Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Turizmas Lietuvoje ir pasaulyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Švedija turi 15 UNESCO objektų, Čekija - varganus 12. Get in, faktų mėgėjau.

    O šiaip manau arba miestas trolina, arba nelabai supranta, apie ką kalba. Arba ir viena, ir antra drauge.
    Got sun in my face, sleeping rough on the road

    Comment


      Parašė miestas

      Netrolinu.
      Kažkaip 99,9% temos lankytojų mano kitaip

      Švedija yra daug didesnė už Čekiją. O ir šiaip, žmonės lankosi ne tik Unesco objektuose. Ką gali Švedija pasiūlyti turistui, tai čia jau reikėtų klaust Silberio.
      You might surprise yourself.

      Miestai.net FB

      Comment


        Gana taikliai Švedijos turtistinio sektoriaus privalumai bei trūkumai apibūdinti Baliečio pranešime. Pagrindiniai traukos objektai yra sostinė Stokholmas bei Mälaren ežero apylinkės. Antrasis pagal dydį miestas Geteborgas taip pat tampa populiariu turizmo centru (buvęs industrinis miestas ir didžiausias uostas šiuo metu garsėja bene geriausiu naktiniu gyvenimu ir pramogomis bei kavinių kultūra). Na, o Malmė yra įdomi kaip tvarios architektūros pavyzdys (dažnai turistai, atvykstantys į Kopenhagą, apsilanko ir šiame mieste). Be to, tik vykstant per Malmę sausuma galima pasiekti kontinentinę Europą. Taip pat gausiai lankomi žiemos turizmo kurortai, pvz. Åre (didžiausias tokio tipo kurortas Skandinavijoje, kuriame vyko ir tarptautinės varžybos).
        Gamta Švedijoje labai įvairi - nuo balto smėlio paplūdymių ir lygumų Skonės grafystėje, didelių ežerų ir šcherų pakrantėse iki itin mažai žmonijos paliesto kalnų kraštovaizdžio šiaurės srityse. Taip, kai kurie Švedijoje esantys UNESCO paveldui priskiriami objektai galbūt nėrai labai įdomūs, tačiau šalyje gausu nacionalinių parkų ir draustinių, kurie verti dėmesio. Pavyzdžiui, pirmasis Europoje nacionalinis parkas Sarek, esantis Norrbotten grafystėje:


        Stony lake by kari siren, on Flickr

        taip pat ten galima pamatyti vieną gražiausių deltų - Rapa delta


        Sarek – Europe’s last wilderness by Johannes Jansson, on Flickr


        Rapa river branch, Sarek N.P. by Johan Assarsson, on Flickr

        Taip pat įgudę kalnų laipiotojai jėgas gali bandyti ilgame maršrute Kungsleden. Priedo, šiaurės Švedijoje galima susipažinti su mažos klajoklių tautos, samių, kultūra ir papročiais.
        Daugiau informacijos apie Švedijos gamtą ir kai kuriuos lankytinus objektus galite rasti šioje temoje.

        Džiugu, kad Švedija, nepaisant brangumo, tampa vis patrauklesne šalimi turistams (ypač kinams, amerikiečiams ir australams). Tačiau nacionalinio šalies turizmo sektoriaus strategų teigimu, valstybė dar neišnaudojo viso potencialo. Ar pigesnis alkoholis pritrauktų daugiau lankytojų? Galbūt. Kai kurie regionai garsėja savo vienetine produkcija (įstegti turizmo objektai viskio, vyno gurmanams).
        Paskutinis taisė Silber418; 2013.09.09, 23:11.

        Comment


          Parašė miestas
          O būtent tu ir esi tie 99,9% temos lankytojų, kas visai ne troliškas pareiškimas.

          Geriau panagrinėtum abiejų šalių turistinį potencialą, lankytinus objektus ir jų lankomumą, pateiktum trumpą abiejų šalių palyginimą, užuot paspaminęs temą. Tada ir nuspręstume kas yra kas turizmo pasaulyje ir kokių slaptų turistinių ginklų turi skandinavai. Taigi, welcome

          Dabar gi tiesiog konstatuoju plačiau žinomus faktus, kurių niekaip nepaneigei, nes išvis nieko nepasakei šia tema.

          Gal tu apsiramink, laido riteri? Atsibodo jau visiems tai, kad tu pastoviai vaidini baisiai kietą. Pats savo žodžių jokiais faktais negali įrodyt, o ant kitų tai varai.

          Apie Švedijos turizmo potencialą gan aiškiai parašė silber ir balietis. Ko tau dar trūksta?
          Paskutinis taisė spirit; 2013.09.09, 23:02.
          You might surprise yourself.

          Miestai.net FB

          Comment


            Parašė miestas
            Netrolinu. Rimtai įdomu kas čia per "statistika"
            Statistika pateikė Pasaulio Turizmo Organizacija. Manau, kad tos organizacijos pateikti duomenys patikimesni negu forumiečio miestas subjektyvūs palyginimai.
            Beje, Stokholme praėjusiais metais apsilankė 8 mln. turistų, o visoje šalyje užregistruota apie 24 mln. turistų (skaičiuojant visus atvejus).
            Vasaros metu dauguma vietos gyventojų išvyksta į vasarnamius salose, tad miestų gatvėse dauguma yra turistai (išskyrus priemiesčius).

            Comment


              Parašė balietis Rodyti pranešimą
              Tai aišku, kad tavo nuojauta yra daug patikimesnė už oficialią čekišką statistiką. Dėl Graikijos tai nesistebiu, nes koks durnius ten gali oficialiai deklaruoti pajamas iš apnakvyndinimo, kai šitokia krizė siaučia.
              Dėl Lenkijos, tai beveik visi mano pažįstami, kurie važiuoja vasarą atostogų į Italiją/Prancūziją/Bulgariją ir t.t. arba žiemą slidinėti, neišvengiamai pakliūna į lenkišką statistiką. Kai kurie, tiesa, įsigudrina pervažiuoti visą Lenkiją be nakvynės. Dabar jau su tuo paprasčiau, nes lyg ir keliai smarkiai pagerėjo.
              Dėl Lenkijos tikrai nėra ko stebėtis. Tai tranzito šalis. O kadangi ji yra gana didelė, tai neišvengiamai daug tranzitinių keleivių yra priskaičiuojami kaip turistai. Aš pats taip netyčia tik pravažiuodamas pro šalį be didesnių intencijų ten kaip nors turistauti, bent 4 kartus buvau apskaičiuotas kaip "užsienio turistas".

              Dėl Švedijos irgi nieko keisto. Spėju, turtingi Norvegai ten važiuoja "pigiai" apsišopinti. Štai tau ir keli milijonai turistų kasmet.

              Comment


                Prie visų jau išvardintų pridėkime amerikiečius, australus, kiniečius, indus bei rusus. Taip, rusų pastaraisiais metais Švedijoje apsilanko pakankamai daug.
                Beje, pats Stokholme esu sutikęs turistaujantį brazilą, kuris keliavo po valstybes, esančias aplink Baltijos jūrą. Jis buvo aplankęs Estiją ir Latviją, o Lietuva jam buvo neįdomi. Ups..

                Comment


                  Parašė miestas
                  Ir ačiū jiems už diskusijos plėtojimą ir normalų bendravimą.
                  Tavo gi dvi isteriškos žinutės ir jų informacinė vertė lygi 0 (nuliui), kaip ir dauguma tavo "dalyvavimo" forume, tad truputį atsigauk, internetinis sensėjau.
                  Prašaisi bano, žmogau už asmeniškumus ir nesugebėjimą priimt kritikos. Oj prašaisi.

                  Skaičiuojami, ko gero, individualūs turistai, ne nakvynių skaičius, o galbūt žmonės, kirtę sieną (tokiu atveju vien lietuvių "turistų" kasmet Gudijoj būtų keli milijonai)?
                  Tai jei aš, važiuodamas į vienadienę komandiruotę į užsienį, be nakvynės, turėčiau vadint save turistu? Tada tie skaičiukai prie kiekvienos šalies būtų n kartų didesni.

                  Beje, iš kur pas estus tiek milijonų? Pusantro karto daugiau už Lietuvą. Negi suomiai pas juos praleidžia po parą ir daugiau ar vėl skaičiavimo metodika (suomiai, trumpam kirtę sieną dėl pigesnio alkoholio; Suomijoj apsigyvenę estai grįžinėja namo; o gal tolimesnių šalių kruizai; bei Peterburgo keliautojai per Naujuosius metus ir Gegužės 9 kurie ten leidžia baisiai daug laiko, o skaičiuojamos naktys; o gal rusai buvę taliniečiai grįžta atostogų pas gimines Estijoj iš Rasiejos)?
                  Na, estai gi turi gan gerą susisiekimą su suomiais ir švedais, be to, Estijoj viskas pigiau, tai kodėl jiems neatvykti su nakvyne į tą Estiją?
                  You might surprise yourself.

                  Miestai.net FB

                  Comment


                    Parašė miestas
                    Suprantama, juk tikriausiai tai buvo Andre Lima Dos Santos, daugiau nei dešimtmetį gyvenantis Vilniuje. Ups.

                    Ar čia Paulinho neatpažinai?
                    Trolololol.. Nepyk, bet neįdomu su tavimi diskutuoti.

                    Comment


                      Parašė spirit Rodyti pranešimą

                      Na, estai gi turi gan gerą susisiekimą su suomiais ir švedais, be to, Estijoj viskas pigiau, tai kodėl jiems neatvykti su nakvyne į tą Estiją?
                      Suomiai sudaro liūto dalį. Kai kurie estai nėra labai patenkinti suomių viešnagėmis...
                      Lietuvoje tas pats su ±680 000 baltarusų.

                      Comment


                        Viskas logiška ir suprantama. Blogas tas turizmo sektoriaus darbuotojas, kuris skirsto turistus ir pan. Taip, geografinė valstybės padėtis turi nemažai takos turizmo sektoriaus plėtrai, tačiau ir tai ne visais atvejais yra kliūtis.

                        Comment


                          Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
                          Prie visų jau išvardintų pridėkime amerikiečius, australus, kiniečius, indus bei rusus. Taip, rusų pastaraisiais metais Švedijoje apsilanko pakankamai daug.
                          Beje, pats Stokholme esu sutikęs turistaujantį brazilą, kuris keliavo po valstybes, esančias aplink Baltijos jūrą. Jis buvo aplankęs Estiją ir Latviją, o Lietuva jam buvo neįdomi. Ups..
                          Šiaip LV ir EST labiausiai piarinasi iš visų Baltijos valstybių. Pvz, Estija man visiškai nepatiko ir tas jų "šiaurietiškumo" mitas subliuško dar prieš kokius trys metus. Skirtumai tarp jų ir mūsų yra minimalūs, o kai eina kalba apie architektūrą, tai jiems siūlydavau pažiūrėti į Vilniaus projektus Tiesiog jie sugeba save pateikti kaip progresyvų pavyzdį ir ypač tą daro Šiaurės šalyse. Jų "įiaurietiškumo" argentavimai taipogi lengvai paneigiami (neretai estai akcentuoja Lietuvos nepriklausymą atitinkamai erdvei, pabrėždami kultūrinį momentą).
                          PR nėra blogai - to trūksta lietuviams ir apie tai dar vakar rašiau.
                          Pvz., Ilvesas yra jų PR simbolis. Man patinka jo pozavimas per tokius renginius kaip Tallinn Music Week ir kt.. Grybauskaitė neatsilieka, ypač platesniame kontekste, tik jį matyt užkietėjusi politikė.. Kita vertus, turėti moterį Prezidentę mums tik naudą

                          Lietuva galėtų būti patrauklesnė už visas Baltijos šalis, bet...čia vieta ne kalboms, o darbams..Pastebėjau, kad ir čia nededamos pastagos pritraukti tuos pačius skandinavus...

                          Comment


                            Parašė miestas
                            Nepyk, bet 99,9% forumo narių Švedija taip pat nėra įdomi ar patraukli kad ir kiek tūkstančių žinučių prirašytum. Jie taip pat negauna algos kaip tu iš švedų propagandos ir turizmo ministerijos.
                            O man ji patraukli ir įdomi, todėl mielai dalinuosi informacija ir žiniomis apie šią šalį nedirbdamas turizmo mnisterijoje ir negaudamas jokio atlygio iš jos. Be to, (vis dar) tikiu, kad šis forumas yra pakankamai demokratiškas ir tiems, kam įdomi/aktuali mano pateikiama informacija, perskaito ir net įvertina pranešimus.

                            P.S. keista, kad nepuolei kritikuoti mažos, nereikšmingos ir niekam neįdomios Rusijos, kaip SSC forume. Juk čia nedalyvauja tau greitai argumentuotą atsakymą (atkirtį) galintys parašyti rusai.

                            Comment


                              Parašė miestas
                              Nežinau kas tas SSC ir Rusija man nėra įdomi (išskyrus gamtą toli Rytuose ir Šiaurėje turistui nelabai yra ką žiūrėt), bet kiek supratau iš forumo, pats esi rusų tautybės ir jai atstovauji. Nors labiau norėtum tapti švedu. O šiaip kiek matau, pastoviai dergi Lietuvą daugely temų.
                              Seniai taip skaniai nesijuokiau iki isterijos

                              Tiesą pasakius, aš neprisimenu, kad jis, tarp savo postų apie Švediją, būtų parašęs kažką negražaus apie LT.
                              You might surprise yourself.

                              Miestai.net FB

                              Comment


                                Parašė miestas
                                Nežinau kas tas SSC ir Rusija man nėra įdomi (išskyrus gamtą toli Rytuose ir Šiaurėje turistui nelabai yra ką žiūrėt), bet kiek supratau iš forumo, pats esi rusų tautybės ir jai atstovauji. Nors labiau norėtum tapti švedu. O šiaip kiek matau, pastoviai dergi Lietuvą daugely temų.
                                SSC - tarptautinis šio forumo analogas, kur buvai "išsiųstas atostogų" jau daugelį kartų. Ten vis dergi Rusiją ir išdidžiai aprašai bažnyčių plyteles ir "svarbius" istorinius faktus su min. 25 nutraukų eile viename pranešime. Nepyk, bet negalėjau to neparašyti.

                                P.S. Lietuvą aš myliu, nes joje gimiau ir užaugau. Tačiau gyvenimui pasirinkau kitą šalį.
                                Paskutinis taisė Silber418; 2013.09.10, 01:14.

                                Comment


                                  Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
                                  SSC - tarptautinis šio forumo analogas, kur buvai "išsiųstas atostogų" jau daugelį kartų. Ten vis dergi Rusiją ir išdidžiai aprašai bažnyčių plyteles ir "svarbius" istorinius faktus su min. 25 nutraukų eile viename pranešime. Nepyk, bet negalėjau to neparašyti.



                                  Nors žinau, kad adminai tai ištrins, bet negaliu susilaikyt.
                                  You might surprise yourself.

                                  Miestai.net FB

                                  Comment


                                    Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
                                    Lietuvą aš myliu, nes joje gimiau ir užaugau. Tačiau gyvenimui pasirinkau kitą šalį.
                                    Jeigu myli Lietuvą, prašom sugrįžti gyventi. Jeigu gyveni kitoje valstybėje, reiškia tu myli tik tą valstybę.
                                    Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                                    Comment


                                      Parašė D.P Rodyti pranešimą
                                      Suomiai sudaro liūto dalį.
                                      Estijos 2012 m. turizmo statistika.

                                      1.87 million foreign tourists stayed overnight in the accommodation establishments of Estonia in 2012. Their number increased by 3.6% or by 65,600 compared with 2011. The number of nights spent was 3.82 million (2% up on 2011).

                                      In 2012 the number of tourists from the largest source market, Finland, amounted to 829,225 (-1.4%) and their overnights to 1.65 million (-1.5%).

                                      The number of Russian tourists staying at accommodation establishments in 2012 – 266,192 – was 62,988 more than a year ago (+31%). The number of Russian overnights amounted to 593,783, increasing by 25% compared with the exceptionally strong figures a year ago.
                                      http://static2.visitestonia.com/docs...stonia2012.pdf

                                      Comment


                                        Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                        Jeigu myli Lietuvą, prašom sugrįžti gyventi. Jeigu gyveni kitoje valstybėje, reiškia tu myli tik tą valstybę.
                                        Čia panašiai kaip ir žmonių tarpusavio santykiuose, moteris myli vieną vyrą, bet teka už to, kuris turi daugiau pinigų
                                        Flickr

                                        Comment


                                          Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                          Jeigu myli Lietuvą, prašom sugrįžti gyventi. Jeigu gyveni kitoje valstybėje, reiškia tu myli tik tą valstybę.
                                          Kas čia dabar per briedas?

                                          Tai vadovaujantis tokia retorika, jeigu myli savo miestelį, kaimą ar kokį nors vienkemį, kuriame gimei, privalai važiuoti gyventi atgal, nes juk kitaip tu jo tiesiog nemyli!

                                          Beje, kalbant apie Švedijos turistų skaičių niekas kažkodėl apie verslo keliautojus nepagalvojo, ne visi tik į senamiesčius ir pilis paspoksoti atvyksta, didelė dalis keliautojų atvyksta į bet kokią šalį būtent darbo reikalas.. Tokių neabejoju, kad Švedijoje daug daugiau nei Čekijoje. Gerokai skiriasi svarba ir svoris ekonomikų.
                                          Paskutinis taisė pauliaK; 2013.09.10, 08:28.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X