Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vasario 16-osios akto originalas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Tai tapatybinis konfliktas tarp Vasario 16-osios "kaunietiškos" Lietuvos aristokrato ir sovietinės Lietuvos į mokslus pakylėto prasčioko, savo sovietinę tapatybę (...)
    Kad prof. Mažylis yra gydytojo Mažylio anūkas tik reikia džiaugtis
    Bet tai dar ne pagrindas ieškoti to ko nėra - t.y. "aristokratų" Kaune ir kurti prišpriešas su Vilniaus "prasčiokais".

    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Toks nesisteminis straipsnis irgi ne visų portalų formatą atitinka
    Vasario 16-osios akto galėjo ieškoti tik kaunietis
    Tokie straipniai su antraštėmis "tik kaunietis galėjo" kalba tik apie kai kurių asmenų nepilnavertiškumo kompleksą ir pasąmoninį "laikinosios sostinės" ilgesį. (neturiu omeny kauniečių - su kuriais bendrauju, 99% yra sveikai mąstantys)

    Gal baigiam tą betikslę diskusiją "Kaunas vs. Vilnius".
    Paskutinis taisė Romas; 2017.04.02, 20:08.

    Comment


      Kai kurių dalykų neišeina politkorektiškai nutylėti norint suprasti paskutinių dienų įvykius. Tokių straipsnių nebūtų buvę, jei istorikai būtų adekvačiau reagavę į amžiaus atradimą. Kai kurie žmonės gal nesupranta, kame esmė. Tai Bačiulis nevynioja į vatą ir paaiškina. Mėgėjai eskaluoti kovas Vilnius vs Kaunas tokių straipsnių vis tiek neskaito - per ilgas ir per sudėtingas .

      Comment


        Dar vienas stiprus Valatkos komentaras

        2017.04.02 21:13
        R. Valatka
        Valdžios, žiniasklaidos ir Tautos visiško pasitenkinimo Aktas

        Tris paras truko valdžios, žiniasklaidos ir Tautos brolybės bei visiško pasitenkinimo aktas. Vienam veikliam profesoriui pavyko pasiekti tai, kas per ketvirtį amžiaus neišdegė nė vienai partijai ir valdžiai, nustekentiems intelektualams, pavargusioms lituanistėms ir pensininkams kartu sudėjus.Bet yra ir trečia žinia. Kaip visada.

        Mums visada reikia, kad net aukščiausiame orgazmo taške kas nors būtų kaltas. Kas kaltas, tapo aišku iš karto. Kadangi profesionalų nevirškinam iš principo – nebent tai būtų S. Skvernelis ir jo ministrai – kam kliuvo, kam nekliuvo, o istorikams kliuvo už viską.

        Kalti už tai, kad nepajudino užpakalių ir nenuvažiavo į Berlyną anksčiau. Už tai, kad nerado Akto. Ir už tai, kad ne taip sureagavo į Aktą. Vieni kalti už tai, kad rašė, kiti – kad skaitmenizavo. Dar kiti, kad plaukiojo Nemunu su Zita.

        Istorikai tapo kaltesni už Landsbergį Sr. (tas kaltas iš principo), ir net „MG Baltic“ koncerną, kuris pasirodė toks skrudžas, kad nė nemano skirtis su žadėtu radybų milijonu.
        (...)

        Po to, kai, pradėjus atstatinėti Valdovų rūmus, istorikė J. Kiaupienė trim mėnesiams nuvyko į Habsburgų archyvus Vienoje tyrinėti XVI a. LDK diplomatijos dokumentų, istorikę ilgai tampė Generalinė prokuratūra. Siuvo bylą, kad pinigai naudoti ne pagal paskirtį. Iš tiesų, ko į tą Vieną?

        Dabar, kai vienišas ieškotojas rado Vasario 16-osios aktą, o feisbukinė Tauta suprato, kad visi nežinomi istorijos klausimai jau išrišti, dar aiškiau nei prieš savaitę tapo aišku, kad nei istorijos mokslas, nei istorikai Lietuvai nebereikalingi.

        Todėl Prezidentė, premjeras ir Kultūros komiteto pirmininkas nenueis į Lietuvos istorijos institutą. Pasižiūrėti, kaip atrodo tris dešimtmečius neremontuoti kabinetai, kiek laipsnių juose būna žiemą, ir svarbiausia, pamatyti, kiek mažai jis turi istorikų. Valdžia Istorijos institutą paskutinįkart prisiminė 1991-ųjų rudenį. Kai atėmė jo pastatą, kurį perdavė Vatikano ambasadai.

        http://www.delfi.lt/news/ringas/lit/....d?id=74236342

        Comment


          Vasario 16-osios akto galėjo ieškoti tik kaunietis

          Konfliktas tarp pofesoriaus Liudo Mažylio ir profesoriaus Alfredo Bumblausko – tai ne konfliktas tarp sėkmingo istorijos mėgėjo ir susimovusio istoriko – profesionalo. Tai tapatybinis konfliktas tarp Vasario 16-osios „smetoniškos Lietuvos“ aristokrato ir sovietinės Lietuvos į mokslus pakylėto prasčioko, savo sovietinę tapatybę ir jos sąlygotą egzistencinę neapykantą „smetoniškai Lietuvai“ dangstančio Gegužės 3-osios Abiejų Tautų Respublikos Konstitucija ir jos pažadu lietuvių mužikams, kad ir jie kaip lenkai būsią. – Kas tas Mažylis? – sužinojęs apie profesoriaus atradimą Berlyne retoriškai klausė Bumblauskas, taip rodydamas ne tik savuosius pyktį ir panieką, bet ir profesinį neišprusimą, nes tokią įtaką moderniosios Lietuvos valstybės raidai turinčias gimines privalo mintinai žinoti kiekvienas istorikas.

          Daugiau skaitykite: http://lzinios.lt/lzinios/Komentarai...unietis/241528
          © Lietuvos žinios
          Flickr

          Comment


            /\ Kad Bumblauskas ant karštųjų susimovė, nėra pagrindas daryti balagano pavadinimu "Vilnius vs. Kaunas"
            Paskutinis taisė Romas; 2017.04.02, 22:29.

            Comment


              Parašė Romas Rodyti pranešimą
              /\ Kad Bumblauskas ant karštųjų susimovė, nėra pagrindas daryti balagano pavadinimu "Vilnius vs. Kaunas"
              Būtų galima nurašyti, kad ant karštųjų, bet jis ir vėliau tai porino:
              „Ar tai yra tai, ką mes dabar atradome? Netikiu. Moka kelti burbulus, kuriuos reikėtų ramiai prisėdus pagalvoti. Todėl manęs tokios sensacijos iki galo neįtikina. Todėl ir sakiau, kas čia per tipas, manęs žurnalistas paklausė, kas čia per tipas, aš jokio nežinau teksto. Jis nieko nėra spausdinęs viešoj erdvėj, jis nėra viešasis intelektualas, jis neturi tekstų nei „Kultūros baruose“, nei „Naujajam židiny“, tai man yra kriterijus. Todėl ir keliu klausimą“, – sako VU profesorius.

              Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=74209416

              Comment


                Parašė Romas Rodyti pranešimą
                /\ Kad Bumblauskas ant karštųjų susimovė, nėra pagrindas daryti balagano pavadinimu "Vilnius vs. Kaunas"
                Dvi dienas iš eilės, pirmą dieną - neiaškus tipas, antrą - rastas neoriginalas ir pan., vargu ar tai galima vadinti ant karštųjų, dar tuo labiau, kad ne apie kokį emocinių audrų valdomą paauglį šnekame, o apie profesorių.

                Comment


                  Tai jau geriau faktais pagrįsta diskusija "Mažylis prieš Bumblauską ir kitus istorikus" nei emociniai-geografiniai apibendrinimai.

                  Comment


                    profesoriaus Alfredo Bumblausko...sovietinės Lietuvos į mokslus pakylėto prasčioko, savo sovietinę tapatybę ir jos sąlygotą egzistencinę neapykantą „smetoniškai Lietuvai“ dangstančio Gegužės 3-osios Abiejų Tautų Respublikos Konstitucija ir jos pažadu lietuvių mužikams, kad ir jie kaip lenkai būsią.
                    dr. Marijos Drėmaitės monografijos „Progreso meteoras: Progreso meteoras: Modernizacija ir pramonės architektūra Lietuvoje 1920-1940“ pristatymas Kaune
                    http://artnews.lt/renginys/dr-marijo...statymas-kaune

                    „Didesnės antikomunistinės knygos nesu skaitęs – joje labai vaizdžiai pademonstruota, ko netekome po 1940-ųjų“, – taip apie leidinį jo pristatymo Vilniaus knygų mugėje kalbėjo Vilniaus Universiteto profesorius istorikas Alfredas Bumblauskas.

                    Comment


                      Parašė Galys Rodyti pranešimą
                      Dvi dienas iš eilės, pirmą dieną - neiaškus tipas, antrą - rastas neoriginalas ir pan., vargu ar tai galima vadinti ant karštųjų, dar tuo labiau, kad ne apie kokį emocinių audrų valdomą paauglį šnekame, o apie profesorių.
                      Tomis dviem dienom jis neapsiribojo Nežinau kada įrašyta tv laida, bet šiandien vėl rodė per lryto tv interviu su juo, tai ir teisinas, jau ir Mažyliu pasidomėjęs, ir toliau nesąmones šneka Kiek keista, kad kai kuriems tik dabar atsivėrė vaizdas ir kad buvo įtikėję koks jis nerealiai geras istorikas. Jeigu jau tarp istorikų balsavime sugeba gaut tik vieną balsą, arba kaltinamas netgi plagijavimu studentų darbų, tai daug ką pasako Na bet kad dabar kai kurie bando ieškot niaunsų visokių ir pritempt akto radimą prie temos VDU vs VU, arba Kaunas prieš Vilniu, arba "tik kaunietis galėjo surast" , tai be komentarų...

                      Comment


                        Su Bumblausku tai manau, kad čia elementari profesinė konkurencija. Nei jis, nei jo kolegos apie šitą variantą nepagalvojo, nepaieškojo, o dabar elementariai apmaudu.
                        Post in English - fight censorship!

                        Comment


                          Flickr

                          Comment


                            Problema ne tame. Problema tame kad vis jekspertai toke kaip Bumblauskas negavo milzinisku lesu. Blyn gi turejo buti idrasyta pora simtu tukstanteliu valdisku pinigu kad nustatyti kur aktas ir dar milijonielis kitas paciai paieskai

                            Atejo kazkoks kavianskas ir blyn tiek babkiu nunese. Siaip jau seniai pastebejau kad Lietuvoje yra prziai na tie kurie apsimeta jekspertais juos rodo per tv ir juodai dirbantys zmones kurie realiai padare keliasdesimt kartu dagiau nei peziai. Vat siuo atveju ir susidurem su ta situacija

                            Comment


                              Nereikia visko supaprastinti iki Vilnius vs Kaunas. Tai yra globalizmas vs tautiškumas. Šita citata rodo, kad ne visiems to akto reikėjo:

                              Aš manau, kad kalba ir tautybe pagrįstas lietuvybės modelis žus po penkiasdešimties metų. Tokios Lietuvos nebebus. Ar bus kitokia – neaišku. Bet tokios kaunietiškos Lietuvos nebeliks.
                              Daugiau skaitykite: http://lzinios.lt/lzinios/Komentarai...unietis/241528

                              Tai visai logiška, kad rado tas, kam tai buvo svarbu ir to reikėjo. Ir ne pinigai (ar gyvenamasis miestas) čia svarbiausia. Kai yra entuziazmo, galima ir nebrangiai, ir greitai.

                              T. Kačerauskas. Apie mažylių pergales
                              Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/ringas/lit/....d?id=74236194
                              Paskutinis taisė senasnamas; 2017.04.03, 09:47.

                              Comment


                                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                Nereikia visko supaprastinti iki Vilnius vs Kaunas. Tai yra globalizmas vs tautiškumas. Šita citata rodo, kad ne visiems to akto reikėjo:
                                O siaube, kokias priestatais, sandėliukais ir garažiukas spėjo apaugti ši istorija.
                                Kai koks ūkininkas išknis kokį gedimino antspaudą tai visi pradės pezėti apie tai kaip kaimas vėl įputė lietuviams tautiškumo, nes miestiečiai tai va elitas-globalistai.

                                Comment


                                  L. Mažylis yra miestietis .
                                  Šiuo atveju susireikšminusio elitizmo ir dvarui nepažįstamo eilinio profesoriaus priešprieša akis bado. Jei L. Mažylis būtų net ne profesorius ir nedirbtų mokslo įstaigoje, tai dar ne tokių epitetų būtų sulaukęs. Pagal publikuojamus straipsnius irgi matyti, kurie apžvalgininkai yra "prie dvaro", o kurie toliau nuo dvaro. Beje, Valatka turi istoriko išsilavinimą .

                                  Comment


                                    Parašė Galys Rodyti pranešimą
                                    Kai koks ūkininkas išknis kokį gedimino antspaudą tai visi pradės pezėti apie tai kaip kaimas vėl įputė lietuviams tautiškumo, nes miestiečiai tai va elitas-globalistai.
                                    Čia niekas nieko netyčia nesurado, vienas tikslingai ieškojo, kitam tikslingai "nieko nereikėjo".
                                    Flickr

                                    Comment


                                      Ką L. Mažyliui reikėjo daryti radus aktą? Pirmiausia pranešti A. Bumblauskui ir tiksliai nurodyti, kur yra bei kaip atrodo. Daugiau niekam nieko nesakyti. Šis būtų suorganizavęs filmavimo grupę ir žinomų bei pripažintų istorijos-archyvų liūtų delegaciją, prie kurios prisijungti gal būtų pakviestas ir Mockus. Būtų sukurtas normalus šou ir garbė atitektų tiems, kuriuos visi pažįsta, o ne kažkokiems nežinomiems tipams. Tada Bumblauskas patenkintas Mažyliui spaustų ranką ir plotų per petį. Šis akimirksniu taptų elitiniu profesoriumi-liūtu, o dabar taip ir liks tik paprastu profesoriumi .

                                      Comment


                                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                        Čia niekas nieko netyčia nesurado, vienas tikslingai ieškojo, kitam tikslingai "nieko nereikėjo".
                                        Šneku apie tai kiek šalutinių istorijų pradėjo rastis: Kaunas - Vilnius, elitas- paprastieji, globalistai - tautininkai, VU - VDU ir čia kogero dar ne viskas. Kažkuo primena pasakojimus apie susitikimus su poetais, kai skaitytotai jiems išdėsto savo interpretacijas, o autorius atšauna: ne ne, čia man taip susirimavo ar šiaip kokio vynelio buvau patempęs.

                                        Comment


                                          Greičiausiai čia nei vienas nesedėjo Bumblausko paskaituose ir šiaip nebendravo su šituo žmogumi. Nesinorėtų plačiau komentuoti, bet tai, ką jis pasakė per tas pirmas dienas, visiems istorikams tikėtina ir aišku. Čia kaip su Puku, kurio bajerius žino visas Kaunas, bet reikia kažkokios žiežirbos, kad sužinotų Lietuva ir galutinai išsklaidytų dūmus nuo tų, kurie yra kažkuo įtikėję.
                                          Aš, tiesą sakant, labai džiaugiuosi, nes jis gavo gerą niuksą už tai, kad tyčiodovosi iš kitų, nors pats gyvenime archyve nesedėjo. Bet kaip gali sedėti archyve, kai plaukioji Nemunu ir pezi vėjus.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X