Šiaip gal ir teisingas palyginimas, kad nėra situacijos kaip trečio pasaulio šalyse, kur kitatautiškumas priimamas labai aršiai, na bent jau taip nesuuodžiu iš 100 km nuo Vilniaus kaip kitur galiu suuost už kokių bent 5000 km
Gal mane truputį trigerina, kad nelaikau savęs dideliu patriotu, nes arba nėra man priežaščių būt patriotišku arba tai nėra mano natūra, panašiai kaip aš bent jau šiuo metu nepalaikau nė vienos sporto komandos, o gal šiaip noras nesureikšminti tautybės, aš toks sakyčiau netgi esu daugiau fanas World Government kaip galutinio tikslo negu dirbtini barjerai tarp kitakalbių
Tiesa nesakau, kad man visos dabartinių šalių vyriausybės patinka, toli gražu, problemos su jomis ar požiūrių skirtumai gali būt viena iš priežaščių sienai.Ko gero, turėjau omeny TIK lietuviakalbius Vilniaus miesto lenkus, tikėtina jaunos kartos, o tokių kur užmiesčiuos sėdi, kokių tai rimtų šovinistų nepažįstu tiesiog, tai ką aš ten žinau Kaune sėdėmas
Panoramos nežiūriu, kur kartais apie lenteles ir mokyklas užsimenama.
Parašė PoDV
Rodyti pranešimą
Gal sovietmetis priglušino, ko lenkai neįstengė? Mano tėvo tėvas iš Juodlaukio, Daugėliškio parapijos, Ignalinos rajono. Giminėje netrūko patriotinės/tautinės/lituanistinės orientacijos. Čia pora biografijų, vienas kunigas, kitas kalbininkas.
Komentuoti: