Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė digital Rodyti pranešimą
    Ten tik prezidentas toks durnas, vyriausybė kiek žinau blokuoti nesiruošia.
    Taip, ten konfliktas tarp prezudento ir premjero tęsiasi jau kokius 2 metus. Vyriausybė proeuropietiška. Prezidentas prorusiškas

    Comment


      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
      Apskritai ta veto teisė tiek ES, tiek NATO yra kažkokia nesąmonė. Kai yra 30 šalių, tai visą laiką atsiras kokia viena, kur valdo diktatoriai ar populistai ir nori kitiems sugadinti gyvenimus. Vengrijos diktatorius blokuoja Rusijos naftos embargą, o Turkijos diktatorius blokuoja Švedijos/Suomijos priėmimą į NATO. Putleriui tereikia su vienu susitarti, kad viską sugadinti. Tai gal apskritai veto teisę pačiam Putleriui reikėtų suteikti, kokią turi Jungtinėse Tautose - dar vienoje nesąmoningai sukonstruotoje organizacijoje. Įprastai, kad parlamentuose būtų priimtas įstatymas, reikia 50% +1 balso, tai NATO ir ES organizacijose ta riba galėtų būti kad ir 80-90%, bet tą diktatorių ir populistų šantažą reikia panaikinti.
      Vengrija blokuoja ne dėl susitarimų su Putinu, o dėl to, kad neturi prieigos prie jūros ir rusiškas vamzdis vienintelis šaltinis iš kur gauna naftos. ES pasiūlys alternatyvių šaltinių ir tada sutiks.
      Turkija apskritai viena didžiausių Rusijos priešininkių Europoje, tai tikrai neblokuos NATO plėtros, tiesiog išsireikalaus iš švedų, kad neberemtų teroristų.
      Jei panaikinam veto, tai greičiau atsiras visokie frexitai ir dar didesnis susipriešinimas. Demokratija yra ne daugumos diktatūra, o mažumų teisės. Nepamirškim, kad ir pačiai Lietuvai veto gali prireik, ypač kai vykdom priešingą politiką nei likusios ES šalys, pvz. Kinijos atžvilgiu.
      Paskutinis taisė Lettered; 2022.05.21, 10:36.
      Flickr

      Comment


        Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
        Istoriškai galima prisiminti, iki ko veto teisė privedė ATR. Jeigu dauguma priėmė, tai priėmė, kokie vetavimai. Šitaip galima absoliučiai nieko nepriimti, nes nepatenkintų visada atsiras.
        Išgirdus čia neblogus argumentus dėl liberum veto privalumų, pagalvojus aiškiai apibrėžtas suverenitetas irgi yra svarbu, t.y. aiškių ribų nustatymas, nes kai šalį pradeda draskyt į visas puses dėl savų interesų, tai taip ir po to ir įvyksta padalinimai. Beje, Vengrija iš vis kai kuriems kelia klausimų ką jinai veikia ES, jinai save mato, kaip nudraskytos Vengrijos imperijos dalį, kas ten ją žino, ar ji ne potencialus ES priešas, nes turime Kroatiją, Slovakiją, kurios suverenitetai kybotų ant plauko, didelį gabalą Rumunijos... Labai nuosavas požiūris į Rusiją, Ukrainos konfliktą, matyt seilę varvina dėl galimų susitarimų dėl Užkarpatės. Iš kitos pusės, spėju, jei rusai padėtų perbraižyti Vengrijos ir Serbijos sienas, tai per daug nenustebčiau, kad po to ta pati imperinė Vengrija ir Serbija susipjautų dėl Kroatijos ir Voivodinos.

        Dėl Turkijos ir NATO plėtros, tai spėju pavyks susitarti.
        Dėl Vengrijos tai visko gali būti, nors kas ten žino
        Paskutinis taisė PoDV; 2022.05.21, 13:11.

        Comment


          Parašė Stadionas Rodyti pranešimą

          "Algi jie nebalsavo prieš, jiems tiesiog ne viskas aišku buvo."
          Bačiuliui turėtų kaip reikiant trump'inti nuo Biden'o politikos Ukrainos atžvilgiu ir nuo to kaip teigiamai ukrainiečiai vertiną patį Biden'ą.

          Comment


            Parašė Lettered Rodyti pranešimą
            Demokratija yra ne daugumos diktatūra, o mažumų teisės.
            Nesutinku. Demokratija kaip tik yra daugumos valdžia, o mažumos tegul tyliai sėdi po šluota.

            Comment


              Kažkaip nutilo naujienos iš karo. Ateina neramios žinios, kad orkai pralaužė ukrainiečių gynybą ties Popasnos miestu, o taip pat atakuoja Siverską. Kyla grėsmė, kad bus apsuptas nemažas gabalas.

              Comment


                V.Zelenskis: Ukraina sulaužė Rusijos kariuomenės stuburą
                Tačiau jis perspėjo, kad nereikėtų turėti didelių lūkesčių dėl to, ką Ukraina gali pasiekti mūšio lauke.
                V.Zelenskis sakė, kad grįžimas į vasario 23 d. status quo – prieš Rusijai įsiveržiant – reikštų „pergalę“.
                Tai reikštų karo „pirmojo etapo“ pabaigą, sakė jis – ir pridūrė, kad konfliktą visiškai išspręsti galima tik diplomatinėmis priemonėmis.
                https://www.15min.lt/naujiena/aktual...ive-57-1682980

                Prieš pora dienų kažkas ir pareigūnų teigė, kad Ukraina ruošiasi ne tik Donbasą atsiimti, bet ir Krymą. Iš Ukrainos pusės ateina tokie, sakyčiau, netgi priešingi teiginiai. Gyvename informacinio karo sūkuryje ir turbūt neverta nieko sureikšminti.

                Comment


                  Mariupolio tvirtovė. Paskutinė diena Azovstalyje

                  Šaltinis: https://www.youtube.com/c/babylon13ua

                  Comment


                    Parašė Briedis Rodyti pranešimą
                    Mariupolio tvirtovė. Paskutinė diena Azovstalyje
                    Click image for larger version  Name:	aa7ac7a58d6be9507b45c64968280ec1.jpg Views:	1 Size:	419,8 kB ID:	1969730

                    Comment


                      Parašė Sula Rodyti pranešimą
                      Kažkaip nutilo naujienos iš karo. Ateina neramios žinios, kad orkai pralaužė ukrainiečių gynybą ties Popasnos miestu, o taip pat atakuoja Siverską. Kyla grėsmė, kad bus apsuptas nemažas gabalas.
                      Bando apsupti Lisičianską ir Severodonecką - paskutinius Luhansko srities didesnius miestus, kuriuos kontroliuoja Ukraina. Dar neapsupo, ir klausimas ar apsups. Visokie colonel cassadai ir kiti yra patriotai jau savo bloguose tai pateikia kaip "labai didelę pabiedą", kas labai daug pasako apie RF kariuomenės "pajėgumus", jeigu jau tokie dalykai tapo "pabiedomis" (ir dar ne faktas, kad pavyks, o džiūgaujama jau dabar). Plotelis kaip eilinio Lietuvos rajono.
                      Snowflakes will attack U <3

                      Comment


                        Baltarusių batalionas Кастуся Калиновского (Kosto Kalinausko), kovojančių Ukrainos pusėje, virto pulkas kai į jį įjungė batalionus "Volat" ir dėmesio "LITVIN"
                        Батальон Калиновского стал полком. Сегодня белорусский батальон имени Кастуся Калиновского, воюющий в составе ВСУ, объявил о своём расширении и трансформации в полк. В состав белорусского полка войдут батальоны «Литвин» и «Волат».
                        https://t.me/+zuxGF2KYAshiMDgy
                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                        [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                        Comment


                          Įdomu Šolcas nusileis kada nors? Išlindo eilinė info apie turimą nenaudojamą sunkiąją ginkluotę:
                          Arms deliveries to Ukraine possible? Secret paper contradicts statement by Department of Defense https://www.merkur.de/politik/ukrain...-91563538.html
                          In an internal secret document from the Ministry of Defense, which is available to the Bild newspaper, it should now be noted that the Bundeswehr has "62 SPz MARDER in configuration status A3 (MILAN), which are no longer used." The secret document from mid-May is said to say more : "Of these, 32 vehicles could be repaired if necessary and then used again." 30 of the total of 62 Marder armored personnel carriers should therefore only be suitable "for obtaining spare parts". The Federal Ministry of Defense is said to have previously denied to the news magazine Focus that the Bundeswehr has stocks of martens that could be repaired.
                          The internal document, however, apparently says exactly the opposite: if there were a need, the document says that the repair of the tanks would take nine to twelve months. According to an insider, to whom the Bild newspaper refers, it would be faster if the armaments industry were involved. But German armaments companies have been complaining for a long time that the federal government is not releasing deliveries. Ukraine war: German armaments company wants to deliver to Ukraine, but "Federal government does not release delivery"
                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                          [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                          Comment


                            Dar apie Severodonecko ir Lisičiansko bandomą įvykdyti apsupimą, tai yra labai gera Kaco analizė šiame video, su iliustracijomis (nuo 12:30), koks tai yra gėdingas ir apgailėtinai iš šalies atrodantis RF planų mažinimas, parodantis visą nepajėgumą ir nevykėliškumą



                            Esmė tame, kad šiauriniame Donbase nuo 2014 metų sutelkta ir įtvirtinta didelė grupė Ukrainos kariuomenės. RF labai nori ją apsupti, kad "išvaduotų pripažintas respublikas", bet nelabai gaunasi. Ir tai yra jau 6 RF planų mažinimas:

                            1. Karo pradžioje, planavo kad tuoj paims iš šiaurės Charkivą, iš pietų Zaporožę, abi grupės susitiks prie Dnipro ir suformuos megakatilą. Pravalas.
                            2. Po to sumažino planus - bandė apsupti jau arčiau, tik Donbase. Pravalas.
                            3. Atitraukė kariuomenę iš šiaurės Ukrainos, su naujomis jėgomis bandė vėl apsupti grupę Donbase. Pravalas.
                            4. Susimažino planus - apsups tik iki Slaviansko ir Kramatorsko. Pravalas.
                            5. Dar susimažino planus - apsups tik iki Bachmuto (iki dekomunizacijos buvo Artiomovskas). Pravalas.
                            6. Dabar dar susimažino - užteks jau tik Lisičianso ir Severodonecko (paskutinių Ukrainos kontroliuojamų Luhansko srities miestų). Įdomu, ar nebus vėl plavalas

                            Manau, komentarų nereikia, viskas labai iliustratyvu ir akivaizdu Možem pavtarit - jo, visi aiškiai mato, kaip pavtarili Net jeigu pavyktų 6 bandymas, ir paimtų visą LNR, tai DNR šiaurinei daliai jokių jėgų jau akivaizdžiai nėra. Tai kokia gi čia pabieda?
                            Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.05.22, 15:32.
                            Snowflakes will attack U <3

                            Comment


                              Čekų perduotos RM-70 jau irgi fronte darbuojasi.

                              Comment


                                Gal nebuvo įdėta. Video su lietuvių gamybos dronų nukenksmintoju. Įdomu būtų sužinoti apie jo veiksmingumą.

                                Comment


                                  Kiek apie karščiausią regioną nuo Popasna į šiaurės vakrus, tai sakyčiau tikrai nusimato UA apsuptis nes perkirs kelius. Ir tas man labai keista, nes sakant atseit UA dabar turi 700'000 karių, ką jie veikia iš tikrųjų, jei tame rajone kariauja keli tūkstančiai. Ir kur visos to JAV ir kitų duotos >100 vnt patrankų bei lenkų ~240 tankų. Toks vaizdelis, kad ten po senovei kaunasi tuo ką turėjo prieš porą mėnesių. Po truputi rašistai juos smaugia tame rajone.
                                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                  [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                  Comment


                                    Problema ta, kad ta vakarų siunčiama pagalba dar nėra tokia skaitlinga ir kad ukrainiečių kariuomenei trūksta amunicijos, dėl to turimi sovietiniai tankai ir artilerija turi ją taupyti. Kita problema yra ta, kad orkai meta visus turimus savo pajėgumus lyg tai būtų paskutinis mūšis. Ir taip, jie tų pajėgumų vis dar turi ir kai visus juos meta į mūšį - gali pavykti užimti kažkokį nedidelį plotą, kaip kad Lugansko sritis. Iš kitos pusės panašu, kad jie dėl to aukoja vos ne viską, ką turi ir neaišku kaip jie planuoja toliau gintis. Vienintelis variantas, kad po to pradės žvanginti branduoliniais ginklais.

                                    Comment


                                      Vien JAV pateikė min 89 155 mm pabūklus M777 ir min 150'000 sviedinių. Kiekvienam pabūklui gaunasi >1'500. Tai atvarai bent 30 pabūklų iki to gresiančio apsupimo katilo ir hujačini viską iš eilės. Ko dar trūksta, kad tai darytų??? Žadėjo JAV neskaitant paskutinės pažadėtos partijos 90 M777 ir 185'000 sviedinių. Duos JAV dar 18vnt. plius 10 Kanada, UK. Plius Slovakijos, čekų visokiausių irgi toliašaudžių jau seniausiai sakė duos be vokiško šūdo malimo. Plius visokių Stingerių dar kelis šimtus duodi kad pabūklų nesudaužytų. Jei atseit M777 šaudo toliau nei chuilo tai ko dar laukia?
                                      Paskutinis taisė Arunasx; 2022.05.22, 18:00.
                                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                      Comment


                                        Aš ne ekspertas ir nežinau detalių, tai galiu mėginti tik spėlioti. Kaip rodė viename video, tai pirmą šūvį M777 daro tokį kaip bandomąjį ir antras būna jau tas tikrasis, kuris yra pakoreguojamas atsižvelgiant į tai, kur palyginti su taikiniu pataikė pirmasis šūvis. Tai reiškia, kad M777 netinkamos šaudyti į judančius taikinius ir jeigu rusai savo sunkiąją techniką yra sutelkę giliau, nei pats frontas, tai tas M777 reikėtų ganėtinai arti prisivaryti ir jeigu tada rusų technika pajudėtų - M777 judančios technikos negalėtų sunaikinti ir tada kiltų pavojus, kad rusai pakankamai priartėję su savo savaeige artilerija, kurios jie turi berods 5 kartus daugiau, sunaikintų tas M777 ir ukrainiečiai liktų be armijos stuburo. Man atrodo, kad M777 jau darbuojasi toje zonoje, tik jinai nėra visagalė ir tai, kad šaudo toliau nei rašistų artilerija, nereiškia, kad yra nepažeidžiama.

                                        Comment


                                          dronų pagalba manau galima koreguoti ugnį į judančius taikinius. IMHO
                                          O kur tie visi lenkų tankai?
                                          p.s. aš irgi ne ekspertas, tiesiog išsakau ką galvoju.
                                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                          [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                          Comment

                                          Working...
                                          X