Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Turizmas Lietuvoje ir pasaulyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    kai pirmąkart perskaičiau, pagalvojau, kad čia balandžio 1-osios pokštas (tądien buvo publikuotas straipsnis diena.lt), dabar žiūriu, kad rimta čia. Džiugu. Vieni aišku kritikuos, kad tai tik dėl paslaugų pigumo ir pan. whatever iš tikrųjų. Kaunui reikia išlaikyti šią poziciją. o siekiant pritraukti dar daugiau turistų, vasaros metu pasiulyti alternatyvių renginių, kultūros, alko, muzikos ir pan. Galbūt jau pasikartosiu, bet išlaikyti turistus vienoje konkrečioje vietoje nedidelėje valstybėje manyčiau yra gana sudėtinga; tie patys ispanai po poros dienų jau šmirinėja Vilnaius gatvėse, geria Gediminkėje ar važiuoja ilsėtis į Druskininkus. Nauda visia Lietuvai, bet galvoju,kad Kaunui reikia padidinti renginių-atrakcijų skaičių. Pas mus nėra prasti renginiai, kainos kokybės santykis nėra žemas. Eurobasket gali tapti puiki proga "atlaisvinant" fantaziją ne tik Kaunui ir Vilniui, bet ir kitiems miestams.

    Comment


      http://www.pinigukarta.lt/blog/ekono...usi-kliedesiai

      Gal vietomis ir per riebiai (aviaMėslita) bet labai neblogas straipsnis, su "common sense"
      You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

      Comment


        Parašė zanaz Rodyti pranešimą
        http://www.pinigukarta.lt/blog/ekono...usi-kliedesiai

        Gal vietomis ir per riebiai (aviaMėslita) bet labai neblogas straipsnis, su "common sense"
        Užkalniško stiliaus provokacinis straipsnis - bet pagrindinė mintis iš esmės teisinga.

        Manau, kad neišvengiamai visada (bent jau iki kol klimatas ženkliai nepasikeitė) lietuviai turistai daugiau pinigų išleis užsienyje nei užsieniečiai turistai Lietuvoje (taigi turizmo bendra įtaka minusinė).

        Comment


          Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
          Užkalniško stiliaus provokacinis straipsnis - bet pagrindinė mintis iš esmės teisinga.

          Manau, kad neišvengiamai visada (bent jau iki kol klimatas ženkliai nepasikeitė) lietuviai turistai daugiau pinigų išleis užsienyje nei užsieniečiai turistai Lietuvoje (taigi turizmo bendra įtaka minusinė).
          Tai ką dabar daryti, kad ta įtaka būtų kuo mažiau minusinė? Patiems nebekeliauti, ar plėtoti turizmą?
          Flickr

          Comment


            Parašė zanaz Rodyti pranešimą
            http://www.pinigukarta.lt/blog/ekono...usi-kliedesiai

            Gal vietomis ir per riebiai (aviaMėslita) bet labai neblogas straipsnis, su "common sense"
            Eilinė priežastis gauti honorarą už nieką. Šiaip, nemėgstu aš tos "Pinigų kartos", visiškos vidutinybės ten dirba.

            Comment


              Parašė oranger Rodyti pranešimą
              Eilinė priežastis gauti honorarą už nieką. Šiaip, nemėgstu aš tos "Pinigų kartos", visiškos vidutinybės ten dirba.
              Labai teisingai viskas ten parašyta; kritiškai, su humoru, bet blaiviai.
              Paskutinis taisė Lettered; 2011.04.05, 14:38.
              Flickr

              Comment


                Tiesos Uzkalnio kliedesiuose yra... Bet nezinau, kaip jis su savo knygele uzsirekomendavo reputacija, tai dabar panasiais straipsniais ir kliedesiais Bartkaus bloge ja svaisto... Labai daznas jis veikejas Bartkaus bloge, tai jis ten Ryanair CEO geba lyginti su Meslitos Saulium Poska, o imones minetas gretinti, o sis palyginimas ir parodo jo lygi, kai nesugeba skirti kieto issimokslinusio finansininko-marketingisto generuojancio multimilijoninius pelnus nuo kazkokio humoro personazo
                Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

                Comment


                  Užkalnis mėgsta provokuoti. SU kai kuriais teiginiais galima sutikti, su kai kuriais - pasiginčyti. Kita vertus, demistifikuoti ar kritiškai pasižiūrėti į save kartais gali būti sveika. bet tai jo subjektyvi nuomonė.
                  Buvau nustebęs, kai vienas iš Vilnaius B&B (Bed and Breakfast) pateko į The Guradian sudarytą geriausiųjų sąrašus. (http://www.guardian.co.uk/travel/200...bs-best-europe)

                  man asmeniškai visad įdomiau išgirst svečio nomonę.Pavyzdžiui http://www.guardian.co.uk/travel/200...breaks.vilnius

                  Comment


                    2011-04-27, 19:34
                    Neringoje aptikta gydomojo purvo ir mineralinio vandens
                    Mokslininkams Neringoje radus ir mineralinio vandens, ir gydomojo purvo, siūloma Nidoje steigti Jūros terapijos centrą.

                    Tai sakoma Neringos kurortologinių išteklių įvertinimo ir panaudojimo sveikatinimo srityje galimybių studijoje. Ją Neringos savivaldybės užsakymu atliko Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto Rekreacijos ir turizmo katedros mokslininkai.
                    http://klaipeda.diena.lt/naujienos/l...vandens-348321
                    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                    Comment


                      Aš jau esu rašęs apie tą ypatingą lietuviškosios turizmo informacijos stilių. Kai poetiškai aprašinėjamas upės vingis ir girios ošimas, pasakojamos pagoniškos legendos, išsamiai aprašomos miestelio istorijos peripetijos 16 amžiuje, pateikiama išsami 19 amžiaus statistika - bet pamirštama parašyti, ką toje vietoje DABAR galima pamatyti ir kaip tuos objektus rasti.

                      Vakar radau (ir teikiu jūsų dėmesiui) tiesiog tobulą šio stiliaus pavyzdį. Vilkaviškio turizmo ir verslo informacijos centro aprašymas turistams apie Vilkaviškio miestą. Ilgiausias tekstas, o apie tai, ką galima pamatyti Vilkaviškio mieste - LYGIAI VIENAS SAKINYS pačiame gale.

                      http://www.vilkaviskisinfo.lt/2254/=...o-miestas.html
                      Vilkaviškis yra vienas senesnių Sūduvos miestų, istorijos metraščiuose minimas nuo XVI a. pradžios. 1660 m. Vilkaviškiui buvo suteiktos Magdeburgo teisės. Miestas įsikūrė Šeimenos ir Vilkaujos upių santakoje. Jame gyveno daug pirklių, amatininkų, nes per Vilkaviškį ėjo kelias į Prūsiją. Didžioji bendruomenės dalis buvo žydai, todėl Vilkaviškyje stovėjo viena seniausių ir gražiausių Lietuvoje medinių sinagogų, statyta daugiau kaip prieš 400 metų.

                      Vilkaviškio miestui herbas buvo suteiktas 1697 m. rugsėjo 19 d. Herbo simbolį nulėmė ta aplinkybė, kad Vilkaviškiui tapti miestu padėjo didikų Pacų giminė. Šios giminės herbe nuo seno vaizduojama dviguba sidabrinė lelija raudoname lauke. Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės iždininko St. Paco ir jo sūnaus kanclerio Kristupo Paco garbei ir teisėms į miestą pažymėti Vilkaviškio herbas panašus į Pacų herbą. Ši parinkta simbolika tik patvirtina, kad jo savivaldos teisių ir heraldikos iniciatoriai buvo Lietuvos didikai Pacai. Lelija heraldikoje gėrio, vilties, dorovingumo ženklas. Balta spalva simbolizuoja skaistumą, mėlyna – didingumą ir grožį. Herbo skydo forma, smailėjanti į apačią, pabrėžia jo kilmę iš Prancūzijos.

                      Vilkaviškio dvaras galėjo būti įkurtas po 1744 m. Panaikinus baudžiavą dvaru imta vadinti tik dvaro sodybą su tam tikru žemės plotu. Vilkaviškio dvare 1812 m. birželyje apsistojęs Prancūzijos imperatorius Napoleonas miesto laukuose surengė kariuomenės paradą ir paskelbė atsišaukimą – faktišką karo pradžios paskelbimą Rusijai. Pasakojama, kad Napoleonas pažadėjęs, jei laimės karą prieš Rusijos imperiją, Vilkaviškį padarysiąs mažuoju Paryžiumi. Napoleono buvimą mūsų mieste beveik pusantro šimto metų priminė liepa kurijos sode ir girnų akmens stalas, prie kurio sėdėjo imperatorius. Šiandien tai byloja tik nuotraukose įamžintos istorijos relikvijos. Tačiau netoli Gižų pieninės yra kauburys, kurį anot pasakojimų šalmais supylė Napoleono kariai – mat ten stovėjęs imperatorius ir žvelgęs į pražygiuojančias armijos voras. Prie plento iš Vilkaviškio į Pilviškius, maždaug už pusantro kilometro nuo miesto, alyvom ir brūzgais apaugusios rėpso pamirštos mirusių Napoleono karių kapinaitės. Pirmojo pasaulinio karo metais dvare gyveno vokiečiai. Vėliau dvarą su 80 ha žemės nupirko kunigai, kadangi šalia buvo kunigų seminarija. Dvare įsikūrė Vilkaviškio vyskupijos kurija, čia gyveno vyskupai. 1940 m. dvaras buvo likviduotas, vykdant sovietinį žemės reformos įstatymą. Antrojo pasaulinio karo metais dvaras buvo tuščias, po karo įsikūrė Vilkaviškio tarybinio ūkio administracija.
                      Carinės Rusijos laikais Vilkaviškis, būdamas Mažosios Lietuvos pasienyje, tapo svarbiu gabenamos draudžiamos lietuviškos spaudos platinimo centru. 1926 m. Vilkaviškis tapo vyskupijos centru, o parapijos bažnyčia – katedra. Antrojo pasaulinio karo metu Vilkaviškis buvo sugriautas, išliko tik 10 procentų pastatų, liko nenukentėję tik 48 pastatai. Neveltui tų dienų armijos laikraščiuose mūsų miestas vadinamas „Mažuoju Stalingradu“. 1950 m. panaikinus apskritis, Vilkaviškis tapo rajono centru. Daugelis gyvenamųjų namų imta statyti tik šeštojo dešimtmečio pabaigoje ir septintojo pradžioje. Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, 1991 m. atstatytas Nepriklausomybės paminklas, 1996 m. atidengtas J. Basanavičiaus paminklas, 1998 m. – V. Kudirkos paminklinis biustas. Tais pačiais metais atstatyta Vilkaviškio katedra.

                      Apie suvalkiečius sukurta daug šmaikščių anekdotų. Žiūrėk, kad krimstels, tai neturi akių kur dėt. Mes lyg kokie bulgarų gabroviečiai: savanaudžiai, godai, nevėkšlos (mat kaimuose pirčių nebūta). Nors Vilkaviškis pačiame Suvalkijos centre, apie save, žinoma, suvalkiečiai galvoja geriau. Pats Vilkaviškis, kaip miestas, niekad nebuvo Lietuvoje garsus. Tačiau apskrityje išvydo pasaulį tiek būsimųjų garsenybių, kad gali pavydėti kiti rajonai. Tai dr. J. Basanavičius (Ožkabaliai), dr. V. Kudirka (Paežeriai), S.Nėris (Alvitas-Kiršai). Ir koks paradoksas - ne ką apie Vilkaviškį nutuokdavo daugelis kitų apskričių gyventojų - yra toks, ir tiek, - tačiau kiekvienas šviesesnis Lietuvos žydas žinojo, jog „seniausias ir brangiausias Lietuvoje žydų Šventraščio rankraštis“ saugomas Vilkaviškio sinagogoje. Vilkaviškiečiai gali pasigirti, kad Virbalyje žemės turėjo net pats Martynas Mažvydas. Miesto laukuose Napoleonas paskelbė karą Rusijai. Todėl Vilkaviškį mini ir L.Tolstojus.

                      Vilkaviškis išaugo iš kaimo, įsikūrusio XVI a. antroje pusėje Birštono girios vakariniame pakraštyje, Vilkaujos ir Šeimenos santakoje. Pro jį ėjo kelias iš Kauno į Prūsiją. Miesto pavadinimas kildinamas iš gyventojo, pavarde Vilkas ar Vilkaujiškis, atsikėlusio iš anapus Nemuno, arba nuo Vilkaujos upelio. Apie Vilkaviškį esti daug padavimų. Štai vienas padavimas apie Vilkaviškį:

                      „Lygus Sūduvos kraštas senovėje miškais liūliavo. Jis buvo ir priešams, ir saviems neprieinamas. Tik vėliau žmonės pradėjo tuos miškus retinti, kurti naujas sodybas. Mažėjo Sūduvos miškai, lietuvio kirvio paliesti, bet vis dar liko jo dideli plotai: nuo Prienų, dabartinės Marijampolės, vokiečių sienos ligi Nemuno ėjo miškai. Tuos miškus raižė upeliai, juose telkšojo pelkės ir balos. Ne kartą į šiuos miškus atkreipdavo akį lietuvis, ieškodamas naujų sodybų, ne kartą į juos mėgino įžengti drąsus medžiotojas, bet jų gilumą kas galėjo pasiekti? Tačiau atsirado vienas drąsuolis, leidosi į miško gilumą, nebijodamas pelkių, nebijodamas žvėrių. Ilgai klajojęs, rado vieną aiškesnę vietą - dviejų nedidelių upelių santaką(gal tai vieta, kur dabar stovi viešoji biblioteka. Prie jos netoli buvo plati aukštumėlė, ir čia nutarė perkelti savo sodybą. Grįžęs saviškiams papasakojo apie naujai atrastą sodybą, tik baisėjosi vieno dalyko - daugybės vilkų.
                      - Prie to upelio tikra vilkauja, tiek daug vilkų.
                      - Tai mes į tą vilkaują ir eisime gyventi? - klausė kiti šeimos nariai.
                      Ir teko artimesniajam prie aukštumėlės upeliui Vilkaujos vardas.
                      Atsiskyrė viena šeimyna, nuėjo į miško tamsumas ir su kitais žmonėmis retai tepasimatydavo.
                      Ir kiti žmonės ne pavarde tą žmogų žinojo, tik kaip Vilkaujos gyventoją. Netrukus jo sodyba išsikirto skynimus, išplėšė kelmus, o šioje žemėje atsirado derlingos varsnos. Ir pasklido apie tą Vilkaujiškį, Vilkaujos gyventoją, gandas po plačias apylinkes, pasiekė net aukštus ponus. Išsirengę į medžioklę jie ir panoro pamatyti tą vienišą girių gyventoją, žmonių vadinamą Vilkaujiškį.
                      Nuo tada Vilkaujiškis džiaugėsi, gėrėjosi ne tik savo sodyba, bet ir brangiais svečiais.
                      Bėgo metai, miškai siaurėjo, atsirado ir daugiau toje vietoje gyventojų, bet visi tik Vilkaujiškį težinojo. Tada atsirado į didėjančią sodybą naujų kelių, pro ją keliavo iš Prūsų į Kauną, iš Sūduvos gilumos į panemunes. Žmonės toli toli žinojo Vilkaujiškį, net už Lietuvos sienų, tik daug daug kas nežinojo, kad tuo vardu buvo vadinamas pirmasis tos vietos gyventojas.
                      Taip atsirado Sūduvos žemėlapy nauja vieta – Vilkaujiškis, tik ne ilgam: sunkų Vilkaujiškio tarimą imta keisti į lengvesnį, sklandesnį, ir netrukus visi žmonės mielai sutiko perkrikštytą – Vilkaviškį.“

                      Pačiame Vilkaviškyje nedaug ką galima aplankyti, bet yra išlikusių senų namų, naujai pastatytų paminklų, katedra, bažnyčia, dvaras ir t.t.

                      Comment


                        Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                        Aš jau esu rašęs apie tą ypatingą lietuviškosios turizmo informacijos stilių. Kai poetiškai aprašinėjamas upės vingis ir girios ošimas, pasakojamos pagoniškos legendos, išsamiai aprašomos miestelio istorijos peripetijos 16 amžiuje, pateikiama išsami 19 amžiaus statistika - bet pamirštama parašyti, ką toje vietoje DABAR galima pamatyti ir kaip tuos objektus rasti.

                        Vakar radau (ir teikiu jūsų dėmesiui) tiesiog tobulą šio stiliaus pavyzdį. Vilkaviškio turizmo ir verslo informacijos centro aprašymas turistams apie Vilkaviškio miestą. Ilgiausias tekstas, o apie tai, ką galima pamatyti Vilkaviškio mieste - LYGIAI VIENAS SAKINYS pačiame gale.
                        Kažkas atliko darbą. Nukopijavo miestelio istoriją ir pabaigoje nuo savęs parašė sakinį, kuris galėtų tikti į temą "Šiaip linksma" (Arba "Šiaip liūdna", čia jau kaip pažiūrėsi)...

                        Comment


                          Sužavėti „Travel Channel“ grįžta į Lietuvą

                          Prieš du metus sėkmingai sukūrę filmą apie Lietuvą, kurį transliuos dar porą metų, visame pasaulyje žinomas kelionių TV kanalas „Travel Channel“ pirmadienį atvyko čia kurti dar vieno filmo apie mūsų šalį.

                          „Didžiulę auditoriją visame pasaulyje turinčio TV kanalo dėmesys mūsų šaliai – puikiausia reklama, padidinsianti Lietuvos žinomumą ir patrauklumą daugelyje kraštų. Džiaugiamės, kad tikrai galinti pasirinkti, kur keliauti, ši kūrėjų komanda dar kartą atvyko čia ir garsins mūsų šalį dar penkerius metus,“ – teigė Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos (VTD) direktorė dr. Raimonda Balnienė.

                          Kelionių kanalo „Travel Channel“ kūrybinė grupė jau vakar pradėjo filmavimo darbus, kurie tęsis iki gegužės 17 dienos. Valandos trukmės filme „Third class traveler“ kūrėjai siekia atskleisti mūsų tautos veidą, susipažinti artimiau su kuo daugiau žmonių, su jais bendrauti ir per žmones pažinti mūsų kraštą.

                          „Travel Channel“, antrą kartą atvykę į Lietuvą, keičia filmo koncepciją. Pagrindinė televizijos produkto apie mūsų šalį mintis: nereikalingos didelės sumos, kad galėtum turiningai keliauti, sutikti puikius žmones ir praleisti įdomiai laiką bei pailsėti. Jau apžiūrinėjantis Vilnių vienas garsiausių „Travel Channel“ vedėjų Julian Hanton, turintis gerbėjų būrį ir čia, tikino apsistosiąs pas lietuvius, gyvens su jais, pramogaus ir stengsis pajausti mūsų kasdienybę, papročius, kultūrą ir mąstyseną.

                          Drauge su Lietuvoje veikiančiais bei Londone įsikūrusiu Turizmo informacijos centrais, VTD bei Vilniaus savivaldybe britų žurnalistas suderino kelionių ir filmavimo planą, kuriame numatyta išbandyti purvo vonių poveikį Druskininkuose, alaus stiprumą Biržuose, žuvienės skonį bei jūrininko kasdienybę Klaipėdoje bei pasivėžinimą riedžiu su sostinės meru Artūru Zuoku. Kelionių kanalo veidas taip pat panoro išvysti Kryžių kalną, kuršių kapines Nidoje, pagyventi kaimo sodyboje Anykščių rajone bei susipažinti su sovietiniu palikimu Grūto parke.

                          Filmas „Third class traveler“ apie Lietuvą bus transliuojamas penkerius metus 117 šalių Europoje, Afrikoje ir Vidurio Rytuose, įgarsintas 14 kalbų. Žinia apie mūsų šalį pasieks 75 milijonų „Travel Channel“ auditoriją.
                          Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                          Comment


                            http://www.diena.lt/naujienos/miesta...-milana-351858

                            "Travel Channel" žurnalistui Vilnius pranoko Milaną "
                            "Iš Milano į Vilnių atkeliavęs "Travel Channel" žurnalistas Julianas Hantonas tikina, kad Lietuvoje jam patinka kur kas labiau. Tik tai pasakęs apsidairo per petį: "Tikiuosi, joks italas nesužinos, kad taip pasakiau." "

                            Comment


                              Keliautojų tarpe populiariausių Europos miestų/vietovių Top-25 (pagal "Trip Advisior"):

                              1) Paryžius, Prancūzija:



                              Everyone who visits Paris for the first time probably has the same punchlist of major attractions to hit: The Louvre, Notre Dame, The Eiffel Tower, etc. Just make sure you leave some time to wander the city’s grand boulevards and eat in as many cafes, bistros and brasseries as possible. And don’t forget the shopping—whether your tastes run to Louis Vuitton or Les Puces (the flea market), you can find it here.

                              2) Roma, Italija:



                              It’s nicknamed the Eternal City for a reason. In Rome, you can drink from a street fountain fed by an ancient aqueduct. Or see the same profile on a statue in the Capitoline Museum and the guy making your cappuccino. (Which, of course, you know never to order after 11 am.) Rome is also a city of contrasts—what other place on earth could be home to both the Vatican and La Dolce Vita?

                              3) Londonas, JK:



                              There's so much to see and do in London, it's easy to be overwhelmed. Major sights like the Tower of London and Buckingham Palace are on most visitors' itineraries, but no matter what your interests, you'll probably find something here. Art lovers should make a beeline for the National Gallery and the Tate Modern. If military history's your thing, don't miss the Cabinet War Rooms. Finally, forget everything you've heard about bland, mushy British food—the restaurant scene here is fabulous.

                              4) Barselona, Ispanija:



                              Stroll Las Ramblas and enjoy Barcelona's unique blend of Catalan culture, distinctive architecture, lively nightlife and trendy, stylish hotels. You'll find Europe's best-preserved Gothic Quarter here, as well as amazing architectural works by Gaudi. La Sagrada Familia, considered Gaudi's masterpiece, is still under construction (your entrance fee helps to fund the project). Feel like a picnic? Look no further than the rambunctious La Boqueria market, where you can stock up on local delicacies.

                              5) Praha, Čekija:



                              We hear the question, "What’s the next Prague?" a lot. But while we’re all for discovering great new destinations, we hardly think Prague is over. Sure, everyone’s heard of it, but it’s still a grand city with extraordinary historic and cultural sights, and it’s definitely worth a visit. The often-rebuilt Prague Castle has overlooked the city since the 9th century, and the synagogues and cemetery of the Jewish Quarter are must-sees. Nightlife here is diverse and plentiful, from trendy clubs to sophisticated wine bars to late-night cellar bars.

                              6) Venecija, Italija:



                              Stunning architecture. Mysterious passageways. And of course, the canals. Venice is one of the most alluring cities in the world—the type of place where, as a visitor, you'll welcome getting lost (as you inevitably will). Relax in Piazza San Marco, take a moonlit gondola ride or taste the original Bellini at Harry's Bar. Or just wander. No matter where you go, you'll find history, beauty and romance.

                              7) St. Peterburgas, Rusija:



                              The second largest city in Russia, St. Petersburg is the country’s cultural heart. View splendid architectural gems like the Winter Palace and the Kazan Cathedral, and give yourself plenty of time to browse the world-renowned art collection of the Hermitage. Sprawling across the Neva River delta, St. Petersburg offers enough art, nightlife, fine dining and cultural destinations for many repeat visits.

                              8) Florencija, Italija:



                              Everyone’s heard the Doors of Paradise, the Duomo, and Michelangelo’s David are captivating, but in Florence, beauty can sneak up on a traveler unexpectedly. You’ll duck into a random church to escape the heat only to spend two hours staring at an impossibly pure blue in a fresco. Or you’ll consider writing a sonnet about pear gelato. It’s just that kind of place. Don't miss the sunset over the Arno and the famous wines of the Chianti region just south of town.

                              9) Edinburgas, JK:



                              While dramatic windswept hills make Edinburgh a site to behold, its rich history makes it a city to remember. From the world-famous Edinburgh Castle, to St. Giles Cathedral, to Real Mary King's Close and the Museum of Scotland, the sites are plentiful. Visit Edinburgh during Hogmanay (a days-long Scottish new year celebration full of food, drink and local traditions) and you'll be one of 80,000 revelers in the city! And yes, you must try the traditional fruitcake.

                              10) Stambulas, Turkija:



                              Europe and Asia meet in Istanbul, and throughout this vibrant city, you’ll find centuries-old mosques, churches and markets happily co-existing with modern restaurants, galleries and nightclubs. And plan on visiting a hamman (traditional Turkish bath)—for about $20 your skin will be scrubbed clean. And we mean scrubbed. Your wimpy loofah has nothing on this.

                              11) Amsterdamas, Nyderlandai:



                              Pot. The Red Light District. There, we've gotten that over with—let's talk about the less cliched aspects of Amsterdam. It's a charming city, full of canals (for a true local experience, rent a houseboat on one of them) and bridges. No one should miss the Anne Frank House—even if the line's around the block, it's worth the wait. The Rijksmuseum houses masterpieces from Rembrandt and Van Gogh. Or simply follow your nose to the world's only floating flower market, where you'll see blooms from local greenhouses and from around the world.

                              12) Kaprio sala, Italija:



                              Capri is pure romance—dramatic views, the bluest ocean you’ve ever seen, even the scent of lemon blossoms in the air. The luminescent Blue Grotto, striking Faraglioni Rocks and the Palazzo al Mare are popular with travelers, but for a real treat, snorkel at Marina Piccola beach. It’s said to be the spot where Odysseus nearly succumbed to the Sirens’ song… a fitting legend for this alluring island.

                              13) Dublinas, Airija:



                              You've probably heard that Guinness tastes better in Dublin (fresh from the factory), but what you may not know is that Dublin is a perfect destination for the whole family. No, we're not suggesting you let the kiddies drink a pint. Instead, take them to the Dublin Zoo, to feed the ducks in Stephen's Green or on a picnic in Phoenix Park. Scholars enjoy walking in the literary footsteps of such writers as Yeats and Joyce, while discerning shoppers have their pick of designer boutiques.

                              14) Berlynas, Vokietija:



                              In progressive Berlin, the old buildings of Mitte gracefully coexist with the modern Reichstag. Don't miss top historical sights like the Berlin Wall, Checkpoint Charlie, the Brandenburg Gate and Potsdamer Platz. The city's great zoo makes for a fun break from touring the other attractions—make sure to see Knut, perhaps the only polar bear on the planet who's a genuine media star.

                              15) Dubrovnikas, Kroatija:



                              Dubrovnik has recovered from the war damage it suffered during the 1990s, and visitors have returned to this tranquil city. Nestled between the Adriatic and the Dinaric Alps, it’s an accessible and affordable city break for many European travelers. The pedestrian-only Old Town is especially charming.

                              16) Oia, Graikija:



                              Oia is carved out of the cliffs, and visitors can see houses built for Venetian sea captains as well as the more typical "cave houses" of the villagers. You’ll find the pure white buildings with colorful roofs that are typical of Greek architecture, and you’ll probably enjoy poking around the town. But don’t breeze through in an hour—you must stay for the sunset. It’s legendary. Watch from a café, or, better yet, from a boat—you’ll be spellbound.

                              17) Stokholmas, Švedija:



                              Sweden’s capital, Stockholm, spans the attraction gamut from the delightfully historic Old Town to the trendsetting and fashionable island of Södermalm. Spanning 14 separate islands, it beckons travelers from all over the world with class and beauty. You’ll love the stunning Royal Palace, family-friendly attractions, elegant hotels, Skansen open-air museum (with children’s zoo) and gorgeous views from Kaknastornet tower. And that’s just for starters.

                              18) Briūgė, Belgija:



                              What could be more romantic and inspiring than a place that looks like a backdrop for a fairy tale? The medieval overtones of Bruges’ cobblestone streets lead to countless historical, architectural and artistic wonders. Marvel at ornate houses lining intricate canals, and understand why this is a favorite destination for all types of travelers. The whole city emanates an appreciation of the past, a love of the present, and enthusiasm for the future. Don’t miss Hof Bladelin, Groeninge Museum, Church of Our Lady, and Belfry and Market Halls.

                              19) Amalfi, Italija:



                              If it's your first time visiting the Amalfi Coast, chances are you'll do a double-take the first time you see a roadside lemon stand. Yes, those are lemons, and yes, they are the size of your head. But despite their freakish appearance, you will grow to love these lemons because the locals use them to produce limoncello. And take it from us, there's nothing like a glass of limoncello as you gaze out at the sea from the balcony of your hotel in Amalfi. It's pretty much perfection.

                              20) Viena, Austrija:



                              If you currently think your neighborhood coffee shop is nice, you might want to stay out of Vienna’s coffeehouses. After you’ve gotten used to these palatial, yet welcoming cafes—and their delicious coffee and Sacher torte—your local café will pale in comparison. Between coffee breaks, visitors can explore Vienna’s Schonbrunn Palace and Imperial Palace. And if you have a chance, catch a performance at the State Opera House—it’s not to be missed.

                              21) Krokuva, Lenkija:



                              Retaining its old-world ambiance and charm, Krakow is the prettiest of Poland's main cities, having escaped the worst of WWII bombing. The former Polish capital's atmospheric Old Town and Kazimierz's streets in the Jewish district are crammed with exciting galleries, cafes, pubs and restaurants. Multi-day Krakow Tourist Cards offer museum entry and free bus and tram travel between sights such as Wawel Royal Castle, the striking 14th-century St. Mary's Basilica and the huge 10-acre Main Market Square.

                              22) Reikjavikas, Islandija:



                              Reykjavik bears the distinction of being the world’s northernmost capital, and for many Icelandic visitors it also serves as a gateway to the rugged adventure options beyond. Recharge after outdoor pursuits in one of the many geothermal springs or luxurious indoor spas. We appreciate Reykjavik’s open-minded and energetic culture that includes a hip and internationally recognized music and arts scene, great food and notoriously "enthusiastic" nightlife.

                              23) Rothenburg ob der Tauber, Vokietija:



                              Walk atop Rothenburg’s city walls or climb to the top of the town hall for great views. The Night Watchman tour is an unforgettable way to learn the city’s history. And our travelers also recommend the Medieval Crime Museum (Mittelalterliches Kriminalmuseum)—it’s gruesome but fascinating.

                              24) Interlaken, Šveicarija:



                              If you’re after a winter sports holiday, you can’t find a more gorgeous place to do it than Interlaken, the popular Swiss resort town. There’s superlative skiing, toboggan rides, miles of sledding tracks (which, like the ski slopes, vary in difficulty), snowboarding… all with amazing views of the mountains. In summer, hike among the ibex at nearby Neiderhorn, or shop for watches in the town’s boutiques.

                              25) Positano, Italija:



                              Once a vital part of a mighty sea power, Positano is today a sophisticated resort on the central Amalfi Coast. Moorish-style architecture rises up steep slopes that gaze out on the Sirenuse Islands. Smart boutiques, selling fashions for visitors to display on Grand Beach, abound in the village. And it’s a great base for exploring the area—you can easily travel by boat to Capri, Ischia and the Grotta dello Smeraldo cave.

                              www.tripadvisor.com
                              Paskutinis taisė Silber418; 2011.05.23, 18:29.

                              Comment


                                Nuvertino kai kuriuos miestus, pavyzdžiui Vieną, Budapešto taip pat nėra, nors žmonės, kurie yra lankęsi juose, dažnai vertina net aukščiau už Prahą.
                                Beje, labai europocentristinis sąrašiukas.
                                http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

                                Comment


                                  Parašė music Rodyti pranešimą
                                  Nuvertino kai kuriuos miestus, pavyzdžiui Vieną, Budapešto taip pat nėra, nors žmonės, kurie yra lankęsi juose, dažnai vertina net aukščiau už Prahą.
                                  Beje, labai europocentristinis sąrašiukas.
                                  Mane labai nustebino, kad tiek daug objektų Italijoje, o Šveicarija tik 24 vietoje. Didelis pasiekimas Dubrovnikui, ir stebina Reikjavikas. Matyt, turistams patinka išskirtinės vietos, sąlygotos geografinio faktoriaus. Tokiu atveju (jeigu čia aš teisus), mums reikėtų nesnausti su Kuršių nerija.
                                  I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                  Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                  Comment


                                    Nieko labai stebėtino. Žmonėms visien keliauja ten, kur jiems labiau patinka arba, pavyzdžiui, pigiau.

                                    Comment


                                      Parašė music Rodyti pranešimą
                                      Nuvertino kai kuriuos miestus, pavyzdžiui Vieną, Budapešto taip pat nėra, nors žmonės, kurie yra lankęsi juose, dažnai vertina net aukščiau už Prahą.
                                      Beje, labai europocentristinis sąrašiukas.
                                      Sutinku, bet, tikriausiai, balsavusiems Praha labiau iponuoja.

                                      Comment


                                        Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
                                        Sutinku, bet, tikriausiai, balsavusiems Praha labiau iponuoja.
                                        O čia kartais ne populiariausių paieškų tame puslapyje sąrašas?
                                        Paskutinis taisė c2h5oh; 2011.05.24, 07:13.

                                        Comment


                                          Nuostabus į Islandiją atvykti kviečiantis reklaminis filmukas:

                                          [VIMEO]12236680[/VIMEO]

                                          Comment

                                          Working...
                                          X