Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Geopolitika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Combat Rodyti pranešimą
    Labai neblogas, iš youtube pašalintas, lietuviškas klipukas. Nežinau, kaip jį šičion „įpompuoti“, todėl nuoroda:
    O kam šalinti tokį briedą? Kodėl žmonėms neleisti pasijuokti?

    Comment


      kokie jūs ligoniai...
      Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

      Comment


        Galvojau kur patalpinti šitą pranešimą, bet nusprendžiau čia. Nors galima daug kur. Jau plačiai išgarsėjusiame konflikte "Depardieu vs. Prancūzijos Respublika" atsirado naujas intriguojantis dokumentas parodantis koks žmogus gali būti tuo pačiu metu didis meninkas ir menkysta kaip žmogus. Naujai iškeptas Rusijos pilietis išplatino tokį laišką "Į Rusijos žurnalistus" :

        (vertimas į rusų kalbą yra čia: http://www.1tv.ru/news/social/223344; Wall Street journal yra dalies laiško vertimas į anglų kalbą) :

        Laiške yra toks pasažas: "Aš žaviuosi jūsų kultūra, jūsų mastymo būdu. Mano tėvas buvo komunistas ir klausydavosi Maskvos radijo. Tai irgi mano kultūros dalis !"

        Ava kaip: pasirodo su tėvu klausydavosi Maskvos radijo ir žavėjosi komunizmu, bet kai pačiam reikia susimokėti 75 proc. pajamų mokestį tai nepatinka. O tai kaip ten tėvas su draugais komunistaias planavo: kokio dydžio mokesčius aktoriams milijonieriams, o gal tokių net būti iš principo neturėjo ? Kokie milijonai pagal Maskvos radiją mesjė Depardieu priklausytų šiuo atveju?
        Dėstyti tokius pasažus bėgliui milijonieriui nuo mokesčių ... (aš pats nepritariu Hollando 75 proc. tarifams, tai gan kvaila).

        Toliau dar gražiau: "Aš mokysiuos rusų kalbos. Aš jau kalbėjau apie tai su Francoise Hollandu. Aš jau visa tai jam sakiau. Jis žino, kad aš labai myliu jūsų prezidentą Vladimirą Putiną, ir ši meilė yra abipusė (obana, du gėjai pasirodo?) . Ir aš pasakiau jam (t.y. Hollandui), kad Rusija - tai didžios demokratijos šalis, tai ne ta šalis, kurios premjeras galėtų savo šalies pilietį pavadinti menkysta".

        Mhm, turbūt taip, tikrai geriau, kai šalies premjeras savo piliečius protestuojančius prieš jo valdymą vadina "tie kurie vaikšto su kontraceptikais ant galvos" (Putinas apie mitingų dalyvius) negu menkystomis.

        Na ir pabaigai linksmiau:
        "Gerbdamas jūsų prezidentą ir jūsų didžią šalį, aš daugiau nieko nekalbėsiu" ))


        Laiškas:

        Aux journalistes russes:
        Oui j'ai fait cette demande de passeport et j'ai le plaisir qu'elle ait été acceptée. J'adore votre pays la Russie, ses hommes, son histoire, ses écrivains. J'aime y faire des films où j'aime tourner avec vos acteurs comme Vladimir Mashkov.
        J'adore votre culture, votre intelligence. Mon père était un communiste de l'époque, il écoutait Radio Moscou ! C'est aussi cela ma culture. En Russie il y fait bon vivre. Pas forcément à Moscou qui est une mégapole trop grande pour moi. Je préfère la campagne, et je connais des endroits merveilleux en Russie. Par exemple, il y a un endroit que j'aime, où se trouve le Gosfilmofond dirigé par mon ami Nikolai Borodachev. Au bord des forêts de bouleaux, je m'y sens bien. Et je vais apprendre le russe.
        J'en ai même parlé à mon Président, François Hollande. Je lui ai dit tout cela. Il sait que j'aime beaucoup votre Président Vladimir Poutine et que c'est réciproque. Et je lui ai dit que la Russie était une grande démocratie, et que ce n'était pas un pays où un premier ministre traitait un citoyen de minable.
        J'aime bien la presse, mais c'est aussi très ennuyeux, car il y a trop souvent une pensée unique. Par respect pour votre président, et pour votre grand pays, je n'ai donc rien à ajouter.
        Si je veux ajouter encore sur la Russie, une prose qui me vient à l'esprit.......
        ....
        Slava Rossii !! Spasibo !"

        Comment


          Kad ir kaip bežiūrėsi, šitoj situacijoj Prancūzija lieka pikto blogiečio vaidmeny ir gauna špygą, o Rusijai gera reklama.

          Comment


            Blogiečiai iš Startfor.com pateikė naują straipsnį "The Evolution of Chinese Nationalism", kuris kiek paaiškintų Jono mylimo autoriaus Martin Jacques (čia tas kuris parašė "When China Rules the World: The End of the Western World and the Birth of a New Global Order"), Kinija ne nacija, o civilizacija.
            Nacija tokia kaip savoka ir vakaruose atsirado XIX pradžioje Napaleono dėka. O kiniečiai turėjo nuo seno a la ideologiją "Kinų civilizacija" (vadinama Huaxia), kur greičiau mieruojamas ištikimumas valdančiosios dinastijos ar karalystės moraliniam bei politiniam principam.
            Bet dabar laikai keičiaisi (pradedant tuo pačiu, kinams nesaldžiu, XIX a.) ir dabartinė dinastija - Kinų komunistų partija, bando legimituoti save, bet liaudis pradeda ieškoti alternatyvų.

            Comment


              Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
              Kad ir kaip bežiūrėsi, šitoj situacijoj Prancūzija lieka pikto blogiečio vaidmeny ir gauna špygą, o Rusijai gera reklama.
              Prancūzai apskritai keisti žmonės. Rusų kazokai 1813 metais nusiaubė Paryžių, o jie didžiausi rusų gerbėjai ir Rusijos penktoji kolona NATO. Apie komunistuojančius pokario prancūzų intelektualus jau nebeverta nė kalbėti, bet keista, kad jų pilna ir šiais laikais.

              Comment


                Parašė kzinas Rodyti pranešimą
                Kinų komunistų partija, bando legimituoti save, bet liaudis pradeda ieškoti alternatyvų.
                Čia labai slidus teiginys.

                Jeigu klausysime to paties M.Jacques, tai KKP šiais laikais turi kur kas didesnį visuomenės supportą ir legitimumą, nei bet kada naksčiau.

                http://www.bbc.co.uk/news/magazine-20178655

                But does the Chinese state, you may well ask, really enjoy legitimacy in the eyes of its people?

                Take the findings of Tony Saich at Harvard's Kennedy School of Government. In a series of surveys he found that between 80 and 95% of Chinese people were either relatively or extremely satisfied with central government.
                Čia lentelė, kaip tai atrodo. Nėra naujesnių duomenų, bet 2005-2009 kaip ir matyti, kad žmonių parama valdžiai auga ir artėja prie 100%, kad ir kaip keistai ar įtartinai tai skambėtų . Tokios paramos valdžia turbūt neturi jokioje kitoje pasaulio šalyje.

                Percentage of citizens relatively satisfied or extremely satisfied with government
                (Author’s own surveys 2003–2009)


                Arba
                Or take the highly respected Pew Global Attitudes surveys which found in 2010, for example, that 91% of Chinese respondents thought that the government's handling of the economy was good (the UK figure, incidentally was 45%).
                Taip kad centrinės valdžios legitymumu Kinijoje abejoti kaip ir nereiktų. Bėda ta, kad beveik visa vakarietiška žiniasklaida (Stratfor kažkaip irgi čia nieko aiškaus naparašė) sutapatina žmonių protestus ir nepasitenkinimą korumpuotais vietos valdininkais su tariamu nepasitenkinimu Kinijos sistema.

                Atotrūkiai tarp centrinės valdžios ir vietos valdžių kartais būna labai dideli ir vietiniai veikėjai dažnai de facto veikia kaip kvazi-nepriklausomi vadukai, kuriems nusispjauti į centrinę valdžią. Tokie gauna į kaulus tik tuomet, kai nutinka kažkas rimto ir ima reikštis visuomenės nepasitenkinimas, bet tas nepasitenkinimas beveik be išimčių yra nukreiptas būtent į vietos valdžios lygio korupciją, o ne centrinę valdžią ar valstybės santvarką. Dėl to gana juokingai atrodo, kai BBC rodo kokio nors kaimo žemdirbius, iš kurių su developeriais susimokę korumpuoti vietos valdžiažmogiai atėmė žemę, ir aiškina, kaip kiniečiai ima kvestionuoti savo [suprask, centrinę] valdžią.
                Paskutinis taisė John; 2013.01.06, 21:51.

                Comment


                  Nelabai aišku kaip tos apklausos vykdytos. Įtariu, kad nacių konсlageriuose valdžios palaikymas viršytų 100%

                  Jonai, o sklido kalbos, kad tamsta "užbanintas" ir apleidai mus.

                  Comment


                    Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                    Prancūzai apskritai keisti žmonės. Rusų kazokai 1813 metais nusiaubė Paryžių, o jie didžiausi rusų gerbėjai ir Rusijos penktoji kolona NATO. Apie komunistuojančius pokario prancūzų intelektualus jau nebeverta nė kalbėti, bet keista, kad jų pilna ir šiais laikais.
                    Greičiau čia bendra europinė tendencija. Nemėgti JAV ir amerikiečių, be jokios aiškios priežasties. O kadangi Rusija vis dar yra priešingas geopolitinis polis, galima pritaikyti posakį mano priešo priešas yra mano draugas. Reikėtų visus komunistuojančius, pro-rusiškus mulkius nusiųsti į kokį gilų Rusijos užkampį, kad pajustų tą tikrąją dvasią ir tą didžiavalstybingumą.

                    Vienintelis teigiamas dalykas - prancūzų mokesčių reforma turėtų atgrasyti kitas šalis nuo tokių idiotiškų sprendimų.
                    考纳斯, 立陶宛

                    Comment


                      Parašė Sula Rodyti pranešimą
                      Nelabai aišku kaip tos apklausos vykdytos. Įtariu, kad nacių konсlageriuose valdžios palaikymas viršytų 100%
                      Taip, įremia šautuvą į nugarą ir liepia pasirinkti vieną iš variantų

                      O rimčiau, tai Kinija nėra koks nors konclageris. Jei nori, gali ir pats rengti ten apklausas.

                      Comment


                        Parašė John Rodyti pranešimą
                        Taip, įremia šautuvą į nugarą ir liepia pasirinkti vieną iš variantų

                        O rimčiau, tai Kinija nėra koks nors konclageris. Jei nori, gali ir pats rengti ten apklausas.
                        Manau, čia daugiausiai lemia kinų kultūra, jų konfucianistinis kolektyvizmas. Jų žmonės valdžią gerbia, myli ir palaiko, jei tik valdžia iš tikro nėra labai bloga.

                        Ten ne individualistinė Europa, kur valdžia visada bus bloga ir nevykusi, nesvarbu kaip labai ji stengtųsi (pateisinta bus nebent po poros dešimtmečių ).
                        Post in English - fight censorship!

                        Comment


                          Parašė index Rodyti pranešimą
                          Manau, čia daugiausiai lemia kinų kultūra, jų konfucianistinis kolektyvizmas. Jų žmonės valdžią gerbia, myli ir palaiko, jei tik valdžia iš tikro nėra labai bloga.

                          Ten ne individualistinė Europa, kur valdžia visada bus bloga ir nevykusi, nesvarbu kaip labai ji stengtųsi (pateisinta bus nebent po poros dešimtmečių ).
                          Taip. Valdžia Kinijoje užima centrinę sceną ir nėra taip kvestionuojama, kaip Vakaruose.

                          O Vakarietiškos demokratijos ir valdžios sistemos kišimas Kinijai iš esmės yra destruktyvus, nes taip būtų sunaikinta jau tūkstančius metų veikianti valdžios pozicija. O kai suardomi tokie dalykai, jų atkūrimas arba alternatyvų įgyvendinimas gali užimti labai daug laiko. Lietuvos atveju Sovietizacijos padariniai jaučiasi iki šiol.

                          Comment


                            http://sportas.delfi.lt/kitos-sporto....d?id=60372177

                            Kaip jum ši tema? Man asmeniškai gėda prieš šokėjus, jau nekalbant apie argumentus iš prezidentūros....

                            Comment


                              Viskas pagal įstatymus. Jokios gėdos nematau

                              Comment


                                Ankstesni prezidentai toje srityje įstatymų bukai nepaisė, dabartinė - bukai paiso. O vadovaujantis sveiku protu turėtų užtekti vien to, kad Stagniūnas lietuvis. Ar jam į porą reikėtų pasirinkti Meilutytę arba Kasparaitį, kad galėtų dalyvauti olimpiadoje?

                                Comment


                                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                  Ankstesni prezidentai toje srityje įstatymų bukai nepaisė, dabartinė - bukai paiso. O vadovaujantis sveiku protu turėtų užtekti vien to, kad Stagniūnas lietuvis. Ar jam į porą reikėtų pasirinkti Meilutytę arba Kasparaitį, kad galėtų dalyvauti olimpiadoje?
                                  Anksčiau galiojo kitokia Pilietybės Įstatymo redakcija. KT kažko inspiruotas konstatavo, kad tai yra blogai, nors Konstitucijoje aš nors užmušk nerandu to, kas įrašyta jau dabartiniame įstatyme:

                                  Konstitucinis Teismas pabrėžė, kad įstatymų leidėjas turi
                                  paisyti Konstitucijos reikalavimo, kad Lietuvos Respublikos
                                  pilietis kartu ir kitos valstybės pilietis gali būti tik
                                  atskirais įstatymo nustatytais atvejais; tokie įstatymo nustatyti
                                  atvejai gali būti tik labai reti (atskiri), išimtiniai, o ne
                                  paplitę.
                                  Pagal 2006 m. liepos 18 d. Pilietybės įstatymą pilietybė
                                  išimties tvarka taip pat gali būti suteikta, kai tai sietina su
                                  viešuoju interesu ar Lietuvos Respublikos vardo garsinimu
                                  atstovaujant Lietuvai
                                  . Konstitucinis Teismas konstatavo, kad
                                  šiuo teisiniu reguliavimu nepagrįstai buvo išplėstas ratas
                                  asmenų, kuriems Respublikos Prezidentas gali suteikti pilietybę
                                  išimties tvarka...


                                  LR Konstitucija:

                                  12 straipsnis
                                  Lietuvos Respublikos pilietybė įgyjama gimstant ir kitais įstatymo nustatytais pagrindais. Išskyrus įstatymo numatytus atskirus atvejus, niekas negali būti kartu Lietuvos Respublikos ir kitos valstybės pilietis. Pilietybės įgijimo ir netekimo tvarką nustato įstatymas.


                                  Nei apie lietuvių kalbos mokėjimą, nei apie rezidavimą Lietuvoje čia net neminima.

                                  Beje, Pilietybės įstatymo 7 str. p.3 yra itin nekonkretus, reikalaujantis interpretacijų.
                                  Paskutinis taisė Sula; 2013.01.07, 15:03.

                                  Comment


                                    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                    Ankstesni prezidentai toje srityje įstatymų bukai nepaisė, dabartinė - bukai paiso. O vadovaujantis sveiku protu turėtų užtekti vien to, kad Stagniūnas lietuvis. Ar jam į porą reikėtų pasirinkti Meilutytę arba Kasparaitį, kad galėtų dalyvauti olimpiadoje?
                                    Jei Kasparaiti, galetu pajamt mane, ispildytu neigyvendinta svajone del olimpiniu zaidyniu

                                    O jei rimtai, liudna, yra kita perpektyviausia Lietuvos ciuozeja Goda Butkute, dabar treniruojasi Pitery su rusu, kas bus 2018? Vel istorija kartosis.....

                                    Comment


                                      Tokiu atveju kyla klausimas, ar ne Isabellos nuopelnas, kad išsaugojome Deividą antram olimpiniui ciklui. D. Stagniūnas nepakeitė šalies ir intensyviai siekė dalyvauti olimpinėse žaidynėse už Lietuvą. Manau, buvo pamiršta lietuviškoji viso šio reikalo pusė. Mes nekalbame vien apie amerikietę, kuri nori startuoti už Lietuvą. Mes kalbame apie lietuvį Deividą Stagniūną, kuriam padeda Isabella. Jos nuopelnas – didžiulis, nes ji kaip stipri partnerė stojo su juo čiuožti pačiu sunkiausiu momentu Deividui. Tada jo buvusiai partnerei medikai uždraudė sportuoti. Jeigu Deividas nebūtų turėjęs tokios stiprios partnerės, kažin ar būtų pasiryžęs dar kartą kautis dėl galimybės dalyvauti olimpinėse žaidynėse.
                                      http://www.alfa.lt/straipsnis/150739...3-01-07_13-20/
                                      Iš komentarų:
                                      Esame izoliuota šalis užkampyje su kvailomis ambicijomis. Daukanto rūmų vadovę dėl šio sprendimo palaiko 6% Lietuvos žmonių (LNK apklausos duomenys). Spėju, kad panašų sprendimą dar galėjo priimti Šiaurės Korėja.
                                      Šiaip kitos šalys pačios medžioja sportininkus ir siūlo joms savo pasus (nesakau, kad tai gerai), o čia elgiamasi atvirkščiai, kai pats sportininkas krenta į glėbį. Kas ginama ir saugoma? Gal jei Tobias būtų rusė sprendimas būtų kitoks? Reikėtų atsižvelgti bent į pastangas - rodos jau antrai Stagniūno partnerei nesuteikiama pilietybė. Tobias net yra kažkiek pramokusi lietuviškai. Vaizdas toks, kad šalyje ne tik nėra gerų sąlygų sportuoti, bet net atbaidomi sportininkai, norintys atstovauti.
                                      Paskutinis taisė senasnamas; 2013.01.08, 10:29.

                                      Comment


                                        Dabar vyksta per LRT konferencija situo klausimu, tai panasu, kad visi lanksciai ziuri situo klausimu..

                                        Comment


                                          Šiuo atveju Prezidentė laikėsi įstatymų.
                                          Visos pretenzijos turėtų būti skirtos tiems, kurie tuos įstatymus priima ir tiems, kas tuos įstatymų leidėjus renka.
                                          Pagal dabartinę traktuotę išimties tvarka pilietybė gali būti suteikta tik tiems, kas ypatingai nusipelno Lietuvai, gyvena joje, moka lietuviškai.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X