Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Europos Sąjungos reikalai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    /\

    Reik žiūrėti į bendrą surenkamų mokesčių kiekį. Jei bus daugiau kompanijų, tada galima taikyti mažesnius mokesčius. Kol kas Lietuvoje įmonių yra labai mažai.

    Comment


      Tomas: Čia ne senosios Europos, o neoliberalizmo ideologijos žlugimas. Tiesiog tokia neapykantą žmogui spinduliuojanti ideologija demokratijos sąlygomis ilgai išsilaikyti negali.
      Taip, tik retai kas tą dalyką aiškiai išsako, tačiau liaudis, nors ir ne visada galėdama aiškiai suformuluoti, intuityviai jaučia, kad kažkokie keisti dalykai brukami iš viršaus per prievartą ir niekam nepageidaujant. Bet priešintis kažkaip nepopuliaru, nes tai siejama su progresu ir modernumu. Juk niekas nenori būtų atsilikęs. O realiai tai, kas vykdoma (bent jau kultūrinėje srityje), Marksui visai patiktų. Jei būtų garsiai vadinama kokiu neomarksizmu, tai keltų įtarimą, nes Markso pavardė nėra labai madinga. Bet kai pavadinama modernumu, tai jaukas lengviau praryjamas.

      Gal kai kas ir sutirštinta, o prieš kelis metus tokie straipsniai visai neturėjo paklausos ir atrodė eretiški, bet prie jų dar bus sugrįžta

      Arvydas Juozaitis. Liberalistinė globalizacija - naujasis totalitarizmas
      http://www.propatria.lt/2016/11/arvy...ralistine.html
      Ir plūsteli į Europą milijonai atbėgėlių.
      O ką daro Europa? Tiesą sakant, ji nebesugeba net gintis — liberali ideologija neleidžia gintis. „Pasidalinkime savo Europa!” — skelbia prisiekę liberalai, nė nesusimąstydami, kad šito jiems nebūtų leidę nei seneliai, nei tėvai. Dalintis žeme ir kultūros erdve? Kuri ginta kaip šeima, kaip namai? Vos prieš kokius tris šimtus metų apsiginta nuo musulmonų įsiveržimo į pačią Europos širdį (Vieną), o dabar? Vadinasi, pasidalinkime ir savo šeima, ir savo namais. Tai kas mes, po galais, tokie esame? Pereinamojo kiemo laikini tvarkytojai, migdantys save kalbomis apie Europai svetimų kultūrų integraciją? Atkakėlių armijos nei supranta, nei ketina suprasti apie ką mes kalbame. Ne integruotis jie čia keliasi.
      Atbėgėliai nusitaikę į Vokietiją ir Prancūziją? Žinoma, pirmiausiai į liberaliausių įstatymų, turtingiausias ir didžiausias valstybes. Prisodrinus jas islamo, kitas šalis užvaldyti bus visai lengva.
      Ir kodėl tai religijai ir kultūrai neatėjus, jeigu ES konstitucinėse nuostatose nerasime nė žodžio apie kirkščioniškąsias Europos šaknis. Todėl apie musulmonų teises dabar kalbų per akis. Ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel be sąžinės šešėlio paskelbė, kad neatsiejama Vokietijos kultūros dalis — islamas.
      Totalitarinio liberalizmo Europa priėjo liepto galą. Hedonizmas visuomet taip baigia — be religinės tapatybės, lengvai persiimdamas svetimomis religijomis. Taip buvo senovės Romoje, taip, panašu, bus ir dabar.
      Į moralinę ir religinę tuštumą ateina griežtas ir negailestingas naujas tikėjimas.
      Trumpo pergalę daug kas vadina rimtu smūgiu globalistiniam projektui. Todėl liberalusis elitas nerimsta ir gąsdina, kaip bus baisu.
      Paskutinis taisė senasnamas; 2016.11.14, 16:18.

      Comment


        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
        Taip, tik retai kas tą dalyką aiškiai išsako, tačiau liaudis, nors ir ne visada galėdama aiškiai suformuluoti, intuityviai jaučia, kad kažkokie keisti dalykai brukami iš viršaus per prievartą ir niekam nepageidaujant.
        Kas stovėjo su welcome plakatais, kas absoliučiai nenori dirbti nešvarių darbų?

        Comment


          nešvarių darbų argumentą bandai panaudoti kiekvienoje temoje, bet jis nepagrįstas - europiečiai puikiai gali nudirbti visus darbus (kaip ir anksčiau), tik jų netekina toks atlyginimas, už kurį sutinka dirbti imigrantai. Pigesnė darbo jėga yra visų pirma verslo interesas. Imigrantams angliškas ar norvegiškas minimumas tinka ir jie patenkinti dirba nekeldami jokių reikalavimų, o vietiniams - netinka, jie norėtų daugiau. Tai natūraliai vietiniai iš tokių darbų yra išstumiami.

          Comment


            Parašė andyour Rodyti pranešimą
            Kas stovėjo su welcome plakatais, kas absoliučiai nenori dirbti nešvarių darbų?
            Kol valstybės gali neribotai skolintis ir mokėti solidžias pašalpas senbuviams piliečiams, tol nešvarių darbų nėra daug norinčių dirbti, bet jei pašalpos būtų simbolinės kaip Lietuvoje, tada ir norinčių dirbti tuos darbus išsirikiuotų eilės.
            Flickr

            Comment


              Andrius Švarplys. Politologija kaip neoliberalistinio elitizmo paradigmos dalis

              Čia irgi gerai sudėlioti akcentai

              Labai bendrai galima pasakyti: globali laisvosios prekybos sistema, atnešusi labai daug naudos, ilgainiui natūraliai sukūrė praturtėjusio elito sluoksnį. Jam būdinga būtent neoliberalistine pasaulėžiūra – šį kursą ji linkusi traktuoti kaip pažangą, o prieštaraujančius jai – kaip (lietuviškai kalbant) runkelius ir minią. Ir tokia pasaulėžiūra pradeda dominuoti.
              Lietuvos žiniasklaidoje ir net šiame forume pavyzdžių apstu

              Kadangi globalizacija ne tik praturtina, bet ir nuskurdina, be to, neša kultūriškai ir politiškai nepriimtiną programą, o vietiniai elitai (supratę, iš kur pučia vėjas) pradeda „tarnauti“ ne savo žmonėms-rinkėjams, o globalesniems ekonominiams, politiniams, ideologiniams interesams, vietinės bendruomenės pradeda konsoliduotis ir tam priešintis.
              http://www.tiesos.lt/index.php/tinkl...o-paradigmos-d

              Daug politikų galbūt tikrai nuoširdžiai nesupranta tokio konfikto esmės ir priežasčių - tiesiog prisitaiko prie tendencijų, plaukia pasroviui ir net nepagalvoja, kad galėtų būti kažkaip kitaip.
              Paskutinis taisė senasnamas; 2016.11.14, 20:56.

              Comment


                Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                Kol valstybės gali neribotai skolintis ir mokėti solidžias pašalpas senbuviams piliečiams, tol nešvarių darbų nėra daug norinčių dirbti, bet jei pašalpos būtų simbolinės kaip Lietuvoje, tada ir norinčių dirbti tuos darbus išsirikiuotų eilės.
                Pašalpų dydis priklauso ne tik nuo finansinių galimybių, bet ir nuo valdžios norų.
                Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                Comment


                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                  ...europiečiai puikiai gali nudirbti visus darbus (kaip ir anksčiau), tik jų netekina toks atlyginimas, už kurį sutinka dirbti imigrantai.
                  Imigrantai dirba už valstybės patvirtintą minimumą. Tai aišku, kad europiečio netenkins minimumas ir nešvarus darbas, nes jis dabar dirba daug švaresnį darbą. Tu nesi buvęs Europoje, nematei kaip dirba vakariečiai ir kokius darbus. Todėl nekalbėk už juos kaip apie save.
                  Paskutinis taisė andyour; 2016.11.14, 21:38.

                  Comment


                    Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                    Čia ne senosios Europos, o neoliberalizmo ideologijos žlugimas. Tiesiog tokia neapykantą žmogui spinduliuojanti ideologija demokratijos sąlygomis ilgai išsilaikyti negali. Ne šiaip Europoje vis dažniau kvestionuojama ir demokratija kaip tokia.
                    Net ne idoelogijos, o vertybių krizė. Žmonija pasiklydusi vertybių labirintuose. Kuo toliau, tuo labiau įsitikaname, jog nė viena egzistuojanti politinė ideologija deramai neapsaugo visų svarbiausių žmogiškųjų vertybių ir nepadeda užtikrinti trokštamo geresnio gyvenimo bei tobulėjimo. Matomai gyvename permainų laikotarpiu ir dar tiksliai nežinome, kas pakeis tai, ką šiuo metu vadiname politika.

                    Comment


                      /\

                      O kas pas juos blogai su vertybėmis? Asmeniškai neteko matyti ant tiek atsipalaidavusių ir laimingų žmonių kaip vakaruose.

                      Comment


                        Imigrantai dirba už valstybės patvirtintą minimumą. Tai aišku, kad europiečio netenkins, nes jis dabar dirba daug švaresnį darbą.
                        Pasakei praktiškai tą patį, ką ir rašiau . Pvz., JK yra 1,6 mln. bedarbių. Ir nebūtinai visi vietiniai yra išsilavinę ir kvalifikuoti. Galbūt pašalpos leidžia neblogai verstis. Bet jei pašalpos būtų mažesnės, o atlyginimas už nekvalifikuotą darbą didesnis, tai darbo jėgos trūkumas nebūtų problema. Verslas, aišku, kad nori mokėti kuo mažiau ir tokią galimybę turi. Jei nebūtų imigrantų, tai tiesiog būtų priverstas kelti atlyginimą. Galbūt ekonominio klestėjimo metu tos darbo jėgos ir tikrai pritrūksta, bet kol kas daugeliui ES šalių tai tikrai negresia.

                        Comment


                          Parašė andyour Rodyti pranešimą
                          /\

                          O kas pas juos blogai su vertybėmis? Asmeniškai neteko matyti ant tiek atsipalaidavusių ir laimingų žmonių kaip vakaruose.
                          Konfliktas tarp asmeninių bei visuomeninių vertybių ir t.t. Žmonės visur vienodi ir turi tuos pačius egzistencinius poreikius. Kultūringa šypsena veide nebūtinai atskleidžia tikro žmogaus požiūrio ar jausmų. Be to, geresnė materialinė situacija nebūtinai užtikrina laimingesnio gyvenimo.
                          Paskutinis taisė Silber418; 2016.11.14, 21:57.

                          Comment


                            Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                            Pasakei praktiškai tą patį, ką ir rašiau . Pvz., JK yra 1,6 mln. bedarbių. Ir nebūtinai visi vietiniai yra išsilavinę ir kvalifikuoti. Galbūt pašalpos leidžia neblogai verstis. Bet jei pašalpos būtų mažesnės, o atlyginimas už nekvalifikuotą darbą didesnis, tai darbo jėgos trūkumas nebūtų problema.
                            Tai tu nori, kad tau už šiukšlių rinkimą mokėtų direktoriaus algą

                            Comment


                              Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
                              Konfliktas tarp asmeninių bei visuomeninių vertybių ir t.t. Žmonės visur vienodi ir turi tuos pačius egzistencinius poreikius. Kultūringa šypsena veide nebūtinai atskleidžia tikro žmogaus požiūrio ar jausmų. Be to, geresnė materialinė siatuacija nebūtinai užtikrina laimingesnio gyvenimo.
                              Tu matai tiesiog iš veido bruožų kokia žmogaus praeitis, ar jis buvo susiraukęs visą gyvenimą, ar laimingas, o iš jo nuotaikos kaip jis jaučiasi. Vakaruose imigrantą iškart atskirsi iš fizionomijos.

                              Comment


                                Parašė andyour Rodyti pranešimą
                                Tai tu nori, kad tau už šiukšlių rinkimą mokėtų direktoriaus algą
                                Kiekvienas nori. Nebent atlyginimų skirtumas būtų vos keli kartai. Tuomet gal abiejų profesijų atstovai būtų daugiau mažiau laimingi.

                                Comment


                                  Parašė andyour Rodyti pranešimą
                                  Tu matai tiesiog iš veido bruožų kokia žmogaus praeitis, ar jis buvo susiraukęs visą gyvenimą, ar laimingas, o iš jo nuotaikos kaip jis jaučiasi. Vakaruose imigrantą iškart atskirsi iš fizionomijos.
                                  Sunku sutikti su šiuo teiginiu, nes nemėgstu skirstyti žmonių. Kuo labiau bendrauji su skirtingais žmonėmis, tuo labiau supranti, kad ne viskas taip paprasta.
                                  Galiu pasakyti, kad netaip ir dažnai tenka sutikti išties laimingus vakariečius. Net visada šypseną besistengiantys išspausti amerikiečiai dažnai atsigauna sutikę nuoširdų žmogų.
                                  Paskutinis taisė Silber418; 2016.11.14, 22:08.

                                  Comment


                                    /\ Tu gal jau seniai Lietuvoje bebuvai

                                    Comment


                                      Parašė andyour Rodyti pranešimą
                                      /\ Tu gal jau seniai Lietuvoje bebuvai
                                      Apsilankau kartą metuose. Tačiau nelabai supratau, kuo tai susiję su anksčiau aptartais teiginiais.

                                      Comment


                                        Britanijos parlamentas suteikė saugumo tarnyboms „didžiausio masto“ sekimo įgaliojimus
                                        Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=72916700

                                        Vis dėlto kritikai teigė, kad šis dokumentas, pramintas „šnipelių chartija“ suteikia įgaliojimus masiškai kaupti duomenis apie elektroninius laiškus, pokalbius telefonu, SMS žinutes ir veiklą internete, taip pat atveria galimybę vyriausybės tarnyboms bet kuriuo momentu prieiti prie šių duomenų. Pasak jų, ši tvarka pažeidžia esminę teisę į privatumą.
                                        „Prisidengdama kova su terorizmu valstybė įgijo totalitarinio pobūdžio įgaliojimus sekti – tai labiausiai (asmenų privatumą) pažeidžianti sistema bet kurioje demokratijoje per žmonijos istoriją, – pridūrė ji. – Ji turės galimybę beatodairiškai įsibrauti, įrašinėti ir stebėti visų gyventojų ryšius bei naudojimąsi internetu.“
                                        Kažkodėl šalys, mėgstančios garsiai kalbėti apie "žmogaus teises" ir jas "ginti" užsienio šalyse, vis labiau jų nepaiso pas save.

                                        Comment


                                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                          Kažkodėl šalys, mėgstančios garsiai kalbėti apie "žmogaus teises" ir jas "ginti" užsienio šalyse, vis labiau jų nepaiso pas save.
                                          Taip, sekimo įteisinimas negerai, bet nelabai suprantu, kas norėta pasakyti paskutiniu sakiniu? Kodėl žodis "ginti" kabutėse? Ar turima omeny, kad tokiose šalyse kaip Turkija, rusija ar Šiaurės Korėja viskas gerai su žmogaus teisėm ir nereikia jų ginti?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X