Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

UA. Ukraina 2016-2019.05

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Bačiulio FB:
    Kaip žinoma, didžiausias Putino draugas Vakaruose yra Donaldas Trumpas, todėl jis klastūniškai sugalvojo pasiųsti įvairių NATO šalių karo laivus su vizitu į Ukrainos uostus Azovo jūroje per Kerčės sąsmauką, taip patvirtinant pasaulinę laivybos laisvę.

    Tokį Trumpo pasiūlymą MIuncheno saugumo konferencijoje Angelai Merkel perdavė JAV viceprezidentas Mike Pence'as.

    Kaip žinoma, didžiausia Putino smaugikė Europoje yra Vokietijos kanclerė, todėl ji kategoriškai atmetė šią klastūnišką Trumpo idėją.

    Vokietija, pasak Angelos Merkel, labai remia mintį paleisti Vakarų laivų konvojų per Kerčės sąsiaurį, bet Voketija, vardan europinio solidarumo, veikia tik kartu su Prancūzija, o Macronas nenori provokuoti Putino.

    Na ir apskritai tie amerikiečiai niekšai, vykdo gerai koordinuotą puolimą prieš dujotiekį Nord Stream2, kuris, kaip visi geros valios europiečiai supranta, yra taikos ir draugystės su Rusija laidas.

    German Chancellor Angela Merkel rebuffed U.S. pressure last month to conduct a naval maneuver in Russia’s backyard aimed at provoking President Vladimir Putin, according to three people familiar with the talks.

    At a Feb. 16 meeting at the Munich Security Conference, U.S. Vice President Mike Pence urged Merkel to send German ships through a narrow channel between the Crimean peninsula and mainland Russia to show Putin that Western powers won’t surrender their access to those waters, according to the officials, who spoke on condition of anonymity.

    The German leader declined, they said, citing reservations from Ukrainian President Petro Poroshenko.

    Merkel had indicated she was willing, in coordination with the French, to send a convoy through the waterway as a one-time maneuver but Poroshenko said that wasn’t enough to solve his problem -- he wants to ensure the strait is open permanently, the people said. France also refused to take part, judging the idea as an unnecessary provocation, according to another official who declined to be identified.

    The vice president’s meeting with Merkel at the Bayerischer Hof hotel in the Bavarian capital came just after her most spirited defense of the global order yet. Drawing a standing ovation from senior security officials, she lambasted Trump’s threats on imposing tariffs on European cars as a matter of national security, pledged Germany would reach the NATO spending goal at its own pace, and stick to the Iran accord.

    The German leader had also observed with alarm an aggressive and coordinated U.S. diplomatic push to halt a Russian gas pipeline, Nord Stream 2. According to people close to her, that was one factor that led her to double down at Munich.

    https://www.bloomberg.com/news/artic...-russia-s-navy

    Comment


      Dėl Vokietijos Bačiulis visiškai teisus, bet argi ne jis pats prieš kelis mėnesius (2018-ų lapkritį) ukrainiečius vadino kvailiais už "avantiūrą" tame pačiame Kerčės sąsiauryje, vos ne stodamas rusų pusėn? Gaila kad įprastai agresyvią polemiką ir hiperboles mėgstantis Ramanauskas savo paties podcaste pavirsta bestubure meduza, nes yra kur Bačiuliui paprieštarauti.

      Comment


        Tai ukrainiečiai ir yra šiek tiek kvaili, nes pridalino baudų Krymo žvejams, o dabar patys negali įplaukti į Mariupolį. Bet čia kita tema.

        Comment


          Parašė Kaimai
          Dėl Vokietijos Bačiulis visiškai teisus, bet argi ne jis pats prieš kelis mėnesius (2018-ų lapkritį) ukrainiečius vadino visiškais kvailiais už "avantiūrą" tame pačiame Kerčės sąsiauryje, vos ne stodamas rusų pusėn? Gaila kad agresyvią polemiką mėgstantis Ramanauskas savo paties podkaste pavirsta bestubure meduza, nes yra kur Bačiuliui paprieštarauti.
          O ta avantiūra buvo protinga? Čia visai kita tema.
          Flickr

          Comment


            Žinoma žinoma, kita tema. Ir dar rusų tinkamai neįspėjo. Rusai racionalūs ir šaltakraujiški. Ukrainiečiai karštakošiai. Aš visą tą girdėjau iš Bačiulio.

            Comment


              Parašė Kaimai Rodyti pranešimą
              Žinoma žinoma, kita tema. Ir dar rusų tinkamai neįspėjo. Rusai racionalūs ir šaltakraujiški. Ukrainiečiai karštakošiai. Aš visą tą girdėjau iš Bačiulio.
              Atsakykit į klausimą, o ne kalbėkit, ką girdėjot iš Bačiulio (nors jis šiaip tikrai gerai išmano tą temą ir kalba be jokių išankstinių nuostatų, už durnus sprendimus gali visus iš eilės kritikuoti, net ir ukrainiečius).
              Paskutinis taisė Lettered; 2019.03.12, 09:13.
              Flickr

              Comment


                ukrainiečius vadino visiškais kvailiais už "avantiūrą" tame pačiame Kerčės sąsiauryje, vos ne stodamas rusų pusėn?
                Kvailystės negalima pripažinti kvailyste, jei atsiranda rizika pasirodyti prorusišku? Bačiulis bent jau bando mąstyti, skirtingai nuo tų, kuriems svarbiausia aklai palaikyti tinkamą pusę, nepaisant jokių aplinkybių.
                Paskutinis taisė senasnamas; 2019.03.12, 09:12.

                Comment


                  NATO FONOPS operacija Kerčės sąsiauryje būtų daugiau simbolinio pobūdžio be jokių praktinių pasekmių (kaip ir JAV operacijos Taivano sąsiauryje). Lygiai taip pat ir lapkričio mėnesio incidentas iš Ukrainos pusės buvo daugiau principo reikalas (jegu laikom, kad Krymas vis dar Ukraina, o Azovo jūra nėra Rusijos vidaus teritoriniai vandenys). Bačiulis gi pradėjo gilintis į teisinius ir procedūrinius plaukimo per sąsiaurį niuansus ir priešistorę kol galiausiai baigė praktiškai gindamas rusų poziciją.

                  Comment


                    Russia's seizure of three Ukrainian naval vessels near Crimea is an "outrageous violation of sovereign Ukrainian territory," says U.S. Ambassador to the U.N. Nikki Haley, calling it "another reckless Russian escalation" in a deadly and years-long conflict.

                    Haley said she was speaking for "the highest level at the American government," after consulting with President Trump and Secretary of State Mike Pompeo.

                    Comment


                      Parašė Kaimai Rodyti pranešimą
                      NATO FONOPS operacija Kerčės sąsiauryje būtų daugiau simbolinio pobūdžio be jokių praktinių pasekmių (kaip ir JAV operacijos Taivano sąsiauryje). Lygiai taip pat ir lapkričio mėnesio incidentas iš Ukrainos pusės buvo daugiau principo reikalas (jegu laikom, kad Krymas vis dar Ukraina, o Azovo jūra nėra Rusijos vidaus teritoriniai vandenys). Bačiulis gi pradėjo gilintis į teisinius ir procedūrinius plaukimo per sąsiaurį niuansus ir priešistorę kol galiausiai baigė praktiškai gindamas rusų poziciją.
                      Šiaip tai visada dalis Azovo jūros buvo Rusijos teritoriniai vandenys (kaip ir dalis jos Ukrainos) ir ukrainiečiai plaukė per tuos, kurie priklausė Rusijai ir iki Krymo aneksijos, kritikuojat Bačiulį pats nelabai įsigilinęs, kas ten įvyko ir skiedžiat apie kažkokias NATO operacijas dar.
                      Flickr

                      Comment


                        Šiaip tai visada dalis Azovo jūros buvo Rusijos teritoriniai vandenys
                        Turėjau galvoje išimtinai Rusijos teritorinius vandenis.

                        ukrainiečiai plaukė per tuos, kurie priklausė Rusijai ir iki Krymo aneksijos
                        Tas tiesa. Bent vienas laivas buvo tuose vandenyse.

                        Bet

                        The Russian FSB makes that point that the initial interception, as well as the warning shots, and finally the shots which hit the ‘Berdyansk’ all took place within the ‘territorial waters of Russia’. This does not align with the location data they themselves released.

                        Specifically, the most serious incident – the shooting of the ‘Berdyansk’ – took place at 44°51.3’N, 36° 23.4 E (notated in the official release as Ш=44° 51’3 СШ, Д=36° 23’4 ВД). We know the FSB is using decimal arc-minutes in their notation, rather than arc-minutes and arc-seconds, due to the fact that an earlier location is given as (Ш=44° 53’47 СШ, Д=36° 25’76 ВД) something which would be impossible under a degrees and minutes notation style – specifically the final digits ‘76’.

                        https://www.bellingcat.com/news/uk-a...rait-incident/

                        Ir

                        Военные корабли и другие государственные суда третьих государств, эксплуатируемые в некоммерческих целях, могут заходить в Азовское море и проходить через Керченский пролив, если они направляются с визитом или деловым заходом в порт одной из Сторон по ее приглашению или разрешению, согласованному с другой Стороной.

                        Споры между Сторонами, связанные с толкованием и применением настоящего Договора, разрешаются путем консультаций и переговоров, а также другими мирными средствами по выбору Сторон.

                        http://www.mid.ru/foreign_policy/int...page-154/46287

                        https://en.wikipedia.org/wiki/Treaty...e_Kerch_Strait

                        Bačiulis yra dažnai labai lankstus (tikslesnis būtų angliškas žodis sloppy) su faktais. Pavyzdžiui, prieš kelias savaites podcaste nedviprasmiškai teigė, kad Muelleris yra paskirtas JAV Kongreso. Ne, jis buvo paskirtas Rod Rosenstein asmenine iniciatyva, kuris tapo generalinio prokuroro pavaduotoju to paties Trumpo dėka.

                        https://en.wikipedia.org/wiki/Rod_Ro...d_confirmation
                        Paskutinis taisė Kaimai; 2019.03.12, 09:52.

                        Comment


                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                          Šiaip tai visada dalis Azovo jūros buvo Rusijos teritoriniai vandenys (kaip ir dalis jos Ukrainos) ir ukrainiečiai plaukė per tuos, kurie priklausė Rusijai ir iki Krymo aneksijos, kritikuojat Bačiulį pats nelabai įsigilinęs, kas ten įvyko ir skiedžiat apie kažkokias NATO operacijas dar.
                          Pagal Ukrainos-Rusijos sutartį Kerčės sąsiauris yra atviras kaip prekybiniams, taip ir kariniams abiejų šalių laivams. Taip kad visai nesvarbu, kur incidento metu buvo Ukrainos kariniai laivai (o buvo jie tik Ukrainos ir neutraliose vandenyse).
                          Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                          Comment


                            Ukrainoje vyksta rinkimai, suskaičiuota jau 75% balsų po pirmojo rinkimų turo, rezultatai tikriausiai labai nesikeis:
                            1. Zelenskyj 30% - komikas, politikoje nebuvęs nė vienos dienos, pagrindinis aktorius seriale apie tai, kaip netyčia eilinis istorijos mokytojas tampa šalies prezidentu ir ten kovoja su oligarchais.
                            2. Porošenka 16%, kandidatas, kurio Kremlius labiausiai nenorėjo.
                            3. Tymošenko 13%, populistė, vien ko vertas jos šūkis 'išrinkit mane ir sumažinsiu dvigubai dujų kainas'.
                            4. Boiko 11%, atvirai prokremliškas kandidatas.

                            Atrodo, kad populizmas ir debilizmas neva balsuojant 'prieš sistemą' atėjo ir iki Ukrainos. Kremlius vėl šampaną geria, bet to galima buvo tikėtis. Prisiminus Lietuvą, tai Sąjūdis po nepriklausomybės atgavimo valdžioje išsilaikė tik 2 metus, po kurių į valdžią sugrįžo buvę komunistai. Tai šioje vietoje Ukrainai pasisekė, nes Porošenko valdžioje išsilaikė visą kadenciją ir visokie pro-kremliniai Janukovičiai nesugrįžo.

                            Taigi viskas nėra taip blogai, bet nėra ir gerai. Didžiausias klausimas - kokio kurso tas Zelenskyj laikysis Kremliaus atžvilgiu. O koks kursas turi būti - labai aišku. Su Kremliumi negali būti jokių susitarimų ir sutarčių tol, kol nebus pasiekti tikslai, kurie aiškiai parodys, kad Kremlius Ukrainoje praleimėjo, o tai yra visiškas Donbaso gražinimas, kompensacijų išmokėjimas na ir geriausiu atveju Krymo gražinimas. Putino tikslai Ukrainoje buvo pasikelti savo reitingą, parodyti vakarams jų vietą ir neleisti Ukrainai pakrypti į vakarus per šalies suskaldymą ir ekonomikos sužlugdymą. Ir daug tikslų Putinui pasiekti pavyko, tačiau kartu jis siekdamas tų tikslų giliai įklimpo - tai ir vakarų sankcijos Rusijai, Ukrainos nacijos, priešiškos Kremliui, susikūrimas. Šiuo metu kas kiekvienus metus už Ukrainą Kremlius moka didžiulę kainą, kuri perauga į ekonomines šalies problemas, ekonominės šalies problemos gulasi ant eilinių žmonių pečių per pajamų mažėjimą, mokesčių ir pensijinio amžiaus kilimą. Atitinkamai Rusijoje žmonės jau nepatenkinti, Putino reitingas žemiausias per dešimtmečius ir jeigu tokia situacija tęsis dar kelis metus - tai rusų kantrybės taurė gali persipildyti. Ukrainos kaulas Kremlios gerklėje yra giliai įstrigęs ir jis jau seniai norėtų jį išspjauti, bet neišeina. Tačiau jeigu tas naujasis Zelenskis nuspręs su Putinu susitarti dėl 'taikos', galbūt netgi už kažkokias mažas dovanėles, tai tuoj po to vakarai Rusijai atšauks sankcijas. To daryti negalima, Putinas turi sumokėti kur kas didesnę kainą už tai, ką padarė Ukrainoje.

                            Comment


                              Tymošenko turi patirties su dujomis, tai ji žino, ką šneka
                              Zelenskis yra siejamas su oligarchu Kolomoiskiu. O Kolomoiskis turi sąskaitų su Porošenka. Tai nieko naujo, oligarchai tiesiog aiškinasi santykius ir tęsia dalybas. Teiginį, kad Zelenskis politikoje nebuvęs nei dienos, reiktų pritaikyti vienam populiariam kandidatui į Lietuvos prezidentus .

                              Comment


                                Nedarys Rusija to. Rusijos esminis strateginis tikslas šioje situacijoje akivaizdus - kad NATO nebūtų Ukrainoje prie Rusijos sienų. Sukūrimas šalies, kuri nekontroliuoja savo teritorijos ir negali stoti į NATO Rusijai yra patogus (tas pats su Gruzija). Krymo atveju, tai dar ir didžiulė bazė bei strateginė pusiasalio padėtis:

                                Ukrainai priklausantis Krymas su potencialia NATO baze - blokuoja Rusiją Juodojoje jūroje.
                                Rusijai priklausantis Krymas su jos baze - blokuoja Ukrainą Juodojoje jūroje.

                                Be to, Krymo ir Donbaso atvejais - rusų populiacija, kurios grąžinimą Ukrainai daugybė rusų priimtų kaip tautiečių išdavystę. Dabartinis Putino reitingų kritimas dėl vėlesnio pensijinio amžiaus būtų juokas, palyginus su tuo. Pensijinis amžius didinamas daugybėje visuomenių su žemu gimstamumu ir sąlyginai ilga (ne kaip Afrikoje) gyvenimo trukme (Lietuva ne išimtis, beje! Pamiršom koks pas mus pensijinis amžius?), to priežastys yra demografinės.

                                P. S. Rusijos požiūrio taško parodymo nereikia suprasti kaip pritarimo ar palaikymo šiam taškui.
                                Paskutinis taisė Tomizmas; 2019.04.01, 13:37.
                                Snowflakes will attack U <3

                                Comment


                                  o LNR ir DNR "respubliku" vata turi galimybe dalyvaut rinkimuose?

                                  Comment


                                    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                    Atrodo, kad populizmas ir debilizmas neva balsuojant 'prieš sistemą' atėjo ir iki Ukrainos. Kremlius vėl šampaną geria, bet to galima buvo tikėtis. Prisiminus Lietuvą, tai Sąjūdis po nepriklausomybės atgavimo valdžioje išsilaikė tik 2 metus, po kurių į valdžią sugrįžo buvę komunistai. Tai šioje vietoje Ukrainai pasisekė, nes Porošenko valdžioje išsilaikė visą kadenciją ir visokie pro-kremliniai Janukovičiai nesugrįžo.
                                    Porošenko irgi atėjo į valdžią kaip "nesisteminis", nepriklausęs jokiai tradicinei partijai ir įkūręs savo, nieko naujo, visame pasaulyje dabar populistai ir antisisteminiai ant bangos (išskyrus gal tik Vokietiją, ir tai tik iš dalies), bet kodėl sakot, kad Kremliui pasisekė? Zelenskis yra vakarietiškas ir antirusiškas kandidatas, ne koks nors Boyko.

                                    Siūlau truputį daugiau pasidomėti, įdomūs K. Žukausko pastebėjimai:

                                    Kas apskritai yra aktorius, komikas, prodiuseris (ir, kaip suprantu, milijonierius) Volodymyras Zelenskis? Pažiūrėkit šį 4 min. video ir bus aiškiau, iš kur jis atsirado, koks jo požiūris į Maidano įvykius, karą Ukrainos rytuose ir pan.: https://www.youtube.com/watch?v=co6o1ylh-5I.

                                    Panašu, kad jis būtų dar vienas galvos skausmas Rusijai - Zelenskis pasisako už Ukrainos narystę ir ES, ir NATO, pats finansiškai rėmė Ukrainos karą šalies rytuose.

                                    Beje, lietuviškas pėdsakas - buvęs Ukrainos ekonomikos ministras Aivaras Abromavičius dirba Zelenskio rinkimų komandoje.
                                    Pilnas post'as:
                                    https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

                                    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                                    Ukrainai priklausantis Krymas su potencialia NATO baze - blokuoja Rusiją Juodojoje jūroje.
                                    Rusijai priklausantis Krymas su jos baze - blokuoja Ukrainą Juodojoje jūroje.
                                    Ar dabar Rusija yra užblokuota Baltijos jūroje, nes iš visų Kaliningrado srities pusių NATO šalys, patekimą į Baltijos jūrą irgi kontroliuoja NATO šalis Danija? Niekas Rusijos laivams plaukioti į Kaliningradą netrukdo, kaip ir Krymui esant Ukrainos sudėtyje niekas jiems netrukdė.
                                    Paskutinis taisė Lettered; 2019.04.01, 15:17.
                                    Flickr

                                    Comment


                                      Eidvis tiesiog retransliuoja Lietuvos valdiškų politologų įžvalgas, kuriems svarbiausia paremti "Lietuvos draugą" Porošenką, o jo konkurentus išvadinti prorusiškais, populistais ir komikais.

                                      Ukrainos prezidento rinkimai – 1:0 komiko naudai. Kas toliau?

                                      Daugiau skaitykite: https://www.lzinios.lt/Pasaulis/ukra.../284890#159205
                                      © Lietuvos žinios

                                      Verčiau klausyti Abromavičiaus, kuris dirbo ir su Porošenka, ir su Zelenskiu (tebedirba) bei gali palyginti. Tuo labiau, kad nėra labai priklausomas nuo Lietuvos politinio elito ir gali sau leisti turėti nesuderintą nuomonę.
                                      Paskutinis taisė senasnamas; 2019.04.01, 15:42.

                                      Comment


                                        Tai, kad iš visų kandidatų daugiausiai žmonių nepasirinko politikų su patirtimi, o pasirinko komiką - labai akivaizdžiai parodo visuomenėje vyraujančias nuotaikas.
                                        Snowflakes will attack U <3

                                        Comment


                                          Zelenskis, kaip suprantu, yra iš esmės Kolomoiskio kandidatas. O jis nors ir oligarchas (ir priešiškas Porošenkai) yra "savas" proukrainietiškas oligarchas (kuris dar 2014 metais kariuomenėje esant suirutei sustabdė vatnykus Dnipro srityje). Taip, kad gal tai ir nėra blogiausias variantas, nors vis tiek nėra labai gerai, kad valdžia iš esmės lieka pas oligarchus (kitokių kandidatų, turinčių šansų laimėti, iš esmės nebuvo). O ir tikėčiau, kad Abromavičius su prokremlišku kandidatu nedirbtų.
                                          Post in English - fight censorship!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X