Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno miesto savivaldybė

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Troleibusai negali be A.Gineito

    Dainoras LUKAS

    Viešuosius ir privačius interesus supainiojęs konservatorius Alvydas Gineitas pernai pasitraukė iš bendrovės „Autrolis“ generalinio direktoriaus pareigų, tačiau jis vėl paskirtas vienu įmonės vadovų.

    Kuria juokingas istorijas

    Šių metų pradžioje „Autrolio“ generaliniu direktoriumi tapęs šios įmonės valdybos narys Tomas Jurgelėnas savo pavaduotoju pasirinko A.Gineitą. „Man tinka jo dalykinės savybės, jo vizija apie įmonės ateitį ir požiūris į darbą“, – aiškino direktorius.

    „Mane stebina konservatorių sugebėjimas kurti juokingas istorijas“, – išgirdęs apie A.Gineito karjeros posūkius, piktinosi miesto tarybos narys Stasys Žirgulis.
    http://www.kaunodiena.lt/lt/?id=6&aid=54552

    Comment


      Reikės Kupčinsko paklausti vasario pradžioje, ką jie tokiais pokštais sau mano.

      Comment


        Kaune be tarnybinės mašinos – nė krust

        Kauno politikai ir valdininkai vis labiau suauga su savo tarnybiniais automobiliais ir kiekvieną mėnesį jais nuvažiuoja po keletą tūkstančių kilometrų, rašoma „Laikinojoje sostinėje“. Praėjusį penktadienį į susitikimą Vyriausybėje miesto valdžia važiavo net trimis tarnybiniais automobiliais, nors lengvai būtų sutilpusi į vieną.

        Vienu automobiliu važiavo meras Andrius Kupčinskas, kitu – vicemeras Rimantas Mikaitis ir administracijos direktorius Vygantas Gudėnas. Trečiuoju tarnybiniu automobiliu vairuotojas į Vyriausybės rūmus atvežė mero pavaduotoją Steponą Vaičikauską.

        Šiuo metu miesto savivaldybėje yra 56 tarnybiniai automobiliai. Septyni iš jų priskirti miesto vadovams. Automobiliai, kuriais važinėja meras, keturi jo pavaduotojai, administracijos direktorius ir jo pavaduotoja, yra nuomojami.

        Už kiekvieną iš šių automobilių kas mėnesį iš miesto biudžeto mokamas apie 1,2 tūkst. Lt nuomos mokestis. Tenka mokėti atlyginimus ir šiuos automobilius vairuojantiems vairuotojams bei rūpintis automobilių technine priežiūra.

        Kai kurios miesto galvos labai aktyviai naudojasi tarnybiniais automobiliais ir nuvažiuoja jais tūkstančius kilometrų.

        Spaudoje jau buvo rašyta apie vicemero S. Vaičikausko pasivažinėjimus tarnybiniu automobiliu į krepšinio varžybas. Į krepšinį ir kitais asmeniniais reikalais mėgdavo važinėti ir ankstesnių kadencijų politikai, ypač vicemeras Adolfas Antanas Balutis.

        Suskaičiavus mokestį už automobilio nuomą, benzino išlaidas, atlyginimą vairuotojui, per mėnesį kiekvieno miesto vadovams priskirto automobilio išlaikymas kauniečiams kainuoja beveik po pusketvirto tūkstančio litų.

        Jis teigė kalbėjęs su kai kuriais savivaldybės valdininkais, kurie tikrai sutiktų už šiek tiek didesnę kompensaciją persėsti prie asmeninių automobilių vairo.

        Meras A. Kupčinskas pripažino, jog kartais valdininkai neracionaliai naudojasi tarnybiniu transportu. Jis pritarė idėjai atsisakyti tarnybinių automobilių, o už gautą kompensaciją naudotis asmeniniu transportu.

        „Lietuvos ambasadorius Vengrijoje nesinaudoja tarnybiniu transportu, bet gauna 2 tūkst. litų kompensaciją, todėl važinėja asmeniniu automobiliu. Taip pat elgiasi ir Seimo nariai. Gaila, kad savivaldybės darbuotojams galime mokėti tik 500 Lt per mėnesį kompensaciją už transporto išlaidas. Tai per maža suma.

        Bet jei pavyktų pasiekti didesnių išmokų, tai būtų labai naudinga miesto biudžetui. Atsisakę tarnybinių automobilių, mes tikrai sutaupytume nemažai lėšų“, – sakė meras.

        Meras teigė, jog bandys per Savivaldybių asociacijos posėdį pasiūlyti įstatymų pataisas dėl kompensacijų didinimo už naudojimąsi asmeniniu automobiliu darbo reikalais.
        bet užtai Kupčinskas lexusą grąžino (aišku, nuostolingai).

        Valio, tovarišči.

        Comment


          Parašė liutass Rodyti pranešimą
          bet užtai Kupčinskas lexusą grąžino (aišku, nuostolingai).

          Valio, tovarišči.
          Reikėjo dar nurodyti kas išspausdino šitą rašliavą. Tada visiems pasidarytų aišku, kad valdininkai nekalti. Ar ne taip tovarišči?
          gera gyventi gerai

          Comment


            Parašė Kema Rodyti pranešimą
            Reikėjo dar nurodyti kas išspausdino šitą rašliavą. Tada visiems pasidarytų aišku, kad valdininkai nekalti. Ar ne taip tovarišči?
            http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...hp?id=15714253

            Comment


              /\ Hmmmm, labai panašus straipsnis išspausdintas lryte:

              Kauno politikai ir valdininkai vis labiau suauga su savo tarnybiniais automobiliais ir kiekvieną mėnesį jais nuvažiuoja po keletą tūkstančių kilometrų.

              Praėjusį penktadienį į susitikimą Vyriausybėje miesto valdžia važiavo net trimis tarnybiniais automobiliais, nors lengvai būtų sutilpusi į vieną.

              Vienu automobiliu važiavo meras Andrius Kupčinskas, kitu vicemeras Rimantas Mikaitis ir administracijos direktorius Vygantas Gudėnas. Trečiuoju tarnybiniu automobiliu vairuotojas į Vyriausybės rūmus atvežė mero pavaduotoją Steponą Vaičikauską.

              Žinoma, Vyriausybėje buvo svarstomas ypač aktualus Kauno arenos statybos klausimas, todėl gal Kauno valdžia nusprendė, jog didesnis tarnybinių automobilių skaičius padarys įspūdį sostinės valdininkams.
              gera gyventi gerai

              Comment


                "Meras Andrius Kupčinskas perkando Aleksoto tilto eismo rebusą. Viskas dėl skaičių ir litų. Po tiltu sumontuota aparatūra skaičiuoja automobilių srautus, kurie dirbtinai yra didinami"

                http://www.kaunoaleja.lt/?action=news&news_id=326

                Comment


                  Nu maladec Meras-Kupčinskas, nu maladec

                  Comment


                    Planuojamas Kauno biudžetas – 716 mln. litų

                    Kauno miesto savivaldybė planuoja surinkti 716 milijonų litų biudžetą. Politikai ir administracija buvo užsimoję dar daugiau – siūlyta patvirtinti 800 milijonų litų biudžetą. Didžiąją biudžeto dalį sudarys gyventojų pajamų mokesčiai – 402 milijonai litų. 209 milijonai litų – įvairios dotacijos.

                    „Apetitą kasmet tenka apriboti ir vadovautis realiais skaičiais. Tikiu, kad pavyks gauti planuojamas pajamas. Optimizmą skatina tai, kad didės darbo užmokestis, socialinės išmokos, kils energijos kainos, išliks nemaža infliacija, didės darbų kainos“, – pasakojo Finansų skyriaus vedėjas Algimantas Laucius.

                    Reklama

                    Jis apgailestavo, kad nedaug biudžetą papildys už privatizuojamus objektus gautos lėšos. Planuojama, kad privatizavimo fonde susikaups beveik 12 milijonų litų. Tikimasi, kad pavyks parduoti savivaldybei priklausančias bendrovės „Stoties turgus“ akcijas, įvertintas apie 7 milijonais litų. Po milijoną tikimasi gauti už Baltų prospekte esantį parodų ir pramogų centrą ir H. ir O.Minkovskių gatvėje esančius sandėlius.

                    Didžiausia išlaidų dalis teks švietimui – 398 milijonai, arba 55,6 procento biudžeto. Socialinės apsaugos sričiai bus skirta 48 milijonai litų, arba 6,7 procento.

                    Skolinsis 40 milijonų

                    Pernai pradinis biudžetas siekė 585 milijonus litų, vėliau jis patikslintas iki 637 milijonų. Negauta 47 milijonų litų planuotų pajamų.

                    „Tai mane gerokai nustebino. Tačiau tiek valstybės, tiek mūsų prognozės buvo per daug optimistinės. Dėl to šiemet iš valstybės biudžeto gausime 17 milijonų litų kompensaciją“, – aiškino A.Laucius. Biudžetą papildys ir dar 10 milijonų litų.

                    Savivaldybė praėjusiais metais nepasinaudojo galimybe pasiskolinti 46 milijonus litų. Šiais metais savivaldybė galės skolintis dar 40 milijonų litų. Švietimo, kultūros, sporto objektų investiciniams projektams ir bazių gerinimo darbams bus skirta 19 milijonų litų. Sporto arenai statyti bus skolinamasi 12 milijonų litų, Laisvės alėjos ir šalia esančių gatvių apšvietimo ir rekonstrukcijos projektams, naujoms kapinėms – 9 milijonai litų.

                    Rengs daug projektų

                    Biudžeto sudarymo grupės narė Edita Gudišauskienė pažymėjo, kad pagrindinis prioritetas – sporto arena. Politikai atkreipė dėmesį, kad jeigu areną statytų mieste registruota bendrovė, Kauno biudžetas padidėtų, nes būtų sumokėtas gyventojų pajamų mokestis.

                    „Šių metų biudžete ypatingas dėmesys bus skirtas rengti techniniams ir investiciniams projektams, kad galėtume teikti paraiškas gauti lėšų iš įvairių finansavimo šaltinių. Techniniai projektai reikalingi mokykloms, darželiams remontuoti“, – žadėjo E.Gudišauskienė.

                    Seniūnijose norima įkurti bendruomenių centrų namus, kur būtų teikiamos socialinės ir kultūrinės paslaugos. Taip pat ketinama atnaujinti bibliotekas, sporto mokyklų bazes.

                    Kitas prioritetas – šiuolaikinė integruota eismo valdymo sistema, su ja susijęs šviesoforų atnaujinimas. „Tikimės, kad bus pakeisti Laisvės alėjos šviestuvai, parengtas techninis alėjos rekonstrukcijos projektas. Mokyklose, kur dar nėra, bus įrengtos vaizdo kameros, kurios padidins vaikų saugumą“, – vardijo E.Gudišauskienė.
                    nu ką, žiūrėsim kaip čia seksis

                    Comment


                      Pajamos



                      Išlaidos



                      Šaltinis

                      Comment


                        Vilniaus pernai buvo apie 880 mln?

                        Comment


                          http://www.delfi.lt/news/economy/aut...hp?id=15801705

                          Kauno miesto mero pavaduotojo Rimanto Mikaičio tvirtinimu, prie LEZ, 175 hektarų plote augantis miškas susideda "iš menkaverčių, ketvirtos kategorijos medžių. Jų tikrai negaila iškirsti dėl tokio centro, kuris susijęs su milijoninėmis į miestą ateisiančiomis investicijomis, statybos.

                          Trečiadienį Kauno miesto kolegijos posėdyje, kuriame mėginta dar kartą pasigilinti į šią problemą, miesto meras Andrius Kupčinskas sakė: "Mes tikrai nenurimsime ir sieksime, kad būtų pripažintas Kaunui palankus sprendimas. Ir kad Kaunas nebūtų, kaip anksčiau, ignoruojamas sostinėje".

                          Comment


                            Bet tai irgi gėriai.
                            susisiekimo ministro Algirdo Butkevičiaus nuomone, "Kauno viešojo logistikos centro steigimo vieta turi būtų neatsiejama nuo "Rail Baltica" geležinkelio projekto".
                            o geriausiai jų IQ parodo iš to padarytos išvados:
                            Vyriausybės manymu, reikia palaukti, kol paaiškės, kurioje vietoje ši geležinkelio trasa pasieks Kauną, o paskui ten steigti ir viešąjį logistikos centrą.
                            Kiek mano studentiška galva neša, tai nutiesti geležinkelį nuo Palemono iki dabartinės LEZ vietos daug kainuoti tikrai neturėtų. Ypač lyginant su pajamomis, gaunamomis iš LEZ veiklos. Ir tai kainuotų tikrai mažiau, negu išpirkti naują žemę kitoje vietoje. Žodžiu. Geriau savo intelekto nedemonstruotų, nes iki šiol jie bent kartais protingi atrodydavo.

                            Comment


                              Kauno vadovai neatsikrato girtaujančių etiketės

                              gera gyventi gerai

                              Comment


                                p. Garbaravicius tiek privires s.. , atrodo, ir toliau nerimsta

                                http://www.vtv.lt/naujienos/pozicija...o-zodziai.html

                                Comment


                                  sampano taure po projekto pristatymo pasirodo girtavimas..

                                  Comment


                                    Du merai ginčijasi, kada į Kauną atėjo „Otkatas“

                                    Miesto tarybos Etikos komisija svarstys Andriaus Kupčinsko ir Arvydo Garbaravičius skundus dėl vienas kitam viešai pareikštų kaltinimų.

                                    „Laikinoji sostinė“ jau rašė, kad per sausio 17 dieną vykusį tarybos posėdį, kai buvo svarstomas klausimas dėl žemės sklypo pardavimo verslininkėms, buvęs meras A.Garbaravičius įtarė dabartinės valdžios neskaidrią veiklą ir pareiškė, jog Sėkmės“ koaliciją papildė „Misteris Otkatas“.

                                    Nagrinės abu pareiškimus

                                    Į šį buvusio mero pareiškimą Andrius Kupčinskas atsakė: „Čia jūsų asmeninė nuomonė. „Otkatas“ atėjo jūsų laikais“.

                                    Etikos komisijos pirmininkė Antanina Medviedevienė teigė, jog jos vadovaujama komisija gavo abiejų merų prašymus įvertinti vienas kito pareiškimų etiškumą.

                                    „A.Kupčinskas savo skunde rašo, kad A.Garbaravičiaus pareiškimas dėl neva į savivaldybę atėjusio „Misterio Otkato“ yra įžeidžiantis, nes tokių dalykų savivaldybėje nėra.

                                    Gavome ir A.Garbaravičiaus skundą. Jis irgi teigia, kad A. Kupčinsko teiginys apie „Otkatą“, atėjusį praėjusios kadencijos metu, įžeidžia visą buvusios kadencijos tarybą“, – sakė A.Medviedevienė.

                                    Kritikavo jaunąjį kolegą

                                    A.Garbaravičių nustebino tokia jautri jaunojo kolegos reakcija į išsakytus žodžius.

                                    „A.Kupčinskas metė kaltinimus visai buvusiai tarybai, kurios nariu buvo ir jis, be to, priklausė valdančiajai koalicijai. Todėl tokia jo reakcija sukėlė daug įvairių minčių“, – sakė A.Garbaravičius.

                                    Jis kritikavo A.Kupčinską už esą neskaidrius konkursus į administracijos departamentų vadovų postus, kuriuos laimėjo mero partijos kolegos, už viešųjų ryšių triukus, taip pat nesugebėjimą atlikti konkrečių darbų.

                                    Gali pareikalauti atsiprašymo

                                    A.Medviedevienė teigė, jog šie skundai bus svarstomi po savaitės vyksiančiame komisijos posėdyje.

                                    Komisijos pirmininkės teigimu, pirmiausia teks įvertinti pareiškimus ir nuspręsti, ar buvo pažeista etika.

                                    „Jei pripažinsime etikos pažeidimus, ją pažeidusiems asmenims teks viešai atsiprašyti. Nežinau, kaip tai turėtų būti daroma – per tarybos posėdį ar per žiniasklaidą“, – sakė A.Medviedevienė.
                                    Lrytas.lt
                                    gera gyventi gerai

                                    Comment


                                      galėtų garbaras ir patylėti, misteris iškalba atsirado...

                                      Comment


                                        Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                        Pajamos



                                        Išlaidos



                                        Šaltinis
                                        Vakar patvirtino biudžetą. Tik 7 prieš ir 6 susilaikę. Visi kiti už. Viso 41 tarybos narys.

                                        Comment


                                          /\ neparašė tik ar konservai kaip visada aplaistė tą dalyką ar ne

                                          Comment

                                          Working...
                                          X