Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

CN. HK. Neramumai Kinijoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    China to invest $900b in Belt and Road Initiative

    Chinese boogeyman čiuptuvai tįsta mėlynojo gaublio paviršiumi



    Matyt buksuojant vidinės plėtros lokomotyvui intensyviai zonduojama naujų rinkų paieška, investicijų diversifikacija, be to ir šių grąža už sienos kiek teko girdėti 2-3X kartus didesne nei mainland China.

    Comment


      Įvyko vienas lietuviškoje žinaisklaiudoje nepastebėtas (ko ir reiktų tikėtis) developmentas. Ilgametė Mianmaro disidentė, nemažai laiko praleidusi po namų areštu (už ką net gavo taikos Nobelį ir buvo išhaipinta iki neįsivaizduojamų aukštumų Vakaruose) ir dabartinė opozicijos lyderė Aung San Suu Kyi oficialiai priimta Pekine. Dar įdomu tai, kad SCMP, kuris yra gana prominent ir dažnai cituojamas pro-democracy ir anti-CCP Honkongo laikraštis (yra ten ir pro-CCP pakraipos laikraščių), iš esmės, palaiko tokią tos moteriškės poziciją. Politikos Adomėnai ir panašūs demokratijos pseudo ideologai bei Dalai Lamų mylėtojai turbūt žiūri akis išpūtę ir nesupranta wtf is going on? Jų mylėta ir šlovinta šventoji Mianmaro demokratijos Motina Teresė susitinka su Kinijos CCP genseku būtent tame capacity (t.y. kaip savo partijos top atstovė su Kinijos CCP top atstovu), o ne kaip su šalies Prezidentu.

      SCMP:
      Aung San Suu Kyi is proof that pragmatism pays in seeking 'genuine' democracy

      But the fact that Xi met her spoke volumes, though officially it was a party-to-party exchange. The two sides of course were not confined to party affairs - national interests drew them to sit down together. Suu Kyi, the Nobel Peace Prize laureate and icon of democracy, has not always been regarded as a friend of China. But with her party expected to perform well in elections later this year, Beijing apparently sees the need to cultivate friendly relations.
      Kitaip tariant, pragmatizmas all the way, o ne bukas bliovimas apie "universalias vertybes".
      Paskutinis taisė John; 2015.06.15, 04:42.

      Comment

      Working...
      X