Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno miesto savivaldybė

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    kiek pasiskaitau komentarų, tai džiaugiasi dauguma, kad kysą vėl išmetė. gal vėl pagaliau landsbergio pradėjo klausyti visi, nes tas kubilius tai parsidavėlis ir šiaip grybas, tik kritikuot visus moka, daugiau nieko

    Comment




      Iš mokyklos – prie savivaldybės vairo

      Dainoras Lukas, "Kauno diena"
      2007 lapkričio mėn. 10 d. 12:59

      Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus postą oficialiai pasiūlyta užimti 49 metų konservatoriui Vygantui Gudėnui. Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės Tėvynės sąjungos frakcijos posėdyje meras Andrius Kupčinskas pasiūlė administracijos direktoriaus kandidatūrą. V.Gudėnas turėtų pakeisti Arūną Keserauską, kuriam konservatorių frakcija pareiškė nepasitikėjimą.

      Buvęs Kauno Veršvų vidurinės mokyklos direktorius kol kas dirba miesto savivaldybės tarybos sekretoriumi. V.Gudėnas teigė negalėjęs pasielgti kitaip, kai jo kandidatūrai pritarė visi frakcijos nariai.

      Kauniečiai laukia, kada bus įgyvendinti svarbūs projektai. „Dėl to jaučiuosi ramiai. Pirmas mano pasitarimas su meru bus apie sporto rūmų statybą. Laukiame, kol architektas Eugenijus Miliūnas baigs arenos projektą, tačiau turime rūpintis ir investiciniu projektu. Turiu savo viziją ir dėl Aleksoto aerodromo. Mums nedėkinga situacija, kad į dalį teritorijos pretenduoja buvę savininkai, tačiau negalime ignoruoti jų interesų“, - dėstė V.Gudėnas.

      Konservatoriaus teigimu, vienas pirmųjų darbų – parengti planą teritorijų, kuriose galima statyti, investuoti. Tada pakviesti verslininkus siūlyti savo projektus.

      „Toks planas bus paskelbtas viešai. Nedirbsiu užsidaręs, apie visus projektus bus žinoma miestiečiams, raginsiu, kad būtų viešinamos visos sutartys dėl miestui svarbių projektų“, - žadėjo V.Gudėnas.

      Jis teigė turintis asmeninės patirties įgyvendinant projektus. V.Gudėno vadovaujama Veršvų vidurinė mokykla buvo pirmoji Kaune švietimo įstaiga, gavusi beveik 3 milijonus litų iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

      „Tai nedidelis projektas, bet jame įgyta patirtis labai naudinga ir pravers naujame darbe“, - mano V.Gudėnas.
      delfi.lt

      P.S. Susijusi tema
      Paskutinis taisė liutass; 2007.11.10, 14:21.

      Comment


        Svogeriu kraste, tik tokios ir mintys:

        „Kai išgirdau, kad V.Gudėnas pretenduoja į naujas pareigas, pirma šovusi mintis - galbūt daugiau padės mokyklai“, - neslėpė dabartinė Veršvų vidurinės mokyklos vadovė Jolanta Gulbinienė.
        gera gyventi gerai

        Comment


          Kaune investuojantys verslininkai skundžiasi, kad įgyvendinti sumanymą čia yra labai sudėtinga. Mieste klesti korupcija, projektai į savivaldybę patenka pro užpakalines duris.
          Be ginčo didesnio objekto čia nepastatysi, klesti nepasitikėjimo sindromas, o nesibaigiantys ginčai dėl bet kokio naujo projekto tapo neigiama miesto įvaizdžio dalimi“, – per šią savaitę surengtą konferenciją, skirtą nekilnojamojo turto problemoms, sakė J.Bučas.
          „Kaune viskas vyksta kitaip nei civilizuotame pasaulyje. Sumanymą turintis investuotojas per pažintis patenka į savivaldybę, ir jo projektas palaiminamas“, – „Kauno dienai” pasakojo A.Karalius.
          Užuot medžiojusi investuotojus, valdžia laukia, kol nudvės stambus gyvūnas (sklypas – red. past.), kurį paskui būtų galima sudraskyti ir pasidalyti gabalais“, – metaforiškai lygino A.Karalius.
          Būtent, jų darbas daryt viską, kad čia verslas investuotų, bet jie savo darbą suvokia visiškai priešingai, tiesiog daryti kliūtis verslininkams, tikėtis kažkokio įsiteikimo, kritikuoti, spręsti, kurių investicijų nereikia.

          „Valdininkai gyvena iš mūsų, verslininkų. Turėtų skatinti, o ne stabdyti, bet dabar yra priešingai“, – kalbėjo E.Galvanauskas. Anot jo, dėl biurokratų nemaža dalis verslininkų investuoja kituose miestuose <...>
          Kiek gi dar straipsnių reikės parašyt, kad arba jie patys imtų keist savo požiūrį arba atsirastų ten kažkas, kas imtų su tuo aršiai kovot ir vieną kartą šitą idiotizmą pabaigtų visiems laikams. Neabejoju, kad tokie straipsniai yra perskaitomi ne vieno Kauno politiko, tokie straipsniai kartojasi nuolat. Negi tikrai jiems atrodo, kad problemos čia nėra ir negi jiems tikrai taip nusispjaut.

          Vilnius pinigų neduoda mat Be abejo, nes joks protingas žmogus pinigų į balą nemeta.

          Miesto parazitai.
          Paskutinis taisė ; 2007.11.10, 23:08.
          Įžvalgos.lt - FB - G+

          Comment


            "Kauno m. savivaldybės kreipimasis į Kauno m. tarybos Liberalų ir centro sąjungos frakcijos pirmininką Arvydą Garbaravičių ir Kultūros ministrą Joną Jučą
            2007-11-27
            Kreipiamės į Jus, p. Arvydai Garbaravičiau, kad tarpininkautumėte siekiant gauti lėšų labai svarbių Kauno miesto kultūros objektų , t. y. Filharmonijos, Kauno muzikinio ir Kauno dramos teatro remontui užbaigti. Šie objektai priklauso Kultūros ministerijai. Jie remontuojami jau kelerius metus. Dėl lėšų stygiaus jų remonto niekaip negalima užbaigti. Kultūros ministras Jonas Jučas atsiųstame rašte rašė, kad skyrė pakankamai daug lėšų šių objektų remontui, palygino su lėšomis, skirtomis Klaipėdai, Panevėžiui ir Šiauliams, tačiau užmiršo pasakyti, kiek lėšų skyrė Vilniaus kultūros įstaigoms, o tai, žinoma, buvo kelis kartus daugiau.

            Gerb. p. A. Garbaravičiau, Jūs, kaip buvęs meras, suprantate šių objektų svarbą Kauno miesto kultūrai, todėl prašome tarpininkauti, kad kultūros ministras Jonas Jučas skirtų lėšų šių objektų remontui užbaigti."

            http://www.kaunas.lt/190?sid=2067

            Comment


              O kaip dėl visų negerbiamo Gineito atvejo?

              Comment


                Naktį siautęs Kauno vicemero padėjėjas prarado darbą

                „Iš jo tokio akibrokšto nesitikėjau... Jis visada buvo toks tylus, ramus ir pareigingas", - taip savo padėjojo Mindaugo Rubiko praėjusios nakties žygius įvertino Kauno vicemeras Kazimieras Kuzminskas. Kaip manoma, neblaivus M. Rubikas naktį pažeidinėjo viešąją tvarką, už tai buvo sulaikytas pareigūnų. Pastariesiems teko išklausyti praktiškai visus įmanomus keiksmažodžius, o sutramdyti įsiaudrinusį Kauno savivaldybės darbuotoją prireikė kelių valandų.
                http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...hp?id=15209491



                Policijos automobilio langus spardęs jaunas vyras šaukėsi visų Kauno politikų pagalbos, o policijos pareigūnus kaltino seksualiniu priekabiavimu ir susidorojimu su krikščionimis demokratais.
                gera gyventi gerai

                Comment


                  Į Kauno savivaldybės postus – per pažintis

                  www.lrt.lt
                  2007 gruodžio mėn. 6 d. 08:45

                  Kauno valdininkų ir savivaldybės įmonių vadovams postus garantuoja ne kompetencija, o partiniai ir giminystės ryšiai, rašo „Kauno diena“. Prieš kelias dienas neblaivų siautėjusį Kauno savivaldybės vicemero Kazimiero Kuzminsko padėjėją Mindaugą Rubiką vicemeras įdarbino paprašytas gero draugo, partijos kolegos M. Rubiko tėvo.

                  Tačiau M. Rubikas – ne vienintelis, darbą savivaldybėje gavęs atsižvelgus į partinę, asmeninę draugystę ar giminystės ryšius.

                  Giminių tinklas

                  Giminystės ryšiai ypač keroja žemesnėse savivaldybės administracijos grandyse. Šešiolikos valdininkų dukros ir sūnūs darbuojasi seniūnijose, administracijos skyriuose, kituose savivaldybės padaliniuose. Devyni tarnautojai yra broliai ir seserys.

                  Štai Dainavos seniūno Algimanto Mickevičiaus žmona dirba Paramos šeimai pašalpų poskyrio vyresniąja specialiste, dukra Ernesta Ratkelienė eina tokias pat pareigas Plėtros programų valdymo skyriuje, o žentas Dainius Ratkelis yra mero patarėjas teisės klausimais.

                  Savivaldybės administracijos pavaduotojos Jūratės Matekonienės sūnus taip pat dirba administracijoje. Dėl to J. Matekonienei teko nusišalinti nuo vieno tyrimo.

                  Lengva rasti užtarėjų

                  „Sunku nubausti prasižengusį valdininką. Savivaldybėje viską lemia partiniai ar giminystės ryšiai“, – „Kauno dienai“ pasakojo administracijos tarnautojas, nenorėjęs skelbti pavardės.

                  Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos pirmininkė Jolanta Petkevičienė sakė, kad giminaičiai negali dirbti toje pačioje valstybės ar savivaldybės įstaigoje tik tada, jei vienas jų yra tiesiogiai pavaldus kitam.

                  „Tačiau ir dirbantys skirtinguose padaliniuose giminaičiai privalo deklaruoti savo ryšius, nes interesų konfliktas įmanomas“, – aiškino J. Petkevičienė.

                  Nepaliko be darbo

                  „Kauno diena“ rašė, kad Ekonomikos departamento direktorius konservatorius Alvydas Gineitas buvo įsipainiojęs į Nemuno salos krantinių statybos konkurso skandalą.

                  Jo pavardė minima ir Aleksoto transporto mazgo koncesijos skandale. Dėl šio sandorio savivaldybė galėjo netekti apie 20 mln. Lt. A. Gineitas turėjo palikti postą savivaldybėje, bet buvo paskirtas vadovauti troleibusų bendrovei „Autrolis“.

                  Kai Miesto ūkio departamento direktoriaus kėdę turėjo palikti konservatorius Petras Morkūnas, jam patikėta vadovauti „Laboratorinių tyrimų centrui“.

                  Kalbama, jog laisvos Ūkio ir Miesto plėtros departamentų vadovų vietos rezervuotos konservatoriams. Tačiau meras Andrius Kupčinskas tai neigia.

                  Comment


                    Na o bet tačiau kadangi konservatoriai pripažinti rėmusiais teroristus, tai tą partiją (o kartu ir prisijungusius krikdemus) galėtų visai uždrausti.
                    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                    Comment


                      Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                      Na o bet tačiau kadangi konservatoriai pripažinti rėmusiais teroristus, tai tą partiją (o kartu ir prisijungusius krikdemus) galėtų visai uždrausti.
                      Ką tu, bedievi, kalbi. Tyliau...tššššš...Juknevičienė išgirs...

                      Comment


                        Visi žinome, kad ne tik konservatoriuose esmė. Visi taip daro. Sistema kalta.

                        Comment


                          Parašė somis Rodyti pranešimą
                          Visi žinome, kad ne tik konservatoriuose esmė. Visi taip daro. Sistema kalta.
                          Aplinka kalta. Kaip visada.

                          Comment


                            Konservatoriai gina įklimpusį partietį

                            Dainoras LUKAS

                            Viešuosius ir privačius interesus supainiojęs „Autrolio“ direktorius Alvydas Gineitas vakar neišgirdo Kauno politikų raginimų atsistatydinti.

                            Kauno miesto tarybos nariai tris valandas įkalbinėjo konservatorių A.Gineitą savo noru palikti „Autrolio“ vadovo postą. Kai kurie Tėvynės sąjungos nariai linkę užstoti susikompromitavusį partijos kolegą.

                            A.Gineitas akcentavo, kad Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje nuostatos taikomos valstybės tarnautojams, o jis nėra valdininkas. Jis gynėsi nukreipdamas kalbą į gerėjančius ekonominius „Autrolio“ veiklos rodiklius. Taip pat užsiminta apie bendrovėje klestėjusią korupciją ir neskaidrius konkursus. Tėvynės sąjungos frakcijos seniūnas Marijus Panceris tikino, kad sprendimą dėl A.Gineito priims „Autrolio“ valdyba.

                            Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas paskelbė, kad A.Gineitas supainiojo viešuosius ir privačius interesus.
                            www.kaunodiena.lt

                            Comment


                              /\Štai ir atsakymas

                              Iš "Delfi" A.Gineitas traukiasi iš užimamų pareigų
                              Rieda gatvėmis, keliais, laukais mėlyna citrina - pagauk, jei sugebėsi...

                              Comment


                                Šiaip Kauno investicinę aplinką su Vilniaus investicine aplinka lyginti yra sunku. Kaune sklypai laukia savininkų. Tuo tarpu Vilnius, kaip visiems žinoma, priklausė Lenkijai, ir dėl to ten lietuviai jokio turto neprarado, na, tik lenkų padaugėjo.
                                Kaune vienintelis dalykas, kurį matau galima keisti, tai pavyzdžiui skatinimas įvairių verslo projektų, tarkime, griaunant įvairius senus neprižiūrimus pastatus (Pvz savanorių pr.) ir statant didelius projektus. Tuo tarpu verslas daugiausiai nori didelių erdvių. Tokiu atveju jiems siūlyčiau kreiptis ir viską derinti su Kauno rajono savivaldybe.
                                P.S. Dar kartą kartoju, kad norėdami statyti mažesnius pastatus vietoje kitų, ar neprašydami sklypų iš miesto - verslininkai kliūčių sutinka daug mažiau. Prisiminkime naujų stiklinių dėžučių augimą Savanorių pr.

                                Comment


                                  Milijoninė pašalpa už postą

                                  Comment


                                    -----> sutrumpinimas tiems, kas tingėjo skaityti

                                    nesurenkamas (tiksliau "nurašomas" kitoms savivaldybėms) Kauno biudžetas pasakos pasakaitės apie tai kaip kauną visi skriaudžia, o jis, kaip vienuolikmetė banaliai žiūri į mėnulį iš kurio turi kristi pinigai ir arenos. svarbiausia paeiliui.

                                    Sprendžiamos, įvairiausiomis priemonėmis, kartais ir gudrybėmis kai priemonės tampa gudrybėmis, o gudrybės priemonėmis - tai rezultatas būna kaunas. nesvarbu kas prie vairo.

                                    Na, o Kaunas yra Kaunas va štai čia teisybių teisybė. meras tiesiai šviesiai pripažįsta...

                                    Bet dabar reikia žiūrėti ir priekį ir nebepaleisti paskutinio savo šanso. sukluskite kauniečiai. paskutinis šansas? regis paskutinis švancas gali taip kalbėt. iš anksto nuteikia savo publiką, kad pabandys, bet jei nepavyks - tai labai nepykit...

                                    Comment


                                      Kaunas yra Kaunas

                                      Na, o Kaunas yra Kaunas va štai čia teisybių teisybė. meras tiesiai šviesiai pripažįsta...Tamstą geriau iš karto prisipažinkite, kad architektūroje nei velnio nesigaudote, Kauno nekenčiate ir norite, kad nieko gero ten nebūtų, o kadangi tamstos tėvai iš kaimo atvažiavo į Vilnių tai tamsta save laikote tikru miestiečiu. Tik tamstos tėvai dar matyt turi sveiką kaimo žmonių mąstymą, kurį sūnus laiko kaimiškumu ir deja perėmė tik bjauriausius miestiečių bruožus (geriausi nedomino)....
                                      Va tada bent žinosime kaip su jumis kalbėtis, nes tokios "argumentuotos" nuomonės kaip tamstos mane visados džiugiai nuteikia.

                                      Comment


                                        Ilestmort:
                                        Šiaip protingi žmonės, jei nežino apie ką tiksliai meras šneka, ir ką tiksliai jis turi omenyje, tai nieko nešneka, arba dirba viename Kauno dienraštyje, ir ten rašo straipsnius.

                                        Aš buvau jaunimo susitikime su meru, ir tiksliai žinau, ką jis nori šiais teiginiais pasakyti. Tiesą sakant - ten jis pasakė daug daugiau, negu gali sakyti į kameras ar prieš žurnalistus, dėl visiems suprantamų priežasčių - geras žaidėjas savo kortas laiko užverstas nuo kitų. Ypač - varžovų.

                                        Comment


                                          somis, tai tu mus apsviesk ka jis ten sake. labai idomu

                                          Comment

                                          Working...
                                          X