl didelių šilumos kainų ir dėl to tuštėjančių piniginių. Ir štai šį pavasarį Marijampolėje pradėti renovuoti du pirmieji daugiabučiai namai Sodo ir A. Civinsko gatvėse.

      Vieningi gyventojai

      Būsto ir urbanistinės plėtros agentūros Marijampolės regiono padalinio vyriausiasis specialistas Raimondas Daunoravičius pasakojo, kad marijampoliečiai dar prieš keletą metų buvo pradėję rengti dokumentus daugiabučiams namams renovuoti.

      Tačiau procesas nutrūko, kol Vyriausybė ruošė naujus nutarimus dėl paramos atnaujinantiems būstus gyventojams.

      „Mieste parengta keturiolikos daugiabučių namų investicinių projektų, - sakė R. Daunoravičius. – Tačiau tik A. Civinsko gatvės 7-asis ir Sodo gatvės 7-asis namai pradėti renovuoti, nes visi gyventojai vieningai nusprendė atnaujinti būstus. Jeigu kaimynai nesutaria pradėti namo renovavimą būna sunkiau“.

      Prieš pradedant atnaujinti šiuos namus, juose net nebuvo bendrijų. Tačiau gyventojams nusprendus taupyti ir nemokėti didžiulių mokesčių už šilumos energiją, visi pasirašė jungtinės veiklos sutartį.
      Joje ir numatė pradėti renovavimą. Po kurio laiko įsteigtos bendrijos, kurios rūpinosi visais su renovavimu susijusiais reikalais.

      Per pusę pigiau

      A. Civinsko gatvėje atnaujinamo namo trijų kambarių bute gyvenanti pensininkė, buvusi ekonomistė Birutė Žiemienė „Miesto laikraščiui” sakė, kad namas pastatytas prieš 30 metų, jo komunikacijų vamzdynai sudūlėję, daugumos butų langai seni, išsiklaipę, neįstiklinti balkonai, rūsio langai be stiklų, netvarkingos laiptinės.

      „Nusprendėme susitvarkyti, - sakė B. Žiemienė. – Visiems gyventojams pritarus renovavimui, parengėme investicinį bei techninį projektus. Pagal dar nesenai galiojusius įstatymus Vyriausybė garantavo pusę namui atnaujinti reikalingų lėšų. Dar 20 procentų gavome iš savivaldybės fondų“.

      Buvo suskaičiuota ir gyventojams išaiškinta, kiek kuris butas turės mokėti už renovavimą. Darbų kaina gerokai sumažėjo paskelbus konkursą. Pagal investicinį projektą A. Civinsko gatvės namui atnaujinti buvo numatytas 1 milijonas 57 tūkstančiai litų, o konkursą tarp 10 dalyvių laimėjusi „Statybos ritmo“ bendrovė pasiūlė darbus atlikti beveik dvigubai pigiau. Ta pati bendrovė laimėjo ir Sodo gatvės namo renovavimo konkursą, vietoj suskaičiuotų 265 tūkstančių litų pasiūliusi projektą įgyvendinti už 128 tūkstančius.

      Pakako santaupų

      „Pasiskaičiavome, kad vieno kambario butų renovavimas kainuos apie 6 tūkstančius litų, 2 kambarių – apie 9,5 tūkstančio, 3 kambarių – apie 11 tūkstančių, keturių – apie 13 tūkstančių litų, - sakė B. Žiemienė. – Nors nauji įstatymai numato, kad Vyriausybė skirs tik 15 procentų paramą, mums taikoma senoji tvarka, numatanti 50 procentų kompensaciją, todėl gyventojai mokės palyginti nedaug”.

      O tai, kad renovavimo teko palūkėti, gyventojams išėjo tik į naudą – atnaujinimui reikalingus pinigus jie susitaupė, todėl tik dvi šeimos iš Sodo gatvės namo priverstos skolintis iš bankų. Abiejų namų gyventojai tikisi renovavimo naudą pajausti jau ateinančią žiemą. Šią šildymas jiems kainavo labai brangiai. Pavyzdžiui, Sodo gatvės 7-ojo namo gyventojai už kovo mėnesį mokėjo po 10,44 lito už kvadratinį metrą. Tai didžiausia kaina mieste.

      Bijo paskolų

      „Daug šiluma kainavo ir mūsų name, - neslėpė B. Žiemienė. – Aš už šildymą savo trijų kambarių bute mokėjau 570 litų už mėnesį. Tačiau dabar pakeisti vamzdynai, kiekviename bute prie kiekvieno radiatoriaus įrengtas skaitiklis, kuris fiksuoja sunaudotą šilumą. Ją taupyti galės norintys mokėti mažiau. Sutvarkyti ir apšiltinti stogai, pakeisti butų, laiptinių ir rūsio langai. Gyventojai, langus pasikeitę anksčiau, už renovavimą mokės mažiau. Statybininkai taip pat pakeitė lietaus kanalizacijos vamzdynus, nes drėgmė veržėsi pro sienas ir jas ardė, apšiltinto namo cokolį, pakeitė nuogrindą”.

      Būsto ir urbanistinės plėtros agentūros Marijampolės padalinio vyriausiasis specialistas R. Daunoravičius neslėpė, jog besidominčių galimybėmis renovuoti savo daugiabučius namus yra daug, tačiau Vyriausybei nustačius naująją paramos tvarką žmonių entuziazmo mažėja.
      „Gyventojai guodžiasi, kad trūksta pinigų net būtiniausioms išlaidoms, o planuoti didesnių jie nenori, - sakė R. Daunoravičius. – Marijampoliečiai, ypač vyresni, bijo imti paskolas iš bankų, todėl smarkaus daugiabučių namų renovavimo proveržio Marijampolėje artimiausiu metu tikėtis sunku“.

      "Miesto laikraštis“

      Comment


        #43
        Projektai Marijampolėje

        .
        Paskutinis taisė lencas; 2015.05.26, 08:58.

        Comment


          #44
          Šaunu, kad sukūrei šią temą Tikrai įdomi informacija ir geros foto

          Comment


            #45
            Šauniai, bus įdomu sekti darbų eigą Malonu kad miestas tvarkosi.

            Comment


              #46
              Na šauniai turėtų viskas atrodyti, kai viską sutvarkys. Reiks pasiplanuot kelionę į Marijampolę apžiūrėti. Tikiuosi, kad sekantis etapas bus fasadų renovacija tų namų, kur gatvės sutvarkytos, nes nesiderina dabar tie namai visai

              Comment


                #47
                Sakyčiau, Marijampolė mane labai maloniai nustebino.

                Comment


                  #48
                  Parkui tvarkymo tai seniai reikėjo.

                  Comment


                    #49
                    Marijampolės senamiestyje stengiamasi atkurti kuo daugiau autentiškumo (Foto)

                    Įsibėgėjo Marijampolės senamiesčio rekonstrukcijos darbai. Akis jau džiugina tai vienas, tai kitas atsiveriantis išgražėjęs kampelis. Nors visada atsiranda tokių, kuriems kažkoks sprendimas nepatinka („man negražu, galėtų būti kitaip“... - kartais bėdoja užsukę į redakciją miestelėnai), šiuo atveju teks pasikliauti architektų kompetencija (senamiesčio rekonstrukcijos projekto autoriai – grupe architektu iš UAB „Laimos ir Ginto“ projektai, Redos Marcinkevičienės projektavimo biuro, A.Bekerio paslaugų ir komercijos įmonės ir UAB „Niša“), juolab kad jie yra pelnę kvalifikuotų specialistų reputaciją. O kalbant apie rekonstrukcijos eigą, tai bent jau kol kas, pasak G.Vieversio, neteko nukrypti nuo parengto projekto – nei statybines medžiagas kokiomis nors pigesnėmis keisti, nei kažką perdaryti, ieškoti kompromisų.
                    Bruko gatvelės paryškina senamiesčio koloritą

                    Pilnas straipsnis
                    Tauro apygarda (Stirnos rinktinė)| 立陶宛

                    Comment


                      #50
                      Tas brukas pasakiškai gerai, vienas geriausių atvėjų Lietuvoje Marijampolė tampa, kaip matyti. Matant taip besitvarkant miestą kyla noras jį ir aplankyti.
                      DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

                      Comment


                        #51
                        Kai bus gražus oras, kad eitų gražių nuotraukų padaryti reik aplankyti Marijampolę šita žiema , neseniai buvau pro Marijampole trumpam užsukęs tai nuostabus vaizdas važiuojant J.Dailidės gatve.
                        Tauro apygarda (Stirnos rinktinė)| 立陶宛

                        Comment


                          #52
                          Jo, kai sniegas padengs purvynus ir išryškins pastatus bus gražu. Laukiam foto, o gal ir aš pasivaikščiosiu greičiau su savo šeimyna po Marę
                          You've got one life! Live it!

                          Comment


                            #53
                            Kai beveik visur važiuojamoji gatvės dalis platinama, tai Marijampolėje siaurinama ...
                            www.dvylikakedziu.lt

                            Comment


                              #54
                              Parašė Beniux Rodyti pranešimą
                              Kai beveik visur važiuojamoji gatvės dalis platinama, tai Marijampolėje siaurinama ...
                              Tarp kitko, tai labai gerai. Prie lenco paminėtu privalumu, tai galima pridėti ir sutaupoma asfaltbetonio ar kitos dangos važiuojamajai daliai. Gali padaryti tokį plotį, kad užtektu važiuoti dviem eilėm viena kryptimi. Tačiau kas nors pastatys automobilį (jei realiai užtenka važiuoti viena eile, tai nėra prasmės drausti parkavimą) ir 2 metrai dangos pločio nueis perniek. Centrines gatves, jei jos nėra tranzitinės, reikia tik siaurinti.

                              Comment


                                #55
                                Parašė Beniux Rodyti pranešimą
                                Kai beveik visur važiuojamoji gatvės dalis platinama, tai Marijampolėje siaurinama ...
                                Problema yra ne toje vienoje gatvėje o visame marijampolės miesto esimo organizuotume , tačiau labai keista kai dabar vykdant šiuos projektus miesto centre šios problemos su eismu kažkaip labai keistai sprendžiamos o net kai kur tik komplikuojant situaciją . Be to manau , kad Marijampolės miesto centras labai nedėkingai yra išplanuotas ir dar viena opi problema kuri komplikuoja transporto srautų problemą geležinkelis . Ne į gerą ir tai jog projektavimo darbus atlieka kelios projektavimo studijos marijampolės , ką pastebiu iš jų projektuojant priimtų sprendimų nelabai bendrauja tarpusavyje .

                                Comment


                                  #56
                                  Gabalelis Marijampoles updeitu, autorius Gintarass, siaip tikrai ispudingas gabalelis

                                  Comment


                                    #57
                                    Vau, gerai atrodo :O

                                    Comment


                                      #58
                                      Ten, arčiau horizonto - Užbėgių Respublikoj (kur mano namai, tarp kitko ), būtų pora dangoraižių - dar įspūdingiau atrodytų

                                      Comment


                                        #59
                                        Parašė Jemelia Rodyti pranešimą
                                        Ten, arčiau horizonto - Užbėgių Respublikoj (kur mano namai, tarp kitko ), būtų pora dangoraižių - dar įspūdingiau atrodytų
                                        ten ju gi nebus, apskritai pas jus jau pravede kanalizacija? o tai dar neseniai buvo nekazka

                                        Comment


                                          #60
                                          Parašė medukas Rodyti pranešimą
                                          Gabalelis Marijampoles updeitu, autorius Gintarass, siaip tikrai ispudingas gabalelisAtvaizdas
                                          O kaip pėstieji pateks į kitą geležinkelio pusę?
                                          Lietuva visiems.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X