Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sankcijos Rusijai pradėjus karą Ukrainoje (nuo 2022.02)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Globalus Rodyti pranešimą
    Prognozuojama, kad per 2023-2024 Rusija kompensuos ekonomikos susitraukimą, kuris buvo 2022 m.
    Tokias prognozes reikia atsargiai vertinti, jos yra grynai techninės, kur į tam tikras formules surašomi duomenys ir kompiuteris apskaičiuoja prognozę. Su eiline šalimi tai gal ir veikia, bet Rusija nėra eilinė šalis, prasidėjus karui Kremlius iš esmės užslaptino vos ne visą statistiką, tai net nelabai aišku kokiais duomenimis remiantis tos prognozės yra daromos. Reikia nepamiršti ir to, kad Rusijoje kiekviename žingsnyje dėl visko yra meluojama, Putinas laisvai galėjo duoti įsakymą pakoreguoti statistiką taip, kad prognozės gautųsi teigiamos, kad Rusijos viduje galima būtų skleisti propagandą apie tai, kad 'karas jokių problemų nesukelia', o vakaruose, kad 'joks ekonominis spaudimas nesuveiks ir neverta juo užsiimti'. Gali būti, kad Rusijos ekonomika iš ties augs po 1% per metus, bet gali būti ir taip, kad jinai smigs 10%, bet net 1% BVP augimas iš tiesų gali būti 10% ekonomimkos susitraukimas, jei pinigai yra paimami iš rezervų fondo ir išmetami karui finansuoti.

    Comment


      Parašė liutass Rodyti pranešimą
      sachas ir matas. Reikia atjungti ir tuos.
      tai dabar jau nebesišaipai iš rėkiančių, o pats rėki?
      -

      Comment


        Parašė gerietis Rodyti pranešimą

        tai dabar jau nebesišaipai iš rėkiančių, o pats rėki?
        Taip, darbas turi būti pabaigtas

        Comment


          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

          Tokias prognozes reikia atsargiai vertinti
          Šiaip jau karas (ar net pasiruošimas) stipriai stimuliuoja BVP augimą, ypač jo pradinėse stadijose.
          Kitas klausimas, kad keičiasi jo struktūra.

          Comment


            Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

            Tokias prognozes reikia atsargiai vertinti
            Žinoma, čia iš to paties serialo "Rusijos ekonomikos 2022 m. laukia krachas su minus 10-15%". Ši tiesiogine žodžio prasme kontora prognozavo vos ne Venesuelą 2.0

            Comment



              Kaip suprantu ta 'kontora' yra IMF? Pasižiūrėjau jų praeitų metų prognozes, tai 2022 metams Rusijai prognozavo -8,5% BVP kritimą, o buvo -2%. Prašovė -6.5% ir tai parodo, kad esant tokiai neapibrėžtai situacijai IMF prognozavimo įrankiai sunkiai veikia - dėl to ir parašiau, kad jų prognozėms šalims, kurias galima prognozuoti, gal ir galima vertinti rimtai, bet Rusijos atžvilgiu, ypač kai Rusija slepia savo statistinius duomenis, tie jų metodai nelabai veikia. Kad 2022 m. Rusija neturės rimtesnių ekonominių problemų tapo aišku, kai naftos/dujų kainos šovė į viršų ir žinant, kad Rusija naudos savo rezervus problemoms maskuoti. IMF Rusijai prie aukščiausių naftos/dujų kainų prognozavo -8.5% susitraukimą, o kai tos kainos krito, pradėjo veikti sankcijos ir buvo įvestos kainų lubos - jau prognozuoja ekonomikos augimą. Pažiūrėsim kaip bus, bet bent jau aš šitomis prognozėmis nelabai pasitikiu.

              Comment


                Daugiau optimizmo! https://igla.io/chernaja-dyra-rossijskogo-bjudzheta/

                Rusijos biudžeto „juodoji skylė“.

                Pirmojo ketvirčio duomenimis, vyriausybės pajamos sumažėjo 21%, iki 5,7 trilijono rublių. Tokie skaičiai byloja apie šalies biudžeto deficitą.

                Bendrąsias finansų sektoriaus raidos tendencijas ekspertai vadina neigiamomis, o apie krizę kalba kaip apie sisteminį šalies ekonomikos reiškinį.

                Taigi, biudžeto pajamos iš naftos ir dujų pardavimo sumažėjo beveik perpus (45 proc.), nutraukus šių produktų pardavimą į Europą. Pristatymo perorientavimas į Rytus laukiamo pelno nedavė, nes naftos produktai buvo parduodami su didele nuolaida.

                Finansų ministerija biudžetą sudarė remdamasi tuo, kad Rusijos nafta kainuos 70 USD, o „Gazprom“ ir toliau pumpuos dujas į Europą prieškariniais kiekiais. Tačiau sankcijų įvedimas sugriovė šiuos planus ir nesugebėjo sumažinti biudžeto deficito.

                Vidutinė „Urals“ (rusiškos naftos prekės ženklo) kaina 2023 m. sausio–vasario mėnesiais buvo 49,52 USD už barelį, palyginti su 88,89 USD už barelį per pirmuosius du praėjusių metų mėnesius. Vasario mėnesį „Urals“ kainavo vidutiniškai 49,56 USD už barelį, o tai yra 1,86 karto mažiau nei prieš metus (92,15 USD už barelį).

                Tuo pat metu biudžeto išlaidos šoktelėjo 34%, iki 8 trilijonų rublių, iš kurių trečdalis teko „slaptiesiems straipsniams“. Tai dvigubai daugiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį.

                Biudžeto deficitas per pastaruosius 12 mėnesių pasiekė 7 trilijonus rublių arba beveik 90 milijardų JAV dolerių dabartiniu kursu. Ir tai tapo paskutinių dešimtmečių rekordu.

                Siekdamos rasti pinigų, valdžia įvedė „savanoriškai privalomą“ 300 milijardų rublių surinkimą iš didelių įmonių, pradėjo pardavinėti juanius ir auksą iš Nacionalinio gerovės fondo, taip pat smarkiai padidino mokesčių spaudimą verslui.

                Pernai mokesčių inspektoriai atliko daugiau nei 10 tūkstančių patikrinimų, o 95% jų baigėsi mokestinėmis pretenzijomis – bendra jų suma išaugo 1,8 karto ir pasiekė rekordinę 686 mlrd. sumą.

                Akivaizdu, kad tokiu būdu valdžia sprendžia biudžeto pajamų problemą ir lopo biudžeto skyles. Tuo pačiu analitikai labiausiai tikėtinu scenarijumi laiko mokesčių didinimą verslui. Tačiau šis žingsnis vargu ar taps biudžeto išgelbėjimu ir rusams taks dar labiau „susiveržti diržus“.
                -

                Comment



                  Panašu, kad rekordinio biudžeto deficito finansavimui gali neužtekti pinigų iš rezervo fondo ir pinigų iš smaugiamo verslo, pasirodė pirmieji pasiūlymai žmonėms įvesti 2-3% nuo pajamų 'karo mokestį'. Keista - juk karo Rusijoje nėra, o mokestis planuojamas. Jei jis bus įvestas - tai bus stipriausias signalas, kad Rusijos biudžetas susiduria su rimtomis problemomis, nes toks 'karo mokestis' turėtų būti ypač nepopuliarus rusų tarpe, panašiai kaip pensijinio amžiaus pakėlimas ir Kremlius tokio žingsnio tikrai nežengtų, jei nebūtų rimtų problemų su biudžeto surinkimu.

                  Comment


                    Sankcijos sankcijomis, bet ruzzu naftos ekportas pasiekė aukštumas

                    Comment


                      Ką tiksliai rašo IEA - eksporto kiekiai dideli, bet pajamos beveik perpus mažesnės nei pernai:

                      Russian oil exports in March soared to the highest since April 2020 thanks to surging product flows that returned to levels last seen before Russia invaded Ukraine. Total oil shipments rose by 0.6 mb/d to 8.1 mb/d, with products climbing 450 kb/d m-o-m to 3.1 mb/d. Estimated oil export revenues rebounded by $1 billion to $12.7 billion but were 43% lower than a year ago.

                      Comment


                        Gera kaina padarė tai ir perka

                        Comment


                          Net chuilo praeinamas kiemas Kipras pradėjo uždarinėti banko sąskaitas
                          Bank of Cyprus закрывает счета россиянам https://www.bfm.ru/news/523348
                          prieš tai tą patį pradėjo JAE bankas Emirates NBD https://www.bfm.ru/news/523330
                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                          Comment


                            New nuclear fuel agreement alongside G7 seeks to isolate Putin's Russia https://www.gov.uk/government/news/n...-putins-russia
                            An alliance between the UK, US, Canada, Japan and France, aimed at displacing Putin from the international nuclear energy market, has been announced in Sapporo, Japan today.
                            The five nations will leverage the respective resources and capabilities of each country’s civil nuclear power sectors to undermine Russia’s grip on supply chains. This agreement will support the stable supply of fuels for the needs of today, as well as guarantee the safe and secure development and deployment of fuels for the advanced reactors of tomorrow.
                            This agreement will be used as the basis for pushing Putin out of the nuclear fuel market entirely, and doing so as quickly as possible, to cut off another means for him to fund his barbaric attack on Ukraine and fundamentally leave Russia out in the cold.
                            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                            Comment


                              Prieš rinkimus galvojo kad jau tuoj tuoj, bet dabar, deja, jau nebeįsivaizduoja.

                              If a lion could speak, we could not understand him.

                              Comment


                                Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                                Prieš rinkimus galvojo kad jau tuoj tuoj, bet dabar, deja, jau nebeįsivaizduoja.
                                Čia rimtai jums keista, kad tokioje korumpuotoje šalyje kaip Rusija užtrunka turto pardavimas dėl biurokratinių kliūčių, ypač dar dabar?
                                Flickr

                                Comment


                                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                  Čia rimtai jums keista, kad tokioje korumpuotoje šalyje kaip Rusija užtrunka turto pardavimas dėl biurokratinių kliūčių, ypač dar dabar?
                                  Vaje, kitiems neužtruko, o va Matijošaičiui užtruko. Taip stengiasi žmogus, taip stengiasi, bet vis kažkas sutrukdo.
                                  If a lion could speak, we could not understand him.

                                  Comment


                                    Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                                    Vaje, kitiems neužtruko, o va Matijošaičiui užtruko. Taip stengiasi žmogus, taip stengiasi, bet vis kažkas sutrukdo.
                                    Dauguma apskritai net nepasitraukė.
                                    Flickr

                                    Comment


                                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                      Dauguma apskritai net nepasitraukė.
                                      Aha, panašiai kaip Matijošaitis.
                                      If a lion could speak, we could not understand him.

                                      Comment


                                        Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                                        Aha, panašiai kaip Matijošaitis.
                                        Jis bent pardavinėja savo turtą, jei kreditoriai būtų pasitraukę iš Rusijos, tai turbūt ir Matijošaičio ten nebebūtų.
                                        Flickr

                                        Comment


                                          Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                          pradėjo aplenkti Kazachstaną – kroviniai dabar keliauja per Kiniją, Iraną, Sakartvelą, Azerbaidžaną ir Armėniją
                                          Per Sakartvelą jau senokai labai ribotas tranzitas. Armėnija pati izoliuota, o žinant santykius su Azerbaidžanu, tai nebent oru.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X