Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Seimo rinkimai - 2020

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą

    Pagyvensim, pamatysim. Kazkodel Zuokas nepuola i atlapus del pliazo, kaip ir Cmilyte ar Simonyte. Kaip kazkuris formumietis teisingai minejo - nenori lipt ant greblio ir taip jau daug "zinovu" sulipo. O gal jie ir visai ne pries Kas cia zino.
    Taigi, tik neaišku, kas užlipo ant grėblio antrąkart - tik primenu, kad po marazmo su Vėtros atminimo lenta Šimašius patyrė pirmą reikšmingą reitingų kritimą. Jei dar nepastebėjot, Lukiškių "pliažą" eiline infantilia mero nesąmone įvardijo beveik visos įtakingos politinės jėgos, pradedant tais pačiais TS-LKD koalicijos partneriais savivaldybėje, TS-LKD Seimo nariais, faktiniu Liberalų Sąjūdžio lyderiu Gentvilu, baigiant valdančiais žalstiečiais ir net prezidentu Nausėda. Beje, Zuokas šia tema net straipsnelį parašė, visai neblogas siūlau paskaityti:


    https://www.15min.lt/naujiena/aktual...ona-18-1338738

    Comment


      #42
      Parašė Saliamonas Rodyti pranešimą

      Taigi, tik neaišku, kas užlipo ant grėblio antrąkart - tik primenu, kad po marazmo su Vėtros atminimo lenta Šimašius patyrė pirmą reikšmingą reitingų kritimą. Jei dar nepastebėjot, Lukiškių "pliažą" eiline infantilia mero nesąmone įvardijo beveik visos įtakingos politinės jėgos, pradedant tais pačiais TS-LKD koalicijos partneriais savivaldybėje, TS-LKD Seimo nariais, faktiniu Liberalų Sąjūdžio lyderiu Gentvilu, baigiant valdančiais žalstiečiais ir net prezidentu Nausėda. Beje, Zuokas šia tema net straipsnelį parašė, visai neblogas siūlau paskaityti:


      https://www.15min.lt/naujiena/aktual...ona-18-1338738
      Čus vėl požiūrių skirtumas. Kai kurie (kaip aš), mano kad labai gerai, kad tas lentas nuėmė. Visi dabar mobilizuoja savo elektoratą ir Šimašius bandys susirinkti visų liberalų balsus.
      Post in English - fight censorship!

      Comment


        #43
        ELTA 2020.06.26
        Vidiniame TS-LKD dokumente įsivertintos galimybės formuoti valdančiąją koaliciją
        Konservatoriai išanalizavę savo užsakytų sociologinių apklausų rezultatus, teigia, kad labai tikėtina, jog jei koronaviruso krizė nebūtų užklupusi šalies, daugiausiai mandatų rudenį vyksiančiuose rinkimuose galėjo surinkti būtent LSDP ir TS-LKD.

        Tačiau pandemijos grėsmė, kaip teigiama analizėje, iš viešosios erdvės praktiškai ištrynė valdantiesiems ir jų lyderiams nepatogias temas, o ir visuomenę privertė susitelkti aplink Vyriausybę.
        (...)

        Tuo tarpu konservatorių partija, teigiama dokumente, dėl koronaviruso krizės neteko apie 4-5 proc. palankumo balsų ir galimybės dar labiau padidinti atotrūkį nuo valdančiųjų „valstiečių“, kai TS-LKD sąrašą sutiko vesti Ingrida Šimonytė. Nepaisant to, pažymima dokumente, partijos užsakymu 2020 gegužės 7-12 d. atlikti „Norstat“ tyrimai rodo vis dar esantį konservatorių pirmavimą prieš „valstiečius“. Ir šis pirmavimas, pažymima partijos vadovybei skirtame dokumente, padeda spręsti strateginę TS-LKD antrojo turo vienmandatėse regionų apygardose problemą. (...)


        Pirmasis scenarijus traktuojamas kaip realistinis ir iš esmės grindžiamas šiuo metu esančių politinių aplinkybių pagrindu. Pirmame scenarijuje konservatoriai kalba apie dviejų galimų politinių blokų susiformavimą, „Darbo partijos dilemą“ bei galimybes formuoti „Santarvės koaliciją“.

        Kita šio scenarijaus strateginė prielaida yra tai, kad A. Armonaitės vedama Laisvės partija gali nesugebėti transformuoti Vilniaus mero R. Šimašiaus populiarumo į palaikymą visai partijai. Tokiu atveju, konservatorių manymu, ši politinė jėga liktų tik siaurame rinkėjų segmente.
        Dar viena dokumente įrašyta prielaida – Darbo partijos sugrįžimas į politiką. Plėtojant šio scenarijaus logiką, konservatorių skaičiavimais, „darbiečiai“ pagal daugiamandatėje iškovotus mandatus gali rikiuotis ketvirti, ir dar 5 mandatus susirinkti vienmandatėse apygardose. Iš viso šiai partijai analitikai šiame braižomame scenarijuje prognozuoja 15 mandatų.
        Tuo tarpu konservatoriai, jei išsipildytų šis scenarijus, galimai surinktų 45 mandatus, „valstiečiai“ – 34 mandatus, socialdemokratai – 23, Liberalų sąjūdis – 10. Prognozuojama, kad LLRA-KŠS surinktų 7 mandatus, dar 15 mandatų gautų nepriklausomi kandidatai.

        Neatmetama galimybė, kad koaliciją suformuoti galėtų padėti ir „darbiečiai“. Tačiau tokia tikimybė – kad koaliciją konservatoriai formuotų su „darbiečiais“ ir liberalais – vertinama veikiau kaip matematinė.


        Antrasis scenarijus pavadintas skambiai – „Liberalų išnykimas ir protestas prieš valstybę“. Konservatorių manymu, yra tikimybė, kad TS-LKD laimės rinkimus daugiamandatėje apygardoje bei absoliučią daugumą vienmandačių apygardų keturiuose didžiuosiuose miestuose. Tačiau, akcentuoja analizę atlikę analitikai, analogiškos sėkmės gali nesulaukti abi liberalų partijos, kurios yra labai svarbios, siekiant konservatoriams formuoti valdančiąją koaliciją. (...)

        Veikiant visoms šioms aplinkybėms, prognozuoja konservatoriai, TS-LKD galėtų surinkti apie 40 mandatų, LVŽS – 35, LSDP – 26, Darbo partija – 19, LLRA - 7 mandatus, o A. Juozaičio ir N. Puteikio koalicinis sąrašas – 7 mandatus. Dar 7 kėdes Seime galėtų užsėsti nepriklausomi kandidatai.

        Jei susiklostytų šis pesimistiniu laikomas scenarijus, rašoma dokumente, konservatoriai, nepaisant gauto didesnio mandatų skaičiaus, liktų be didesnių galimybių sudaryti koaliciją.


        Galiausiai trečiuoju – optimistiniu scenarijumi – piešiamos pozityvios dešiniosioms opozicinėms partijoms perspektyvos.
        Šis hipotetiškai sumodeliuotas scenarijus pavadintas „Laiminti centro dešiniųjų koalicija“. Paskutinio ir partijai patraukliausio scenarijaus strategines prielaidas konservatoriai pirmiausiai sieja su I. Šimonytės galimybėmis didinti visuomenės palankumą konservatorių partijai. Visgi, kad analizėje optimistiniu traktuojamas scenarijus susiklostytų ir realybėje, reikalingas taip pat geras partijos pirmininko Gabrieliaus Landsbergio pasirodymas. (...)

        Atitinkamai, kad susiklostytų šis scenarijus turėtų gerai pasirodyti ir Laisvės partija. Tam, teigia konservatoriai, būtina R. Šimašiaus, kaip Vilniaus mero, populiarumą transformuoti į Laisvės partijos palaikymą daugiamandatėje apygardoje. Tai, samprotauja konservatoriai, leistų įveikti 5 proc. barjerą šiai neseniai susikūrusiai ir kol kas reitingų lentelės apačioje besirikiuojančiai partijai. Dar viena prielaida – gerai turėtų pasirodyti ir V.Čmilytės-Nielsen vedamas liberalų sąjūdis.

        https://klaipeda.diena.lt/naujienos/...alicija-974257

        Comment


          #44
          Delfi.lt 2020.06.28
          Konervatorių sąraše po reitingavimo – daug siurprizų Gabrieliui Landsbergiui
          To greičiausiai nesitikėjo net Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS – LKD) partijos vadovybė. Demokratijos švente partijos pirmininko Gabrieliaus Landsbergio vadintas vidinis partijos narių rinkimų sąrašo reitingavimas baigėsi kiek netikėtai.

          Po reitingavimo pirmose rinkimų sąrašo vietose atsidūrė ne liberalumu kaltinamo G. Landsdsbergio šalininkai, o krikdeminis partijos sparnas ir jo atstovai. Turimais duomenimis, pirmosios dvi vietos – sąrašą vesiančios nepartinės Ingridos Šimonytės ir partijos pirmininko G. Landsbergio buvo nereitinguojamos.

          Pirmame dešimtuke – Seimo nariai

          Reitingavimui buvo paskelbta 240 pavardžių. Pirmajame dešimtuke po reitingavimo – vien dabartiniai partijos frakcijos Seime atstovai.
          Po reitingavimo pirmasis dešimtukas atrodo taip:
          1. Laurynas Kasčiūnas.
          2. Paulius Saudargas.
          3. Monika Navickienė.
          4. Radvilė Morkūnaitė – Mikulėnienė.
          5. Arvydas Anušauskas.
          6. Audronius Ažubalis.
          7. Agnė Bilotaitė.
          8. Žygimantas Pavilionis.
          9. Jurgis Razma.
          10. Gintarė Skaistė.

          Politologas: tai – tylus nepritarimas G. Landsbergio liberalėjimui
          Politologas Tomas Janeliūnas sako, kad toks pačių partijos narių pasirinkimas signalizuoja tai, jog patys konservatoriai aiškiai siunčia signalą partijos vadovybei ir visuomenei, kokia bendruomene jie norėtų būti.
          „Matyt, konservatorių rėmėjai ir partijos nariai nori ryškiau atsiriboti nuo liberalesnių partijų. Iš dalies, tai ir tam tikras tylus nepritarimas Gabrieliaus Landsbergio „liberalėjimui“, apie ką buvo kalbama pastaruosius metus. Kita vertus, pastaruoju metu ir visuomenėje buvo jaučiamas poreikis tradicinių pažiūrų atstovavimui - net prezidento rinkimuose Gitanas Nausėda tai neblogai išnaudojo. Todėl gali būti, kad krikdemiškos pakraipos pirmasis dešimtukas tipiniams konservatorių rėmėjams gali pasirodyti visai patrauklus“, - sako politologas Tomas Janeliūnas.

          Sąrašą galės koreguoti
          Pagal vidines tvarkas, dabartinis sąrašas dar galės būti šiek tiek koreguojamas. Korekcijas įnešti gali sąrašo lyderė I. Šimonytė ir antroje vietoje esantis partijos pirmininkas G. Landsbergis. Turimais duomenimis, pirmajame dešimtuke abu sąrašo lyderiai gali padaryti po vieną pozicijos koregavimą, antrajame – po dvi pavardes, trečiajame – po tris ir t.t.
          (...)

          Visą konservatorių reitinguotą rinkimų sąrašą galite rasti: https://rezultatai.tsajunga.lt/.


          https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=84638465

          Comment


            #45
            Na ką, talibaniškasis koncervų sparnas parodė savo jėgą. Buvęs M.Murzos pavaduotojas, didysis kovotojas prieš Lietuvos stojimą į Europos Sąjungą L.Kasčiūnas kyla į pirmą vietą.
            If a lion could speak, we could not understand him.

            Comment


              #46
              Lietuvoje pilna liberalų partijėlių - didelis pasirinkimas. Kam reikia liberalėjančių konservatorių? Praeiti rinkimai parodė, kad ta kryptis niekur neveda. Reikia arba keisti partijos pavadinimą ir neapsimetinėti konservatoriais, arba pasilikti esamą pavadinimą ir neapsimetinėti liberalais. Partijoje sveiko proto dar yra - įdomiausia būtų pamatyti reitingavimą be "apsaugotų" pirmųjų vietų

              Comment


                #47
                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                Lietuvoje pilna liberalų partijėlių - didelis pasirinkimas. Kam reikia liberalėjančių konservatorių? Praeiti rinkimai parodė, kad ta kryptis niekur neveda. Reikia arba keisti partijos pavadinimą ir neapsimetinėti konservatoriais, arba pasilikti esamą pavadinimą ir neapsimetinėti liberalais. Partijoje sveiko proto dar yra - įdomiausia būtų pamatyti reitingavimą be "apsaugotų" pirmųjų vietų
                Na, tai Lietuvoje pilna ir fašistuojančių partijėlių. Kam reikia fašistėjančių koncervatorių?
                If a lion could speak, we could not understand him.

                Comment


                  #48
                  Taip, pasirinkimas labai platus: arba liberalai, arba fašistai . "Progrese" konservatizmui vietos nenumatyta.

                  Comment


                    #49
                    To tak, liberalai arba fašistai, arba 50 variacijų tame tarpe. Konservatorių partija savo vidiniu balsavimu aiškiai pademonstravo savo preferencijas, ir tai yra puiku. Yra didelė dalis elektorato kuriems Europa (ir apskritai Vakarai) su savo vertybėmis yra blogis, neabejotinai kažkiek šitų rinkėjų balsų dabar konservatoriai jau užsitikrins. Didelę dalį liberalaus elektorato praras. Tokia jau ta parlamentinė demokratija.
                    If a lion could speak, we could not understand him.

                    Comment


                      #50
                      Kas darosi pas žmones smegenyse, kad visus konservatyvius ar ne liberalius žmones fašistais vadina?
                      Aukščiausio lygio leftistinė isterija pasaulį užvaldė.

                      Negana to kas juokingiausia, kad didžiausi fašistai yra patys liberastai su savo arba tu pritari mums, arba tu *istas fašistine politika bei cancel culture.

                      Comment


                        #51
                        Parašė Gator Rodyti pranešimą
                        Kas darosi pas žmones smegenyse, kad visus konservatyvius ar ne liberalius žmones fašistais vadina?
                        Aukščiausio lygio leftistinė isterija pasaulį užvaldė.

                        Negana to kas juokingiausia, kad didžiausi fašistai yra patys liberastai su savo arba tu pritari mums, arba tu *istas fašistine politika bei cancel culture.
                        Ir iš kairės ir iš dešinės tas pats. Liberalam visi koncervatoriai fašistai, koncervam visi liberalai marksistai/leftistai. Kas ironiškiausia, kad tavo komentaras tą labai puikiai iliustruoja.
                        Kaip suvest paplūdimio pastatymą Lukiškių aikštėj, su visokiais leninais ir leftistų planais užgrobti pasaulį? Tai yra visiškas nudebilėjimas.

                        Comment


                          #52
                          Retorika, tai kaip Rusijoje su "jesli ne Putin, to kto?" arba vakaruose, kai "jeigu ne mano, kandidatas, tai fašistas". Dar trūksta Reductio ad Hitlerum.

                          Comment


                            #53
                            Būtų Kasčiūnas 10 vietoje, O Anušauskas 1-oje, nebūtų net straipsnių rašoma ir jokių tragedijų nekeliama. Tiesiog Kasčiūnas pastaruoju metu yra ryškesnis net už Gabrielių. Jo pilna visur.
                            Show must go von!

                            Comment


                              #54
                              Parašė Gator Rodyti pranešimą
                              Kas darosi pas žmones smegenyse, kad visus konservatyvius ar ne liberalius žmones fašistais vadina?
                              Aukščiausio lygio leftistinė isterija pasaulį užvaldė.

                              Negana to kas juokingiausia, kad didžiausi fašistai yra patys liberastai su savo arba tu pritari mums, arba tu *istas fašistine politika bei cancel culture.
                              Aš irgi nesuprantu - dešinieji savo politinius oponentus vadina kairiaisiais, o kairieji savo oponentus dešiniaisiais.



                              Nu visiškai nėra jokios logikos. /s


                              P.S. o šiaip, jei jau taip pasikapsčius giliau, tai ko gero nelabai ir žinai, kas tie liberalai ar kas tie fašistai, ar ne?
                              Paskutinis taisė sankauskas; 2020.06.29, 11:36.
                              If a lion could speak, we could not understand him.

                              Comment


                                #55
                                Vyrai, tai už ką balsuoti? Reiks gal pasilginti politines programas, pažiūrėti personalijas, nes kažkokie blankūs rinkimai.

                                Comment


                                  #56

                                  Niekada neprašausi balsuodamas už valstiečius.
                                  It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                  Comment


                                    #57
                                    Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                                    Vyrai, tai už ką balsuoti? Reiks gal pasilginti politines programas, pažiūrėti personalijas, nes kažkokie blankūs rinkimai.
                                    Tau tikrų naujoji T.Pačėso partija.
                                    If a lion could speak, we could not understand him.

                                    Comment


                                      #58
                                      Parašė Tomas Rodyti pranešimą

                                      Niekada neprašausi balsuodamas už valstiečius.
                                      Na, po koncervų prasireitingavimo panašu kad jie bandys nugalėti valstiečius tapdami dar didesnių kaimiečių partija. Bus rimta konkurencija.
                                      If a lion could speak, we could not understand him.

                                      Comment


                                        #59
                                        Na dar Kasčiūnas yra sakęs kad stojimas į Europos Sąjungą stabdys ekonominį Lietuvos progresą. Tai prie to pačio dar ir ekonominis analfabetas.
                                        If a lion could speak, we could not understand him.

                                        Comment


                                          #60
                                          Parašė VNS
                                          Taip. Gal pameni ką jis 6 klasėje dar viešai yra pasakęs? Čia pora metų anksčiau, nei jis jau buvo, jūsų teigimu, subrendęs politikas/ekonomistas ir varė ant EU.
                                          Ai, tai ką politikas sakė praėjusiais metais jau nebėra svarbu? Svarbu ką sako šiandien? Hm, na tai tau turėtų tikti Zuokas arba Uspaskich.
                                          If a lion could speak, we could not understand him.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X