Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Turizmas Lietuvoje ir pasaulyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Pratęsiant temą -

    Vilnius ieško būdų pasaulyje išgarsėti nemokamai, kaimyninę Varšuvą reklamuoja sužavėti atvykėliai
    Vilnius

    http://www.15min.lt/pasaulis-kisenej...iai-637-522683

    Vėl gi, kodėl Varšuva žavesnė? juk ji pilnai atstatyta po karo...

    Comment


      Šiuo atveju tai negalioja.

      Comment


        Parašė RobertasS Rodyti pranešimą
        Nu tai ir nereikia tokių nesamonių rašyti apie Kauną. Jeigu jau jums nėra ką veikti Kaune, tai nereiškia, kad ir kitiems taip pat.
        Aš ne apie Kauną - ir kas kad Talinas aplenkė Vilnių?
        Parašė udrius Rodyti pranešimą
        ghmmm iš ponų 10 postų 8 įžeidinėjimai. Suprantu, skaudu... Vilnius vėl dugne
        Pakartosiu - ir kas? Nu aplenkė, kitą kartą Vilnius gal aplenks. Gal kai kurie paverks, kai kurie, kaip udrius, piktdžiugiškai pasidžiaugs. Ir kas?
        Paskutinis taisė digital; 2015.08.19, 19:01.

        Comment


          Nesuprantu, kuriu velniu Kauna kisat? Tamstom kompleksas, kad jei Vilnius kazkur nepatenka, tai butina pabrezt, kad Kaunas taip pat? Subreskit mazumele... Be Kauno nepateko dar ir Klaipeda, Panevezys, Kybartai, Vandziogala ir kruva kitu Lietuvos miestu. So what? Vilnius ne vienintelis Lietuvos miestas, deal with it

          Comment


            Adresuok tai Udriui, kuris kaip mažvaikis labai mėgsta ant Vilniaus užvaryt
            You might surprise yourself.

            Miestai.net FB

            Comment


              neriekia pūstis kaip rupūžėms prieš dalgį tai niekas ir nevarys

              Comment


                Kryžių kalnas yra svarbesnis turizmui nei Vilnius? Seriously? Manau ir penktotas galėtų suprasti, kad tai yra nesąmonė LonelyPlanet nuolatos sudarinėja visokių lankytinų vietų top'us, tačiau juk realybėje tie top'ai nesikeičia kas met, Londonas lieka Londonu, Eifelio bokštas lieka eifelio bokštu ir t.t. Tai negi dabar Lonely Planet kas mėnesį spausdins vis tą patį sąrašą? Žinoma jie improvizuoja, ieško naujų kabliukų, naujų įdomybių, neužsiciklina vienoje vietoje. Neperseniausiai tas pats Lonely Planet paskelbė, kad Vilnius šiais metais lankytinų vietų sąraše užima 3 vietą, tai ar tikrai Vilnius pasaulyje 3-čias šiais metais, nurungiantis ir Romą ir Barseloną? Žinoma ne. Tiesiog jie vėlgi improvizuoja. Paimti vieną iš jų daugybės top'ų ir sąrašų, ir iš to pasidaryti išvadas, kad 'kryžių kalnas turizmo srityje nurungė Vilnių' yra visiškas absurdas Jeigu norisi išvadas darytis iš tokių top'ų, tai reikia paimti juos visus ir visų leidynių, ir tada sulyginti, keliuose topuose paminėtas Vilnius, kiek kartų paminėtas Talinas, ir netgi gavus rezultatus į juos reikėtų labai kritiškai žiūrėti.
                Paskutinis taisė Eidvis; 2015.08.19, 19:54.

                Comment


                  Pirmiausia reiktų susitaikyti su faktu, kad Lietuvoje nėra kažkokių labai unikalių objektų. Nerijų panašių kaip Kuršių Europoje yra ne viena, pilių statytų ne Brežnevo laikais šimtai, o religinio fanatizmo apraiška gali būti įdomi tik tokiems patiems religiniams fanatikams.
                  Lietuvai labiausiai trūksta net ne kažkokių išskirtinių objektų, o sugebėjimo prižiūrėti, išnaudoti bei reklamuoti tai, kas yra.
                  Populiariausi Lietuvos turistiniai objektai
                  http://www.tripadvisor.com/Attractio...Lithuania.html
                  Populiariausi Estijos turistiniai objektai
                  http://www.tripadvisor.com/Attractio...s-Estonia.html
                  Nieko toje Estijoje įspūdingiau nėra.
                  Galima palyginti analogiškus Vilniaus ir Talino statinius - televizijos bokštus. Tai estiškasis turi dvigubai daugiau apžvalgų. Tai iš tokių "smulkmenų", sugebėjimo pateikti bei pritraukti viskas ir susideda.
                  O Kryžių kalnas įdomus ne vien tik tikintiems ir tai nėra visai eilinis objektas. Tačiau jei patys lietuviai galvos, kad ten nieko gero, tai juo sudominti užsieniečius bus dvigubai sunkiau.
                  Paskutinis taisė senasnamas; 2015.08.19, 20:18.

                  Comment


                    Na, kunigėliai jau sugadino Kryžių kalną. Kol jis buvo toks kaip yra, natūralus ir palaikomas eilinių žmonelių iniciatyva, tol buvo tikrai įdomus ir unikalus objektas. Dabar, pristačius visokių vienuolynų ar dar ten ko, virto grynai bažnytinės komercijos objektu ir neteko savosios auros.

                    Comment


                      Parašė udrius Rodyti pranešimą
                      Na va, Vilnius kroootas, vilnius geriausias turistinis objekts... Ir pyšt tararai , į 500 lonely planet būtinų aplankyti objektų sąrašą nepatenka. O vat Talino senamiestis patenka. Iš LT patenka tik Kryžių kalnas ir Trakų pilis

                      http://www.delfi.lt/verslas/media/lo....d?id=68776298
                      Ačiū dievui, taip ir toliau, nes nesinori už alų mokėti po 5 eurus.

                      Comment


                        Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                        Taip vadinami turistai iki 30 yra daugiau našta nei nauda. Dažniausiai tai visokie pinigų neturintys studentai ir pan. kontingentas. Gyvena pigiausiuose hosteliuose prie stoties, valgo visokius beliašus, dergia tarpuvartėse. Po kelionės vis tiek nieko neprisimena. Tai kam tokių reikia?
                        Ne geriau piningi, su kuriu atėjimu į barą - kainos pakyla dešimt kartų.

                        Comment


                          Parašė udrius Rodyti pranešimą
                          vadinasi, melejonai skirti Vilniaus reklamai išleisti šuniui ant uodegos ? Kaip čia taip, vilniečiai visai liurbiai, tik šneketi moka kad kooks Wilno krutoi gorod, a turistov chot žop.. jest, o realiai piaro nesugeba padaryti ? Nu vyrai visai jau
                          Jei ir reikia kam reklamuoti, tai tik investuotojams.

                          Comment


                            Parašė andyour Rodyti pranešimą
                            Ne geriau piningi, su kuriu atėjimu į barą - kainos pakyla dešimt kartų.
                            Andyour, tu paskutiniu metu labai skundiesi barų ir panašių vietų kainomis. Nugi nebereikia apie tai rašyti visose diskusijose apie turizmą. Esu tikras, kad forumiečiai galėtų netgi susimesti tau ant alaus kokį kartą į mėnesį, jeigu jau taip blogai su finansais. Gal net ir aš pastatyčiau alaus, kai būsiu Vilniuje kitą kartą

                            Comment


                              /\ aš mėgstų žiūrėti į priekį Tiek, kiek išgeriu alaus, man ir 10eur už bokalą ne kastastrofa būtų. Aš tik norėjau pasidžiaugti, kad mūsų nereklamuoja tiems iš kurių jokios naudos, tik visokių lengvatų prašo, skatina šešėlinę ekonomiką, užima vietą viešmaitinimo įstaigose.

                              Comment


                                Jei kalbėti apie Vilnių iš ES gyventojo pozicijos, jis realiai yra gana paprastas, santūrus europos pakraščio miestas. Ar galėčiau įvardinti jį atrodant kaip europine sostine, tikriausiai ne. Nėra tų gatvių su senais bet aukštais namais kurių pirmas aukštas skirtas komercijai, ne kaip Gedimino prospekto ministerijos su savo cokoliniais aukštais kur niekad nebus nei barų nei parduotuvių. Paprasti namai, paprastos gatvės. Ar europietis čia pamatys kažką naujo, manau nelabai. Britams kažkada kai buvo atvykę labiausiai rūpėjo pamatyt sovietinius rajonus, kaip jie matė per savo Discovery kanalą apie sovietines šalis Tai Ryga, Talinas labiau panašūs į tuos europinius standartus ir deja Vilnius jiems nusileidžia. Net naująja architektūra. Ir net barais, kavinėm.
                                Jei kalbėti apie Lietuvą, kryžių kalnas kažkur buvo ale top 10 oddest places in the world ar kažkas tokio. Tai ne tik religinis reikalas, jis tiesiog įdomus kaip objektas su savo siaurais praėjimais tarp tų kryžių. Bet ten to ėjimo ne tiek daug. O viskas kitkas tame regione praktiškai tuščia. Trakų pilis gal nieko, bet europiniu lygiu vidutiniška. Nida nėra blogas reikalas, bet vėl gi, nėra kažkas išskirtinio.
                                Taigi, nesam labai turistinė šalis. Gal labiau traukiam kelionių entuziastus, kur jau išmynę visus pagrindinius kelius ir ieško kažko nepamatyto arba pvz nori pabūt visose šalyse ir pan. Prieš porą dienų manęs kelio klausė moteriškės, paklausus iš kur, pasirodo iš Brazilijos. Sakė, kad patinka Vilnius, labai gražus miestas. Nors skambėjo kaip išmokta frazė ir sakoma visiems jei kas jų ko paklausia Šiap smagu matyt turistus, bet visad man įdomu, koks buvo jų motyvas atvykti, pagal ką jie išsirinko Lietuvą. Kalbu ne apie rytų bloko turistus.
                                Ir manau jei norim daugiau turistų, reikia kurti jiems veiklą. Gamtą turim paprastą, miestų neperstatysim. Bet galima išrasti įdomios veiklos savo tuose paprastuose miestuose. Kažkada buvau pradėjęs džiaugtis lyg tai atsigaunančia alaus kultūra, bet dabar žiūriu tas blėsta. Nežinau net kodėl, bet turim tiek mažų bravorų tiek šiaip savo to alaus tradicijų ir pan. Taigi, bendrai turistų manau kažkiek turėsim, nebūsim jų siaubiama šalim. Jei norim daugiau - reikia kurti veiklas bei traukos objektus, ko čia gana nedaug.

                                Comment


                                  Parašė dr-rox Rodyti pranešimą
                                  Kažkada buvau pradėjęs džiaugtis lyg tai atsigaunančia alaus kultūra, bet dabar žiūriu tas blėsta. Nežinau net kodėl, bet turim tiek mažų bravorų tiek šiaip savo to alaus tradicijų ir pan. Taigi, bendrai turistų manau kažkiek turėsim, nebūsim jų siaubiama šalim.
                                  Jeigu alumi viliosi, tai ir busime siaubiami. Bus kaip neseniai tie norvegai po senamiestį lakstė ir puldinėjo žmones. Kam mums girtuokliai?

                                  Comment


                                    Turizmas už valdžios lengvatas kuria minimumo vertas padavėjų darbo vietas, paremtas šešėline ekonomika. Čia yra trečiojo pasalio šalių biznis. O tuo tarpu eilniam lietuviui brangsta NT ir viešmaintinimo paslaugos.

                                    Kodėl taip darome? Todėl, kad lietuvių galvose tebėra bukas provincialumas, kad tikrų vertybių ir pinigų gali atvežti tik turtingas turistas iš vakarų. Be turistų Lietuva tik atsilikusi vargša šalis.

                                    Comment


                                      Parašė dr-rox Rodyti pranešimą
                                      ....
                                      Aš tai kiek optimistiškesnis Lietuvos turizmo atžvilgiu Neringos slenkančios kopos - pačios didžiausios Europoje. Tai šiauriausia vieta, kurioje galima pamatyti 'dykumą'. Nebuvau Egipte ir dar niekur kitur neteko matyti kažko panašaus. O dar ir tarp marių ir tarp Jūros su superiniu architektūros paveldu.
                                      Didžiausia problema mano nuomone yra ta, kad nėra sukurta infrastruktūra. Užbėgant kritikams už akių turiu pastebėti, kad Neringos kopas reikėtų kur kas labiau apsaugoti, aptverti visur, kur žmonėms negalima vaikščioti, netgi kokį droną nupirkti kaip kad Palangos gelbėtojams. Apsaugojus gamtą, galima būtų išplėsti Neringos kurortinius miestelius. Ne drausti, o skatinti ateiti verslininkus ir kurti naujas paslaugas, viešbučius ir t.t., žinoma tai zonai turėtų būti taikomi ypatingai aukšti architektūriniai reikalavimai. Apskritai mūsų 100 km. pajūrio ruože sutelpa ne tik Neringa, tačiau ir didžiausias Baltijos jūros rytinės dalies kurortas Palanga. Neseniai atsidarė pirmas pabaltyje Dinozaurų parkas ir labai sėkmingai veikia. Sukūrus infrastruktūrą, išplėtus apgyvendinimo įstaigas, būtų sukurta tokia koncentracija turizmo paslaugų, kokią apskritai vargu ar kur kitur splink visą Baltijos jūrą galima būtų rasti. Tas mažas Lietuvos jūros kranto ilgis taptu privalumu, nes viskas būtų sukoncentruota vienoje vietoje, kas labai patogu užsienio turistams. Taip pat Druskininkai po truputi užsitarnauja neblogą vardą, nors iki tarptautinės arenos jiems dar nemažai trūksta, nepaisant to jie jau dabar veikiausiai gali vadintis didžiausiu ne jūriniu kurortu Baltijos šalyse. Vargu ar tokį netgi kokioje Rusijoje rasi. Nežinau statistikos, tačiau manau, kad kurortų prasme nei Latvija, nei Estija su Lietuva tikrai negali lygintis. Kita kalba yra sostinės, kurios sutraukia didžiąją dalį turistų, dėl ko tie kurortiniai turistai nueina į antrą planą, nors kartais nepelnytai, nes sostinių lankytojai dažniausiai apsiriboja trumpalaike viešnage, kai kurortiniai renkasi ilgesnes atostogas. Apie sostines kita kalba ir šį kart nesiplėsiu, bet viskas bus gerai

                                      Comment


                                        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                        Didžiausia problema mano nuomone yra ta, kad nėra sukurta infrastruktūra.
                                        Šiaip tai turbūt didžiausia turizmo problema Lietuvoje (neskaitant Vilniaus, kur viskas yra more or less ok). Elementariai nesudarytos sąlygos civilizuotai ir žmoniškai lankytis turistiniuose taškuose.

                                        Teko prieš porą mėnesių lankytis kažkokiame piliakalnyje Žemaitijoje. Internete galima rasti šiokios tokios informacijos, tačiau, nuvažiavus į vietą, paaiškėja, kad ten nėra normalaus privažiavimo, ženklų, informacinių stendų, parkingo, pėsčiųjų tako ir išvis nieko, kas turėtų būti turistų lankomame taške. Sugenda nuotaika ir tiesiog norisi iš tokios vietos kuo greičiau dingti. Ir panašiai būna prie daugelio nelabai "centrinių" lankytinų objektų.

                                        Čia reiktų mokytis iš kitų Europos šalių (gal netgi Lenkijos. Nors ką čia Lenkija, netgi Baltarusija šiuo požiūriu turbūt atrodo geriau). Keliaudamas, tarkim, kokioje Vokietijoje dar iki kur nors nuvažiuodamas jau daugmaž žinai, ko galima tikėtis: parkingo, tuoleto, informacijos ir visų kitų elementarių dalykų, kurių gali prireikti ten niekada nebuvusiam užsieniečiui turistui, neturinčiam daug žinių apie tą vietą. Tai yra gana elementarūs marketingo dalykai, kuriuos savo veikloje turi suprasti įgyvendinti už turizmą atsakingos šalies institucijos.
                                        Paskutinis taisė John; 2015.08.20, 01:22.

                                        Comment


                                          /\Dar tualetai poilsio aikštelėse. Grįžom keltu iš Švedijos, važiuojam kažkur tarp Pasvalio ir Panevėžio, vaikas norį į tualetą. Kažkaip prie gero greit priprantama, tai sustojau taip vadinamoje poilsio aikštelėje. Ten ne tai, kad tualetas užšiktas, ten jau paskutiniai keli metrai tako užšikti ir šabakštynai šalia tako irgi.
                                          Galbūt tai iš dalies paaiškina, kodėl Lietuvoje vasarą keliuose kokį 1000 kartų mažiau kemperių ir namelių ant ratų nei Švedijoje.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X