Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Koronavirusas (COVID-19)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Visa eilė V. Europos šalių pastarosiomis dienomis demonstruoja akivaizdų optimizmą apie vakcinavimą per tuoj prasidėsiantį antrą metų ketvirtį. Pvz. Nyderlandai nuo kitos savaitės didina vakcinavimo vietų skaičių dvigubai - nuo 70 iki 140. Jei per pirmą ketvirtį jie gavo 4 milijonus dozių vakcinos, tai per antrą tikisi gauti 16,5 milijonų. Pusę turėtų patiekti Pfizeris, kuris didina tiekimus ir yra vienintelis patikimas tiekėjas. Dar 3 milijonus dozių tikisi iš Jansen gauti (kurie kol kas patikino, kad nemato kliūčių patiekti pažadėtą kiekį). Dar kas įdomu: jie vakcinavimui pasitelkė į pensiją išėjusius gydytojus ir seseles, kurie sakoma noriai talkina. Jei pasiseks iki liepos 10 milijonų olandų galėtų būti pilnai paskiepyti (jie turi 14 milijonų asmenų virš 18 metų)


    The tables of the Ministry of Health show that vaccine deliveries should increase significantly in the course of the second quarter. About 4 million doses were received in the first three months of this year, and 16.5 million doses are expected for the second quarter. Of that, almost half is from Pfizer - which has emerged as the most reliable supplier - and 3 million doses of Janssen, the one-shot vaccine.

    https://www.volkskrant.nl/nieuws-ach...-140~b00fb665/

    Comment


      Parašė Sula Rodyti pranešimą

      O bet tačiau reiktų koncentruotis kažkodėl ties Šimonyte?..
      Na pradedant tuo kad konservatorė ir "dėl visko amžinai kalta" ir baigiant tuo jog ji yra ministre pirmininkė ir visi ją sieja su valdžia. Jos pozicija tokia, kad jai visi šunys dėl valdančiosios koalicijos veikimo ar neveikimo kariami visuomenės yra.
      - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
      - Rusija su Amerika kariauja.
      - Ir ką, kaip ten reikalai?
      - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
      - O amerikiečiai?
      - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

      Comment


        Parašė rmss Rodyti pranešimą

        Man rodos diskusija labiau buvo, ne apie tai, kad tikimybė nemaža, o apie tai, kad ji yra, nes čia buvo sakoma, kad lauke neįmanoma užsikrėsti. Pataisykit jei kur klystu, bet kaip suprantu įkvėpus viruso, dar nėra garantijos, kad jis prisitvirtins prie ląstelių ir sukels ligą, todėl ir buvo minimos tos 15 minučių, per kurias pagaunama pakankamai viruso, kad būtų didelė tikimybė jam įsitvirtinti. O dabar su mutacijomis, esmė, kad virusas mutavo į tokį, kuris sugeba geriau prisikabinti prie ląstelių ir tada jau platintis, tai turbūt ir tos 15 min, jau taps 10 ar 5 ar whatever (neturiu info). Tas paaiškintų ir atvejų augimą, nes jei teigiama, kad virusas iš esmės plinta namų aplinkoje, darbuose ir panašiose vietose kur yra ilgas artimas kontaktas, tai realiai mutacijos neturėtų daryti įtakos, nes užkrėtimai vyktų tiek su sena, tiek su nauja viruso versija. Vadinasi, tai ką laikydavom saugiomis veiklomis, su dabartinėmis mutacijomis gali būti nebe tokios ir saugios veiklos. Gal ne prasilenkimas lauke, bet trumpas pašnekesys lauke, parduotuvės po stogu ir pan.
        Nebent praleidau, bet abejoju ar sveiko proto žmogus gali teigti, kad lauke neįmanoma užsikrėsti

        O šiaip, jei turėtumėm veiksnų NVSC, galėtumėme daryti vienokias ar kitokias išvadas apie plitimo pasikeitimus Lietuvoje, o dabar daugiau spėlionėmis užsiimam Iš pastarųjų kelių numestų NVSC rašinėlių man susidaro įspūdis, kad šiuo metu židiniuose užsikrečia gerokai didesnis skaičius žmonių, nei anksčiau. Jei tai tiesa, tai mano supratimu ir yra ta labiau užkrečiamos atmainos įtaka, t.y. didesnis procentas žmonių užsikrečia. Bet, aišku, tai tėra mano spekuliacija.

        Comment


          Parašė mantasm Rodyti pranešimą

          Ir kaip matom su tais ribojimais didėja užsikrėtimų kiekis. Ar taikant tas pačias priemones galima tikėtis kitokio rezultato? Ar visgi reiktų keisti priemones?
          Na dar nematom. Dėl ilgos inkubacijos šitas virusas juda lėtai, todėl realų dabartinių pokyčių efektą pradėsime matyti tik po 1-2 savaičių.

          Parašė PoDV Rodyti pranešimą
          Šitie karantinai ir nesugebėjima sutvarkyti NVSC kelia minčių, kad Lietuvą valdo ne valstiečiai ir ne konservatoriai, o kažkoks deep state. Įtariu prie Verygos būtų tas pats, gal tik savivaldybių ribojimų nebūtų (o gal ir jie būtų, kas ten žino).
          Aš manau kad valdo ne kažkoks kompetetingas deep state o greičiau kaip tik "kiekviena institucija savo karalystė" vietinių nekompetenciškų karaliukų nesusišnekėjimai. Pažiūrėkit kad ir Čiaplinskas koks buvo nepajudinamas.

          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

          Netiesa, pvz. šiandien Vilniaus centras pilnas žmonių ir kaukes dėvinčių tikrai yra. Tapinas teisingai rašo, tie patys formalūs ir neveiksmingi ribojimai nebeveikia, valdžiai reikia galvoti apie kitas priemones, kurios leistų gyventi kuo normalesnį gyvenimą saugiai, jei žmogus gali pasidaręs testą keliauti po pasaulį, tai labai sunku jam aiškinti, kodėl pasidarius testo negali nuvažiuoti į kokią nors Preilą.
          Tai aišku neveikia. Draudimas parkuoti ant žolės irgi neveikia, jeigu nėra jokios kontrolės.

          Nėra kitų priemonių. Virusas ne diplomatas is su juo nesusitarsi. Arba jo vengi arba ne ir išžudai dalį populiacijos. Nėra kažkokios magiškos priemonės kuri leistų tau nesisaugoti bet vis tiek nesirgti.


          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

          Čia nėra teisingo atsakymo
          Yra teisingas atsakymas. Teisingas atsakymas labai paprastas - karantinas nėra jokia trauma ir reikia nustoti išsigalvoti. Niekas jokių jaunysčių neatima. na nebet iš tų kurie įsivaizduoja jaunystę tik kaip nusigėrimą baliukuose.

          Parašė hobo Rodyti pranešimą
          Prooflinks, please, i ta citata, kur "ne rupi". Be prooflinko jusu pasakyma laikysim melagyste.
          Laikyk ką nori.
          https://www.miestai.net/forumas/foru...78#post1871854

          Tik atkreip dėmesį kad po žvaigždučių tekstą pridėjai tik vėliau.

          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

          Kas dar linksmiausia, kad piktinasi patys po pasaulį keliaujantys, visur tūsinantys, kurie atveža visokias viruso afrikietiškas ar braziliškas atmainas. O valstybei reiktų ne piktintis, o pavyzdį imti iš MAMA organizatorių, kaip saugiai organizuoti darbus įmonėse. (Dainininkams čia darbas, kaip kitiems sėdėjimas ofise ar gamykloj).
          Tai kad neorganizavo saugiau, arba bent jau tie darbuotojai nesilaikė taisyklių.




          Comment


            Parašė index Rodyti pranešimą
            Galbūt bus pagerėjimas su AZ tiekimu. Šiandien ES nusprendė, kad jie negalės eksportuoti vakcinų, kol nebus vykdomi įsipareigojimai ES. Tuo pačiu prieš kelias dienas leista veikti naujai gamyklai Olandijoje.

            Britai, kurį laiką grasinę, kad tokiu atveju neleis eksportuoti lipidų Pfizer/Biontec gamybai to nedarys po to kai buvo paaiškinta, kad dėl to jie tik patys mažiau gaus Pfizer/Biontec vakcinos.
            Na, reikia tikėtis kad gegužės mėnesį visgi prasidės masinė vakcinacija. Pagal esamų vakcinų grafikus pradžia numatoma birželio vidury, bet ten neįskaičiuota J&J vienos dozės vakcina, kuri, reikia tikėtis, pradės važiuoti gegužės pradžioje.

            Visgi dėl tos masinės vakcinacijos klausimų kol kas daugiau nei atsakymų. Labai daug grupių, kurios šiaip turėtų būti prioritetinės (prekių pristatymo kurjeriai, viešojo transporto vairuotojai, tolimųjų reisų vairuotojai, paslaugų sektoriaus darbuotojai, aviacijos sektoriai darbuotojai ir tt.), bet kurios negavo jokio prioriteto, o bus skiepijamos tik tada, kai skiepytis galės jau visi norintys. Kažin, ar sudarant eilę, vis dėl to bus atsižvelgiama į tai, ar žmogus dirba rizikingą darbą, ar bus tiesiog primityvi gyva eilė (t.y. kas pirmas užsiregistruos, tas greičiau ir pasiskiepys) ?
            Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
            Marsrutai.lt tinklaraštis!
            SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

            Comment


              Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
              Tai kad neorganizavo saugiau, arba bent jau tie darbuotojai nesilaikė taisyklių.
              Tai, kad saugiau, jei visi dalyvavę buvo su neigiamais testais. Valstybei reiktų imti pavyzdį ir įvesti privalomą reguliarų testavimą visiems, kas nedirba iš namų. Būtų žymiai efektyvesnė priemonė kovoti su židiniais ir pandemija nei policijos postai prie savivaldybių ribų, plius testavimas nei kiek neapribotų žmonių gyvenimo.
              Flickr

              Comment


                Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                Tai, kad saugiau, jei visi dalyvavę buvo su neigiamais testais. Valstybei reiktų imti pavyzdį ir įvesti privalomą reguliarų testavimą visiems, kas nedirba iš namų. Būtų žymiai efektyvesnė priemonė kovoti su židiniais ir pandemija nei policijos postai prie savivaldybių ribų, plius testavimas nei kiek neapribotų žmonių gyvenimo.
                Jeigu judėjimo postam neranda žmonių tai tokiam testavimui ras? Bus kaip visada, pratestuos 1% o kiti be jokių ribojimų darys ką nori.

                Comment


                  Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą


                  Yra teisingas atsakymas. Teisingas atsakymas labai paprastas - karantinas nėra jokia trauma ir reikia nustoti išsigalvoti. Niekas jokių jaunysčių neatima. na nebet iš tų kurie įsivaizduoja jaunystę tik kaip nusigėrimą baliukuose.
                  Kiek jūs tą gėrimą dar tampysit?
                  Użdrausta krūvos veiklų ir net apakritai draugų susitikjmai, o tie vis bando ironizuot, kad viso to pasiilgę tai girtuokliai tik... Apgailėtinas tendencingumas.

                  Comment


                    Viena išimtis judėti į kitą savivaldybę (kuria turbūt dažniausiai ir buvo piktnaudžiaujama) panaikinta, tai kažkiek judėjimo turėtų apmažėti.

                    Pakeistos „socialinių burbulų“ taisyklės: lankant vienišus artimuosius galios ribojimai tarp savivaldybių

                    Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=86810011

                    Parašė Gator Rodyti pranešimą

                    Kiek jūs tą gėrimą dar tampysit?
                    Użdrausta krūvos veiklų ir net apakritai draugų susitikjmai, o tie vis bando ironizuot, kad viso to pasiilgę tai girtuokliai tik... Apgailėtinas tendencingumas.
                    Na, teisybės dėlei, lauke susibūrimai nedraudžiami, o vieniši jaunuoliai gali priimti svečius ar vykti į svečius pagal "soc.burbulo taisyklę".

                    Aišku, jei tektų grąžinti maksimaliai griežtą karantiną, tai kažkiek būtų sunkiau. Bet bent nuotolinis bendravimas visą laiką išliks.
                    Paskutinis taisė Vilnietizz; 2021.03.29, 10:46.
                    Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                    Marsrutai.lt tinklaraštis!
                    SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                    Comment


                      Tai ir gerti tam burbule galima. Bet ne apie tai kalbama, yra dešimtys jei ne śimtai uždarytų veiklų.
                      O jis/jie vis tą gėrimą akcentuoja tik.

                      Comment


                        Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

                        Jeigu judėjimo postam neranda žmonių tai tokiam testavimui ras? Bus kaip visada, pratestuos 1% o kiti be jokių ribojimų darys ką nori.
                        Šiandien testavimo punkte prie Siemens tuščia kaip dykumoje, registruojantis testui tas irgi matosi, kad gali laiką rinktis kada nori.
                        Beto įdarbinti papildomai žmonių testų surinkimui gerokai paprasčiau nei policininkų.
                        Flickr

                        Comment


                          Parašė Gator Rodyti pranešimą

                          Kiek jūs tą gėrimą dar tampysit?
                          Użdrausta krūvos veiklų ir net apakritai draugų susitikjmai, o tie vis bando ironizuot, kad viso to pasiilgę tai girtuokliai tik... Apgailėtinas tendencingumas.
                          tai kad neuždruastas. Gali suitikinėti 2 šeimų ūkiais. Dauguma veiklų taip pat veikia. Ko negali daryti tai eiti į visokius barus, vakarėlius ir tūsus.

                          Comment


                            Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

                            tai kad neuždruastas. Gali suitikinėti 2 šeimų ūkiais. Dauguma veiklų taip pat veikia. Ko negali daryti tai eiti į visokius barus, vakarėlius ir tūsus.
                            Kai žmonės sako "draugų susitikimai" tai dažniau turi mintyje daugiau nei 2 ūkius.
                            Dažniausios veiklos (atmetus gėrimą) neveikia, arba jas galima daryti vienam ūkiui (trumpai dabar dviem).

                            Comment


                              Parašė Gator Rodyti pranešimą

                              Kai žmonės sako "draugų susitikimai" tai dažniau turi mintyje daugiau nei 2 ūkius.
                              Dažniausios veiklos (atmetus gėrimą) neveikia, arba jas galima daryti vienam ūkiui (trumpai dabar dviem).
                              Na tai norit organizuoti baliukus, bet prašot nekalbėti apie alkoholį.

                              Comment


                                Parašė Gator Rodyti pranešimą

                                Kai žmonės sako "draugų susitikimai" tai dažniau turi mintyje daugiau nei 2 ūkius.
                                Dažniausios veiklos (atmetus gėrimą) neveikia, arba jas galima daryti vienam ūkiui (trumpai dabar dviem).
                                Na, viską galiu suprasti, bet ką tokiu atveju siūlai daryti ? Tiesiog leisti neribotus susibūrimus? Tuo tarpu, epidemiologiškai vertinant, būtent asmeniniai susitikimai ir susibūrimai, ypač uždarose patalpose, yra iš esmės nesaugiausia veikla iš visų galimų, ir būtent tokiuose susitikimuose dažniausiai ir užsikrečiama.
                                Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                                Marsrutai.lt tinklaraštis!
                                SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                                Comment


                                  Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

                                  Na tai norit organizuoti baliukus, bet prašot nekalbėti apie alkoholį.
                                  Kas kur nori?

                                  Atsakiau į konkretų argumentą (jei jau susitinka legaliai 2, tai or atsigert legaliai 2 gali).

                                  O prašau nekalbėtu, nes yra krūvos veiklų, kurių negali daryti, o tu pastoviai būtent alkoholį kiši kaip vienintelę pasiilgtą veiklą.

                                  Kai iš tiesų veiklų daug daugiau, populiaresnių pavyzdżiai - boulingas, biliardas, kartingai, kinas, teatras, sporto varžybos ir tt.

                                  Ko vis kiši, kad balių pasiilgo, o ne kažko iš šio sąrašo?
                                  Ogi todėl, kad juodinti negalėsi...

                                  Comment


                                    Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą

                                    Na, viską galiu suprasti, bet ką tokiu atveju siūlai daryti ? Tiesiog leisti neribotus susibūrimus? Tuo tarpu, epidemiologiškai vertinant, būtent asmeniniai susitikimai ir susibūrimai, ypač uždarose patalpose, yra iš esmės nesaugiausia veikla iš visų galimų, ir būtent tokiuose susitikimuose dažniausiai ir užsikrečiama.
                                    Nesiūliau nieko laisvinti.
                                    Kritikavau żmogų, kuris visus prislėgtus kaltina, kad jie girtuokliavimo pasiilgo, kai iś tiesų pasiilgtų veiklų sąrašas yra daug daug didesnis.
                                    Bet jas minint negalės juodint žmonių.
                                    Pagal jo logiką būtų galima sakyti, kad negeriantys nieko nepasilgo ir nėra prislėgti...

                                    Comment


                                      Įdomų, ar šiandien gavo vakcinų siuntą? Nes rytoj jau teks naudoti likučius.

                                      Comment


                                        Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą

                                        Na, viską galiu suprasti, bet ką tokiu atveju siūlai daryti ? Tiesiog leisti neribotus susibūrimus? Tuo tarpu, epidemiologiškai vertinant, būtent asmeniniai susitikimai ir susibūrimai, ypač uždarose patalpose, yra iš esmės nesaugiausia veikla iš visų galimų, ir būtent tokiuose susitikimuose dažniausiai ir užsikrečiama.
                                        Susibūrimai ir dabar pilnu tempu vyksta, jei dar žiemą susilaikė, dabar jau pilnumoje. Leisti neribotų susibūrimų tikrai nereikia, bet su neigiamu testu, skiepu ar oficialiai prasirgus, pats laikas būtų galvoti, kaip šitą reikalą tvarkyti. Karantinas šitas neveikia, griežtas karantinas problemą išspręs tik keliems mėnesiams iki kol vėl viskas staigiai į viršų šaus viską atlaisvinus, negyvensim gi amžinai principu 5 mėnesiai karantine ir 3 atsidarius.

                                        P.S. Juo labiau matant rizikos grupes, kurias mes čia visi taip saugoti turim, skersą dėjusius ir į bažnyčias su verbom klibančius, tai tikrai kyla klausimas, kokio velnio aš turiu sėdėti karantine kai anie pas Abraomą ir taip patys skubinasi pirma laiko iškeliauti.
                                        Paskutinis taisė DSaulius; 2021.03.29, 13:53.
                                        - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
                                        - Rusija su Amerika kariauja.
                                        - Ir ką, kaip ten reikalai?
                                        - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
                                        - O amerikiečiai?
                                        - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

                                        Comment


                                          Another man died after receiving Sinovac vaccine

                                          A 61-year-old man has passed away after receiving the Sinovac Covid-19 vaccine, marking the 13th death under the city’s mass inoculation drive.

                                          https://www.thestandard.com.hk/break...XzroKvM1glyDwg

                                          Comment

                                          Working...
                                          X