Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

2019-ųjų Lietuvos Respublikos prezidento rinkimai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Eidvi, kaip manai ar siaubą keliantis populizmo maršas per pasaulį tęsis ir toliau, ir skvernelinė tamsuomenė išrinks mums gudriai besišypsantį bankininką populistą?

    Sociologė Ališauskienė: jei rinkimai vyktų šiandien, juos visais atvejais laimėtų Nausėda


    R. Ališauskienė:Tai tokių visiškai tvirtai apsisprendusių balsuoti tik už vieną ir nieką kitą – nėra labai daug. Yra gana didelis persidengimas: Šimonytės rinkėjas persidengia su Nausėda, Nausėdos – su Skverneliu.
    ...

    – Ar verta iš viso svarstyti scenarijų – Šimonytė ir Skvernelis?
    M. Katkus: manau, verta. Nausėda, kaip minėjau, yra vis dar pažeidžiamas, nes žmonės už jį dar niekada nėra balsavę ir Nausėda čia, kur yra, yra ne dėl savo kažkokių praeities nuopelnų, o dėl savo asmenybės žavesio. Žmonėms jis patinka. Kol kas jo kampanija yra labai neapibrėžta, jis nekalba konkrečiai, ką planuoja daryti.

    – Pone Bruveri, jūs pritariate, kad Nausėda neturi aiškios žinios? Man atrodo, kad jis aiškiai užsiėmęs moderatoriaus vaidmenį.
    V. Bruveris: taip, jis užsiėmęs tokį virš partinio, virš politinio kandidato rolę. Ta jo populistinė žinutė veikia. Jis nuolat kalba, kad bus taikytojas, moderatorius, nes puikiai žino, kad žmonėms pabodo politinės rietenos. Ir tiesą sakant, aš priešingai nei Mykolas Katkus manau, kad antras turas be Nausėdos yra neįmanomas.

    Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=80938307

    Comment


      svarbiausia, kad ne Simonyte

      Comment


        Parašė liutass Rodyti pranešimą
        svarbiausia, kad ne Simonyte
        Skvernas būtų geriau?
        Flickr

        Comment


          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

          Skvernas būtų geriau?
          zymiai. Bet gerai ir Nauseda. Pankas toks

          Comment


            Parašė liutass Rodyti pranešimą

            zymiai. Bet gerai ir Nauseda. Pankas toks
            O kuom Šimonytė blogai? Nematau Skverno pliusų prieš ją.
            Flickr

            Comment


              Parašė Lettered Rodyti pranešimą

              O kuom Šimonytė blogai? Nematau Skverno pliusų prieš ją.
              konservatoriu projektas

              Comment


                P. Adamkus balsuos už Nausėdą ir išsako dėl ko, gal dabar bus lengviau apsispręsti tiems, kurie blaškosi tarp Šimonytės ir Nausėdos.

                https://m.delfi.lt/lietuvoje/article.php?id=80951353
                Flickr

                Comment


                  Vakar pažiūrėjau filmą "Valstybės paslaptis" apie Dalią Grybauskaitę. Tai dar susitiprėjo mano pozicija palaikyti I. Šimonytę. Filme labai puikiai atvaizdavo "big balls" reikšmę, kaip prezidentę bandė spausti LT oligarchai, seimas, vyriausybė, teisėjai, kaip bandė spausti Putinas, kaip bandė spausti Obama, kaip prezidentė girdima ir matoma tarptautiniame lygemenyje. Ir vidaus politikoje 18 dienų po jos inauguracijos stojo piestu prieš LEO LT ir pan. Nematau kuom tas "diplomatiškumas ir draugiškumas visiems", kurį demonstruoja Nausėda gali būti naudingas dabartinėje situacijoje. Jis man panašus į Adamkų (kurio paramą ir gavo), ir nors nelaikau Adamkaus blogu prezidentu, tačiau vidaus ir pasaulio geopolitinė situacija yra visai kita, nei buvo Adakaus kadencijų metu (didesnių konfluktu apart Gruzijos karo nebuvo, ES buvo stabilesnė, Rusija dar nebuvo taip išnaglėjusi, kitų valstybių vadovai buvo prognozuojamesni ir pan.) ir mažai valstybei butent reikia "big balls" prezidento, kad išlaikyti savo balsą, vardą ir statusą. Kitu atveju būsime tie kurie, žiūrės kaip "dideli berniukai žaidžia pagal savo taisykles", o mes prisitaikome. Aš Šimonytėje matau nemažai panašumų su dabartine prezidente. Jos pagrindinė mintis išsakoma debatuose, kad "visas pasaulis turi veikti pagal vienodas taisykles" tai būtent ir parodo.

                  P.S. žinau jog filmas specialiai sudeliotas taip, kad pateikti prezidentę teigiamai, tačiaui net atmetus interpretuojamas/subjektyvias vietas, parodyti faktai, kadrai kalba už save.
                  Paskutinis taisė taspac; 2019.04.19, 08:38.

                  Comment


                    Kur Šimonytė parodė savo grybo dydžio kiaušinius?

                    Man žiūrint debatus kaip tik susidarė atvirkštinis vaizdas - kad ji bus linkusi viską daryti kaip liepia didesnės ES valstybės ir vargu ar imsis iniciatyvos, ypač jei tai prieštaraus ES pozicijai. Nes nu visi turi veikti pagal vienodas taisykles

                    Comment


                      Parašė rat

                      Vo, teisingai! Kas turi didžiausius kiaušinius tai policininkai. Balsuokit už Saulių, jis padarys kaip sako Ramūnas, Lenkija, Izraelis...
                      Kad Sauliux turi tik vieną kiaušinį, kopūsto dydžio... Bet dėl dydžio be konkurencijos

                      Comment


                        Parašė taspac Rodyti pranešimą
                        Jos pagrindinė mintis išsakoma debatuose, kad "visas pasaulis turi veikti pagal vienodas taisykles" tai būtent ir parodo.
                        Apie tai mėgsta kalbėti ir Putinas, kaip ir apie "daugiapolį" pasaulį, kur egzistuoja "jėgų balansas" ir pan. Na čia tokia ir Merkel pozicija, jos pagrindu ir ES kariuomenė kuriama ir pan. Tai kažin, ar toks lindimas Merkel į minkštą vietą mums bus visada naudingas.
                        Flickr

                        Comment


                          Ar gali būti kad filmas rodo tik tai ką nori rodyti?
                          Aukšto IQ Danskės Darbuotojas.

                          Comment


                            patys darosi tuos filmus ir po to patys ziuri

                            Comment


                              Padorūs žmonės turėtų smerkti tokias asmenybės kulto apraiškas, o ne jas žiūrėti.
                              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                              Comment


                                Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą
                                Eidvi, kaip manai ar siaubą keliantis populizmo maršas per pasaulį tęsis ir toliau, ir skvernelinė tamsuomenė išrinks mums gudriai besišypsantį bankininką populistą[B]?
                                Mano supratimu Nausėda nėra populistas, o tiksliau visi daugiau ar mažiau yra populistai ir kitokio prezidento Lietuvoje niekas neišrinktų. Lietuvoje dar visai nebloga situacija su tuo, bent jau prezidento rinkimuose, kur radikalūs populistai, tokie, kurie 'eina prieš sistemą', kaip kad N. Puteikis, užima paskutines vietas reitingų lentelėse.

                                Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                Apie tai mėgsta kalbėti ir Putinas, kaip ir apie "daugiapolį" pasaulį, kur egzistuoja "jėgų balansas" ir pan.
                                'Taisyklėmis grįsto' ir 'daugiapolio' pasaulio sąvokos turi absoliučiai priešingą reikšmę. Vienu atveju laikomasi tarptautinių sutarčių, kurių tarp Ukrainos ir Rusijos buvo krūva ir kuriuose Krymas buvo pripažįstamas Ukrainos dalimi. O kitoje pusėje yra 'daugiapolis' pasaulio suvokimas, kuriame svarbu ne bendros taisyklės, o tie poliai, pvz. Rusijai nusprendus okupuoti Krymą tai neva yra svarbiau už prieš tai pasirašytas sutartis. Kad Putinas 'mėgsta kalbėti apie taisyklėmis grįstą pasaulį' - čia jau fantazijos.

                                Comment


                                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                                  Mano supratimu Nausėda nėra populistas, o tiksliau visi daugiau ar mažiau yra populistai ir kitokio prezidento Lietuvoje niekas neišrinktų. Lietuvoje dar visai nebloga situacija su tuo, bent jau prezidento rinkimuose, kur radikalūs populistai, tokie, kurie 'eina prieš sistemą', kaip kad N. Puteikis, užima paskutines vietas reitingų lentelėse.
                                  Populizmo prasme jis toks pats kaip ir dauguma tų, kurie bando pašnekėti protingai apie viską. Kadangi pas mus tautoje manoma, kad prezidentas turėtų žinoti viską, arba bent pasisakyti protingai kiekviena tema, tai Nausėda atitinka tą catch-all apibrėžimą, nes praktiškai visi jo interviu ir tv "debatai" jis niekad nepasako savo tvirtos pozicijos, o suka bet kokią temą aplink pirštą, gaudydamas visų, kiek tik įmanoma simpatijas. Nieko naujo tame nėra, bet jeigu jau vertinti populizmo (pigaus įtikimo tautai) prasme, jis yra didžiausias populistas. Vien ką sako, kad jis bijo apibrėžti savo politinė doktriną, manevruodamas tarp liberalizmo ir konservatizmo.
                                  O Puteikis, žinoma, turi savo jau nusibodusį arkliuką, t.y. kovą su korupciją, bet jis bent neapsimetinėja, o tvirtai parodo kas jam priimtina, kas ne. Žinoma, daug kam tai gali nepatikti (skirtingos ideologinės pakraipos asmenims ir t.t.), bet visų laisvė rinktis.

                                  Comment


                                    Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                                    Populizmo prasme jis toks pats kaip ir dauguma tų, kurie bando pašnekėti protingai apie viską.
                                    Mes gal skirtingai suvokiame kas yra tie populistai, bet mano supratimu radikalūs populistai kaip tik šneka labai siaurose ribose. Jų arkliukas tame, kad turi kelias temas, kurias pastoviai eskaluoja ir prie jų pritempia visus klausimus. Taip ir Puteikis, galima jo bet kokio klausimo klausti, atsakymas bus vienas ir tas pats 'išardysiu pinigų grobstymo lizdą'. Vakaruose tas arkliukas dabar dažniausiai būna pabėgėliai ir imigrantai, kur viskas pradeda suktis aplink vieną ir tą patį klausimą. Populistams svarbu yra surasti kažkokį išorės priešą ir tą klausimą pastoviai eskaluojant žaisti žmonių baimėmis. Ar tai būtų pagėgeliai, ar 'kova prieš sistemą', ar Rusijos atveju kova prieš vakarus.

                                    Vien ką sako, kad jis bijo apibrėžti savo politinė doktriną, manevruodamas tarp liberalizmo ir konservatizmo.
                                    Kad jis tas vienas iš dviejų, kuriuos realiai girdėjau apsibrėžiant savo pažiūras ir tai net kiek nustebino. Aš pats tiksliai negalėčiau apibrėžti savo pažiūrų, nes vienais klausimais esu liberalas (pvz. ekonomikoje), kitais klausimais esu konservatorius ar net socialistas.

                                    Comment


                                      Rokiškis varo ant Nausėdos - https://www.facebook.com/rabinoviciu...50764324947919
                                      Fake prezidentas.
                                      Kas tas Gitanas Nausėda? Mas pažiūrim jo klipą, pamatom fake personažus, pirktus iš kažkokių šūterstokų, ir suprantam, kad tai yra fake. Fake žmonės kažkokioje reklamoje.
                                      Fake labiau, nei bet kas - net menkai žinomi Juraitis ar Juozaitis - ir tie savo reklamavimesi daug tikresni, nei Nausėda.
                                      Kažkur komentaruose mačiau vieną nausėdišką demagogą, kuris teisino visą šitą fake-reklaminį šlamštą, aiškindamas, kad esą čia tik reklama ir visos reklamos esą fake, todėl nieko čia tokio.
                                      Man nuostabu, kaip kažkas gali galvoti, kad gerai, jei politikai gali meluoti, kad natūralu tai kaip nors ir kad taip ir turi būti.
                                      Ne.
                                      Kai politikas meluoja - jis blogas politikas, tai politikas, kuris kuria blogį. Kaip tik dėl melavimų politikai neretai su melais ir būna tapatinami. Politikui negalima meluoti - jei jis meluoja, už jį negalima balsuoti.
                                      Pagalvokim apie vieną dalyką: kokie buvo tie politikai, kuriems ilgainiui daugiausia pagarbos mes gavome? Aš nesakysiu vardų ir pavardžių, jūs patys sau pasisakykit ir pamatysit, kad labiausiai gerbiate tuos politikus, kurie mažiausiai meluoja.
                                      Kai politikas galvoja, kad jis gali meluoti visiškai totaliai, per vsią savo reklamą feikindamas išvis viską, su feikinėmis figūromis kurdamas, lyg tai būtų išvis neaišku kas - tai ir yra melavimo pavyzdys. Fake - tai reiškia, kad tai netikra, tai melas.
                                      Feikinimas yra melavimas. Netikrų dalykų pateikimas už tikrus - tai yra melavimas. Melavimas - tai yra blogis.
                                      Ir aš čia dar galvoju kai ką.
                                      Ar gaudosi Gitanas Nausėda vidinėje politikoje? Ne, jis neturi patirties vidinėje Lietuvos politikoje.
                                      Ar gaudosi Gitanas Nausėda išorės politikoje? Ne, jis išvis tokios patirties neturi.
                                      Ar gaudosi Gitanas Nausėda socialiniuose reikaluose? Ne, nesigaudo, ką girdėjau - man pasirodė išvis iš serijos "sumažinkim mokesčius ir padidinkim iš to pensijas".
                                      Ar gaudosi Gitanas Nausėda skausminguose socialiniuose dalykuose, pvz., apie vaikų atimdinėjimą ar LGBT? Ne - pvz., apie LGBT jis siūlo net referendumus daryt.
                                      Ar gaudosi Gitanas Nausėda apie kariuomenę? LoL, aš gal čia būčiau išvis nerašęs šito klausimo
                                      Ar gaudosi Gitanas Nausėda ekonomikoje? Bankams patogioje ekonomikoje - gal ir gaudosi Labas, Gitanai, ar žinai, kad vienas tavo kolega siūlė savo bankus įsisteigt, jei nori grynuosius naudot?
                                      Ar gaudosi Gitanas Nausėda dar kažkur? Nemačiau jo besigaudančio dar kažkur
                                      Ar gaudosi Gitanas Nausėda bent jau savo paties rinkimų kampanijoje? Jis netgi savo paties rinkimų kampaniją daro iš feikų ir nesuvokia, kas su tuo negerai
                                      Suprantate, kame yra problema?
                                      Už Gitaną Nausėdą sakėsi balsuosiąs Adamkus - tai aš jums čia priminsiu, kas buvo, kai prezidentu buvo tasai pusiau viskame nesigaudantis Adamkus - o buvo tada visas tas didžiulis valstybininkų klanas. Kas dar jį prisimena - nenori to prisiminti, o kas neprisimena - tai nenorėtų patikėti, kad taip blogai buvo.
                                      Tai Adamkus buvo pusiau nesigaudantis (matom tą tipinį adamkišką nesigaudyma jau ir čia, beje). O apie Nausėdą - matom, kad yra toksai visai nesigaudantis, netgi palyginus su Adamkumi. Netgi savo rinkimų reikaluose nesigaudantis.
                                      Dėve dėve, koks žmogus turi būti, kad savo rinkimines reklamas darytų iš fake personažų, iš melo?
                                      Kai jūs kaltinat Skvernelį, kad šis meluoja, tai pasižiūrėkit į Nausėdą. Skvernelis, jei ir lepteli kažką, ką kiti melu pavadina - tai tik šiaip, nes kam nebūna. O Nausėdai - išvis šūterstokiniai feikai nuo realybės nesiskiria.
                                      Žinot, kada melas ir feikai būna kišami vietoje realybės? Kai esi visiškas nulis ir neturi ką realaus parodyti.
                                      Žinote, kaip daromi feikinimai, kure tipo teisėti, viskas teisėta, ko jųs norit? Daromi, pvz., taip: nusiperki apleistą sovietinį šiltnamį vidury parko, o tada padarai iš jo sau namą ir turi sau namą viduryje parko. Ir paskui per teismo sprendimus sakai, kad viskas teisėta.
                                      Jo, šūterstokinės fotkės irgi teisėtai pirktos, nieko neteisėto čia nėra. Tiesiog šiaip fake žmonės rodomi, t.y., daromas kažkoks neaiškus melavimas.
                                      Dar blogiau, kai paskui, paskleidus visokias fake reklamas, aiškinama, kad "čia visi vagia", oj, turėjau omeny "čia visi meluoja".
                                      Ne. Melavimas politikoje - tai tas dalykas, kuris neša totalų blogį. To turi nelikti.
                                      Gitanui Nausėdai matyt atrodo, kad tokios feikiškos reklamos yra tvarkoje, tipo natūralu, prezidentiška. Fake reklama - savo esme tai
                                      reiškia, kad ir tokios reklamos prezidentas yra fake. Tiek pat fake, kiek ir ta reklama.
                                      Man tai čia bene didžiausia rinkimų gėda.

                                      Comment


                                        Manau, kad dėl papigiaisko reklaminio filmuko reiktų kaltinti PR agentūrą, su kuria dirba Nausėdos štabas. Globalines išvadas daryti vien dėl to yra nekompetentinga.

                                        Comment


                                          Tada logiška sakyti kad visi lietuviai - melagiai, feikinantys savo šalį?
                                          If a lion could speak, we could not understand him.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X