Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. Joe Bideno administracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
    Nors yra tokių, kurie sako, kad čia amerikiečių kerštas Macronui už jo blevyzgas apie NATO smegenų mirtį ir pan.
    Bet čia labiau gaunasi ne kerštas, o kaip tik tų Macrono žodžių patvirtinimas, jei vyksta tarp NATO šalių tokie užkulsiniai žaidimai ir nebėra pasitikėjimo. Taip išeina Bidenas transatlantinius ryšius nori dar labiau žlugdyti nei tą darė Trumpas?
    Flickr

    Comment


      Parašė Lettered Rodyti pranešimą

      Bet čia labiau gaunasi ne kerštas, o kaip tik tų Macrono žodžių patvirtinimas, jei vyksta tarp NATO šalių tokie užkulsiniai žaidimai ir nebėra pasitikėjimo. Taip išeina Bidenas transatlantinius ryšius nori dar labiau žlugdyti nei tą darė Trumpas?
      Čia vis tik labiau tik kažkieno nuomonė. Kita vertus, kad ko gero už Atlanto išties auga nusivylimas prancūzais ir vokiečiais. Juk žalia šviesa NS2 buvo uždegta ne dėl rusų, bet dėl vokiečių ir panašu mainais už griežtėjančią ES politiką Kinijos atžvilgiu. O judesių ta kryptimi nematyti. Kita vertus mums nuo to tikrai nieko gero.

      Comment


        Parašė Lettered Rodyti pranešimą

        Jei kontraktas buvo blogas, kodėl jo nenutraukė civilizuotai, ir po to būtų sudarę su kuom nori naujus? Ar čia labiau patys australai norėjo geresnių laivų, ar amerikiečiai savo prastumti? Kažkaip tikrai neatrodo civilizuotas toks elgesys, kai tokios apimties ir reikšmės sutartis nutraukiama vienašališkai ir kita pusė apie tai sužino tik iš spaudos, net jei tie laivai būtų rusiško lygio. Dabar prancūzai ES mastu blokuos įvairius ryšius su JAV, UK, Australija, dėl ko ir mes galim kentėti.

        Prancūzija sako negalinti pasitikėti Australija ES derybose dėl prekybos susitarimo
        Nieko rimto prancūzai neužblokuos, čia tik dabar įniršį lieja. Tikėtina, jog viską jie žinojo, bent jau Australijos PM tikina, jog dar prieš kelis mėnesius įspėjo jog svarsto nutraukti kontraktą.
        Galėjo aišku atskirai paleisti žinutes apie kontrakto nutraukimą ir naujas/senas draugystes, bet įtariu jog neatsitiktinai taip nutiko.

        Greičiausiai US nori pajudinti status quo, kurį ilgą laiką prancūzai išnaudojo patys plėtodami dviprasmiškus ryšius, dabar bus priežastis rimtam pokalbiui po kurio tikėkimės nebeliks dviprasmybių.

        Įdomiau kokios bus kitų alijanso narių reakcijos, ypač jei tikrai prancūzai sugalvotų kažką judinti ES lygmeniu, nors manau jog nedrįs. Kas ten žino, gal vokiečiai net anksčiau už prancūzus sužinojo apie būsimas įtampėles, tarkim panašiu metu kai nebeliko NS2 sankcijų.
        Paskutinis taisė themanual; 2021.09.18, 21:57.

        Comment


          Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą

          Čia vis tik labiau tik kažkieno nuomonė. Kita vertus, kad ko gero už Atlanto išties auga nusivylimas prancūzais ir vokiečiais. Juk žalia šviesa NS2 buvo uždegta ne dėl rusų, bet dėl vokiečių ir panašu mainais už griežtėjančią ES politiką Kinijos atžvilgiu. O judesių ta kryptimi nematyti. Kita vertus mums nuo to tikrai nieko gero.
          Ar buvo apie tai rašoma, iš kur info?

          Comment


            Iki ko baigia nusivažiuoti leftistai.

            O TUO METU AMERIKOJE

            Kalifornijos mokyklose – maldos senovės actekų dievams

            Kalifornijos valstijos moksleivių tėvai padavė valstiją į teismą dėl to, kad ši įvedė naują valstybinių mokyklų mokymo programą, pagal kurią mokiniai turės melstis actekų dievams. Naujoje, taip vadinamoje etninių studijų programoje vaikai bus mokomi, kad jie yra "engiami" ir turi pradėti "kontrgenocidą" prieš engėjus "baltuosius krikščionis" bei jų dievą ir melstis actekų dievams, kad šie suteiktų jiems galios tapti "socialinio teisingumo kariais". Minėtoji mokymo programa bus taikoma daugiau kaip 6 mln. valstijos valstybinių mokyklų mokinių.

            Mokymo programoje propaguojami penki actekų dievai ar dievybės, taip pat ir giesmės jų garbei. Pasipiktinę mokinių tėvai tvirtina, kad toks viešas actekų religijos protegavimas iš esmės pažeidžia lygias teises į švietimą ir neatsakingai šlovina mitologines dievybes, kurių religiniai ritualai buvo susiję su šiurpiu žmonių aukojimu, o actekai reguliariai atlikdavo makabriškas ir siaubingas apeigas, kurių mokymasis dabar įtrauktas į mokyklų programas. Žmonių aukojimas, jų širdžių išpjovimas, aukų odos lupimas ir šios odos dėvėjimas yra actekų religinių ritualų dalis, kaip ir karo belaisvių aukojimas bei panašūs ritualai, kuriuos actekai atlikdavo savo dievybėms pagerbti.

            Valstijos švietimo pareigūnai aiškina, kad tai yra viena iš „įtraukiančios įvairovės“ programų ir šios etninės studijos įtrauktos į valstijos mokyklų programas tam, kad nebūtų diskriminacijos dėl etninės priklausomybės bei religijos viešojo švietimo srityje. Programa neva padės marginalizuotoms grupėms, kadangi siekiama „pagerbti vietinių spalvotųjų žmonių bendruomenes“ bei „sutelkti dėmesį į protėvių žinias, pasakojimus ir bendruomeninę vietinių žmonių patirtį“. Čia reikėtų pažymėti, kad actekai yra išnykusi senovinė Amerikos tauta, gyvenusi Pietų ir centrinėje Amerikoje prieš kelis šimtus metų, dar iki Kolumbo atvykimo. Žiūrint geografiškai actekų gyventos teritorijos buvo dabartinės Meksikos pietuose ir neapėmė dabartinės Kalifornijos teritorijos.

            Mokinių tėvų skunde teismui išsamiai aprašoma ir pati mokymo programa, į kurią, pavyzdžiui, yra įtrauktas skyrius "Pasižadėjimai, giesmės ir energizatoriai". Tarp jų yra ir tokia "In Lak Ech Affirmation", kuria šaukiamasi penkių actekų dievybių palankumo. Šioje giesmėje į dievybes kreipiamasi ir vardais, ir tradiciniais pagarbiais titulais, akcentuojama, kad jos yra galios ir žinių šaltiniai, prašoma jų pagalbos ir joms dėkojama.

            Kaip teigiama tėvų skunde, valstijos Švietimo taryba, sudarydama šią mokymo programą, iš esmės rėmėsi 2019 m. išleista knyga "Rethinking Ethnic Studies" ("Etninių studijų permąstymas"). Šioje knygoje pabrėžtinai išsakomas priešiškumas krikščionybei ir katalikybei - tvirtinama, kad krikščionys vykdė "teocidą" (t. y. dievų žudymą – genocidą ) prieš vietines gentis.

            Į mokymo programą įtrauktas ir toks "pasižadėjimas Ašai", kuriuo "keturis kartus šaukiamasi jorubų religijos dieviškųjų jėgų - pagerbiamos šios dieviškosios jėgos ir prašoma jų pagalbos, kad diena mokykloje praeitų sėkmingai – sakoma tėvų skunde - Po tokių mokytojo klausimų, kaip "Kam ši diena bus palanki?" arba "Kas šią dieną atstovaus savo tautai?", mokiniai turės atsakyti: "Aša!"Joruba yra senovinė religinė koncepcija, kuri yra daugelio pagoniškų religijų, įskaitant ir Haičio vudu, šaknys.

            Mokinių tėvai tiek iš religinių, tiek ir iš pilietinių paskatų prieštarauja actekų maldoms mokyklose ir nenori, kad jų vaikai jas giedotų, būtų prašomi ar verčiami tai daryti, o atsisakius giedoti, jiems grėstų neigiamos pasekmės mokykloje.

            Šis viešas actekų religijos propagavimas iš esmės pažeidžia lygias švietimo teises. Mokinių tėvų advokatai skunde pažymi, kad "tiek Kalifornijos valstijos, tiek Jungtinių Valstijų konstitucijos draudžia maldas valstybinėse mokyklose, ypač valstybės pareigūnų parengtas maldas“. Krikščionių religijos maldos ir kiti religiniai dalykai nėra įtraukti į valstybinių mokyklų mokymo programą.

            Šioje naujojoje mokymo programoje yra ir kitų prieštaringų dalykų. Los Angeles mieste leidžiamas žurnalas "The Jewish Journal" teigia, kad programos autoriai "apibrėžia sionizmą kaip "nacionalistinę, kolonijinę ideologiją", teigia, kad Izraelyje "šiuo metu egzistuoja apartheidas" ir kad Izraelio vykdomo "kolonializmo" analizė turi "pedagoginę reikšmę" kovojant prieš priespaudą, todėl turi būti taip pat įtraukta į Kalifornijos etninių studijų programą. Antisemitinės nuotaikos tarp „progresyviųjų“ amerikiečių sparčiai plinta, kadangi žydai priskiriami „baltiesiems engėjams“, kurie neva engia spalvotuosius palestiniečius.
            https://www.facebook.com/valdasvalda...25120614181798
            Flickr

            Comment


              Parašė Lettered Rodyti pranešimą
              Iki ko baigia nusivažiuoti leftistai.
              https://www.facebook.com/valdasvalda...25120614181798
              Ten jau nacionalinė psichinė pandemija, pvz. Los Angelo mokyklos (Alexander Hamilton High School) istorijos mokytojo kabinetas:
              Click image for larger version

Name:	E_RsaZ9WQA0FGVl.png
Views:	285
Size:	158,4 kB
ID:	1913203 Click image for larger version

Name:	E_RsclaXMAMK6Nv.png
Views:	237
Size:	275,7 kB
ID:	1913204

              Comment


                Parašė Globalus Rodyti pranešimą
                Ar buvo apie tai rašoma, iš kur info?
                Reguliariai tokių undisclosed informer said atsiranda. Pvz. prieš pusmetį kad ir toks solidus Foreign Policy rašo:

                The G-7 summit that concluded this week produced a communiqué that was unusually strong on China, including planned action on forced labor in Xinjiang. U.S. President Joe Biden has already been more successful than his predecessor in getting allies on board against China, driven in part by his popularity overseas. ,,, Of course, Europe is a big place, and not everyone supports U.S. efforts to counter China. Greece has stated it will continue seeking Chinese investments. Hungary is edging closer to Beijing, recently backing the opening of Fudan University’s satellite campus in Budapest.

                Arba Financial Times:


                Ever since he entered the White House in January, Joe Biden has articulated one foreign policy goal above others — to work with allies to restrain China.

                Panašių citatų atsiranda nuolat: matosi, kad JAV itin tikisi griežtesnės politikos Kinijos atžvilgiu. Kas šiuolaikinėje geopolitikoje yra suprantama. Ko gero mainais gali pasiūlyti nuolaidų kitais klausimais.
                Paskutinis taisė suoliuojantis; 2021.09.19, 15:22.

                Comment


                  Taip pat ir - EU launches ‘Global Gateway’ to counter China’s Belt and Road
                  The European Union will launch "Global Gateway" as a scheme to compete with China's Belt and Road Initiative — the massive, geopolitically influential network of infrastructure and transport investments that Beijing uses to link its exporters to western markets.

                  Comment


                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                    Iki ko baigia nusivažiuoti leftistai.



                    https://www.facebook.com/valdasvalda...25120614181798
                    Bet kad aztekų Kalifornijoje niekada nebuvo? Kad dar būtų paėmę kokius nativa americans kurių iš tikro nemažai gyveno ir tebegyvena kalifornijoje. Bet melstis dievams ir aiškinti kad jie atliko genocidą tautos kuri niekada ten net negyveno?

                    Comment


                      Arizonos problemos ir bandymas jas spręsti.
                      https://www.youtube.com/watch?v=ZQ6fSHr5TJg

                      Comment


                        Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

                        Bet kad aztekų Kalifornijoje niekada nebuvo? Kad dar būtų paėmę kokius nativa americans kurių iš tikro nemažai gyveno ir tebegyvena kalifornijoje. Bet melstis dievams ir aiškinti kad jie atliko genocidą tautos kuri niekada ten net negyveno?
                        Tose pamokose Kalifornijoje yra dėstoma ne istorija, o ideologija - lefstistinė/neo-marksistinė ideologija. Jei kokie nors faktai prieštaraujai jai - juo blogiau patiems faktams.

                        Comment


                          Panasu, kad JAV pirmiau uz Kinija bankrutuos

                          Mitch McConnell says the GOP will vote for the US to default on its debt
                          https://www.businessinsider.com/mcco...schumer-2021-9

                          Comment


                            Nelegalios migracijos mastai į JAV nes sienos nėra ir nebenusimato, o Bidenas ir valdžioje dabar sėdintys leftistukai welcomina refugees. Rangeriai bando kovoti kažkaip, bet aišku viskas beprasmiška. O čia dar kai kurie verksniai verkė dėl mūsų varganų 4 tūkstančių per 3 mėnesius.

                            Click image for larger version  Name:	E_u_3gqXEAQFK4T.jpg Views:	0 Size:	290,6 kB ID:	1913671
                            Click image for larger version  Name:	E_v8QCXXsAAmfMP.jpg Views:	0 Size:	248,9 kB ID:	1913672
                            Click image for larger version  Name:	E_yC69EVIAY65yS.jpg Views:	0 Size:	169,6 kB ID:	1913673
                            Click image for larger version  Name:	E_vBv5NXEAcQ-CJ.jpg Views:	0 Size:	301,9 kB ID:	1913674Click image for larger version  Name:	E_vBv5IWEAUK0cM.jpg Views:	0 Size:	272,0 kB ID:	1913675Click image for larger version  Name:	E_vJWvQWEAcrYaE.jpg Views:	0 Size:	201,0 kB ID:	1913676
                            Click image for larger version  Name:	E_v3uvhXIAUozYC.jpg Views:	0 Size:	222,1 kB ID:	1913677
                            Click image for larger version  Name:	E_v3wImWQAIi2I_.jpg Views:	0 Size:	193,5 kB ID:	1913678
                            Click image for larger version  Name:	E_u_2NrWUAAl2lN.jpg Views:	0 Size:	231,5 kB ID:	1913679
                            Click image for larger version  Name:	E_xr4FGVIAAe5pe.jpg Views:	0 Size:	260,0 kB ID:	1913680
                            Click image for larger version  Name:	E_yO3adVcAIai2U.jpg Views:	0 Size:	245,7 kB ID:	1913681

                            Na bet svarbiausia kad Rusijos agentą Donaldą pašalino. Kalbant apie agentus vakar Bidenas atsiprašinėjo kad Putiną žudiku pavadino, atseit žurnalistas užklupo iš netyčių ir bla bla jis atseit po interviu iškart Putinui paskambinęs ir įspėjęs nepykti per daug. Vietiniai kojalos ir kiti Bideno gerbėjai apsimyžę iš laimės buvo, o va kokia realybė pasirodo
                            Paskutinis taisė Gladiator; 2021.09.21, 16:15.

                            Comment


                              Jei ne Rangeriai nuotraukose tai nesuprasi migrantai ar veteranai-benamiai Los Angele.

                              Comment


                                Kazkokios zombiu ordos stovyklauja.. kaip filmuose
                                "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                                - George W. Bush President of the USA

                                Comment


                                  Biden told Putin his comment, made in a March 16 interview with ABC News' George Stephanopoulos, was "not something premeditated," according to the book.

                                  "I was asked a question. I gave an answer. It was an interview on a totally different topic," Biden said, before he invited Putin to meet with him in person.
                                  https://www.msn.com/en-xl/europe/top...ims/ar-AAOCTYc

                                  Comment


                                    Parašė Saliamonas Rodyti pranešimą

                                    Tose pamokose Kalifornijoje yra dėstoma ne istorija, o ideologija - lefstistinė/neo-marksistinė ideologija. Jei kokie nors faktai prieštaraujai jai - juo blogiau patiems faktams.
                                    Bet netgi ideologija turi turėti kažkokią bent minimalią logiką. Galėjo pasirinkti indėnus, realiai gyvenusius Kalifornijoje, ir per istorijos pamokas pažindinti su jų kultūromis (kas būtų visai logiška, mokantis savo valstijos istoriją), o ne tautą, gyvenančią kažkur toli Meksikos pietuose (taip, gyvenančią, nes actekai/nahuatliai neišnykę ir nesiruošia išnykti, jų kalba yra net labai gyva).
                                    Paskutinis taisė Tomizmas; 2021.09.21, 21:08.
                                    Snowflakes will attack U <3

                                    Comment


                                      Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
                                      Kazkokios zombiu ordos stovyklauja.. kaip filmuose
                                      Ne zombių, o ekonominių migrantų, jūs lotynų amerikiečių vietoje manau irgi tą patys darytumėte, ypač, kai JAV valdžioje dabar sėdi leftistai ir sienos projekto atsisakyta.
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                        Ne zombių, o ekonominių migrantų, jūs lotynų amerikiečių vietoje manau irgi tą patys darytumėte, ypač, kai JAV valdžioje dabar sėdi leftistai ir sienos projekto atsisakyta.
                                        O skirtumas kad vieni ateina tavo smegenų valgyt o kiti piniginės ir ateities?

                                        Comment


                                          Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

                                          O skirtumas kad vieni ateina tavo smegenų valgyt o kiti piniginės ir ateities?
                                          Realiai tas pats.
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X