/\ nesąmonė, manau. antra yra pati blogiausia. o pirma kartais ne tas pats, kas aukščiausia?
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Pirk prekę lietuvišką
Collapse
X
-
Antra rūšis - blogiausiaParašė daktaras Rodyti pranešimą/\ nesąmonė, manau. antra yra pati blogiausia. o pirma kartais ne tas pats, kas aukščiausia?
Pirma rūšis - geresnė už antrą
Aukščiausia rūšis - geresnė už pirmą (geriausia)
Comment
-
Nesu tikras, todėl nenoriu ginčytis... Savo šaldytuve abi dešrų ir abi dešrelių rūšis radau tik auščiausias (tik tokias perku), tai neturiu su kuo palyginti. Šiaip mėsai ir jos gaminiams pinigų per daug negailiu, bet jų daug manau ir nereikia, jei bet ko nepirkinėji.Parašė daktaras Rodyti pranešimą/\ nesąmonė, manau. antra yra pati blogiausia. o pirma kartais ne tas pats, kas aukščiausia?www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Dėkui, vadinas, tiesiog sumaišiau, nes tiksliai nepamenuParašė c2h5oh Rodyti pranešimąAntra rūšis - blogiausia
Pirma rūšis - geresnė už antrą
Aukščiausia rūšis - geresnė už pirmą (geriausia)
www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Na su popierium tai gal ir ne, bet siandien teko skaityti straipsni apie padirbtus... kiausinius. Pasirodo kinai gamyklose jau ir kiausinius pagamina. Tryni is zelatinos, baltyma is krakmolo ir netgi luksta is kreidos sugeba suformuoti. Wow.Parašė jungengg Rodyti pranešimąAtskleisiu mažą paslaptį (2007 duomenys): pigiausių dešrelių masės (be apvalkalo ir kt.) savikaina kartais nesiekė 1 lito už kilogramą (!). Bet brangesnes dešreles perka patys technologai.
Jūsų teisė rinktis. Popieriaus dėjimas į pigias dešreles yra mitas - net jei kas taip sugalvotų padaryt - popierius paprasčiausiai per brangus.
http://www.danwei.org/internet/beware_of_fake_eggs.php
Comment
-
Apie kulinarinį paveldą:
"Kodėl kulinariniu paveldu negali būti įdaryti fazanai, kuriuos būtinai ant savo puotos stalo dėdavo Lietuvos didikai ir bajorai puotų metu, kodėl negali būti virtos tešlos baronkos, pirmą kartą pasaulyje pradėtos kepti Smurgonyse, lietuvininkų žąsis, įdaryta obuoliais, kodėl negali būti kuršiškai dvi paras su ajerais nokintas ir šaltai rūkytas ungurys, keptas elnias su paauksuotais ragais, dedamas ant Lietuvos kunigaikščių ir didikų stalų, Tauragnų žvejų rūkytos seliavos kanapių aliejuje, Lietuvos medžiotojų mėgiamiausias patiekalas – bebras, įdarytas grikių koše su rudmėsėmis, Varėnos dzūkelio krosnyje kepta ropė, Labanoro girios gyventojo slėgtas tetervinas, Plungės žemaičių ožkų sūris, biržiečių švilpikai su vyšniomis, viekšniškių avainis, kvėdarniškių ėrtepis ir t.t., ir pan."..............
"Rusai, okupavę Lietuvą, ir įvedę sovietinį „obščepitą“, išmetė iš lietuvių mitybos, buities, gyvensenos ir kultūros ne tik aukštąją didikų, kunigų, vienuolių, miestelėnų virtuvę. Išnaikinta ir Rytų Aukštaitijos, Vakarų Aukštaitijos, Šiaurės Aukštaitijos (sėlių), žemgalių, dzūkų ir jotvingių, sūduvių, Šiaurės ir pietų Žemaitijos, lietuvininkų (būrų, šišioniškių), kuršių kopininkų, kuršių žemininkų, Karaliaučiaus krašto lietuvių, netgi savaiminga Klaipėdos virtuvė. Į nežinią numesti unikalūs, tik Lietuvai būdingi autentiški sakraliniai valgiai ir gėrimai." - http://www.bernardinai.lt/index.php?url=articles/91204
Vis dėlto turguose, o ypač mugėse, daugiau šansų rasti ką nors tikro ar skanaus, nei prekybcentriuose. Nors mėsa jau visur auginama panašiomis technologijomis - auginant "senoviškai", bankrutuosi.
Comment
-
is tokios maximos ka lietuvisko galima nusipirkti? skaiciau kad ten dauguma produktu atveztiniai... Visur stengiasi zmones apgauti, net turguj perkant kokius obuolius parasyta lietuviski, bet ne uz lietuviska kaina ir labai grazus
visur su tom lietuviskom prekem snarpstas gaunasi , visiems juk svarbu pasipelnyti, o kad zmones nuodijasi ir panasei tai dzin .
Comment
-
Iš tavo komentaro reikėtų suprasti, kad jei lietuviška prekė - tai natūrali, šviežia ir kokybiška, o jei užsieninė - tai jau ne. Klysti. Tiek lietuviška, tiek ir įvežtinė gali būti toks pats nuodas.Parašė bmw720 Rodyti pranešimąis tokios maximos ka lietuvisko galima nusipirkti? skaiciau kad ten dauguma produktu atveztiniai... Visur stengiasi zmones apgauti, net turguj perkant kokius obuolius parasyta lietuviski, bet ne uz lietuviska kaina ir labai grazus
visur su tom lietuviskom prekem snarpstas gaunasi , visiems juk svarbu pasipelnyti, o kad zmones nuodijasi ir panasei tai dzin .www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Gaila, kad ši gera tema apmirė.
Prieš kelias savaites mačiau laidą apie lietuviškas bulves. Žurnalistė klausė ūkininko, kaip parduotuvėje atskirti lietuviškas bulves nuo importinių. Šis atsakė, kad importinės yra ne tik itin gražios ir plautos, bet ir visos vienodo standartinio dydžio. Lietuvos ūkininkai dar nesugeba / negali taip kruopščiai atrinkti ir supakuoti tik vieno standartinio dydžio bulvių, todėl jeigu parduotuvėje pamatėte nelabai vienodų bulvių pakuotę — galite būti beveik tikri, kad tai bus 'made in Lithuania'
I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
Parama Siaurojo geležinkelio klubui
Comment
-
Tikriausiai nemenkos išgertuvės vyksta, kad net ant kilimo liejasi vynas ir kava.Parašė Mantas Rodyti pranešimąvisokias kavos ar raudono vyno dėmės ant balto kilimo
Comment
-
Parašė lencasNeseniai nusipirkau stiklų valiklį ŪLA. Vat taip tyčia, pasilenkiau parduotuvėj iki žemiausios lentynos, kur būna sudėtos lietuviškos prekės ir pasiėmiau.
Na ką, langus valo geriau nei visoki CIF ir pan., be to geras kvapas.
Pagal kainos ir kokybės santykį lenkia visus iki šiol išbandytus valiklius.
Vėliau susidomėjau ir grindų valikliu ŪLA. Rezultatas tas pats - super, o kainavo 3 Lt 19 ct. Kai kiti užsienietiški valikliai apie 8 Lt.
Mano žmona tą patį sako — paradoksalu, bet lietuviški valikliai valo geriau ir už mažesnę kainą. Štai nubėgau ir peržiūrėjau ką ji per pastarąjį mėnesį pripirkoParašė Mantas Rodyti pranešimą
Yra dar toks baldų ir kilimų valiklis "Valis". Kiek bandėm Vanish ir pan., anas kol kas visokias kavos ar raudono vyno dėmės ant balto kilimo šalina geriausiai.
Hmmm, viskas firmos Ko***ta, bet... jokio prekės ženklo. Tiesiog „WC valiklis“, „Orkaičių valiklis“, „Kanalizacijos vamzdžių valiklis“, tiesa, ta pati ŪLA kaip indų ploviklis. Keista, bet tik dabar atkreipiau dėmesį į prekinio ženklo praktiškai nebuvimą. Tai gal tikrai užsieninės priemonės brangesnės todėl, kad sumokame ir už prekės ženklą?
I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
Parama Siaurojo geležinkelio klubui
Comment
-
Tokie dalykai ne tik per išgertuves liejasiParašė John Rodyti pranešimąTikriausiai nemenkos išgertuvės vyksta, kad net ant kilimo liejasi vynas ir kava.
Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
http://www.lrytas.lt/-12844117021284...kalsiausia.htmParašė bmw720 Rodyti pranešimąis tokios maximos ka lietuvisko galima nusipirkti? skaiciau kad ten dauguma produktu atveztiniai...
Straipsnyje teigiama, kad didžiųjų prekybcentrių lentynose ~60% prekių yra lietuviškos.
Tiesa, prie jų priskiriamos ir tokios "lietuviškos" prekės kaip "Obelių aliejus" (kurio etiketėj parašyta - kilmės šalis Ukraina).
Ir dar vienas dalykas, kurio nu niekaip nesuprantu:
.Dalis lietuvių yra įsitikinę, kad lenkiškas cukrus ne toks saldus kaip mūsiškas
Comment
-
Šitą man senoliai irgi sakė, tai gal ištikrųjų?Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
Ir dar vienas dalykas, kurio nu niekaip nesuprantu:
.
Comment
-
Labai seniai teko nugirsti tokią teoriją:Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąIr dar vienas dalykas, kurio nu niekaip nesuprantu:
Dalis lietuvių yra įsitikinę, kad lenkiškas cukrus ne toks saldus kaip mūsiškas
Cukrus gamybos procese yra balinamas kalkėmis, vėliau dalis tų kalkių pašalinamos, tačiau dalis lieka. Nėra ir niekada nebuvo (nebent po įstojimo į ES 2004m.) reglamento, kiek cukruje gali būti tų kalkių. Per didelis jų kiekis įtakoja saldumą. Pabandykite šiek tiek cukraus įberti į gazuotą gėrimą. Kuo labiau šnypščia ir putoja, tuo daugiau cukruje kalkių. Šarmingos kalkės reaguoja su angliarūgšte.I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
Parama Siaurojo geležinkelio klubui
Comment
-
Kaip tik darbe turiu lietuviško ir lenkiško cukraus. Tai tiesa pasakius į tokį pat puodelį įdėjus šaukštelį cukraus, kava saldesnė su lenkišku cukrum.Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąIr dar vienas dalykas, kurio nu niekaip nesuprantu:
Dalis lietuvių yra įsitikinę, kad lenkiškas cukrus ne toks saldus kaip mūsiškas.P.
Comment
... Ką tik nepaimsi į rankas, visur užrašas "made in China", nebent iš daržovių gali rast ir lietuvišką..
Comment