Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie Baltarusijos santvarką ir ekonomiką

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė mantasm Rodyti pranešimą

    Krovinių gabenimas keisis. Kišimasis į mūsų reikalus taip pat keisis, nes dings buferis, kuris iki šiol atimdavo daug Rusijos resursų. Dabar mes būsim artimiausias buferis, kuriam reikia skirti atitinkamą dėmesį.
    Krovinių gabenimas taip, keisis. Bet dėl buferio - Lietuva ir taip turi tiesioginę sieną su Rusija. Kas būtų kitaip? Baltarusija būtų buvusi buferis, jei tai būtų kažkas tipo kaip Ukraina. Bet Baltarusija visada buvo labai artima Rusijos sąjungininkė, Eurazijos Sąjungos narė ir t. t., dėl to nematau didelio skirtumo.
    Snowflakes will attack U <3

    Comment


      Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

      Čia yra jų valstybės ir jų reikalai, kada ir prie ko jungtis. Prastoki, ne prastoki... Ne mums ten gyventi ir ne mums spręsti.
      Atsipeikėti reikia truputi, o ne pasakas seksti namūdiniams politologams. Bet nesigaudymas net kaimyninių šalių istorijoje, politikoje ir svarbiuose pokyčiuose, kurie liečia mus, yra dažno lietuvio bruožas.
      Ai, pala, čia ne jūs kledėjote ten apie "Maskvos namų" neproblemiškumą?

      Comment


        Parašė mantasm Rodyti pranešimą
        Jei Baltarusija nebegaus pigios naftos ir Baltarusijos ekonomika nusibaigs - Lukašenkai grės perversmas ir tada daug problemų su labai tikėtina belange ar skurdžia emigracija. Putinas jam kaip minimum gali garantuoti saugią ir orią senatvę.
        Lukašenka puikiai žino, kad jeigu Baltarusija susijungs su Rusija, tai būtent tas pats Putinas jį galės įkišti į kalėjimą, o jeigu Rusijoje įvyks perversmas - tai jis bet kokiu atveju bus įkištas į kalėjimą. Putinas jam jokių garantijų negali duoti, tik padidinti jo sunkios senatvės riziką. Kas gali duoti realias garantijas - tai vakarai, kurie jam galėtų pažadėti ramią pensiją tuo atveju, jeigu jis neperleis Baltarusijos Rusijai. Ir nafta - tai jau nėra kažkoks auksas. Jos kaina jau smarkiai kritusi, o po tų penkerių metų per kuriuos neva Baltarusija turėtų integruotis, jau bus įsibėgėjus elektromobilių revoliucijai ir naftos kaina tikėtina dar labiau kris, o reikšmė vis labiau mažės. Iš kitos pusės Baltarusijai pasukus Rusijos integracijos keliu - neabejotinai būtų įvestos vakarų sankcijos tokios, kokios jos įvestos Kryme ir Donbase, t.y. jokių vakarų investicijų, jokių turistų, jokios prekybos, jokių tarptautinių bankų, netgi tos pačios Rusijos bankų, neveikia visa kortelės ir t.t. ir t.t. Baltarusijos ekonomikai tai kainuotų nepalyginamai brangiau, nei tos naftos ir dujų subsidijos iš Rusijos, tai sekant tavo logiką - baltarusiai turėtų sukilti ir nuversti Lukašenką vos tik pradėjus penkerių metų integracijos į Rusiją procesą.

        Kodėl turėtų nekęsti? Apart to, kad jų verslo interesai truputi kertasi. Bet čia tik verslas ir normalios derybos. Iš kurių kiekvienas bando išspausti naudos. Nematau jokių ženklų, kad jie asmeniškai vienas kito nekęstų. Greičiau atvirkščiai.
        Putinas Lukašenkos nekenčia, nes jis jaučiasi kad Rusija subsidijuoja Baltarusiją ir dėl to Lukašenka jam turėtų visais klausimais paklusti, bet nepaklūsta, pvz. Krymo aneksijos Baltarusija iki šiol nepripažino, tai aš nesuprantu kaip Putinas Lukašenką galėtų priversti ne Krymą pripažinti, o Baltarusiją parduoti. O Lukašenka Putino nekenčia dėl to, kad jis mano esąs nepriklausomos šalies vadovas, o kažkas iš rytų vis jam bando nurodinėti ką ir kaip turėtų daryti.

        Skaičiai, apklausos? Ar tiesiog naivus įtarimas, kad jaunimas privalo būti proeuropietiški hipsteriai? O vat man atrodo atvirkščiai, kad daug ir jaunimo visai patinka Rusija/Putinas. Kaip ir toje pačioje Rusijoje.
        Žinoma tai nėra kažkokie patikimi duomenys, bet užtenka pažiūrėti į baltarusių komentarus po straipsniais ta tema kokiame tut.by (ne chartija97, kas yra opozicinis portalas). Bet čia reikia suprasti, kad ne tik kad kokie nors hipsteriai nenorėtų jungtis su Rusija, bet netgi didžioji dalis pačio Lukašenkos valstybinio aparato - visos tos viršūnės, nuo politikos, kariuomenės, žiniasklaidos iki įmonių ar net mokyklų vadovų puikiai supranta, kad Baltarusijos ir Rusijos susijungimas greičiausiai reikštų ir jų karjeros pabaigą. Kaip jau ir minėjau baltarusių neišeitų suvilioti ir didelėmis pensijomis, nes po 7 metų stagnacijos ir perspektyvos dar ilgesnei stagnacijai Rusija nebėra ta šalis, kurioje atlyginimai ar pensijos galėtų atrodyti aukšti netgi tiems patiems baltarusiams. Jie puikiai supranta, kad Rusijoje gerai gyvena tik Maskva ir kad jiems atsidūrus jų sudėtyje, jie Maskva netaps, o taps tik eiline Rusijos gubernija. Rusijai dėl didelio chaoso ir netikėtumo efekto pavyko aneksuoti Krymą ir Donbasą, bet čia reikia priminti kad jie tą patį bandė padaryti ir Odesoje, kur dauguma taip pat rusakalbiai, bet gavo į kaulus ir nešė kudašių. Mano supratimu Baltarusiją reiktų lyginti su Odesa, o ne su Donbasu ar Krymu, juolab, kad dabar ne 2014-ieji, o 2019-ieji ir pasimatė kad tos aneksijos nieko gero žmonėms neatnešė. Kryme gyvenimas nepagerėjo, o Donbase jis išvis dešimt kartų suprastėjo.


        Comment


          Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

          Krovinių gabenimas taip, keisis. Bet dėl buferio - Lietuva ir taip turi tiesioginę sieną su Rusija. Kas būtų kitaip? Baltarusija būtų buvusi buferis, jei tai būtų kažkas tipo kaip Ukraina. Bet Baltarusija visada buvo labai artima Rusijos sąjungininkė, Eurazijos Sąjungos narė ir t. t., dėl to nematau didelio skirtumo.
          Bet Baltarusija visada spyriojosi, bandė kažkiek turėti savo identiteto ir Rusija turėjo daug investuoti, kad išlaikytų savo įtakos zonoje. Jei ji tampa eiline Rusijos autonomine respublika ar išvis rajonu Rusijos sudėtyje - atsilaisvina daugybė resursų. Karinės bazės ir iš kitos Suvalkų kuridoriaus pusės irgi suteikia psichologinių galimybių.

          Pvz iki šiol Kaliningradas buvo toli nuo likusios Rusijos esanti sritis. Jei Baltarusija prisijungiama - tada Kaliningradas tampa ranka pasiekiamas ir provokacijos tema "sujunkim Kaliningradą su likusia Rusija" tampa daug realesnės. LDK istorijos likučiai Baltarusijoje turbūt irgi susilauks dėmesio.

          Comment


            Eidvi, tu nesupranti vieno elementaraus dalyko. Baltarusija pati nesprendzia sukt ar ne. Ja tiesiog pasuks. Ir ta daro labai laiku, kol neuzaugo nauja karta ir neuzsinorejo demokratijos ar ejimo link vakaru. Manau nebus net referendumo, kad nekelt papildomo atgarsio ir nesureiksminti sio ivykio. Padarys, tarsi tai butu savaime suprantama - rusija, tik balta grizo i tevyne. Dauguma kalba rusiskai, dauguma palaiko putina, visi ziuri tuos pacius kanalus, o tie kur protestuos ale, tai pasakys, o jus paziurekit i Prancuzija, kas ten daros. Viskas. Na kazkas pavaikscios su plakatais, gaus bananu ir bus keliem menesiam uzdarytas. Nejau tu nesupranti kaip veikia rusiski metodai. Cia nera pasirinkimo. Cia nuspresta.

            Comment




              Aš suprantu kaip veikia rusiški metodai ir tikrai sutinku su tuo, kad Baltarusijos aneksiją reikėtų daryti 'iki tol, kol neužaugo nauja karta ir neužsinorėjo demokratijos ir vakarų', tik aš manau jau šiek tiek per vėlu, nes nauja karta jau užaugo, jau ir 35-metis nebeprisimena sovietmečio, bet problema ne tik naujoje kartoje, bet ir tai, kad jeigu baltarusiui patinka Putinas, tai dar visiškai nereiškia, kad jis nori tapti Rusijos gubernija. Ir aš sutinku, kad Rusija labai norėtų pasiglemžti Baltarusiją, bet aš nematau lengvų kelių jai tą padaryti. Aš netikiu, kad Lukašenka ją galėtų parduoti dėl pigesnės naftos, bet kaip suprantu mes rytoj sužinosim jo atsakymą. Jeigu Kremlius negauna Lukašenkos sutikimo - tada Baltarusijos inkorporacija į Rusija labai labai apsunkėja, aš netgi sakyčiau pasidaro neįmanoma. Nebelieka lengvos galimybės aktyvuoti žalius žmogeliukus, nebelieka galimybės apginkluoti tankais neva tais separatistus. Užimti Baltarusiją belieka nebent viena galimybė - atviras karas, kuris labai mažai tikėtinas. Kremlius gali visaip spausti Lukašenką, bet Kremlius nėra toks durnas, jis žino kad tam tikros raudonos linijos negali būti peržengtos, nes jeigu jos bus peržengtos - pvz. nutrauks kokį nors naftos tiekimą su tikslu Baltarusijoje sukelti ekonominę krizę, tai Baltarusija momentaliai pradės suktis link vakarų ir labai tikėtina, kad vakarai jai suteiks tą paramą, o svarbiausia, kad toks jos posūkis gali būti lemtingas ir ją atsukti atgal į Rusijos glėbį gali tapti nebeįmanoma.

              Comment


                Eidvi, esate romantikas. Absoliučiai jokių šansų Baltarusija neturi. Apačioje mano komentaras rašytas lygiai prieš du metus. Niekas nepasikeitė.

                Parašė OptimusPrime Rodyti pranešimą

                Labai labai prasti reikalai tai Baltarusijai.
                Dabar baltarusiai už dujas moka žemiau negu rinkos kaina, nedaug žemiau, bet vis tiek. Kada panorėję rusai gali padaryt kainą aukštesnę negu rinkos - Baltarusijai bankrotas. Nepamirškim, kad mes per vargus "atmušėm" Lietuvos dujas iš Gazpromo ir dabar kontroliuojam savo vamzdynus, o Baltarusijoj vamzdynai - Gazpromo nuosavybė, tai Gazpromas ten gali daryt ką tik nori.

                Baltarusija naftą gauna iš Rusijos neapmokestintą eksporto muitais, ją perdirba, parduoda, o tuos muito mokesčius persiveda sau į biudžetą. Nutrauks Rusija naftos tiekimą - Baltarusijai bankrotas.

                Pagrindinė Baltarusijos prekių rinka yra Rusija, uždarys rinką - Baltarusijai bankrotas.

                Pagrindinis Baltarusijos kreditorius - Rusija. Nesuteiks daugiau Rusija paskolų Baltarusijai pati arba per savo kontroliuojamą Eurazijos antikrizinį fondą ir Baltarusijai bankrotas, nes jiems verkiant trūksta pinigų. Šiuo metu neturi net kažkokių varganų 300 milijonų dolerių padengt Gazpromui skolą už dujas.

                Nemanau, kad jie eis į tuos Vakarus, nes jeigu rusai panorės, tai gyvenimas Baltarusijoj pasidarys blogesnis negu Tadžikistane. Per daug rusai turi svertų ir nesunkiai gali manipuliuot situacija. Jeigu į valdzią Baltarusijoj stebuklingai patektų provakarietiška jėga, tai rusai įjungtų savo baudžiamuosius mechanizmus per ekonomiką ir ta provakarietiška jėga po metų būtų nušluota, pačių baltarusių, nes gyvenimas taptų nebepakeliamas. Realiai žiūrint nematau ten jokių šansų.

                Comment


                  Atomine elektrine uz $10 mlrd. Rusijos paskola, su urano tiekimu is Rusijos - checked.
                  Is naftos ir jos produktu prekybos, butent del zemesniu nei rinkos kainu is Rusijos gaunamos zaliavos, siemet Baltarusija uzdirbo apie $2.5 mlrd. arba 25% Baltarusisko biudzeto, ir tikrai niekas Baltarusijoj nenori, kad 'Druzba nuluztu' - checked.
                  2020m. baigus Nord Stream 2, jei bulbasas 'nutartu supykti ant ruso' - duju reversu is EU kaip ukras neparsisius - Baltarusijos duju tinklai 100% priklauso Gazpromui - checked.
                  Bevale, homo sovietine, rusiskos propagandos apkvailinta populiacija - double checked.
                  Sachas - matas.
                  Ansliusas - neisvengiamas.
                  Keista, kad dar taip ilgai lauke.

                  Comment


                    Tikriausiai aprimo Ukrainos tema ir dabar atejo palankus metas. Juk jie visada zinojo, kad perimti baltarusijos valdyma, tai kaip sulauzyt porcija ledu. Manau, kad ivyks ne "aneksija" "ansliusas" ar "peremimimas", o netrukus bankrutuosiancios salies, broliskos tautos, priemimas i savo glebi. Be abejo, ji pati pasiprase

                    Comment


                      Aš tikrai sutinku, kad Rusijos įtaka Baltarusijai yra milžiniška, tiek politinė, tiek per propagandą, tiek ekonominė per visokią naftą ir dujas. Tačiau esmė yra, kad su lyg kiekvienais metais ta įtaka vis mažėja. Naftos perdirbimas Baltarusijoje vis dar užima milžinišką dalį, tačiau jinai visada buvo milžiniška, o dabar vis didesnę dalį užimti pradeda kitos pramonės šakos, na kad ir pvz. tie patys lietuviai ne per seniausiai atidarė milžiniškus baldų gamybos fabrikus, kur gamina Ikea baldus. Kinija iš vis ten pramonės parkus stato. Kuo toliau, tuo labiau užauga jaunoji karta, kuri nedievina sovietmečio, o Vilniuje lankosi dažniau, nei Maskvoje. Aplink Baltarusiją atsiranda alternatyvūs dujų tiekimo šaltiniai - tiek iš Lietuvos, tiek iš Lenkijos, tiek ir iš Ukrainos. Kartu ir pačios Rusijos ekonominė padėtis visiškai kitokia, nei buvo prieš 10 metų. Šalis, kuri gyvena ilgalaikės krizės sąlygomis, kur atlyginimai skaičiuojant doleriais vos ne dvigubai sumažėjo, jau nebėra tokia patraukti prisijungimui, kokia buvo prieš tai. Ne gana to dar ir elektromobilių revoliucija ant nosies, Volkswagen neseniai paskelbė kad nuo 2026 m. gamins tik elektromobilius. Ateinantį dešimtmetį naftos verslas jau pradės dardėti žemyn. Dėl to su lyg kiekvienais metais Rusijos įtaka Baltarusijai ne auga, o mažėja, tuo pačiu mažėja ir Rusijos galimybės ją prisijungti. Kiekvienų metų gale Baltarusija su Rusija pradeda mažą karą dėl naftos ir dujų kainų sekantiems metams, toks karas vyksta ir dabar ir kaip suprantu rytoj sužinosim rezultatus ir nė kiek neabejoju, kad Lukašenka pareikš kažką panašaus į 'Rusija mums broliška tauta, tačiau mes niekada nebusim viena šalimi'. O tai reiškia, kad Baltarusija nuo Rusijos atitols dar per vienerius metus. Ir mano supratimu tas atitolimas jau dabar yra toks didelis, kad Kremliui paimti Baltarusiją be karo nebėra galimybių. Jeigu Kremlius paskelbs ekonominį karą - Baltarusija pagalbos prašys vakaruose ir ją gaus, tai reiškia, kad Kremlius skelbdamas ekonominį karą Baltarusijai turi daug didesnius šansus apskritai ją prarasti, nei perimti jos valdymą. Neįtikina manęs argumentas, kad ekonominio karo sąlygomis baltarusiai nuverstų Lukašenką su mintim, kad 'reikia prisijungti prie agresoriaus dar ir tuo metu, kai agresorius išgyvena didžiulę krizę'.

                      Comment


                        Zinai, jei tai butu sachmato lenta, kaip kazkas jau minejo, tai mata pastatyti baltarusijai butu galima paciais geidziamiausiais ejimais. Zirgu, bokstu, karaliene, dviem rikiais. Apie atvira kara tikriausiai net Igoris Strelkinas nekalba Galima nuverst lukasenka referendumu organziuojant liaudies nepasitenkinima. Galima uzsukt finansavimo kranelius, iskaitnat ir kreveciu eksporta, galima ikurt Vitebsko liaudies respublika. Ejimu kokiu tik nori Manau lukasenka, vietoj toj to, kad butu dvarniaska, kokia ir buvo jo paskirtis nuo pat pradziu, pradejo siek tiek per daug sau leist. Ignoruot Ust Luga, REIKALAUT kompensaciju uz nafta, lygint duju kainas su vokieciu ir panasiai. Tiesiog jis svetimam kieme pasijaute karalium, deka ko dabar tiesiog gavo ultimatuma. Na sunku ji pavadint ultimatumu. Teks pasirasyt po viskuo, ka pakis rusija ir nuimti koja nuo gazo. Na rytoj bus aiskiau, kokia ta tarpsajungine integracija vyks, bet kaip Medvedevas sake, tai apims ir emisijas, muitus, bankus ir t.t. O naftos itakos svarba siai dienai ... kaip sake vienas JAV ekonomistas - jei saudai uztrauktu rankini per gavyba, tai JAV ir Kinijos karas teatrodytu kaip stalo zaidimas. Taip, kad apie tuos elektromobiliu tikraji perversma galesim placiau pakalbet apie 2030m. galu gale ir be kuro jai yra poreikis. Kai Janukovicius 2013m pasake, kad neis i vakarus ir pasiliks prie rusu siulymo, tai i gatves pradejo plusti zmones. O kas siuo metu vyksta minske? Ogi niekas. Barskina visi klaviatura, kad bulbasus padarys vergais ir tai yra viskas. Dar galima atsisakyt rusijos 3mlrd/metus ir visu kitu aibes subsidiju, o tai reikstu kreiptis i TVF, o ten jau rimtos reformos... vel negerai. Taip kad Eidvi, lukasenkos rankose kortu kombinacija pries rusijos yra pasmerkta prazuciai, kaip beziuresi

                        Comment


                          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                          Volkswagen neseniai paskelbė kad nuo 2026 m. gamins tik elektromobilius.
                          Tiksliau VW 2026ais išleis paskutinę naują vidaus degimo variklių kartą. T.y. 2026ais išeis naujutėlaičiai vidaus degimo varikliai, kurie važiuos nuo konvejerio dar 5-10 metų.

                          Likę komentarai apie naująją Baltarusijos kartą irgi panašaus pieno riebumo. Vien kiek baltarusių dirba Rusijoje, nes Lietuvoje ar kitur ES sunkiai gautų darbo leidimus.

                          Comment


                            Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                            Žinoma tai nėra kažkokie patikimi duomenys, bet užtenka pažiūrėti į baltarusių komentarus po straipsniais ta tema kokiame tut.by (ne chartija97, kas yra opozicinis portalas). Bet čia reikia suprasti, kad ne tik kad kokie nors hipsteriai nenorėtų jungtis su Rusija, bet netgi didžioji dalis pačio Lukašenkos valstybinio aparato - visos tos viršūnės, nuo politikos, kariuomenės, žiniasklaidos iki įmonių ar net mokyklų vadovų puikiai supranta, kad Baltarusijos ir Rusijos susijungimas greičiausiai reikštų ir jų karjeros pabaigą.
                            Apie Lietuvos gyventojų nuotaikas irgi sprendi pagal Delfi komentarus?

                            Comment


                              Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
                              Zinai, jei tai butu sachmato lenta, kaip kazkas jau minejo, tai mata pastatyti baltarusijai butu galima paciais geidziamiausiais ejimais. Zirgu, bokstu, karaliene, dviem rikiais. Apie atvira kara tikriausiai net Igoris Strelkinas nekalba
                              O neatrodo, kad jei viskas būtų taip paprasta, tai jau būtų padaryta?
                              Galima nuverst lukasenka referendumu organziuojant liaudies nepasitenkinima.
                              Negalima, Lukašenka labai prižiūri savo jėgos struktūras.
                              Galima uzsukt finansavimo kranelius, iskaitnat ir kreveciu eksporta
                              Taip, galima.
                              galima ikurt Vitebsko liaudies respublika.
                              Ne.

                              Comment


                                Parašė digital Rodyti pranešimą
                                Negalima, Lukašenka labai prižiūri savo jėgos struktūras.
                                Jis šitų struktūrų lojalumą tiesiog perka - nebus finansų, nebus ir lojalumo (arba kas nors kitas "iš užsienio" nupirks jų lojalumą).

                                Comment


                                  Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                                  Čia yra jų valstybės ir jų reikalai, kada ir prie ko jungtis. Prastoki, ne prastoki... Ne mums ten gyventi ir ne mums spręsti.
                                  Visiškai infantilus požiūris. Molotovo-Ribentropo paktas irgi buvo grynai dviejų valstybių reikalas. Po to liaudis Lietuvoje nuvertė buržuazinių nacionalistų valdžią...

                                  Comment


                                    Parašė digital Rodyti pranešimą
                                    O neatrodo, kad jei viskas būtų taip paprasta, tai jau būtų padaryta?

                                    Negalima, Lukašenka labai prižiūri savo jėgos struktūras.

                                    Taip, galima.

                                    Ne.
                                    Neturi lukasenka jokios manevro laisves, jis negali vykdyti nepriklausomos politikos, nera jokiu sansu, kad baltarusija kada nors taps buferine zona tarp rytu ir vakaru ir iki siol nebuvo niekada nei vieno bandymo istrukt is rusijos sudeties. Buvo tik zaidimas, akiu dumimas ir ta dumu uzsklanda skaidosi Kokios dar lukasenkos pajegos...
                                    Gal tas klausimas kodel anksciau to nepadare, butu pakeistas, o kodel dabar? tai va cia galima ilgai burti, variantu yra ne vienas, taciau visi tik speliojimo lygmens.

                                    Comment


                                      Parašė digital Rodyti pranešimą
                                      O neatrodo, kad jei viskas būtų taip paprasta, tai jau būtų padaryta?

                                      Negalima, Lukašenka labai prižiūri savo jėgos struktūras.
                                      Būtent. Ukrainos variantas Baltarusijoje nepraeis, niekas jiems ten neleis jokių fiktyvių referendumų organizuoti, žaliais žmogeliukais gatves užplūsti, tankų per sienas siųsti ar net protestus rengti. Bus protestas - Lukašenka elgsis taip pat, kaip ir per kitus protestus - sukiš į autobusus ir išveš.

                                      Vienintėlis būdas Kremlium užimti Bltarusiją yra tik per Lukašenką, bet Lukašenka su tuo nesutiks. Tada gali bandyti jį priversti žlugdant Baltarusijos ekonomiką, bet kodėl tokiu atveju Lukašenka staiga turėtų imti ir nusileisti? Juk jeigu Baltarusija prisijungtų prie Rusijos - vakarai įvestų analogiškas sankcijas kaip Krymui ir Donbasui ir Baltarusijos ekonomika lygiai taip pat, o gal net ir labiau būtų sužlugdyta. Dėl to jeigu Kremlius iškeltų Baltarusijai tokį ultimatumą - tai Baltarusijai reiktų rinkis iš dviejų variantų : arba žlunga ekonomika ir Baltarusija lieka laisva, kreipia savo ekonomiką į vakarus, arba žlunga ekonomika, o Baltarusija tampa Rusijos gubernija. Aš nesuprantu kodėl Baltarusija ir Lukašenka turėtų rinkis būti užvaldoma Rusijos, jeigu ir vienu ir kitu atveju žlugtų jos ekonomika.


                                      Parašė mantasm Rodyti pranešimą

                                      Tiksliau VW 2026ais išleis paskutinę naują vidaus degimo variklių kartą. T.y. 2026ais išeis naujutėlaičiai vidaus degimo varikliai, kurie važiuos nuo konvejerio dar 5-10 metų.
                                      „Volkswagen“ atsižegnojo nuo vidaus degimo variklių: gamins tik elektromobilius

                                      VW strategijos vadovas Michaelas Jostas, dalyvaudamas Vokietijos mieste Volfsburge vykusioje aukščiausių automobilių pramonės atstovų konferencijoje pranešė, kad 2026-ieji metai yra tie, kai VW į rinką išleis paskutinius automobilius su vidaus degimo varikliu. Nuo tų metų VW sutelks visą dėmesį tik į elektromobilius.
                                      Ir čia labai tinka tolesnis tavo pasisakymas:
                                      Likę komentarai irgi panašaus pieno riebumo.

                                      Comment


                                        Parašė mantasm Rodyti pranešimą
                                        Likę komentarai apie naująją Baltarusijos kartą irgi panašaus pieno riebumo. Vien kiek baltarusių dirba Rusijoje, nes Lietuvoje ar kitur ES sunkiai gautų darbo leidimus.
                                        Šiaip tai Lietuvoje dirba nemažai baltarusių, aišku ne tiek daug keik ukrainiečių. Pastaruosius porą metų turėjau labai artimą galimybę beveik kasdien bendrauti su imigrantais,. buvo tikrai labai įdomi patirtis. Galiu tik pasakyti - baltarusiai visumoje labai stipriai skiriasi nuo ukrainiečių, ir maidano Minske tikrai nebus. Esminis dalykas - baltarusiai yra žymiai panašesni ir artimesni rusams, nei ukrainiečiai (savo mąstysena, mentalitetu, požiūriais, netgi vartojama kalba). Aišku, visur yra visokių, yra išimčių, bet kalba eina apie bendrą daugumos tendenciją, galima pavadinti - mentalitetą. Ir baltarusiai su ukrainiečiais labai dažnai nesutaria, pagrinde dėl politinių pažiūrų nesutapimo. Tai labai, labai skirtingos tautos, ir įsivaizduoti, kad jie "tokie patys" vien dėl genetinio ir kalbinio panašumo - naivu.

                                        Parašė Sula Rodyti pranešimą

                                        Visiškai infantilus požiūris. Molotovo-Ribentropo paktas irgi buvo grynai dviejų valstybių reikalas. Po to liaudis Lietuvoje nuvertė buržuazinių nacionalistų valdžią...
                                        Ten buvo pasidalintos svetimų valstybių teritorijos. Šiuo atveju - susijungtų dvi suverenios valstybės.
                                        Paskutinis taisė Tomizmas; 2018.12.30, 20:36.
                                        Snowflakes will attack U <3

                                        Comment


                                          Na ne visai susijungtų, gal nebūkim naivūs.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X