Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ekonomikos naujienos (archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Wycka Rodyti pranešimą
    Nepamanykit, kad aš ginu Izraelį - nesu aš jau toks tolerantiškas semitofilas ar panašiai. Izraelį musulmonai gali pulti, gali nepulti, gali izoliuoti, gali išbučiuoti - nieko iš esmės tai nepakeis. Arabai turėtų pasimokyti iš 1949m.-1952m. karo; kada dar pačių žydų Palestinoje buvo sąlyginai mažai, jų valstybė dar labai jauna ir mažai ginkluota sunkiaisiais ginklais, o dabar - 60 metų nepaliaujama kova už išlikimą, moderniausia ginkluotė, net branduoliniai povandeniniai laivai, o dar tas (gal ir tikras) mitas apie branduolines galvutes...

    ir tai idealiai tinka griniaus scenarijui... didziulis karas artimuosiuose rytuose peraugantis i globalini konflikta. skamba kaip paistalai bet...
    *censored*

    Comment


      Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
      Prašom biškutį sąmokslo teorijos Naujiems metams

      http://www.atvirai.lt/straipsniai/pa...es-priezastys/

      Įdomus ir šiek tiek bauginantis straipsnelis.
      Tik būtų gerai, kad autorius būtų iškart įdėjęs nuorodą į orginalų rusišką tekstą. Šiuo metu, tai pateikiama, kaip pačio darbas, bet yra tik vertimas.
      P.

      Comment


        Parašė vap Rodyti pranešimą
        Tik būtų gerai, kad autorius būtų iškart įdėjęs nuorodą į orginalų rusišką tekstą. Šiuo metu, tai pateikiama, kaip pačio darbas, bet yra tik vertimas.
        Ten komentaruose, berods, yra paaiškinta dėl to rusiško teksto.

        Comment


          Parašė rat Rodyti pranešimą
          ...sako ir Šveicarija turi branduolinį ginklą.
          O gal branduolinį banką + branduolinį laikrodį?
          I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
          Parama Siaurojo geležinkelio klubui

          Comment


            Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
            Prašom biškutį sąmokslo teorijos Naujiems metams

            http://www.atvirai.lt/straipsniai/pa...es-priezastys/

            Įdomus ir šiek tiek bauginantis straipsnelis.
            Jokių šaltinių, jokių pavyzdžių, tik kažkokie teiginai. Kodėl jais reikėtų tikėti? Kodėl Euro vertė turėtų kristi 10-15 kartų, jei doleris nuvertėtų? Mano nuomone, Euro vertė tokiu atveju kiltų, nes jo paklausa išaugtų milžiniškai.

            Apskritai, baikim čia kalbėt apie kažkokias pasaulio pabaigas. Viskas bus gerai.
            BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

            Comment


              Dar vienas viska paaiškinantis straipsnis, tik nieko nepasakantis kam reikalinga visko visuma.

              Comment


                Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
                Dėl to "kraujo praliejimo" - minima JAV arba Izraelis. Pažiūrėkit dabar kas vyksta Gazos ruože - Izraelis pradėjo karą, tačiau po truputį kyla visų musulmonų nepasitenkinimas tuo, kas vyksta. Jau grasina "Hezbollah", o jei prie jų prisijungs ir daugiau bendraminčių - įvyks būtent tai, ką Grinius ir prognozuoja savo straipsnyje - didelis Izraelio puolimas.
                Sekmes.Izraelis visus juos istaskytu

                Beje Izraelis nepradejo karo - Palestinieciai pastoviai raketas meto ant Izraelio.Jei nemetytu niekas ju nebombarduotu.

                Dar idomus dalykas yra tas kad Palestinieciai turi savo sali - Jordanija.Galetu ten krasutytis....a juk buvo persikrauste tik kad ramiai gyvent nesugebejo ir sumane Huseina II nuverst tai gavo i galva ir buvo ismesti.Dabar ju niekas ten nenori.

                Kitas dalykas tokios salies kaip Palestina niekad nebuvo.Izraelis buvo.

                Comment


                  Parašė Berliner Rodyti pranešimą
                  Jokių šaltinių, jokių pavyzdžių, tik kažkokie teiginai. Kodėl jais reikėtų tikėti? Kodėl Euro vertė turėtų kristi 10-15 kartų, jei doleris nuvertėtų? Mano nuomone, Euro vertė tokiu atveju kiltų, nes jo paklausa išaugtų milžiniškai.
                  Ziurint kuom ta verte matuoti. Jei pvz matuoti kokiu nors auksu, tai pilnai gali buti. Kita vertus, o koks gi skirtumas kiek tas auksas kainuoja? Aukso nei atsikasi nei pasiklosi, nei juom krosni pakurensi. O seip juk ir dabar jo kaina yra spekuliaciju objektas, lygiai taip pat kaip ir bet kurios kitos zaliavos.

                  Apskritai, baikim čia kalbėt apie kažkokias pasaulio pabaigas. Viskas bus gerai.
                  Ipac todel, kad krize yra globali, t.y. visi suinteresuoti ja pabaigti.

                  Bet apskritai, tai anas straipsnelis neitikino. T.y. labai dramatizuodamas raso apie pasekmes, bet ne apie apie tikrasias priezastis.

                  Comment


                    Panasiu straipsneliu buvo, ko gero, ne vienas tukstantis.

                    Kad butu ramiau, tereikia paziureti i zmonijos veiklos fundamentalus. Zmonija yra tiek pazengusi ir turi tiek resursu, kad kazkokia "pasaulio pabaiga" tiesiog fiziskai vargiai itikima (nebent prasidetu 3-as pasaulinis ir pradetu kristi atomines bombos). Viso labo tebus tam tikra korekcija (pasikeis valiutu kursai, UK is turtingiausios dideles Europos salies taps skurdziausia, isaugs Kinijos itaka bei jos valiutos paklausa ir t.t.). Nors po to ir vel sekmingai valgysime megstama maista, keliausime i pamegtus krastus ir pirksime naujus laptopus, kameras ir masinas. "Pasaulio pabaigu" megejams teks eilini karta nusivilti.

                    Comment


                      Užteks apie karą. Su šventėm. Belieka tik pridėti pastraipa iš http://www.ve.lt/?data=2008-12-31&ru...&id=1230658487 straipsnio...
                      ...Kad ir kas nutiktų Jaučio metais, po jų ateis kiti. O jeigu kiti, tai ir kitokie. 2010-ieji bus Tigro - stiprybės, drąsos ir ambicijų simbolis. Gal bus geriau. Kelia nerimą tik tai, kad kinai tigrą vadina "chu", o lietuviai panašiai sako tuomet, kai būna jau blogiau už ragus...

                      Comment


                        Na del to Girniaus straipnsiu.. pagal teksto stiliu - akivaizdus vertimas is rusu (vien pasakymas "ČP"). O pas rusus labai populiarios tokios teorijos apie Amerikos zlugima, taigi, viena kita susizavi ir angliskai nemokantys Lietuvos veikejai. Manau ir rusiska versija remiasi kokia nors angliska.. vienu zodziu eilinis hoax'as su pretenzija nuspeti artima ateiti. Negali sakyti kad ten logikos nera, bet kas man labiausiai uzkliuvo - visur minima Rusija kaip pagrindinis pasaulinis zaidejas.

                        Mano versija apie sita straipsni butu - ji paleido rusu FSB nuraminti jau maistaujancia liaudi ir paruosti juos rublio devalvacijai ir zemom naftos kainom ("del visko kalti zydai-amerikonai-masonai, bet nebijokit, Rusijai jie numate gera ateiti, taigi dabar tik dirzus kiek susiverzkim ir pakentekim pora metu, neikim i gatves").

                        Comment


                          Kol jūs čia ginčijatės apie pasaulio pabaigas ir bankininkų planą užvaldyti pasaulį, gan įdomus skaičius buvo paskelbtas. http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=19836609 Dabar prisiminkim už kiek mūsų valdžia pasiskolino ir, be abejo, skolinsis ir toliau iš "tinkamų" komercinių bankų credit crunch aplinkoje: http://www.alfa.lt/straipsnis/102423...08-12-22_18-40 . Kaip žiniasklaida teigė - už 12 proc. palūkanas. Tai kieno sąlygos geresnės, lankstesnės, o palūkanos mažesnės? Paskaičiuokim, broliai kurmiai, kiek mes permokėsim dėl Kubiliaus užsisipyrimo "tik ne iš TVF". 300 mln. paskolos, na ok, tarkim ne 12 proc., o kokie 10 proc. palūkanų norma, nes Šemeta sakė (kodėl sąlygos yra slaptos, kai skolinasi valstybė??), kad už mažiau skolinosi, turim apie 6 proc. skirtumą, vadinasi per vienus metus gaunasi 18 mln. eurų palūkanų dydžio skirtumas. Ir komerciniai tikrai nesiterlios, jei vėluos mokėjimai - nurašinės iš sąskaitų savavališkai, kaip tai įprasta. BET, priešingai nei TVF, neprivers tų pinigų panaudoti atsakingai (mažesnė priežiūra) ir nekontroliuos kaip valstybė kapstosi iš krizės, ar subalansuoja savo finansu, taigi - rankos laisvos. O sumokėsim tas palūkanas mes, paprasti piliečiai. Tai tiek apie baubą TVF'ą.

                          Na, bet iš ties, palikime visas bėdas ir ginčus jau kitiems metams, juk iki naujųju beliko vos 22 valandos. Kaip sakoma, crisis to be continued..
                          Jūsų,
                          Analitikas PlėtRa™

                          Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                          Comment


                            Dabar visi skaito Griniaus straipsni ir aikcioja. Tai tik parodo kokie lietuviai tamsuoliai Tokiu straipsniu, reportazu ir dokumentiniu filmu pilna, tik, aisku, kitomis kalbomis. Ir prognozes apie 3ia pasaulini ir t.t. reiktu priskirti pseudozurnalistikai.
                            Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                            Comment


                              Vaizdai degalinėse kaip per blokadą. Nepamirškite prisipildyti sklidinus auto bakus ir visas kitas taras. Neduokite žulikams uždirbti:

                              gera gyventi gerai

                              Comment


                                Jooo. Pamenu vaikystėje kažkada eiles mačiau kilometro ilgio, net ir savam Vilkaviškyje, tik va nepamenu kodėl jos tada buvo. O šian dar palyginus normalios tos eilės. O man dar tuo geriau buvo, nes jau tam ruošiausi vakar, o šian tik japonišką pripildžiau degalų. Bet va gerai, kad japoniškų modelių kitoje pusėje yra bako pripildymo anga, tai pas mus eilė dvigubai trumpesnė buvo. Tik ar taip sunku, jau žarną per bagažinę persimesti?
                                You've got one life! Live it!

                                Comment


                                  Beje, jei ką nors naujo ššššš sugalvos siūlau nors vieną kart parodyt, kad mes ne mėmės!!!!!!!!!!!! Kaip šitam klipe: Chemical Brothers - Out Of Control
                                  http://www.youtube.com/watch?v=eFNdAmvpaKs

                                  Gana būti ala skandinavais ar kitais ala išsilavinusias žmonėmis. Kartais reik parodyt, kad tauta nemieg. Aš nerasistas ar koks grybas, bet kada mes jiems parodėme, kad mes juos renkam, kad jie mus turi atstovauti??????
                                  You've got one life! Live it!

                                  Comment


                                    Parašė fredis Rodyti pranešimą
                                    Beje, jei ką nors naujo ššššš sugalvos siūlau nors vieną kart parodyt, kad mes ne mėmės!!!!!!!!!!!! Kaip šitam klipe: Chemical Brothers - Out Of Control
                                    http://www.youtube.com/watch?v=eFNdAmvpaKs

                                    Gana būti ala skandinavais ar kitais ala išsilavinusias žmonėmis. Kartais reik parodyt, kad tauta nemieg. Aš nerasistas ar koks grybas, bet kada mes jiems parodėme, kad mes juos renkam, kad jie mus turi atstovauti??????
                                    Demonstracijos streikai cia labaiau pietietiskas stilius pvz graiku kurie protestuoja ivairiais atvejais, beje pabendravus su nemaze dalimi ju vyrauja nuomone kad valdzia apsprendzia ju gyvenimo kokybe. Beje ju protestai nedaug naudos ir te duoda...

                                    Siaurieciai audringais protestais nepasizymi ir maziau skundziasi valdzia bei patys stengesi dirbti sau. Jei pabrangino benzina yra galvojama kaip to benzino sutaupyti, ko pasekoje turima efektyvesne sistema. Ir tuo paciu valdzia parodoma kad paciu geriausiu budu kad mokesciu kelimas nevisada atnesa proporcingas iplaukas.

                                    Aisku kai parekauji tai lengviau pasidaro gal ir negerai slopint emocijas o poto gali ramiai moket didesnius mokescius ir pirkt brangiau

                                    Comment


                                      Ką gi šventės prabėgo, išsivadavę iš šventinių pagirių, grįžkime prie ekonominių. Let's get down to business..

                                      Metai prasidėjo šauniai, Ukraina vėl sėdi be rusiškų dujų, bet čia nieko naujo, pasispardys ir vis tiek sumokės, niekur dėsies.. O štai po Ukrainos, Rusijos jau ir Baltarusija devalvavo savo valiutą, taigi dabar iš 4 mūsų kaimyninių šalių, liko tik viena, kurios atžvilgiu, mūsų valiuta pastarąjį ketvirtį nesustiprėjo - braliukai su tokiu pat, kaip mūsų, fiksuotu prie euro kursu.

                                      http://www.balsas.lt/naujiena/231078...asaulioverslas
                                      Jūsų,
                                      Analitikas PlėtRa™

                                      Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                                      Comment


                                        ech ne kas musu eksportuotojams....
                                        "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                                        - George W. Bush President of the USA

                                        Comment


                                          Parašė Kema Rodyti pranešimą
                                          Vaizdai degalinėse kaip per blokadą. Nepamirškite prisipildyti sklidinus auto bakus ir visas kitas taras. Neduokite žulikams uždirbti:

                                          Atvaizdas
                                          As irgi pastovejau eilej, bet po 20 minuciu, kai liko viena masina pries mane, mano kantrybe jau truko - bachureliai atvare su universalu, kurio salone ir bagazinej buvo keturios (!) 150 ar 200 litru backos.. isvaziavau namo. Juokingiausia buvo tai, kad griztant sausio pirma puse keturiu namo toj pacioj Nestej nebuvo nei vienos masinos, o kainos - vis dar vakarykstes. Tagi laimejo nesupanikavusieji.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X