Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Koronavirusas (COVID-19)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Dar vasarį iš Lietuvos keliavo kaukės ir respiratoriai paletėmis ir konteineriais Kinijos kryptimi...

    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
    tai atšaukus ar sušvelninus karantiną, virusas vėl pradėtų plisti geometrine progresija, nes vienintelis būdas užkirsti jo dauginimąsi yra kada absoliučiai visi, visur ir visada nešioja veido kaukes ir respiratorius.
    Laukiame eksponentinio augimo KLR...
    Paskutinis taisė Sula; 2020.03.22, 14:25.

    Comment


      Parašė hobo Rodyti pranešimą
      As ne apie virusa naikinima, bet apie tai, kad paprastai kai pavasari baigesi sildymo sezonas, butuosi pasidaro salciau nei pries tai. Paprastam neuzgrudintam zmogui, jei jis gyvens nepakankamai siltoje patalpoje, persalti ir taip sumazinti savo imuniteta bus lengviau.
      Tam, kad šiemet šildymo sezonas galėtų būti nutraukas kiek vėliau, aš tikrai pritariu. Problema ta, kad realiai tai problemos neišspręs, nors gal ir turės kažkokį ribotą psichologinį ar net spartesnį ligos plitimą stabdantį efektą.

      Parašė Sula Rodyti pranešimą
      Dar vasarį iš Lietuvos keliavo kaukės ir respiratoriai paletėmis ir konteineriais Kinijos kryptimi...
      Būtent. Aš nežinau ar mes norime žinoti kokia reali situaciją su jais pas mus tame rezerve yra.

      Comment


        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
        Problema ta, kad realiai tai problemos neišspręs, nors gal ir turės kažkokį ribotą psichologinį ar net spartesnį ligos plitimą stabdantį efektą.
        Taip, butent apie tai as ir kalbu.

        Comment


          Eskponentinis augimas gali atsirasti ir iš vieno atvejo.
          Pažangios Azijos šalys jau kurį laiką įrodinėja, kad gali ir neatsirasti. Kaukės nėra problema - galima naudoti kaklajuostę, galima pasisiūti pačiam (Youtube pilna filmukų), gali kažkiek pasiūti Lietuvos verslas ir pan. Didesnė problema sklindantys pranešimai, kad kaukės nepadeda. 100 proc. nepadeda, tačiau užtenka net ir keliasdešimties procentų. Pažiūrėsim, kaip seksis šalims, kurios ruošiasi masiškai persirgti. Tikiuosi, kad Lietuva tarp tokių šalių nepateks. Britanijos valdžia persigando, kai šalyje yra vos 5000 užregistruotų atvejų. Kas būtų sergant bent 10-20 proc. populiacijos? Žmonės dustų namuose ir nebūtų kam jų laidoti.

          Comment


            Vilnius 2020 (kad vatinė visuomenės dalis suprastų):

            Click image for larger version

Name:	skelbimai.jpg
Views:	46
Size:	239,6 kB
ID:	1791302

            Comment


              Pasaulinės pandemijos akivaizdoje Rusija toliau stengiasi nustebinti savo šalies gyventojus. Geriausiom sovietinėm tradicijom, tipo patys skylėje sėdi, bet juk "Гондурас в огне" siunčia pagalbą (medikus ir medicininę įrangą) Italijai:

              Россия начала отправлять в Италию врачей и медицинское оборудование для помощи в борьбе с коронавирусом
              https://novayagazeta.ru/news/2020/03...dostavyat-tuda

              Tuo tarpu Rusija kovai su koronavirusu turi kitokią prieigą. "Roskomnadzoras" liepė pašalinti radio stočiai "exo moskvy" ir "govorit Magadan" informaciją apie koronavirusą, kurių publikacijose, tarsi, kalbama apie masinius susirgimus:

              Роскомнадзор потребовал от «Эха Москвы» удалить информацию о коронавирусе
              https://www.vedomosti.ru/media/news/...r-koronakiruse

              Роскомнадзор на основании требований Генпрокуратуры потребовал удалить информацию, связанную с распространением коронавируса, у изданий «Эхо Москвы» и «Говорит Магадан», сообщает ведомство. Оно намерено оштрафовать их по статье Кодекса об административных правонарушениях о злоупотреблении свободой информации (ч. 9 ст. 13.15), максимальный штраф для юрлиц по ней составляет 500 000 руб. Также Роскомнадзор заявил, что потребовал от социальных сетей «В контакте», YouTube и Instagram удалить фейки, связанные с коронавирусом.

              Comment


                Įdomu taip pat kaip yra Baltarusijoje, Batka vaiposi, kad baltarusius išgelbės darbas ir šviežias oras kaime ir neuždaro mokyklų.

                Comment


                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                  Eskponentinis augimas gali atsirasti ir iš vieno atvejo. Stebuklų nebus, virusas Lietuvoje plis netgi karantino metu ir netgi jeigu būtų įvesta karo padėtis ir virusą pavyktų suvaldyti - tai atšaukus ar sušvelninus karantiną, virusas vėl pradėtų plisti geometrine progresija, nes vienintelis būdas užkirsti jo dauginimąsi yra kada absoliučiai visi, visur ir visada nešioja veido kaukes ir respiratorius. Iš kur jų gausim, kai jų trūksta net mūsų daktarams? Čia aš ir matau didžiausią problemą - kad iš pradžių milijoną kartų pakartojame, kaip viskas blogai, o kai tris kartus paklausiamą 'tai ką reikėtų daryti', atsakomos kažkokios iliuzijomis paremtos teorijos, kurios praktikoje absoliučiai neveikia ir tada vėl grįžtam prie savo maldos - be perstojo kartoti kaip viskas blogai.
                  Nereikia visko taip suabsoliutinti. "Užkirsti viruso dauginimąsi" nereiškia, kad absoliučiai niekas niekada neužsikrečia, o kad užsikrėtęs žmogus vidutiniškai užkrečia mažiau nei vieną kitą žmogų, ką įmanoma pasiekti ir paprasčiau. Taip pat ir apsauga nereiškia pasirinkimo tarp dviejų variantų: "karo sąlygos" arba "nieko". Man labiausiai įtikinama ilgalaikė strategija vadinasi "The Hammer and the Dance". Esmė tokia, kad įvedant griežtą laikiną karantiną (1 - 2 mėnesius) pirminė infekcijų banga suvaldoma kiek įmanoma sumažinant ligoninių apkrovą ir mirčių skaičių. Sistemos apkrovai mažėjant galima santykinai ramiai apsirūpinti testų reagentais, apsaugos priemonėmis, gydymo prietaisais, personalu ir t.t. Tuomet galima palaipsniui mažinti karantino apribojimus, atsisakant tų, kurie sukelia daugiausiai šalutinės žalos (parduotuvių, mokyklų uždarymas, renginių draudimas), bet paliekant tuos, kurie infekcijų dažnumą numuša "pigiai" (reikalavimas vengti fizinio kontakto, plautis rankas, dezinfekuoti paviršius, izoliuotis ir testuotis esant menkiausiam ligos įtarimui) - didžiąja dalimi, gyvenimas galėtų grįžti į normalias vėžes. Sąlygos būtų lanksčiai keičiamos stebint situaciją. Viso to tikslas - išlaukti, kol bus galima plačiai taikyti vakciną, o gal net ir anksčiau - kol klinikinius tyrimus praeis ir plačiam vartojimui bus patvirtinti simptomus lengvinantys vaistai, kurie hospitalizacijų ir mirčių dažnumą numuštų iki ne didesnio nei įprasto gripo.

                  Na bet tai - teorija. Klausimas, ar mūsų valdžia būtų pakankamai pajėgi tokį planą koordinuoti, o visuomenė - pakankamai sąmoninga plano laikytis.

                  Comment


                    Parašė bucaneer Rodyti pranešimą

                    Na bet tai - teorija. Klausimas, ar mūsų valdžia būtų pakankamai pajėgi tokį planą koordinuoti, o visuomenė - pakankamai sąmoninga plano laikytis.
                    Sutinku su viskuo, ką sakote.

                    Dėl visuomenės sąmoningumo:

                    Click image for larger version

Name:	draudimas.jpg
Views:	48
Size:	254,8 kB
ID:	1791308
                    (lrytas.lt skaitytojo foto)

                    Jonavos meras jau pažadėjo aptverti žaidimų aikšteles, nes, panašu, gyventojai turi, švelniaii tariant, problemų su sąmoningumo suvokimu.

                    Comment


                      Tie 2 glušai gydytojai iš Ignalinos sugebėjo dar ir Švenčionyse "padirbti" nuslėpę kad buvo Dominikoje:
                      Ignalinos rajono meras: koronavirusu užsikrėtę medikai melavo apie kelionę ir pacientus https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...ntus-14145278/
                      „Kiek žinau, Visuomenės sveikatos biurui, kai jie jau pradėjo rinkti duomenis, šitie sergantys asmenys sakė, kad kontaktų su pacientais neturėjo, bet pakėlus korteles ir kitus duomenis buvo visiškai kitaip pamatyta“, – teigė jis.
                      Švenčionių meras Rimantas Klipčius BNS teigė, kad pirmadienį medikai iš Ignalinos turėjo budėjimus šioje savivaldybėje esančiose gydymo įstaigose. „Medikai yra iš kito miesto, bet pas mus, kaip suprantu, jie pirmadienį turėjo budėjimus. Dirbo pirmadienį kelias valandas“, – teigė jis.
                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                      Comment


                        Briuselyje mirė 39 metų vyras tik prieš kelis mėnesius tapęs tėčiu. Kol kas neaišku, ar turėjo kažkokių kitų sveikatos problemų, bet kuris laikas jautėsi blogai, draugams juokavo kad jam korona ir kreipėsi į medikus labai vėlai.

                        https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200322_04898227

                        Belgijos, Olandijos ir Šveicarijos ligoninėse padėtis blogėja valandomis. Nustebino Šveicarija, nes tik dabar pradėjo aprūpinti medikus apsauginėmis priemonėmis (laukė siuntų iš užsienio). Iki šiol dėl jų trūkumo medikams buvo siūloma plauti vienkartinio naudojimo veido kaukes...

                        Comment


                          Parašė stop.this.train Rodyti pranešimą
                          Virusas pasiekė pietryčių Aziją vėliau už Europą: prasidėjo eksponentiniai augimai Filipinuose, Malaizijoje, Indonezijoje, Tailande. Įdomu kodėl tik dabar. Galbūt keitėsi kokios nors oro sąlygos?


                          Русский военный корабль, иди нахуй!

                          Comment


                            pastebėjot, ar ne, šiandien youtub'as nelabai apie coroną transliuoja
                            Русский военный корабль, иди нахуй!

                            Comment


                              yra ir gerų naujienų: ryšiumi su Covid 19 Popiežius nunulino mūsų nuodėmes

                              http://press.vatican.va/content/sala...0/200320c.html
                              Русский военный корабль, иди нахуй!

                              Comment


                                131 (129) kol kas aplenkeme LV

                                Comment


                                  Latvija 139. Mažai truksta

                                  Comment


                                    Stebint latvių ir estų diagramas, panašu, jog pas juos pikas jau pasiektas (naujų užsikrėtimų skaičius per dieną nebedidėja jau kokią savaitę), tad už kokios savaitės gal ir mažėjimas turėtų prasidėt. Pas mus gi, panašu, dar kurį laiką bus didėjimas, nes pikas dar nepasiektas. Latvius jau beveik pasivijome. Pas estus, aišku, atvejų daug daugiau, bet pas juos, kiek skaičiau, tik maža dalis gydomi ligoninėse, kiti - namuose.

                                    Kaimynams labai pasisekė, jog piką jie pasiekė be mirčių.
                                    Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                                    Marsrutai.lt tinklaraštis!
                                    SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                                    Comment


                                      Parašė liux Rodyti pranešimą
                                      yra ir gerų naujienų: ryšiumi su Covid 19 Popiežius nunulino mūsų nuodėmes

                                      http://press.vatican.va/content/sala...0/200320c.html
                                      Tik nepanikuokit, bet atleidžiu jums visas nuodėmes. Good move Francis...

                                      Comment


                                        Lietuvos laukia dar bangelė kitą savaitę, jei gaus testus ir jei nestabdys testavimo.
                                        Sirgimo trukmė irgi nemaža - Latvijoje ir Estijoje banga prasidėjo anksčiau, bet Estijoje pasveikę tik 4, Latvijoje tik 1. Įdomu, kiek laiko praėjus nuo temperatūros nukritimo ir savijautos pagerėjimo dar testai būna teigiami? Ta pirmoji Lietuvos pacientė, kuri, rodos, net nesirgo, tai teigiama išbuvo visas 2 savaites. Tai susirgę turbūt dar ilgiau.

                                        Comment


                                          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                          ...o vakar Trumpas netgi užsiminė, kad 'respiratorius galima dezinfekuoti ir naudoti iš naujo'.
                                          Na va... net už Verygą durnesnis, pasirodo

                                          I
                                          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                          r čia mes turime esminę problemą, nes visi tie, kurie mano, kad viruso plitimą galima sustabdyti - turėtų atsakyti kokiais būdais, jeigu respiatorių ir kaukių trūksta net mūsų daktarams. Ir jeigu viruso sustabdyti negalima - tai kas mums lieka? 2 metus karantine gyvensim?
                                          Respiratorių ir kaukių trūkstą šiandien. Po dviejų-trijų savaičių jie mėtysis visose pakampėse... Viruso stabdymui tai nebus problema. Su plaučių vėdinimo įranga, ar su laboratorijų įranga testavimui atlikti gali būti sudėtingiau.
                                          Paskutinis taisė Jemelia; 2020.03.22, 17:18.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X