Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos įvaizdis užsienyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Tai, kad Lietuvos Vyriausybė viešai piktinasi Fox News TOP 10 straipsniu yra baisu ir tą perskaitęs apima svetimos gėdos jausmas, bet ar gali kažko tikėtis iš valstiečių vyriausybės?
    Post in English - fight censorship!

    Comment


      Manau, kad Lietuvos šmeižimas rusiškom pavardėm bent jau kuriam laikui liks informacija, į kurią bus jautriau reaguojama. Vis tik tikiu, kad informacinis karas vyksta. Tas naratyvas "Vakarai jums, pribaltams fašistams, nieko nedavė, tik emigruojat, žudotės, geriat ir šiaip darot gėdą prieš Vakarus" labai saldus Kremliui, tai jį bandys push'int per visur kur tik įmanoma. Kartais gali atrodyti, kad čia tik paranoja.

      Būtų vienas miestas, dar nieko tokio. Bet kaip tyčia abu tris įpylė ir dar pasirodo Vilnius neatitinka. Nežinau dėl Klaipėdos. Gali būti, kad Kaunas ir Klaipėda tam top'e būtų jei jau tikrai Lietuvos policijos duomenis būtų naudoję, nes kažkur skaičiau Klaipėda mažai nusileidžia Kaunui pagal nusikaltimus, o Vilniuje situacija geresnė.

      Sutinku dėl TOP10 straipsnių, aš pats nesidžiaugiu dėl to, kad kuris nors Lietuvos miestas pateko į TOP10 geriausių sąrašą, bet šiaip visada jautriau reaguoju į TOP10 blogiausių sąrašą. Jau geriau pakliūt į TOP10 geriausius ir sakyti "meh... koks skirtumas...", nei į TOP3 ar TOP5 blogiausią, kur po tokių straipsnių noris sakyt "apsigimėlių kraštas... nenoriu čia gyvent".

      Nuoširdžiai manau, kad daug kam parodžius tokį straipsnį, gali kilt panašios mintys, arba šiaip rimtas nusivylimo jausmas, bent jau lietuviams.

      Comment


        90% nužudymų yra buitiniame lygmenyje. Dėl girtavimų namuose tarp sugėrovų, o ne gatvėje.

        Berods Šiaurės ir Lotynų Amerikoje vyrauja gatviniai nužudymai, kur gaujos ginklais aiškinasi santykius. Tai gali sukurti įspūdį užsieniečiams, kad kažkas galbūt panašaus yra Lietuvoje. Jei ne ginklais, tai peiliu.

        Spėju, vietinius tokia statistika gali išgasdinti tuo, kad nuo sovietų laikų tam tikru lygiu yra dažniausiai tarp paauglių ir jaunų suaugusiųjų išlikusi tradicija "raganėti": t.y. kabinėtis prieš atsitiktinių žmonių, iš jų šaipytis ar mesti kokius daiktus: pagalius, sniego gniūžtes, akmenis ir t.t. Taip gali pagalvoti, kad ir nužudyt taip gali iš neturėjimo ką veikti. Daugiabučių kiemai naktį neretai būna prastai apšviesti arba neapšviesti visai, tai irgi prisideda.

        Nežinau nežinau, bet man šiek tiek patinka, kad situacija paaiškinama visuomenei, nes tokie ir panašaus straipsniai ir reitingai susidėdami tikrai gali mažinti šalies psichologinį klimatą. Taip pat labiau užsienio šalimis ar geografija bendrai besidomintys užsieniečiai gali pasidaryti nepalankias išvadas apie Lietuvą kaip apie niekaip savo sovietine praeitimi neatsikratančios valstybės, nors sudarytos visos įmanomos sąlygos tapti pilnais Vakarais (ES, Šengenas, NATO ir pan.).

        https://www.youtube.com/watch?v=d-GzzPjH4LY
        Paskutinis taisė PoDV; 2020.02.06, 22:44.

        Comment


          Kuo daugiau kompleksuojama ir neigiama - tuo labiau atrodome įtartini kitiems.
          Londone ir kitur DB švaistomasi peiliais, net kuriamos dokumentikos, o meras sau chilina ir nieko blogo nemato (žinoma, čia tik ant juoko kraštutinumą paėmiau).


          Comment


            Londono meras turi teisę uždraust filmus kurt? Ar turi ant kiekvieno kampo policininką pastatyt? Čia gi milijoninis daugianacionalinis mietas. Per amžius ten pjovėsi ir pjausis. Normalu.
            Show must go von!

            Comment


              Parašė VNS Rodyti pranešimą
              Londono meras turi teisę uždraust filmus kurt? Ar turi ant kiekvieno kampo policininką pastatyt? Čia gi milijoninis daugianacionalinis mietas. Per amžius ten pjovėsi ir pjausis. Normalu.
              Kaip dar LT neuždraudė? Tokia baisi šalis. Matyt, niekas negali skelbti LT, kas iš tikrųjų vyksta, tad ir nėra minčių apie uždraudimą. Reikia objektyviųjų norvegų, švedų, vokiečių ar amerikiečių žurnalistų, kad apšviestų tikrąją padėtį šioje siaubingoje šalyje.

              Comment


                Parašė RokasLT Rodyti pranešimą
                Kuo daugiau kompleksuojama ir neigiama - tuo labiau atrodome įtartini kitiems.
                Londone ir kitur DB švaistomasi peiliais, net kuriamos dokumentikos, o meras sau chilina ir nieko blogo nemato (žinoma, čia tik ant juoko kraštutinumą paėmiau).

                Aš iš savo pusės matau, kad ši Lietuvos policija info yra skirta Lietuvos gyventojams, nes ne tik aš, bet ir daug lietuvių (jei nedauguma) misdami tokiomis statistikomis, kur Lietuva autsaiderė, bendroj visumoj mažina šalies psichologinę aplinką. Tačiau nuo statistikų nereikia bėgti, reikia daryti viską, kad kaip bematuotum Lietuvos įvaizdžio ja nesugadintum

                Aš žinau ir daug kas žino, kad Londonas pavojingas ir pasišvaistoma peiliais. Tik tiek, kad šitas Londono tamsias puses smarkiai atsveria dalykas, kad Londonas yra ko gero vienas pagrindinių pasaulio didmiesčių ir nuo Londono iš dalies priklauso ir viso pasaulio veikimas. Lietuva, kadangi yra žinoma mažiau, o ji ir neturi kažkokios aiškios vietos tarp stereotipų ar funkcinių prioritetų, tai pristatymas Lietuvos tik iš neigiamos pusės šiek tiek labiau žeidžia. Jei pvz. Estija yra pavaizduojama kaip tech savy, Lenkija kaip besivystanti Naujoji Vokietija, tai tarp jų Lietuvą pavadinant senėjančia emigruojančia ir alkoholį geriančia skyle yra tiesiog elementariai žeidžiantis, nes yra šansai, kad besidomintys žmonės gali susidaryti tik va tokį įspūdį apie Lietuvą, o ir tokie lozungai yra kone mėgstamiausi rusų informacinio karo elementų. Lietuva, kitos Baltijos šalys ir Lenkija sakyčiau augo panašiai ir turėtų nusipelnyti panašių požiūrių, o ir Lietuva turi šansų nebeišsiskirti pagal tokius rodiklius iš kurių Lietuvai jau bandomi klijuot stereotipai.

                Comment


                  Parašė RokasLT Rodyti pranešimą
                  Kaip dar LT neuždraudė? Tokia baisi šalis. Matyt, niekas negali skelbti LT, kas iš tikrųjų vyksta, tad ir nėra minčių apie uždraudimą. Reikia objektyviųjų norvegų, švedų, vokiečių ar amerikiečių žurnalistų, kad apšviestų tikrąją padėtį šioje siaubingoje šalyje.
                  Taigi uždraus mūsų genijai. Žiūrės kokią statistiką teikt tarptautinėms organizacijos, kokios ne, apkaltino FOXnews nekompetenciją, nudavė velnių JAV žurnalistei. Šaunuoliai! Per TV3 žinias paskelbė ,kad FOXnews yra tiesiog šaraškino kontora, nes remia Trumpą... Troliai ploja rankom. Va, JAV spauda melagė.

                  Aišku, kad ant grybo FOXnews parašė straipsnį, bile užpildyt skiltį. Bet nei ten labai su statistika sugrybavo, nei ką. Ir ne mūsų moliuskams kelt bangas. Gerai, kad FOXnews nusi..kt ant tokių. Kitu atveju liuobtų porą straipsnių, kaip Širinskienė mokė FOX dirbt. Manau, maža nepasirodytų, gėdos prasme.
                  Show must go von!

                  Comment


                    Parašė PoDV Rodyti pranešimą
                    .
                    Dabartinė žiniasklaida su etikete "fake news" yra praradusi nemažai legitimumo, ypač FOX, kitoje pusėje CNN (dėl savo nusistatimų).
                    2,5-5,7 mirtys iš 100K nėra toks ir baisus skaičius.
                    Be to, YT pilna video su keliautojais, kurie puikiai atsiliepia apie LT ir BALT šalis. Kai kurie iš jų turi panašiai subskraiberių kaip ir didieji info kanalai: CNN, BBC, ar tas pats FOX.

                    Comment


                      Tame straipsnyje net buvo pabrėžta, nors Kaunas yra Europos skerdykla, bent jam dar toli gražu iki Sent Lujiso rekordų. Ant 10 kartų.
                      Show must go von!

                      Comment


                        Aišku, kaip daugelis pastebėjo, toks statistinis manipuliavimas, kai išryškinami grynieji skaičiai, yra negerai, bet kitą vertus ar domestic violence metu žmogžudystės (tokių daugiausia per išgertuves), ar žmogžudystės gatvėje, apiplėšimų metu, ar kitaip nekenčia bendros statistikos ir puikiai koreliuoja su alkoholio vartojimo statistika. Teisingai policijos atstovas pastebėjo, kad gerti mažiau reikia. Bet žinoma, kol garsiai pasaulio spaudoje nenuskambės tokia kritika, tol, kaip šiandien LRT "Dienos tema" vienas iš pašnekovų minėjo, mes gyvensime pripratę prie tokių skaičių. Taip pat kaip ir su tuo liūdnu GINI indeksu. Telieka galvą nuleisti ir ieškoti pasiteisinimų. Serganti visuomenė negali pastebėti dramblio kambaryje, tai nereikia stebėtis tokia reakcija.
                        Paskutinis taisė R.D.; 2020.02.06, 23:46.

                        Comment


                          Solovjovui su Kiseliovu puiki medžiaga. Va lietuviai FOXnewsus išvadino melagiais. Kitą kart CNN mestels kokį praktikanto straipsnį "Didžiausi Europos chroniai" ir sakykim vėl puikuosimės topuose, tai ir CNN išvadinsim melagiais? Kas liks nemelagiai iš užsienio medijos, Sputnikas?
                          Show must go von!

                          Comment


                            Policija pareiškė, žudosi tik chroniai, būkit ramūs. Taip, kaip ir teisybė. Bet nelabai suprantu, kada turime jau būti šiek tiek neramūs
                            Ta prasme, čia jerunda ar nelabai?

                            https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...muna-13542382/

                            Čia gal?

                            https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...nine-13516331/

                            Gal čia?

                            https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...yrai-13536467/

                            Va čia tai visiškai ramu. Nieks nemirė, kaip aukščiau mano įdėtame straipsnyje

                            https://www.delfi.lt/news/daily/crim....d?id=83474271

                            Sorry, čia paskutinių dienų tokius newsus įmečiau, tingiu ieškot daugiau.
                            Show must go von!

                            Comment


                              Nelabai pritariu lozungui, kad Lietuvos visuomenė serga kaip tokia, bet sutinku, kad tam tikros jos dalys yra sunkiai susargdintos 60-90-ųjų alkoholizmo stagnacijos ir turbūt reikės praeit iki pusės amžiaus nuo viso šito susirgimo, kad pasveikt daugmaž iki pakenčiamo lygio. Santykinai serganti yra mūsų darbininkiškoji klasė ir bedarbiai. Guodžia, kad statistika eina geryn, turbūt dar padeda tai, kad ekonominiai rodikliai kyla.

                              Nesutinku, kad lietuviai nemato dramblio kambaryje, daug kas žino tas mūsų blogasias statistikas ir nemanau, kad pagal nutylėjimą ant jos yra dėję. Lietuviai yra gana patriotiški žmonės, ir trumpiškai tariant "Visų pirma - Lietuva". Tik nesakau, kad visi visada žino receptus geriausiems sprendimams. Ir ne visi atlaiko kartais, kad paskui pratrūksta komentarais apie "keistuolius lietuvius".
                              Paskutinis taisė PoDV; 2020.02.07, 00:38.

                              Comment


                                Pamąstymui: kuris miestas saugesnis? Kaunas su 13 žmogžudysčių ar Londonas su 135? (2018 metų duomenys)

                                Comment


                                  Ėjau net googlintis. Kodėl tiek mažai nužudoma Londone?
                                  Show must go von!

                                  Comment


                                    Parašė Evier Rodyti pranešimą
                                    Pamąstymui: kuris miestas saugesnis? Kaunas su 13 žmogžudysčių ar Londonas su 135? (2018 metų duomenys)
                                    13 padaugink iš 0,1 (atimk 90%). Tai gausis vienetiniai atvejai per metus. Aišku tai galima bandyti paaiškinti turistui įbaugintam Lietuvos žmogžudysčių statistikos, gal ir jis susidarys kitą vaizdą.

                                    Aišku jei užeisi į kokį agresyviai nusiteikusių pašalpinių butuką ar namuką kur nors Šančiuos ir Aleksote, tai gal kitaip atrodytų. Aišku tokie skaičiai nėra gerai, guodžia, kad pati situacija kaip ir gerėja.

                                    Comment


                                      Parašė VNS Rodyti pranešimą
                                      Ėjau net googlintis. Kodėl tiek mažai nužudoma Londone?
                                      Teroristai nepatyrę.

                                      Comment


                                        “Jei pvz. Estija yra pavaizduojama kaip tech savy, Lenkija kaip besivystanti Naujoji Vokietija, tai tarp jų Lietuvą pavadinant senėjančia emigruojančia ir alkoholį geriančia skyle yra tiesiog elementariai žeidžiantis, nes yra šansai, kad besidomintys žmonės gali susidaryti tik va tokį įspūdį apie Lietuvą....”

                                        Tai vadinama pozicionavimo nebuvimu. Bet, norint save pozicionuot, visų pirma patys turim žinot, kas mes esam ir kur mes einam.

                                        Kai nėra pozicionavimo, auditorijos suvokimą apie mus formuoja blogos žinios, pikantiški faktai ir visokie gandai.

                                        Comment


                                          Taip žiūrint iš pilkos Europos masės pusės Lietuvos nowdays bandymas pozicionuoti pasaulyje:
                                          1. Tai lazeriai (stumiamas dalykas, kad mes esam hitech country, nes gaminam lazerius (ok, specams kažkoks įspūdis yra, eiliniam europiečiui - rankom tuos lazerius gaminat? Ką dar gaminat iš haitecho? procesorius? oled ekranus? Ne? Tai gal bent kokią Škodą karts nuo karto surenkat, haitechininkai?)
                                          2. G taškas (geras prikolas, plačiai nuskambėjęs prikolas, bet ir liks tik prikolas, beje kai kur pasibaigęs diskusija apie Eastern pigias prostitutes)
                                          3. Kryžių kalnas (iš esmės daug kur minimas kaip weird ir creapy vietelė, man asmeniškai keista, kodėl tai dominantis užsieniečius dalykas).
                                          4. Ir kaipgi be šakočių vokiečių mugėse? Lazerių gamintojai su dešrom, šakočiais ir kanklėm bl. Iš esmės viso mūsų prisistatymo pasauliui balagano simbolis.

                                          Panašiai kaip rusai bandantys visam pasauliui įrodyti, kad jie tai Gagarinas, Iskanderiai ir dujos, bet pilkai masei jie yra amžinai girtos matrioškos su kalašnikovais. Statyk, kad ir 40 Lachta center per metus, nieko nepakeisi.

                                          O estukai kirto per pati aukso vidurį - internetą, plėtrą ir jo taikymą. Tai svarbiausiais dalykas pilkos masės gyvenime po maisto. Ne lazeriai, ne G taškas, ir netgi ne šakočiai, o internetas. Jiems to promo net perdaug ir nereikėjo. Nes apie juos iš esmės pradėjo rašyt. Mol įsisvaizduokit, prieš dešimt metų išlipo iš medžių, o dabar vandens tulike nenuleidžia be interneto. Kažkas tokio.
                                          Show must go von!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X