Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Koronavirusas (COVID-19)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
    Nu kaip ten bus su tuo mirtingumu Lietuvoje pamatysim. Kol kas pasidžiaugti negalima: kovą užfiksuota 3571 mirtis. tai daugiau nei 2019, 2017, 2016 metų kovą. Beje kol kas viena keistenybė: tradiciškai daugiau mirčių Lietuvoje būna pirmoje kovo pusėje. Sutapimas ar ne , bet šiemet kovo 1-15 dienomis Lietuvoje mirė 1299 žmonės, o kovo 16-31 dienomis (po karantino) mirė 1730 žmonių. Kaip bus toliau tik laikas parodys
    Manau kad priklauso nuo to kada Velykos iškrenta, ir kiek žmonių nusižudo dėl artėjančio šventinio streso.

    Comment


      Nu kaip ten bus su tuo mirtingumu Lietuvoje pamatysim.
      Lietuvoje nebus jokio skirtumo, nes karantinas įvestas anksti ir mirusių nebus daug. Mirtingumas išaugęs būtent tose šalyse, kurios vilkino sprendimus.

      Comment


        Parašė hobo Rodyti pranešimą
        Per 2017-18 metu sezona USA numire nuo gripo 61,099 zmoniu. Dauguma is ju 65+ metu amziaus. Jei tada spauda bei internetas apie tai rasytu tokiu pat mastu kaip dabar raso apie Covid, panika tikriausiai butu nei kiek ne mazesne.


        https://www.cdc.gov/flu/about/burden/2017-2018.htm

        Click image for larger version

Name:	influ22.jpg
Views:	55
Size:	146,9 kB
ID:	1796610
        Italijoje 2016-17 sezone siautusi gripo epidemija nusinešė 25 000. Milijonai italų sirgo. Bet kaip gyvas nepamenu, kad būtų buvusios kažkokios diskusijos kur nors ir pan.
        Show must go von!

        Comment


          Italijoje 2016-17 sezone siautusi gripo epidemija nusinešė 25 000. Milijonai italų sirgo.
          Gripo sezonas trunka 5-6 mėnesius. COVID19 Italijoje tęsiasi 2-3 mėnesius ir mirusių jau 21 000. Toks skaičius su 1 mėn. besitęsiančiu karantinu. Be karantino visi "rekordai" seniai būtų nunešti. Negi sunku paekstrapoliuoti, kaip atrodytų pusmečio trukmės COVID19 sezonas be jokių karantinų?

          Comment


            Parašė senasnamas Rodyti pranešimą

            Gripo sezonas trunka 5-6 mėnesius. COVID19 Italijoje tęsiasi 2-3 mėnesius ir mirusių jau 21 000. Toks skaičius su 1 mėn. besitęsiančiu karantinu. Be karantino visi "rekordai" seniai būtų nunešti. Negi sunku paekstrapoliuoti, kaip atrodytų pusmečio trukmės COVID19 sezonas be jokių karantinų?
            Nu aš apie žiniasklaidą. Gal koks straipsnis delfije ir buvo, ar naujiena per tv3 tarp kokio pandos gimdymo ir sporto žinių.
            Show must go von!

            Comment


              Cia galvoju, kaip ta isterika butu galima ivesti i sveiko proto ribas. Uzdrausti jos negalima. Tad tada gal neblogai butu, jei valdzia pradetu placiai skelbti visu mirciu dienos statistika - kiek per diena numire nuo vezio, kiek nuo Covid, kiek nuo geltos, gripo ir t.t..

              Jei visuomeneje yra paklausa ant tokio tipo "siaubo dalyku", tad reik jai juos duoti. Tada tas Covid bumas greiciausiai "issitirps" tarp kitu, rimtesniu ligu skaiciu.

              Tegu kiekvienas asmeniskai pasirenka del ko butent, del kokios konkreciai ligos jis nori panikuoti. Taip gal situacija per kiek laiko ir sunormales, nes jei matys, kad nuo Covid per diena numire, pavyzdziui, 0.23 zmogaus, o to tarpu nuo vezio, tarkym, 72 zmones, tai anksciau ar veliau panikuojantis zmogus susimastys, kad gal kazkur tai jis klysta.

              Kaip sakoma "pleištas išstumia pleištą".
              Paskutinis taisė hobo; 2020.04.16, 18:41.

              Comment


                LRT.lt
                Tyrėjai: Lietuva yra tarp didžiausią riziką dėl COVID-19 patiriančių Europos šalių
                https://www.lrt.lt/naujienos/pasauly...-europos-saliu
                Skirtingi tyrimai ir statistika pateikia gausybę su COVID-19 pandemija susijusių duomenų. Naujai sukurti duomenų sisteminimo įrankiai atskleidė, kad Lietuva saugiausių nuo COVID-19 Europos valstybių reitinge užima 23-ą vietą ir patenka į grupę šalių, kurių saugumas yra žemiausio lygio, rašo „Forbes“.

                Nevyriausybinių organizacijų (NVO) konsorciumas Gilių žinių grupė (angl. Deep Knowledge Group) sukūrė duomenų apdirbimo metodologijas, kurios vertina 60 valstybių pasirengimą pandemijai ir jų veiksmus.

                https://www.dkv.global/covid
                Click image for larger version

Name:	lentelė.jpg
Views:	28
Size:	116,3 kB
ID:	1796636

                Comment


                  Cia galvoju, kaip ta isterika butu galima ivesti i sveiko proto ribas. Uzdrausti jos negalima. Tad tada gal neblogai butu, jei valdzia pradetu placiai skelbti visu mirciu dienos statistika - kiek per diena numire nuo vezio, kiek nuo Covid, kiek nuo geltos, gripo ir t.t.
                  Tame pačiame worldmeter yra ir daugiau sveikatos skaičių, ne tik koronaviruso. Tai nuo gripo pasaulyje kasdien miršta maždaug 1000. Iš viso šiemet numirė 142 000. COVID19 neseniai viršijo ir pastarąjį skaičių.

                  Comment


                    Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                    LRT.lt
                    Tyrėjai: Lietuva yra tarp didžiausią riziką dėl COVID-19 patiriančių Europos šalių
                    Gintautas Misiukevičius
                    Tai absoliutus Maskvos sukurtas fake news. Gėda, kad ją išplatino Nacionalinis transliuotojas. Pasiskaitykite apie "Deep knowledge group" ir jos savininką, Maskvoje gyvenatį Dmitry Kaminsky

                    Comment


                      Tuomet viskas aišku.
                      Atleiskite už platinimą.

                      Comment


                        Čia tik nuomonė, nebūtinai taip ir yra. Bet tokie reitingai, sudaryti pagal neaiškius kriterijus, neįtikinamai atrodo.

                        Comment


                          Nežinia, Rusijos ar ne Rusijos, bet fake tikrai. Kaip kitaip paaiškinti tokias valstybes kaip Belgija, Nyderlandai ir Šveicarija "žalioje zonoje" ?
                          Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                          Marsrutai.lt tinklaraštis!
                          SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                          Comment


                            Pasižiūrėjau aš tuos kliedesius. Savotiškai įdomu. Saugiausia šalis pasaulyje - Izraelis Ten išvardinti kriterijai pagal kuriuos vertina. Pagal karantino griežtumą (mhm), karantino efektyvumą (kaip šitą įvertinti neįsivaizduoju), gydymo efektryvumas (kuris atrodo skaičiuojamas taip - mirusių skaičių dalinant iš recovered pagal worldometer duomenis), technologinių sekimo priemonių naudojimas (sic), dirbtinio intelekto panaudojimas sveikatos apsaugoje (sic), sveikatos apsaugos darbuotojų kvalifikacija ir progresyvumas (kaip šitą matavo neįsivaizduoju) vyriausybės kvalifikacija (sic), kai kurie gan objektyvūs parametrai - rizikos amžiaus asmenų kiekis visuomenės struktūroje, dirbtinio ventiliavimo paratų skaičius šalyje (nors jis pas mus atrodo santykinai didelis) ir pan. Dėl ko galima sutikti, kad gaunam žemus balus - technologinė bazė ir kvalifikacija gaminti toje šalyje reikalingą medicininę aparatūrą ir vaistus.

                            Kompanija save pozicionuoja kaip dirbtinio intelekto sprendimų kompaniją, bet atrodo, kad viena ką sugeba - tai skaičiuoti kelių skaičių vidurkius. Šiaip tai panašu į šaraškino kontorą, uždirbinėjančią pinigėlius (konsultacinė kompanija kuri pakonsultuos taip kaip reikia tik mokėk babkes )

                            P. S. Pirmą vietą užėmęs Izraelis antrą vietą užėmusią Vokietiją aplenkė todėl, kad ženkliai daugiau balų gavo kategorijsje Government management efficiency ir Quarantine efficiency. Visose kitose mažiau . tai va toks reitingas
                            Paskutinis taisė suoliuojantis; 2020.04.16, 19:39.

                            Comment


                              Jei buvo tai trinkit.

                              Britai skaičiuojasi:

                              The provisional number of deaths registered in England and Wales in the week ending 3 April 2020 (Week 14) was 16,387; this represents an increase of 5,246 deaths registered compared with the previous week (Week 13) and 6,082 more than the five-year average
                              In London, nearly half (46.6%) of deaths registered in Week 14 involved COVID-19; the West Midlands also had a high proportion of COVID-19 deaths, accounting for 22.1% of deaths registered in this region.
                              https://www.ons.gov.uk
                              Show must go von!

                              Comment


                                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                Tame pačiame worldmeter yra ir daugiau sveikatos skaičių, ne tik koronaviruso. Tai nuo gripo pasaulyje kasdien miršta maždaug 1000. Iš viso šiemet numirė 142 000. COVID19 neseniai viršijo ir pastarąjį skaičių.
                                As turiu galvoje, kad valdziai reikia agresiviai rodyti mirciu nuo kitu ligu statistika placiai visuomenei - per TV, laikraiscius, t.t..

                                Ji turi priespastatyti Covid-propagandai Covid-kontpropaganda lygiai tokiu pat mastu, o ne tik siulyti ieskoti informacijos uzsienio internete siauram interneto zinovu ratui. Nes ka dabar mes kitus 20 metu kasmet del kiekvieno naujo gripo/covid/persalimo viruso stamo kas pavasari skelbsim karantina?
                                Paskutinis taisė hobo; 2020.04.16, 21:12.

                                Comment


                                  Kol nemažai ES šalių jau artimiausiu metu planuoja švelninti ar jau pradėjo švelninti karantinus, estai, panašu, žengia kitu keliu - jie planuoja išlaikyti visas griežtas priemones bent jau iki liepos mėnesio.

                                  Straipsnis rusų k.
                                  https://rus.postimees.ee/6951346/mar...y-sohranyatsya
                                  Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                                  Marsrutai.lt tinklaraštis!
                                  SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                                  Comment


                                    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                                    Prie ko čia Maskva? Kad covid-19 yra labai pavojingas ir kad nemokant jo suvaldyti kyla didelės problemos - tai faktas. Bet yra ir kitas faktas - JAV susiduria su didžiausiomis ekonominėmis problemomis nuo didžiosios depresijos laikų - bet negi apie tai kalbėsim, kai pas mus 30 senukų numirė?
                                    Tai kad ne apie senukus eina kalba. O apie anslaga ir tu paciu jaunu zmoniu i ligonines. Jei Petras arba Jonas prasisuks su pakilusia temperatura, tai Stasiui, Vincui, Mykolui ir dar keliems tukstanciams vienu metu reiks baliono arba kokios prieziuros, ko pasekoje isgriuna visa sveikatos apsaugos sistema, o kartais ir visas simtas gydytoju, kaip Italijoj pvz... numirsta.
                                    Paskutinis taisė Milwaukee; 2020.04.16, 21:52.

                                    Comment


                                      kai praeis covid-19 krizė, tai mes pamatysime, kad mažiausiai mirčių bus būtent tose šalyse, kurios ekonomiškai yra labiausiai išsivysčiusios.
                                      Vakarų Europa šitą prielaidą sėkmingai daužo Aišku, P. Amerika ir Afrika dar visko neparodė, bet Europos šalyse tendencijos jau gana aiškios ir visai nereikia stipriai stengtis norint tvarkytis geriau nei kokia Prancūzija arba JK.

                                      Comment



                                        Nelabai suprantu kur tas antšlagas jaunų žmonių į ligonines? Kažkoks vienas atvejis šiuo metu kaip įrodymas netinka - reikėtų statistikos ar kažkokių skaičių, nes statistiką, kurią aš žinau, sako, kad tikrai ne visi senukai pakliūna į ligonines, tik dalis jų, o tarp visų mirusių jaunesni nei 50 metų tesudaro 1%, tame tarpe ir kad senukas mirtų, reikia, kad jis turėtų gretutinių sunkių ligų.

                                        Comment


                                          Graikija demonstruoja, kad sėkmingas tvarkymasis priklauso ne tiek nuo pinigų, kiek nuo smegenų. Graikijoje juk irgi netrūksta nei turistų, nei senukų. Bet Graikija reagavo anksti, kai kitos pietinės kaimynės toliau linksminosi.

                                          Šalies ryžtas nustebino Europą: į skolas įklimpusi valstybė puikiai kovoja su koronavirusu

                                          Jų pastangos nenuėjo veltui – 11 mln. gyventojų turinčioje šalyje trečiadienio vakarą užfiksuota 2,1 tūkst. viruso atvejų ir tik 102 mirtis. Tai keliasdešimt kartų mažesni skaičiai, palyginti su kitomis didžiosiomis Europos valstybėmis.
                                          Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/pasaulis/ivyki...rusu-14509282/

                                          Comment

                                          Working...
                                          X