Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Politkorektiškumas Lietuvoje ir pasaulyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
    Netgi dabartinė monogaminė santuoka savo laiku buvo nemažas lygybės pasiekimas, ​​​​nes primityviose bandose giminę pratęsdavo tik stipriausi patinai. Atsiradus santuokai (jeigu neklystu, tai įvyko su žemdirbystės atsiradimu) giminę pratęsti gavo galimybę visi.
    +/- visi galimybę pratęsti giminę gavo per pramonės revoliuciją. Žemdirbystės laikais vienas sūnus paveldėdavo gimtąją trobą ir manais už tėvų karšinimą turėdavo kur parsivest žmoną. Dėl to savo laiku pvz kryžiaus žygiai buvo labai populiaru. Išsiunti perteklinius vaikus ir bent ant sprando nebesėdės. Jei pasiseks - dar ir liks gyvi bei užsidirbs gyvenimo pradžiai. Panašiais būdais vokiečių valstiečiai plėtėsi į pustuštes Prūsiją ir Livoniją.

    Kai kurios beždžionės ir savo promityviame gyvenime yra monogamiškos. Gamtoje +/- monogamiški santykiai nėra visiška egzotika.

    Comment


      Parašė digital Rodyti pranešimą
      Komunizmas neturi nieko bendro su laisve, nereikėtų taip nusišnekėti.
      Na kaip, pagal Marksą, komunizmas atseit ir turėtų būti išsilaisvinimas nuo išnaudojimo/„išnaudojimo“ bei susvetimėjimo savo kuriamam produktui ir žmogiškai prigimčiai ir atseit išsilaisvinus nuo kapitalizmo apribojimų, žmonės turėtų galimybę išlavinti savo aukščiausią potencialą.
      Tik kad pagal Marksą žmogiška prigimtis neegzistuoja gryno individo pavidalu, nes žmogus pagal jį yra socialinių santykių išdava, todėl teorinė Markso laisvė galima tik bendruomenėje.
      Na ir žmogaus potencialo išskleidimas suvokiamas kaip materialus aplinkos valdymas darbo būdu.

      Comment


        Parašė Sula
        P.S. reiktų atskiros temos: marksizmas ir kitos socialinės teorijos.
        Su tokiu diskutavimu viename puslapyje atsiras dar kokios 5 temos apie viską ir apie nieką.
        Reikia palaukti, kada išseks noras diskutuoti vienoje temoje apie tuziną dalykų vienu metu.

        Comment


          Minecraft (žinot, tas populiarus kompiuterinis žaidimas, kur viskas tokiais kubeliais dėliojasi) kūrėjas nepakviestas į savo kūrinio 10 metų jubiliejų dėl savo viešai išreikštų nuomonių ir komentarų.

          https://variety.com/2019/gaming/news...ve-1203200050/

          Comment


            Nida Vasiliauskaitė. Europos Taryba apie seksizmą

            Balandžio pabaigoje Europos Taryba pateikė pasauliui seksizmo apibrėžimą. Pirmąjį, dėl kurio, esą, tarptautiniu mastu sutariama. Aiškų, vadinasi, vienareikšmiškai naudingą ir neproblemišką. Rekomenduotiną taikyti medijose, reklamoje, darbe, teisėje, švietimo sistemoje ir kasdieniame gyvenime. T. y. visur.

            Apibrėžimas toks: seksizmas yra „bet koks viešoje ar privačioje, virtualioje ar nevirtualioje erdvėje pasitaikantis veiksmas, gestas, vizualinė reprezentacija, ištarti ar užrašyti žodžiai, praktika ar elgesys, pagrįsti idėja, kad tam tikras asmuo ar asmenų grupė yra menkesni dėl savo lyties, su tikslu ar efektu: (1) pažeisti [to] asmens ar [tos] asmenų grupės vidinį orumą ar teises; arba (2) sukelti fizinę, seksualinę, psichinę ar socioekonominę žalą ar kančią asmeniui ar asmenų grupei; arba (3) sukurti bauginančią, priešišką, smukdančią, žeminančią ar įžeidžiančią aplinką; arba (4) trukdyti asmens ar asmenų grupės autonomijai ar pilnam žmogaus teisių įgyvendinimui; arba (5) palaikyti ar stiprinti lyčių (gender) stereotipus“. ES narės raginamos kruopščiai („žingsnelis po žingsnelio“) raportuoti pastangas jo laikytis ir, besilaikant, pasiektą pažangą (ar laikytis – klausimas nederamas: gi jau sutarta).
            https://www.delfi.lt/news/ringas/lit....d?id=80989321
            Radau apie ką ji kalba
            Sexism in the media – electronic, print, visual and audio – contributes to an environment that tolerates and trivialises “everyday” sexism. It is manifested through:

            - sexual, sexualised and racialised depictions and objectification of women, men, girls and boys, including in advertising, films, television, video games and pornographic material;
            - derogatory or trivialising reporting about women’s appearance, dress and behaviour rather than balanced and informed discussion of their views and opinions;
            - reporting and imaging women and men in stereotypical roles within the family and community;
            - reproducing and perpetuating gender stereotypes with respect to victims of gender-based violence;
            - unbalanced representation and the lack of meaningful participation of women in diverse professional and informative roles (experts, commentators), especially with respect to minority women. [8]

            The governments of member States are invited to consider the following measures:

            II.C.1. Introduce legislation banning sexism in media and advertising and encourage the monitoring and enforcement of such measures.

            II.C.2. Promote the inclusion of expressions of sexism in defamation laws.

            II.C.3. Urge and provide support for the participation of the information and communication technology, media and advertising sectors in the drafting, adoption and implementation of self-regulatory policies and mechanisms for the elimination of sexism, including sexist hate speech within each sector.
            Čia tik dalis
            Viskas: https://search.coe.int/cm/pages/resu...0000168093b26a
            Paukosim laisvę kūrybai????? Nu čia tai pralenkia visas sveikas proto ribas
            Labai primena https://en.wikipedia.org/wiki/Degenerate_art
            Paskutinis taisė Kvailas; 2019.05.02, 19:34.
            Aukšto IQ Danskės Darbuotojas.

            Comment


              Estijos naciai siaučia:

              Tiek M.Helme, tiek jo sūnus Martinas per pirmadienio ceremoniją įpylė dar daugiau žibalo į ugnį, kai prisiekdami rankų pirštais pademonstravo baltųjų nacionalistų pamėgtą kombinaciją, šiaip reiškiantį sutikimą.
              Click image for larger version

Name:	estonia-politics-5cc8292ce5fbb.jpg
Views:	35
Size:	35,8 kB
ID:	1719481

              Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1139600?copied

              Comment


                Prakeikti naciai, dabar Vegetos negaliu naudoti.

                Attached Files

                Comment


                  White Liberals Present Themselves as Less Competent in Interactions with African-Americans

                  https://insights.som.yale.edu/insigh...ican-americans

                  Jau 1963 Malcolm X apie tai kalbėjo.
                  Paskutinis taisė RokasLT; 2019.05.03, 22:26.

                  Comment


                    Aš tai nardydamas sunacėju žiauriai

                    Click image for larger version

Name:	rodyklė.jpg
Views:	36
Size:	9,4 kB
ID:	1719494
                    If a lion could speak, we could not understand him.

                    Comment


                      Click image for larger version  Name:	OK-Hand-White-Power-Emojipedia.jpg Views:	1 Size:	31,8 kB ID:	1719499
                      15min sėkmingai žygiuoja koja kojon su visais sjw liberalų judėjimais.

                      Comment


                        Sekantis žingsnis - kažkas panašaus į Vašingtono valstijoje organizuotą referendumą I-1000. Kurio, tiesa, neprireikė, nes atitinkami pakeitimai buvo sėkmingai priimti vietiniame parlamente.

                        Initiative 1000 allowed affirmative action without the use of quotas in the state of Washington. This means that characteristics such as race, sex, color, ethnicity, national origin, age, sexual orientation, disability, or veteran status can be used as factors when considering a person for education or employment opportunities
                        https://ballotpedia.org/Washington_I..._Measure_(2019)

                        Comment


                          Čia kaip moterų kvota, kuri, anot vieno iš 3 lyderių į prezidentus, yra svarstytina ir "kodėl gi ne". Paskui galėsime ir pagal kitus kriterijus užsiimti "positive discrimination".

                          Comment


                            Vidas Rachlevičius. Ar jau įsidiegėte naujausią savicenzūros versiją?

                            Beveik trys dešimtmečiai laisvės, o daugelio mūsų galvose atsiranda vis galingesni stabdžiai. Visai kaip sovietmečiu – „galvok, ką kalbi“ arba „laikyk liežuvį už dantų“. Jei jūs, baimindamasis dėl savo darbo, visuomeninės padėties ar viešosios nuomonės pradedate sverti kiekvieną žodį, galvoti, ką galite kalbėti, o ko – ne, tai yra pabaigos pradžia. O gal – net ir pusiaukelė. Ir tokių „su padėtimi“ jau yra dauguma. Šio demokratiją ir visą Vakarų civilizaciją sistemingai griaunančio reiškinio pavadinimas yra politinis korektiškumas.
                            Neseniai „Facebook“ subūrė specialią 400 įvairių sričių ekspertų komandą, savotišką „task force“, kuri, remiantis oficialia versija, specializuosis kovoti su „neapykantos kurstymo“ nusikaltimais (angl. hate crimes), tačiau iš esmės tai yra naujas šiai verslo grupei priklausančių socialinių tinklų cenzūros skyrius, kuris pradėjo masiškai blokuoti dešiniosios pakraipos tinklalapių paskyras ir žinomus dešiniųjų pažiūrų JAV influencerius, kurie argumentais triuškina arba šaiposi iš nevaržomai siautėjančių kairiųjų radikalų. Pastariesiems visi, kas Amerikoje yra į dešinę nuo Bernie Sanderso, yra „naciai“.
                            Ir tai nėra pavieniai cenzūravimo atvejai, tai yra domino principas, kuris įgauna vis platesnį mastą.
                            Prieš Šv. Velykas prekybos tinklas „Waitrose“ atsiprašė dėl to, kad pardavinėjo „rasistinį“ šokoladą. Tai buvo 8 svarus kainuojantis trijų šokoladinių ančiukų rinkinys. Baltojo šokolado ančiukas buvo vardu Fluffy, pieniško – Crispy, o juodojo Ugly. Kažkam pasirodė, kad bjaurusis ančiukas negali būti juodas... Socialiniuose tinkluose pasipylė įrašai, kad „politinis korektiškumas išprotėjo“, bet tai jau mažai kam rūpi.
                            https://m.delfi.lt/ringas/article.ph...6v1n2yTqofGc#/
                            Paskutinis taisė senasnamas; 2019.05.16, 20:01.

                            Comment


                              Įgyvendins lyčių lygybės projektą „50/50”

                              Remdamasi britų visuomeninio transliuotojo BBC pavyzdžiu, LRT nuo birželio pradėjo įgyvendinti lyčių lygybės skatinimo projektą „50/50”. Pirmajame etape, kuris truks visą vasarą, dalyvauja 10 komandų, kurios fiksuoja, kiek jų laidose yra vyrų ir moterų. Pagal lytis bus skaičiuojami eteryje ar straipsniuose pasirodantys laidų vedėjai ir žurnalistai, reportažuose kalbinami žmonės, laidos svečiai, straipsnių pašnekovai ir ekspertai, muzikos atlikėjai ir autoriai, fotografijose užfiksuoti asmenys.
                              https://www.lrt.lt/naujienos/tavo-lr...l-ebu-metodika

                              V. Sinica, FB
                              LRT vadovybė neatlaikė rekordinių karščių ir ideologinio spaudimo. Nuo šiol seks, kiek tiksliai laidose parodoma, pakalbinama, svečiais pakviečiama, cituojama ir t.t. ir panašiai... vyrų ir moterų. Mat turi būti rodoma abiejų lyčių santykiu 50:50. Kodėl, visiškai neaišku. Kaip ir visose profesinėse srityse, vyrų ir moterų turi būti rodoma tiek, kiek jų yra kompetentingų ir galinčių pasisakyti konkrečia laidos tema. Nekalbant jau apie tai, kad tikrovėje vyrų ir moterų visuomenėje nėra lygiai po 50 procentų
                              Šioje vietoje norisi priminti, kad LRT tragiškai kenčia nuo šališko ir selektyvaus rodomų temų pristatymų ir pašnekovų pasirinkimo, kai vėl ir vėl aptariamais klausimais pristatomas tik vienas požiūris. Tas požiūris, kuris patinka vedėjams ar vadovybei. Bet naujieji vadovai tame jokios problemos nemato ir prie Siaurusevičiaus įsigalėjusias tendencijas tęsia su dar didesniu uolumu. Užtat sprendžia, kad visur būtų rodoma vienodai vyrų ir moterų. Vietoje tikrų darbų ir televiziją ėdančių problemų sprendimo stumiama visiškai buka ideologija.

                              Comment


                                Įdomu ką darys su fotkėm - apkarpys, sufotošopins ar pripaišys ko trūksta

                                Comment


                                  Naujame "Vyrai juodais drabužiais" irgi dabar jau vienas vyras pakeistas moterimi

                                  Comment


                                    Diskusija apie LRT 50/50 idėjas perkelta iš Žiniasklaidos temos.
                                    Pats laikas ir jiems pradžiai persivilioti proporcijoms pakeisti kokį orų berniuką, o "Geltoname prote" Valinsko porininku vietoj Tapino parinkti kokią nors kolegę Tapinienę ar Valinskienę.

                                    Keista, kad LRT užsiiminėja nepotizmu ir tos pačios chebros vežiojimu kad ir į vad. nacionalines ekspedicijas ar tų pačių laidų vedėjų stūmimu.
                                    Tačiau sugeba kovoti su menama diskriminacija kitose srityse.

                                    Comment


                                      Per daug čia jau. Manau, kad užtenka suteikti vienodas galimybes, o kaip kas jomis pasinaudos - jų pačių valia.

                                      Šiame forume irgi labai mažai moterų. Ir ne dėl to kad jų čia kažkas neleidžia. Prašom - tegul registruojasi, diskutuoja. Bet... Vyrai irgi labai neplūsta į Supermamų forumą (Beje, o kur tėčiai to forumo pavadinime? Jie ką, ne super?)
                                      Snowflakes will attack U <3

                                      Comment


                                        Neseniai vyko moterų bėgimas http://www.moterubegimas.lt/. Niekas nė kvykt, kad čia kažkaip organizuojama išskiriant tik vieną lytį. Kažin kaip sektųsi organizuoti vyrų bėgimą?

                                        Turbūt pavyktų nebent tokį

                                        Madrido gatvėmis bėgiojo vyrai, avintys aukštakulnius

                                        https://www.lrt.lt/naujienos/veidai/...-aukstakulnius

                                        Comment


                                          Dar esu matęs tokių varžybų, kur gali dalyvauti tik vaikai iki tam tikro amžiaus. Čia tai jau visai politkorektiškumo dugnas, ar ne, senas namai?
                                          If a lion could speak, we could not understand him.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X