Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Koronavirusas (COVID-19)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
    Hobo kaštonai išprotės...
    Kas del manes, tai man tikrai negaila, kad tie zmones, kas nori skiepytis, gautu savo skiepu.Tegu nors kas trys menesius jie eitu skiepytis nuo viskuo, jei jie mano, kad jiem tas bus gerai.

    Atkalbineti suaugusius zmones nuo vieno ar kito tikrai nera prasmes, ir siaip tas neidomu, kol tas mane nelies asmeniskai.

    Man zymiai idomiau yra sulaukti po kokiu penkeriu-desimties metu issamiu statistiniu tyrimu, kas atsitiko tai didelei populiacijos grupei, kuri pasirinko skiepytis "ant greicio" padarytais skiepais ir kitos dideles grupes, kuri pasirinko susilaikyti. Manau, kad ten gali buti labai idomiu dalyku.

    Comment


      Parašė rmss Rodyti pranešimą
      Ar tai turėtų reikšti, kad jei rizikuoja tik jaunos moterys
      Kaip suprantu ta info apie "jaunas moterys", tai gal korektiskiau butu pasakyti, kad rizikuoja zmones su kraujo apytakos problemomis. Jei kartais klystu, prasom pataisykite.

      Comment


        Parašė rmss Rodyti pranešimą

        Patenka, visą informaciją galima rasti https://experience.arcgis.com/experi...a/page/page_3/. Siūlyčiau užsibookmarkint ir net neskaityt visų 15min ir t.t.
        Ką gi turime tuomet?
        Per vakar dieną, sudėjus antigenų ir PGR testus, atlikta 17850 testų, atvejų 955 (5.35%). Iš esmės procentas ne didesnis nei iki trečios bangos pradžios, aišku, didesnis nei Latvijoje.

        Parašė index Rodyti pranešimą

        Gali būti, kad tiekimas nebus labai tolygus, gaila, kad viešai nepateikia tiekimo grafikų. Aišku kaip tik išėjo žinutė, kad AZ vėl atsiųs tik pusę balandį pažadėto kiekio.
        Na, kiek supratau, tai ne visam balandžiui tiekimas mažinamas, o tik kitai savaitei, nes kažkokia dalis paruoštos vakcinos dar nepraėjo patikrinimo procedūros.
        Paskutinis taisė Vilnietizz; 2021.04.10, 14:17.
        Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
        Marsrutai.lt tinklaraštis!
        SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

        Comment


          Parašė rmss Rodyti pranešimą

          Patenka, visą informaciją galima rasti https://experience.arcgis.com/experi...a/page/page_3/. Siūlyčiau užsibookmarkint ir net neskaityt visų 15min ir t.t.
          Įdomiai išsiskiria etninių mažumų vyraujamos savivaldybės. Atsilieka kažkur bent 5% nuo likusios Lietuvos.
          Netgi kažkuo primena Seimo rinkimų žemėlapį.

          Comment


            Parašė PoDV Rodyti pranešimą

            Įdomiai išsiskiria etninių mažumų vyraujamos savivaldybės. Atsilieka kažkur bent 5% nuo likusios Lietuvos.
            Netgi kažkuo primena Seimo rinkimų žemėlapį.
            Kaip patys savivaldybių atstovai sakė, nemažai žmonių žiūri rusišką televiziją ir laukia sputniko.
            Post in English - fight censorship!

            Comment


              Šiek tiek retrospektyvos. Sakiau ir sakysiu, kad perteklinis mirtingumas yra pats geriausias epidemijos paplitimo rodiklis. Visa kita priklauso nuo daug ko: testavimo kiekio ir pačio testavimo strategijos, mirčių klasifikavimo metodikos ir t.t. Va kokią lentelę Eurostatas pateikia apie perteklinį mirtingumą skirtingose Europos šalyse skirtingais mėnesiais 2020 metais:

              Click image for larger version  Name:	covid.png Views:	0 Size:	1,03 MB ID:	1876568

              Nieko nenustebinsiu pastebėjimu, kad Lietuvą epidemija talžė lapkritį ir gruodį. Nors neramina, kad padidintą mirtingumą Lietuva turėjo visais mėnesiais pradedant birželiu. Nors kita vertus dauguma Europos šalių turėjo šiek tiek padidntą mirtingumą visais vasaros mėnesiais ir rudens pradžioje (pavasarinių lockdownu pasekmė ?). Matosi, kad lenkai mažiau tiesiog testavo: jų perteklinis mirtingumas viršijo mūsų. Ir nors mes feilinom rudenį tikrai, bet niekaip nebuvom pirmi (apie ką buvo trimituojama). Matyt kiti tiesiog gražino statistiką: tereikia pažiūrėti kokia tragedija nusiaubė Slovėniją ar Bulgariją. Ir kaip kažką labai ne taip darė tokia itin turtinga Šveicarija. Matosi, kad pavasarinė banga Ispanijoje buvo stipresnė nei Italijoje. Labai įdomūs duomenys Belgijoje: pavasarinis pikas buvo ypač koncentruotas į vieną mėnesį. Ir be to belgai ikrai nebuvo ta šalis, kur mirusių skaičius nuo koronos būtų didžiausias pasaulyje (per capitą). Buvo ir "geresnių" šalių, bet jie skaičiavo palankiau sau... Portugalija vidury vasaros apturėjo piką, kuris buvo tiesiog nutylėtas. Paradoksalu, bet Švedijos rezultatai yra ko gero per patį vidurį: nei labai geri, nei labai blogi. O šiaip tai Norvegija ko gero summa summarum yra numero uno. Sveikinimai jiems.
              Paskutinis taisė suoliuojantis; 2021.04.10, 21:12.

              Comment


                Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                Ir be to belgai ikrai nebuvo ta šalis, kur mirusių skaičius nuo koronos būtų didžiausias pasaulyje (per capitą). Buvo ir "geresnių" šalių, bet jie skaičiavo palankiau sau...
                Belgai buvo bene vieninteliai kurie visas mirtis senelių namuose nurašė ant koronos net nedarydami testų ir atmetus nykštukines valstybes jie ilgą laiką pirmavo pagal mirtis per capita, tik per antrąją bangą Rytų Europos šalys nustūmė belgus į penktą poziciją.

                Portugalijos pikas irgi nebuvo nutylėtas, gerai pamenu kad pavasarį kol Ispanija degė portugalai pilnuose paplūdymiuose gulėjo ir gyrėsi jog virusas juos aplenkė, bet vasarai atėjus visur virusas aprimo, o pas juos stipriai suprastėjo padėtis ir tuomet jau žiniasklaida nemažai dėmesio skyrė Portugalijai, nes nebuvo apie ką daugiau rašyt su kataklizminėmis antraštėmis.

                Bet statistika įdomi ir aš irgi manau, jog būtent ji yra pati svarbiausia iš visų prieinamų. Akivaizdu jog Lenkijoje tris mėnesius buvo visiška šikna, nori nenori bet matant kaip virusas lengvai keliauja per sienas ir žinant jog rudenį buvo galima laisvai keliauti prekintis į Lenkiją kyla minčių jog viruso išplitimui pas mus turėjo įtakos padėtis kaiminystėje
                Paskutinis taisė themanual; 2021.04.10, 22:16.

                Comment


                  Panašu, kad virusas vis tik pasklido iš laboratorijos, tikėkimės Kinija neliks už tai nenubausta.

                  Tyrimą apie COVID-19 kilmę paviešinęs vokiečių fizikas: yra labai daug keistų dalykų

                  Su glaustai suformuluotomis profesoriaus R. Wiesendangerio tyrimų išvadomis galima susipažinti Hamburgo universiteto tinklaraštyje, ten esama ir nuorodos į pačią studiją.

                  1) Kitaip nei SARS ir MERS sukeltų epidemijų atvejais, net ir metams nuo pandemijos pradžios praėjus, nepavyko nustatyti tarpinio gyvūno, per kurį SARS-CoV-2-virusas nuo šikšnosparnio būtų persimetęs žmonėms. Taip kad zoonozės teorija iki šiol neturi tvirto mokslinio pagrindo.

                  2) „SARS-CoV-2 virusai įstengia stebėtinai gerai prisijungti prie žmogaus ląstelių receptorių ir prasiskverbti į žmogaus ląsteles. Tai tampa įmanoma dėl specialių ląstelių receptorių surišimo domenų, sujungtų su specialia (furino) koronaviruso smaigalio baltymo skilimo vieta. Abi šios savybės kartu iki šiol koronavirusams nebuvo nustatytos, kas rodytų nenatūralią SARS-CoV-2 patogeno kilmę.“

                  3) Šikšnosparniai nebuvo pardavinėjami įtariamajame žuvų turguje Uhano centre. O štai Uhano virusologijos institute sukauptas pasaulyje didžiausias šikšnosparnių virusų rinkinys. Laboratorijoje tyrinėjami šikšnosparnių iš pietinės Kinijos provincijos patogenai. Labai jau neįtikėtina, kad šikšnosparniai iš olų, esančių už 2000 kilometrų, būtų patys pasiekę į Uhaną ir sukėlę pasaulinę pandemiją kaip tik šalia šio virusologijos instituto. („Jei išties būta zoonozės, t. y., virusas buvo perduotas žmonėms nuo šikšnosparnių per tarpinį gyvūną, tuomet kodėl tai nenutiko Pietų Kinijoje, kur ir gyvuoja šie virusai?“, – klausia R. Wiesendangeris viename iš vėliau duotų interviu.)

                  4) „Tyrėjų grupė Uhano institute jau daugelį metų vykdo koronaviruso manipuliacijas, siekdama padaryti juos žmonėms labiau užkrečiamus, pavojingesnius ir mirtingesnius. Šie taip vadinami „gain-of-funktion“ tyrimai yra patvirtinti keliose originaliose publikacijose mokslinėje literatūroje bei referuoti moksliniuose žurnaluose, tad jų užginčyti neįmanoma.“

                  5) Uhano virusologijos institute esama rimtų saugumo trūkumų, tai taip pat yra dokumentuota dar prieš pandemijos protrūkį. (Kaip pavyzdį viename iš interviu R. Wiesendangeris mini 2012 m. incidentą, „kurio metu netgi mirė mokslininkas, gavęs per didelę virusų dozę. Tada infekcija nebuvo perduota nuo žmogaus žmogui, tačiau manoma, kad iš užsikrėtusio asmens buvo paimti mėginiai, siekant išsiaiškinti tikslią mirties priežastį. Spėjama, kad kaip tik šis atvejis ir paskatino imtis tolesnių eksperimentų laboratorijoje“.)

                  6) Ir pagaliau „esama aibės tiesioginių nuorodų į laboratorinę SARS-CoV-2 viruso kilmę. Teigiama, jog pirmoji užsikrėtė jauna Uhano virusologijos instituto mokslininkė. Be to, esama daugybės įrodymų, kad SARS-CoV-2 sukėlėjas jau 2019 m. spalį iš virusologijos instituto pasklido po Uhaną ir toliau. Ir dar esama nuorodų, jog pirmoje spalio pusėje šį virusologijos institutą dėl to tyrė Kinijos tarnybos.

                  Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=86906843
                  Flickr

                  Comment


                    Bent vieną kartą jau paskiepyta 17% visų gyventojų.
                    Neramina tai, kad skiepų liko 2-3 dienoms.

                    Comment


                      Parašė Sula Rodyti pranešimą
                      Bent vieną kartą jau paskiepyta 17% visų gyventojų.
                      Neramina tai, kad skiepų liko 2-3 dienoms.
                      Šiaip, savaitės pradžioje visgi turėtų ateiti nauja Pfizer-Biontec siunta. Praeitą savaitę, spėju, atsidėjo dėl Velykų savaitgalio.
                      Post in English - fight censorship!

                      Comment


                        Tai gal kitą savaitę dar AZ ir Moderna bent po 20 tūkst. dozių atsiųs ? O dar kitą savaitę jau ir J&J pirmoji partija atkeliaus.

                        Kaip matome, skiepyti maksimaliais tempas (kaip numatė prezidentūra - 35000 dozių per dieną) jau galime, infrastruktūra visa paruošta, dabar viskas priklauso tik nuo vakcinų tiekimo.

                        P.S. Geras šeštadienis vakar buvo - per 12 tūkst. žmonių paskiepyta.
                        Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                        Marsrutai.lt tinklaraštis!
                        SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                        Comment


                          Parašė index Rodyti pranešimą

                          Šiaip, savaitės pradžioje visgi turėtų ateiti nauja Pfizer-Biontec siunta. Praeitą savaitę, spėju, atsidėjo dėl Velykų savaitgalio.
                          O kur Moderna? ES buvo žadėta 150 mln. I-II ketv., tai reikštų apie milijoną dozių Lietuvai.
                          Vėliau nustatė vos 10 mln. I ketv. Lietuvoje gauta kol kas tik 60t.
                          150 mln. Moderna turėtų pateikti ir III-IV ketv.
                          Irgi bus žiauriai neapskaičiavusi galimybių?

                          Comment


                            Parašė Sula Rodyti pranešimą

                            O kur Moderna? ES buvo žadėta 150 mln. I-II ketv., tai reikštų apie milijoną dozių Lietuvai.
                            Vėliau nustatė vos 10 mln. I ketv. Lietuvoje gauta kol kas tik 60t.
                            150 mln. Moderna turėtų pateikti ir III-IV ketv.
                            Irgi bus žiauriai neapskaičiavusi galimybių?
                            Modernai, man atrodo, kenkia JAV eksporto draudimas. O Europoje, kiek matau, jie turi tik vieną gamyklą.

                            Post in English - fight censorship!

                            Comment


                              Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                              Panašu, kad virusas vis tik pasklido iš laboratorijos, tikėkimės Kinija neliks už tai nenubausta.

                              Tyrimą apie COVID-19 kilmę paviešinęs vokiečių fizikas: yra labai daug keistų dalykų

                              Na bent kažkas nepabijojo iškelti šios teorijos. O gal kinai prigrasino numesti branduolinę bombą ant šalies(ių) kurios išdrįs paskelbti tai viešai. Tarkim jie išsiuntė visų pasaulio šalių vyriausybėms kreipimąsi, jog "Va sukūrėm virusą, pasakykite jog čia jis labai pavojingas, skelbkite karantinus ir t.t., tada užkišo valstybes pinigais. Kinijos ekonomika kažkaip įtartinai šovė aukštyn, o kitų šalių - gėdingai nusileido žemyn. Parazitavimas kitų sąskaita ir tiek. Net jei tai nepasitvirtins, juk kinai žinojo, kad Europa dėl duomenų apsaugos/žmogaus teisių nesiryš tokiems drastiškiems suvaržymams kaip jie patys. Žinoma, visada atsiras sakančių, jog "Kinija žiauriomis (bet pateisinamomis) priemonėmis suvaldė pandemiją! Xi Jinpingas - pasaulio prezidentas! Uraaaa!

                              Comment


                                https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...-laukti-eileje

                                Gal kas gali man paaiškinti nuotraukose akivaizdžiai matomą jaunimą, kai mano tėvai 66 ir 61 metų, provincijoje, negauna nei AZ nei kitų skiepų, nors susisiekė su šeimos gydytoju ir išreiškė norą skiepytis?

                                Comment


                                  Parašė rmss Rodyti pranešimą
                                  https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...-laukti-eileje

                                  Gal kas gali man paaiškinti nuotraukose akivaizdžiai matomą jaunimą, kai mano tėvai 66 ir 61 metų, provincijoje, negauna nei AZ nei kitų skiepų, nors susisiekė su šeimos gydytoju ir išreiškė norą skiepytis?
                                  Tai at ne 65 buvo amžius, kuris paskutinis prioritwtinis buvo?
                                  Žemiau jau/dar neleido kartelės.
                                  Paskutinis taisė Gator; 2021.04.11, 13:06.

                                  Comment


                                    Linkiu forumo "zero covid"'ininkų tėvams kuo greičiau pasiskiepyti Geriausia Pfizer, bet gal ir AstraZeneca padės.

                                    Comment


                                      Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą

                                      Na bent kažkas nepabijojo iškelti šios teorijos. O gal kinai prigrasino numesti branduolinę bombą ant šalies(ių) kurios išdrįs paskelbti tai viešai. Tarkim jie išsiuntė visų pasaulio šalių vyriausybėms kreipimąsi, jog "Va sukūrėm virusą, pasakykite jog čia jis labai pavojingas, skelbkite karantinus ir t.t., tada užkišo valstybes pinigais. Kinijos ekonomika kažkaip įtartinai šovė aukštyn, o kitų šalių - gėdingai nusileido žemyn. Parazitavimas kitų sąskaita ir tiek. Net jei tai nepasitvirtins, juk kinai žinojo, kad Europa dėl duomenų apsaugos/žmogaus teisių nesiryš tokiems drastiškiems suvaržymams kaip jie patys. Žinoma, visada atsiras sakančių, jog "Kinija žiauriomis (bet pateisinamomis) priemonėmis suvaldė pandemiją! Xi Jinpingas - pasaulio prezidentas! Uraaaa!
                                      Praktiškai nuo pernai metų vasaros niekada neatmečiau tokios teorijos, nors sąmokslo teorijomis paprastai neužsikrečiu.
                                      Jei kokiame nors utopiniame scenarijuje proamerikietiškas Taivanis išvaduotų (ar okupuotų, priklausomai nuo pusės) Uhanio miestą su savo laboratorija, įdomu kokie dalykai ten paaiškėtų...

                                      Comment


                                        Parašė PoDV Rodyti pranešimą

                                        Praktiškai nuo pernai metų vasaros niekada neatmečiau tokios teorijos, nors sąmokslo teorijomis paprastai neužsikrečiu.
                                        Jei kokiame nors utopiniame scenarijuje proamerikietiškas Taivanis išvaduotų (ar okupuotų, priklausomai nuo pusės) Uhanio miestą su savo laboratorija, įdomu kokie dalykai ten paaiškėtų...
                                        Niekas kas turiblaivaus proto tos versijos neatmetė.
                                        Tik tie, kurie pastoviai pašiepinėja bet kokias kitas nuomones, nei mainstream medijos, mėtė visokius driežažmogių bajeriukus.

                                        Comment


                                          Parašė PoDV Rodyti pranešimą
                                          Praktiškai nuo pernai metų vasaros niekada neatmečiau tokios teorijos, nors sąmokslo teorijomis paprastai neužsikrečiu.
                                          Realiai sąmokslo teorijas pati Kinija skleidžia apie neva iš turgaus atsiradusį virusą, nors šikšnosparniais ten net neprekiauja ir jie ten negyvena, prisiminkim, kaip iš pradžių skiedė apie tai, kad virusas neplinta tarp žmonių, tai tik labai naivūs žmonės gali tikėti tokiais atsitiktinumais, kad virusas stebuklingai iš oro atsirando būtent tame mieste, kur yra laboratorija kurianti virusus su šikšnosparniais.
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X