Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. D. Trumpo administracija

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Galys Rodyti pranešimą
    Tai kad JAV sunaikino Irano karinę galią, kitame pasaulio krašte yra visiškai kitas ir labai įspūdungas dalykas.
    Sakyti, kad kai šalis, su stipriausia armija pasaulyje subombarduoja šimtą kartų mažesnį karinį biudžetą turinčios šalies karinį potencialą, yra kažkas įspūdingo, yra tas pats, kas sakyti, kad yra įspūdinga kai bokso čempionas primuša trimetį vaiką. Aš tame nieko įspūdingo nematau, jokio kito varianto ir negalėjo būti. Problema kita, kad Iranas nenugalėtas, kad jis įkaitais paėmė visą pasaulį, tame tarpe ir JAV, kad režimas nenuverstas, o tik suradikalėjo ir jei tai būtų kažkur kitoje pasaulio pusėje - mes galbūt į tai daug dėmesio nekreiptume, bet viso to rezultatas yra ir tas, kad Putinas savo karinei mašinai gauna milžiniškus pinigus. O tai laimėjimas! Tikras raumenų parodymas! Karo pradžioje aš mėginau suprasti koks yra viso šito tikslas ir gavau atsakymą:

Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    Tikslas šiaip visiškai aiškus - neleisti Iranui turėti branduolinių ginklų
    Į ką atsakiau:
    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
    Aš labai tikiuosi, kad toks tikslas ir yra, tik turiu įtarimą, kad jei tikslai nebus pasiekti, o anti-tikslai, kaip brangi nafta, bus - tai iš tamstos atsiras naujas paaiškinimas kokie buvo tikslai ir kaip jie buvo pasiekti.
    Ką matom šiandien?

Kiniška ir rusiška oro gynyba visiškai išjungta buvo. JAV su Izraeliu laisvai skraido po Iraną ir daro, ką nori. Praktiškai visa jų karinė infrastruktūra sunaikina, jau nekalbant apie ajatolą ir kitus lyderius.

Plius dar politinis smūgis Irano sąjungininkėms Kinijai su Rusija, nes jos nesugebėjo nei fiziškai ateiti į pagalbą, nei jų įvairios oro gynybos sistemos kaip nors padėjo Iranui. Ypač Kinija ekonomiškai gali nukentėti, nes nebeliko pigios Venesuelos naftos, dabar panašu gali nelikti ir Irano, liks tik iš Rusijos.
    Kai Rusija yra didžiausia šito karo laimėtoja, jau išvartoma, kad tai neva smūgis jai, turbūt toks ir buvo tikslas... Tai, kad JAV subombardavo Irano karines bazes ir pan., dar nereiškia, kad ji šitą karą laimėjo. JAV Vietname jo karinę galią daug labiau sunaikino, o karą vis tiek pralaimėjo. Šiuo atveju problema net ne tame, kad JAV šitą karą pralaiminėja, o tame, kad yra labai aiškus laimėtojas ir jis sėdi Kremliuje.

Comment

Parašė andyour Rodyti pranešimą

Iranas tiek mirčių kiek yra Ukrainoje manau negeneravo.
      Nuo kada pradedant skaičiuot? Irano-Irako karą įskaičiuot? Vietines represijas? Kaip skaičiuot libanus, sirijas ir t.t. velnias žino, nes ten ne vienas Iranas nagus kišo, bet jo įtaka labai nemaža dalim. Didelė dalis palestiniečių kraujo iš principo irgi ant Irano rankų.

Comment

Parašė tajus2 Rodyti pranešimą

Na subombardavo tai subombardavo, bet galvojau, kad mes čia aiškinamės ar JAV laimėjo ar pralaimėjo būtent šį karą. Suprantu, kad norai geri buvo, bet ne apie tai kalba dabar. Tiesiog ar dabar kovo 25 dieną JAV yra geresnėje pozicijoje, o Iranas blogesnėje, nei buvo prieš mėnesį vasario 25?
        Tai jei subombardavo tai vadinasi subombardavo, tai čia ir yra mano komentaro esmė. Aš būtent ir šneku apie karinę galią. Kad JAV bando sausi išlipti iš balos ir žaidžia visas šitas derybas, atblokavimus ir pan. tai čia jau politinis šito reikalo aspektas, kurį galima kritikuoti ar ne. Bet aš net nežadu veltis į tokias diskusijas, kurios yra sunkiai pamatuojamos ir nežinant detalių tiesiog būrimas iš kavos tirščių. Man įdomu karinė šio reikalo pusė.

Comment

Parašė booraz Rodyti pranešimą

Mano supratimu, tai JAV čia pralaimėtojas. Būtų įdomu gauti daugiau info, kur tu matai čia super laimėjimą.
          Kiek JAV ir Izraelio laivų, lėktuvų paskandino Iranas, kiek pražudė karių, sunaikino karinės technikos ir t.t. ir kiek pats patyrė nusotolių? Vien ajatolos su jo chebra sunaikinimas yra pralaimėjimas režimui.
          Flickr

Comment

Parašė booraz Rodyti pranešimą

Rusija laimi galų gale, nes naftos kainos kyla.
            Teks dar palaukti rezultatų, bet jei iš rikiuotės būtų išvestas Primorsko naftos terminalas(~penktadalis viso rusyno naftos eksporto), tai šita rusijos pergalė truko, gal tris, gal dvi savaites.

Kitas klausiams ar amerikiečiai vis dar prisideda prie ukrainiečių dronų operacijų ir ar prisidėjo ir prie šios.

Comment

Parašė Dundorfas Rodyti pranešimą

Ir taip ir nea ir be aušktų kainų iki 2022 turejo 600 ar 500 mljrd pasitaupęs PU sunkiom dienom. Na būtų mažesnės kainos tevėlis (ru elitai putinai) vistiek nemestų gerti ir rūkyti, tiesiog vaikučiai (ru liaudis) prasčiau gyventų.
              Tai reikėjo visą laiką laikyti ant smaugimo, o ne kai karas prasidėjo.

Comment

Working...
              X