Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaurės Europos aktualijos

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Parašė canada90 Rodyti pranešimą
    Aš asmeniškai matau Lietuvos vizijos kūrimą tik su Šiaurės Europos šalimis.Bet,deja konkrečių veiksmų nematyti iš mūsų valdžios.Šiuo metu iš Lietuvos valdžios matyti,kad jie labiausiai suinteresuoti bendradarbiauti tik su Rytais.
    Čia jau tavo fantazijos, kad tik su Rytais, kažką ne taip matai ten turbūt.
    Nors aišku, vien tik Šiaurės šalimis taip pat nereiktų apsiriboti.
    Paskutinis taisė Lettered; 2010.05.27, 19:06.
    Flickr

    Comment


      #22
      Manau dabartinė vyriausybė ir Prezidentė šia prasme bent jau pareiškimų lygmenyje jokių neaiškumų šioje srityje kaip ir nepalieka: Lietuvai labiausiai pakeliui su Šiaurės šalimis. Belieka tikėtis, kad tai nebus tik deklaracijos.

      Comment


        #23
        Vašingtone viešinti I.Degutienė pabrėžė Šiaurės ir Baltijos šalių norą bendradarbiauti su JAV
        Su vizitu Vašingtone viešinti Seimo pirmininkė Irena Degutienė bei kiti Šiaurės ir Baltijos valstybių parlamentų pirmininkai susitiko su JAV Atstovų Rūmų pirmininke Nancy Pelosi.


        Tai miližiniškas žingsnis gilesnės Šiaurės ir Baltijos šalių partnerystės link, nes bendru visų Nordic-Baltic šalių sutarimu pradedama save pozicionuoti kaip vieną regioną!

        Comment


          #24
          Dar vienas dalykas, reikia, kad ir eiliniai zmones pristatydami Lietuva kamnors nesakytu, kad esu is rytu Europos, o esu is Siaures Europos. Visgi rytu Europos terminas jau turi po truputi atgyventi (ta prasme, kuri reiskia "post sovietini" bloka). Jis tereiskia tai ka ir turetu reiksti, tik geografija. O fakta, kad Lietuva yra siaures Europa ivardija ir Jungtines Tautos:
          http://en.wikipedia.org/wiki/Northern_Europe

          Beje prisiminiau viena linksma nutikima, pries keleta metu kalbejau su viena prancuze, sakau esu is Lietuvos, tai ji rimtai sako o tai ten pas jus labai viskas brangu ir gerai (ta mintimi, kad Siaures Europa yra bene turtingiausias regionas Europoje).

          Comment


            #25
            Delfi.lt

            A.Ažubalis: Lietuva su kaimynais turi tapti sėkmės regionu ES

            Baltijos ir Šiaurės šalys turėtų tapti kokybės, novatoriškumo ir patikimumo sinonimu visame pasaulyje, sėkmės regionu Europos Sąjungoje (ES). Tokiomis mintimis kitą savaitę Vilniuje vyksiančių Baltijos jūros valstybių tarybos (BJVT) viršūnių susitikimo ir Baltijos plėtros forumo išvakarėse dalijosi užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis.
            Pasak jo, šiuo metu Lietuva siekia atgaivinti primirštą bendrumą su Šiaurės valstybėmis.
            „Politinio bendrumo turime, bet praktinis galėtų būti kur kas rimtesnis, nes esame rimti žaidėjai. Šiaurės ir Baltijos šalys kartu sudaro 8,7 proc. ES bendrojo vidaus produkto (BVP) – apie 1,1 trln. eurų. Tai yra labai rimtas skaičius. Turime gerą bazę – tikriausiai Europoje sunkiai rasite regioną, kuris būtų taip glaudžiai susietas oro ir ir keltų ryšiais. Per savaitę lėktuvai iš Baltijos šalių į Šiaurės valstybes 44 kryptimis atlieka 464 reisus. Jūrų keltų reisų yra 76 per savaitę 5 kryptimis“, - vardijo ministras.
            A. Ažubalis priminė, kad Švedija užima 1 vietą tarp užsienio investuotojų Lietuvoje, Danija - 3-ią, Suomija – 8-ą, Norvegija – 9-ą.
            Kartu su buvusiu kolega iš Latvijos Mariu Riekstiniu jis pasiūlė parengti dokumentą, kuriame būtų apibrėžta, kaip toliau eiti integracijos keliu: „Reikia pradėti integraciją, ne tik bendradarbiavimą. Kovo 11-ąją visi „Nordic'ai“ (Šiaurės šalių atstovai – DELFI) buvo susirinkę Danijoje, svarstė tą laišką, kurį pasirašė mano kolega, ir nusprendė, kad reikia atlikti santykių reviziją.“
            Buvo sutarta, kad Latvijos ekspremjeras Valdis Birkavas ir buvęs Danijos ministras iki rugpjūtį vyksiančio Baltijos ir Šiaurės valstybių užsienio reikalų ministrų susitikimo parengs ataskaitą. Tuomet teks apsispręsti, kurlink eiti. Vienas iš variantų yra kiekvienai valstybei skirti po vieną atstovą į vadinamąją išminčių grupę, kuri iki kitų metų balandžio parengtų praktinius pasiūlymus.
            „Turime figūruoti ES ir pasaulyje kaip kokybės, novatoriškumo ir patikimumo sinonimas. Dabar didele dalimi tą ženklą turi kelios Skandinavijos valstybės“, - pažymėjo A. Ažubalis.
            Į repliką, kad galbūt joms reikėtų priskirti ir informacinių technologijų srityje toli pažengusią Estiją, ministras atsakė, kad tai esąs interpretacijų dalykas. Jis priminė, kad įtakingo JAV žurnalo „Forbes“ vyriausiasis redaktorius Steve'as Forbesas pavadino Lietuvą, Latviją, Estiją ir Airiją „neapdainuotomis Europos herojėmis“. Mat jos ekonominės krizės akivaizdoje pasirodė geriau nei Graikija, Portugalija ar Ispanija. Tokią nuomonę jis išreiškė po neseniai vykusio susitikimo su premjeru Andriumi Kubiliumi.
            „Mes galime būti kur kas reikšmingesni. Manau, kad skandinavai pradeda po truputį suprasti, jog užsidarymas (Šiaurės šalių) penketuke ar aštuonete (tiek yra Šiaurės ir Baltijos šalių – DELFI) jiems nieko neduoda. Tai pastebėjau Kanadoje, kur su manimi važiavo 6 informacinių technologijų kompanijų atstovai, kalbėdamas su verslininkais. Kalbi apie Lietuvą, aiškini, kad atėjo „Barclays“, steigiasi „Microsoft“ padalinys – viskas gerai. Bet kai pasakai, kad esi neatskiriama didesnio regiono dalis, kad yra 35 mln. gyventojų rinka su panašiu mentalitetu, informatika, ryšiais, atsiranda ugnelė. Ir apie prekybos misiją kalba, ir panašiai, nors iki tol būna tik: „Na...“ Aišku, Kanadai ką nors siųsti į Lietuvą – 3,5 mln. gyventojų rinką – visai kitas dalykas. Manau, kad tą dalyką supranta ir mūsų partneriai, nes kitaip apie jokią išminčių grupę nekalbėtų. Jie yra atsargūs, pragmatiški, deklaratyvių pareiškimų vengia.“
            A. Ažubalio teigimu, šį paveikslą papildo kitą savaitę Vilniuje rengiamas BJVT šalių viršūnių susitikimas, kuriame dalyvaus šešių šalių premjerai, trys vicepremjerai, Europos Komisijos vadovas Jose Manuelis Barrroso ir greičiausiai vienas užsienio reikalų ministras, bei tuo pačiu metu vyksiantis Baltijos plėtros forumas. Dėl galimybės organizuoti pastarąjį renginį esą konkuravo ir Krokuva, bet Vilnius buvo pasirinktas dėl to, kad bus „arčiau politikų, tų, kurie kalba ir priima sprendimus dėl regiono tolesnės plėtros“. Forume jau užsiregistravo apie 540 dalyvių ir tik maždaug 100 jų yra iš Lietuvos.
            Kartu pašnekovas pabrėžė, kad nereikėtų užsidaryti vien Šiaurės ir Baltijos šalių klube: „Matome, kad be (BJVT narės) Rusijos ir tos pačios Baltarusijos, kuri yra stebėtoja, nėra gerai žsidaryti viename formate. Gerai, būsime grynuoliai, dideli europiečiai, bet klausimas, ar tai atneš naudos visam regionui.“
            Pasak ministro, Baltijos jūros regione – Rusijos šiaurės vakarų dalyje, šiaurinėje Lenkijoje ir Vokietijoje, Šiaurės ir Baltijos valstybėse – gyvena 57,5 mln. žmonių, jo metinis BVP sudaro 1,2 trln. eurų (tai atitinka 11 proc. ES ekonomikos). „Šie skaičiai parodo, kad mes ilgai buvome kuklūs. 1990 m., kai ėmėme atkurti valstybes, eksponavome regioną iš politinio taško, o paskui sustojome. Buvo verslai, žmonės važiavo ir darė, bet nebuvo sutelktos valios, ji nebuvo visapusiškai išnaudota“, - apgailestavo A. Ažubalis.
            „Šitas regionas gali tapti ES sėkmės regionu. Jūra, šalia – didelės ne europinės rinkos, infrastruktūra – nesigiriant – gera, profesionali darbo jėga, siekis mažinti pigios darbo jėgos įtaką ir didinti pridedamąją vertę kuriant aukštos kokybės produktus. Tai vyksta visur, įskaitant Lietuvą, jau nekalbu apie Šiaurę. Manau, kad turime visus šansus tapti regionu-lyderiu ES“, - apibendrino ministras.

            Comment


              #26
              Parašė Gator Rodyti pranešimą
              Dar vienas dalykas, reikia, kad ir eiliniai zmones pristatydami Lietuva kamnors nesakytu, kad esu is rytu Europos, o esu is Siaures Europos. Visgi rytu Europos terminas jau turi po truputi atgyventi (ta prasme, kuri reiskia "post sovietini" bloka). Jis tereiskia tai ka ir turetu reiksti, tik geografija. O fakta, kad Lietuva yra siaures Europa ivardija ir Jungtines Tautos:
              http://en.wikipedia.org/wiki/Northern_Europe

              Beje prisiminiau viena linksma nutikima, pries keleta metu kalbejau su viena prancuze, sakau esu is Lietuvos, tai ji rimtai sako o tai ten pas jus labai viskas brangu ir gerai (ta mintimi, kad Siaures Europa yra bene turtingiausias regionas Europoje).

              Aš,tai visada bendraudamas su užsieniečiais sakau,kad Lietuva yra Šiaurės Europoje.Bet aš kiek žinau,tai kad dauguma lietuvių save skaito rytiečiais.

              Comment


                #27


                LATVIAN AND DANISH FOREIGN MINISTERS LAUNCH THE REVISION PROCESS OF THE NORDIC-BALTIC COOPERATION

                Since the beginning of 1990s, when the Nordic-Baltic Eight (NB8) cooperation framework was established, the outlook of the Baltic Sea region as well as the international geopolitical situation has significantly changed.


                The EU and NATO have been enlarged and numerous regional institutions and initiatives have been established. It is essential to adjust the Nordic-Baltic cooperation to the changing regional and international environment.

                In the capacities as the presidencies of the Baltic Council of Ministers and the Nordic Foreign Policy Cooperation Latvia and Denmark have decided to nominate two high level representatives - former Latvian Prime Minister and Foreign Minister Mr Valdis Birkavs representing the Baltic countries and former Danish Minister of Defence Mr Søren Gade representing the Nordic countries to provide a comprehensive analysis and recommendation on how to advance the Nordic-Baltic cooperation in order to strengthen relations and address common regional and global challenges more efficiently. The intention is to have a report with the initial recommendations ready for the NB8 Ministerial meeting on August 26-27 in Latvia.

                Background:
                The Nordic and the Baltic foreign ministers have decided to establish a Nordic-Baltic “wise-men” group to look into ways to strengthen the Nordic-Baltic cooperation. The group is headed by former Latvian Prime Minister and Foreign Minister Mr. Valdis Birkavs and former Danish Minister of Defence Mr. Søren Gade.

                Link

                Comment


                  #28
                  "Švedija rengiasi būsimos karalienės ir nekilmingo verslininko sutuoktuvėms":

                  Stokholmas pasitelkė visus pajėgumus, kad deramai pasirengtų didžiajai dienai. Sostinės gatves puošia daugybė gėlių bei mėlynos ir geltonos spalvų vėliavų, miesto centre patruliuoja naujai siūtomis uniformomis vilkintys policininkai, o kelyje, kuriuo per Stokholmą riedės arklių traukiama karališkosios poros karieta, jau įrengtos užtvaros.

                  http://www.delfi.lt/archive/article.php?id=33610579
                  Paskutinis taisė Mantas; 2010.06.17, 17:32. Priežastis: dėti pilnus straipsnius nerekomenduojama dėl nuosavybės teisių

                  Comment


                    #29
                    Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
                    "Švedija rengiasi būsimos karalienės ir nekilmingo verslininko sutuoktuvėms":

                    Stokholmas pasitelkė visus pajėgumus, kad deramai pasirengtų didžiajai dienai. Sostinės gatves puošia daugybė gėlių bei mėlynos ir geltonos spalvų vėliavų, miesto centre patruliuoja naujai siūtomis uniformomis vilkintys policininkai, o kelyje, kuriuo per Stokholmą riedės arklių traukiama karališkosios poros karieta, jau įrengtos užtvaros.

                    http://www.delfi.lt/archive/article.php?id=33610579
                    Kiek pagrindo turi kalbos, kad tas bachurelis budamas gana jaunas problemu su sveikata rimtu turi?
                    Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                    Comment


                      #30
                      Parašė praetor Rodyti pranešimą
                      Kiek pagrindo turi kalbos, kad tas bachurelis budamas gana jaunas problemu su sveikata rimtu turi?
                      Man, asmeniškai, paie tai girdėti neteko.
                      O apie ką kalba?

                      Comment


                        #31
                        Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
                        Man, asmeniškai, paie tai girdėti neteko.
                        O apie ką kalba?
                        Tai lietuviska spauda perrasydama svediska "bulvara" paviesino, kad nepaisant, jog susipazino jie "kacialkoj", bet busimajam jaunikiui operacija daryta kazkokia neseniai. Tiek girdejau tik.
                        Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                        Comment


                          #32
                          Parašė praetor Rodyti pranešimą
                          Tai lietuviska spauda perrasydama svediska "bulvara" paviesino, kad nepaisant, jog susipazino jie "kacialkoj", bet busimajam jaunikiui operacija daryta kazkokia neseniai. Tiek girdejau tik.
                          Hmm, neteko skaityti. O šiaip, tikiuosi, kad bus smagus renginys tiek jauniesiems, tiek svečiams.

                          Comment


                            #33
                            Dar vienas normalesnis straipsnis: http://www.alfa.lt/straipsnis/103690...10-06-06_13-59

                            Comment


                              #34
                              Keli random video iš jau visą savaitę vykstančių koncertų Stokholme princesės vedybų proga:

                              Katie Melua

                              Keli mažiau žinomi švedų altikėjai:




                              Tokių scenų yra daugybė išbarstytų po miestą, o šeštadienį ar kitose vietose turėtų pasirodyti ryškesnės žvaigždės - Celine Dion ir t.t.

                              Comment


                                #35
                                Palinkėjimų knyga Švedijos ambasadoje Vilniuje:

                                "Birželio 19 d. įvyks Švedijos Sosto Paveldėtojos Princesės Victoria ir p. Daniel Westling vestuvės. Norintys pasveikinti jaunuosius turi galimybę parašyti sveikinimą vestuvinių palinkėjimų knygoje. Sveikinimų knyga bus Švedijos ambasados priimamajame iki birželio 28 d. Ambasada priima lankytojus darbo dienomis nuo 09:30 iki 12:00."

                                http://www.swedenabroad.com/News____...slaveid=108605

                                Comment


                                  #36
                                  Tos vestuvės baisiai svarbi aktualija?
                                  GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                  Comment


                                    #37
                                    Svarbi. Žiniasklaidos dėmesio daug sulaukia. O kadangi ši tema apie Šiaurės valstybių aktualijas, tai ši žinia šiuo metu nr.1 regione.
                                    Kaip tik prieš akis gana įdomus straipsnis apie šį įvykį. Kai kurie Europos kanalai transliuos visą ceremoniją: http://www.diena.lt/naujienos/uzsien...paign=rss_feed

                                    Na, kad lietuviams dzin, tai nenuostabu, juk ne Rusijoje vyksta.
                                    Paskutinis taisė Silber418; 2010.06.19, 13:32.

                                    Comment


                                      #38
                                      Dar vienas straipsnis su didesne foto galerija: http://whatson.delfi.lt/archive/article.php?id=33674315

                                      Comment


                                        #39
                                        Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
                                        Na, kad lietuviams dzin, tai nenuostabu, juk ne Rusijoje vyksta.
                                        Jau švedu patapai
                                        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                        Comment


                                          #40
                                          Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
                                          Jau švedu patapai
                                          Dar ne, bet leidimą gyventi turiu.
                                          Gaila, kad šiuo metu baigiu studijas ir negaliu būti ten.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X