Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus miesto tarybos ir mero rinkimai (2019 metai)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    O kas nustatė, kad prancūzų Veolia yra nusikalstama organizacija, su kuria buvo pasirašyta sutartis dėl šilumos tinklų nuomos?
    Niekas nenustatė, nes kiek pamenu suėjo senatis. Bet vadovams buvo pateikti įtarimai (pvz., dėl per brangiai perkamo biokuro iš savų įmonių, o gauti pinigai tikriausiai ėjo kyšiams).
    Plius ji nusikalstamą veiklą vykdė tik Vilniuje, ar ir kitose savivaldybėse, kur dirbo?
    Turbūt, žr. https://www.miestai.net/forumas/foru...06#post1704806

    Comment


      Parašė R.D. Rodyti pranešimą

      Ar homoseksualių vilniečių teisės yra suvaržytos labiau negu ne? Prašau pateikti pavyzdžius, nes kabinti makaronus gali kiekvienas.
      1) Lietuvoje nei LGBT partnerystė, nei santuoka nėra teisėta, kaip ir visoje likusioje Lietuvoje, taip ir Vilniuje homoseksuali pora turi mažiau teisių negu susituokusi heteroseksuali pora.
      2) Požiūris į LGBT visuomenėje yra labiau nepalankus nei palankus, dėl to savo aplinkoje (kuri didžiąją laiko dalį apsiriboja vienu miestu - tai yra šeima, kaimynai, bendradarbiai, kiti miestiečiai) LGBT patiria problemų - jie arba turi slėpti savo orientaciją, arba išgyventi su patyčiomis, šeimos atstūmimu, galimai smurtu ar grasinimais, ir kitom problemom.

      Problemos #1 sprendimas yra nacionalinės politikos klausimas, kuris priklauso nuo problemos #2 išsprendimo. Spręsti problemą #2 žymiai didesnes galias turi savivaldybė - ji yra visapusiškai arčiau žmonių nei nacionalinė valdžia - ji organizuoja renginius, išduoda leidimus kitų organizuojamiems renginiams, gali įvairiai prisidėti prie vienų ar kitų iniciatyvų, turi dalį atsakomybės už miesto viešąją tvarką ir t.t. Pvz - yra klubas "Soho" - miestas gali jį ignoruoti ir traktuoti kaip eilinį klubą, gali kiekvieną savaitgalį siųsti policijos ekipažą, kuris fiksuotų menkiausius pažeidimus su tikslu kuo greičiau tą vietą uždaryti, o gali jame apsilankyti miesto meras, kuris yra šioks toks autoritetas bent jau daliai žmonių ir taip siųsti žinutę, jog nereikia kreivai žiūrėti į žmones, kurie savo vakarus leidžia tenais. Su daugiau įvarių LGBT remiančių veiksmų po truputį atsiras vis daugiau tolerancijos, mažės baimės ir pasipiktinimo bent jau Vilniuje, gal vieną dieną ir tas kitas miestas nuspręs kaip visa šita pabandyti įgyvendinti žymiai geriau negu Vilnius padarė. O tada jau nebus toli ir iki lygių teisių nacionaliniu lygmeniu.
      Paskutinis taisė Kristisz; 2019.03.06, 22:18.

      Comment


        Comment


          Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
          Pirmiausia turi būti sprendžiamos problemos, aktualios 100% gyventojų (infrastruktūra, saugumas gatvėse, šiukšlių išvežimas, sveikatos apsauga), išsprendus šitas problemas - sprendžiamos problemos, kurios yra aktualios 95% vilniečių ir t.t.
          Dėl infrastruktūros - sutinku. Saugumas gatvėse? Šiukšlių išvežimas? Sveikatos apsauga? Nuoširdžiai sakau, niekada dėl to neteko patirti problemų.

          Comment


            Pasirodo Stokholmo arbitražo teisme, kur Vilnius teisiasi su buvusia 'Vilniaus Energija' yra ir konkretūs duomenys, kad Zuokas buvo gavęs bent 724 tūkst. eur. kyšių.

            Paklaustas, ar gali pateikti konkrečius įrodymus, kad A.Zuokas ir jo įmonės gavo kyšį, R.Šimašius 15min sakė, jog kol kas ne. „Aš kaip meras turiu teisę susipažinti su bylos medžiaga Stokholmo komerciniame arbitraže, kur savivaldybė yra padavusi „Veolia“ į teismą dėl daugiau nei 300 mln. eurų nuostolių, padarytų per 15 metų, kai buvo valdomas Vilniaus šilumos ūkis. Šiuo atveju tai yra duomenys iš tos bylos, galiu įvardinti apibendrintai, bet, deja, negaliu atskleisti visų bylos detalių. Tai bus nagrinėjama arbitraže“, – tikino R.Šimašius.

            Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1112450?copied
            Kad Zuokas iš Rubikonų ėmė kyšius, tai čia mažai kas abejoja. Bet bent jau aš pirmą kartą matau konkrečius skaičius, tik kaip ir tikėjausi - jie milžiniški. Ir čia duomenys tik 2000-2003 metų ir dar ne aišku ar pilni. Zuoką tvirtai galime įrašyti į korumpuočiausių Lietuvos politikų sąrašą. Kol kas prizinis trejetukas, bent jau tas, apie kurį žinom, atrodo taip:

            Uspaskichas - juodoji buhalterija, 7,2 mln. eur neapskaitytų pajamų.
            Zuokas - 724 tūkst. kyšis iš Veolia.
            Masiulis - 106 tūkst. iš MG Baltic.

            Comment


              Rinkimų kampanija įdomesnė, kai varžovai vienas kito nekenčia

              R.Šimašius kaltina A.Zuoką paėmus kyšį, šis atkerta pasodinsiąs merą į teismo suolą šalia E.Masiulio

              Ta medžiaga yra iš viešų šaltinių, tos medžiagos, kurią gavo ir Lietuvos teisėsaugos institucijos. Man labai keista, kodėl baudžiamoji byla tuo metu buvo numarinta iš esmės.
              Zuokas vis ruošiasi kreiptis į prokuratūrą dėl šmeižto, bet niekaip nesikreipia

              Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...M1l6sKg&copied
              Paskutinis taisė senasnamas; 2019.03.07, 08:22.

              Comment


                Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                Pasirodo Stokholmo arbitražo teisme, kur Vilnius teisiasi su buvusia 'Vilniaus Energija' yra ir konkretūs duomenys, kad Zuokas buvo gavęs bent 724 tūkst. eur. kyšių.
                Įdomiai, pažiūrėsim, kaip čia bus:
                „Aš kaip meras turiu teisę susipažinti su bylos medžiaga Stokholmo komerciniame arbitraže, kur savivaldybė yra padavusi „Veolia“ į teismą dėl daugiau nei 300 mln. eurų nuostolių, padarytų per 15 metų, kai buvo valdomas Vilniaus šilumos ūkis. Šiuo atveju tai yra duomenys iš tos bylos, galiu įvardinti apibendrintai, bet, deja, negaliu atskleisti visų bylos detalių. Tai bus nagrinėjama arbitraže“, – tikino R.Šimašius.

                Ši informacija vieša turėtų tapti vėliau, kai jau bus nagrinėjama arbitražo teisme.

                „Ta medžiaga yra iš viešų šaltinių, tos medžiagos, kurią gavo ir Lietuvos teisėsaugos institucijos. Man labai keista, kodėl baudžiamoji byla tuo metu buvo numarinta iš esmės. Kodėl buvo nuspręsta baudžiamojoje byloje tų įrodymų neteikti ar procedūrų nesilaikyta baudžiamosios teisės prasme surenkant juos, aš nežinau, bet faktas, kad civilinėje byloje tie įrodymai yra visiškai pagrįsti ir tinkami, ir šiuo atveju mes jais remiamės Stokholmo komerciniame arbitraže. Teisėjų skandalo fone čia minčių kyla įvairių, ar nėra taip, kad teisėsauga sugebėjo tuos duomenis užmarinuoti. Bet tie duomenys yra“, – sakė meras.

                R.Šimašius tvirtina, kad A.Zuokas jau sausį žadėjo kreiptis į teismą dėl šmeižto: „Laukiu du mėnesius, nesulaukiu to, nes jei būčiau paduotas į teismą, tai, be jokios abejonės, visi tie duomenys būtų pateikti teismui, kaip ir priklauso. (…) Bet nenustebsiu, jeigu į teismą A.Zuokas ir nesikreips, nes jau lygiai 10 metų, kai žadėjo kreiptis į Strasbūro Žmogaus Teisių Teismą dėl tarybos nario papirkimo ir iš esmės pagrobimo, bet nebuvo kreiptasi. Nenustebsiu, jeigu ir dabar tai yra tik poza.“

                Comment


                  R. Savukynas FB apie čiupinėjimą ir tapšnojimą

                  Iš esmės, tai yra tiesiog fizinio dominavimo elgesys. Tai nėra normalus fizinis kontaktas, kaip kad rankos paspaudimas, normalus apsikabinimas ar pan. - tai tėra dominantinis elgesys.

                  Labai daug politikų nesąmoningai elgiasi būtent taip - tai tiesiog nesąmoninga jų perkreiptos natūros išraiška. O ta natūra būna labai paprasta - su nesveiku potraukiu visus valdyti, rodyti savo galią, spręsti už kitus. Tai paternalizmas.

                  Tas paternalizmas ir pasireiškia kaip užmaskuota agresija.
                  Žvelgiant rimčiau, pagal Adlerį, visi tie besičiupinėtojai yra labai ryškūs hiperkompensacijos atvejai: tai žmonės, kurie nori savo pranašumą ir dominavimą įtvirtinti fiziškai, nes normalaus kontakto jiems nepakanka, jie jaučiasi silpnais. Jie jaučiasi tiek silpnais, kad bendrauja su kitais tik rodydami agresiją - čiupinėdami, baksnodami ir panašiai.

                  Visais atvejais tas neadekvatus čiupailų bandymas fiziškai įsitvirtinti yra paremtas tuo, kad čiupinėtojas žino, jog dėl kokių nors priežasčių jis negaus grubaus atsako - pvz., negaus per dantis, nes, tarkim, viešoje vietoje kultūringi žmonės per dantis nedaužo.

                  Comment


                    Zuokas nezino kam jam eit i merus ir vilnieciu nepasiilgo (laisva interpretacija)
                    https://www.facebook.com/stefa.jokst...6257129106247/

                    Taip ir laukiau kol pasakys "valdzios".
                    Paskutinis taisė SoulMulticast; 2019.03.07, 09:15.

                    Comment


                      Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą
                      Zuokas nezino kam jam eit i merus ir vilnieciu nepasiilgo (laisva interpretacija)
                      Praėjo 4 metai, kažin ar išsiaiškino kas kaltas dėl karo Ukrainoje.

                      Comment


                        L. Andriulis, FB
                        Man liūdna matyti, kad mano pažįstami influenceriai, su kuriais maloniai bendrauju, remia Zuoką.

                        Agne Jagelaviciute, Andrius Užkalnis, Audrius Bačiulis yra įdomūs, darbštūs, ypatingi žmonės, 1% of the society.

                        Bet jų paramą Zuokui galiu vertinti tik kaip patriotizmo stoką, asmeninių mėgstu/nemėgstu viršenybę prieš esmę, arba paprastąjį kvailumą ar big picture nesuvokimą.
                        Man gaila ir liūdna, kad mano kolegos influenceriai remia dutūkstantųjų, Komisaras Virgis tipo korumpuotą, Aukščiausiojo teismo už politinę korupciją nuteistą Zuoką.
                        Korupcija yra viena vienintelė, pati didžiausia šios šalies problema, vaiduoklis, Walking Dead iš praeities. Tik korupcija mus stabdo, marinuoja postsovietiname šūde, neleidžia augti ekonomikai ir Lietuvai tapti Suomija. Daugelis sako, kad mūsų didžiausia bėda yra švietimas - tai tiesa, bet ilgu laikotarpiu. Trumpu laikotarpiu mūsų esminė bėda yra korupcija.
                        Agne, Andriau, Audriau - man gėda dėl jūsų. Jus seka kartais daugiau žmonių už mane, ir jus seka žmonės, kurie mažiau domisi politika ir yra lengviau suviliojami.
                        Remti korumpuotą politiką yra antivalstybiška ir nepatriotiška. Mes visi, kiekvienas, turime daryti viską, kad politikoje būtų tik naujos kartos, tik visiškai švarūs politikai.
                        Dievaži nebuvau Šimašiaus fanas, visi tai žinote. Bet jis turi Eskaliburo kardą - jis ir jo komanda yra švarūs ir nekorumpuoti. Renkantis tarp tų dviejų NETURI BŪTI NET JOKIO KLAUSIMO - mes turime remti, balsuoti tik už švarų politiką.
                        Taip pat noriu pajudinti ir du kitus nuostabius žmones - Agnė Kulitaitė ir @Naglis Bierancas. Aš žinau, ir suprantu, kad jūs nenorite veltis į politiką, ir jūsų profiliai yra tikslingai apolitiški, ir jūsų auditorijai politika nėra įdomi.
                        Bet enemy is at the gates - manau, kad ir jūsų pareiga yra padėti užtikrinti, kad į Vilnių negrįš vagys, ir kad jūsų auditorija gyvens vakarietiškai valdomame, o ne postsovietinės mafijos Vilniuje.
                        Pastarasis nuomonės įtakotojas turi geresnę politinę nuovoką už išvardytuosius ir renkasi ne vien pagal reklaminį įvaizdį. Anksčiau lyg remdavo Zuoką?
                        Paskutinis taisė senasnamas; 2019.03.09, 16:47.

                        Comment


                          John'o VIP'inis kandidatas, kuris turejo reguliariai jam siuksles vezt Vilniuje, bet deja nusimazino. Tapino postas:
                          Čia TURI būti pokštas.
                          Antanas Guoga į Europarlamentą ves Centro partijos sąrašą.

                          Tas pats Antanas, kuris prieš pusantro mėnesio viešai sakė, kad jo kaip politiko kelias baigėsi.

                          Su Puteikiu ir Krivicku.

                          Tas pats Antanas, kuris buvo ir liks širdyje liberalu, su Puteikiu, kuris iš visų jėgų kovoja prieš liberalizmą, bet jų programinės nuostatos sutampa.

                          Et, sic transit gloria Guoga.

                          Kažkur čia yra pokštas, bet aš dar jo nerandu.

                          O - radau! Ai, ne, čia ne pokštas, čia dar viena vinis į žmonių pasitikėjimo politikais ir jų vertybėmis karstą.

                          Comment


                            Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
                            John'o VIP'inis kandidatas, kuris turejo reguliariai jam siuksles vezt Vilniuje, bet deja nusimazino. Tapino postas:
                            Čia tas Goga, kur labai palaiko Šimašą? Matyt tikrai kad jam stogas pavažiavo

                            Comment


                              Užkalnis buvo pagautas influencinant, tiksliau sakant, agituojant prieš namus aptarnaujančių bendrovių rinkimą. Juos inicijavo Šimašius, aišku visi CityService buvo prieš ir už tai mokėjo pinigus Užkalniui. Jis po to viešai prisipažino Delfyje.

                              Comment


                                Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
                                Užkalnis buvo pagautas influencinant, tiksliau sakant, agituojant prieš namus aptarnaujančių bendrovių rinkimą. Juos inicijavo Šimašius, aišku visi CityService buvo prieš ir už tai mokėjo pinigus Užkalniui. Jis po to viešai prisipažino Delfyje.
                                O ICOR grupė yra labai geri Zoko draugai.
                                Post in English - fight censorship!

                                Comment


                                  Parašė index Rodyti pranešimą

                                  O ICOR grupė yra labai geri Zoko draugai.
                                  Būtent! Bet pasirinkimas nekoks - arba kvailokas nekorumpuotas, arba protingas sukčius

                                  Comment


                                    Gal nepainiojam kvailumo su kai kurių asmeninių savybių, kurios praverstų tokiame poste, trūkumu.

                                    Comment


                                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                      Gal nepainiojam kvailumo su kai kurių asmeninių savybių, kurios praverstų tokiame poste, trūkumu.
                                      Sutinku, atsiprašau. Tiesiog užknisa, kad nėra iš ko rinktis

                                      Comment


                                        Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą

                                        Būtent! Bet pasirinkimas nekoks - arba kvailokas nekorumpuotas, arba protingas sukčius
                                        Aš tai įvardinčiau kiek kitaip - arba korumpuotas kvailys, arba mieto interesai. Populizmas toli gražu nėra protingumas. Protingumas yra miestą padaryti geresniu.

                                        Comment


                                          Parašė John
                                          Zoko Andriulis niekada nerėmė. Jei neklystu, ir anksčiau yra sakęs, kad Zokas yra blogiau už Šimašių. Nes tai kaip ir aišku ir matyt nelabai kas tai neigia. Šimašas yra nelabai protingas, arogantiškas ir neypač kompetentingas vadovas, už ką ir gauna lupt tiek nuo Andriulio, tiek nuo manęs, tiek nuo kitų. Tačiau Zokas yra piktybinis sukčius ir melagis. Tai dabar Andriulis rinkimų proga apie tai šūktelėjo visiems.

                                          Bet man patiko kitas niuansas. Andriulis bene pirmą kartą viešai užvažiavo ant Užpakalio. Ir yra už ką matyt. Užkalnis labai galimai yra apmokamas Zuoko daryti pastarąjam reklamą, tik to nedeklaruoja. Užsiima nelabai garbinga nelabai garbingiems influenceriams būdinga veikla - prekių ir paslaugų reklamavimu, apsimetant, kad tai jų nuoširdi nuomonė. Reklamuoja jis dar Maximą, Topo Centrą, kažkokius kvepalus ir gal dar ką nors. Tai gavo pliuchą biškį nuo Andriulio, kuris nors ir dedasi ciniku, bet visgi turi kažkokį moralinį kompasą ir tokių dalykų nedaro.
                                          Prašome nekraipyti pavardžių. Įspėjimas, jei tai kartosis, bus nuobaudos.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X