Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos informacinis karas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė oranger Rodyti pranešimą
    Pagal kiekvienos šalies atskirą norą: gali įsileisti, o jei nenori - tai net drausti nereikia, jeigu jau kita ES šalis uždraudė.
    Na, tai negalima atmest atvejo, kai Lietuva uždraudžia kokiam rusofašistui įvažiuot, o tas ramiai važiuoja į Lenkiją ir po to per atvirą sieną Lietuvon ir vaikštinėja sau ramiausiai Pilies gatve.

    Comment


      Parašė J.U. Rodyti pranešimą
      Na, tai negalima atmest atvejo, kai Lietuva uždraudžia kokiam rusofašistui įvažiuot, o tas ramiai važiuoja į Lenkiją ir po to per atvirą sieną Lietuvon ir vaikštinėja sau ramiausiai Pilies gatve.
      Kiek žinau, tokiu atveju Lietuvai turi būti pranešta, juk duomenų bazė yra bendra visiems.

      Comment


        Parašė oranger Rodyti pranešimą
        Kiek žinau, tokiu atveju Lietuvai turi būti pranešta, juk duomenų bazė yra bendra visiems.
        Kažkas čia netvarkoj, mano supratimu. Sakykim, Lenkija praneša kad įsileido tokį asmenį, tai dabar Lietuva turi staigiai statyti ant visų keliukų postus ir laukti ar įvažiuos-neįvažiuos? Ar spjauti į tai ir ramiai nuryti piliulę? Keista situacija, manyčiau kad toks asmuo neturėtų būti įleidžiamas į Šengeno zoną ir basta.

        Comment


          Parašė grustnyj Rodyti pranešimą
          Turiu omenyje, kad jis, tikėtina, turi dvigubą pilietybę, todėl, iš pradžių, vertėtų iš jo atimti Latvijos pilietybę, o vėliau, natūralu, uždrausti įvažiuoti į šalį.
          Tik įdomu kaip būtų su jo atidaryta biblioteka Rygoje jo tėvui atminti.
          Taip viskas ir turėtų būti, jei Rusija laikytusi teisės(jau nekalbu apie moralę), kad Latvija galėtų taikyti teises normas. Kai matai, kad tavo kaimyną skerdžia, o žmogus tai pateisina ir pasisako prieš Latvijos valstybę ir svarbiausia gali sukelti neramumų, tad tokiame kontekste tikrai neįžvelgiu Latvijos vyriausybės paranojos, nes situacija tikrai įtempta. Nepamirškim, kad čia latviai bijo labiausiai. Jeigu aš gyvenčiau svetimos bendruomenės terpėje, kuri man pasirodytų grėsminga, bei turėčiau tėvynę kur manęs laukia, tikrai pagalvočiau ar verta likti. Čia net labai nuoširdžiai rašau tiems, kuriems nepatinka ši šalis, pats taip padaryčiau, nes sukėlus karą ne tai, kad NT gali prarasti, bet ir mirti. Prieš krizę, savo NT visada galėjai parduoti gera kaina ir vykti gyventi pas savo tautą, ten kur tavęs laukia, ten kur tu gali lengvai su visais bendrauti sava kalba, ten kur daug tavo tautiečių, ten kur visa kultūra. Toks jausmas, kad Latvijos rusams moka už tai, kad jie ten sėdėtų ar tas sovietinis mentalitetas neleidžia pasijudinti iš vietos. Pensininkai su dviguba pilietybę gal papildomai gauna bent bazinę pensija iš Rusijos?

          Comment


            Parašė index Rodyti pranešimą
            Šiaip jau keistas yra požiūris, kad šalis kurioje gimei (labai didelis nuopelnas šaliai ) tave būtinai turi įsileisti, nors tu dabar ir esi pats didžiausias kenkėjas tai šaliai. Tai, kad tu šalyje gimei, tavęs su ja visiškai nesusieja ir niekuo tos šalies neįpareigoja.

            Lygiai taip pat stebėjosi ir Josifas "Plastikinė kaukė" Kobzonas, kurio Ukrainiečiai neįsileido, nors jis mat irgi Ukrainai padarė garbę ten gimdamas.
            Šioje vietoje labai pritariu, nes valstybė tai ne tik kažkoks teisės aktas, o tai visu pirma bendruomenė - žmonės su savo emocijom ir sava kultūra. Aš čia net nekalbu apie Rusiją, kuri laikosi teisės ir moralės tiek kiek jai tai apsimoka finansiškai arba tenkina kremliaus viršūnėlių vaikystėje patirtų traumų iššauktus kompleksus.
            Esmė, kad tokie pavieniai veikėjai kiršina Latvijos rusų bendruomenę su pačiais latviais. Žinoma, geriau viską spręsti teisinėmis priemonėmis, bet matyt, latviai labai rimtai išsigandę.

            Comment


              Parašė oranger Rodyti pranešimą
              Kiek žinau, tokiu atveju Lietuvai turi būti pranešta, juk duomenų bazė yra bendra visiems.
              nu ne visai. jei lietuviai kažkam uždeda šengeninį baną, tai nei lenkai nei prancūzai jo įleist negali. klausimas su tom visom valelerijom ir panašiais indivindais, ar latviai jiems duoda šengeninius banus, ar tik nacionalinius.

              Comment


                Parašė nesekasi Rodyti pranešimą
                nu ne visai. jei lietuviai kažkam uždeda šengeninį baną, tai nei lenkai nei prancūzai jo įleist negali.
                Nemažai Belarusijos politinių veikėjų yra įrašyti į Šengeno juodąjį sąrašą, bet laikas nuo laiko tai vienam, tai kitam kokia nors šalis išduoda nacionalinę vizą ir įleidžia pas save.

                Comment


                  Toks jausmas, kad Latvijos rusams moka už tai, kad jie ten sėdėtų ar tas sovietinis mentalitetas neleidžia pasijudinti iš vietos. Pensininkai su dviguba pilietybę gal papildomai gauna bent bazinę pensija iš Rusijos?
                  Tie kolonistai puikiai mato, kad gyventi kokioje Latvijoje nepalyginamai geriau, bet vidinis sovietiko mentalitetas neleis jiems to pripažinti, nors įkaitintas vinis jiems į panages kalk. Bliaus, kad Rusija pasaulio bamba ir tiek. Kitaip griūtų jų vidinis per dešimtmečius statytas sovietiko pasaulis.
                  Kas dėl pensijų, tai Rusija moka papildomas pensijas pasilikusiems rusų karininkams tiek Lietuvoje, tiek Latvijoje. Nesuprantu tik vieno, kodėl jie gauna dar ir lietuviškas.

                  Comment


                    Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                    Kas dėl pensijų, tai Rusija moka papildomas pensijas pasilikusiems rusų karininkams tiek Lietuvoje, tiek Latvijoje. Nesuprantu tik vieno, kodėl jie gauna dar ir lietuviškas.
                    Išėjus į pensiją, karininkai labai dažnai toliau dirbo civiliniuose darbuose, mokėjo biudžetui ir SODRAi, todėl kažkiek pensijos priklauso.

                    Comment


                      Putino talkininkai vokiečiai

                      Kremliaus propaganda sukūrė daugybę tariamų ekspertų, kurie per Rusijos žiniasklaidą pasakoja rusams, kad Vokietija neva stojusi Rusijos pusėn Ukrainos klausimu, nors iš tikrųjų taip nėra, rašo vokiečių žurnalas Der Spiegel. Be jų, rusus kvailina dar sąmokslo teorijų fanatikai ir antisemitai.

                      „Antai, pavyzdžiui, ar jums žinomas vokiečių profesorius ir vieno žymaus instituto vadovas pavarde Lorencas Haagas, kuris toks protingas, kad komentuoja politikos, ekonomikos, kosmonautikos klausimus ir Krymo aneksiją? – klausia savo skaitytojų straipsnio autoriai. – Ne? Tada jūs, matyt, paprasčiausiai neskaitote rusiškų laikraščių, nes juose vadinamasis vokiečių profesorius Haagas neretai spausdinamas antraštėse“.

                      Ypač dažnai jo pasisakymus cituoja Rusijos valstybinė informacijos agentūra ITAR-TASS, nes Haagas sako tai, ką nori išgirsti Rusijoje. Viename pasisakyme Haagas, pavyzdžiui, teigia, kad „Vokietijoje supratingai žiūrima į Rusijos ir Krymo poziciją“.

                      Tuo tarpu Vokietijoje, kaip pabrėžiama leidinyje, tas „ekspertas – fantomas: per pastaruosius 25 metus nė viename Vokietijos laikraštyje jis neminimas. Taip pat nežinoma, kokiame institute tas vokietis dirba“.

                      Beje, Haagas – ne vienintelis toks, tęsia Der Spiegel. „Apsišaukėliai ekspertai yra labai populiarūs Rusijos žiniasklaidoje. Dar vienas pavyzdys – Kristofas Horstelis. Iš tikrųjų tas vokietis – dešiniųjų radikalų idėjų šalininkas, kuris kartą apkaltino Vokietijos kanclerę Merkel tėvynės išdavyste. Tačiau informacijos agentūra RIA „Novosti“, priklausanti Kremliaus media-holdingui, jį vadina „Vokietijos Federacinės vyriausybės patarėju“.

                      O užsienyje transliuojanti Russia Today (taip tekste; dabar kompanija vadinasi RT, - red. past.) dažnai spausdina „buvusio vedančiųjų Vokietijos televizijos kanalų bendradarbio“ Keno Jebseno, demaskuojančio antirusiškas tendencijas Vokietijos televizijoje, komentarus.

                      Vokietijos kanalai ARD ir ZDF, pasak Jebseno, nuteikinėja vokiečius prieš Rusiją. „Ir iš tikrųjų, Jebsenas dirbo vedančiuoju, bet ne RBB radijuje, - pažymi leidinys. – Bet jį atleido už antisemitinius pasisakymus, o Russia Today nieko apie tai nepasakoja“.

                      Kitas „vokiečių politologas“ – Kertas Majeris. Rusijos propagandinis portalas Ukraina.ru cituoja jo žodžius, kad „Vokietijoje uždrausta palaikyti Putiną“. Ir vis tiktai Vokietijos archyvuose politologo tokia pavarde paprasčiausia nerasta, o pats portalas neatsiliepė į Der Spiegel prašymą duoti to Majerio kontaktus.

                      Beje, Rusijos laikraštyje Moskovskij komsomolec išspausdintas dar vienas nepaprastai populiarus autoriaus Majerio straipsnis, kuriame pasakojama, kad VFR vyriausybė neva tai galinti įrodyti, jog virš Ukrainos numuštą boingą sunaikino ne sistema „Buk“, o Ukrainos baterija, tai, girdi, patvirtina Vokietijos radiolokacinių sistemų duomenys.

                      Nors iš tikrųjų, tęsia Der Spiegel, Vokietijos vyriausybės atsakyme į „kairiųjų“ užklausimą sakoma, kad „jokių tikslių duomenų apie raketų pritaikymą jie neturi: katastrofos dieną specialūs lėktuvai užregistravo nenustatytą radaro signalą.

                      Be jo, gauta signalų iš baterijos, bet tame rajone signalas iš tos baterijos ateina visada“.

                      Šaltinis: Der Spiegel

                      Comment


                        Parašė luknas Rodyti pranešimą
                        Putino talkininkai vokiečiai
                        Dar vienas taiklus straipsnis ir apie vokiečius, ir apie nesugebantį mokytis Obamą:
                        http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=66289782

                        Comment


                          Va koks "puikus" straipsnis apie Latviją viename pagrindinių Rusijos laikraščių "Rosijskaja gazeta", vadinasi su "Su PPŠ (tai WWII rusiškas automatas) per Latviją", publikuotas spalio 23 dieną:

                          С ППШ по Латвии
                          http://www.rg.ru/2014/10/21/latvia.html

                          Apie Ukrainą tokių straipsnių paskutinius metus labai daug, apie mūsų regioną kiek mažiau.
                          Taip, skaitant tokius straipsnius, Rusijos gyventojams belieka tik džiaugtis kaip gerai jais Putleris rūpinasi ir kaip gera Rusijoje gyventi. O laikinus sunkumus (sankcijas) be abejo vado pagalba įveiksime. Neveltui po straipsniu atsiranda tokių komentarų: "aš žinojau, kad ten sunku, bet kad ten toks pragaras - negalėjau įsivaizduoti".

                          Ir negali sakyti, kad Rusijos propaganda blogai dirba, nes straipsnyje taip neblogai supintos realios problemos ir išgalvotos, ir taip neblogai įpinti rusų žmogaus sielai malonūs fragmentai. Pvz. tikras propagandos šedevras: autorius aiškina, kad į Latviją per sieną jį įleido labai greitai (prieš tai kazachus ir dar angliškai kalbančius labai purtė ir nenorėjo įleisti), kai jis nusistebėjo, kaip čia taip lengvai jį praleido , Rygos miesto deputatas nuo mero rusiškos partijos Ruslan Pankratov paaiškino - čia dėl Krymo, latviai bijo rusų, mokosi rusų kalbos, padaugėjo rusiškų užrašų Rygoje ... 10 balų pataikyta į taip mėgstamą eilinio ruso sąmonėje vaizdinį - bijo, reiškia gerbia. Teisus vadas ir dėl Krymo, ir dėl visko, vade žygiuok - visi gerbs. O kiek tame teisybės patys suprantate.
                          Be abejo Briuselio įsakymu pramonė Latvijoje buvo sugriauta, net garsių šprotų nebeliko (juos lenkiški pakeitė, nors straipsnis iliustruotas Rygos šprotų dėžute), pomidorai vežami iš Suomijos (oho). Briuselis tik ir suka nuo ryto iki vakaro galvą kaip Latvijai pakenkti, viską draudžią ir pan. Vargšo deputato alga 500 eurų ir važinėja japoniška "skarbonke" (na čia jau turbūt į rusiškus deputatus taikyta - va kaip blogai toje Europoje, džiaukitės ką vadas jums duoda ir kaip gerai Rusijoj gyvenant - ne su "skarbonkėm", o su Hameriais ir Gelendwagenais vado dėka važinėjat ir liaudį "dulkinat").
                          Labai faina vieta - žurnalistas nuėjo į Okupacijos muziejų (be abejo kaip priimta Rusijoj žodis okupacija rašomas kabutėse), pasakė, kad jis okupantas ir nemokės už bilietus ir jį pagarbiai praleido ...
                          Na ne šalis, o tikras pragaras. Dieve saugok Putleri...

                          Comment


                            Tas straipsnis per dvi savaites sulaukė 10-ies komentarų. O autoriui baisu - į Latviją važinėti už valdiškus pinigus patinka, bet jeigu dirbs per daug gerai, tai latviai gali ir nebeįsileisti kaip propagandisto, o jeigu dirbs prastai, tai darbdaviai nebekomandiruos.

                            Comment


                              https://www.facebook.com/events/5778...7/?pnref=story

                              Pirmadienį, tas pats LUNI, tame pačiame VU chemijos fakultete, 125 aud. vėl organizuoja eventą. Šį kart pasikvietę sunkiąją artileriją, patį Račą. Vėl skambės teiginiai apie nacistišką cenzūrą Lietuvoje, ir kokią agresorė šalis esame. Gal bus norinčių sudalyvaut ir užduot nepatogių klausimų?

                              Comment


                                Parašė savanoris Rodyti pranešimą
                                https://www.facebook.com/events/5778...7/?pnref=story

                                Pirmadienį, tas pats LUNI, tame pačiame VU chemijos fakultete, 125 aud. vėl organizuoja eventą. Šį kart pasikvietę sunkiąją artileriją, patį Račą. Vėl skambės teiginiai apie nacistišką cenzūrą Lietuvoje, ir kokią agresorė šalis esame. Gal bus norinčių sudalyvaut ir užduot nepatogių klausimų?
                                Įdomu, A. Ramanauskas-Greitai šita jau matė?
                                You might surprise yourself.

                                Miestai.net FB

                                Comment


                                  bet kaip VU tokius i savo patalpas isileidzia?

                                  Comment


                                    Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                                    bet kaip VU tokius i savo patalpas isileidzia?
                                    VU nedomina visokios Račo ir Greitai rietenos.
                                    Flickr

                                    Comment


                                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                      VU nedomina visokios Račo ir Greitai rietenos.
                                      Esmė ne rietenos. Esmė pateikiamas paskaitų turinys. Paskutinė paskaita buvo visiškai nukreipta prieš valstybę.

                                      Comment


                                        Pilnatis gi, ko norit?
                                        You might surprise yourself.

                                        Miestai.net FB

                                        Comment


                                          Parašė savanoris Rodyti pranešimą
                                          Esmė ne rietenos. Esmė pateikiamas paskaitų turinys. Paskutinė paskaita buvo visiškai nukreipta prieš valstybę.
                                          Čia Rusijoje išsakius kitokią nuomonę nei valdžios, yra laikoma neva tai nukreipta prieš valstybę. Žodžiu mažiau reikia dėmesio kreipti ką nors Račas pasakys, juolab jis nebe oficialus pareigūnas, kai nebėra BNS vadovu.
                                          Paskutinis taisė Lettered; 2014.11.08, 22:38.
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X