Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Koronavirusas (COVID-19)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Sakyčiau kinai darys viską kas leidžiama ir kas neleidžiama, kas būtina ir kas nebūtina nes:
    1. Reikia bent kažkiek nuvalyt gerokai apdergtą Xi Jinping mundurą.
    2. Kažin ar patys jau suskaičiuoja kiek pra...o lengvai pasiekiamų milijardų dolerių/jienų/eurų ir t.t.

    Bet tai ne į temą.
    Show must go von!

    Comment


      Panašu, kad jeigu virusas nėra išnaikinamas visiškai, tai kai tik yra pradedamas švelninti karantinas - jis vėl ganėtinai sparčiai išplinta. Toje kovoje jau krito Singapūras, anksčiau laikytas pavyzdžiu. Kitu pavyzdžiu laikoma P. Korėja, bet kaip matome ir ten ne viskas taip gerai, priedo jie dar tik dabar pradeda atšaukinėti karantiną, t.y. atidarinėja muziejus, bažnyčias, atsinaujina sporto renginiai, atsidarys mokyklos. Tikruosius rezultatus pamatysime dar tik vėliau. Bet kokiu atveju Lietuvą nuo P. Korėjos skiria du esminiai faktoriai, pirma, kad mūsų kontaktų atsekimo sistema tai kaip Lietuviška karieta lyginant su korėjiečių Hyundai, antra, kad Lietuva visgi yra nedidelė Europos šalis, tikimybė iš naujo įsivežti virusą yra nepalyginamai didesnė, nei P. Korėjoje. Taigi labai gali būti, kad karantiną Lietuvoje teks tęsti metus, kas pats savaime padarys nežmonišką žalą daugybėje sričių ir daugumos žmonių gyvenimų, per įvairius pjūvius - finansinius, psichologinius, fizinės sveikatos, socialinio gyvenimo, galų gale vargu ar atsirastų tokių, kurie galėtų teigti, jog metams sustabdžius vaikų ėjimą į mokyklas tai jų vystymuisi neturės jokios įtakos.

      Comment


        Aha, svarbiausia kiekvieną naują židinuką kitame pasaulio krašte išnaudoti teiginiams, kad karantinas Lietuvoje tęsis metus . Kai kurių apribojimų ir saugos priemonių reikės gal net ir ilgiau, tačiau tai nereiškia, kad visi turės sėdėti namuose.

        Nauji duomenys: Lietuvoje patvirtinti 1485 infekcijos atvejai, naujų - 6

        Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=84244195

        Comment


          Aš suprantu, kad mes visi norime būti P. Korėja, bet visų pirma, tai dar niekas nežino ar P. Korėjos modelis yra geras, gi tos pačios mokyklos ten dar net neatidarytos, o visų antra net jeigu P. Korėjos modelis suveiks, tai dar visiškai neaišku ar kažką panašaus būtų sugebėta ir ar apskritai įmanoma atkartoti ir pas mus, kaip matome netgi tame pačiame Singapūre, dar neseniai laikytame tokiu pačiu pavyzdžiu kaip P. Korėja, šiandieninis židinukas - 876 nauji atvejai.

          Comment


            Prieš lyginant Lietuvą su P. Korėja ir Singapūru siūlyčiau pasichekint gyventojų tankumą miestuose ir kiek žmonių kasdien pervežama viešuoju transportu

            Comment


              Dar net neaišku, kiek išplis tas Korėjos židinys, gal kelias savaites bus po ~50 per dieną, o po to vėl aprims. Kadangi tas židinys susijęs su pasilinksminimo vietomis, tai pagal logiką, dauguma užsikrėtusiųjų turėtų būti jauno amžiaus, tai yra, ne rizikos grupė. Jei visi, kurie galėjo kontaktuoti, išsitestuos, laikysis disciplinos ir nesusitikinės su tėvais ar seneliais, tai mirtingumas pašokti neturėtų, persirgs lengva arba besimptome forma. Barai visgi mažesnės rizikos vieta nei senelių namai.

              Iš esmės šioks toks atvejų padidėjimas švelninant karantiną yra logiškas ir toleruotinas. Svarbiausia rasti aukso viduriuką ir, iš vienos pusės, leisti žmonėms gyventi ir ekonomikai veikti, iš kitos, palikti tam tikrus apribojimus, kad neleisti perkrauti sveikatos apsaugos sistemą. Uždaryti ekonomiką ir laukti, kol sergamumas nukris iki nulio, negali sau leisti nei viena pasaulio valstybė.

              Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
              Panašu, kad jeigu virusas nėra išnaikinamas visiškai, tai kai tik yra pradedamas švelninti karantinas - jis vėl ganėtinai sparčiai išplinta.
              Lietuvoje jau kelios savaitės kaip švelninamas karantinas, bet, atmetus židinius, jokio plitimo padidėjimo nėra.
              Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
              Marsrutai.lt tinklaraštis!
              SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

              Comment


                Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą
                Lietuvoje jau kelios savaitės kaip švelninamas karantinas, bet, atmetus židinius, jokio plitimo padidėjimo nėra.
                Eidviui vienodai, jis vis dar tikisi, jog leidus organizuoti koncertus, atidarius kino teatrus ir išleidus vaikus į mokyklas viskas sugrįš į senas vėžes. O jeigu ekonomika neatsigaus 100proc tai bus kaltas tik karantinas. Naivuolis

                Comment


                  Tiesiog apie Rusiją...

                  Минздрав сообщил о 3 тыс. положительных тестов на вирус на Чаянде

                  https://www.rbc.ru/rbcfreenews/5eaebf049a7947ace954626f


                  На Чаяндинском месторождении в Якутии коронавирус предварительно диагностировали более чем у 3 тыс. человек. Об этом сообщается на сайте российского Министерства здравоохранения.
                  В региональном оперштабе заявили, что заболевание лабораторно подтверждено только у 39 человек на Чаянде

                  Накануне о предварительном диагнозе COVID-19 у трети работников Чаяндинского месторождения сообщила в Telegram замглавы оперативного штаба Якутии по борьбе с распространением коронавируса Ольга Балабкина, однако вскоре пост был удален. В сообщении утверждалось, что инфекцию обнаружили почти у 3,5 тыс. работников, у 90% без симптомов..... Согласно данным оперативного штаба Якутии, с начала распространения эпидемии в республике зафиксировали 282 случая заболевания. 37 инфицированных пациентов выздоровели, четыре умерли.
                  Verst neįmanoma. Perskaityt nesusilaužius smegenų taip pat.






                  Show must go von!

                  Comment


                    Pasitvirtino tai, ką sakiau ryte - Rusija jau 3 vietoje. Dar nėra UK ir Italijos duomenų. UK dar gali šiandien Rusiją aplenkti, Italija jau kažin. Bet kokiu atveju, rytoj Rusija jau atsiplėš. Su 173000 active cases ten bus kaip Italijoje, deja.
                    Snowflakes will attack U <3

                    Comment


                      O, bet, tačiau niekas nedėvės lauke kaukių prie dusinančios šilumos Surplys jau virkauja dėl to kad žmonės nenori dūsauti kai lauke +20
                      Aukšto IQ Danskės Darbuotojas.

                      Comment


                        Kaži ko dar žmonės nenori? Ar čia jau viskas ko žmonės nenori?
                        Show must go von!

                        Comment


                          Nu tai sakau bausti, bausti ir dar kartą bausti visus anarchistus, sukurkime savo tiesą be logikos!
                          Aukšto IQ Danskės Darbuotojas.

                          Comment


                            Parašė VNS Rodyti pranešimą
                            Kaži ko dar žmonės nenori? Ar čia jau viskas ko žmonės nenori?
                            Nuvažiuokit į Senamiestį prie gero oro, pažiūrėkite, kokia situacija lauko kavinėse ir barų terasose - pamatysite, kad dar vienas dalykas, kurio žmonės taip pat nebenori - nesibūriuoti į kompanijas ;D
                            Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                            Marsrutai.lt tinklaraštis!
                            SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                            Comment


                              Parašė Kvailas Rodyti pranešimą
                              Nu tai sakau bausti, bausti ir dar kartą bausti visus anarchistus, sukurkime savo tiesą be logikos!
                              Niekas dar Kyguolio nenubaudė. Maža to fajebokėje laisvai organizuojamas masinis antivakserių paradas prieš coroną ir Bill'ą Gates'ą (Gegužės 22 d. Vilniuje). Kas tau ką baudžia? Gali laisvai eiti už Kyguolio nugaros ir ginti savo konstitucinę teisę vaikščioti be kaukės pandemijos metu. Gal net papulsi i Kakadu kadrą.
                              Paskutinis taisė VNS; 2020.05.11, 13:05.
                              Show must go von!

                              Comment


                                Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą
                                Lietuvoje jau kelios savaitės kaip švelninamas karantinas, bet, atmetus židinius, jokio plitimo padidėjimo nėra.
                                Nelabai aišku kiek realiai tų židinių Lietuvoje yra. Žinoma mes kalbame apie židinius senelių slaugos namuose ir ligoninėse, bet covid-19 suserga ne tik ligoti ir senyvi, o jeigu virusu tiek jauni, tiek seni apsikrečia panašiai, tai arba vyksta neįtikėtini sutapimai, kai židiniai pagrinde formuojasi senelių slaugos namuose ir ligoninėse, arba jie formuojasi ir kitur, tik jų nelabai pastebim. Kas dėl švelninamo karantino, tai dar kol kas nelabai aišku kaip jis pakeis susirgimų kreivę. Visų pirma tai yra tam tikras inkubacinis viruso periodas, realių rezultatų dar nežinom, bet jau žinom, kad per paskutines 5 dienas buvo užfiksuoti 52 nauji atvejai, kai prieš tai per 5 dienas buvo fiksuoti 29 atvejai. Skaičiai žinoma nedideli ir apskritai iš tokių nedidelių skaičių ir neilgo laiko tarpo sunku darytis kažkokias išvadas, bet sakykim, kad jie yra teisingi ir atspindi realią tendenciją, t.y. 80% padidėjimas per 5 dienas, tai jau po mėnesio pas mus būtų fiksuojama po 350 naujų atvejų per dieną. Žinoma tie skaičiai dar nieko nereiškia, bet jau per pora savaičių turėtų paaiškėti realus sušvelninto karantino poveikis. Bet problema ta, kad jis dar tik labai neryškiai sušvelnintas - šią savaitę su apribojimais, bet atidaromos sienos, jeigu koncertų, sporto renginių, kino teatrų ir spektalių šiemet tikėtis neverta, bet reikia manyti, jog mokyklos, universitetai ir galybė kitų įstaigų, galų gale odontologai, kažkada turėtų vėl pradėti veikti. Man tiesiog trūksta įrodymų, kad sušvelninus karantiną, virusas neišplis iš naujo ir Singapūro pavyzdys rodo, kaip staigiai tai gali įvykti, o Pietų Korėja kol kas nieko neįrodo, nes joje vis dar veikia tam tikros karantino priemonėmis, kad ir tos pačios mokyklos uždarytos, priedo, kaip jau minėjau, ten veikia gera kontaktų atsekimo sistema ir pati šalis yra ne Europos vidury.

                                Parašė themanual Rodyti pranešimą
                                Eidviui vienodai, jis vis dar tikisi, jog leidus organizuoti koncertus, atidarius kino teatrus ir išleidus vaikus į mokyklas viskas sugrįš į senas vėžes. O jeigu ekonomika neatsigaus 100proc tai bus kaltas tik karantinas. Naivuolis
                                Man tokie labiausiai patinka, kur patys sukuria kažkokią pasaką, kurią neva aš sakiau, o tada patys pradeda ją paneiginėti

                                Comment


                                  Skaičiai žinoma nedideli ir apskritai iš tokių nedidelių skaičių ir neilgo laiko tarpo sunku darytis kažkokias išvadas, bet sakykim, kad jie yra teisingi ir atspindi realią tendenciją, t.y. 80% padidėjimas per 5 dienas, tai jau po mėnesio pas mus būtų fiksuojama po 350 naujų atvejų per dieną.
                                  O taip, greitai prasidės eksponentinis augimas . Švelninimas, galima sakyti, vyksta nuo Velykų. Ir nieko blogo nematyti. Šio savaitgalio pagausėjimas susijęs su senais židiniais pažeidžiamose sveikatos įstaigose ir tiek. Nebūtina žiūrėti vien į Singapūrą ar P. Korėją, galima žiūrėti į artimesnes Čekiją, Slovakiją, Austriją, Daniją (švelninti pradėjo pirmoji), Norvegiją, kurios visai sėkmingai tvarkosi ir švelnina.

                                  LRT irgi tęsia tą gąsdinimo kampaniją. Tik pamanykit, koks P. Korėjoj pliūpsnis - 10 milijonų mieste aptikti 35 atvejai! Ar P. Korėja susitvarkys?

                                  LRT trumpai. Pasaulyje švelninant karantiną, užsikrėtimų skaičius vėl auga

                                  https://www.lrt.lt/naujienos/pasauly...box=1589183337
                                  Paskutinis taisė senasnamas; 2020.05.11, 13:38.

                                  Comment


                                    Jei laikytis humanistinio principo "All Lives Matter", tai ateiti butu logiska skelbti panasu karantina ir per paprasto gripo protrukius. Nes nematau, del ko butent zmogui mirti nuo gripo komplikaciju yra maloniau nei mirti nuo sito Covid komplikaciju?


                                    Comment


                                      O tai gripo užkrečiamumo ir mirtingumo palyginti su SARS COV 2 vis dar nepavyko? Nekilo mintis, kad jeigu virusų savybės būtų panačios, tai tas naujas virusas gal iki šiol nebūtų nustatytas - visi laikytų gripu ir nesuktų galvos. Iš pradžių (bent jau Kinija) taip ir darė.

                                      Comment


                                        Parašė hobo Rodyti pranešimą
                                        Jei laikytis humanistinio principo "All Lives Matter", tai ateiti butu logiska skelbti panasu karantina ir per paprasto gripo protrukius. Nes nematau, del ko butent zmogui mirti nuo gripo komplikaciju yra maloniau nei mirti nuo sito Covid komplikaciju?

                                        Nuo gripo egzistuoja vaistai ir skiepai, šiaip jau. Dėl to karantino ir nereikia.
                                        Post in English - fight censorship!

                                        Comment


                                          Karantinas skelbiamas ir dėl gripo.

                                          2018-02-09
                                          Vilniaus mieste nuo penktadienio skelbiama gripo epidemija, informuoja sostinės savivaldybė. Dėl gripo 250 šalies mokyklų paskelbtas karantinas.
                                          https://lsveikata.lt/aktualijos/viln...ivaldybiu-7981

                                          Comment

                                          Working...
                                          X