Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Koronavirusas (COVID-19)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą

    Labai teisinga mintis manau. Labai jai pritariu. Ir ją reikia pratęsti. Manau ir Kristupo0220 tikslas yra ne uždirbti daugiau ir kurtis sau geresnį gyvenimą, bet tarnauti žmonijai. Manau labai teisingą būtų, kad Kristupas0220 vieną ar geriau dvi dienas per savaitę įsipareigotų dirbti nemokamai. Nemokamų darbų barą garantuoju.
    Na aš jau dabar pvz. už dyka praeidamas surenku įv. šiukšles, įskaitant tokius smulkius objektus kaip nuorūkos. Tiesiog norisi padaryti kažką gero pasauliui (pradžioje savo miestui, tiems rajonams, kuriuose tenka lankytis).
    Taip ir su tomis vakcinomis - galėtų gamintojai prekiauti už simbolinę kainą, arba atskleidus slaptąjį receptą, leisti gaminti visiems norintiems, kad tik greičiau suskiepyti visus. Nes dabar jų tikslas yra pelnas, pelnas ir dar kartą pelnas.

    Comment


      Parašė liootas Rodyti pranešimą
      Gal kas gali paaiškinti, kaip Neringos savivaldybė jau pasiekė 47% gyventojų paskiepijimo pirma doze? Tuoj perlips 50%. Juk visoms savivaldybėms duodama proporcingai vakcinų (išsk Vilniui šią savaitę), o sandėlyje jos stovi gal tik Šalčininkuose?
      Turbūt dėl menko žmonių skaičiaus, proporcingai net neapsimoka vežti, kažkoks minimumas protingo vežimo jau ir sudarys didelį procentą

      Comment


        Neringoje labai gerai veikia teigiamas salos efektas, kuris padeda sumažinti apsikrėtimo mastus, padeda greičiau suskiepyti populiaciją.

        Comment


          Parašė liootas Rodyti pranešimą
          Gal kas gali paaiškinti, kaip Neringos savivaldybė jau pasiekė 47% gyventojų paskiepijimo pirma doze? Tuoj perlips 50%. Juk visoms savivaldybėms duodama proporcingai vakcinų (išsk Vilniui šią savaitę), o sandėlyje jos stovi gal tik Šalčininkuose?
          Todėl, kad Neringoje gyvena (ar tiksliau yra prisiregistravęs) elitas, o jo tarpe mažai antivakserių, atitinkamai su Šalčininkais viskas yra atvirkščiai.
          Paskutinis taisė Lettered; 2021.05.02, 21:53.
          Flickr

          Comment


            Parašė Lettered Rodyti pranešimą

            Todėl, kad Neringoje gyvena (ar tiksliau yra prisiregistravęs) elutas, o jo tarpe mažai antivakserių, atitinkamai su Šalčininkais viskas yra atvirkščiai.
            Ne, nes kolkas dar nepriėjome ribos kai visi vaksofilai suskiepyti ir antivakseriai stabdo skiepijimą. Kolkas dar daug ir vaksofilų nepaskiepyta.

            Comment


              Parašė Gator Rodyti pranešimą

              Ne, nes kolkas dar nepriėjome ribos kai visi vaksofilai suskiepyti ir antivakseriai stabdo skiepijimą. Kolkas dar daug ir vaksofilų nepaskiepyta.
              Kalbant apie amžiaus grupę 65+ ši riba jau prieita, tod ir tokie dideli skirtumai tarp savivaldybių.
              Flickr

              Comment


                Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                Pasidžiaukim ne bėdavoję Procesas Europoje pagaliau įsibėgėja. Per paskutines 7 dienas pirmą kartą ES paskiepyta daugiau žmonių nėi JAV. Žinoma tai pirma tokia savaitė, bet vis tik optimizmo ženklai matyti:

                Click image for larger version  Name:	vakci.jpg Views:	5 Size:	27,1 kB ID:	1882474

                Beje įdomu ką JAV valdžia darys. Vakcinų eksporto draudimas galioja, jo niekas atšaukti nežada, bet kita vertus rekordiniais tempais pradėjo pas juos kauptis vakcinų atsargos. Ir ką jie pasirinks: atšauks eksporto draudimą ar bevelys "supūdyti" vakcinas
                Dažniausiai skiepijimo tempai pastebimai sulėtėja pasiekus 50 proc. paskiepytos populiacijos dalies ribą. Taip įvyko pasiekus tą ribą Izraelyje ir UK, taip dabar vyksta ir JAV. Priežastys įvairios- ir dauguma didžiausių vaksofilų pasiekus tokią ribą jau būna pasiskiepiję, be to, prasideda revakcinacijos banga, kas natūraliai kuriam laikui sumažina naujai paskiepytų asmenų skaičių. Tuo tarpu ES iš esmės tikras masinis vakcinavimas dar tik prasideda (priklausomai nuo konkrečios šalies, paskiepyta vidutiniškai nuo 20 iki 25 proc. visuomenės) ir ES dar tik eina link vakcinacijos piko, tad natūralu, kad skaičiai pralenkė JAV.

                JAV jau leido eksportuoti Astrazeneca vakciną, nes, panašu, kad jau praktiškai apsisprendė jos nenaudoti. O kitas vakcinas, atrodo, neeksportuos tol, kol nepasieks "bandos imuniteto" (t.y. kai 70-75 proc. gyventojų gaus abi dozes).
                Paskutinis taisė Vilnietizz; 2021.05.02, 23:45.
                Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                Marsrutai.lt tinklaraštis!
                SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                Comment


                  Tai iš bendro gyventojų skaičiaus atskaičiavus vaikus, turinčius sveikatos bėdų neleidžiančių vakcinuoti, jau prasirgusius kovidu, ir antivakserius - kokie 50 - 60% yra normalu. Dar prie jų reikia pripliusuoti beveik 10% prasirgusių. Izraelyje irgi prasirgusių panašiai kaip Lietuvoje. Beje, Lietuva vėl kyla į negarbingas aukštas vietas - jau 13 vietoje pagal užsikrėtusių procentą
                  Snowflakes will attack U <3

                  Comment


                    Kokie dar persirgę atskaičiuoti? Persirgę gauna vieną "ukolą".

                    Comment


                      Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą

                      Dažniausiai skiepijimo tempai pastebimai sulėtėja pasiekus 50 proc. paskiepytos populiacijos dalies ribą. Taip įvyko pasiekus tą ribą Izraelyje ir UK, taip dabar vyksta ir JAV. Priežastys įvairios- ir dauguma didžiausių vaksofilų pasiekus tokią ribą jau būna pasiskiepiję, be to, prasideda revakcinacijos banga, kas natūraliai kuriam laikui sumažina naujai paskiepytų asmenų skaičių.

                      Mhm, kol kas dar trūksta duomenų apie vakcinavimo sulėtėjimus. Kol kas turime vienintelę valstybę pasaulyje - Izraelį ir sparčiai prie panašių skaičių artėjančius JAE. Kol kas matosi vienas tik dalykas, kad Izraelyje vakcinavimas labai sulėtėjo priartįjus prie 110 ir praktiškai visai sustojo pasiekus 120 dozių 100 gyventojų, tai yra dviem dozėmis paskiepijus 60 proc. visų šalies gyventojų. Iki tol procesas palyginti buvo labai tiesus, net pasakyčiau stulbinamai tiesus. (panašus iš esmės yra grafikas ir JAE). Bet reikia nepamiršti, kad 30 proc. Izraelio gyventojų yra vaikai, kurie kol kas neturi būti skiepijami. Todėl tie jų labai gražiai tolygiai paskiepyti 60 proc. gyventojų yra tiesiog fantastika:

                      Click image for larger version

Name:	vakci1.jpg
Views:	579
Size:	94,5 kB
ID:	1882525

                      P. S. Mano nuostabai į trečią vietą pasaulyje išėjo Čilė

                      Comment


                        Parašė hobo Rodyti pranešimą
                        Tingiu ieskoti konkretaus saito; rudeni buvau pateikes keleta, tai cia kilo kaukimas, kad poliklinikinis "mokslas" apie tai nezino, o ko jis nezino, to nera. Plešti jums mastymo šablonu neketinu, nes "vakseriu" man negaila. Tad jei idomu, arba paieskokite tarp mano postu is rudens arba bandykite savarankiskai pasirinkti is cia:
                        https://www.google.com/search?q=covi...obile&ie=UTF-8

                        P.S.
                        Na, aisku, tas jums greiciaisiai nesiskaito, nes tai kinieciu propaganda, o kas svarbiausia, tai tas, kad jums tikras vaistas turi buti tabletes pavidalu.
                        Bet kinija negydė COVID'o TCM. Negydė todėl, kad TCM neveikia. Prieš jokias ligas jis neveikia. Man tikras vaistas turi būti veiksmingas.

                        Parašė Sula Rodyti pranešimą

                        Taip, bet kiek žinau +- savaitė yra visiškai priimtina pagal oficialias rekomendacijas.
                        Gaila, kad iki šiol kitų vakcinų tiekimas prastas. Jau ir žadėtas II ketv. tuoj įpusės.

                        P.S. tuomet kažkaip nesuvokiu LRV komunikacijos. Pirmadienį pareiškė, kad padėtis prasta, perskirstom skiepus, skubinam skiepyjimą, atidarom didžiausią centrą. Nė žodžio, kad šią savaitę skiepysime mažiau, nes atidedame 100 000-120 000 dozių antram skiepui kitai savaitei.
                        Tai neskiepys "mažiau". Antras skiepas irgi skiepas. Antram skiepui irgi reikia vakcinavimo vietos ir viso kito kaip ir pirmam.

                        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                        Jeigu tie antivakseriai yra labiau linkę tikėti konspiracijomis, nei mokslu - tai leiskim jiems tą patirti. Tai gali išeiti netgi į naudą, jeigu jie nuo to pasveiks, turiu omeny ne covidą, o konspirologiją.
                        Amerikonai bandė šitaip su kitomis vakcinomis. Rezultate: senos ligos grįžta, antivakseriai žudo savo vaikus ir jokio išgyjimo nuo konspiracijų nesimato. Gal nebebandykim lipti ant svetimo grėblio?

                        Parašė hobo Rodyti pranešimą
                        Dar ir kaip gali. Ir ne tik gali, bet kaip aiskiai matom, jie ir mirśrta visiskai istikruju. Deśimtimis. Ir cia tik oficialus duomenys. Realybeje, manau, reiktu is 10 skaicius dauginti.

                        Bet vakseriams zmoniu gyvybes nerupi.
                        O ne. Miršta dešimtimis. Juk pagal jus geriau, kad nesiskiepytų ir mirtų dešimtimis tūkstančių?

                        Parašė hobo Rodyti pranešimą
                        As gi interpretoju ta kaip irodyma, kad zmones buvo labai neigiamai paveikti tu visu ribojimu bei "namu areśtu", del ko turejo rimtu psichologiniu, psichiniu bei sutrikusio socialinio gyvenimo problemu, kas negalejo neatsiliepti labai neigiamai ir ju fiziologinei/fizinei sveikatai.
                        Aš interpretuoju kad menulis padarytas iš sūrio. Nesvarbu kad galiu pasiskolinti spektogramą ir patsn ustatyti kad yra kitaip, bet aš noriu taip interpretuoti. Va maždaug tokio lygio jūsų argumentas.

                        Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                        Obsesija - kompulsija yra visai kas kita. Čia yra nelogiškos įkyrios mintys tipo "mano vaikas ryte išvažiavo su mokyklos autobusu į ekskursiją, ir jeigu šiandien gersiu arbatą iš žalio puodelio, tai autobusas apsivers ir vaikas žus". Tokių minčių nelogiškumas suvokiamas, bet atsikratyti jų labai sunku.

                        Bet tikėtis iš žmonių ELEMENTARAUS ir LOGIŠKO dalyko - kad jie laikysis absoliučiai paprastų taisyklių ir tvarkos - tame nėra nieko kvailo, obsesinio, nelogiško, neracionalus, protu nesuvokiamo. Na taip, gal tai naivu. Dėl to ta dalis apie žmones kaip gyvūnus, yra net labai teisinga. Žmonių rūšis labai puikiai sugeba nuolat įrodyti, kad nepaisant intelektualumo, yra iš tikrųjų ne daugiau nei zoologijos sodas ar didelė ferma, ir kažko tikėtis neverta. Netgi paprastų dalykų, kurie atrodo elementarūs. Tarkim, saugumo laikytis per katastrofą, kas savaime atrodo yra logiška ir aišku. Bet...
                        Jeigu žmonės savaime laikytusi taisyklių ir tvarkos tai nereikėtu ir įstatymų bei policijos, nes žmonės ir taip savaime laikytusi tvarkos.

                        P.S. Jūs kalbate tik apie nedidelę OCD dalį su nelogiškomis asociacijomis. Daug dažnesnis atvejis yra tokie elementarūs dalykai kaip grįžimas namo patikrinti "ar išjungei dujas" ar kas vakarą spynos palietimas "kad tikrai būtų užrakinta".

                        Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                        Tai gal tada ir KET nereikia? Juk yra sąmoningumas. O tose žiauriose KET vieni suvaržymai...

                        BK irgi kupinas visokių draudimų, suvaržymų, ribojimų, bausmių. "Sąmoningi ir laisvi piliečiai" dar nesipiktina?

                        Giwenam bauduwoje o kur demakratije?
                        Policinė valstybė.

                        Parašė Sula Rodyti pranešimą

                        Nepasakyčiau. Pirmo karantino metu, esant ~50 užsikrėtimų per dieną, miestas buvo tuščias, darbe visi su kaukėmis sėdėjo ir dezinfekavosi reikia-nereikia.
                        Pirmo karantine metu net benamiai vaikščiojo su kaukėmis nes policija darė savo darbą ir iš tikro gaudė žmones nesilaikančius taisyklių. Antro karantino metu net kelio postų nesugebėjo organizuoti.

                        Parašė Gator Rodyti pranešimą

                        Čia nepasidomėjęs svarstau - virusas sklinda per burną, kai kosėji, skleidi lašelius. Jei pasiskiepijęs turi maziau simptomų, vadinasi mažiau kosėsi, vadinasi mažiau skleisi.

                        Tai vien iš šitos dalies atrodytų sumažinimas kitų apkrėtimo tikimybės.
                        Mažiau - taip, bet ne visiškai. Nes netgi kvepuojant virusas išeina į aplinką.

                        Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą

                        Tiesiog durnai skamba, o dar durniau rašosi. <...>
                        Jeigu jums Pfizer sukelia tokius reiškinius tai turbūt išgirdęs Vaxzervia iškarto sąmonę prarandate

                        Comment


                          Vilnius paleido registraciją 45+ gyventojams. Prisijungimas kol kas užlūžęs, ko ir reikėjo tikėtis.

                          Comment


                            Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

                            Mažiau - taip, bet ne visiškai. Nes netgi kvepuojant virusas išeina į aplinką.
                            Parašė rmss Rodyti pranešimą

                            Anksčiau rašiau apie pažįstamus medikus, kurie susirgo nors ir po dviejų skiepų. Tai vienoje šeimoje (4 asmenys), daugiau niekas nesusirgo, nors neskiepyti ir nepersirgę, bet kitoje šeimoje susirgo sutuoktinis. Turbūt negalėsim būt garantuoti, kad skiepai apsaugos nuo kitų žmonių užkrėtimo.
                            Kol kas yra neįrodytų teorijų iš kai kurių mokslininkų, kad skiepas sumažina tikimybę apkrėsti kitą žmogų, bet kol kas nei vienas mokslininkas neįsidrąsino iki tokio lygio, kad pareikšti, kad skiepytas žmogus yra išvis nepavojingas aplinkiniams.
                            O kol nėra įrodyta, kad po vakcinacijos žmogus negali būti viruso nešiotojas, tol turi būti traktuojama, kad virusą nešioti ir kitus užkrėsti jis gali. Kokia tikimybė - jau net nebesvarbu, svarbiausias faktas, kad ta tikimybė egzistuoja. To pakanka, kad visokie galimybių ar kelionių pasai prarastų savo prasmę ir jokie papildomi atlaisvinimai imunizuotiems asmenims neturėtų būti taikomi bent jau tol, kol nesuskiepys 70 proc. populiacijos.
                            Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                            Marsrutai.lt tinklaraštis!
                            SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                            Comment


                              Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą



                              Kol kas yra neįrodytų teorijų iš kai kurių mokslininkų, kad skiepas sumažina tikimybę apkrėsti kitą žmogų, bet kol kas nei vienas mokslininkas neįsidrąsino iki tokio lygio, kad pareikšti, kad skiepytas žmogus yra išvis nepavojingas aplinkiniams.
                              O kol nėra įrodyta, kad po vakcinacijos žmogus negali būti viruso nešiotojas, tol turi būti traktuojama, kad virusą nešioti ir kitus užkrėsti jis gali. Kokia tikimybė - jau net nebesvarbu, svarbiausias faktas, kad ta tikimybė egzistuoja. To pakanka, kad visokie galimybių ar kelionių pasai prarastų savo prasmę ir jokie papildomi atlaisvinimai imunizuotiems asmenims neturėtų būti taikomi bent jau tol, kol nesuskiepys 70 proc. populiacijos.
                              Dėl tyrimų nepakomentuosiu, bet iš praktikos kaip ir aišku, kad po skiepo gali pats užsikrėsti - teigiamas PGR, bet silpni simptomai. Tas pats su kitų užkrėtimu - galima, bet panašu, kad tikimybė mažesnė nei be skiepo.

                              Comment


                                Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                Todėl, kad Neringoje gyvena (ar tiksliau yra prisiregistravęs) elitas, o jo tarpe mažai antivakserių, atitinkamai su Šalčininkais viskas yra atvirkščiai.
                                Mano hipotezė, kad tarp Neringoje registruotų gyventojų yra nemažai žmonių, kure yra arba 55+ amžiaus, ir/arba tvarkingai lankosi pas medikus ir turi identifikuotas lėtinės ligas, ir/arba patys dirba sveikatos ir švietimo sektoriuose, ir kas svarbiausia smegenys vis dar veikia (vietoj socialinių tinklų išdulkintos tešlos smegenų vietoje). Didelė dalis jų realiai dirba ir gyvena Vilniuje, ir vakcinas gavo Vilniaus vakcinavimo centruose iš Vilniui skirtų siuntų.

                                Comment


                                  Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

                                  Bet kinija negydė COVID'o TCM. Negydė todėl, kad TCM neveikia. Prieš jokias ligas jis neveikia. Man tikras vaistas turi būti veiksmingas.
                                  Tai kad butent kinieciu gydytojai sustabde ebolos (!) plitima Afrikoje. O ebola tai ne kazkokia tai umine infekcine perŝalimo liga tipo to paties kovido.

                                  Kas del TCM poziurio i covid, tai sios ligos eiga jie skirsto i (jei gerai atsimenu) i 5 stadijas, kur kiekvienai yra savas gydymas.

                                  Bet del pirmos (ir gal antros stadijos) jie pries menesi jau isleido vaista granuliu pavidalo. Granules vadinasi "Huashi Baidu granules". Giliau nesidomejau, nes man ju nereikia - as turiu geriasniu.

                                  http://www.stdaily.com/English/China..._1102367.shtml
                                  New TCM drug for e-19 officially released

                                  Source: International Communication Center for Science & Technology| 2021-03-31

                                  A new effective COVID-19 drug, Huashi Baidu granules, is now officially available on the market, announced the China National Pharmaceutical Group Corporation (Sinopharm) in Beijing on March 25.
                                  ***


                                  P.S.
                                  Kas del TCM veikmingumo, tai viskas yra kaip tik atvirksciai. Kaip tik butent TCM gydo daudeli ligu, o ypac gerai letines ligas. Apie kurias poliklinikoje jums sakys, kad jie gali tik ta liga tik "kontrolioti", bet nepagydyti.

                                  Butent del to big-farma labai nemegsta TCM, nes ten pagrindinis dalykas ne vaistas, bet tcm gydytojas kuris pasirenka vaista individualiai kiekvienam. Nuo to paties kovido dviem skirtingam zmones jis israsys skirtingus vaistus. Tad big-farmos metodas sukurti viena vaista ir jo gydyti visus cia neveikia. Ir del to jei piksta ant TCM.

                                  Bet tai ne esme. Pagal mane, tegul visi man svietimi zmones gydosi poliklinikuose - man bus mazesne konkurencija gyvenime, kai as busiu sveikas, o kiti, mano konkurentai - ligoti ar net negyvi net nesulaukus kokiu 50-55 metu. Konkurentu man negaila (ta sakau, kad velaiu butu ka cituoti ).
                                  Paskutinis taisė hobo; 2021.05.03, 12:06.

                                  Comment


                                    Parašė hobo Rodyti pranešimą
                                    Tai kad butent kinieciu gydytojai sustabde ebolos (!) plitima Afrikoje. O ebola tai ne kazkokia tai umine infekcine perŝalimo liga tipo to paties kovido.

                                    Kas del TCM poziurio i covid, tai sios ligos eiga jie skirsto i (jei gerai atsimenu) i 5 stadijas, kur kiekvienai yra savas gydymas.
                                    Tai kad niekas nesustabdė Ebolos plitimo - afriko ebola ir toliau plinta. Tik ebola tokia liga kad ji gali ramiai tūnoti net metais kol neparodo simptomų o užsikrėsti sudėtinga (vakarietiški higienos standartai praktikai panaikina bet kokį protrūkio šansą). Ir ne, Ebola tikrai nėra baisiau negu SARS-COV-2. Galimybė užkrėsti daug yra blogiau nei didesnis mirtingumas nesant užkrėčiamumui.

                                    P.S. Ebolai taip pat yra vakcina (vienai jos rūšių, vakcina patvirtinta 2019 metais).

                                    Bet del pirmos (ir gal antros stadijos) jie pries menesi jau isleido vaista granuliu pavidalo. Granules vadinasi "Huashi Baidu granules". Giliau nesidomejau, nes man ju nereikia - as turiu geriasniu.
                                    Vartoji placebo?

                                    Kas del TCM veikmingumo, tai viskas yra kaip tik atvirksciai. Kaip tik butent TCM gydo daudeli ligu, o ypac gerai letines ligas. Apie kurias poliklinikoje jums sakys, kad jie gali tik ta liga tik "kontrolioti", bet nepagydyti.
                                    Taip gerai gydo kad nėra jokių to įrodymu ir kinai vis tiek stato ir naudojasi ligoninėmis.


                                    Comment


                                      Pasak jo, taip ne tik sukuriama beprasmiška situacija, kai šiauliečiai, vietoj to, kad pasiskiepytų savo mieste, turi vykti 500 kilometrų į Vilnių, bet ir kyla rizika, jog nuvykę į savivaldybę su bloga epidemiologine situacija jie užsikrės.

                                      „Pakankamai daug šiauliečių važiavo į Vilnių. Vietoj 10 kilometrų čia vietoje, jie turėjo suvažinėti 500, o jeigu dar ir antro skiepo važiuos, tai iš viso tūkstantį kilometrų, kas yra absurdas“, – piktinosi A. Visockas.
                                      https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...-vyko-i-vilniu

                                      Comment


                                        Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą


                                        Pirmo karantine metu net benamiai vaikščiojo su kaukėmis nes policija darė savo darbą ir iš tikro gaudė žmones nesilaikančius taisyklių. Antro karantino metu net kelio postų nesugebėjo organizuoti.


                                        Jeigu jums Pfizer sukelia tokius reiškinius tai turbūt išgirdęs Vaxzervia iškarto sąmonę prarandate
                                        Vaxzervia ar Vaxzevria? Ir ne, šis pavadinimas skamba normaliau, nei P ir f junginys, bei su lediniu šalčiu besiasocijuojanti galūnė -ZER.
                                        Ir, kokio velnio bomžams nešioti kaukes bijant baudų? Juk jie ir taip nieko neturi, iš jų nieko nepaimsi, sako, net keleivių kontrolė jų dėl to būna, neliečia...

                                        Comment


                                          Ar galima rinktis antro skiepo datą? Ta prasme kelias dienas į vieną ar kitą pusę?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X