Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Koronavirusas (COVID-19)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė index Rodyti pranešimą
    BTW, AZ siuntos, kurį laiką ūgtelėjusios vėl nukrito iki vertų nebent pasityčiojimo. Šiandien gavome savaitės siuntą - 7200...
    Su vakcinom tikrai liūdesėlis, reiktų mums PM tokio kaip Bibi.

    Click image for larger version

Name:	FB_IMG_1616785112114.jpg
Views:	156
Size:	28,2 kB
ID:	1873000
    Flickr

    Comment


      Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
      Geležinkeliuose (ir gamyboje, ir kontoroje) kaukės patalpose yra privalomos jau nuo maždaug spalio (už "be kaukės" galima net nušalinti nuo darbo).
      Nežinau ką tuo norėjai pasakyti, nes niekas neneigė, kad yra įmonių, kur privalomos.

      Comment


        Parašė Gator Rodyti pranešimą
        Nežinau ką tuo norėjai pasakyti, nes niekas neneigė, kad yra įmonių, kur privalomos.
        Taip, todėl LRV galėtų išleisti įsakymą, kad tokių įmonių darbuotojams karantino metu būtų taikomas 0% GPM.
        Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

        Comment


          Parašė PoDV Rodyti pranešimą

          Tikėjausi kardinalių perversmų kažkur tarp sausio vidurio ir kovo pradžios Dabar jau turėjo būti vystomos Baltijos free covid burbulo idėjos ir kopijuojama Australija. Sėkmingas modelis pasiteisina ir išplečiamas visai ES Išorinės ES sienos tampa tokiomis pačiomis kaip išorinėmis Australijos sienomis. Tai jau turėjo būti įgyvendinta pernai vasarą. Europa nors ir nėra sala, bet yra pusiasalis, o Baltarusija ir Rusija vis tiek beveik kaip geležinė uždanga. Tereikia nesisackinti su Viduržemio jūra. Turime Afriką, kuriai covid net nėra baisiausia liga, stebint jų ligoninių situaciją.
          Baltarusija ir Rusija - geležinė uždanga, per kurią kasdien juda tūkstančiai fūrų. Papsakok kokių Australai patarimų turi ką daryti su fūrom, kaip jie sprendžia tarptautinio antžeminio transporto klausimą?

          Comment


            Parašė Kristisz Rodyti pranešimą

            Baltarusija ir Rusija - geležinė uždanga, per kurią kasdien juda tūkstančiai fūrų. Papsakok kokių Australai patarimų turi ką daryti su fūrom, kaip jie sprendžia tarptautinio antžeminio transporto klausimą?
            Draudžiamas bendravimas, kiek žinau iš atvejų, kai buvo uždaryta Viktorijos valstija Australijoje.

            Kas liečia logistikos įmones, joms turėtų būti skiriamas ypatingas dėmesys.

            Didžiausią spragą matau dėl Kaliningrado srities. Galima būtų numatyti humanitarinius koridorius ir skirti dėmesį pakeliui esančiom įstaigom.
            Paskutinis taisė PoDV; 2021.03.26, 22:21.

            Comment


              ES ir galėjo susitvarkyti kaip Australija, jau nedaug trūko, pernai gi buvo po pirmo karantino visai menki skaičiai. Ar tikrai reikėjo viską atidarinėti - nebūtų buvę geriau gyventi su ribojimais ir laukti vakcinų? Nes juk visada logiška, kad jei vakcinų nėra - tik užtenka panaikinti apribojimus, ir po poros mėnesių vėl bus banga. Niekas to nesuprato, kai netgi kai kur jau šventė "pergalę prieš koroną"? Rimtai galvojo, kad po pirmos bangos viską atpalaidavus nieko jau daugiau nebus?

              Afrikoje tik atrodo, kad covidas nėra didelė problema - o tam užtenka pasižiūrėti Worldometer priešpaskurtiniame stulpelyje, koks menkas yra testavimas Afrikos šalyse milijonui žmonių. Yra atvejų, kad skiriasi nuo ES dešimtimis ir net daugiau kartų. Pvz. Lietuvoje milijonui tenka 800k testų, Nigerijoje 8k. Skirtumas 100 kartų! Tai koks būtų rezultatas, jeigu Nigerija pratestuotų kaip Lietuva?
              Snowflakes will attack U <3

              Comment


                Kur jūs traukiate bent menkiausius įrodymus ar tyrimus, kad vaikštant lauke yra nemaža tikimybė užsikrėsti virusu? Ar kad ta tikimybė nemaža prasilenkiant laiptinėje? Kiek aš randu tyrimų, visur rašoma, kad užsikrėtimui trumpalaikio kontakto tiesiog neužtenka, reikia mažiausiai kelių minučių buvimo labai artimame kontakte kalbant. Todėl nesuprantu ir nesuprasiu tos prievolės nešioti kaukes visur ir visada, kol nebus kažkokių apčiuopiamesnių įrodymų, kad tai turi reikšmingą įtaką. O demoralizuoja ir taip nuo visko pavargusius žmones šitas dalykas nemenkai.

                Iš esmės vieningai sutariama, kad didžioji dalis užsikrėtimų vyksta namų aplinkoje ir darbovietėse, T.y. vietose, kur vyksta ilgalaikis kontaktas. Todėl čia ir turi būti visas akcentas (draudimas judėti šalyje yra viena iš patikrintų ir veikiančių priemonių). Įmonių patikrinimai, privalomas nuotolinis darbas kur tai įmanoma ir pan. Tiesiog turi būti vykdoma visų šių priemonių kontrolė, kas dabar vykdoma tik simboliškai.

                Kitas dalykas, bet čia būtų aktualu tuo atveju, jei NVSC būtų veiksni - aiškiai iškomunikuoti, kad susirgus nebus jokios teisinės atsakomybės dėl karantino nesilaikymo (nes jos realiai ir nėra) tam, kad žmonės nebijotų sakyti, kur iš tiesų užsikrėtė. Tada ir atsekamumas kažkiek pagerėtų.

                Dėl pačios NVSC - tokios pandemijos metu nesugebėjimas perimti kontrolėn tokios svarbios institucijos - man nesuvokiamas. Aš pilnai pateisinčiau aiškų ir griežtą Dulkio išstojimą po pareiškimo, kad nepasitiki ta institucija, kad chebra, nuimame visą įstaigos vadovybę ir mums šiuo metu neįdomu, kiek tai yra teisėta, net jei vėliau valstybė ir turės sumokėti nemažus pinigus tiems neteisėtai atleistiems, nes tie pinigai niekaip neatperka tokio ingo institucijos neveiksnumo ir dėl to prarandamų gyvybių. O dabar viskas vyksta taip, lyg gyventume ramiausiais laikais.

                Comment


                  Na, kaukių lauke gal ir nėra didelės prasmės grąžinti. Prasilenkiant su kažkuo vargu ar užsikrėsi. Galų gale, Europoje daugumoje šalių kaukės reikalingos tik patalpose (pvz.: UK, Vokietija, Estija, Latvija, Skandinavijos šalys ir tt.).

                  Ne lauke daugiausia užsikrečiama, ne kirpyklose, o asmeniniuose susitikimuose. O jie visada vyko ir vyks, vyko net ir kai buvo griežtas karantinas. Jei teisėsauga dar gali kažkiek pavaikyti kokius masinius vakarėlius, tai kiekvieno nuėjimo į svečius niekaip neįmanoma sužiūrėti. Matyt, vienintelis būdas tą bent kažkiek užkardyti būtų komendanto valanda. Bet neįves jos Lietuvoje, manau.

                  Kas liečia furistus, įvažiuojančius iš Rusijos ar Baltarusijos - yra paprastas sprendimo būdas. Kadangi dabar per ES išorės sienas, apart vilkikų, daugiau nelabai kas ir važinėja, tai galima būtų kiekvieną į Lietuvą įvažiuojantį vairuotoją privalomai testuoti greitaisiais testais. Jei testas teigiamas - vairuotojas palydimas iki izoliacijos vietos. Jei vežėjas gali - atsiunčia pakaitinį vairuotoją, kuris perima vilkiką, prieš tai atlikus dezinfekciją. Lietuvoje neišsikraunantiems, o tik tranzitu per Lietuvą važiuojantiems vairuotojams taip pat galėtų būti atliekami testai. Su teigiamu testu Lietuvą vistiek būtų leidžiama pravažiuoti, bet griežtai uždraudžiant sustojimus bet kokiose vietose, kur gali būti kitu žmonių.
                  Žinoma, už testus mokėtų darbdaviai.
                  Taip, toks sprendimas galėtų kažkiek sutrikdyti logistikos procesus, bet pagelbėtų kovai su viruso įvežimu.
                  Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                  Marsrutai.lt tinklaraštis!
                  SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                  Comment


                    Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
                    Kur jūs traukiate bent menkiausius įrodymus ar tyrimus, kad vaikštant lauke yra nemaža tikimybė užsikrėsti virusu?
                    Kam tie įrodymai įdomūs? Pvz. jau dabar yra tyrimų, kad vaikai buvo sutraumuiti, nes uždaryti jauną žmogų tarp keturių sienų (kuriam covid-19 yra tolygu nusičiaudėjimui) ir palikti jį mėnesiams su kompiuterio ekranu - tai jaunam žmogui yra trauma ir veikiausiai visam gyvenimui. Kad ir kaip nehumaniškai tai skambėtų, bet mes jaunimą aukojam dėl senimo. Skaičiuojam kiek numirė nuo covido ir visiškai ignoruojam kitą skaičiuoklę - kiek numirė ir nukentėjo dėl pašalinių covido veiksnių, kaip tai paveikė jaunąją kartą? Praeitais metais Lietuva užfiksavo didžiausią mirtingumą, bet tai buvo ne dėl covido, o dėl su covidu susijusių veiksnių, kaip kad pvz. sveikatos sistemos paslaugos buvo sustabdytos 2 mėnesiams, kai Lietuvoje buvo užfiksuoti 7 covid nešiotojai.
                    Paskutinis taisė Eidvis; 2021.03.26, 23:39.

                    Comment


                      O siaubas, sutraumavo jaunimą. Tai jaunimui savo artimus žmones palaidoti būtų mažesnė trauma, negu ramiai pasėdėti namie prie kompų (internetas toks platus, tiek daug visko jame - tik spėk žiūrėti!) ar išeiti pasivaikščioti vieniems? Rimtai, laidotuvės geriau, ne tokia ir trauma?
                      Snowflakes will attack U <3

                      Comment



                        Čia nėra teisingo atsakymo ir mano supratimu yra blogai, kai mes viską suvedame į senolių išgyvenimą ir pamirštame jaunimą.
                        Įsivaizduokit, kad jums 80 metų ir ateina X žmogus ir jūsų paklausia - Ką Jūs pasirinktumėt:
                        a) Nugyvent papildomus 5 metus
                        b) Pagyventi vienus metus kai esat jaunas.
                        Dauguma senolių pasirinktų 1 metus jaunystės už tai užmokėdami 5 ar net 10 metų senatvės. Ir mes dabar iš jaunimo atimam tą jaunystę, uždrom juos tarp keturių sienų ir vieno kompiuterio ekrano, kas daugelį jų sutraumuos visam jų gyvenimui, bet kaip suprantu - jaunoji karta nesvarbu, nes bet kokia jauno žmogaus trauma visam gyvenimui yra menkniekis prieš senolio mirtį.

                        Comment


                          Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                          O siaubas, sutraumavo jaunimą. Tai jaunimui savo artimus žmones palaidoti būtų mažesnė trauma, negu ramiai pasėdėti namie prie kompų (internetas toks platus, tiek daug visko jame - tik spėk žiūrėti!) ar išeiti pasivaikščioti vieniems? Rimtai, laidotuvės geriau, ne tokia ir trauma?
                          Kiek to jaunimo artimus žmones laidos? 1 iš 1000?
                          Tam 1 blogiau laidoti nei užsidaryti.
                          Tiem 999 blogiau užsidaryti nei nelaidoti nieko.

                          Truputį į palyginimą įvedame "menką" faktą, kad ne visi laidos, nes nuskambėjo, kad arba sėdi, arba laidoji visada...

                          Comment


                            Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                            Čia nėra teisingo atsakymo ir mano supratimu yra blogai, kai mes viską suvedame į senolių išgyvenimą ir pamirštame jaunimą.
                            Įsivaizduokit, kad jums 80 metų ir ateina X žmogus ir jūsų paklausia - Ką Jūs pasirinktumėt:
                            a) Nugyvent papildomus 5 metus
                            b) Pagyventi vienus metus kai esat jaunas.
                            Dauguma senolių pasirinktų 1 metus jaunystės už tai užmokėdami 5 ar net 10 metų senatvės. Ir mes dabar iš jaunimo atimam tą jaunystę, uždrom juos tarp keturių sienų ir vieno kompiuterio ekrano, kas daugelį jų sutraumuos visam jų gyvenimui, bet kaip suprantu - jaunoji karta nesvarbu, nes bet kokia jauno žmogaus trauma visam gyvenimui yra menkniekis prieš senolio mirtį.
                            Niekas nieko nesutraumuos. Kas tokio baisaus yra pasėdėti prie kompiuterio?

                            Aš norėčiau gyventi kuo ilgiau. Kelionės, pramogos, darbas, hobiai ir t. t. yra įmanomi ne tik jaunystėje. Nereikia jos labai sureikšminti - ji praeina, o gyvenimas tęsiasi.
                            Komfortiškas ir netgi poniškas pasėdėjimas prie interneto ar pasivaikščiojimai pavieniui nėra joks karas, badas, katastrofa, nepriteklius, mirtinas pavojus. Galu gale, užnešus iš draugelių virusą numarinti ką nors iš savo artimų žmonių ir po to visą laiką gyventi su ta našta - va čia yra tikra trauma, kurios joks laikas neišgydys.

                            Parašė Gator Rodyti pranešimą

                            Kiek to jaunimo artimus žmones laidos? 1 iš 1000?
                            Tam 1 blogiau laidoti nei užsidaryti.
                            Tiem 999 blogiau užsidaryti nei nelaidoti nieko.

                            Truputį į palyginimą įvedame "menką" faktą, kad ne visi laidos, nes nuskambėjo, kad arba sėdi, arba laidoji visada...
                            Su karantinu užsikrėtė 7% Lietuvos gyventojų, mirė virš 3000 žmonių, t. y. 1 iš 1000.
                            Be karantino, nesant apribojimų, virusas išplistų laisvai ir užsikrėstų mažiausiai 70% žmonių, o mirtų jau 30 000, t. y. 1 iš 100.
                            Kadangi šeimas sudaro kokie 4 žmonės, tai realiai laidotuvės būtų kas 25 šeimoje. Mažai dar traumuotų?
                            Paskutinis taisė Tomizmas; 2021.03.27, 00:18.
                            Snowflakes will attack U <3

                            Comment


                              Nemanau, kad jis siūlė visai jokių ribojimų...
                              Ir vis tiek grįžtam prie 1 is 25 sutraumuotų daugiau, o 24 is 25 sutraumuotų mažiau.

                              Nesakau, kad taip gerai, ti sakau, kad tu netgeisingai prilyginai, kad arba sutraumuos sėdėjimas, arba mirtis, kai iš tiesų tik mažai daliai tas galioja, likusiems nebus mirčių.
                              Tiesiog "smulkus" patikslinimas tavo teiginio "arba sėdėjimas, arba mirtis šeimoje"...

                              Comment


                                Parašė index Rodyti pranešimą
                                Internetu prekiauja tikrai ne visos parduotuvės, o maisto prekybos jos tiesiog nepavežtų. Čia tiesiog yra gyvybiškai svarbus sektorius.
                                Turiu omenyje grįžti prie ribojimų buvusių prieš kelias savaites.

                                Comment


                                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                                  Kam tie įrodymai įdomūs? Pvz. jau dabar yra tyrimų, kad vaikai buvo sutraumuiti, nes uždaryti jauną žmogų tarp keturių sienų (kuriam covid-19 yra tolygu nusičiaudėjimui) ir palikti jį mėnesiams su kompiuterio ekranu - tai jaunam žmogui yra trauma ir veikiausiai visam gyvenimui.
                                  Kur jūs matėte tą uždarymą? Šiuo metu gatvėse stebiu daugiau jaunimo nei įprastu, nepandeminiu metu. Visi smagiai bendrauja mažomis grupelėmis ar net didelėmis kompanijomis. Kiek leidžia suprasti, uždarose patalpose dar smagiau. Jokių atsargumo priemonių savarankiškai nenaudoja..

                                  Comment


                                    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                                    ES ir galėjo susitvarkyti kaip Australija, jau nedaug trūko, pernai gi buvo po pirmo karantino visai menki skaičiai. Ar tikrai reikėjo viską atidarinėti - nebūtų buvę geriau gyventi su ribojimais ir laukti vakcinų? Nes juk visada logiška, kad jei vakcinų nėra - tik užtenka panaikinti apribojimus, ir po poros mėnesių vėl bus banga. Niekas to nesuprato, kai netgi kai kur jau šventė...
                                    Tikrai taip.

                                    Afrikoje tik atrodo, kad covidas nėra didelė problema - o tam užtenka pasižiūrėti Worldometer priešpaskurtiniame stulpelyje, koks menkas yra testavimas Afrikos šalyse milijonui žmonių. Yra atvejų, kad skiriasi nuo ES dešimtimis ir net daugiau kartų. Pvz. Lietuvoje milijonui tenka 800k testų, Nigerijoje 8k. Skirtumas 100 kartų! Tai koks būtų rezultatas, jeigu Nigerija pratestuotų kaip Lietuva?
                                    Nors ir testavimosi buvo mažiau, bet pradžioje buvo pergyvenama, kad Užsachario Afrikoje bus daug ligos ir kančios, bet vėliau apie Afriką nelabai ką girdėt. Labiausiai kenčia tik labiau išsivysčiusi Pietų Afrika.

                                    Nežinau dėl Šiaurės Afrikos, gal ten kitaip, bet Užsachario Afrika laikosi santykinai "neblogai", netgi girdėjau, kad ligoninės neperpildytos. Tiesiog gyvenimo standartai per žemi, kad korona būtų jiems sunki liga.

                                    Ne veltui prieš kelis šimtmečius nelabai pamenu įsimenančių peršalimo ligų epidemijų (kaip 20-21 a. covid, ispankė), o labiau įsimindavo nebent marai (kaip Afrikoje ebola).

                                    Comment


                                      Parašė PoDV Rodyti pranešimą
                                      Nežinau dėl Šiaurės Afrikos, gal ten kitaip, bet Užsachario Afrika laikosi santykinai "neblogai", netgi girdėjau, kad ligoninės neperpildytos. Tiesiog gyvenimo standartai per žemi, kad korona būtų jiems sunki liga.
                                      Negali perpildyti ko nėra

                                      Comment


                                        Turiu kolegę, kilusią iš vakarų Afrikos, tai sakė, kad šeimoje (t.y. extended family) nuo covido jau mirė trys žmonės. Ten tiesiog yra hobo svajonių šalys, kurios "išmoko gyventi su virusu ir nekreipia taip dėmesio į mirštančius žmones".
                                        Post in English - fight censorship!

                                        Comment


                                          Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                                          Kadangi šeimas sudaro kokie 4 žmonės, tai realiai laidotuvės būtų kas 25 šeimoje. Mažai dar traumuotų?
                                          Tose mirtyse kas 25 šeimoje gal net šiek tiek pervertintas "traumavimo" faktorius. Santykiai šeimose yra gana skirtingi, ne visi vienodai prisirišę prie savo artimųjų. 70-79 m. amžiaus grupėje mirtis jau palyginti įprastas dalykas, apie 80-89 m. jau net nešneku. Taip, kalbant apie mirtis jaunesniems kaip 70 m., ir ypač jaunesniems nei 60 m., tada jau traumavimo tikimybė stipriai didėja. Kuo jaunesnis amžius tuo didesnis traumavimas. Tik tiek, kad vis tik su jaunesniu amžiumi šį virusą išgyventi vis lengviau. Praėjus Amazonės stiliaus epidemijai (gal Lietuvos sąlygomis ir nebūtų taip blogai kaip ten, bet tarkim), kokie keli proc. šeimų iš ties liktų traumuoti, bet pilna dalykų Lietuvoje dėl kurių šeimos lieka traumuotos, ne tik covid.

                                          Tiesa, ligoninės tikrai liktų traumuotos.

                                          ----
                                          Realybė tokia, kad Europa daro neregėto mąsto nesąmones:
                                          1) išsižada zero covid
                                          2) vėluoja vakcinos

                                          Comment

                                          Working...
                                          X