Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Akivaizdu kad vienas iš kertinių faktorių, lėmusių Ukrainos sėkmę kare yra tai, kad tuo metu POTUS buvo bidonas, o ne oranžinis pimpačkiukas.



    https://www.whitehouse.gov/briefing-...penh-cambodia/

    MR. SULLIVAN: So, I’ve obviously seen a number of press stories on this topic, and I thank you for the opportunity to lay down what I think are the four core elements of consensus in the U.S. government and, fundamentally, what President Biden believes about this question.

    The first is: He said in the press conference it’s up to Ukraine to decide when and how they want to negotiate. Nothing about Ukraine without Ukraine. We’re not going to pressure them; we’re not going to dictate to them.

    The second is that we believe in a just peace based on the principles of sovereignty and territorial integrity that are not things we made up but that are embedded in the U.N. Charter. The G7 leaders spoke to these principles of a just peace, including territorial integrity. President Zelenskyy has spoken to these.

    The third point is that Russia is doubling down on its “annexation,” quote, unquote — annexation of Ukrainian territory. That’s not exactly a sign of seriousness about negotiating. As long as Russia holds the position that it simply gets to grab as much territory as it wants by force, it’s hard to see them as a good-faith counterparty in a negotiation.

    And the fourth and final point is that the U.S. approach remains the same today as it was six months ago, which is we’re going to do everything we can, including our announcement, our military announcement — our military security assistance announcement yesterday — to put Ukraine in the best possible position on the battlefield so that when they make their determination to proceed, they’re in the best possible position at the negotiating table.
    If a lion could speak, we could not understand him.

    Comment


      Yra kokių nors naujienų iš fronto? Kažkaip tuščia viduje kai šita tema prislopsta

      Comment


        Frontas stovi vietoje. Ukrainiečiai be reikalo nepuola, kai jau puola, tai jau rimtai ir atsiima nemažas teritorijas, o kai rusai puola, tai nieko neužpuola. Video kaip ukrainiečiai užiminėja orkų pozicijas.

        Šiaip jau apkasuose besiginantys turi didelį privalumą ir skaičiuojama, kad puolantieji turi turėti trigubai didesnes pajėgas. Jei keli ukrainiečiai iš apkasų išgena keliolika orkų - tai parodo koks milžiniškas skirtumas yra tarp karių moralės.

        Comment


          Parašė Egiuxz Rodyti pranešimą
          Yra kokių nors naujienų iš fronto? Kažkaip tuščia viduje kai šita tema prislopsta
          Šiandien turbūt įdomiausia ar pasitvirtins gandai apie tai, kad ukrainiečiai paėmė Heroiske.

          Comment


            Galimai tik spec. pajėgos, bet šie gandai paaiškintų keletą video iš ukrainiečių valčių.

            Comment


              Parašė Deus Rodyti pranešimą
              Galimai tik spec. pajėgos, bet šie gandai paaiškintų keletą video iš ukrainiečių valčių.
              Naktinis video?Vienas toks video lyg buvo rodomas kaip ukrainiečių fiksavusių kaip valtimis rusai keliasi per Dnieprą į kairįjį krantą.

              Comment


                Parašė Galys Rodyti pranešimą
                Šiandien turbūt įdomiausia ar pasitvirtins gandai apie tai, kad ukrainiečiai paėmė Heroiske.
                Кинбурнская коса освобождена до населенного пункта Геройское
                12 ноября ВСУ высадили десант на Кинбурнской косе. Вечером 13 ноября украинские подразделения дошли до Геройского
                https://t.me/volyamedia/473/
                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                Comment


                  Dar viena sunaikinta retenybė padeda suprasti, kodėl rusai pralaimi artilerijos kovą https://www.lrytas.lt/it/ismanyk/202...inklu-25157787
                  Kaip matyti iš nuotraukų, kurias paskelbė bendruomenė „Tysk“ ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Strateginės komunikacijos departamentas, mūšių dėl Chersono srities metu Ukrainos pajėgos sunaikino gana retą rusų priešraketinės sistemos „Zoopark-1M“ radiolokacinę stotį „1L261“. Be to, iš atvirų duomenų žinoma, kad dvi tokios sistemos tapo Ukrainos kariuomenės trofėjais kovo ir rugsėjo mėnesiais, per Charkovo kontrpuolimo kampaniją. Galima numanyti, kad ukrainiečių specialistai jau gerai apžiūrėjo ir ištyrė „1L261“. Ši aplinkybė galėjo būti priežastis, kodėl bendruomenės „Ukraine Weapons Tracker OSINT“ nariai paskelbė, kad „Zoopark-1M“ gali aptikti sovietines 152 mm ir NATO 155 mm kalibro artilerijos sistemas ne didesniu kaip 23 kilometrų atstumu. Amerikietiškosios 155 mm haubicos „M109“ su standartiniais šaudmenimis šaudymo nuotolis yra 22 km, o lenkų „AHS Krab“ gali pataikyti į taikinius, esančius už daugiau nei 30 km. Ukrainiečių plačiai naudojamos sovietinės savaeigės haubicos „2S19 Msta-S“ šaudymo nuotolis su standartiniais šaudmenimis siekia 25 km. Apibendrinant galima teigti, kad „Zoopark-1M“, pasak OSINT tyrėjų, turi mažesnį aptikimo nuotolį nei priešo artilerijos šūvio nuotolis. Ši rusų radiolokacinės sistemos kūrėjų klaida yra gana keista, turint omenyje, kad Rusijos gynybos pramonė visada stengiasi konkuruoti su Vakarų technologijomis – tačiau savo priešraketinės sistemos nepritaikė galimam „konfliktui su NATO“.
                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                  Comment



                    Ukrainos artilerija progresavo, kai Rusijos degradavo. Orkų pranašumas dar kurį laiką buvo kiekybė ir didesnės amunicijos atsargos, bet panašu, kad ir tai užsibaiginėja. Artilerija yra karo motina, absoliuti dauguma karių žūsta būtent nuo jos ir tai, kad Rusijos atsilikimas su kiekviena diena vis labiau didėja reiškia, kad Iš esmės orkai gali tik apkasuose sėdėti ir stebėti kaip juos Ukrainos artilerija naikina. Tai reiškia, kad Ukraina karą jau laimėjo ir liko tik vienas klausimas - kiek ilgai Putinas siųs patrankų mėsą į frontą, nes jinai irgi nėra begalinė. Jau dabar mobikai maištus kelia, o čia juk ta pirmoji banga, tie durneliai, kurie vos ne savo noru buvo mobilizuoti, toliau problemų ir maištų bus tik daugiau, ypač supratus, kad mobilizacija jokių problemų neišsprendžia ir Chersono palikimas tą tik įrodo. Kremlius man atrodo jau puikiai supranta, kad karą pralaimėjo, o tai reiškia, kad yra pasiruošęs padaryti nemenkas nuolaidas iš savo pusės, kad tik būtų pasiekta taika su Ukraina. Ir šiuo metu daug girdėti ne tik Rusijos prašymų derėtis, bet pasigirdo ir kalbos iš JAV, net raginimai Ukrainai, kad jinai sėstų prie derybų stalo. Man atrodo, kad Rusija šiuo metu jau yra pasiruošusi arba yra netoli to, kad sutiktų Ukrainai gražinti visas šiemet okupuotas teritorijas, įskaitant ir LDNR. Ir esu tikras, kad vis dar nėra pasiruošusi gražinti Krymo ir neaišku ar kada bus. Su Krymo susigražinimu gali būti daug problemų dėl sudėtingos geografijos ir nemenkos tikimybės, kad Putinas Krymo atveju visgi panaudotų atomines bombas. Man atrodo visai realus scenarijus, kad mes po kelių savaičių netikėtai sužinotumėm, kad RF palieka Ukrainos teritoriją, o dėl Krymo susitaria nesutarti, bet susitaria, kad dėl jo nebus kariaujama. Tai man atrodo kaip tas minimumas su kuriuo Ukrainos pusė galėtų sutikti.
                    Paskutinis taisė Eidvis; 2022.11.14, 13:02.

                    Comment


                      Putinui teks trauktis iš Ukrainos nieko nepešus, bet dar ir praradus Donecką su Luhansu.

                      Vakarai sugalvojo, kaip nutraukti karą: šaltinių duomenimis, Rusija sulaukė ultimatumo

                      Panašu, jog Vakarai sugalvojo, kaip nutraukti karą Ukrainoje, išvengiant visus gąsdinančio juodžiausio scenarijaus – pilietinio karo branduolinių ginklų arsenalą turinčioje Rusijoje, neprognozuojamų ultranacionalistų atėjimo į valdžią.

                      Rusijos ginkluotosios pajėgos palieka Ukrainos teritoriją, įskaitant vadinamas Donecko ir Luhansko „liaudies respublikas“ (prorusiškų separatistų kontroliuojamas teritorijas, neseniai Kremliaus paskelbtas Rusijos Federacijos dalimi – red.). Krymo statuso sprendimas atidedamas 7 metams, tačiau pats pusiasalis paskelbiamas demilitarizuota zona.

                      Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=91737935
                      Flickr

                      Comment


                        Į Valerij Solovej pasakojimus reiktų žiūrėti labai atsargiai. Atkreipkit dėmesį, kad jis iki šiol gyvena Maskvoje, netgi rengia paskaitų turus po Rusiją. Artimiausias turas - Riazanėje. Manau Kremliuje jis turi rimtą "stogą" iš FSB, galbūt patį Patruševą. Todėl jam leidžiama "transliuoti" tam tikras temas, kuriomis suinteresuotas jo "stogas".

                        Comment


                          Man pagrindinis faktorius, rodantis, kad užkulsiuose yra bandoma susitarti dėl taikos, yra tai, kad tuo klausimu daug signalų iš JAV pasirodė. Kai Erdoganas ta tema kalba - tai atrodo juokingai, bet JAV be reikalo apie tai nekalbėtų. Problema ta, kad taika gali būti neįmanoma, nes Ukraina yra ant bangos ir pikta, dėl to gali nenorėti daryti bet kokių nuolaidų, tame tarpe ir dėl Krymo, o Putinui tokia taika reikštų karo pralaimėjimą, t.y. katastrofą jo režimui, jis gali dar turėti iliuzijų, kad gal dar kažkaip galima būtų jei ne karą laimėti, tai konfliktą užšaldyti ar pan.

                          Comment


                            Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                            Putinui tokia taika reikštų karo pralaimėjimą, t.y. katastrofą jo režimui, jis gali dar turėti iliuzijų, kad gal dar kažkaip galima būtų jei ne karą laimėti, tai konfliktą užšaldyti ar pan.
                            Man kažkaip atrodo, kad RF sąlyginis nelaimėjimas šiame kare nebekelia rimto pavojaus režimui. Netgi Krymo praradimą galėtų Kremlius pateisinti. Reikia tik tinkamai parengti Solovjovą, Skabejevą, Simonian ir Co, ir jungti pilna galia zombi-transliatorius. Juk šikna jie visi jaučia, kad taip bus ramiau. Gal net su perspektyvomis po kelių metų vėl gurkšnoti brangius gėrimus kur nors Nicoje ar Baden-Badene...
                            Paskutinis taisė Sula; 2022.11.14, 14:33.

                            Comment


                              Parašė mag Rodyti pranešimą

                              Naktinis video?Vienas toks video lyg buvo rodomas kaip ukrainiečių fiksavusių kaip valtimis rusai keliasi per Dnieprą į kairįjį krantą.
                              Čia buvo pirmas, paskui pasirodė saulėtikio/saulėlydžio bei dieną filmuotą medžiaga.

                              Comment


                                CIA Director Bill Burns meeting with Russian counterpart Monday https://edition.cnn.com/2022/11/14/p...art/index.html
                                CIA Director Bill Burns is meeting with his Russian intelligence counterpart, Sergey Naryshkin, in Ankara Monday as part of an ongoing effort by the US to “communicate with Russia on managing risk” and to discuss the cases of “unjustly detained US citizens,” a National Security Council spokesperson tells CNN.“We have been very open about the fact that we have channels to communicate with Russia on managing risk, especially nuclear risk and risks to strategic stability,” the spokesperson said. “As part of this effort, Bill Burns is in Ankara today to meet with his Russian intelligence counterpart.”
                                CNN has previously reported that national security adviser Jake Sullivan has also been in touch with his Russian counterparts to warn them of the consequences should Russia use a nuclear weapon in Ukraine. The spokesperson emphasized that Burns “is not conducting negotiations of any kind.” “He is not discussing settlement of the war in Ukraine. He is conveying a message on the consequences of the use of nuclear weapons by Russia, and the risks of escalation to strategic stability. He will also raise the cases of unjustly detained US citizens.” The spokesperson added that the US briefed Ukraine on the meeting in advance of Burns’ trip.
                                We firmly stick to our fundamental principle: nothing about Ukraine without Ukraine,” the spokesperson said.
                                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                Comment


                                  Lietuva perdavė dar M113 su minosvaidžiais, iš viso jau 62 vnt. įvairių paskirčių.
                                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                  Comment


                                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                    Putinui teks trauktis iš Ukrainos nieko nepešus, bet dar ir praradus Donecką su Luhansu.

                                    Vakarai sugalvojo, kaip nutraukti karą: šaltinių duomenimis, Rusija sulaukė ultimatumo

                                    kam tokius kliedesius det

                                    Comment


                                      Parašė Zygis Rodyti pranešimą
                                      kam tokius kliedesius det
                                      ne jis sukūrė. Manau galima dėti nuorodas į tokius straipsnius.

                                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                      Comment


                                        Balsavimas UN dėl reparacijų Ukrainai.

                                        Click image for larger version

Name:	FB_IMG_1668462253021.jpg
Views:	607
Size:	112,0 kB
ID:	2005303
                                        Flickr

                                        Comment


                                          Kad Baltarusija, Sirija, Eritrėja, Nikaragva, Š. Korėja visada balsuoja už rf, tai čia seniai buvo aišku, bet Kinija nustebino. Seniau jie daugiausiai susilaikydavo dėl tos 10 kartų mažiau gyventojų turinčios valstybėlės, kažkur taigoje už Heilundziango.
                                          Snowflakes will attack U <3

                                          Comment

                                          Working...
                                          X