Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Žiniasklaida

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Nebūk mažas vaikas - 4 kameros, aš ir du žmonės, savaitė darbo Estijoje. Taip kad baigiam lia lia .

    Comment


      Tai kam likusius 7 žmones į titrus surašėt ?

      Comment


        Parašė udrius Rodyti pranešimą
        Nebūk mažas vaikas - 4 kameros, aš ir du žmonės, savaitė darbo Estijoje. Taip kad baigiam lia lia .
        Tai esi vokietis? Nes lietuviškų vardų titruose nematau
        Paskutinis taisė oranger; 2017.12.23, 20:21.

        Comment


          Parašė oranger Rodyti pranešimą

          Tai esi vokietis? Nes lietuviškų vardų titruose nematau
          Kažkurioje vietoje skalūnų geležinkelio depe pamatysi kadre. Dėl teisinių reikalų nerašo, o ir man nereikia.

          Comment


            Parašė udrius Rodyti pranešimą

            Kažkurioje vietoje skalūnų geležinkelio depe pamatysi kadre. Dėl teisinių reikalų nerašo, o ir man nereikia.
            Taigi sakei, kad dviese "sukūrėte filmą"!
            O pasirodo tik kadre pastovėjai

            Comment


              Parašė oranger Rodyti pranešimą

              Taigi sakei, kad dviese "sukūrėte filmą"!
              O pasirodo tik kadre pastovėjai
              gi sakiau 2 žmonės iš TV ir vairuotojas. Dirbau už vairuotoją ir siužetas, objektai , leidimai, maršrutas mano. Tau dar raštus pateikti ? Skambučių išklotines? Nueik į FB prie nuotraukų viską rasi. Beje, galėtum savo darbus parodyti? Geru švenčių!

              Comment


                Parašė udrius Rodyti pranešimą

                gi sakiau 2 žmonės iš TV ir vairuotojas. Dirbau už vairuotoją ir siužetas, objektai , leidimai, maršrutas mano. Tau dar raštus pateikti ? Skambučių išklotines? Nueik į FB prie nuotraukų viską rasi. Beje, galėtum savo darbus parodyti? Geru švenčių!
                Tai nufilmuoti epizodą filmui aš ir vienas galiu. Bet tą filmą kūrė vokiečių prodiuseriai ir režisierius, kur buvai tik maža grupės dalis, tiek maža, kad net į titrus neįrašė . Taigi, nereikia čia mums skiesti pasakų, kad laidą ar filmą galima dviese padaryti.

                Comment


                  Pvz. The Hateful Eight 2015 - trobelėje vaidina kokie gal 7 žmonės. Gale filmo rašo, kiek žmonių prisidėjusių prie filmo. Nesulauksi kol pasibaigs slinkti vardų ir pavardžių paklodės. Čia komercinis filmas, kur investuotojai suskaičiuoja kiekvieną centą. Čia pvz. udriui, kad ir "paprastus" filmus nufilmuoti labai nepaprasta.
                  Paskutinis taisė andyour; 2017.12.25, 09:08.

                  Comment


                    O tuo tarpu Jakilaičiui, Morkūnui ir Šečkui uodega dega. Man sakė, kad tai galingas nepajudinamas klanas, negi iš tiesų jį pajudins... Iš FB

                    Agnė Širinskienė
                    1 val. ·

                    Šie metai Seime buvo kaip niekada aktyvūs sprendžiant korupcijos problemą. Rudens sesijoje priėmėme teisės aktų pakeitimus (tarp jų Baudžiamojo kodekso, Specialiųjų tarnybų, Prokuratūros įstatymų pataisas), kuriais padidinome atsakomybę už korupcinius nusikaltimus, stiprinome atsakomybės neišvengiamumą, plėtėme korupciją tiriančių tarnybų ir pareigūnų funkcijas. Parengtas naujas Pranešėjų apsaugos įstatymas, kuris garantuos konfidencialumą, nemokamą teisinę pagalbą, teisminių išlaidų kompensavimą tiems, kurie praneš apie korupcinius nusikaltimus. Daug kam nepatinka, kad į valdžią atėjo politinė jėga, kuri siekia, kad valstybėje nebeliktų tokių atvejų, kada “draugeliams” atiduodamos valstybės biudžeto lėšos, kurios paverčiamos stabilaus ir nepajudinamo biznio šaltiniu.
                    Prieš šventas Kalėdas žiniasklaidoje nuskambėjo vieši klausimai kai kuriems žiniasklaidos atstovams, susijusiems asmeniniais ir verslo ryšiais (Edmundui Jakilaičiui, Rasai Jakilaitienei, Laurynui Šeškui, Indrei Trakimaitei – Šeškuvienei, Jogailai Morkūnui). Iš tiesų - pasidomėjus viešai prieinama informacija apie viešuosius pirkimus, kyla daug klausimų.
                    Štai viešoji įstaiga "Pirmoji kava", įsteigta 2000 metais, steigėjas Jogaila Morkūnas. Nuo 2013 iki 2017 metų ši viešoji įstaiga sėkmingai dalyvauja ne viename Užsienio reikalų ministerijos skelbiamame viešųjų pirkimų konkurse. Taip VšĮ "Pirmoji kava" 2013 01 30 pasirašė preliminarią sutartį daugiau nei 11 milijonų litų sumai (11688600 Lt) sumai (http://mw.eviesiejipirkimai.lt/…/vpt_pub_n5_vppa_print_form…). Tiesa, preliminarios sutartys šiame konkurse buvo sudarytos ir su dar keliomis įmonėmis.
                    2013 02 13 laimėtas dar vienas Užsienio reikalų ministerijos viešųjų pirkimų konkursas - 1166889 Lt sumai (http://mw.eviesiejipirkimai.lt/…/vpt_pub_n5_vppa_print_form…).
                    Taip jau sutapo, kad 2013 01 23 Užsienio reikalų Ministro patarėja visuomenės informavimo klausimais tampa Rasa Jakilaitienė, Edmundo Jakilaičio žmona. Tuo pat laikotarpiu Rasa Jakilaitienė dirbo Lietuvos pirmininkavimo Europos Tarybai atstove spaudai Lietuvoje. Pirmasis iš aukščiau nurodytų URM viešojo pirkimo objektas vadinosi „Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai B susitikimų Lietuvoje organizavimo ir aptarnavimo paslaugos“, antrasis – „Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai A susitikimų Lietuvoje socialinės ir kultūrinės programos organizavimo ir aptarnavimo paslaugos“.
                    2017 01 09 Rasa Jakilaitienė vėl tampa Užsienio reikalų Ministro atstove spaudai. 2017 03 31 viešoji įstaiga "Pirmoji kava" laimi dar vieną viešųjų pirkimų konkursą, šį kartą 900000 eurų sumai ( http://mw.eviesiejipirkimai.lt/…/vpt_pub_n5_vppa_print_form…).
                    Iki tapdama Užsienio reikalų ministerijos darbuotoja, Rasa Jakilaitienė vadovavo UAB "Media 3", kuriai dabar vadovauja jos vyras Edmundas Jakilaitis. UAB "Media 3" 2009 metais įsteigė Rasa Jakilaitienė, Indrė Trakimaitė Šeškuvienė ir viešosios įstaigos "Pirmoji kava" steigėjas Jogaila Morkūnas. 2010 11 10 Jogaila Morkūnas ir Indrė Trakimaitė Šeškuvienė akcijas perleido Rasai Jakilaitienei, kuri jas, jau tapusi URM darbuotoja, 2013 02 01 perleidžia UAB “TV Play”, kurių akcininkai yra Edmundas Jakilaitis ir Laurynas Šeškus. 2016 06 16 UAB “Media 3” akcininkai keičiasi dar kartą ir jais tampa Laurynas Šeškus ir Edmundas Jakilaitis.
                    Viešosios įstaigos "Pirmoji kava" sėkmė viešuosiuose pirkimuose toli gražu neapsiriboja Užsienio reikalų ministerija, ką rodo duomenys rekvizitai.lt https://rekvizitai.vz.lt/m/imone/pirmoji_kava/konkursai/ bei viešųjų pirkimų tarnybos informacija http://www.freedata.lt/vpt/listByParticipant?q=Pirmoji+kava .
                    Akys krypsta ir į buvusią viešosios įstaigos "Pirmoji kava" steigėjo Jogailos Morkūno verslo partnerę Indrę Trakimaitę Šeškuvienę, kurios vyras Laurynas Šeškus yra Rasos Jakilaitienės vyro Edmundo Jakilaičio verslo partneris bent trejose UAB. Indrė Trakimaitė Šeškuvienė nuo 2015 metų dirbo Valstybiniame turizmo departamente prie Ūkio ministerijos, vietinio turizmo poskyrio vadove. 2016 04 29 viešoji įstaiga "Pirmoji kava", dalyvavusi viešosios įstaigos "Versli Lietuva", kurios steigėjas - Ūkio ministerija, skelbtame viešajame konkurse, pasirašė preliminarią sutartį 3 630 000 eurų sumai (http://mw.eviesiejipirkimai.lt/…/vpt_pub_n5_vppa_print_form…, analogiškas sutartis pasirašė dar kelios įmonės).
                    Šiuo metu Lauryno Šeškaus žmona Indrė Trakimaitė Šeškuvienė laikinai eina Turizmo departamento prie Ūkio ministerijos direktorės pareigas. Vėlgi taip sutampa, kad Lauryno Šeškaus žmonai dirbant įstaigose prie Ūkio ministerijos UAB "Media 3" laimi Ūkio ministerijos ir Turizmo departamento prie Ūkio ministerijos rengiamus konkursus (https://rekvizitai.vz.lt/imone/uab_media_3/konkursai/). Kitai Edmundo Jakilaičio ir Lauryno Šeškaus įmonei, UAB “Tv Play”, taip pat gerai sekasi – kaip matyti iš viešos informacijos (https://rekvizitai.vz.lt/imone/uab_tv_play/konkursai/), UAB “Tv Play” pasirašytos sutarties (ar kelių sutarčių) su Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra, kurios steigėjas yra Ūkio ministerija, suma viršija 200 000 eurų.
                    Beje, Rasa Jakilaitienė Privačių interesų deklaracijoje nė nenurodė savo vyro valdomų įmonių, tame tarpe ir vyro akcijų UAB "Media 3", UAB „TV Play Content Marketing“ ir UAB "TV Play". Deklaracijoje nenurodyti ir ryšiai, galintys sukelti interesų konfliktą, su buvusiu verslo partneriu Jogaila Morkūnu, viešosios įstaigos "Pirmoji kava" steigėju, asmeniu, kuris jam nuosavybės teise priklausančias patalpas suteikia E. Jakilaičio įmonei kaip buveinę. Rekvizitai.lt taip pat nurodyta, jog didžiausia paslaugų teikėja viešajai įmonei "Pirmoji kava" yra būtent UAB "TV Play", kurios vienas iš akcininkų yra R. Jakilaitienės sutuoktinis E. Jakilaitis. Vien už laidos "Tūkstantmečio vaikai" kūrimą 2011-2017 metų laikotarpyje viešoji įstaiga "Pirmoji kava" UAB "TV Play" sumokėjo 1 325325,59 eurų (http://www.freedata.lt/vpt/searchContracts?q=TV+Play). Toks atsainus R. Jakilaitienės elgesys nedeklaruojant ryšių itin stebina ir atsižvelgiant į jos sutuoktinio E. Jakilaičio požiūrį į kitų asmenų ryšius. Pvz., aplinkybė, kad Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas studijų metu gyveno viename bendrabučio kambaryje su kitu studentu - Irmantu Norkumi, kurio vadovaujama advokatų kontora teikė teisines paslaugas Ūkio banko bankroto proceso metu, E. Jakilaičiui atrodė itin reikšminga, rodanti interesų konfliktą (https://www.delfi.lt/…/laikinasis-ukio-banko-administratori…).
                    Pastebėtina, jog kai kuriuose viešųjų pirkimų konkursuose vienu metu dalyvauja UAB "Media 3" (direktorius – E. Jakilaitis) ir UAB "TV Play" (direktorius – L. Šeškus), kurių akcininkai yra L. Šeškus ir E. Jakilaitis (http://mw.eviesiejipirkimai.lt/…/vpt_pub_n5_vppa_print_form…). Ar iš tiesų šios tų pačių akcininkų valdomos įmonės konkuruoja tarpusavyje? O gal tokiu būdu siekiama kitokių tikslų, pvz., nesąžiningai nulemti viešojo pirkimo baigtį?
                    Gaila, kad negaliu pateikti informacijos, ar prodiuserines paslaugas LRT teikia UAB "Tv Play" ir UAB "Media 3", nes tai – Seimo nariams LRT pateiktos konfidencialios informacijos dalis, bet būtinai prašysiu, kad tą informaciją visuomenei pateiktų pati LRT.
                    Visa išvardinta informacija sukelia daug klausimų dėl valstybės tarnautojų ir su jais susijusių juridinių asmenų ryšių skaidrumo ir teisėtumo, ypač viešųjų pirkimų srityje. Tikiuosi, kad atitinkamos institucijos, į kurias planuoju kreiptis artimiausiu metu, ištirs šias ir kitas žinomas aplinkybes.

                    Comment


                      Reikėtų kalbėti ne apie tai, keli žmonės gali sukurti filmą, o ar Lietuvos valstybinės įstaigos valstybės lėšas naudoja skaidriai ir efektyviai. Kai kam atrodo, kad LRT net ir nekontroliuojama savaime dirba puikiai, todėl kontrolė ir toliau nėra reikalinga.

                      „Lygūs ir lygesni“ LRT ūkyje

                      https://www.alfa.lt/straipsnis/50246...esni-lrt-ukyje

                      Comment


                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                        Reikėtų kalbėti ne apie tai, keli žmonės gali sukurti filmą, o ar Lietuvos valstybinės įstaigos valstybės lėšas naudoja skaidriai ir efektyviai. Kai kam atrodo, kad LRT net ir nekontroliuojama savaime dirba puikiai, todėl kontrolė ir toliau nėra reikalinga.

                        „Lygūs ir lygesni“ LRT ūkyje

                        https://www.alfa.lt/straipsnis/50246...esni-lrt-ukyje
                        LRT nėra paprastas UAB'as, kurio direktorius gali pirkti paslaugas iš savo draugelių ir niekam jokių ataskaitų neteikti, tik visokias atmaskes mėtyti. Žodžiu blogiau nei geležinkeliuose ar keliuose. Labai gerai, kad ir šitą širšių lizdą pagaliau pajudino.
                        Flickr

                        Comment


                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                          LRT nėra paprastas UAB'as, kurio direktorius gali pirkti paslaugas iš savo draugelių ir niekam jokių ataskaitų neteikti, tik visokias atmaskes mėtyti. Žodžiu blogiau nei geležinkeliuose ar keliuose. Labai gerai, kad ir šitą širšių lizdą pagaliau pajudino.
                          O kokių reikia ataskaitų, jeigu yra konkursų rezultatų duomenys?

                          Comment


                            Vykstant žodžių karui Edmundas Jakilaitis atskleidė, kiek uždirba LRT
                            „Šiomis dienomis laida „Dėmesio centre“, o ypač jos vedėjas, atsidūrė dėmesio centre“,– rašė žurnalistas. Jis paviešino konfidencialias UAB „MEDIA 3“ ir LRT sutarties sąlygas. „Esu tikras, kad visuomenei, pastaruoju metu tyčia klaidinamai ir mulkinamai aukštas pareigas Seime užimančių politikų, yra nepaprastai svarbu sužinoti laidos, į kurią nukreiptas didžiausias politikų dėmesys sąmatą. Taigi, všį Lietuvos Nacionalinis radijas ir televizija už vieną laidą „Dėmesio centre“ UAB MEDIA 3 sumoka 932,58 € + pvm *Prodiuseris/vedėjas, šiuo atveju – vienas asmuo – 344, 74 €, t.y. lygiai 200 € „į rankas“.
                            *Dvi redaktorės – 241,32 €, t.y. po 70 € „į rankas“ už laidą.
                            *Montažo režisierius – 51.71 €, t.y. 30 € „į rankas“ už laidą.
                            *Du operatoriai ir pulto režisierius – 96.18 €, t.y. 55.80 € „į rankas“.
                            *Papildomos įrangos, taip pat ir montažinės nuoma – 30 € *Laidos grafinis apipavidalinimas – 10 €
                            *Transporto, ryšio išlaidos, nenumatytos išlaidos, kostiumai, dekoracija (iš šiuo metu naudojamos dekoracijos UAB Media 3 lėšomis yra gamintas tik studijos stalas. Visa kita – bendro LRT studijos projekto dalis), biuro nuoma, projekto administravimas, bendrinių anonsų kūrimas ir tt ir pan. – 158,63 € už laidą. LRT šiam projektui skiria ir savo resursus – studijos patalpas, apšvietimą, grimo paslaugas ir technikos profesionalus – inžinierius“, – rašė E.Jakilaitis.
                            https://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktu...a-lrt-4023678/
                            p.s. tokiu pačiu tikslumu būtų įdomu sužinoti ir Karbauskio kurtizanių išlaidas, trąšų ir išvarytų smulkių ūkininkų biznelio niuansus.
                            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                            Comment


                              Facebooke vieni pateikia vienokius sau patogius skaičius, kiti kitokius. Ar taip turi atrodyti parlamentinė visuomeninio transliuotojo kontrolė? Ar Jakilaitis žurnalistas, ar verslininkas? Kam paprastai pokalbių laidai sukurti reikia pirkti paslaugas iš UAB? LRT nebeturi nei montuotojų, nei operatorių?

                              Comment


                                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                Kam paprastai pokalbių laidai sukurti reikia pirkti paslaugas iš UAB?
                                Taigi neoliberalizmo apologetai teigia, kad privatus verslas yra visada efektyvesnis nei valstybinis.

                                Comment


                                  Aha, ypač privataus verslo efektyvumas padidėja, kai prikiša ranką prie valstybės lėšų.

                                  Comment


                                    Parašė Sula Rodyti pranešimą

                                    Taigi neoliberalizmo apologetai teigia, kad privatus verslas yra visada efektyvesnis nei valstybinis.
                                    Šiuo atveju uždirba labai efektyviai, tiek neuždirbtų iš jokių privačių televizijų.
                                    Flickr

                                    Comment


                                      Pvz., privačiai televizijai reikia laidos vedėjo, tai ir samdo vedėją. Valstybinė televizija kažkodėl samdo ne vedėją, o vedėjo bendrovę .

                                      Comment


                                        Susidaro įspūdis, kad kažkas iš LRT nori padaryti 'Ekspetai.eu' tipo žiniasklaidą. Jakilaičio laida be abejonės yra pati kokybiškiausia Lietuvoje publicistinė TV laida, ir kas kitas, jeigu ne nacionalinis transliuotojas ir turėtų tokias laidas transliuoti. Aš suprantu, kad kažkas nori pasakyti 'galima ir pigiau', viską galima pigiau, bet kokybiški daiktai kaip taisyklė kainuoja brangiau. Galite geriau ir pigiau - prašau, darykite. Mano nuomone problema čia slypi truputi kitur - Jakilaitis yra super talentas diskusijoms su politikais, taiklūs klausimai ir svarbiausia - sveikas protas. O konspiriologai dažniausiai sveiko proto labiausiai ir nemėgsta, jiems su sveiku protu yra labai sudėtinga diskutuoti, dėl to eina iš kitos pusės - pradeda knaisioti sliekus ir pūsti burbulą su mintim 'kodėl mes turim už minimumą dirbti, kai Jakilaitis tokius pinigus gauna'. O jeigu Jakilaitis nesižemina ir nedirba už minimumą - vadinas jis prastas žurnalistas, kurio neverta žiūrėti, geriau visi eikim skaityti ekspertai.eu.

                                        Comment


                                          senasnamas ir kita vata at its best. Jakilaitis apsivogęs, kodėl nepateikia skaičių kiek uždirba?!?!!? Jakilaitis pateikia skaičius. Čia jis internete bet ką gali pateikti, norim TIE-SOS!!!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X