Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos administracinis – teritorinis suskirstymas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Romas Rodyti pranešimą
    Per tautinę prizmę - variantas būtų prijungti prie Vilniaus Riešės, Gineitiškių ir Zujūnų lietuviškas naujakurių gyvenvietes. Kurias gyvenvietas - labai aiškiai rodo rinkimų rezultatai.
    Behje, niekas neverčia vidinių migrantų palikti mylimus Gedziūnėlius ar Mauručius, kad kokiuose Kalveliuose (Kowalczuki) taptų "lenkų įkaitais".
    Kalveliuose (Kowalczuki): Šiaip nežinau kaip pačiose Kalveliuose jie save labiau vadina, bet bendrai žiūrint Vilniaus rajone kiekvieną vietovę kitu vietovių/gyvenviečių gyventojai vadina lietuviškai, šiaip per 20 metų gyvenimo Vilniaus rajone, nesu girdėjęs "Kowalczuki".
    Parašė Romas Rodyti pranešimą

    Kas čia tyliai sutiks su tokiais perbraižymais kaip pvz.1-as variantas, kai jo pagrindinis tikslas yra pagreitinti vidinę migracija ir lenkų asimiliaciją. Jo rezultatas bus nulinis, tik kylančios tautinės įtampos sukels džiaugsmą Rusijai ir Lukašenkai
    1 variantas (dvi žiedinės savivaldybės) yra optimaliausiais vatnikų partijai (o todėl ir vietiniam "lenkam"), atskiri lietuvius ir gauni kokioms 2-4 kadencijom sau nauja rajoną, lietuviai irgi sutiktų.

    Comment


      Parašė Kecal Rodyti pranešimą
      Ar tai būtų Vilniaus gatvių standartas, ar savivaldybių pavadinimai, mes vis dar laikomės įsikibę sovietmečio palikimo.
      Žinai, jei Rokiškio rajono savivaldybę pavadintų tiesiog Rokiškio savivaldybe, gali įsižeisti Pandėlys ir Kamajai !
      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

      Comment


        Parašė Stadionas Rodyti pranešimą
        Klaipėdos <rajoną> kolkas manau galima palikt pervadinus į Gargždų savivaldybė.
        Kažkad la buvo keli straipsniai, kad Priekulė ir kitos ex Klaipėdos krašto teritorijos jaustųsi nejaukiai (ta prasme ne fasonas), jei rajonas vadintųsi ne Klaipėdos,o už senosios sienos esančių Gargždų vardu.
        Atrodo, nelabai patenkinti būtų rajono pavadinimo pakeitimu į Gargždų būtų už aplinkkelio esančių priemiesčių gyventojai, dirbantys ir vaikus bemokantys Klaipėdoje.

        Comment


          Parašė Romas Rodyti pranešimą
          Atrodo, nelabai patenkinti būtų rajono pavadinimo pakeitimu į Gargždų būtų už aplinkkelio esančių priemiesčių gyventojai, dirbantys ir vaikus bemokantys Klaipėdoje.
          Šitie per daug užsiėmę kėlimuisi 5 ryto kad spėtų į mokyklą, tai net nepastebės

          Comment


            Siaubas... Ta senoji siena dar kažkam aktuali?

            Snowflakes will attack U <3

            Comment


              Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
              Siaubas... Ta senoji siena dar kažkam aktuali?
              Tai toks geek dalykas. Niekam iš pašalies per daug nerūpintis.
              Pirmą kartą girdžiu, kad Priekulei neįtiktų Gargždai, nors savivaldybės pastatas berods Gargžduose.

              Manau, pagrindinė priežastis, noras koncentruotis aplink Klaipėdą. Būti tokia Klaipėdos apylinkių savivaldybė

              Dėl žiedinių savivaldybių,
              Jau turime precedentą Latvijoje, kai atkūrė senuosius rajonus, tik paliko naudoti novads pavadinimą, o Rygos rajoną padalino tarp priemiestinių gyvenviečių.
              Manau kažką tokio reiktų padaryt su Vilniumi, Kaunu, gal Klaipėda, Šiauliais.
              Panevėžio ir Alytaus rajonų dalint nereikia. Alytaus rajoną galbūt sujungti su miestu. Panevėžio rajonas iš savęs yra kaimiškas, Panevėžio miestas gali būti, nes iš viso Panevėžio r. ploto yra mažiukas ekslavas, ir miestas yra pakankamai didelis, kad nusipelnytų atskiros savivaldybės.
              Dėl pavadinimų. Man irgi neįtinka žodis rajonas. Manau visuomenėje galėtų pritapti kitas žodis - kraštas. Turime X krašto muziejus, galėtų būti oficialus admin. vieneto pavadinimas. Pvz. Priekulės kraštas, Gargždų kraštas, Rokiškio kraštas. Miestų savivaldybėms galbūt naudoti "valstybės reikšmės miestas" arba mažiau griozdišką ir labiau prigijusį "didysis miestas" pavadinimą, latviai naudoja "valstpilseta" pavadinimą.

              Tam tikrus tvarkymo dalykus galima būtų atiduoti apskritims, taip pat įkuriant didžiųjų miestų aglomeracijų apskritis. Turiu omeny, žemėtvarka, ir kiti dalykai, dėl kurių sunkiai mažesnės savivaldybės randa darbuotojų.
              Paskutinis taisė PoDV; 2023.11.24, 22:09.

              Comment


                Lrytas.lt / Vilniaus m. savivaldybė 2023.12.16
                Nuo Naujųjų metų – naujos Vilniaus ribos: nebelieka kaimų, jie išregistruojami
                Nuo sausio 1 d. įsigalioja patikslintos Trakų rajono, Vilniaus miesto ir Vilniaus rajono savivaldybių teritorijų ribos. Kartu su šiais pokyčiais tvarkomas ir Adresų registras, kuriame dar likusios neišregistruotos kaimiškos vietovės, nors šios teritorijos jau ne vieną dešimtmetį priklauso Vilniaus miestui.

                Pagal Adresų registrą, Vilniaus miesto teritorijoje yra apie 90 dar likusių kaimų, tokių kaip Pilaitės, Pašilaičių, Tarandės, Mažųjų Gulbinų ir kt. Vien Pilaitėje tokių kaimų – apie 15. (...)

                Šios vietovės prie miesto teritorijos buvo prijungtos dar 1995–1996 m. Tačiau Registrų centro Adresų registro vidinėse duomenų bazėse jos liko kaip kaimo gyvenamosios vietovės su savo pavadinimais, nes įstatymų nustatyta tvarka nebuvo panaikintos ir išregistruotos.
                Anot Vilniaus m. savivaldybės atstovės G. Auglienės, gyventojams dėl to niekas nesikeis, nes šios gyvenamosios vietovės neatsispindi adresuose. (...)

                Kiek kitokia situacija susiklostė dėl dviejų dar likusių kaimiškųjų vietovių – Salų ir Neravų kaimų. Šios teritorijos Vilniaus miestui priskirtos kartu su Grigiškių miesto gyvenamąja vietove. Jos ribojasi tiek su Vilniaus, tiek su Grigiškių miestu, gyventojai turi galimybę pasirinkti, prie kurio miesto, kaip gyvenamosios vietovės, norėtų būti prijungti. Susitikimas su gyventojais dėl šio klausimo jau buvo organizuotas ir dar bus tęsiamas.

                https://www.lrytas.lt/bustas/nekilno...ojami-29619531

                Comment


                  Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                  Vilniaus r. savivaldybę būtų logiškiausia dalinti pagal dabar egzistuojančias seniūnijų ribas. Bezdonys ir Buivydžiai - prie Nemenčinės savivaldybės, o Mickūnai ir Lavoriškės - prie Kalvelių savivaldybės. Dviejų pilnai užtenka, ir jos būtų normaliai funkcionuojančios.

                  Tokius priemiesčius, kurie jau realiai tapo Vilniaus dalimi (Zujūnai, Avižieniai, Riešė, Galgiai, Nemėžis) vis dėlto būtų galima jungti prie miesto. Bet tik ne kažkokius laukus ir miškus, ir taip jų prie Vilniaus prijungta per daug.
                  Nesuprantu, kokia prasmė formuoti kažkokią Kalvelių savivaldybę, jei tie Kalveliai realiai net nepatenka į TOP10 didžiausių Vilniaus rajono gyvenviečių. Kokia prasmė Mickūnų gyventojams tapti naujos savivaldybės dalimi, kurios centras būtų mažesnis negu patys Mickūnai ? Bezdonims žymiai arčiau Nemenčinė negu kažkokie Kalveliai.

                  Manau kad Mickūnus (ir Bezdonis) būtų galima jungti prie Nemenčinės savivaldybės, o Kalvelius, Lavoriškes, Buivydžius - prie Pabradės savivaldybės. Likusias pietines seniūnijas galima prijungti prie Šalčininkų savivaldybės (Pagirius gal prie Trakų). Juodšilius, Zujūnus, Avižienius bei galbūt Riešę - prie Vilniaus. Tik va, klausimas ką daryti su Maišiagala, Dūkštomis ir Suderve - jungti prie Nemenčinės ? Nors Širvintos gal tiems miesteliams arčiau, o ir ryšiai didesni

                  Comment

                  Working...
                  X