Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė udrius Rodyti pranešimą
    GediminaiJa GediminaiJa, ir iki kur žmogų nuveda klišių sustatymas a? Tai jei jau turgaus prekeivis - tai jis žemiau nulio, nieko neverta šiukšlė, kurio nuomonė nieko verta?

    Gerai pasvarstykime. Mano teko laimė gyventi Ašigalio 31 prieš 20 metų. taip taip, prieš kurio langus išdygo maxima. Apie prekybos centrą toje vietoje buvo šneka jau tada. Tačiau visi leidimai gauti tik tada, kai matijošaitis atėjo į valdžią. Ką tai rodo? Tai, kad šis ponas atėjo į valdžią ne tam, kad dirbtų miestui, bet tam kad prastumtų savo verslo projektus

    Šiuo metu gyvenu Vaišvydavoje. Taip taip, toje pačioje, kuri atkirsta nuo miesto vardan Panemunės tilto statybos, ir kuriam kaip ir minėjau neoficialiomis žiniomis priešinosi tas pats veikėjas. Manau, jei pasikeltum Kauno dieną , kur rašoma apie projektą - jame aiškiai parašyta, kad rėmė gyventojos šiai kovai. Išvada manau pats pasidarysi.

    Kaip supranti, man tenka važiuoti ir Kalantos gatve. Jeigu ja važiavai NUO HES į miesto pusę nuo 7.30 iki 9.00, turėtum žinoti, kokios ten spūstys. Vardan maximos Kalantos gatvės pradžia yra dviejų juostu, ties maxima susiaurėja iki vietos juostos (tiesiai lieka tik pirma juosta) ir iš karto (10 m atstumu) oirmoje juostoje įkalta troleibuso stotelė. Vardan ko daromi kamščiai čia ? Vardan 1 pirkėjo per valandą , kurie nori nusukti į maximą? Atleisk, bet šis ponas turėjo dirbti taip, kad tai miestui būtų geriau, bet padarė?

    Sakai, tavo tėvai pensininkai ir turi laiko vaikščioti po turgus? Bet kodėl jie nemato , kad tarkime olandiškas sūrios bazės turguje kainuoja 16 lt/kg, tuo tarpu prekybcentriuose to pačio sūrio kaina ne mažiau 22 lt/kg? Gardėsio duona - 3,4 lt bazėje, o prekybcentriuose 4,5 lt? Supranti, aš seniai nelakstau po prekybcentrius ir negaudau akcijų. Ir jei ankščiau pirkdamas prekybcentriuose maistui išleisdavau 300 lt ir daugiau per savaite,. tai pirkdamas turguje per savaite išleidžiu 200 lt ir mažiau. Spręsti tau.

    Beje, sakai matijošaitis sukūrė darbo vietas, maxima taip pat sukuria darbo vietas ar ne? Kaži kokį atlyginimą moka ten dirbantiems- minimumą datraukia ar nelabai? Ir kas tavo nuomone geriau - smulkus verslininkas, kuris išlaiko savo šeimą, neprašo valstybės pašalpų ar krūva vergų, dirbančių už minimumą ir gaunančių kompensacijas už šildymą?

    Taigi dar kartą klausimai:
    1. Maximų pervaromi pinigai į ofšorus - pinigų plovimas ar ne?
    2. Matijošaitis dirba miestui ar sau? jei miestuoi - kokie jo darbai miestui?
    3. Smulkus prekybininkas šiukšlė kurią reikia naikinti ar gerbintas visuomenės narys?
    4. kas geriau visuomenės naudai - dar viena maxima ar gamybos įmonė?

    Ir pabaigai - tiesa sakant turbūt nežinai ką reiškia terminas bioįvairovė, ar ne? Kaži kodėl gamtoje tai skatinama ir reikalaujama? Niekada nepagalvojai?
    Pradžioj atsakysiu į tavo klausimus:
    1. Taip pinigų plovimas, bet Be Maximos yra Rimi, Iki, Šilas, Norfa, Prisma. Aš visus statau į tą pačią eilę, tai prekybcentriai, kurie pastoviai moka mokesčius į biudžetą. Pasižiūrim pvz Gariūnuose koks vyksta pinigu plovimas, tai čia jau nieko tokio?
    2. Investicijos į miesto nt, tam tikrų apleistų teritorijų sutvarkymas yra nauda. Visi verslininkai dirba sau o ne miestui. Parodyk kuris verslininkas dirba tik miestui. Matijošaičio Vičiūnų grupė stato ne tik prekybos centrus, bet ir fabrikus, jo verslas pakankamai daug sukuria darbo vietų Kaune. Neesu Matijošaičio šalininkas bet tiesiog manau yra kvaila kaltinti verslininką kuris į kažką investuoja.
    3. Smulkus verslas turi būti gerbiamas. Bet tik ne toks kurio priedanga yra plaunami pinigai, ir kuris nekuria jokio verslo o atlieka tik perpardavinėtojo ir mokesčių slėpėjo funkciją. O tais žmonėmis daugiausiai naudojasi kiti veikėjai. Todėl aš jų smulkiais verslininkais nelaikau.
    4. Tu man dabar paaiškink kuo dėtas Matijošaitis kad kažkokie fabrikai užsidaro? Ar jis kaip tarybos narys turi dėl to atsakyti? Fabrikų ir prekybos centrų statybas lemia rinkos ekonomika pagal kurią mes ir gyvename.

    Dabar tu man atsakyk:
    1. Kas geriau, turgaus prekeivis kuris sumoka apie 200 lt per mėnesį, ar parduotuvė kuri nuo kiekvieno dirbančio žmogaus sumoka po kokius 500-700 lt mažiausiai, nes parduotuvių vedėjai direktoriai ir t.t. uždirba tikrai ne 1000 lt per mėnesį.
    2. Kiek turgaus prekiaivai sumoka PVM ir kiek prekybos centrų?
    3. Kas geriau apleista gamykla kurių deja Kaune niekam nereikia, ar sutvarkyta teritorija, atnaujinta infrastruktūra, įrengti šviesoforai kuriais naudojasi netik prekybos centrų lankytojai?
    4. Kokius dar verslo projektus prastūmė Matijošaitis be prekybos centrų statybos, kuriuos jei ne jis būtų kažkas kitas pastatęs?

    Pabaigai pasakyk kas tavo nuomone verčiausias būti meru?

    Comment


      Vilnius nesulaukė norinčių paskolinti
      http://www.delfi.lt/verslas/verslas/....d?id=66693634

      Comment


        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
        Vilnius nesulaukė norinčių paskolinti
        http://www.delfi.lt/verslas/verslas/....d?id=66693634
        Pasiskolins savo GPM.
        Flickr

        Comment


          O prie ko čia tarybų/merų rinkimai?

          Comment


            Nei prie ko, nes rinkimai rengiami iš valstybės biudžeto. Priešingu atveju Vilniuje gal išvis neįvyktų.

            Comment


              Parašė balietis Rodyti pranešimą
              Nei prie ko, nes rinkimai rengiami iš valstybės biudžeto. Priešingu atveju Vilniuje gal išvis neįvyktų.
              Be Vilniaus sumokamų mokesčių valstybė irgi nelabai turėtų litų rengti savivaldos rinkimus. Kiti miestai be Vilniaus pervedamų litų irgi neturėtų už ką rinkimus rengti, tektų Kupčinskui kaip donbasiečiams pačiam pasirašinėti biuletenius.
              Paskutinis taisė Lettered; 2014.12.17, 13:21.
              Flickr

              Comment


                Nurašykit ir man asmeniškai skolas bankui, nes per metus sumoku dafiga mokesčių. Gyventi reikia pagal įstatymus. Galėjo nerasti pinigų estakadai į Seimą, kol GPM dalies nepadidins, galų gale.

                Comment


                  Siomis dienomis su Kauno diena atejo Kauno meisto savivaldybes veiklos ataskaita 2011-2014 m.
                  Reklaminis dabartines valdzios (= Kupcinsko) leidinukas apie nuveiktus darbus, visas spalvotas, grazus, daug foto, saslyginai storas - zodziu gera politine reklama. Pavardinsiu nupelnus kuriuos teisetai ar nelabai sau prisiskiria pati valdzia, nes cia ne karta buvo iskeltas klausimas - ka tokio padare Kupcinskas? Toli grazu ne visus isvardintus nuoplenus priskirciau butent Jo vadovaujamai Kauno miesto savivaldybei, bet tebunie tai medziaga musu diskusijoms. Mano akimis vertus "kudos" projektus paboldinau. Labai daug darbu, kuriais giriamasi man yra naturalus savivaldybes veiklos rezultatai, kurie turi bet kokiu atveju buti vykdomi, o ne isskiriami kaip kazkas ypatingos.

                  Didziausi projektai:
                  Z arena - na cia gal ir galima sutikti, Savivaldybe nemazai prisidejo. Per vargus si projekta prastume.

                  "Girstucio" kompleksas - lyg ir savivaldybes nupelnas taip pat. Nors nesekiau sio proceso atidziai, tik matesi, kad buvo vilkinimu, finansiniu peripetiju.

                  Jau dabar sau prisiskiria, kad "pradedama LA rekonstrukcija". Ko dar nera, to dar tikrai nelaikyciau kazkokiu nuopelnu. Kai jau burgz buldozeriai, tada galima ir tai rasyti. Dabar pigus PR.

                  Sutvarkyta prioskelimo baznycios aplinka - true.

                  Panemunes tilto statybos "finiso tiesiojoje" - taspats kaip su LA. Per anksti giedama, finiso tieisoji man butu asfalto jau dengimas, o ne tik karkaso buvimas. Ypac ivertinant tai, kad aiskaus finansavimo dar nera.

                  Proverzis miesto gatvese - sitai tiesa, tik kazkodel tas proverzis atsirado paskutinius metus iki rinkimu. Pateikiama statistika, kokios gatves kiekvienais metais buvo tvarkytos. Skaiciai: 2011 m. - 3, 2012 - 4; 2013 m. - 10; 2014 m. - 18 m. Statistikoje pamineta tieisog remontas, suprask taikos prispekto ziedo isasfaltavimas prilygintas Juozapaviciaus g. kapitalinei rekonstrukcijai. Velgi PR'as, kaip ir "tradiciskai" sau prisiskirti 2015 m. planai (Raudondvario g. included).

                  Nauji dviraciu takai - true;

                  Miesto vaidzo stebejimo sistema - 52 kameros visam mieste. 2150 uzfiksuotu nusikaltimu per pastaruosius metus. Uzskaitau.

                  Mazeja sildymo kainos - papaisyta grafiku, skaiciu. Sito nesekiau, tad nezinau kiek cia Savivaldybes nupelnas, kiek ne. Pasigiriama apie biokuro jegaines. Esamas ir busimas.

                  Nauji autobusai ir troleibusai - ar nebuvo sie pirkti valstybiniu lygiu ir savivaldybe cia ne prie ko?

                  Marsrutiniu taksi reforma - true.

                  Po to jau pradeda lietis smulkenis darbai:
                  Nuolaidos senjorams; Parodos kalne troleibusai; LA Konke; Nauji sviesoforai; Du nauji kempingai; busimas Panemunes papludimys; rekonstruota Kauno pilis; Dainiu slenio atgavimas ir busimas tvarkymas; "Romuvos" sugrazinimas miestui; Cecenijos aikstes rekonstrukcija; nemokamas vienas numeris pranesti bet kokias miesto problemas (sita pirmakart girdziu); kova su pseudo barais; apsviestas Mergeliu/Panemunes silo tiltas; apsviestas Baltu pr.; daugiabuciu renovacija (really?); pasirodo buvo atnaujinta kazkiek baznyciu ir pan.

                  Toliau seka beletristika:
                  atgijo centrine dalis (kuom tai prisidejo savivaldybe?); verslas investuoja/renovuoja (ideta statomoMikrovisatos pastato foto); giriasi kaip verslas irengia naujas sankryzas; kaip i kauna atejo CallCredit, intermedix ir pan. (nors cia didesnis nuopelnas "Investuok Lietuvoje", bet gal kokia 10% prodejo ranka ir Kaunas); statomas intermodalinis terminalas; giriamasi kaip miestas mazai prasiskolines (ir lyginama su Vilnium grafikais); giriamasi kaip gerai moka pasiimti ES pinigus; vel pasiimami ateities nepadayti projektai ir jiem gautos ES lesos i nuopelnus (konkresu rumai, stadiono rekonstrukcija, LA ir Raudondvario pl.);
                  Giriamasi jaunimu - Santakos slenis, Mokyklu renovacija, Darzeliu vietu skaiciaus didinimas;
                  Sportas - nauji aikstynai; Kaunas - sportos sostine bla bla bla; lauko treniruokliai; vaiku zaidmo aiskteles;
                  Zalias miestas - giriasi kiek daug parku turim; upiu pakranciu sutvarkymas;
                  Kultura - dainu svente; aviacijos svente; Hanza dienos; Istorijos festivalis;

                  Ir pabaigai kaip labai svarbus pasiekimas - keleta metu is eiles graziausios Kaledines egles.

                  Bendrai apzvelgus - geras PR ejimas, gerai sukaltas leidinukas, ne vienam kaunieciui patiks. Manau A.K. sis leidinukas atsipirks balsais tikrai. Bus tokiu dvejojusiu, kuriuos jis paveiks nuspresti atiduoti balsa uz A.K. Manes pacio jis neitikino, kvepia labai daug PR... bet kaip kazkada atsakiau Tomui, kol kas nematau nieko geriau ir apskritai normalaus pasirinkimo Kauno meisto kandidatu sarase.

                  Comment


                    Parašė GediminasJa Rodyti pranešimą
                    Pradžioj atsakysiu į tavo klausimus:
                    1. Taip pinigų plovimas, bet Be Maximos yra Rimi, Iki, Šilas, Norfa, Prisma. Aš visus statau į tą pačią eilę, tai prekybcentriai, kurie pastoviai moka mokesčius į biudžetą. Pasižiūrim pvz Gariūnuose koks vyksta pinigu plovimas, tai čia jau nieko tokio?
                    2. Investicijos į miesto nt, tam tikrų apleistų teritorijų sutvarkymas yra nauda. Visi verslininkai dirba sau o ne miestui. Parodyk kuris verslininkas dirba tik miestui. Matijošaičio Vičiūnų grupė stato ne tik prekybos centrus, bet ir fabrikus, jo verslas pakankamai daug sukuria darbo vietų Kaune. Neesu Matijošaičio šalininkas bet tiesiog manau yra kvaila kaltinti verslininką kuris į kažką investuoja.
                    3. Smulkus verslas turi būti gerbiamas. Bet tik ne toks kurio priedanga yra plaunami pinigai, ir kuris nekuria jokio verslo o atlieka tik perpardavinėtojo ir mokesčių slėpėjo funkciją. O tais žmonėmis daugiausiai naudojasi kiti veikėjai. Todėl aš jų smulkiais verslininkais nelaikau.
                    4. Tu man dabar paaiškink kuo dėtas Matijošaitis kad kažkokie fabrikai užsidaro? Ar jis kaip tarybos narys turi dėl to atsakyti? Fabrikų ir prekybos centrų statybas lemia rinkos ekonomika pagal kurią mes ir gyvename.

                    Dabar tu man atsakyk:
                    1. Kas geriau, turgaus prekeivis kuris sumoka apie 200 lt per mėnesį, ar parduotuvė kuri nuo kiekvieno dirbančio žmogaus sumoka po kokius 500-700 lt mažiausiai, nes parduotuvių vedėjai direktoriai ir t.t. uždirba tikrai ne 1000 lt per mėnesį.
                    2. Kiek turgaus prekiaivai sumoka PVM ir kiek prekybos centrų?
                    3. Kas geriau apleista gamykla kurių deja Kaune niekam nereikia, ar sutvarkyta teritorija, atnaujinta infrastruktūra, įrengti šviesoforai kuriais naudojasi netik prekybos centrų lankytojai?
                    4. Kokius dar verslo projektus prastūmė Matijošaitis be prekybos centrų statybos, kuriuos jei ne jis būtų kažkas kitas pastatęs?

                    Pabaigai pasakyk kas tavo nuomone verčiausias būti meru?

                    Atsakau į tavo klausimus:

                    1. tavo nuomone, jei maxima išplauna pinigus, tai ji yra šventesnė, nei gariūnų prekeivis? Gera logika. Beje, jei nesunku gariūnų skaičius kaip jie plauna pinigus. Ačiū
                    2. Kaip supranti, apart Petrašiūnų maximos, Matijošaitis nesutvarkė nei vienos apleistos miesto teritorijos.
                    3. Maxima irgi perekūpai. Visas kitas atsakymas - ž.r. 1 punktą.
                    4. Matijošaitis galėjo pasirinkti ar dar viena maxima ar dar viena gamykla. Manau tuom pasakyta viskas

                    Kiti atsakymai:
                    1. Kas geriau - žmogus, vergaujantis maximoje už minimumą ir vėliaui prašantis kompensacijų iš miesto už šildymą, vaikų maitinimą ir etc. ar turgaus prekeivis , sumokantis patentą ir pagal įstatymus negalintis gauti jokių pašalpų, neturintis jokių atostogų ir kartu negalintis gauti jokių socialinių garantijų?
                    2. Paaiškinu kaip skaičiuojamas PVM , čia dlia osobenno tupych. PVM moka galutinis vartotojas. T.y. nupirkus prekę pvm yra jau įskaičiuotas. Turgaus prekeivis nuperka prekę ir jis jau yra galutinis vartotojas. Taigi, jei prekė kainavo 100 lt, tai jis sumokėjo 21 proc PVM, t.y. 17,35 lt. Maxima gi nėra galutinis vartotojas , t.y. ji moka tik pirkimo ir pardavimo skirtumą. Šiuo atveju, jei maxima nupirko prekę už 100 ltl , o pardavė už 120 ltl, grubiai (realiai skaičiuojasi kitaip), ji moka pvm nuo 20 lt, t.y. tik 3.47 ltl PVM. Taip kad nepis... proto apie kažkokius slepiamus PVM.
                    3. Ghmmmm... sakai infrastruktūra miestui? nematau kažkaipo - ir gatvės tokios pat sugriuvusios , ir šaligatviai. Šviesoforai? Nach... jie reikalingi petrašiūnuose? O Šiaurėjė? Jie pastatyti tik vardan maximų, o ne miestiečių naudai. taip kad....
                    4. O kokiius projektus prastūmė miestui? Kažkaio negirdėjau.

                    Atsakau ir į kitą klausimą - abu tragedija - vienas visiškai lochas - valdant tai pačiai partijai nesugebėti išmušti miestui projektų - žiauru. ANtras - rūpinasi tik savo verslu. Deja.


                    O šiaip kaip paskaitai tokius komentarus supranti kaip gimsta Vatnikai - kubiliius pasakė turgaus prekeivis blogis, ir visi tiki. Žiauru.

                    Comment


                      Parašė udrius Rodyti pranešimą
                      Atsakau į tavo klausimus:

                      1. tavo nuomone, jei maxima išplauna pinigus, tai ji yra šventesnė, nei gariūnų prekeivis? Gera logika. Beje, jei nesunku gariūnų skaičius kaip jie plauna pinigus. Ačiū
                      2. Kaip supranti, apart Petrašiūnų maximos, Matijošaitis nesutvarkė nei vienos apleistos miesto teritorijos.
                      3. Maxima irgi perekūpai. Visas kitas atsakymas - ž.r. 1 punktą.
                      4. Matijošaitis galėjo pasirinkti ar dar viena maxima ar dar viena gamykla. Manau tuom pasakyta viskas

                      Kiti atsakymai:
                      1. Kas geriau - žmogus, vergaujantis maximoje už minimumą ir vėliaui prašantis kompensacijų iš miesto už šildymą, vaikų maitinimą ir etc. ar turgaus prekeivis , sumokantis patentą ir pagal įstatymus negalintis gauti jokių pašalpų, neturintis jokių atostogų ir kartu negalintis gauti jokių socialinių garantijų?
                      2. Paaiškinu kaip skaičiuojamas PVM , čia dlia osobenno tupych. PVM moka galutinis vartotojas. T.y. nupirkus prekę pvm yra jau įskaičiuotas. Turgaus prekeivis nuperka prekę ir jis jau yra galutinis vartotojas. Taigi, jei prekė kainavo 100 lt, tai jis sumokėjo 21 proc PVM, t.y. 17,35 lt. Maxima gi nėra galutinis vartotojas , t.y. ji moka tik pirkimo ir pardavimo skirtumą. Šiuo atveju, jei maxima nupirko prekę už 100 ltl , o pardavė už 120 ltl, grubiai (realiai skaičiuojasi kitaip), ji moka pvm nuo 20 lt, t.y. tik 3.47 ltl PVM. Taip kad nepis... proto apie kažkokius slepiamus PVM.
                      3. Ghmmmm... sakai infrastruktūra miestui? nematau kažkaipo - ir gatvės tokios pat sugriuvusios , ir šaligatviai. Šviesoforai? Nach... jie reikalingi petrašiūnuose? O Šiaurėjė? Jie pastatyti tik vardan maximų, o ne miestiečių naudai. taip kad....
                      4. O kokiius projektus prastūmė miestui? Kažkaio negirdėjau.

                      Atsakau ir į kitą klausimą - abu tragedija - vienas visiškai lochas - valdant tai pačiai partijai nesugebėti išmušti miestui projektų - žiauru. ANtras - rūpinasi tik savo verslu. Deja.


                      O šiaip kaip paskaitai tokius komentarus supranti kaip gimsta Vatnikai - kubiliius pasakė turgaus prekeivis blogis, ir visi tiki. Žiauru.
                      Matau kad nesugebi perskaityti mano komentaro, aiškiai pasakiau kad pinigų plovimas nėra pateisinamas ir nesvarbu kas juos plauna, bet kada plauna uab kuri turi daug turto yra kad ir menkiausia tikimybė kad ji galės kažkuo atsakyti, nes dažniausiai turgaus prekeivis nieko neturi(teoriškai). Verslininkas renkasi kas JAM geriau o ne kas žmonėms. Pats prekiaudamas turguj renkiesi ir prekiauji tuom kas TAU geriau o ne miestui.
                      Nuolat tenka girdėti patentininkų verksmus kaip jie be jokių soc garantijų ir t.t. tai galiu pasakyti tik tiek kad jie patys kalti. Mokėk sodrai kaip priklauso ir turėsi visas garantijas. Kodėl kažkas turi mokėti o jie ne. Kodėl visi patentininkai nedeklaruoja tikrųjų savo pajamų? Ar čia vėl Matijošaitis kaltas?
                      Na o dėl PVM tai tamsta susimoviai smarkiai, nes turguj daug produkcijos yra prekiaujama be kilmės dokumentu tad joks PVM nuo tos produkcijos ir nėra mokamas. Prekybos centras taip sumoka PVM nuo tarpinės sumos, o turgaus prekeivis nuo tos tarpinės sumos būtent nieko ir nesumoka. Paimkim mažą parduotuvytę, kuri yra PVM mokėtojas, ji būdama užkampyje ar kokiame kaime apyvartos padaro dar mažiau nei turgaus prekeivis, bet mokesčių turi sumokėti kur kas daugiau negu turgaus prekeivis. Apie Gariūnus pilna info buvo, tikrai neieškosiu dėl tavęs, konfiskuoti milijonai neapskaitytų grynų pajamų ir t.t. ko nei vienam didžiajam prekybos centre lietuvoj dar nėra buvę. Visi puikiai žino kad turguj sukasi dideli neapskaityti pinigai, ir tai yra pinigų plovykla. Ne ta tema aiškinti kaip yra plaunami pinigai turguose. Faktas yra vienas kad patentininkai turi per daug laisvės, yra per mažai apmokestinti lyginant su įmonėmis ir turi labai daug laisvės ir mažai atsakomybės.
                      Infrastruktūros sutvarkė tikrai nemažai, ta pati Prisma sutvarkė ir pakeitė šviesoforus Pramonės Draugystės gatvėje, ir t.t. Ta pati Mega pastatė viaduką už savo pinigus kuris tarnauja ne jai vienai o ir Vytėnams bei Šilainiams, taip kad nereik čia apsimesti durnu ir įrodinėti kad prekybos centrai nei kiek neprisideda prie miesto infrastruktūros. Tiesa, naujausias pavyzdys Šiaurės pr ir Sukilėlių gatvės šviesoforo atnaujinimas ir gatvės praplatinimas.
                      Ir kuo čia dėtas prie visa to Matijošaitis aš nesuprantu. Žmogus daro savo verslą ir tiek. Šiuo metu atsiranda daug naujų prekybos centrų ir juos stato kiti investuotojai bet jie nėra miesto taryboj ir ką..? Juokingai skamba tokie argumentai kad va matai vietoj prekybos centro galėjo būti parkas...

                      Comment


                        Matai, skirtumas yra toks, kad gariūnuose plauna milijonus, o prekybcentriai plauna milijardus. Beje, tos garsiosios gariūnų bylos nuėjo iki teismų? Kiek žinau ne.

                        Matijošaitis prie to, kad pats pasakei - Matijošaitis būtų meras liuks, aš pasakiau - kad jis eina ne dirbti miestui (kas privalu būnant merui), bet tvarkytis savo reikalus. Ir kad dėka patekimo į valdžią jau dabar tvarko reikalus, o ne dirba miestui. Vat šito tai niekaip negali pripažinti.

                        Comment


                          Ir taip ir taip galvoju - iš kur tokia demagogija, kad turguose prekiaujama be kilmės dokumentų???? Blyn, negi taip žmones veikia propaganda???? Apart gariūnų "legendos" - nieko negali pasakyti.

                          Comment


                            Parašė udrius Rodyti pranešimą
                            Matai, skirtumas yra toks, kad gariūnuose plauna milijonus, o prekybcentriai plauna milijardus. Beje, tos garsiosios gariūnų bylos nuėjo iki teismų? Kiek žinau ne.
                            Kaip jie gali plauti milijardus, jeigu tauta nugenocidinta iki tokio lygio, kad net vaikam negali nupirkti valgyt?
                            Paskutinis taisė balietis; 2014.12.18, 07:59.

                            Comment


                              Parašė udrius Rodyti pranešimą
                              Atsakau į tavo klausimus:

                              2. Paaiškinu kaip skaičiuojamas PVM , čia dlia osobenno tupych. PVM moka galutinis vartotojas. T.y. nupirkus prekę pvm yra jau įskaičiuotas. Turgaus prekeivis nuperka prekę ir jis jau yra galutinis vartotojas. Taigi, jei prekė kainavo 100 lt, tai jis sumokėjo 21 proc PVM, t.y. 17,35 lt. Maxima gi nėra galutinis vartotojas , t.y. ji moka tik pirkimo ir pardavimo skirtumą. Šiuo atveju, jei maxima nupirko prekę už 100 ltl , o pardavė už 120 ltl, grubiai (realiai skaičiuojasi kitaip), ji moka pvm nuo 20 lt, t.y. tik 3.47 ltl PVM. Taip kad nepis... proto apie kažkokius slepiamus PVM.
                              Schema yra kiek kitokia, ji veikia, nes su dalimi prekių susiduriu tiesiogiai. Pvz.:
                              Smulkus verslininkas perka iš Kinijos švarkelius po 3 USD, sumoka 21% PVM ir 3% nedidelį muitą. Parduoda Gariūnuose švarkelius po 35 USD.
                              Maxima perka iš Kinijos švarkelius po 2 USD, sumoka 21% PVM ir 3% nedidelį muitą. Parduoda Maximose švarkelius po 30 USD=83LTL su PVM.
                              Juokingiausia tik tai, kad gariūninkams pripaišoma, kad jie "dirbtinai" mažina pirkimo kainas. Nors tame nėra nieko nelegalaus. Tai, kad nuo realios pridėtinės vertės nemokamas PVM nėra joks nusikaltimas. Jie nėra "PVM mokėtojas".
                              Didieji žaidėjai irgi veikia įstatymų rėmuose.
                              Galima kabinėtis tik prie kiniečių, nurodančių sumažintas kainas. Bet tai mūsų teisėsaugai jau yra per aukštas pilotažas.

                              Comment


                                Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                Schema yra kiek kitokia, ji veikia, nes su dalimi prekių susiduriu tiesiogiai. Pvz.:
                                Smulkus verslininkas perka iš Kinijos švarkelius po 3 USD, sumoka 21% PVM ir 3% nedidelį muitą. Parduoda Gariūnuose švarkelius po 35 USD.
                                Maxima perka iš Kinijos švarkelius po 2 USD, sumoka 21% PVM ir 3% nedidelį muitą. Parduoda Maximose švarkelius po 30 USD=83LTL su PVM.
                                Juokingiausia tik tai, kad gariūninkams pripaišoma, kad jie "dirbtinai" mažina pirkimo kainas. Nors tame nėra nieko nelegalaus. Tai, kad nuo realios pridėtinės vertės nemokamas PVM nėra joks nusikaltimas. Jie nėra "PVM mokėtojas".
                                Didieji žaidėjai irgi veikia įstatymų rėmuose.
                                Galima kabinėtis tik prie kiniečių, nurodančių sumažintas kainas. Bet tai mūsų teisėsaugai jau yra per aukštas pilotažas.
                                Nelabai supratau, PVM mokamas nuo pirkimo kainos, o ne nuo pardavimo? Dėl muito ir visų kitų mokesčių viskas aiškus, bet BVP turėtų būti mokamas nuo pardavimo kainos, kas tada parašyta čekiuose?
                                Flickr

                                Comment


                                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                  Nelabai supratau, PVM mokamas nuo pirkimo kainos, o ne nuo pardavimo? Dėl muito ir visų kitų mokesčių viskas aiškus, bet BVP turėtų būti mokamas nuo pardavimo kainos, kas tada parašyta čekiuose?
                                  Kas perka, tas ir moka, ar ne? Maxima moka nuo pirkimo kainos iš kiniečių. Tu moki nuo pirkimo kainos iš Maximos.
                                  Paskutinis taisė John; 2014.12.18, 08:02.

                                  Comment


                                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                    Nelabai supratau, PVM mokamas nuo pirkimo kainos, o ne nuo pardavimo? Dėl muito ir visų kitų mokesčių viskas aiškus, bet BVP turėtų būti mokamas nuo pardavimo kainos, kas tada parašyta čekiuose?
                                    Smulkus pardavėjas, ne PVM mokėtojas, nemoka VMI PVM nuo pardavimo kainos, žinoma. Čekiuose tiesiog yra pardavimo kaina, neišskiriant PVM.
                                    Kiekvienas sandoris yra pirkimo-pardavimo

                                    Comment


                                      Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                      Smulkus pardavėjas, ne PVM mokėtojas, nemoka VMI PVM nuo pardavimo kainos, žinoma. Čekiuose tiesiog yra pardavimo kaina, neišskiriant PVM.
                                      Kiekvienas sandoris yra pirkimo-pardavimo
                                      Tuomet nieko keisto, kad Lietuvoje mokesčių surinkimas mažiausias iš visų ES šalių, jei legaliai galima PVM nemokėti.
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Anksčiau PVM mokėtoju buvo privaloma tapti jei pajamos viršijo 100000Lt per metus (gal dabar tvarka ir kitokia).
                                        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                        Comment


                                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                          Tuomet nieko keisto, kad Lietuvoje mokesčių surinkimas mažiausias iš visų ES šalių, jei legaliai galima PVM nemokėti.
                                          Tai ne tik PVM, šis kaip tik dar palyginti gerai renkamas.
                                          Man tai įdomus veiksmas Gariūnuose antradienio naktimis
                                          Bet to, Gariūnų, kaip Valstybinės svarbos objekto statusas
                                          http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpai..._l?p_id=445738

                                          Comment

                                          Working...
                                          X