Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie Baltarusijos santvarką ir ekonomiką

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Sula, Minske chruščiovkes rekonstruoja. Netrukus tai bus daroma ir Vilniuj. Tas pastatomų butų skaičius- tai nauji butai.

    Edd, baltarusiškoj spaudoj perskaičiau, jog Minske per 3 artimiausius metus bus pastatyta 11 hipermarketų (parduotuvių, kurių plotas viršija 10000 kv. m.), Mogiliove (375 tūkst. gyv.)-7, Vitebske (370 tūkst. gyv.)-4, Gardine (330 tūkst. gyv.)-3,Breste (300 tūkst. gyv.)-3, Gomelyje(530 tūkst. gyv.)-2. Verslo centrų statoma kur kas mažiau nei Lietuvoje. Dangoraižių Baltarusijos miestuose statyti nenumatoma (bus statomi tik kiek aukštesni gyvenamieji namai (Minske iki 25 aukštų)).

    Blitz, ką čia tauški? Tau pateikiau faktus. Kuo čia dėta valstybės valdymo forma? Skaičiau visą krūvą ekonomikos knygų, verčiau pasiskaityk jų pats. Vienas pagrindinių geros ekonomikos rodiklių yra teigiamas importo/eksporto saldo. Jį turi Baltarusija, o štai tavo išaukštintos Lietuvos saldo yra neigiamas. Visos šalys gina savo rinką nuo užsienio produkcijos. Parodyk man šalį, kuri džiaugtusi importu.

    Comment


      #62
      Parašė farbrom
      Blitz, ką čia tauški? Tau pateikiau faktus. Kuo čia dėta valstybės valdymo forma? Skaičiau visą krūvą ekonomikos knygų, verčiau pasiskaityk jų pats. Vienas pagrindinių geros ekonomikos rodiklių yra teigiamas importo/eksporto saldo. Jį turi Baltarusija, o štai tavo išaukštintos Lietuvos saldo yra neigiamas. Visos šalys gina savo rinką nuo užsienio produkcijos. Parodyk man šalį, kuri džiaugtusi importu.
      Kokius faktus tu pateikei? Iš kur juos gavai? Baltarusijos statistikos departamento? Nebūk juokingas.

      Beje gal galima paklaust, kokias ekonomikos knygas skaitei? Baltarusiškas? Parašytas paties didžiojo vado?

      ... ir kai Europa atveria savo rinką Lietuvai, o barjerai tarp pasaulio šalių rinkų vis mažėja ir mažėja (girdėjai tokį terminą "globalizacija"?), gerb. p. farbrom pareiškia:

      Parašė farbrom
      Visos šalys gina savo rinką nuo užsienio produkcijos. Parodyk man šalį, kuri džiaugtusi importu.


      Tu čia rimtai?
      Tai tu nori pasakyti, kad pvz. Britanija, Vokietija, Amerika ir pan. yra kvailių valdomos šalys kurios, jei būtų protingesnės, tuoj pat užvertų savo rinkas užsienio produkcijai ir pereitų prie Lukašenkijos valdymo metodų?
      Vėl gi, nežinau kokias knygas skaitei, bet pvz. Lietuvškuose ir Angliškuose ekonomikos pradžiamoksliuose, visuose yra pabrėžiama, kad importai yra teigiamas reiškinys. Tam paaiškinti dažniausiai yra skirama keliolika puslapių, kurių tikrai nesiruošių tau perrašyti, bet paimkime vieną (tau suprantamą) pavyzdį:

      Įsivaizduok bulvės Baltarusijoje kainuoja 10 kapeikų, o importuotos iš Rusijos - 5 kapeikas. Jei importas yra uždraustas, restorano "Velikyi Lenin" savininkas Vasia bulvinius blynus pardavinėja už 2 rublius už porciją, tuo tarpu jei importo barjerai yra sumažinami ir bulvių kaina (dėl importo) sumažėja - Vasia sumažina blynų kainą iki 1.5 rublių. Dėl to kainų indeksas keičiasi - vienas gudas gali nusipirkti daugiau bulvinių blynų už tą pačią kainą, Baltarusija tampa turtingesnė dėl mažesnio kainų indekso. Baltarusijos bulvių augintojai, tuo tarpu, yra priversti arba dirbti efektyviau (pvz. nusipirkti geresnius traktorius), kad konkuruoti su rusų bulvių augintojais, arba tiesiog prisitaikyti prie rinkos ir pakeisti veiklos tipą, pvz. atsidaryti savo restoranus, kuriuos taip galėtų pavadinti "Velikyi Lukasenko" arba "restoran Rossisky i Belarusskyi druzbi".

      Vienas pagrindinių geros ekonomikos rodiklių yra teigiamas importo/eksporto saldo. Jį turi Baltarusija, o štai tavo išaukštintos Lietuvos saldo yra neigiamas.

      Teigiamas eksporto/importo balansas yra geros ekonomikos rodiklis TIKTAI (be išimčių) laisvos rinkos ekonomikose su mažais arba išviso neegzistuojančiais importo barjerais. Tokiu atveju teigiamas eksporto/importo balansas rodo, kad šalis gamina produkciją, konkurencingą tarptautinėse rinkose. Tam balansui pasiekti yra reikalingos milžiniškos investicijos (užsienio, vietos verslininkų ir netgi valstybės). Baltarusijos atveju, teigiamas balansas yra pasiekiamas dirbtinai (nekonkurencinga produkcija yra dažniausiai perkama rusijos už juokingas kainas), dėl to jų ekonomikos stabilumas yra nulinis ir visiškai priklausomas nuo Rusijos.

      Beje minėdamas eksporto/importo balansą pamiršai paminėti, kad Baltarusija (10 milijonų žmonių) eksportuoja produkcijos už 11.47 milijardų dolerių (didžiausias eksporto partneris - Rusija - 57.2% ) , tuo tarpu Lietuva (3.4 milijonai) - už 8.88 milijardų (didžiausias eksporto partneris - Šveicarija - 11.6% ). Tai - daugiau nei du su puse karto daugiau vienam žmogui.

      Žodžiu pavargau rašyti ir nemanau, kad apskritai tavo nuomonę kas nors pakeistų, jei gyvendamas normalioje kapitalistinėje valstybėje vis dar sugebi taip primityviai galvoti ir rimtu veidu lyginti dvi visiškai skirtingo išsivystymo lygio šalis.
      You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

      Comment


        #63
        Blitz, galvok, kad tu teisus jei tik tau nuo to bus geriau
        Ir siūlyčiau kada nors apsilankyt Baltarusijoj ir pabūt ten ilgiau.

        Comment


          #64
          Parašė Edd
          Beje, tai kad Lietuvoje nera isvystyta pramone ir viska mums reikia importuoti, tikrai yra blogai. Ir siaip pastebejau, kad Lietuvoje ir toliau daugiau vystosi paslaugu sfera, o ne gamybos. Galbut uzsienio investicijos galetu pagelbeti, bet mes ju nesulaukiam - viskas tenka aplinkinems salims (ypac Lenkijai).
          Na ta paslaugu sfera vystoma, nes tai Lietuvoe yra racionaliausia, nors pagal uzimtuju paslaugose skaiciu ir sukuriama bvp vistiek atsiliekam nuo issivysciusiu saliu ( na bet cia jau del ryyskiai per didelio dirbanciuju skaiciaus zemes ukyje ).
          Neauginam gi mes pas save bananu, nes cia jie neauga, tas pats ir su pramone. Lietuva neturi dideles rinkos, ypac stokoja zaliavu, o tai tikrai nesudaro prielaidu vystyti pramone. Beto paslaugos turi daugiau galimybiu isvengti konkurencijos, kuri materialiniu prekiu gamyboje yra didiziule ir nepalanki Lietuvai, kadangi importuojama produkcija daznai yra pigesne.

          Comment


            #65
            Parašė Quack
            Neauginam gi mes pas save bananu, nes cia jie neauga, tas pats ir su pramone. Lietuva neturi dideles rinkos, ypac stokoja zaliavu, o tai tikrai nesudaro prielaidu vystyti pramone.
            Mes esame apsupti kitu saliu ir dargi Europos Sajungoje, todel rinkos dydis tikrai pakankamas . Paziurekim i tokias salis kaip Cekija, Slovakija ir pan., jos tikrai savo rinkai negamina tiek daug pvz. masinu ir pan. O ir pas mus yra nemazai pavyzdziu, kur vos keli % produkcijos yra realizuojama cia, vietineje rinkoje, o viskas kitkas eksportuojama.

            Comment


              #66
              Blitz, juoko dėlei sukūriau šiokią tokią istorijėlę: Gyveno kartą A.Vapšys ir turėjo įmonėlę "Vapšio cibuliai". Jis prekiavo Lietuvos rinkoj ir buvo laimingas, už vieną svogūną gaudamas 50 centų. Bet atėjo dėdės iš už jūrų marių ir ėmė pardavinėti svogūnus po 25 centus už vienetą."Vapšio cibuliai" neatlaikė konkurencijos ir bankrutavo. Visi darbininkai neteko darbo ir buvo priversti emigruoti į vakarus, o Vapšys ėmė elgetauti...
              O dabar klausimas:tau patinka matyt, kaip iš Lietuvos bėga žmonės, patinka matyt valkatas, besirausiančias šiukšlėse ir ieškančias ten maisto? Štai tau ir kapitalizmas. Laisvoji rinka, kai 0,5% turtingųjų valdo 90% turto, o likusiems lieka ......

              P.S. Net ES ar NAFTOS šalyse veikia tam tikri apribojimai, norint apsaugoti savas rinkas, nors ir deklaruojamas laisvas paslaugų, prekių judėjimas.
              Baltarusijos exportas/importas sudaro 19/16 mlrd. dolerių. Nežinau iš kur traukei tuos juokingai mažus skaičius.
              Lietuvos exporto šalys 2003 metais: Vokietija (16% ), Latvija (12,8% ), Rusija (7% ), Danija (6,2% ), Gudija (5,9% ), Didžioji Britanija (5,1% ), Prancūzija (4,7% ), Lenkija (4,5% ), JAV (4,4% ), Italija (4,2% ), Švedija (4,2% ), Ukraina (3,7% ), Olandija (3,5% ), Estija (2,4% ), kitos šalys (15,4% ).Ir kur čia Šveicarija? Baltarusijos eksporte Rusija tesudaro (24% )
              Beje, klausimas tau kaip tikram Lietuvos patriotui ir barbariškos globalizacijos aršiam šalininkui: ką mieliau pirktum: Lietuvišką "Taurą" ar kokį nors kinietišką "Bi em dži"?

              Comment


                #67
                Parašė Edd
                Mes esame apsupti kitu saliu ir dargi Europos Sajungoje, todel rinkos dydis tikrai pakankamas . Paziurekim i tokias salis kaip Cekija, Slovakija ir pan., jos tikrai savo rinkai negamina tiek daug pvz. masinu ir pan. O ir pas mus yra nemazai pavyzdziu, kur vos keli % produkcijos yra realizuojama cia, vietineje rinkoje, o viskas kitkas eksportuojama.
                Na tas apsupimas is dalies nera gerai - konkurencinej kovoj mes nesam labai stiprus. As kalbejau apie didele vidaus rinka Beto Cekija turi zymiai daugiau istekliu ir yra ZYMIAI arciau svarbiausiu Europos srautu. Juokingai skamba tokie girdimi isvedziojimai, jog musu geogr. padetis gera, tiltas tarp rytu ir vakaru ir pan.. Is tikruju tai mes labai pralosiam nes esam ES periferijoj, tap pat turim labai mazai juros. Vienintele pramones nisa, kurioje dar esame konkurencingi - lengvoji (ypac maisto) pramone. Tekstilej jau kyla nemazai problemu, nes jau nebesam tokia pigi darbo jega, o kadangi ES nuo siu metu liberalizuoja prekyba su Kinija, tai visai ne kas atrodo

                Comment


                  #68
                  @farbrom Man atrodo, kad pamirsai jog issivysciusiose kapitalistinese salyse yra kruvos istatymu skirtu socialinei gerovei palaikyti. Turbut nelyginsim Baltarusijos ir pvz. Suomijos. Ar Baltarusijos su kitomis senomis kapitalistinemis Europos salimis. O Baltarusijoj tokia santvarka jau gyvuoja pakankamai ilgai - per toki laika kai kurios kapitalistines salys is skurdziu pasidare turtingomis.

                  Comment


                    #69
                    / ypac Svedijos socializmo

                    Comment


                      #70
                      kokios Suomijos?! kokios Svedijos?! Norvegijos gerbkit svecia


                      Prie ruso man buvo geriau

                      Comment


                        #71
                        Aciu uz foto.

                        Na galvoju kad ir man reikia isitraukti i sia diskusija. Siaip kadangi as kieviena diena dirbu su Baltarusijos rinka ir su begale BY firmu....
                        Tad su Fabrom daugeli teiginiu nenoriu sutikti ypac apie versla... ten jis yra "dusinamas" ir jokios ten laisves jame nera....
                        Kodel net teigiama exp/imp balansas o gi labai paprasta, nieks net nenori savo produkcijos vezti? O kam? kad savaite prie sienos siaip sau praleisti ?ar siaip kad BY muitininkui ne taip paziurejus baudas moketi...?
                        BY vadas prikure tokiu teises aktu kad baisu... tarkim jeigu su BY imone, neatsiskaite kolegos is tarkim Lietuvos per 60 (ar 90 dienu nepamenu), kas yra versle normalu, viskas BY incpekcijos jau prie firmos duru..Ar pvz. Lukasenka nusprende kad "furos" negali vaziuoti per magistrales ir viskas sventa....
                        O as jau nekalbu apie sunkumus pasirasant sutartele su BY firmom, ivairus apribojimai tiesiog juoka kelia....baisu...jokios net laisves...
                        o ka net Kamsomolecc raso tai... pats turi suprati....raso kaip reikia parasyti...

                        Comment


                          #72
                          Baltarusijoj nėra laisvės verslui ir tai yra neabejotinai blogas reiškinys, bet kita vertus, griežta kontrolė iš dalies save pateisina. Ten nevyksta tokie absurdai kaip "Mažeikių naftos" privatizavimas, kai buvo išplauta milijardai litų, kitos machinacijos, kurių dėl laiko stokos čia neminėsiu.
                          Laikraščiai ir Lietuvoj rašo tendencingus straipsnius. Užtenka paskaityti "Lietuvos rytą" ar "Vilniaus žinias"...
                          Kaip ten bebūtų, manau liko laukt neilgai. Juk viskam ateina galas. Ateis galas ir Lukašenkos valdymui. Pamatysit kas dėsis Baltarusijoj. Paminėsit mano žodžius. Lukašenkos režimą visi atsimins kone kaip rojų žemėje.

                          Comment


                            #73
                            Paziurekit kiekviena diena Ciurlionio gatvej prie Latvijos ambasados stovi minios "babaju". Kodel? Ogi jie varo masinas ir siaip prekes veza i Rusija ir per Latvija bando isvengt Baltarusijos, nes ten labai jau daznai be jokio didesnio paaiskinimo buna muitines viskas konfiskuojama

                            Comment


                              #74
                              Parašė farbrom
                              Paminėsit mano žodžius. Lukašenkos režimą visi atsimins kone kaip rojų žemėje.
                              Taip pat kaip mes atsimenam senus gerus sovietu sajungos laikus?
                              O kad is karto po Lukasenkijos zlugimo gerai Baltarusijai nebus tai aisku, bet praejus ilgesniam laikui viskas susitvarkys. O kalbant apie Lietuva - jai tai tikrai butu i nauda.

                              Comment


                                #75
                                Parašė farbrom
                                Baltarusijoj nėra laisvės verslui ir tai yra neabejotinai blogas reiškinys, bet kita vertus, griežta kontrolė iš dalies save pateisina. Ten nevyksta tokie absurdai kaip "Mažeikių naftos" privatizavimas, kai buvo išplauta milijardai litų, kitos machinacijos, kurių dėl laiko stokos čia neminėsiu.
                                Laikraščiai ir Lietuvoj rašo tendencingus straipsnius. Užtenka paskaityti "Lietuvos rytą" ar "Vilniaus žinias"...
                                Kaip ten bebūtų, manau liko laukt neilgai. Juk viskam ateina galas. Ateis galas ir Lukašenkos valdymui. Pamatysit kas dėsis Baltarusijoj. Paminėsit mano žodžius. Lukašenkos režimą visi atsimins kone kaip rojų žemėje.
                                Viskas ten vyksta, korupcija eina 100% pirmyn, tik ten apie tai niekas niekada neparašys. Na tiesa privatizavimo aišku nevyksta, tačiau užtenka būdų plauti pinigus ir be to. O griežta kontrolė <> geros verslo sąlygos.

                                Beje, kodėl manai, kad ateis galas greit Lukašenkai? Aš tai manau, kad galas jam ateis tik tada kai Rusija nustos remti Baltarusiją (iš čia juk ir eina didžiausia dalis pajamų). Baltarusija be Rusijos paramos = labai labai blogai (švelniai tariant).

                                O dėl kitų dalykų tai baltarusijoje viskas vyksta, kas tik gali emigruoja ir t.t. ir t.t., nors kiek girdėjau Lukašenka nutarė dirbtinai sustabdyt emigravimą (uždrausdamas studentam mokytis užsienio universitetuose ir t.t.). Bent jau apie tai čia pas mus nesenai rašė.

                                Esmė ta, kad apie tai niekas nerašo. Juk ir SSRS laikais Lietuvoje nevyko absoliučiai nieko gero, kas galėjo vogė iš fabrikų, kas šiaip užsiemė nelegaliu bizniuku, kiti gėrė, kyšių sistema buvo tiesiog nuostabi ir t.t. Tačiau kol apie tai niekas nerašo, tol padėtis atrodo graži.

                                Aš nuo šios temos pradžios http://www.tvr.by/eng/ žinias ir šiaip programą, tai bent jau man atrodo, kad smegenys ten plaunamos labai gražiai.

                                Nors tu irgi teisus Baltarusija nors ir autoritarinė valstybė nėra tokia bloga kaip daugelis kitų tokio tipo valstybių.

                                Comment


                                  #76
                                  Parašė farbrom
                                  Blitz, juoko dėlei sukūriau šiokią tokią istorijėlę: Gyveno kartą A.Vapšys ir turėjo įmonėlę "Vapšio cibuliai". Jis prekiavo Lietuvos rinkoj ir buvo laimingas, už vieną svogūną gaudamas 50 centų. Bet atėjo dėdės iš už jūrų marių ir ėmė pardavinėti svogūnus po 25 centus už vienetą."Vapšio cibuliai" neatlaikė konkurencijos ir bankrutavo. Visi darbininkai neteko darbo ir buvo priversti emigruoti į vakarus, o Vapšys ėmė elgetauti...
                                  Vadinasi "Vapšio Cibuliai" buvo nekonkurencinga įmonė ir jai egzistuoti buvo nelemta. Laisvos rinkos sąlygom išlieka tik geriausios ir produktyviausios įmonės ko pasekoje rinkos ekonomikos šalys yra gerokai turtingesnės. P. Vapšys, aišku, galėjo bandyti investuoti į našumą ir taip "numušti" savo produkcijos kainas, bet kadangi jis įmonę uždarė - matomai to daryti verta nebuvo.
                                  Vapšio darbuotojai aišku gali emigruoti (jei jų darbo paklausa užsienyje didesne) arba bandyti persikvalifikuoti ir dirbti kompanijoje, kurios produkcija yra pakankamai konkurencinga, kad egzistuoti rinkos sąlygom, pvz., kad ir UAB "Brazausko Bulvės". Tokiu atveju rinkoje išlieka pigūs cibuliai, o dėl Brazausko Bulvių našumo padidėjimo nupinga ir bulvės. Rezultate gauname pigesnių cibulių ir pigesnių bulvių. Emigravę darbuotojai aišku šaliai yra nuostolis, tačiau išsivysčiusios šalys dažniausiai turi teigiamą imigrantų/emigrantų balansą būtent dėl tokių šalių kaip Baltarusija egzsitavimo. Lietuva vis dar yra pereinamame laikotarpyje dėl ko tai kol kas negresia, tačiau penkių metų bėgyje imigracija tikrai pradės jaustis. Galų gale atsiradus darbo paklausai ir sumažėjus pasiūlai ir Lietuvos, ir užsienio kompanijos turės kelti algas, todėl nemažai emigravusių griš (nemažai iš jų pasitaupę pinigų kurie įsilies į Lietuvos rinką) ir užims darbo vietas, tik jau ne Vapšio Cibuliuose, o kompanijose, kurios yra pakankamai geros, kad egzistuotų rinkos sąlygom. Galiausiai Lietuva taps šalimi su teigiamu imigracijos balansu (labai pozityvus dalykas, aišku jei nesi rasistas ar neo-nacis), pigiom bulvėm, pigiais cibuliais ir konkurencingom įmonėm. Tuo tarpu Baltarusijos modelyje, Lietuvos cibulių rinkoje dominuotų nekonkurencingieji Vapšio Cibuliai (cibuliai būtų brangesni ir prastesnės kokybės) Brazausko Bulvės būtų taip pat brangesnės, o pati Lietuva - užsidariusi ir niekam nežinoma.

                                  Parašė farbrom
                                  O dabar klausimas:tau patinka matyt, kaip iš Lietuvos bėga žmonės, patinka matyt valkatas, besirausiančias šiukšlėse ir ieškančias ten maisto? Štai tau ir kapitalizmas.
                                  Lietuvoje gyvenimas kol kas nėra idealus, bet didėjant firmų našumui (kuris dabar didėja milžiniškais tempais) į biudžetą bus surenkama vis daugiau pinigų, todėl pašalpos bedarbiam ir kitiem remtiniem žmonėm tiktai didės. Jos ir dabar nėra tokios jau mažos, bedarbiai tikrai gali bent jau prasimaitinti ir gauti būstą, o valkatėlės dažniausiai valkatauja ne dėl to, kad nebūtų sudaryta salygų to nedaryti, bet dėl to, kad turi kažkokių kitokių problemų (alkoholizmas, narkomanija ir pan.), bet piktybiškai nesikreipia pagalbos kuri jiem tikrai būtų skirta.
                                  Emigracija nėra teigiamas dalykas, bet augant ekonomikai ji negali nemažėt. Algos tikrai pakils - ne vien dėl didesnio firmų našumo, bet ir dėl darbo pasiūlos sumažėjimo. Tai skatins imigracijos procesą (daugelis "imigrantų" bus buvę "emigrantai") bei didesnį gimstamumą, dėl ko žmonių skaičius Lietuvoje pradės didėti ir tikrai nereikės toliau stebėti emigruojančių tautiečių. Atsimeni tą įžymiąją Pakso frazę "kada emigruos paskutinis Lietuvis"? Ta frazė buvo labai populiari Nyderlanduose, Airijoje ir panašiose valstybėse kur po karo kilo milžiniška emigracijos banga. Pažiūrėk į šių šalių situaciją dabar ir pamatysi, kad tą šlykštų pereinamą prisitaikymo laikotarpį praeiti buvo tikrai verta.

                                  Parašė farbrom
                                  Laisvoji rinka, kai 0,5% turtingųjų valdo 90% turto, o likusiems lieka ......
                                  Nepyk, bet čia jau skamba kaip gyvenimu nusivylusių bobučių paistymai

                                  Parašė farbrom
                                  P.S. Net ES ar NAFTOS šalyse veikia tam tikri apribojimai, norint apsaugoti savas rinkas, nors ir deklaruojamas laisvas paslaugų, prekių judėjimas.
                                  Baltarusijos exportas/importas sudaro 19/16 mlrd. dolerių. Nežinau iš kur traukei tuos juokingai mažus skaičius.
                                  Lietuvos exporto šalys 2003 metais: Vokietija (16% ), Latvija (12,8% ), Rusija (7% ), Danija (6,2% ), Gudija (5,9% ), Didžioji Britanija (5,1% ), Prancūzija (4,7% ), Lenkija (4,5% ), JAV (4,4% ), Italija (4,2% ), Švedija (4,2% ), Ukraina (3,7% ), Olandija (3,5% ), Estija (2,4% ), kitos šalys (15,4% ).Ir kur čia Šveicarija? Baltarusijos eksporte Rusija tesudaro (24% )
                                  Apribojimai ES ir NAFTA šalyse yra labai maži ir juos lyginti su Baltarusijos "apribojimais" yra labai naivu

                                  Dėl eksporto:

                                  Belarus

                                  $11.47 billion f.o.b. (2004 est.)

                                  Export Partners: Russia 57.2%, Germany 4.7%, France 3.9% (2003)

                                  Šaltinis CIA.gov

                                  Nežinau ar duomenys tikslūs, bet dažniausiai CIA būna bent jau arti tiesos.
                                  24% tikrai nėra realu, nors tai nėra esmė. Esmė ta, kad Lietuvos eksportas (pirmąjį ketvirtį išaugęs daugiau nei 20% ) tuojau aplenks tris kart didesnės Baltarusijos eksportą, o tai jau kažką sako, ar ne?

                                  Parašė farbrom
                                  Beje, klausimas tau kaip tikram Lietuvos patriotui ir barbariškos globalizacijos aršiam šalininkui: ką mieliau pirktum: Lietuvišką "Taurą" ar kokį nors kinietišką "Bi em dži"?
                                  Pirkčiau tą, kurio kokybės/kainos santykis man priimtinesnis.
                                  You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

                                  Comment


                                    #77
                                    @blitz

                                    kaip tau negeda? aukoji vargsa Vapsi, vien tam kam salies gerove pakelti


                                    Prie ruso man buvo geriau

                                    Comment


                                      #78
                                      Parašė farbrom
                                      Moka, bet nedaug. Mano dėdė už viską moka 30-40 lt. Telefonas- 5lt. Neblogos kainos. Bet čia mažam mieste. Nžn gal didmiesčiuose kiek brangiau, bet vis tiek pigiau nei pas mus. Kita vertus, atlyginimai ten mažesni... Status quo.
                                      o alga viso 80lt.

                                      Comment


                                        #79
                                        Beje Anglijoje pažinojau vieną baltarusį vardu Aleks - labai geras žmogus. Apskritai, baltarusiai kuriuos teko sutikti (neskaičiuojant keletos išimčių) buvo labai draugiški ir geri žmonės. Nenukrypstant nuo temos - to Alekso kojos buvo mėlynos - jas su bananais "nudažė" Milicija, nes jis išdryso protestuoti prieš rėžimą....Beje, jis buvo labai nustebęs, kad Anglijoje tiek daug lietuvių, ypač kai pasakiau, kad normaliam nekvalifikuotam statybininkui galima uždirbti 300 dolerių ir žmonės turi tokias pat laisves ir teises kaip vakarų Europoje.
                                        You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

                                        Comment


                                          #80
                                          Parašė alonso
                                          turiu 3,5%. uztenka?
                                          Neturi supratimo nei 0.00035% Nesi ten buves,vejus kalbi zmogau.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X