Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos kariuomenės pasirengimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė savanoris Rodyti pranešimą
    EPP, tau sakai viena, tu kuri kažkokias kosmines fantazijas.
    Ar tu supranti kad yra nenormalu jeigu kariai kovinius šaudymus vykdo tik 2-3 kartus per metus po 75-100 šovinių, ir tai su AKM, o kita pusė kariuomenės išvis vis dar ginkluota 1965 m gamybos AK4, O jų G36 dulka sandėliuose nes šovinių beveik nėra?
    Jau nekalbu kad dujokaukės ir ABC komplektai beveik neegzistuoja... Ar supranti pagaliau kur yra problema? Jeigu ne, tai prašau būk geras nebekomentuok daugiau, nes tavo neadekvatumas žudo.
    O aš nemėgstu, kada oponentą tujina, žemina ir siūlo jam patylėti. Ypač kai tą daro užgulę klaviatūrą. Nemandagu, negarbinga ir nevyriška.
    Neverta man pamokslauti apie šaudymą ir "senus" ginklus, čia savo žiniomis nepriblokšite, mačiau ir senesnių. Aš visą savo gyvenimą susiduriu su priemonių trūkumu, bet tai nėra neįveikiama kliūtis siekti ir pasiekti. Visose gyvenimo srityse yra ir netinkamai panaudotų lėšų, ir netinkamų sprendimų, bet komentuoti ir kritikuoti paprasta, o ką nors pakeisti - labai sudėtinga.
    Su tamsta tikrai nediskutuosiu, galėsite netrukdomas raityti man epitetus, o komiškas "nurodymas" man nekomentuoti pralinksmino.

    Comment


      Parašė EPP Rodyti pranešimą
      Neteisingas supratimas apie PG tarnybą, verčiantis daryti klaidingas išvadas.
      Viskas įmanoma, bet ar būtinai viską daryti sunkiuoju būdu? Dar kartą, primygtinai, siūlau pasižiūrinėti karinių modifikacijų ir ginkluotės kainas - ką galima nupirkti už PG sraigtasparnių (tikrai būtinų) kainą?
      Keliais naujais PG sraigtasparniais keičiami keli seni, PG naudoti sraigtasparniai. Kodėl esate įsitikinę, kad atsakingas karinių pajėgų aparatas yra nepajėgus priimti racionalius sprendimus? Kad retkarčiais temą "užgriebiantys" piliečiai "žino geriau", ką, kada ir kaip daryti?
      Užtat teisingas supratimas apie pinigų trūkumą. Nėra pinigų labai specializuotiems atskiriems gelbėjimo, transporto, priešgaisriniams, koviniams. Tai kodėl perkami pirmieji iš KAM pinigų, jei jų funkciją gali atlikti ir antrieji, ir dar vandenį pilti, bei ugnimi palaikyti esant reikalui.
      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

      Comment


        Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
        Užtat teisingas supratimas apie pinigų trūkumą. Nėra pinigų labai specializuotiems atskiriems gelbėjimo, transporto, priešgaisriniams, koviniams. Tai kodėl perkami pirmieji iš KAM pinigų, jei jų funkciją gali atlikti ir antrieji, ir dar vandenį pilti, bei ugnimi palaikyti esant reikalui.
        Gaila, kad teisingai suprasdamas apie pinigus, neskaičiuojate kiek kainuoja universalus kovinis sraigtasparnis su taikymo sistema, ginkluote ir kita "lydinčia" įranga bei atsarginėmis dalimis.
        Kodėl pirko iš KAM lėšų? Tikriausiai reikia grįžti į to meto spaudą ir skaityti, kodėl negalėjo pirkti iš ES lėšų, kaip kad buvo numatyta? Pvz:
        http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=59385527
        Kas tada ką pasakė ir ką padarė. Beje, R.Juknevičienės už šį sprendimą tikrai nekritikuoju.
        O vėliau beliko tik sumokėti už užsakytus sraigtasparnius, mokėti už užsakytą prekę reikia. O SP lėšos kompensuojamos papildomu finansavimu.
        Paskutinis taisė EPP; 2014.05.10, 06:46.

        Comment


          Nereali nuotrauka, Šiaurės Korėjos An-2 (ketvirta nuotrauka, dešinėje apačioje): http://www.fyjs.cn/data/attachment/f...yqrqyqqzvt.jpg
          Kai neseniai rašiau, kad galima apginkluoti ir "kukurūznikus" An-2 , dar nežinojau, kad Šiaurės Korėjoje toks sumanymas jau įgyvendintas ir praktikuojamas

          O čia - 9 gegužės parado Kaliningrade įrašas, pasižiūrėti verta: http://www.youtube.com/watch?v=znV2srIQbdQ
          Paskutinis taisė EPP; 2014.05.11, 10:11.

          Comment


            Nauji Lietuvos šarvuočiai




            Militarizmo gurmanams iš ministro J.Oleko šios savaitės susitikimo su žurnalistais. Mano paklaustas apie karinį bendradarbiavimą su Lenkija (čia atskira tema), ministras, be kita ko, užsiminė ir apie galimą bendradarbiavimą su Lenkijos įmonėmis, pagal licencija gaminančiomis gynybai skirtą produkciją. Tuomet KAM Pajėgumų ir ginkluotės generalinio direktoriaus brigados generolo Gintauto Zenkevičiaus paklausiau, ar tai reiškia, kad Lenkijoje pagal Suomijos licenciją surenkami "PASI" (Sisu Patria) šarvuočių klonai "Rosomak" yra oficialūs pretendentai į lietuviško ratinio šarvuočio poziciją, ir ar jau užbaigta KAM kelerius metus rengta ratinių šarvuočių studija. G.Zenkevičius patvirtino, kad "Rosomak" ir kitų europinių gamintojų produktai šį rudenį buvo pristatyti kariuomenės atstovams Lietuvoje. Studija dėl ratinių šarvuočių dar nebaigta, o kai bus baigta - bus riboto naudojimo. Tiek oficialios informacijos. O dabar - saldainiukas. Rudenį viename Lietuvos poligonų stebėjau šarvuočių pristatymą. Lenkai atvežė "Rosomak" (plaukiojantis, lengvos šarvuotės variantas su 30 mm pabūklu), o vienas didžiausių pasaulio šarvuotos technikos gamintojų - vokiečių bendrovė "Kraus-Maffei Wegmann" (KMW) atvežė į Lietuvą net kelių modelių skirtingos paskirties šarvuočius. Pėstininkų kovinės mašinos (infantry fighting vehicle) kategorijoje pristatytas modulinis šarvuotis "Boxer". Dabar šiek tiek subjektyvumo - teko matyti ir važiuoti amerikietiškais aparatais, šveicarų "Mowag Piranha", bet tai, ką pajutau ir pamačiau vežiojamas po poligoną "Boxeriu", su niekuo nepalyginama. Aukščiausio lygio balistinė šarvinė apsauga, moderniausios jėgos agregato ir važiuoklės technologijos, hi-tech navigacija ir ginklų valdymo sistemos, įgulos komfortas (net biotualetas!). Po "Boxer" įlipus į "Rosomak", įspūdis, kaip iš "Rosomak" perlipus į "mūsiškį" seną gerą M-113. Beje, iš žemiau prisegtų nuotraukų aiškiai matyti "Rosomak" važiuoklės pažeidžiamumas. Matote beveik pusmetrinį plyšį, atidengiantį amortizatorius, lonžeronus ir tt?


            Artimiausi realus galimi pirkimo metai 2015.

            Jei žinote daugiau – pasidalinkite.

            Tuo tarpu Estai prieš puse metų įsigijo naujus CV9035NL (kiekis 44 )


            Attached Files

            Comment


              Kaip supratau, dar neapsispresta, kuriuos būtent šarvuočius pirksim (jei pirksim)? Ar yra galimybė, kad pirksim boxer'ius?

              Comment


                Parašė DavidUK Rodyti pranešimą
                ką pajutau ir pamačiau vežiojamas po poligoną "Boxeriu", su niekuo nepalyginama. Aukščiausio lygio balistinė šarvinė apsauga,
                Įspūdžio pilnatvei ir šarvinės apsaugos įvertinimui reiktų pasėdėti šarvuoty tuo metu, kai į jį šaudoma.

                Beje, iš žemiau prisegtų nuotraukų aiškiai matyti "Rosomak" važiuoklės pažeidžiamumas. Matote beveik pusmetrinį plyšį, atidengiantį amortizatorius, lonžeronus ir tt?
                Ar tai nėra dėl hidraulinės pakabos? Gal jis gali kilnotis, tuo pačiu ir plyšiai didėja arba mažėja?


                Tuo tarpu Estai prieš puse metų įsigijo naujus CV9035NL (kiekis 44 )
                Kodėl LT negalėtų jų įsigyti? Gal jie pridėtų daugiau kovinės galios, negu šarvuočiai?

                Comment


                  Parašė DavidUK Rodyti pranešimą
                  Rudenį viename Lietuvos poligonų stebėjau šarvuočių pristatymą. Lenkai atvežė "Rosomak" (plaukiojantis, lengvos šarvuotės variantas su 30 mm pabūklu), o vienas didžiausių pasaulio šarvuotos technikos gamintojų - vokiečių bendrovė "Kraus-Maffei Wegmann" (KMW) atvežė į Lietuvą net kelių modelių skirtingos paskirties šarvuočius. Pėstininkų kovinės mašinos (infantry fighting vehicle) kategorijoje pristatytas modulinis šarvuotis "Boxer".
                  O nieko nebuvo girdėt apie prancūzų pasiūlymą? Berods forume praslydo žinutė, kad ir prancūzai kažką siūlė (VBCI?).
                  Įtariu pirksim "Rosomak'us" - mes piguvą mėgstam. Oi, pardon - tiesiog pinigų brangesniems pritrūks po PG sraigtasparnių įsigijimo.
                  Paskutinis taisė Dadis; 2014.05.11, 18:15.

                  Comment


                    Parašė Dadis Rodyti pranešimą
                    Įtariu pirksim "Rosomak'us" - mes piguvą mėgstam. Oi, pardon - tiesiog pinigų brangesniems pritrūks po PG sraigtasparnių įsigijimo.
                    Kodėl LK perka ne pačius brangiausius karinės technikos pavyzdžius? Tikriausiai todėl, kad Lietuvos gyventojai taip perka ne pačius brangiausius automobilius ir techniką. Štai pilietis nusprendžia pirkti naują automobilį. Turi 10000 eurų ir atėjęs į "mersų" saloną sako: noriu naujausio modelio, su geriausia įmanoma apsauga ir daugiausiai oro pagalvių, noriu įmontuotos išskirtinės garso aparatūros ir navigacijos, TV, "protingų" langų, anakondų odos sėdynių, dušo ir biotualeto. Aišku jam už 10000 nepadovanojo, tai eina namo ir keikia žmoną, nes liepė kultivatorių pirkti. Pyksta, kam tas kultivatorius, kad ir su varikliu, bet niekaip su automobiliu nesusijęs.
                    Toks štai pasirinkimas - prabangus "mersas", ar patogi "tojota"? Kai peržiūri "Boxer" ir Patria AMV pirkėjų sąrašą, akivaizdu, kas ką įperka.
                    O ar tikrai toks milžiniškas tarp jų skirtumas? Kol kas aišku tik viena - "Boxer" patogesnis važiuoti. Biotualetas, beje, įmontuojamas kur tik nori - švedai net į BMP-1 įsimontavo. Spėju, kad hipotetiniai "lietuviški" "Boxeriai" būtų ir be biotualetų, ir be kitų prabangos priedų.
                    Šarvai? Gal ir geresni, o gal ir ne. Gal AMV su papildomais šarvais pasiektų tą patį ar panašų apsaugos lygį. Dėl daugybės priežasčių nerealu, kad "Boxeriai" būtų perkami su pačia stipriausia, bet ir sunkiausia, šarvų apsauga. Tikėtina, kad Lenkijoje surenkama AMV versija Lietuvai leistų įpirkti šarvuočius su galingesne ginkluote ir, kas itin svarbu, leistų ženkliai sumažinti eksploatacijos išlaidas, palengvintų jų aptarnavimą. Yra ir kitų privalumų. Gal neskubėkim raudoti, kokie mes "pigūs" ir kokį "š..." perkame, kam tas nuolatinis "suvargėlio" kompleksas. Puiki suomiška technika, su dideliu ginkluotės ir apšarvavimo lygio pasirinkimu, mūsų atveju - idealus pasirinkimas. Ir ne centus mokėsime, nekompleksuokite. Estai apginkluos vos vieną batalioną, LK ko gero sugebės apginkluoti visą brigadą.

                    Comment


                      Baloje uzklimpusi Rosomak bandantis istraukti tankas https://www.youtube.com/watch?v=suhekQilenY

                      Smeliuke uzklimpo per pasirodyma https://www.youtube.com/watch?v=5izJ4XIgLt4#t=62

                      Turi dideliu problemu su pravazumu, matyt su kitkuo irgi.

                      Comment


                        Molyje ir tanką gali užklampinti, video yra. O dėl smėlio nežinau...
                        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                        Comment


                          Šiandien per žinias išgirdau, kad rusiškoje žiniasklaidoje visai neseniai pasirodė straipsnis apie LK, kur be abejo mūsų kariuomenė stipriai nuvertinta - anot to straipsnio, nieko gero neturim apart "Javelin" - berods bus šitas:

                          http://www.pochta-polevaya.ru/milita...e_bc/6830.html

                          Primityvu... Jau geriau šitas:

                          http://vpk-news.ru/articles/16409
                          Paskutinis taisė Dadis; 2014.05.12, 15:08.

                          Comment


                            Gerai, tegul nuvertina.
                            "19 апреля польские войска выбили из Вильнюса войска Литовско-Белорусской Советской Республики" - perlas.

                            Comment


                              O kas blogai? Buvo toks bolševikų darinys Litbelas, jų kariuomenę ir išvijo lenkai iš Vilniaus 1919 04 19.

                              Comment


                                Tai va man įdomu kas gi per Litbelo kariuomenė buvo. Žmudzino - belarusskiniai dobrovolcai?

                                Comment


                                  1919 metais negalejo buti "...Советской Республики", nes TSRS ikurta 1922 metais.

                                  Comment


                                    Parašė agnette Rodyti pranešimą
                                    1919 metais negalejo buti "...Советской Республики", nes TSRS ikurta 1922 metais.
                                    Kokie mes žinovai...

                                    http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%...B8%D0%BA%D0%B0

                                    Tema tiesa visai ne apie tai.

                                    Comment


                                      Nelabai suprantu dėl ko yra paskutinė diskusija.

                                      Comment


                                        Kokia Boxer/Rosomak kaina ? BTR-4 ukrainiečiai siūlo po 1.5 mln. USD, aišku, ne NATO šalis ir niekas nepirks, tik įdomu palyginti:

                                        “The cavalry ain’t coming. You’ve got to do this yourself.” – Chris Gardner

                                        Comment


                                          Pratybos "Juodoji strėlė"
                                          https://www.youtube.com/watch?v=ME-t-Ft-osc

                                          Comment

                                          Working...
                                          X