Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Izraelio - arabų santykiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

    Bet mūsų prezidentai ir premjerai nelaksto į Maskvą su kolorado juostelėmis, kad tik Putinas su savo autominėmis nesupyktų.
    Nelaksto, bet yra kas pyksta, kad BY reikėjo į Vakarus lenkt visaip kaip įmanoma, nesvarbu kas valdžioje.

    Comment


      Parašė liutass Rodyti pranešimą
      Kažkas vyksta Turkijoje

      Turkija vakar šventė 100 metų nacionalinę šventę, tai ten visi nacionalistai labai suaktyvėję.
      Parašė digital Rodyti pranešimą
      Padėjo? Neduos?
      Kolkas nedavė.

      Comment


        Putin calls meeting after mob storms Dagestan airport looking for Israelis on jet from Tel Aviv
        https://apnews.com/article/russia-da...89981cdcaac84f

        Following the Dagestan unrest, Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu’s office said Israel “expects the Russian law enforcement authorities to protect the safety of all Israeli citizens and Jews wherever they may be and to act resolutely against the rioters and against the wild incitement directed against Jews and Israelis.”
        Netanyahu’s office added that the Israeli ambassador to Russia was working with Russia to keep Israelis and Jews safe.
        Normaliai... taip sedėti xujlo kišenėje, kad atviro antisemitinio pogromo nepasmerkti. "Puikus" šalies geopolitinis vektorius.

        Comment


          Parašė DeSadas Rodyti pranešimą

          Politika paprasta, dreba del Irano, ir kad rusai neduotu technologiju Iranui. Iranas su branduolinemis ir vandenilinemis bombomis ... ne kas.
          Iranas turi kasmetinę valstybinę šventę (al-Quds) kai skanduoja "death to Israel" (savo kalba) ir degina Izraelio atributiką.















          Paskutinis taisė DJ+; 2023.10.30, 17:40.

          Comment


            Įsivaizduok iš Izraelio pusės:
            Egzistuoja šalis su kuria neturi jokios sienos.
            Kur tarp sostinių (Tehran – Tel Aviv) atstumas didesnis nei nuo Vilniaus iki Stambulo.

            Ir kiekvienis metais ten vyksta "užgavėnės" kai visi viešai svajoja kaip tave sunaikins.

            Comment


              Parašė R.D. Rodyti pranešimą

              Labai gerai padarė.
              labai blogai padare

              Dėl Izraelio – pasipiktinimą sukėlusi Lietuvos pozicija: „Negalime sau leisti tokių rusiškų metodų“

              Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...todu--28937717
              When a man lies, he murders some part of the world

              Comment


                Parašė liutass Rodyti pranešimą

                labai blogai padare

                Dėl Izraelio – pasipiktinimą sukėlusi Lietuvos pozicija: „Negalime sau leisti tokių rusiškų metodų“

                Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...todu--28937717
                Baik kalbėti nesąmones. Buvo du balsavimai - pirmame buvo balsavimas dėl humanitarinių paliaubų ir t.t., tačiau jame nebuvo sakinio apie HAMAS pasmerikimą. Visi xujlostano draugai kaip Iranas, žinoma, balsavo už, kaip ir JAV priešai. Tuomet iš karto buvo kitas balsavimas su lygiai ta pačia rezuliucija, bet su pridėtu sakiniu, kad "unequivocally reject and condemn the terrorist attacks by Hamas that took place in Israel starting on 7 October..." ir tomet nepraėjo galutinio balsavimo, nes reikėjo dviejų trečdalių, o būtent blokavo šį sakinį šalys, kurios nenorėjo šitokio balsavo ir jiems HAMAS prie širdies, ir ypač ten dėl eilutės "hostiges", o ne "captuves". Taigi, Lietuva balsavo už tokią formuluotę, o už tą pirminę - susilaikė. Klausimas buvo toks, ar reikės LT susilaikyti ar balstuoti prieš. Iš esmės nieko tai nekeičia, nes tai tėra kasdienis JTO balsavių žaidimėlis, kuris nieko nekeičia realiam gyvenime.
                Paskutinis taisė R.D.; 2023.10.30, 20:16.

                Comment


                  Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                  Įdomu būtų sužinoti iš žydų geopolitikos ekspertų, kur Izraelį nuvedė xujlo batų bučiavimo politika, šalies, kurios viešas valdymo dėmuo yra atviras antisemitizmas, nekritikavimas ir atviras Ukrainos ignoravimas, kurios galva yra žydas:
                  Kai kurie apžvalgininkai twitteryje rašo, kad čia labiau Netanyahu asmeninė politika, o ne Izraelio kaip valstybės visų pirma, gali būti kad stambūs Rusijos oligarchai (susįję su Putinu) finansavo visą Netanyahu šutvės rinkiminę kampaniją, o be to ir šiaip Izraely daug rusiško kapitalo nusėdę.

                  Comment


                    Parašė DJ+ Rodyti pranešimą
                    Iranas turi kasmetinę valstybinę šventę (al-Quds) kai skanduoja "death to Israel" (savo kalba) ir degina Izraelio atributiką.
                    Tas Irano psichavimas dėl Izraelio atrodo juokingai (nors realiai nelabai juokinga, labiau pavojinga). Atstumas nemažas, tiesioginių susikirtimų nėra, Iranui žydai nieko neskolingi, konfliktai su arabais yra arabų reikalas, ne persų (tuo labiau, turint omenyje nekokius Irano santykius su kai kuriomis arabų valstybėmis), Palestina su Iranu niekad neturėjo nieko bendro. Yra pasaulyje tiek daug musulmoniškų valstybių (nemažai jų pripažįsta Izraelį ir turi gerus santykius, net kai kurios arabiškos valstybės), bet tas Irano trigerinimasis unikalus. Dar suprasčiau, jeigu Egiptas taip elgtųsi, bet kad ne, Egipto santykiai su Izraeliu normalūs ir pripažįsta valstybę. O čia kažkoks "iš visai kito kaimo" nervinasi dėl problemų, kurios jų neliečia.
                    Paskutinis taisė Tomizmas; 2023.10.30, 22:55.
                    Snowflakes will attack U <3

                    Comment


                      Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                      O čia kažkoks "iš visai kito kaimo" nervinasi dėl problemų, kurios jų neliečia.
                      Priežastys akivaizdžios - savo metu sumastė būti islamo pasaulio lyderiais. O kaip geriau tą buvo padaryti jei ne pasiskelbti lyderiais kovoje prieš Izraelį ir Ameriką ? Šiaip turbūt unikalus santykių pokyčio pavyzdys. Savo metu Iranas buvo antra musulmoniška valstybė po Turkijos pripažinusi Izraelį (Turkija 1949 metais, o Iranas 1952 metais). Iš pradžių santykiai buvo šaltoki, tačiau su laiku šilo - Iranas buvo vienas pagrindinių naftos tiekėjų Izraeliui. Tačiau 1979 naujoji valdžia atliko unikalų veiksmą - atšaukė Izraelio valstybės pripažinimą. Nežinau ar yra daugiau tokių atvejų, kuomet nei kariaudama, nei ką, viena valstybė atšauktų kitos pripažinimą. Irane uždrausta naudoti žodį Izraelis - reikia sakyti "neteisėtas sionistinis darinys". Be to Izraelis kažkiek liko pinigų skolingas Iranui iš senų laikų už naftą ir Irano valdžia iki šiol teisiasi dėl jų su Izraeliu: irgi unikalu - teistis su valstybe, kurios pats nepripažįsti egzistuojant ir oficialioje savo užsienio politikos doktrinoje esi užsirašęs vieną iš strateginių tikslų - visiškas ir bekompromisinis neteisėto sionistinio darinio likvidavimas. Savo metu įlindę į tokią situaciją, šiandien ajatolos ir patys nebežino kaip išlįsti atgal jaučiu. Su laiku tas keisis ko gero, bet ... Ten tokia vadovybė specifinė: sunku patikėti, kad pvz. už visų įstatymų patikrą atitikimui islamo normoms (yra ten tokia) kontroliuojančiai tarybai ten vadovauja žmogus gimęs ... 1926 metais ir pernai paskirtas naujai 6 metų kadencijai ! Jauniausias tarybos narys yra gimęs 1937 metais (nežinau čia verkt, ar juoktis reikia). Aukščiausias lyderis yra gimęs 1939 metais, o jauniausias jo artimiausio rato asmuo yra gimęs 1945 metais.

                      Comment


                        Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą

                        Nežinau ar yra daugiau tokių atvejų, kuomet nei kariaudama, nei ką, viena valstybė atšauktų kitos pripažinimą.
                        Matyt, yra ir daugiau, bet labai geras pavyzdys yra Taivanas. Daugelis valstybių atsakė į KLR ultimatumą vienos Kinijos klausimu ir atsisakė Taivano pripažinimo.

                        Click image for larger version

Name:	1280px-China_vs_Taiwan,_global_struggle_for_recognition.png
Views:	1223
Size:	542,1 kB
ID:	2086264

                        Comment


                          Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                          Įdomu būtų sužinoti iš žydų geopolitikos ekspertų, kur Izraelį nuvedė xujlo batų bučiavimo politika, šalies, kurios viešas valdymo dėmuo yra atviras antisemitizmas, nekritikavimas ir atviras Ukrainos ignoravimas, kurios galva yra žydas
                          Tas meilinimasis Chujlo išties stebėtinas.
                          Po svetingo Hamas sutikimo Maskvoje, barzdotų vyrukų lakstymo po Machackalos oro uostą ir kitų antisemitinių išsišokimų Šiaurės Kaukaze su tyliu valdžios pritarimu ir vis išlendančios antižydiškos retorikos Rusija neberurėtų būti geriausias Izraelio draugas.

                          Comment


                            Parašė 1252 Rodyti pranešimą

                            Matyt, yra ir daugiau, bet labai geras pavyzdys yra Taivanas. Daugelis valstybių atsakė į KLR ultimatumą vienos Kinijos klausimu ir atsisakė Taivano pripažinimo.
                            Čia kiek kitoks reikalas. Taivanas yra ta pati, bet "senoji" Kinija, kurią dauguma šalių visada pripažino. 1949 m. beveik visą Kiniją užėmė komunistų valdžia, kuriai įsitvirtinus, "perdavė" pripažinimą.

                            Comment


                              Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                              Dar suprasčiau, jeigu Egiptas taip elgtųsi, bet kad ne, Egipto santykiai su Izraeliu normalūs ir pripažįsta valstybę. O čia kažkoks "iš visai kito kaimo" nervinasi dėl problemų, kurios jų neliečia.
                              O tai kur Egiptas dėsis, praėjusį kartą kai nusprendė pažudyti infidelius tai prarado didžiules teritorijas kurias izraelis poto gražiuoju atidavę.

                              Comment


                                Click image for larger version

Name:	IMG_20231031_220409_658.jpg
Views:	293
Size:	122,8 kB
ID:	2086505
                                Flickr

                                Comment


                                  Manau sunkiausia bus Jabaliya rajone

                                  Comment


                                    Gazoje irgi. Tankus užstatymas - pats tas hamasininkams slėptis ir pyškinti iš už kampų.

                                    Įdomu, ten gyventojų daug liko? Buvo 2 savaitės laiko (Izraelis jo davė žymiai daugiau, negu žadėjo pradžioje), ir per šitiek laiko nepasitraukti būtų labai kvaila, aiškiai suprantant kas bus, prasidėjus realiems karo veiksmams.
                                    Paskutinis taisė Tomizmas; 2023.10.31, 22:25.
                                    Snowflakes will attack U <3

                                    Comment


                                      Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
                                      Manau sunkiausia bus Jabaliya rajone
                                      Manau sunkiausia bus pietinėje dalyje, kur dabar didžioji dalis palestiniečių iš šiaurės persikėlė ir kur ir taip didžiulis tankis gyventojų susimaišęs su hamas teroristais dabar dar labiau susimaišęs bus.
                                      Paskutinis taisė Lettered; 2023.10.31, 23:49.
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                                        Gazoje irgi. Tankus užstatymas - pats tas hamasininkams slėptis ir pyškinti iš už kampų.

                                        Įdomu, ten gyventojų daug liko? Buvo 2 savaitės laiko (Izraelis jo davė žymiai daugiau, negu žadėjo pradžioje), ir per šitiek laiko nepasitraukti būtų labai kvaila, aiškiai suprantant kas bus, prasidėjus realiems karo veiksmams.
                                        Jūs manot, kad visi civiliai pasitraukė ir liko tik hamas, kad Izraelis juos kapotų? Hamas su įkaitais patys pirmi į pietus išvatė ir dabar bus dar lengviau tarp civilių slėptis.
                                        Flickr

                                        Comment


                                          Realiai tai kol palestinieciai egzistuos, tol Izraeliui bus gresme. Senu laiku metodais efektyviausia butu visus isnaikinti, bet siuo metu to niekas beabejo nebedaro del zmogaus teisiu. Gal humaniskiausias budas butu uzimti Izraeliui puse Gazos ruozo taip dvigubai sumazinant teriyorija ir padarant dar didesni spaudima palestinieciams emigruoti i Egipta, Jordanija ir pan. Tuo paciu iseinant is karo laimetojais su teritoriniais prisijungimais. Gal net apsimoketu Vakaru krante prasivalyt didesni plota sau aplink Jeruzale.

                                          Idomus niuansas - nebematau nauju video, kur palestinieciai dziaugtusi sekminga Hamas operacija.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X