Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Migracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Laikas suvokti, kad ES buvo sukurta ne kovai su Rusija ar arabais, o tam kad daugiau nekariautų Vokietija su Prancūzija. Šią funkciją kol kas atlieka, nes jau 70 metų nebuvo jų tarpusavio karo.
    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

    Comment


      Parašė Tomas Rodyti pranešimą
      Laikas suvokti, kad ES buvo sukurta ne kovai su Rusija ar arabais, o tam kad daugiau nekariautų Vokietija su Prancūzija. Šią funkciją kol kas atlieka, nes jau 70 metų nebuvo jų tarpusavio karo.
      Diskusija ne apie tai kokiu tikslu buvo sukurta ES, o apie tai kad ji griaunama.

      Comment


        Parašė J.U. Rodyti pranešimą
        Diskusija ne apie tai kokiu tikslu buvo sukurta ES, o apie tai kad ji griaunama.
        Tiksliau negriaunama, o pati save griauna.
        Flickr

        Comment


          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
          Tiksliau negriaunama, o pati save griauna.
          O va šito niekas tiksliai nežino. Nebent Putinas. Man kelia daug įtarimų pačios Merkel praeitis Rytų Vokietijoje, aktyvus dalyvavimas socialistinio jaunimo sąjungos (komsomolo) viršūnėlėse ir dar kai kas.

          Comment


            šiek tiek jumoro



            šaltinis

            Comment


              Bačiulio postas FB https://www.facebook.com/protingas/p...067197068852:0 :
              Kodėl visi tie leftistų pagraudenimai dėl Vidurio ir Rytų Europos nenoro įsileisti iš Arabijos ir Šiaurės Afrikos plūstančią migrantų bangą skamba neįtikimai? Nes jie meluoja. Meluoja įžūliai, meluoja įsijautę, meluoja įsitikinę, kad per meinstryminę žiniasklaidą paskleistas melas nutildys kitaip manančius.

              Leftistai meluoja, nes neturi jokių argumentų, pagrindžiančių, kodėl Vidurio ir Rytų Europa privalėtų prisijungti kuopiant svetimą mėšlą. Tik todėl, kad ji rasiniu, tautiniu ir religiniu požiūriu homogeniška, lyginant su Britanija, Prancūzija, Italija ar Vokietija, kurių tiek kolonijiniai, tiek dabartiniai veiksmai ir sukėlė pastarąją migrantų krizę? Atsiprašau, bet tai ne argumentas.

              Europoje jau pusšimtį metų galioja nerašyta, bet labai aiški taisyklė - kiekviena metropolija pati tvarkosi su bėdomis, kylančiose buvusiose jų žemėse. Britanija prižiūri savo Tautų Sandraugą, Prancūzija - Afrikos "franko zoną", Italija labai aktyviai veikė Libijoje, kaip ir britai su prancūzais, istoriškai turėję ten nemenkų reikalų. Eritrėja - taip pat Italijos atsakomybės zona, o Sirija, kaip valstybė, sukurta Prancūzijos, kai ši Pirmojo pasaulinio karo metu su Britanija ir Italija dalijosi Osmanų imperiją pagal Sykes-Picot sutartį.

              Bet leftistai šito pasakyti nedrįsta. Lygiai nedrįsta pasakyti, kad visą Europą iš pietų į šiaurę pervėrusi migrantų banga - tai ir yra tas tikrasis Hibridinis karas, kariaujamas netradiciniais būdais ir priemonėmis. Musulmonai jau 1300 metų bando įveikti krikščioniškąją Europą, bangomis plūsdami tai iš Šiaurės Afrikos, tai iš Turkijos, tai per Viduržiemio jūrą. Ir per amžius būdavo Europos atmetami atgal. Prie jų atmetimo nemenkai prisidėjo ir mūsų protėviai ties Viena ir Chotynu. "Antemurale Christianitatis" - čia apie Abiejų Tautų Respubliką pasakyta.

              Kuo dabar Europą užplūdę tvirtai sudėti, dvidešimmečiai trisdešimtmečiai musulmonų vyrai (JTO duomenimis, 72 proc. migrantų yra vyrai) skiriasi nuo Omejadų maurų ar Suleimano janyčiarų? Tik tuo, kad jų rankose šiandien nėra (dar nėra) ginklų? O kam jiems tie ginklai, jeigu į juos nėra šaudoma ir jie žino, kad jiems niekas iš europiečių pusės negresia?

              Pats migrantų kiekis, santykinai nežymus ES gyventojų masėje, nėra svarbus - veikiama kumuliatyvinio užtaiso (Shaped Charge) principu - nedidelis sprogmenų kiekis, sutelktas į vieną adatos storio energijos čiurkšlę, pradeginą tokio storio šarvą, kokį paprastu sprogimu pralaužtų nebent šimteriopas spogmenų kiekis. Milijonas migrantų, jeigu jį per kelerius metus tolygiai paskirstyti per visą 500-milijonę Europą, neturėtų jokio pastebimo poveikio. Bet 800 000 migrantų per pusę metų į vieną Vokietiją tai beveik mirtinas smūgis šiai svarbiausiai Europos Sąjungos branduolio valstybei. Isteriška Angelos Merkel ir kitų Vokietijos politikų reakcija tiek į migrantus, tiek į kitų ES šalių, pirmiausia - Vidurio ir Rytų Europos - suprantamą norą spręsti problemą iš esmės, o ne tik absorbuoti jos pasekmes, tik patvirtina paniką Berlyne.

              Vienas iš pamatinių karo principų sako, kad siekiant pergalės privalu išnaudoti visas priešo silpnybes ir psichologinius arba ideologinius susivaržymus. Europos Sąjunga sako, kad konfliktų sprendimas jėga - It's not an Option? Europos karo tradicijos neleidžia šaudyti į beginklius, moteris, vaikus? Tai puiku - mes užplūsime jus beginklėmis armijomis! Ir jūs nesugebėsite pasipriešinti, nes kiekvienas, vien tik pabandęs prabilti apie būtinybę stabdyti mūsų kariauną, tuoj pat bus užsipultas, apšauktas ksenofobu, rasistu, diktatoriumi bei visais tais kitais leftistiniais keiksmažodžiais, kuriais jie įvardija nekenčiamus kitaminčius.

              Štai, Rick Lyman, The New York Times Vidurio ir Rytų Europos biuro šefas, straipsnyje "Rytų Bloko pasipriešinimas pabėgėliams atveria Europos kultūrinį ir politinį pasidalijimą" rašo:

              "Nuo 2004 metų jungdamosis prie Europos Sąjungos buvusios komunistinės šalys įsipareigojo gerbti ir laikytis vadinamųjų Europinių vertybių: Atviros rinkos, skaidrios vyriausybės, pagarbos nepriklausomai žiniasklaidai, atvirų sienų, kultūrinės įvairovės, mažumų apsaugos ir atmesti ksenofobiją.

              Tačiau tikrovėje buvusios Komunistinės šalys delsia priimti ir taikyti šias vertybes. Oligarchai, saviškių protegavimas, įsišaknijusi korupcija tebėra daugelio šių šalių kasdienybe, žiniasklaidos laisvė menksta, o antiimigracinės nuotaikos augina nacionalizmą ir populistinius politinius judėjimus."

              Gerai užmetė, ar ne? Iš karto ant visos Vidurio Rytų Europos, nuo Estijos iki Rumunijos. Visi štampai apie pokomunistinius untermenšus visame gražume. Kiek pamenu, tokie menkinantys apibendrinimai leftistų žargonu vadinami "stigmatizacija" ir griežtai smerkiami - jeigu, pavyzdžiui, pasakoma, kad Afrikoje negrai nesugebėjo sukurti nei vienos sėkmingai besivystančios, demokratinės, teisinės valstybės. O štai visą Vidurio Rytų Europą pavadinti "Komunistiniu Bloku" (kas pamiršo, tai Šaltojo karo laikų teriminas, kuriuo vadintos Sovietų Sąjungos priklausomybėje buvusios Varšuvos Pakto ir COMEKON šalys) tai čia viskas gerai? Pagal leftistinę logiką - viskas gerai.

              O jeigu pažiūrėjus į Rick Lyman kaltinimus įdėmiau? Oligarchai? Hmmm... pašnekėti apie juos mėgstama ir pas mus, bet visgi tai - Rusijos ir kelių kitų posovietinių respublikų (pavyzdžiui, Ukrainos) realybė. Gal ko nežinau apie Rumuniją ar Bulgariją, bet nė karto nėra tekę susisdurti, kad rimtuose tekstuose apie Vidurio Rytų Europos politinį gyvenimą būtų nagrinėjamas oligarchų faktorius.

              Saviškių protegavimas? O kur jo nėra? Pasiimkite 500 didžiausių Švedijos mokesčių mokėtojų sąrašą ir pabandykite rasti ne švedą. O kiek Vokietijoje milijardierių ne vokiečių? Prancūzijoje - ne prancūzų? Kažin, ar nebus taip, kad, pavyzdžiui, Baltijos šalys su savo milijonieriais kilme iš sovietinių migtrantų atrodo bene geriausiai?

              Įsišaknijusi korupcija? Įdomu, The New York Times redakcijoje apie tokį Korupcijos suvokimo indeksą, kurį kasmet rengia Transparency International, girdėjo? Žiūrime į migrantams Europos sienas atvėrusias Italiją ir Graikiją, lyginam jų korupcijos indeksą su Vidurio Rytų Europos rodikliais ir galvojame: Galgi todėl mūsų regionas toks atsparus nelegaliems migrantams, kad pas mus nėra iš migrantų gabenimo besipelnančios mafijos ir jos pinigais papirktų politikų bei paregūnų?

              Žiniasklaidos laisvė menksta? Vėlgi, žiūrime Reporterių be sienų parengtą žiniasklaidos laisvės indeksą: Jungtinėms Valstybėms, iš kurių mums pamokslauja Rick Lyman, dar reikėtų pasistengti, kad pasiekti mūsų žodžio laisvę. Kaip ir Britanijai ar Prancūzijai.

              Antiimigracinės nuotaikos augina nacionalizmą ir populizmą? Čia, tikriausiai, apie Prancūzijos "Nacionalinį frontą", Britanijos UKIP, Italijos "Šiaurės lygą", Danijos Liaudies partiją, Švedijos Demokratus, Suomijos "Tikruosius suomius", Austrijos Laisvės partiją, Nyderlandų Laisvės partija ir kitas, griežtai prieš migrantus pasisakančias Vakarų Europos partijas, masiškai šventusias sėkmę 2014 Europos Parlamento rinkimuose?

              Taip, tai tikrai didelis pavojus Europos Sąjungos vienybei, bet jį kelia ne tie, kurie pasisako prieš nevaldomą migrantų srautą, bet tie, kurie ragina dar plačiau atverti ES sienas. Įskaitant ir Rick Lyman iš The New York Times. Bet argi leftistui ką paaiškinsi? Jų pasaulėžiūros atsparumas sveiko proto argumentams gerai žinomas. http://www.nytimes.com/2015/09/13/wo...isis.html?_r=0

              Comment


                Absoliučiai teisingai parašyta. Bjauriausia kad ir Lietuvoje tokių leftistų netrūksta.

                Comment


                  Puikus žurnalistinis tyrimas apie pasieniečių ir migrantų kasdienybę:

                  Pabėgelių kelias

                  Comment


                    2014 metais į Urugvajų iš Libano pabėgėlių stovyklos persikėlusios penkios sirų šeimos pradėjo protestuoti. Jų teigimu, Urugvajuje sąlygos nėra tinkamos jiems gyventi, tad jie nori būti išsiųsti kitur, rašo news.vice.com.

                    Daugiau nei 40 asmenų turinčios šeimos į Urugvajų persikėlė buvusio šalies prezidento Jose Mujicos siūlymu. Nuo karo bėgę sirai šiuo metu yra nepatenkinti gyvenimo kokybe, tad nori persikelti atgal į Libaną ir tikriausiai iš ten bandyti pasiekti Vokietiją.
                    http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...sali-57-527811
                    AZ.Baku | FI.Vaasa | SR.Paramaribo | SE.Lund | DZ.Annaba

                    Comment


                      Kai pagalvoji - legaliai į Europą iš trečiųjų kraštų nelabai pateksi. Va, o jei nuspresi pažeist įstatymus ir keliauti nelegaliai - tada ne tik pateksi, bet dar ir pinigų bei gyvenamą plotą gausi!

                      Kaip jums tokia Europos griovėjų, parazitų, tokių kaip Merkel pozicija?

                      Beje tie 800 tūkstančių tai tik pradžia, juk dabar pasklidus žiniai apie atvertas sienas nelegalams jų paplūs dar daugiau.
                      Europe is on the verge of self destruction, pasakytų anglakalbis.

                      Comment


                        Parašė Gator Rodyti pranešimą
                        Kaip jums tokia Europos griovėjų, parazitų, tokių kaip Merkel pozicija?
                        O Vokietijai reikia daugiau žmonių, daugiau darbo rankų, tai jos pozicija yra visiškai logiška ir racionali.
                        Post in English - fight censorship!

                        Comment


                          Parašė index Rodyti pranešimą
                          O Vokietijai reikia daugiau žmonių, daugiau darbo rankų, tai jos pozicija yra visiškai logiška ir racionali.
                          Jeigu trūksta darbo rankų, tuomet kodėl į Vokietiją iš Lietuvos emigruoja tik vienetai, lyginant su UK, Norvegija ir kitomis šalis, nors Vokietija žymiai arčiau pačios Lietuvos?
                          Paskutinis taisė Lettered; 2015.09.14, 14:31.
                          Flickr

                          Comment


                            Parašė index Rodyti pranešimą
                            O Vokietijai reikia daugiau žmonių, daugiau darbo rankų, tai jos pozicija yra visiškai logiška ir racionali.
                            Tai legaliai galėjo priimti, jei taip reikėjo. Bet legaliai ten tikrai nepriiminėjo lengvai, net ir tiem patiems rytų europiečiams kol atidarė sienas, ką jau kalbėt apie musulmonus.

                            Mano pranešimo ironija, jei nesupratai, ir buvo tokia:
                            Esi sąžiningas ir eini legaliai - greičiausiai nepriims, arba bus labai sunku.
                            Esi nesąžiningas, pažeidi įstatymą, ir eini nelegaliai - ne tik priims, bet dar ir dovanų duos
                            Paskutinis taisė Gator; 2015.09.14, 14:31.

                            Comment


                              Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                              Tuomet kodėl į Vokietiją iš Lietuvos emigruoja tik vienetai, lyginant su UK, Norvegija ir kitomis šalis, nors Vokietija žymiai arčiau pačios Lietuvos?
                              Nes norint ten imigruoti reikia vokiškai mokėti, o vokiškai Lietuvoje beveik niekas nekalba. Tuo tarpu anglų kalbos pas mus visus mokykloje išmoko. Norvegijoje, tuo tarpu, ir angliškai susikalbėsi ir atlyginimai dėl naftos pajamų išpūsti iki nežmoniškų dydžių.

                              Parašė Gator Rodyti pranešimą
                              Tai legaliai galėjo priimti, jei taip reikėjo. Bet legaliai ten tikrai nepriiminėjo lengvai, net ir tiem patiems rytų europiečiams kol atidarė sienas, ką jau kalbėt apie musulmonus.
                              Tai pradžioje jiems tiek darbuotojų nereikėjo, o po legaliai kviestis iš trečiųjų šalių nedamąstė. O dabar bum ir nukrito daugybė darbingų žmonių tiesiai ant galvos.

                              Vienintelė problema dabar vokiečiams - kur juos apgyvendinti kol atsiras pakankamai būstų ir kaip administruoti tokį staigų procesą.

                              Parašė Gator Rodyti pranešimą
                              Mano pranešimo ironija, jei nesupratai, ir buvo tokia:
                              Esi sąžiningas ir eini legaliai - greičiausiai nepriims, arba bus labai sunku.
                              Esi nesąžiningas, pažeidi įstatymą, ir eini nelegaliai - ne tik priims, bet dar ir dovanų duos
                              Būtent. O taip yra todėl, kad valstybių sienos yra tik teorinis konceptas. Žmogaus prie sienos nesustabdysi. Norės, ras kaip ateiti. O kai atėjo, turėsi su juo kaip nors tvarkytis.
                              Paskutinis taisė index; 2015.09.14, 14:35.
                              Post in English - fight censorship!

                              Comment


                                Parašė index Rodyti pranešimą
                                Būtent. O taip yra todėl, kad valstybių sienos yra tik teorinis konceptas. Žmogaus prie sienos nesustabdysi. Norės, ras kaip ateiti. O kai atėjo, turėsi su juo kaip nors tvarkytis.
                                Australai tvarkosi siųsdami atgal, europiečiai "tvarkosi" apdovanodami už nelegalius veiksmus pinigais, maistu ir apgyvendinimu.

                                Comment


                                  Parašė index Rodyti pranešimą
                                  Būtent. O taip yra todėl, kad valstybių sienos yra tik teorinis konceptas. Žmogaus prie sienos nesustabdysi. Norės, ras kaip ateiti. O kai atėjo, turėsi su juo kaip nors tvarkytis.
                                  Nebūtinai teorinis, viskas priklauso nuo poltinio požiūrio, ar visus įsileisti, ar kažkaip kontroliuoti imigraciją. Į JAV, Australiją, Izraelį ar tuos pačius Gulf arabus neplūsta milijonai migrantų kada tik panorėję, o Europa dabar duoda ženklą milijardams afrikiečių ir aziečių bėgti čia visais įmanomais būdais, nes visais bus pasirūpinta.
                                  Paskutinis taisė Lettered; 2015.09.14, 15:10.
                                  Flickr

                                  Comment


                                    /\ Kalbant apie sąžiningumą ir legalumą, tai šios dienos pamoka tokia, kad geri nemokami dalykai visada pasibaigia, todėl labiau pasisekė tiems, kurie veržėsi iš pabėgėlių stovyklų, lindo į traukinius ir visais kitais būdais bandė patekt į Vokietiją iki šio pirmadienio.

                                    Comment


                                      Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                      Australai tvarkosi siųsdami atgal, europiečiai "tvarkosi" apdovanodami už nelegalius veiksmus pinigais, maistu ir apgyvendinimu.
                                      Australija turi realiais gamtines sienas, dėl ko jiems nutempti juos į Papua nesunku.

                                      O čia: nusiųsi į pirmą ES valstybę (Graikiją?) - po kelių dienų grįš atgal. Nusiųsi į Turkiją - greičiausiai nepriims, o jei ir pavyks nusiųsti - grįš atgal po savaitės. Nusiųsi į Siriją - siųsti žmones į karo zoną neleis žmoniškumas.

                                      Aišku, galima surasti neturtingų valstybių, jas paspausti, papirkti ir išsiųsti juos ten. Ką Prancūzija, Italija ir Graikija kaip tik ir prastūminėja, tik kol kas ES ribose.

                                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                      Nebūtinai teorinis, viskas priklauso nuo poltinio požiūrio, ar visus įsileisti, ar kažkaip kontroliuoti imigraciją. Į JAV, Australiją, Izraelį ar tuos pačius Gulf arabus neplūsta milijonai migrantų kada tik panorėję.
                                      Politinio požiūrio nepakanka. Tai reguliuojasi tik natūralių barjerų buvimu (toli toli saloje ir už kalnų) ar savo kaip šalies patrauklumu/nepatrauklumu. JAV imigracijos nevaldo visiškai, pastoviai ateina meksikiečių minios ir nelegaliai pasilieka su visam, gauna net social security numeriukus. Aišku, jie mielesni už sirus, dėl ko taip ir atrodo.

                                      Izraelis panašu, kad jų netraukia dėl to, kad visokių arabų apskritai nelabai myli.
                                      Paskutinis taisė index; 2015.09.14, 15:12.
                                      Post in English - fight censorship!

                                      Comment


                                        Aš tikrai netikiu, kad Vokietrija džiugiai priiminėja tuos migrantus. Čia iš pradžių buvo noras pasirodyti labai humaniškais, nesitikint, kad tokio dydžio minios užplūs, po to bandymas imtis lyderio vaidmens (maždaug - mes stiprūs ir susidorosim), o galiausiai atėjo supratimas, kad nepajėgsim.

                                        O šiaip Štutgarte pabėgėlių centre jau pirmą Daesh teroristą paėmė. Kažkokį kiekį išgaudys, bet šimtai sėkimingai infiltruosis į ES

                                        In einer Asylbewerberunterkunft bei Stuttgart ist ein mutmaßlicher Unterstützer der Terrormiliz Islamischer Staat (IS) festgenommen worden. Der 21-jährige Marokkaner stehe unter Terrorverdacht, teilten die Generalstaatsanwaltschaft Stuttgart und das Landeskriminalamt mit. Nach Angaben der Ermittler war der Verdächtige unter falscher Identität als Asylbewerber im Kreis Ludwigsburg untergetaucht.


                                        http://www.rtl.de/cms/mutmasslicher-...n-2403870.html

                                        Angliškas tekstas:
                                        An ISIS terrorist posing as an “asylum seeker” has been arrested by German police in a “refugee” center in Stuttgart, and German customs officers have seized boxes containing Syrian passports being smuggled into Europe. According to a report carried by RTL’s German language service, the terrorist is a 21-year-old Moroccan using a “false identity” who had registered as an asylum seeker in the district of Ludwigsburg. He was identified after police linked him to a European arrest warrant issued by the Spanish authorities.

                                        Comment


                                          Parašė index Rodyti pranešimą
                                          Nes norint ten imigruoti reikia vokiškai mokėti, o vokiškai Lietuvoje beveik niekas nekalba. Tuo tarpu anglų kalbos pas mus visus mokykloje išmoko.
                                          Anglų kalba mokyklose tikrai buvo ne pas visus (du mano kolegos yra "prancūzai"), o ir mokyklines anglų kalbos žinias nemažai žmonių pamiršo iškart baigus mokslus. Taip kad ne kalbos mokėjime esmė.
                                          Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X