Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. D. Trumpo administracija

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

Nemanai, kad yra kur kas svarbesnių dalykų, kuriuos reikėtų piarinti Lietuvoje, nei kažkokį transgenderį JAV kariuomenėje?
    Aš jo nepiarinu išvis. Vienas veikėjas iškėlė temą apie neva išpūstus ar neegzistuojančius woke dalykus kariuomenės temoje (aš tik apie standartus pakalbėti norėjau), tai tiesiog atsakiau va tokių labai egzistuojančiu pavyzdžiu.

Comment

Aš manau reikia apie tokius dalykus šnekėti. Maskulinizmo krizė egzistuoja, gyvename laikais, kai būti vyru lepšiu yra visos sąlygos (ramūs laikai, technologijos, saugumas ir t.t.). Demaskulinizacija didžiulė, pas mus iki karo tarnavimas kariuomenėje nebuvo laikomas sveikintinu, vakarų europoje išvis - durnių užsiėmimas.

Kaip tai gali būti nesvarbi tema JAV? Šalis, kur turbūt viso pasaulio folklore egzistuojanti kaip nutukėlių šalis. Generolai, kariuomenės vedantys asmenys yra pavyzdžiai tiek pavaldiniams, tiek plačiajai visuomenei. Kariuomenė yra vieta, kur maskuliniškos vertybės klesti ir kitaip būti negali.

Čia kažkas aiškina, jog tik naikintuvo pilotams reikia fizinio pasirengimo. O prezidentams reikia? Kompanijų vadovams? Turi geras fizinis pasirengimas, išvaizda ryšį su autoritetu, galia, disciplina?

Aš apskritai gyvenime nutukusiais žmonėm nepasitikiu…

Comment

Parašė Sklansky Rodyti pranešimą
        Aš apskritai gyvenime nutukusiais žmonėm nepasitikiu…
        Tuo viskas ir pasakyta. Aš tik pasakysiu kuo pasitikim ne mes, o pažangiausios pasaulio kompanijos. Ten nėra skirstymo į 'tu storas ar plonas', nėra skirstymo į tu transgenderis ar ne, ten yra skirstymas į ką tu sugebi ir kokia iš tavęs apskritai nauda. Ir galim mes kiek norim sakyti, kad yra nemoralu žmones skirstyti ne pagal jų svorį, o pagal gebėjimus - bet prieš gamtą ir rinkos ekonomiką nepaeisi.

Comment

Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

Tuo viskas ir pasakyta. Aš tik pasakysiu kuo pasitikim ne mes, o pažangiausios pasaulio kompanijos. Ten nėra skirstymo į 'tu storas ar plonas', nėra skirstymo į tu transgenderis ar ne, ten yra skirstymas į ką tu sugebi ir kokia iš tavęs apskritai nauda. Ir galim mes kiek norim sakyti, kad yra nemoralu žmones skirstyti ne pagal jų svorį, o pagal gebėjimus - bet prieš gamtą ir rinkos ekonomiką nepaeisi.
          Kariuomenė yra aiškios hierarchinės struktūros institucija, kurioje dauguma yra vykdytojai. Fizinis/sveikatos kriterijus yra bene pagrindinis ten patekti, o poto jau išmokoma, ko reikia. Dėl to yra šaukimai ir visi praėję fizinius reikalavimus gauna ten kažką daryti.

Nežinau prie ko čia tiksliai korporacijos, bet kariuomenė nėra valdoma kaip korporacija. Yra korporacijų, kurios valdomos kaip kariuomenė, bet ne atvirkščiai.

Comment

Gera kariuomenė yra valdoma taip pat, kaip korporacija, nes vieno ir kito tikslas yra tas pats - pritraukti žmones, duodančius didžiausią naudą. Jei tai yra pareigos, reikalaujančios geros fizinės formos - tai atitinkami žmonės ir bus atrinkti. Jei yra pareigos, reikalaujančios tam tikrų žinių - lygiai taip pat žinių kriterijus jose bus svasbesnis, nei kiek žmogus sveria kilogramų.

Comment

Korporacijų tikslas yra užtikrinti akcijų turėtojų vertės augimą (shareholder value), čia vienas dalykas. Kaip įdarbinami darbuotojai korporacijose ir kaip kyla hierarchijoje kariuomenėje yra du skirtingi dalykai. Tai yra skirtingos struktūros organizacijos.

Eidvi, jeigu tu galvoji, kad korporacijose įdarbinama vien tik pagal tai, kas duos didžiausią naudą labai klysti. Yra tokie dalykai kaip, pavyzdžiui, diversity. Net ir Lietuvoje yra tarptautinių kompanijų (Thermofisher), kur vertybė diversity ir yra tikslas įdarbinti daugiau užseniečių. Todėl lietuviui ar užseniečiui su tokiom pačiom kompetencijom pirmenybė gali būti teikiama pirmenybė užseniečiui.

Comment

Working...
              X