Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. D. Trumpo administracija

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Dar kartą - akivaizdu, kad karo metu kainos kils. Bet man visiškai neakivaizdu, kad Trumpas pradėjo jį norėdamas, kad putinui taptų geriau.

Comment

Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

Kad nereikėtų niekam išsigalvoti faktų, priminsiu, kad rusai iš pradžių ir gavo iraniečių shahedus, bet labai greitai gamybą perkėlė pas save ir shahedus taip patobulino, kad iraniečių shahedai dabar stipriai atsilieka. Kodėl su raketomis turėtų būti buvus kitokia istorija? Ypač žinant,kad raketų srityje, skirtingai nei dronų, rusai buvo ir yra kur kas toliau pažengę nei iraniečiai. Kas dėl iraniečių vs. rusų raketų kainų palyginimo - tai lyginami obuoliai su apelsinais, kokias iraniečių Fateh-110 išvis greičiau reikėtų lyginti su modernizuotomis rusų FAB skriejančiomis bombomis, nei Iskanderais.

Esmė ta, kad yra bandomas nupiešti paveikslas, kad Rusija galėjo gauti Irano raketų ir jei būtų gavusi - tai jos būtų buvusios tokios super vertingos, kad atperka bet kokius naftos pabrangimus. Tai yra melas. Rusija iš naftos pabrangimo uždirba tokius milžiniškus pinigus, kad viena diena brangios naftos kainos jai apsimoka labiau, nei gauti šimtai Irano raketų. Ir visgi aš kol kas nežinau koks bus šitos visos karinės operacijos rezultatas, gali būti, kad aš ją sveikinsiu, jei ji užtruks trumpai ir bus pasiekti tikslai, kaip kad Irano režimo nuvertimas ir branduolinės programos sustabdymas. Aš tik nesuprantu kam reikia neigti, jog egzistuoja ir kitas scenarijus, kai Irano branduolinė programa nėra sustabdoma, režimas nenuverčiamas, o aukštos naftos kainos užsilaiko pakankamai ilgai, kad Putinas įgautų naujas priemones tiek Rusijos ekonomiką gelbėti, tiek Ukrainą naikinti.
      Bandoma nupiešti, kad jei kažkada teks kariauti, tai jau geriau kariauti prieš rusiją, o ne prieš rusiją+Iranas.

Tarkime jūs piešiate, kad ši operacija bloga vien todėl, kad trumpas yra blogas ir rusų šnipas. Visiškai ignoruodamas tą faktą, kad šiai operacijai iš esmės diriguoja Izraelis. Ar Izraelis tamstos nuomone irgi tokie bukiai, kad abejotumėte dėl operacijos tikslų?

Comment

Working...
      X