Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Seimo rinkimai - 2020

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Sula Rodyti pranešimą

    O daugiamandatėje ką rašyti?
    Nieko. Koks skirtumas. Tapinas turi omenyje rinkimuose dalyvavusių skaičių.
    Show must go von!

    Comment


      Parašė VNS Rodyti pranešimą

      Nieko. Koks skirtumas. Tapinas turi omenyje rinkimuose dalyvavusių skaičių.
      Taip. Čia ir yra esmė, kad Voldemorto klika nepraeitų barjero.
      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

      Comment


        Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
        Taip. Čia ir yra esmė, kad Voldemorto klika nepraeitų barjero.
        Dabar įsikirtau...

        Comment


          Kauliukai mesti - atiduosiu savo balsą už Žaliųjų partiją ir jos atstovą Melianą (gerai, kad niekas iš jų neturi šansų patekti į LRS).

          Comment


            Parašė Sula Rodyti pranešimą

            O daugiamandatėje ką rašyti?
            Galima nupiešti, pavyzdžiui, kokį nors organą arba gyvūną.

            Comment


              Man tai įdomu kodėl mano balsas svetainėje griežta rytų politika ir pragmatiškas požiuris į rytus yra priešingos ašies pusėje. Būtent griežta politika rytų atžvilgiu ir yra pragmatiškas pasirinkimas.

              Comment


                Šitie rinkimai yra sunkiai prognozuojami ir visgi parašysiu faktorius, kurie mano supratimu turėtų nulemti jų baigtį:

                1. Covid-19. Kaip matosi iš bucanner pateiktų apklausų grafiko, valstiečių populiarumas pradėjo sparčiai augti po to, kai Lietuva susidūrė su Covid krize. Tiesą sakant valstiečiai tikriausiai yra pirmoji valdančioji partija Lietuvoje, kurios populiarumas prieš rinkimus išaugo, o ne sumažėjo. Tačiau tai nėra nieko stebėtino - Rusijai okupavus Krymą Putino reitingai šovė iki istorinių aukštumų, o po rugsėjo 11 įvykių JAV prezidento reitingai tapo tokie aukšti, kokių nebuvo nuo II pasaulinio karo. Vykstant kataklizmams ir kitiems istoriniams įvykiams, žmonės įprastai yra labiau linkę pasitikėti esama valdžia. Galima sakyti valstiečiams labai pasisekė su Covid'u, bet yra klausimas ar tai jiems padės per rinkimus ir ar ta pasitikėjimo banga jau nėra praėjusi. Visgi Lietuvoje fiksuojamas didžiulis naujų susirgimų augimo skaičius ir daug kas gali pamatyti, kad karalius iš tiesų yra nuogas. Kaip suprantu šita antroji covid'o banga nepatenka į atliktų apklausų laikotarpį.
                2. Aktyvumas. Istoriškai kuo mažesnis aktyvumas - tuo jis yra naudingesnis konservatoriams ir liberalams, nes už juos balsuojantieji žmonės ne meta kauliukus prieš kiekvienus rinkimus, o dažniausiai labai aiškiai žino dėl ko ir už ką balsuoja. Covid'as labiausiai gali išbaidyti būtent tuos nelabai motyvuotus rinkėjus, nelabai apsisprendusius, o kartu ir vyriausią rinkėjų grupę. T.y. tos grupės, kurios yra didžiausios populistų, bebrų ir kolūkių palaikytojai.
                3. Balsavimas prieš. Nors per praeitus rinkimus daugiamandatėje daugiausiai balsų gavo konservatoriai, tačiau po to vienmandatėse valstiečiai šlavė vieną mandatą po kito. Taip nutiko ne dėl to, kad ten žmonės balsavo 'už valstiečius', o dėl to, kad jie balsavo 'prieš konservatorius'. Šį kartą balsavimo 'prieš' faktorius gali nebebūti toks stiprus, nes valstiečiai nėra kažkokie naujieji gelbėtojai - tai jau yra valdžios partija, tai yra 'sistema', o Karbauskis berods lyderiauja nemėgstamiausių politikų viršūnėje. Tai nereiškia, kad tie 'balsuotojai prieš' eis balsuoti už konservatorius, bet tai gali reikšti, kad jie apskritai į rinkimus neateis, nes šie rinkimai kaip niekada išsiskiria tuo, kad nėra ryškios naujos populistinės 'gelbėtojų partijos'. Jeigu populistų gerbėjai ir 'balsuotojai prieš' neateis balsuoti - tai neabejotinai paveiks rinkimų rezultatus teigiama linkme konservatorių ir liberalų rinkėjams.
                4. Lenkai. Jeigu LLRA nepateks į Seimą - tai galima sakyti Karbauskis praras savo artimiausius sąjungininkus.
                5. Kaunas. Mano supratimu esminis faktorius rinkimuose gali tapti būtent Kauno balsavimas vienmandatėse apygardose. Prezidento rinkimai parodė, kad ten konservatoriai pirmame ture ima pirmą vietą, Šimonytė gavo 37%, tačiau antrame ture Šimonytė jau nusileido Nausėdai. Antra vertus Nausėda buvo 'nesisteminis', o Skvernelis jau buvo 'sisteminis' ir pirmame ture gavo vos 16% balsų. 2016 metais vienu pagrindinių faktorių, dėl ko valstiečiai laimėjo tiek daug vienmandačių apygardų buvo būtent Kaunas. Šį kartą valstiečiai jau yra 'sisteminiai', kaip ir konservatoriai, aš nemanau, kad valstiečiams Kaune pavyktų pakartoti 2016 m. sėkmę, o socdemai ten visą laiką gaudavo malkų.
                6. Vienmandačių apylinkių pakitimai. Lyginant su praeitais rinkimais, šį kartą Vilniui yra pridėta viena vienmandatė apygarda ir priedo sukurta atskira 'užsienio apygarda'. Visi suprantam, kad tai realiai yra -2 vietos seime visokiems valstiečiams/socdemams ir +2 vietos konservatoriams arba kažkuriems iš liberalų. 2 vietos seime yra nedaug, bet kartais tai gali tapti esminiu faktoriumi formuojant koaliciją.

                Prognozuoti šį kartą labai sunku ir aš neprognozuosiu, aš spėsiu: konservatoriai laimės rinkimus, tiek daugiamandatėje tiek vienmandatėse apygardose. Skirtumas nuo antros vietos bus gana ryškus. Antroje vietoje tikriausiai bus valstiečiai, bet aš labai nenustebčiau jeigu antri būtų socdemai. Aš manau socdemai gali visai neblogai pasirodyti vienmandatėse apygardose provincijoje. Taip pat manau, kad Laisvės partija daugiamandatėje gali nustebinti ir neblogai pasirodyti. Dėl lenkų patekimo nesiryšiu prognozuoti - 50:50. Ir čia turim įdomią situaciją dėl koalicijų formavimo: visų pirma, tai konservatoriai ir liberalų partijos neis į koaliciją su Karbauskio valstiečiais, o socdemai pareiškė, kad neis į koaliciją su konservatoriais, konservatoriai tuo tarpu pareiškė, kad neis į koaliciją su lenkais. Realiai skaičiuok kaip nori, bet turim du flangus: Valstiečiai + Socdemai + Lenkai vs. Konservatoriai + Liberalų sąjūdis + Laisvės partija. Jeigu man reikėtų statyti lažybų salone, aš nežinočiau už ką, nes nežinau kuris flangas laimės daugiau balsų, bet jeigu Lenkai nepatenka į seimą - tai mano spėjimas būtų, kad dešinysis flangas gaus daugiau vietų seime, tačiau nepakankamai, kad būtų suformuota dauguma.
                Ir štai tie auksinės akcijos turėtojai - Uspaskichas ir Darbo partija, kurie labai tikėtina ir nulems sekančios koalicijos sudėtį.

                Koalicijos:

                Valstiečiai + Socdemai + Lenkai + Darbo partija
                Toks koalicijos variantas įmanomas, bet jis būtų labai problematiškas. Visų pirma dėl to, kad socdemai į koaliciją su valstiečiais neis, jeigu negaus premjero posto, o Karbauskis to posto nelabai norės atiduoti, jeigu valstiečiai gaus daugiau vietų už socdemus.Apskritai koalicinis darbas su Karbauskiu yra sunkiai įsivaizduojamas - jis yra diktatoriškos prigimties, o diktaroriams sunkiai sekasi su koalicijomis. Valstiečiai seime turėjo nesveikai daug vietų - 56, netoli iki daugumos be jokių koalicijų, ir kas iš tos plačios koalicijos liko po Karbauskio valdymo? Visi Kirkilai, Butkevičiai ir Bradauskai dabar keikia Karbauskį, kuris jais pasinaudojo ir dabar išmetė į šiukšlinę - nepriėmė į valstiečių rinkiminius sąrašus. Dauguma valstiečių, turėjusių savo atskirą nuomonę, buvo išmesti iš partijos - tas pats Pranckietis dabar kandidatuoja su Liberalų sąjūdžiu. Buvo vilčių, kad Skvernelis bus kažkokia atsvara Karbauskiui, bet jau dabar aišku, kad jis jokia atsvara netapo, Karbauskis galutinai užvaldė partiją, o Skvernelis apie pasitraukimą iš politikos greičiausiai kalbėjo ne tiek dėl savo ligos, kiek dėl to, kad prarado pozicijas partijoje. Valstiečių partijoje ir koalicijoje nieko neliko, tik diktatorius Karbauskis ir jam paklusnūs. Man sunku įsivaizduoti socdemų ir Karbauskio koaliciją, nes mano supratimu ilgai jų konflikto nereikėtų laukti, ypač turint omeny, kad Karbauskis jau vos ne atvirai kovojo prieš Palucką ir įstatymiškai jam bandė uždrausti kandidatuoti savivaldybių rinkimuose. Kitas niuansas - jeigu lenkai neperžengia 5% ribos, tai mano spėjimu tokia koalicija apskritai tampa beveik neįmanoma, nes net jeigu jiems su darbo partija pavyktų surinkti 71 balsą, tai koalicinė dauguma būtų labai trapi ir pasitraukus keliems žmonėms viskas subyrėtų.

                Konservatoriai + Liberalų sąjūdis + Laisvės partija + Darbo partija

                Mano supratimu tokia koalicija būtų kur kas stabilesnė, nes jinai turėtų tvirtą stuburą. Koalicija būtų paremta dialogu ir diskusijomis, o ne kažkokio psichiškai nesveiko žmogaus diktatūra. Bet konservatoriams vieniems su liberalų partijomis balsų iki daugumos greičiausiai neužteks, dėl to tokioje koalicijoje turėtų dalyvauti ir darbo partija, kaip realiai vienintelė galima alternatyva. Ir čia mes turim problemą, kad konservatorių ir Uspaskicho santykiai ne patys geriausi, tik aš manau konservatoriai visus nesutarimus pamirštų su ta mintim, kad tai yra koalicijos sudarymo faktorius, o priedo pats Uspaskichas į Lietuvos politiką net negrįžta, o sėdės toliau Briuselyje. Bet yra dar kitas klausimas - į kurią pusę pasuktų pats Uspaskichas. Kai jis bėgo nuo teisėsaugos - tai bėgo į Rusiją, galima būtų spėti, kad tai yra Kremliaus partija, o jeigu tai Kremliaus partija - tai neabejotinai parems valstiečių + socdemų koaliciją. Bet Uspaskichas nebūtinai yra Kremliaus statytinis, tiesą sakant skirtingai nei su Tomaševskiu, jis niekada neišreiškė kažkokios keistos nuomonės dėl Krymo okupacijos ir niekada nedėvėjo koloradinių juostelių.Taigi jeigu Uspaskichas nieko su Kremlliumi bendro neturi - tada klausimas kurią koaliciją jis parems? Ir čia yra problema, kad jeigu parems konservatorių + liberalų koaliciją, tai greičiausiai liks nesuprastas savo rinkėjų. Bet jeigu parems valstiečių ir socdemų koaliciją - tai taps nestabilios Karbauskio koalicijos įkaitu ir rinkėjai ar taip ar taip nuo jo nusisuks. Dėl to labai galimas variantas, kad Uspaskichas pasirinks konservatorių ir liberalų koaliciją, nes tokia koalicija jam padėtų išsivaduoti iš to praeities korupcinio šleifo, o priedo - pats Uspaskichas nors ir yra populistas, bet jis ne vieną kartą yra pareiškęs, kad 'viduje yra liberalas', man atrodo, kad jeigu jo tikslas yra realibituotis - tai jis pasirinks liberalų ir konservatorių koaliciją, o ne diktatoriaus Karbauskio.

                Comment


                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                  Šitie rinkimai yra sunkiai prognozuojami ir visgi parašysiu faktorius, kurie mano supratimu turėtų nulemti jų baigtį:

                  Dėl to labai galimas variantas, kad Uspaskichas pasirinks konservatorių ir liberalų koaliciją, nes tokia koalicija jam padėtų išsivaduoti iš to praeities korupcinio šleifo, o priedo - pats Uspaskichas nors ir yra populistas, bet jis ne vieną kartą yra pareiškęs, kad 'viduje yra liberalas', man atrodo, kad jeigu jo tikslas yra realibituotis - tai jis pasirinks liberalų ir konservatorių koaliciją, o ne diktatoriaus Karbauskio.
                  Gerai, kad skaičiau nuo galo šias "ekspertines" įžvalgas. Eligijui Masiuliui gal ir ten pas konservus?
                  Show must go von!

                  Comment


                    Parašė VNS Rodyti pranešimą

                    Gerai, kad skaičiau nuo galo šias "ekspertines" įžvalgas. Eligijui Masiuliui gal ir ten pas konservus?
                    Istoriškai visas brudas subėga į visokias socdemų ir valstiečių koalicijas ir tų koalicijų rinkėjams tai visiškai netrukdo. Kodėl?

                    Comment


                      Tai uspaskichas ir jo partija neberūdas? Antivakseris (beje visiškas), vokelių, juodosios partijos buhalterijos, diplomų spausdinimo ekspertas by default pataptų šventuoju jeigu tik jo partija eitų išvien su konservais? Tiesiog auksinis konservų elektoratas, bet ką priimtų savu.

                      Sakai čia tik vienas netyčiukas iš to agurko partijos?


                      Socialinių tinklų vartotojų dėmesį patraukė Darbo partijos kandidato į Seimą Sergejaus Dmitrijevo komentaras. Jis savo pasisakymu išreiškė paramą vadinamosios „Donecko liaudies respublikos“ (DLR) vadui Aleksandrui Zacharčenkai, žuvusiam 2018 m. rugpjūtį.
                      Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=85234417
                      Paskutinis taisė VNS; 2020.10.05, 23:31.
                      Show must go von!

                      Comment



                        Aš niekaip niekada ir niekur neteisinau jokio Uspaskicho. Aš tik pabrėžiau, kad ta koalicija, už kurią tu balsuoji, yra krūva mėšlo, tik tau tas mėšlas kažkodėl nesmirdi, o kvepia. Tau kažkodėl neužkliūna, kad artimiausi Karbauskio partneriai yra Tomaševskininkai - atvirai koloradines juosteles nešiojantys vatnikai. Tau neužkliūna, kad artimiausi Karbauskio partijos nariai yra antivakseriai, seime organizuojantys forumus apie skiepų žalą ir teigiantys, kad skiepuose yra yra 'bezdžionių arborto liekanų'. Tu mėgaujiesi tos Karbauskio mėšlo krūvos kvapu ir tau niekas nekliūna. Jeigu Uspaskichas nueis su Karbauskiu - tai bus tiesiog eilinis šūdo gabalas toje mėšlo krūvoje, bet va jeigu nueis su konservatoriais - tada jau "kaip taip galima, kur tų konservatorių rinkėjų moralė ir pan.". Tai galiu atsakyti - jeigu Lietuvoje rinkėjai būtų supratingesni, nerinktų populistų, nerinktų teistų, nerinktų skandalistų, tai formuojamai valdančiąjai daugumai galima būtų taikyti aukštus standartus, bet kai pagrindas išrinktų seimo narių yra mėšlo krūva - tai tada tenka rinktis mažesnę blogybę iš visų. Ir pvz. tavo paminėtas atvejis apie Darbo partijos narį:

                        Socialinių tinklų vartotojų dėmesį patraukė Darbo partijos kandidato į Seimą Sergejaus Dmitrijevo komentaras. Jis savo pasisakymu išreiškė paramą vadinamosios „Donecko liaudies respublikos“ (DLR) vadui Aleksandrui Zacharčenkai, žuvusiam 2018 m. rugpjūtį.
                        Darbo partija šitą narį pašalino iš rinkimų, kai lenkų rinkiminėje akcijoje tokios kalbos tapo vos ne norma. Jeigu man reikia rinktis - renkuosi mažesnę blogybę, o tu susimurkdęs veidą į tą mėšlo krūvą man bandai aiškinti 'kur tavo moralė'.

                        Comment


                          Aš nebalsuoju už jokią karbauskio koaliciją. Iš kur tu čia trauki pievas? Jau rašiau kad eisiu (taip pat ir forumo apklausoje balsavau) už Palucko socdemus. Ką tu čia pilstais mėšlu?
                          Show must go von!

                          Comment


                            O ką socdemai siūlytų iš saviškių į finansų ministrus? Kažkaip nerandu info internete, daugiausia konkrečių pasisakymų apie ekonomiką iš Navicko, tai gal jį? Aišku dar yra pusmečio ministrė Budbergytė ir Sysas po kurio nuotrauka LSDP puslapyje parašyta "Ekonomistas. Elektrikas"

                            Comment


                              Parašė VNS Rodyti pranešimą
                              Aš nebalsuoju už jokią karbauskio koaliciją. Iš kur tu čia trauki pievas? Jau rašiau kad eisiu (taip pat ir forumo apklausoje balsavau) už Palucko socdemus. Ką tu čia pilstais mėšlu?
                              Aš nerašiau, kad balsuoji už Karbauskio partiją, rašiau, kad balsuoji už Karbauskio koaliciją ir buvau teisus net nežinodamas už ką tu realiai balsuoji.

                              Comment


                                Parašė themanual Rodyti pranešimą
                                O ką socdemai siūlytų iš saviškių į finansų ministrus? Kažkaip nerandu info internete, daugiausia konkrečių pasisakymų apie ekonomiką iš Navicko, tai gal jį? Aišku dar yra pusmečio ministrė Budbergytė ir Sysas po kurio nuotrauka LSDP puslapyje parašyta "Ekonomistas. Elektrikas"
                                Čia tas Vaidas Navickas? Ar kitas koks Navickas? Teko klausyt tą jaunėlį. Pasikaustęs. Tik manau, kad socdemai špygą gautų vietoj finansų ministro portfelio bet kokioje koalicijoje. Nes tai tiesiogiai biudžetas ir t.t.
                                Show must go von!

                                Comment


                                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                                  Aš nerašiau, kad balsuoji už Karbauskio partiją, rašiau, kad balsuoji už Karbauskio koaliciją ir buvau teisus net nežinodamas už ką tu realiai balsuoji.
                                  Tik priminei tą vaizdzialy kai bobutei krenta protezai skanduojant už Paksą. Raminkis biški. ok?
                                  Show must go von!

                                  Comment



                                    Toks sutapimas, bet tos bobutės su krentančiais protezais balsuoja lygiai taip pat, kaip tu. Jeigu netiki - atlik tyrimą. Surask rajoną su didžiausia protezus turinčia populiacija ir aš beveik garantuotas, kad tas rajonas bus labiausiai linkės balsuoti už tuos, kaip ir tu.

                                    Comment


                                      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                                      Toks sutapimas, bet tos bobutės su krentančiais protezais balsuoja lygiai taip pat, kaip tu. Jeigu netiki - atlik tyrimą. Surask rajoną su didžiausia protezus turinčia populiacija ir aš beveik garantuotas, kad tas rajonas bus labiausiai linkės balsuoti už tuos, kaip ir tu.
                                      Greičiau už Uspaskį...

                                      Comment


                                        Parašė VNS Rodyti pranešimą
                                        Sakai čia tik vienas netyčiukas iš to agurko partijos?
                                        Tuo tarpu pagrindinės "liaudies" koalicijos partnerių sąrašą veda asmuo, siūlęs bombarduoti Kijevą, teisinęs Lukašenką "ginantį konstitucinę santvarką"... Ir visiems puikiai tinka. Bele 13-ą pensiją sumokėtų.

                                        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                        Toks sutapimas, bet tos bobutės su krentančiais protezais balsuoja lygiai taip pat, kaip tu. Jeigu netiki - atlik tyrimą. Surask rajoną su didžiausia protezus turinčia populiacija ir aš beveik garantuotas, kad tas rajonas bus labiausiai linkės balsuoti už tuos, kaip ir tu.
                                        Ne viskas vienareikšmiška, mano bobutės visada balsavo už konservatorius...
                                        Paskutinis taisė Sula; 2020.10.06, 07:14.

                                        Comment


                                          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                          Tai nereiškia, kad tie 'balsuotojai prieš' eis balsuoti už konservatorius, bet tai gali reikšti, kad jie apskritai į rinkimus neateis, nes šie rinkimai kaip niekada išsiskiria tuo, kad nėra ryškios naujos populistinės 'gelbėtojų partijos'.
                                          Aš nesutinku. Laisvės partija ir yra populistinė gelbėtojų partija šiuose rinkimuose. Ji "gelbėja" mus nuo visokių LKK ir dalina populistinius pažadus kaip Marihuana.

                                          P.S. bobutės ištikimiuasios koncervatoriams nes, cituoju, "Kad ir ką jie darytų su rusais nedraugaus šitie".


                                          Comment

                                          Working...
                                          X