Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Spaudos kavinė

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje bus diegiami elektroniniai komposteriai
    http://www.delfi.lt/news/economy/aut...php?id=9553826

    Comment


      Tai cia jau reiskia, kad busim high high high- tech kaip estai????

      Comment


        Nemanau, kad kadanors pasieksime estų lygį.

        Comment


          Parašė Edd
          Nemanau, kad kadanors pasieksime estų lygį.
          Tu mane tiesiog stebini

          Kuo tave tie estai žavi, kad mes jau NIEKAIP negalim su jais bandyti lygintis ir išvis, tavo manymu, mums nėra šansų ?

          Parašas :)

          Comment


            Parašė Svecias
            Tu mane tiesiog stebini

            Kuo tave tie estai žavi, kad mes jau NIEKAIP negalim su jais bandyti lygintis ir išvis, tavo manymu, mums nėra šansų ?

            Negi nesupranti sarkazmo?
            Mano galerija Flickr'yje

            Comment


              Na, žinai, tai nebuvo juokinga
              Parašas :)

              Comment


                Paskaitinėk kitas temas ir suprasi kontekstą Pvz: ši tema nuo 38 pranešimo: http://tinkle.miestai.net/showthread.php?t=2077&page=2

                Comment


                  Parašė Svecias
                  Na, žinai, tai nebuvo juokinga
                  man tai juokinga
                  "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                  - George W. Bush President of the USA

                  Comment


                    vtv.lt informacija

                    Kauno “Betonika” pradėjo naujos surenkamųjų gelžbetoninių elementų gamyklos statybą Vilniaus regione

                    Comment


                      Nevisai apie architektūrą, bet irgi idomu :

                      http://www.delfi.lt/news/daily/picof...php?id=9635405


                      Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/

                      --------------------------------------------------

                      Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

                      Comment


                        Kiauras naujojo miesto simbolis
                        Danutė RAMOŠKEVIČIŪTĖ

                        Daugiabutis stiklo fasadais už Vilniaus Žaliojo tilto ir eklektiškų formų buvę Raduškevičių rūmai - tarsi naujojo ir senojo miesto simboliai, kuriuos mėgsta fotografuoti turistai. Tik naujo simbolio gyventojai nesidžiaugia jame įsigytais būstais - į įvairias instancijas rašo skundus dėl daugybės statybos defektų.


                        Statytojai, įamžindami kadaise sostinės A.Juozapavičiaus gatvėje buvusį pirčių kompleksą ir baseiną "Delfinas", 8 ir 12 aukštų daugiabučių namų kompleksą vadina "Delfino namu", "Delfinu". Kompleksas buvo pristatytas ir reklamuojamas kaip itin modernus, statytojai tvirtino, kad naudoja pažangius statybos bei projekto valdymo metodus. Deja, rezultatas ne itin pažangus: gyventojų skundai, komisijos, ekspertizės, apžiūrų protokolai - dėl daugybės statybos defektų.

                        Bendrovių daug, direktorius - tas pats

                        "Delfino" užsakovas - UAB PVP - bendrovė, turėjusi 33 tūkst. litų įstatinį kapitalą ir įkurta projektui valdyti. Jos įkūrėjas - UAB "In Real" - deklaruoja, jog atlieka užsakovo techninės priežiūros funkcijas. Generaliniam rangovui - UAB "Vūsta" buvo patikėta organizuoti statybas bei koordinuoti subrangovus.
                        UAB PVP direktorius Tomas Bučas - buvęs "In Real" direktoriaus pavaduotojas, nuo pernai lapkričio pradžios - direktorius. Beje, toje pačioje A.Juozapavičiaus gatvėje statomam gyvenamųjų namų kompleksui "Nida" bendrovė "In real" įkūrė UAB "PVP Nida" su 10 tūkst. litų įstatiniu kapitalu. "Atskirose įmonėse patogiau tvarkyti apskaitą", - sakė kelių bendrovių direktorius Bučas.
                        Klausimas, ar bendrovės kuriamos ne tam, kad joms išnykus būtų ištrinta ir jų atsakomybė, žinoma, retorinis. Bučas tvirtina, kad tokiu atveju atsakomybė pereina generaliniam rangovui, subrangovams, tačiau, gyventojams ieškoti atsakingų, manau, nebūtų paprasčiau.
                        Juolab kad nepraėjus nė metams po "Delfino" pastato pripažinimo tinkamu eksploatuoti, gyventojai surašė skundą ir išvardijo daugybę statybos defektų. Atsakydama bendrovė PVP butų savininkams išdalijo subrangovų sąrašą, kad kreiptųsi tiesiai į darbų atlikėjus, nors pagal įstatymą turi atsakyti statytojas.

                        Užlieti per 50 proc. butų

                        Po pernai vasarą sostinėje praūžusios liūties į daugiau kaip pusę iš 100 "Delfino" butų ir devynias komercines patalpas pro langus sunkėsi vanduo. "Pranešame, kad A.Juozapavičiaus g. 3 name lyjant stipriam lietui dėl nekokybiškai įstatytų langų ir netinkamai įrengtos balkonų bei perdengimų hidroizoliacijos daugiau kaip 50 proc. butų užliejo vanduo", - namą administruojančiai bendrovei rašo gyventojai. Ir prideda užlietų butų sąrašą.
                        "Delfino" aliuminio stiklo fasadus bei vienoje plokštumoje su fasadu esančius langus montavo UAB "Hronas".
                        Skambinu į bendrovę ir sakau, jog noriu pasikalbėti su už "Delfino" langų kokybę atsakingu žmogumi. Sekretorė pasiūlo įsirašyti į ...eilę. Dar kartą aiškinu, jog esu žurnalistė ir jokioje eilėje būti įrašyta ir laukti nenoriu, ketinu tik paklausti. Supratusi, kad negyvenu "Delfine" ir nesirengiu būti įrašyta į eilę langams remontuoti, sekretorė pasiūlė kalbėtis su "Hrono" bendrovės projektų vadovu Audriumi Guzikausku. Jis patvirtino, kad bendrovėje registruojami gyventojų skambučiai dėl defektų.

                        Metus dirbo "Hrono" naminukai"

                        "Kokie defektai yra "Delfino name", tiksliai dar nenustatyta. Jeigu jie būtų aiškūs, būtų žinomi ir kaltininkai. Kad pro langus sunkėsi vanduo, žinome. Trūkumus, kurie buvo padaryti mūsų montuotojų, taisėme, tvarkėme fasadus iš išorės. Be to, iš tiekėjų buvome gavę įskilusių fasado plokščių, jas tvarkėme, keitėme. Kadangi yra problemų dėl garo izoliacijos, o tai ne mūsų kompetencija, dar yra butų, į kuriuos sunkiasi vanduo. Galbūt buvo ir mūsų montuotojų klaidų bei neapsižiūrėjimo, ir plokščių tiekėjų klaidų. Visko ten buvo", - aiškino projektų vadovas Guzikauskas.
                        Visiems gyventojams, pareiškusiems pretenzijas, UAB "Hronas" išsiuntė raštus, jog langų defektus ištaisys atšilus orams.
                        Namo gyventojai pasakojo, kad pavasarį prie fasadų kabojo keltuvai su "naminukais" - taip gyventojai praminė už butų langų dirbusius darbininkus, kurie izoliavo ir sandarino langų kraštus, plokštes.
                        PVP direktorius Bučas neneigė gyventojų skundų ir tikino, kad rangovai juos ištaisys, juolab kad "Delfine" dirbo garsios statybų bendrovės: "Ranga IV", "Hronas" ir kitos.

                        Poškėjo plokštės

                        UAB "Hronas" atstovai tvirtina, jog langus gamino ir montavo pagal pateiktus brėžinius. Pastato konstrukcinės dalies vadovas Alfonsas Vaškevičius aiškina, jog "Hronui" buvo pateikti sistemos principiniai brėžiniai, juos detalizavo patys langininkai.
                        "Jei pro langus patenka vandens ir skverbiasi šaltis, vadinasi, jie nesandarūs. Manau, yra kelios priežastys. Galbūt langai deformavosi, gal nesandarūs tapo ir dėl to, kad nebuvo tinkamai sureguliuoti montuojant ir įstačius. Gal dėl to, kad rėmai mediniai - tokie deformuojasi labiau. Tokiais atvejais reikia arba reguliuoti, arba pakeisti. Jau buvo atvejų, kai teko gyventojams keisti balkono duris. Gali būti, kad langai ir durys buvo netinkamai įstatyti. Kuo sudėtingesnis konstrukcinis sprendimas, tuo daugiau galimybių klaidoms atsirasti. Manau, tai ir yra galimos defektų priežastys. Tačiau nustatyti, kas dėl ko kaltas - sudėtinga. Dabar turime visų gyventojų pretenzijas, ir projekto valdytojas turi išspręsti, kas privalo taisyti defektus - langininkai, apdailininkai ar dar kai kas", - sakė pastato konstruktorius Vaškevičius.
                        Pro fasado plokštes besisunkiantis vanduo, Vaškevičiaus manymu, yra prastos montuotojų darbo kokybės rezultatas.
                        Viena namo gyventoja pasakojo, jog per didžiuosius žiemos šalčius stiklo fasado plokštės poškėjo kaip šūviai. Jos nuomone, nei namo konstruktyvas, nei medžiagos netinka mūsų klimatui. "Dar prisidėjo bloga darbo kokybė, tad turiu tokį prastą butą, kad net gėda garsintis ir sakyti savo pavardę", - kalbėjo moteris.

                        Skverbiasi šaltis

                        Kai kurie prabangiojo "Delfino" gyventojai, neapsikentę pro nesandarius langus, sienas, net pro išorės sienose sumontuotus kištukinius lizdus plūstančio šalčio, užsakė termovizinę ekspertizę. Naudojant šį metodą infraraudonųjų spindulių pasiskirstymas objekto paviršiuje rodo paviršiaus temperatūrą.
                        Buvo padarytos namo išorės atitvarų termovizinės nuotraukos. UAB "Šilumos ūkio servisas" inžinierius Jonas Karaliūnas konstatavo, jog yra šilumos nuostolių "per pastato balkonų perdengimo plokščių ir sienos susikirtimo linijas, balkonų ir sienų susikirtimo vietose, matyti šilumos nuostoliai pro pastato langų rėmus".
                        Tyrimo išvadoje rašoma, jog "rekomenduojame balkono perdengimo plokštes šiltinti papildomu šilumos izoliacijos sluoksniu". Inžinierius parodė nuotraukas, kuriose gerai matyti vietos, per kurias prarandama daugiausia šilumos.
                        Kai termovizoriumi buvo tiriamos namo atitavaros, devintojo buto gyventoja paprašė atlikti ir jos buto langų tyrimą, nes prie langų buvo juntamas šaltis, nepaisant visu pajėgumu įjungto šildymo. Išvada buvo aiški: "Siekiant sumažinti šilumos nuostolius, būtina sandarinti langus".

                        Lifto relė ir šviesa garaže

                        Per metus vienoje iš namo laiptinių dėl elektros įtampos svyravimų sugedo liftą valdantis dažnių keitiklis ir liftas nustojo veikti. UAB "Schindler Liftas" bendrovės meistrai konstatavo, kad gedimas atsirado dėl to, jog nebuvo įstatyta įtampos svyravimų relė. Naujas dažnių keitiklis bei relė namo gyventojams kainavo 7700 litų. Pagal Civilinį kodeksą ir Statybos įstatymą, namo garantinis laikotarpis nepaslėptiems elementams yra 5 metai, o šio namo gyventojai buvo priversti papildomai mokėti už statytojų paliktus trūkumus jau pirmaisiais metais, nes vyresniems namo gyventojams būtų sunku be lifto.
                        Tuo metu, kai lankiausi daugiabutyje, jo požeminiame garaže dieną naktį degė šviesa. Gyventojai nemažai sumoka už bendrojo naudojimo patalpų apšvietimą, bet išjungti jį bejėgiai. "Manau, kad garaže turėjo būti sumontuoti judesio davikliai. Arba jų neįdėjo, arba jie jau sudegę", - spėliojo namo gyventoja, atkreipusi mano dėmesį ir į laiptinės bei lifto šachtos apdailą.
                        Net plika akimi matyti, kad statybininkai taupė - laiptų pakopos nudažytos aliejiniais dažais, lifto šachtoje žiojėja neužtaisytos sandarinimo siūlės. Neatrodo, kad plačiai reklamuotas prabangus namas stovi vos metus.

                        Pareigos be teisių

                        Gyventojai turi priekaištų ne tik dėl langų, šilumos izoliacijos, lifto, požeminių garažų, bet nepatenkinti žiemą per slidžiu ir per stačiu įvažiavimu į antrą garažo aukštą, be to, pastebi ir kitų statybos trūkumų. Dalis jų išdėstė savo pretenzijas Nacionalinės vartotojų federacijos komisijai, dalis rašė Vilniaus apskrities viršininko administracijos pareigūnams. Dalis nutyli. Tačiau ne vienas stebisi, kad jie privalo besąlygiškai vykdyti sutartis, o PVP bendrovė savo atžvilgiu ne tokia skrupulinga. Butų pirkimo ir pardavimo sutartyse buvo numatyta sąlyga, jog butus pirkėjai privalo įsirengti per 4 mėnesius, kitaip jiems grėsė 500 litų bauda už kiekvieną uždelstą savaitę.
                        Dar prieš įsigydama butą "Delfine", Jolita Malinauskaitė pasirašė sutartį su UAB PVP, jog pagrindinę buto pirkimo ir pardavimo sutartį abi šalys privalo pasirašyti per tris dienas po darbų priėmimo ir perdavimo akto pasirašymo. Buvo numatyta, jog jeigu taip neįvyktų, kaltoji šalis privalo sumokėti "pirmos įmokos" dydžio baudą - 16,656 tūkst. litų. PVP delsė pasirašyti sutartį, Malinauskaitė dėl to turėjo papildomų išlaidų, nemalonumų su trečiaisiais asmenimis, bet baudos mokėti bendrovė nenori. "Gyventojai buvo baudžiami dėl vėlavimo įsirengti butus, tačiau bendrovė savo delsimo ar klaidų pripažinti nenori. Netgi ir Vilniaus miesto pirmajam apylinkės teismui priteisus man minėtą baudą, PVP apskundė teismo sprendimą Vilniaus apygardos teismui, kurio sprendimas, deja, buvo netikėtas ne vienam patyrusiam teisininkui", - apie dvigubus namo statytojo standartus ir dviejų teismų absoliučiai skirtingus sprendimus kalbėjo Jolita Malinauskaitė.

                        Gali reikalauti atlyginti moralinę žalą

                        Prieš savaitę "Delfino" butus apžiūrėjo komisija kartu su Nacionalinės vartotojų federacijos konsultantu Kornelijumi Papšiu. Jis sakė, kad komisija šiuo metu rengia pagrindinių trūkumų aktą. "Po to bus nustatyta, kas dėl konkrečių defektų kaltas ir kas privalės juos taisyti. Gyventojai turi teisę ne tik reikalauti pašalinti broką, bet ir atlyginti moralinę žalą", - kalbėjo vartotojų gynėjas.
                        Pastatų eksploatacijos inžinierius Papšys konstatavo, jog Vilniaus apskrities viršininko administracijos Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento komisija, kuri pripažįsta statinius tinkamais eksploatuoti, dirba formaliai, o jos surašytas aktas - negaliojantis , nes po metų buvo užfiksuoti šiurkštūs pastato defektai.

                        Comment


                          www.delfi.lt

                          Biotualetai Vilniui kainuos 2,1 mln. litų

                          Vilniaus miesto savivaldybė už daugiau kaip 50 biotualetų pastatymą mieste ir jų priežiūrą per trejus metus išleis 2,1 mln. litų (be PVM). Tokios vertės konkursą biotualetams pastatyti ir prižiūrėti savivaldybė paskelbė penktadienį.

                          Planuojama, biotualetai bus įrengti visuomeninio transporto stotelėse ir renginių organizavimo vietose.

                          Konkursą laimėjusi bendrovė per vienerius mieste turės pastatyti 50 nuolatinių biotualetų, taip pat 10 vieną mėnesį, 10 - vieną savaitę ir 20 - vieną parą stovėsiančių biotualetų.

                          Numatoma, kad biotualetai bus pradėti įrenginėti šiemet rugpjūtį, o konkurso laimėtojas juos prižiūrės iki 2009-ųjų rugpjūčio.
                          Pristatysim dabar ant kiekvieno kampo šikinykų. Jei jie bus tokie patys kaip per visus renginius, tos plasmasinės dežės. Aš PRIEŠ.

                          Comment


                            S.Tamkevičius "Da Vinčio kodą" vadina melu
                            http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...php?id=9682664

                            Man atrodo, kad dvasininkai daro neblogą reklamą knygai/filmui. Ir aplamai, tai juk paprastas romanas, negi jis galvoja, kad koks nors Tarzanas, makakų vadas yra istorinė asmenybė?

                            Comment


                              Būtent. Nebūtų to didžiulo pasipriešinimo ir piktinimosi tuo filmu/knyga, nebūtų jis sukėlęs ir tokio ažiotažo...

                              P.S. Pats būtent dėl šios priežasties šiandien ėjau pažiūrėt kuo taip pasipiktino bažnyčia

                              Comment


                                Nu bet tik jau nesakykit, kad plesikas hocenplocas irgi buvo melas

                                Comment


                                  /\
                                  Deja...

                                  P.S. Kalėdu senelio jeigu ką irgi nėra...

                                  Comment


                                    Parašė Llinass
                                    Pristatysim dabar ant kiekvieno kampo šikinykų. Jei jie bus tokie patys kaip per visus renginius, tos plasmasinės dežės. Aš PRIEŠ.
                                    na jo jei aiskiai matomose vietose primetys melynu dezuciu tai baisu net pagalvot.. nesitiki kad tiek krumu ras kad pridengt juos... gal dar miesto centre pristatis tai isvis...

                                    Comment


                                      Parašė Quack
                                      Nu bet tik jau nesakykit, kad plesikas hocenplocas irgi buvo melas
                                      Mano vaikystės knyga. Skaičiau kokius tris kartus (mažiausiai). Kaspariukas ir Zepukas veža
                                      You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

                                      Comment


                                        /\ Nostalgija...

                                        Comment


                                          Pramonės įmonės neskuba kraustytis iš miesto centro
                                          http://www.delfi.lt/news/economy/bus...php?id=9710296

                                          Comment

                                          Working...
                                          X